TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 20.01.2019
00:40
Zbogom, punčka
Drama
Izvirnik: Gone baby gone
Režija: Ben Affleck
Igrajo: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris, John Ashton, Amy Ryan
Ocena IMDb: 7,7/10

Patrick in Angie morata tvegati vse: romantične zveze, razsodnost, celo svoje življenje.

Mlada zasebna detektiva (Casey Affleck in Michelle Monaghan) najamejo, da bi raziskala izginotje male deklice. Toda kmalu odkrijeta, da nič ni tako, kakor se zdi.

Zbogom, punčka je režijski prvenec Bena Afflecka, ki temelji na romanu Dennisa Lehanea, znanega po uspešnici Skrivnostna reka. V filmu blestita tudi oskarjevec Morgan Freeman (Punčka za milijon dolarjev) in nominiranec za oskarja Ed Harris (Pollock).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
02:35
HHhH
Akcija
Režija: Cédric Jimenez
Igrajo: Rosamund Pike, Jack O'Connell, Noah Jupe, Mia Wasikowska, Jason Clarke, Stephen Graham
Ocena IMDb: 6,4/10

Film pripoveduje neverjetno resnično zgodbo o tem, kako so pogumni možje in žene iz odporniškega gibanja v imenu svobode žrtvovali vse.

Praga leta 1942. Druga svetovna vojna je v polnem teku; tretji rajh na višku moči nadzira večino Evrope. Častihlepni poveljnik Reinhard Heydrich se je s pomočjo soproge Line kot vodja zloglasnih enot SS in gestapa povzpel tudi do vrha nacistične stranke, po tem, ko je predstavil svojo "dokončno rešitev" židovskega vprašanja: popolno iztrebljenje. Zaradi surovega režima in njegove neusmiljene vladavine okupirani Češkoslovaški mu je sam Hitler nadel vzdevek "Mož z železnim srcem". Vendar v Pragi kljub temu delujejo podtalne odporniške skupine domoljubnih Čehov; majhna skupina pod vodstvom Jana Kubiša in Jozefa Gabčíka skrivaj pripravlja drzni atentat na osovraženega Heydricha. Samomorilski načrt jim je sicer tudi uspel: to je bil vojaški častnik na najvišjem položaju, kar so jih uporniki ubili med drugo svetovno vojno.

Film je zasnovan po literarni uspešnici "HHhH" avtorja Laurenta Bineta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:30
Tiho mesto
Grozljivka
Izvirnik: A Quiet Place
Režija: John Krasinski
Igrajo: John Krasinski, Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Cade Woodward, Leon Russom
Ocena IMDb: 7,6/10

Družina je prisiljena živeti v tišini, da bi se izognili morilskim bitjem, ki lovijo vse, kar se oglaša.

V filmu spremljamo štiričlansko družino, ki je preživela katastrofo in je sedaj prisiljena sobivati v popolni tišini. Da jih ne bi napadle skrivnostne sile, ki jih najdejo lahko le, če jih slišijo, je njihov vsakdan do popolnosti prilagojen temu, da vse počnejo brez vsakršnega šuma. Njihovo gibanje je omejeno, sporazumevajo se v znakovnem jeziku, otroka sta prisiljena v igro, ki se odvija v čisti tišini, medtem ko je njuna mati postavljena pred nemogoč izziv – v tišini mora roditi svojega naslednjega otroka. Nevarnost jim predstavljajo bitja, o katerih vemo le to, da so prisotna povsod, družino ves čas obkrožajo, prikažejo pa se lahko v trenutku in kjerkoli. A čeprav so družinski člani dobro organizirani pri vsakdanjih opravilih in so se življenju v tišini povsem privadili, ena od nenadnih odločitev privede do zapleta.

Po mnenju kritikov in občinstva povsod po svetu gre za film, vreden ogleda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Nenavaden primer Banjamina Buttona
Drama
Izvirnik: The Curious Case Of Benjamin Button
Režija: David Fincher
Igrajo: Cate Blanchett, Brad Pitt, Julia Ormond, Faune Chambers Watkins, Elias Koteas, Donna Duplantier
Ocena IMDb: 7,8/10

Benjamin Button se je rodil kmalu po prvi svetovni vojni kot starec, potem pa se je z leti mlajšal. Zgodba spremlja njegovo osupljivo življenje.

