TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 19.11.2018
00:20
Ponosna Mary
Triler
Izvirnik: Proud Mary
Režija: Babak Najafi
Igrajo: Taraji P. Henson, Billy Brown, Jahi Di'Allo Winston, Neal McDonough, Margaret Avery, Xander Berkeley
Ocena IMDb: 4,9/10

Pred gledalci je energični in eksplozivni akcijski triler, poln nepričakovanih zasukov.

Smrtonosna morilka po naročilu Mary (Taraji P. Henson) dela za najbolj zloglasno zločinsko družino v mestu, ki jo vodi Benny (Danny Glover). Ko Mary ustreli nekega varovanega mafijca, da bi rešila mladega fanta, se mora kot odpadnica spustiti globoko v ilegalo in bežati pred vsemi, od ruske mafije do nekaterih najbližjih ljudi, med katerimi je tudi njen nekdanji ljubimec. Oborožena z iznajdljivostjo in spretnostjo – za nameček in vsak slučaj pa tudi s polno omaro pištol – mora narediti vse, da bi preživela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
01:50
Nostalgija
Drama
Izvirnik: Nostalghia
Režija: Mark Pellington
Igrajo: Hugo Armstrong, Shinelle Azoroh, Annalise Basso, Ellen Burstyn, Bruce Dern, Chloe Farnworth
Ocena IMDb: 5,3/10

Film prinaša prispodobo o zapleteni naravi družine, človeškega žalovanja in vsega, kar pustimo za seboj.

Niz prepletenih zgodb se vrti okrog osrednje pripovedne niti o likih in motivih; v njenem središču je pozorni zavarovalniški agent, ki potrpežljivo spremlja življenjske zgodbe svojih strank, medtem ko finančno vrednoti nekatere predmete v njihovih življenjih. Ganljiva drama se loteva skupne potrebe ljudi, da v ljubljenih rečeh najdejo smisel. Kakšno vrednost ima nakit, ki je bil nekoč last babice, ali pa bejzbolska žoga, ki jo je podpisal eden najslavnejših igralcev v tem športu? Kako vrednost predmeta določajo roke, ki so ga nekoč držale?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
03:45
Wall Street: Denar nikoli ne spi
Drama
Izvirnik: Wall Street: Money never sleeps
Režija: Oliver Stone
Igrajo: Richard Stratton, Harry Kerrigan, Michael Douglas, Carey Mulligan, Shia LaBeouf, Sunil Hirani
Ocena IMDb: 6,2/10

Wall Streetu se obeta še en finančni polom.

Potem ko je osem let preživel v zaporu zaradi finančne goljufije, je nekdaj uspešni bankir Gordon Gekko primoran začeti znova. Po odsluženi zaporni kazni se Gekko znajde kot tujec v svetu, ki mu je nekoč vladal. Popraviti skuša odnos s hčerjo Winnie in sklene prijateljstvo z njenim zaročencem Jacobom (Shia LaBeouf). Ali lahko mladi par zaupa nekdanjemu finančnemu mogotcu, čigar prizadevanja, da bi se vnovič vzpel v drugačnem času, povzročijo nepričakovane posledice?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:00
Varuhi galaksije
Akcija
Izvirnik: Guardians of the Galaxy
Režija: James Gunn
Igrajo: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace
Ocena IMDb: 8,1/10

Prihaja nenavadna skupina junakov po sili razmer, ki ne bi mogli biti bolj različni, a naj bi galaksijo obvarovali pred uničenjem.

Vesoljski pustolovec Peter Quill, objestni zvezdni pilot in samooklicani "Star Lord", se preživlja s krajo dragocenih predmetov; a ko skuša izmakniti skrivnostno kroglo zlobnemu Ronanu, si na glavo nakoplje srd njegovih plačancev in uradnih oblasti. Da bi ušel zasledovalcem in rešil vesolje pred uničujočo močjo ukradenega predmeta, sklene zavezništvo z nenavadno druščino sebi podobnih odpadnikov: neusmiljeno bojevnico Gamoro, prekanjenim rakunskim prevarantom Rocketom, njegovim nasilnim drevesnim pomočnikom Grootom in maščevalnim silakom Draxom Uničevalcem. Skupaj se podajo v spektakularno in zabavno bitko proti temačnim silam; v njihovih rokah je nič manj kot usoda galaksije.

Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:00
Mladi Sheldon
Humor, 2. sezona, 3. del
Izvirnik: Young Sheldon: A rival prodigy and sir Isaac Neutron
Režija: Michael Zinberg
Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord, Jim Parsons
Ocena IMDb: 7,1/10

Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 9-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe.

Odraščanje v vzhodnem Teksasu za 9-letnega Sheldona Cooperja ni najlažje. Nenavadno brihten in nadarjen deček je zmožen izjemnih matematičnih in znanstvenih dosežkov, a mu to ne pomaga v svetu, kjer kraljujejo cerkvene zapovedi in ameriški nogomet. Medtem ko se krhki, iznajdljivi in malce naivni Sheldon ukvarja s tem svetom, se mora njegova povsem običajna družina ubadati predvsem z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi. Njegov oče George se trudi biti dober srednješolski nogometni trener in oče dečku, ki ga ne razume vedno. Sheldonova mati Mary je divje zaščitniška in ljubeča do svojega sina, kljub ne najbolj primernemu okolju, v katerega se ta težko vključuje. Sheldonov starejši brat Georgie se v srednji šoli trudi po najboljših močeh, vendar je težko biti frajer, če sediš v istem razredu kot tvoj mlajši 9-letni brat. In nazadnje je tukaj še Sheldonova sestra dvojčica Missy, ki je včasih ljubosumna zaradi pozornosti, ki je je deležen njen brat, vendar je kljub temu edina, ki mu stvari pove brez olepševanja in po pravici. Zgodba se odvija pred serijo "Veliki pokovci", v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja. Komedija nam omogoča, da ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
08:20
Zlata sredina
Humor, 9. sezona, 3. del
Izvirnik: The middle: Please don't feed the hecks
Režija: Lee Shallat Chemel
Igrajo: Patricia Heaton, Neil Flynn, Charlie McDermott, Eden Sher, Atticus Shaffer, Chris Kattan
Ocena IMDb: 7,5/10

Ko Frankie podari sosedi Nancy Donahue star šal, ki pri Heckovih doma nabira prah, ji Nancy vrne uslugo s tem, da speče slastno jabolčno pito. Frankie se zdi, da je našla način, kako priti do brezplačnih in okusnih obrokov in po hiši začne iskati uporabne reči, ki bi jih lahko zamenjala za kulinarične dobrote. Medtem se Sue in Lexie pripravljata za selitev nazaj v stanovanje na kolidžu, vendar odkrijeta, da ga je medtem zasedel moški, ki ni pripravljen oditi. Axlova nova služba voznika šolskega avtobusa mu omogoča, da pazi na Bricka v njegovem novem letniku. Pri tem odkrije, da Mike ni hotel govoriti v Brickovem razredu, ko so imeli dan predstavitve različnih poklicev.

Pozabite na športnike, filmske igralce in politike: pravi junaki so starši. Frankie je pri tem prav izjemna.

Patricia Heaton je Frankie Heck – v prisrčni in duhoviti komediji, posneti z eno samo kamero, o tem, kako vzgojimo družino in znižamo pričakovanja vsakogar. Ženska srednjih let in srednjega sloja iz enega od krajev na sredini države, žena in mati treh otrok, s ciničnim humorjem in kančkom ironije skrbi za svojo družino iz dneva v dan. Frankie je zaposlena pri edinem prodajalcu avtomobilov, ki še posluje v mestu, njen mož Mike (Neil Flynn) pa je vodja krajevnega kamnoloma. Med usklajevanjem delovnih izmen v službi in večerjami hitre hrane pred televizorjem Frankie in Mike vzgajata otroke z ljubeznijo in s kleno pragmatičnostjo ameriškega srednjega zahoda. Axl (Charlie McDermott) je najstarejši sin, objesten mladostnik, ki rad hodi po hiši v spodnjem perilu. Sue (Eden Sher) je izjemno nenadarjena hči na vrhuncu pubertete, ki ji z velikim užitkom spodleti vse, česar se loti – čeprav je zdaj v srednji šoli, ima velika pričakovanja in ji gre vendarle na bolje. Brick (Atticus Shaffer) je najmlajši sin, čudaški otrok, ki nenehno bere in šepetaje govori sam s seboj. Skupaj tvorijo eno najbolj nenavadnih med običajnimi družinami iz "zlate sredine".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
08:40
Tad Jones: Skrivnost kralja Midasa
Animacija
Izvirnik: Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas
Režija: David Alonso
Igrajo: Óscar Barberán, Michelle Jenner, Adriana Ugarte, Luis Posada, Miguel Ángel Jenner, José Corbacho
Ocena IMDb: 6,2/10

Tad se odpravi v Las Vegas, da bi videl zadnje Sarino odkritje: papirus, ki dokazuje obstoj čarobne orglice kralja Midasa.