Avtor legendarnih filmov "Klub golih pesti", "Sedem", "Soba za paniko" in "Zodiak" David Fincher prinaša nenavadno epsko življenjsko popotovanje Benjamina Buttona (Brad Pitt), ki se kmalu po prvi svetovni vojni rodi z videzom in vsemi pripadajočimi boleznimi 80 let starega moža. V domu za starostnike ga kljub drugačnosti posvoji ljubeča oskrbnica, med odraščanjem pa se izkaže, da Benjamin z leti postaja vse mlajši. To mu omogoči povsem drugačno perspektivo raziskovanja in razumevanja sveta, njegova edina stalnica pa je ljubezen do lepe Daisy (Cate Blanchett), saj večne romance ne moreta preprečiti niti različna tokova njunih življenj.

Film je nastal na podlagi zgodbe F. Scotta Fitzgeralda iz 20. let 20. stoletja, prejel pa je pet nominacij za zlati globus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
08:45
Medvedek Pu in Slovon
Animacija
Izvirnik: Pooh's Heffalump Movie
Režija: Frank Nissen
Igrajo: Jim Cummings, Brenda Blethyn, Kyle Stanger, John Fiedler, Nikita Hopkins, Kath Soucie
Ocena IMDb: 6,4/10

Očarljiva in nezahtevna dogodivščina za otroke in nostalgična risanka za prave oboževalce Pujevih zgodb.

Medvedku Puju, Zajcu, Tigru, Sivčku in Pujsku se obeta pomembna lekcija o tem, kako se brez strahu spoprijeti z novimi in morda nenavadnimi izzivi. Zgodba se vrti okoli histerične panike, ki zgrabi skupinico, ko nekega dne izve za družino slovonov, ki živijo v bližini in ki se jih vsi zelo bojijo. Kasneje se odpravijo na izlet v Stoletno hosto, da bi strašne zverine ujeli, toda zaman. Ob tem se najmlajša člana obeh skupin, Lumpek in Ru, celo spoprijateljita. Med ostalimi člani nasprotnih skupin pa ostaja precej nezaupanja in ko Pu in ostali poskusijo ujeti Lumpka, se nanje spravi njegova sicer prijazna, a nekoliko preveč zaščitniška mama. Vedno aktualno sporočilo zgodbe, namreč "ne sodi ljudi po obrazu", pride do izraza na zelo prefinjen in duhovit način, stil animacije je čist in pomirjujoč, sceno pa bogatijo mirne in očesu prijazne pastelne barve. Poleg tega je v filmu veliko zabave in živahnih pesmi v izvedbi slavne Carly Simon. Starši bodo tako z veseljem spoznali, da za otrokovo zabavo in spodbujanje njegove domišljije ni potrebno, da so animirani filmi prepojeni s hiperkinetično akcijo ali s cirkuškimi karikaturami.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
09:55
Tukaj in zdaj
Komedija
Izvirnik: The spectacular now
Režija: James Ponsoldt
Igrajo: Miles Teller, Shailene Woodley, Brie Larson, Masam Holden, Dayo Okeniyi, Kyle Chandler
Ocena IMDb: 7,1/10

Sutter je zabave željan srednješolec iz zadnjega letnika, ki se nepričakovano zaljubi v netipično "prijetno dekle" Aimee.

Sutter Keely je očarljiv in samozavesten, ki stoji z nogami trdno v stvarni sedanjosti. Rad ima priložnostno službo v prodajalni z moškimi oblačili, pogosto pogleda globoko v kozarec z viskijem in ne dela načrtov za prihodnost. Potem ko ga je zapustilo dekle, se s hudim mačkom zbudi na zelenici in z neznanim obrazom nad seboj. Aimee Finicky je dekle, ki bere znanstveno fantastiko in nima fanta. Vendar ima velike načrte za prihodnost, medtem ko Sutter v trdni sedanjosti živi za "spektakularni tukaj in zdaj" – a vendar ju kljub temu nekaj neustavljivo vleče skupaj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
11:30
Moja najljubša poroka
Romantični
Izvirnik: My Favorite Wedding
Režija: Mel Damski
Igrajo: Maggie Lawson, Paul Greene, Christine Chatelain, Peter Benson, Ellen Ewusie, Giles Panton
Ocena IMDb: 6,5/10

Tess v novem znancu končno odkrije zanimivega moškega, ki ji je kos.

Dr. Tess Harper načrtuje udeležbo na poroki svoje najboljše prijateljice v Chicagu, predvideni za naslednji konec tedna. Kot poročna družica naj bi šla na poroko s svojim dolgoletnim fantom, ta pa upa, da jo bo imel končno priložnost zaprositi za roko. Vendar mora v zadnjem trenutku odpovedati, da bi se udeležil poslovnega sprejema s svojim šefom. Razočarana Tess gre tako na slavnostni dogodek sama in kljub nepredvidenim dogodkom je odločena, da ji nič ne bo odvrnilo pozornosti. V Chicagu spozna ženinovo pričo Michaela, ki je po ironičnem naključju odvetnik za ločitve. Med njima takoj pride do kratkega stika, vendar morata kljub temu sodelovati in poskrbeti, da bo poroka potekala gladko in brez večjih pretresov za nevesto. Ko se pojavijo težave v zvezi s skorajšnjo zaobljubo, Tess kot izkušena zdravnica posreduje, da bi obvladala že tako stresno situacijo. Michael je navdušen nad njeno iznajdljivostjo in pragmatizmom in začetni odpor se kmalu spremeni v romantično privlačnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
13:00
Otok psov
Fantazijski
Izvirnik: Isle Of Dogs
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray
Ocena IMDb: 7,9/10

Izbruh pasje gripe se širi po mestu Megasaki in vse pse pošljejo v karanteno na "Otok smeti". Deček Atari pa sklene poiskati svojega psa.

Zgodba filma je umeščena na japonsko otočje, odvija pa se 20 let v prihodnosti. Mestne oblasti so zaradi epidemije pasje gripe v mestu Megasaki odpeljale vse pse na odlagališče odpadkov, znano kot "Otok smeti". Deček Atari Kobajaši odide na ta otok, da bi s pomočjo štirinožnih prebivalcev otoka našel svojega psa Spotsa. Pri tem se razkrije zarota, ki grozi, da bo vse pse mesta Megasaki uničila za vedno.

Šestkratni nominiranec za oskarja Wes Anderson nam po neverjetni animaciji "neverjetni gospod Lisjak" prinaša podobno zasnovani "Otok psov", film, posnet s stop animacijo, za katerega je našel navdih v filmih "Sedem samurajev" in "Rašomon". Psom so v izvirniku glasove posodili Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Frances McDormand, Harvey Keitel, Tilda Swinton in Yoko Ono.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
14:40
Osvoboditelji
Zgodovinski
Izvirnik: Heights
Režija: Victor Bojinov
Igrajo: Aleksandar Aleksiev, Vladimir Mihailov, Paraskeva Djukelova, Phillip Avramov, Kiril Efremov, Hristo Petkov
Ocena IMDb: 8/10

Film se loteva prikaza Bolgarije v letu 1870, nekaj let pred vojno, ki naj bi okupirano državo osvobodila iz otomanskih krempljev.

V režiji Victorja Bojinova in adaptaciji scenaristke Neli Dimitrove zgodba spremlja Gicha, mladega člana odporniškega gibanja pod vodstvom Dimitarja Obshtija, resnične zgodovinske osebe v revoluciji zoper Turke. Po uspešno izvedenem ropu vlaka Obshti naroči Gichu posebno nalogo: odnesti mora sporočilo za Vasila "Leva" Levskija, vplivnega moža in najslavnejšega revolucionarja v tej državi, ki velja za junaka z vzdevkom "Apostol svobode". V družbi prijatelja Assencha se mora Gicho odpraviti na nevarno pot v obupanem poskusu, da bi prispeval k osvoboditvi svoje domovine.