Pustolovec Tad se odpravi v Las Vegas, da bi videl zadnje odkritje svoje prijateljice Sare: papirus, ki dokazuje obstoj bajeslovne čarobne ogrlice kralja Midasa. Ta je menda v zlato spremenila vse, česar se je dotaknil njen lastnik. Vendar se veselo srečanje Tada in Sare izjalovi, ko zlobni milijonar Jack Rackham ukrade papirus in za nameček ugrabi Saro, da bi jo prisilil k iskanju dragocene ogrlice, neprecenljivega vira neomejenega bogastva.

Država: Španija
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
10:05
Disneyjevi kratki animirani filmi
Risani, 1. sezona,
Izvirnik: Disney shorts

Iz legendarnih studiev Walt Disney prihaja izjemna zbirka priljubljenih, med njimi tudi mnogih nagrajenih kratkih animiranih filmov.

Rileyjin prvi zmenek? Zdaj že dvanajstletna Riley je doma s starši, ko na vrata potrkajo morebitne težave. Čustva mame in očeta se morajo nenadoma ukvarjati z Riley, ki gre na svoj prvi zmenek s fantom. - Mihov novi avto Strahec Miha je kupil nov 6-kolesnik in komaj čaka, da ga bo pokazal prijatelju Sulleyju. Težava je le ta, da Miha še ne obvladuje najbolje vozila, katerega upravljanje je precej zahtevno. - Jakec Neverjetni Jakec naj bi bil normalen otrok, brez super-moči svojih Neverjetnih staršev ter starejšega brata in sestre. A ko najamejo nič hudega slutečo varuško, da bi pazila nanj, Jakec pokaže svoje resnične zmožnosti. - Svet igač: Zabavozaver Rex Sramežljivi in živčni T-Rex iz Sveta igrač se odpravi na lastno pustolovščino, ko ga Bonnie odloži tja, kjer še ni bil: v kopalno kad. Rex je kmalu gonilna sila zabave, na kateri bo spoznal marsikaj zanimivega o samozavesti. - Dogodivščine Andreja in Wallyja B.-ja Andrej se zbudi iz dremeža in pričaka ga nadležna rumeno-črna čebela z zoprnim želom. Misli, da ji bo ušel, ampak tako kot večina pikajočih žuželk tudi Wally B. dobro ve, da lahko ujame vsako svojo tarčo. - Rdečkove sanje Neke deževne noči osamljeni monocikel sedi v kotu prodajalne koles Eben's Bikes ter sanja o tem, kako bo nekoč tja vstopil nadarjeni klovn in dojel vse njegove zmožnosti. - Tinny Tinny je pločevinasti vojak z bobnom. Potem ko z igračo grdo ravna objesten otrok, skuša Tinny za vsako ceno ubežati svojemu uničevalnemu lastniku. A ko ta pade in se poškoduje, dobrosrčni vojak ravna tako, kot je prav.

Jezik: Angleščina
12:30
Nixon
Biografija
Režija: Oliver Stone
Igrajo: Anthony Hopkins, Joan Allen, Powers Boothe, Ed Harris, Bob Hoskins, E.G. Marshall
Ocena IMDb: 7,1/10

Biografska drama prinaša osupljiv portret zapletenega moža, čigar možnosti za resnično veličino je uničila njegova strast do moči.

Vpletenost v zaroto, razkrita v aferi Watergate, je ogrozila državno varnost in pomenila sramotni konec njegovega predsedovanja v Beli hiši.

Anthony Hopkins zablesti na filmskem platnu v vlogi nekdanjega ameriškega predsednika Richarda M. Nixona pod režijsko taktirko kontroverznega režiserja Oliverja Stona. Med fantastično igralsko zasedbo so tudi Ed Harris, James Woods ter Joan Allen. Film je bil nominiran za štiri oskarje. Izjemno filmsko doživetje, ki ga ne kaže zamuditi!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
15:35
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 15. sezona, 47. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 7/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
16:05
Tisto
Grozljivka
Izvirnik: It
Režija: Andy Muschietti
Igrajo: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Chosen Jacobs
Ocena IMDb: 7,4/10

V mestecu v državi Maine se skupina mladostnikov odloči, da bodo našli grozljivega klovna z imenom Pennywise, ki preži na tamkajšnje otroke.