Eden najbolj ambicioznih bolgarskih filmskih projektov v zadnjem času je priredba istoimenskega romana avtorja Milena Ruskova iz leta 2011.

Država: Bolgarija
Jezik: Bolgarščina
Leto: 2017
17:10
Umor na Orient ekspresu
Kriminalka
Izvirnik: Murder on the Orient express
Režija: Kenneth Branagh
Igrajo: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Paapa Essiedu, Yassine Zeroual, Asan N'Jie
Ocena IMDb: 6,5/10

Sloviti detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh) preiskuje umor premožnega ameriškega poslovneža, ki je potoval na najslavnejšem vlaku na Balkanu.

Poirot je na vlaku Orient Ekspres, kjer prepozna dobrega prijatelja. Zaradi snega so po dveh nočeh po Istanbulu obtičali nekje na Balkanu. Naslednje jutro najdejo Samuela Edwarda Ratchetta z nožem dvanajstkrat zabodenega v njegovem kupeju. Na vlaku je bilo s Poirotom še trinajst drugih potnikov, ki nimajo na videz ničesar skupnega – a to se spremeni, ko odkrijejo pravo identiteto umorjenega in večine drugih na vlaku.

Film "Umor na Orient ekspresu" je nastal po istoimenskem romanu slavne Agathe Christie, v katerem se kot glavni lik pojavi detektiv Hercule Poirot. Film je režiral Kenneth Branagh, ki se pojavi tudi v vlogi slavnega detektiva, njegovi soigralci pa so med drugimi tudi zvezdniki Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz in Judi Dench.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
19:05
Uspeh
Drama, 2. del
Izvirnik: Uspjeh (Aka. Success)
Režija: Danis Tanović
Igrajo: Uliks Fehmiu, Toni Gojanovic, Iva Mihalic, Marija Škaričić, Tara Thaller

Prva serija HBO Europe produkcije v Adria regiji – “Uspeh” – spremlja štiri popolne tujce, ki jih bo povezal nesrečni splet dogodkov.

“Uspeh” je večplastna drama, s fokusom na močnih likih. Serija spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, vsak od njih je izčrpan od vsakodnevnih življenjskih bitk v mestu, ki jih poveže nasilni dogodek. Ko se posledice njihovih dejanj pričnejo vpletati v vsak vidik življenj, se ti navadni ljudje z različnimi življenjskimi zgodbami odločijo ponovno vzeti življenje v svoje roke. Ta grenka oda Zagrebu, ki skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi, ki jih je družba potisnila na rob, prinaša mračen vpogled v različne strukture današnje družbe. Čeprav je mesto dogajanja Zagreb, je “Uspeh” univerzalna, slojevita zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin preiskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanu navadnega človeka v regiji in širše.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
20:00
Uspeh
Drama, 3. del
Izvirnik: Uspjeh (Aka. Success)
Režija: Danis Tanović
Igrajo: Uliks Fehmiu, Toni Gojanovic, Iva Mihalic, Marija Škaričić, Tara Thaller

Prva serija HBO Europe produkcije v Adria regiji – “Uspeh” – spremlja štiri popolne tujce, ki jih bo povezal nesrečni splet dogodkov.

“Uspeh” je večplastna drama, s fokusom na močnih likih. Serija spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, vsak od njih je izčrpan od vsakodnevnih življenjskih bitk v mestu, ki jih poveže nasilni dogodek. Ko se posledice njihovih dejanj pričnejo vpletati v vsak vidik življenj, se ti navadni ljudje z različnimi življenjskimi zgodbami odločijo ponovno vzeti življenje v svoje roke. Ta grenka oda Zagrebu, ki skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi, ki jih je družba potisnila na rob, prinaša mračen vpogled v različne strukture današnje družbe. Čeprav je mesto dogajanja Zagreb, je “Uspeh” univerzalna, slojevita zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin preiskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanu navadnega človeka v regiji in širše.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
21:00
Trije plakati pred mestom
Kriminalka
Izvirnik: Three Billboards Outside Ebbing
Režija: Martin McDonagh
Igrajo: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Caleb Landry Jones, Kerry Condon, Alejandro Barrios
Ocena IMDb: 8,2/10

Z oskarjem nagrajena črna komedija spremlja žensko srednjih let v sporu s krajevnimi policisti, ki niso uspeli razvozlati primera umora njene hčere.