Grozljivka je nastala na podlagi priljubljenega romana Stephena Kinga, ki že desetletja straši mlade bralce. Spremlja sedem odpadniških mladostnikov, ki odraščajo v Derryju v ameriški državi Maine in se imenujejo "Klub zgub". Sleherni med njimi je iz tega ali onega razloga izobčenec, tarča krajevne tolpe nasilnežev ali otrok iz razbitega doma ... in vsi so svoj najgloblji strah doživeli v obliki starodavnega plenilca v obliki grozljivega klovna Pennywisa, ki že stoletja ustrahuje prebivalce tega kraja, lahko menja obraz in zunanjo pojavnost ter ga vsi poznajo le kot "tisto".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
18:15
Razkrivanje čarovnic
Fantazijski, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: A discovery of witches
Režija: Sarah Walker
Igrajo: Edward Bluemel, Gregg Chillin, Matthew Goode, Teresa Palmer, Owen Teale, Malin Buska
Ocena IMDb: 8,5/10

Po uspešni knjižni seriji Deborah Harkness je nastala sodobna ljubezenska zgodba, ki se odvija sredi akademskega življenja univerze v Oxfordu.

V vzporedni resničnosti čarovnice, vampirji in demoni živijo in delajo med ljudmi, ne da bi ti karkoli slutili. Teresa Palmer upodobi briljantno zgodovinarko in čarovnico Diano Bishop, ki se noče sprijazniti z usojeno čarovniško dediščino. Odkritje začaranega rokopisa 'Ashmole 782' v univerzitetni knjižnici Bodleian jo pahne v osrčje nevarnega sveta – kjer spozna skrivnostnega genetika Matthewa Clairmonta (Matthew Goode), ki ima prav tako neko temačno družinsko skrivnost: vampir je. Diana in Matthew se odpravita na pustolovščino, da bi razkrila skrivnosti starodavnega zapisa, pri tem pa se razvije tudi njun odnos in nazadnje ogrozi krhko premirje, ki je že dolgo vladalo med čarovnicami, vampirji, demoni in ljudmi. Dianina teta Sarah Bishop (Alex Kingston) je zelo spoštovana čarovnica, potomka prve usmrčene čarovnice v Salemu. Na to je zelo ponosna in družinsko čarovniško knjigo hrani kot največje bogastvo. Prezira vampirje, demoni pa se ji smilijo. Slednji imajo zelo bujno domišljijo in izgledajo zelo nenavadno, saj ne spremljajo modnih trendov. Najbolj hrepenijo po iskanju ostalih pripadnikov svoje vrste, pravila so za njih dolgočasna in nepotrebna, nekateri pa lahko celo vidijo v prihodnost. Za razliko od njih, vampirji spoštujejo zakone in hierarhijo, poslušajo vodjo in si ne želijo biti v centru pozornosti.

Serija, skozi osem enournih delov, prikazuje njihov skrivnostni svet in raziskuje zgodbe o ljubezni in sprejemanju. Vodi nas skozi osupljive dele Oxforda, lepa mesteca v New Yorku, pravljične francoske vasi in zgodovinske kanale v Benetkah.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
19:00
Zlato življenje
Drama, 3. sezona, 6. del
Izvirnik: Aranyelet
Režija: Zsombor Dyga
Igrajo: Szabolcs Thuróczy, Eszter Ónodi, Renátó Olasz, Laura Döbrösi, Zsolt Anger, Éva Vándor
Ocena IMDb: 9/10

Na plano pridejo novi dokazi, ki vržejo senco dvoma na okoliščine Hollósove smrti. Mnoga nepojasnjena vprašanja vznemirijo vsakogar. Márk vnovič obudi svoje upe o tem, da je njegov boter v resnici uprizoril lastno smrt – in taista možnost pri Janki zbudi grozo. Niti Attila niti Feri ne moreta razumeti, kaj se dogaja. Mirino zaupanje v Gézo Zebegényija je omajano in odpravi se na samomorilsko nalogo.

Družina Miklósi uživa v razkošnem življenju, a za njim se skriva niz ukan in prevar.