Minilo je že več mesecev, odkar so Mildred Hayes (Frances McDormand) umorili hčerko, a policiji še vedno ni uspelo najti morilca. Jezna mati se zato odloči za drzno potezo: najela bo tri velike oglasne panoje ob cesti, nanje pa bo z velikimi črkami napisala očitajoča sporočila, namenjena šefu lokalne policije Williamu Willoughbyju (Woody Harrelson). Nenavadni primer nepokorščine prevzame nezreli policist Dixon (Sam Rockwell), ki ima za seboj bogato zgodovino rasističnih in nasilnih izpadov. Boj med Mildred in policijskimi silami v Ebbingu se neizogibno stopnjuje do neslutenih razsežnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
22:55
Pravi detektiv
Kriminalka, 3. sezona, 1. del
Izvirnik: True Detective
Režija: Cary Joji Fukunaga
Igrajo: Matthew McConaughey, Colin Farrell, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Michelle Monaghan, Taylor Kitsch
Ocena IMDb: 9/10

Srhljiv umor poveže tri predstavnike zakona in zločinca. Vsak od njih se mora prebijati skozi mrežo spletk in prevar v pusti kalifornijski pokrajini.

Colin Farrell je Ray Velcoro, pokvarjeni detektiv v industrijskem mestecu Vinci v okrožju Los Angeles. Vince Vaughn je Frank Semyon, zločinec in podjetnež, ki mu grozi izguba življenjskega dela; medtem ko se njegova žena ter najbližja zaveznica (Kelly Reilly) ubada z njegovimi ter lastnimi odločitvami. Rachel McAdams je Ani Bezzerides, detektivka šerifovega urada iz okrožja Ventura, ki se pogosto znajde v precepu istega sistema, ki mu sama služi. Taylor Kitsch je Paul Woodrugh, vojni veteran in policist na motociklu pri enotah Kalifornijske avtocestne patrulje, čigar odkritje prizorišča zločina sproži preiskavo, v katero so vpletene tri skupine predstavnikov zakona, več zločinskih zarot ter milijarde dolarjev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:55
Pravi detektiv
Kriminalka, 3. sezona, 2. del
Izvirnik: True Detective
Režija: Cary Joji Fukunaga
Igrajo: Matthew McConaughey, Colin Farrell, Woody Harrelson, Rachel McAdams, Michelle Monaghan, Taylor Kitsch
Ocena IMDb: 9/10

Srhljiv umor poveže tri predstavnike zakona in zločinca. Vsak od njih se mora prebijati skozi mrežo spletk in prevar v pusti kalifornijski pokrajini.

Colin Farrell je Ray Velcoro, pokvarjeni detektiv v industrijskem mestecu Vinci v okrožju Los Angeles. Vince Vaughn je Frank Semyon, zločinec in podjetnež, ki mu grozi izguba življenjskega dela; medtem ko se njegova žena ter najbližja zaveznica (Kelly Reilly) ubada z njegovimi ter lastnimi odločitvami. Rachel McAdams je Ani Bezzerides, detektivka šerifovega urada iz okrožja Ventura, ki se pogosto znajde v precepu istega sistema, ki mu sama služi. Taylor Kitsch je Paul Woodrugh, vojni veteran in policist na motociklu pri enotah Kalifornijske avtocestne patrulje, čigar odkritje prizorišča zločina sproži preiskavo, v katero so vpletene tri skupine predstavnikov zakona, več zločinskih zarot ter milijarde dolarjev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019