Družina Miklósi ima končno sanjsko življenje, za kakršnega so si prizadevali. Preselili so se v idilično vasico ob Donavi, kjer Janka kandidira za županjo, medtem ko Attila in njegov najboljši prijatelj, milijarder Feri Gáll, pripravljata teren za velikanski gradbeni projekt. Vendar za pročeljem miru in sreče Miklósijevih, plačanim s krvjo in izdajo, še vedno besnijo strasti. Mira in njen fant, državni tožilec Zebegényi, si še vedno prizadevata za zapahe spraviti skrivnostnega "strica Pando", ki ga Mira krivi za smrt svojega prijatelja Oszija. Medtem Márk načrtuje maščevanje za umor svojega ljubljenega botra Hollósa. Iz vseh spletk se pripravlja vojna med otroki in starši, ki se zdi čedalje bolj neizogibna.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2018
20:00
Genialna prijateljica
Drama, 1. del
Izvirnik: L'amica geniale
Režija: Saverio Costanzo
Igrajo: Valentina Acca, Antonio Buonanno, Gennaro Canonico, Pina Di Gennaro, Sarah Falanga, Luca Gallone
Ocena IMDb: 7,7/10

Serija po slavnem romanu spremlja italijansko damo Eleno Greco, ki začne po izginotju prijateljice Lile pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Italijanščina
Leto: 2018
21:00
Taborjenje
Humor, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Camping: Just plain mad
Režija: Jennifer Konner
Igrajo: Janicza Bravo, Arturo del Puerto, Jennifer Garner, Brett Gelman, Cheyenne Haynes, Duncan Joiner
Ocena IMDb: 4,2/10

Prijatelji se znajdejo sredi preizkušnje, ki bi jo vsi skupaj najraje pozabili.

Komična serija v duhu "vrnitve k naravi" spremlja taborniški konec tedna, ki ga priredi patološko pedantna in z nadzorom obsedena Kathryn (Jennifer Garner) kot darilo za 45. rojstni dan svojega prijaznega moža Walta (David Tennant). Doživetje, ki naj bi bilo sproščujoče, se sprevrže v pravcato preizkušnjo za njun zakonski stan. Stvari skrenejo po zlu, ko se tam prikažejo njena pohlevna sestra Carleen, vzvišeno pravičniška nekdanja najboljša prijateljica Nina-Joy in svobodomiselna Jandice. Kljub najboljšim namenom Kathryn – ali pa prav zato – vikend v naravi spremljajo nenehni prepiri, izpovedi, živalski vpadi, obiski pri zdravniku in mnoge ženske zlonamernosti, ki bi jih vsi skupaj najraje pozabili. Na mračnem in zabavnem izletu v osmih delih se nesrečnežem pridružijo še Waltov najboljši prijatelj George, nekdanji mož Nine-Joy, čigar naivni videz prikriva komaj prikriti bes; njegov nedavno ločeni prijatelj Miguel, ki doživlja krizo srednih let; ter od zasvojenosti ozdravljeni Carleenin fant, ki se vse bolj bliža očitnemu samouničenju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
21:30
Težave g. Picklesa
Humor, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Kidding
Režija: Michel Gondry
Igrajo: Jim Carrey, Frank Langella, Catherine Keener, Judy Greer, Cole Allen, Juliet Morris
Ocena IMDb: 7,4/10

Jeff oziroma g. Pickles je legenda otroških televizijskih oddaj.

V komični seriji Jim Carrey igra Jeffa oziroma g. Picklesa, vzornika prijaznosti in modrosti za dojemljive mlade ameriške ume in njihove starše, ki so odrasli z njim – pa tudi poslovneža in lastnika več milijonov dolarjev vrednega imperija. Ko pa začne njegova lastna družina razpadati, nima Jeff nobene pravljice ali lutke, ki bi ga vodila skozi osebno krizo. Ta napreduje hitreje od tistega, s čimer se je sposoben soočati. Rezultat? Prijazen človek v surovem svetu je priča počasnemu usihanju razsodnosti, to pa je enako smešno kot tudi tragično.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:00
Sally za vedno
Humor, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Sally4ever
Režija: Julia Davis
Igrajo: Julia Davis, Julian Barratt, Sean Bean, Lee Byford, David Cann, Mark Gatiss
Ocena IMDb: 8,5/10

Temačno komična serija spremlja Sally, ki se ji življenje kar naenkrat obrne na glavo.

Sally (Catherine Shepherd) je prihodnja tržna strokovnjakinja, ki je deset let živela udobno, enolično življenje v predmestju z Davidom (Alex Macqueen). Prav tistega večera, ko jo sklene zaročenec zasnubiti, pa Sally doživi eksistenčno krizo in se odpravi na divjo avanturo z Emmo (Julia Davis); zapeljivo, karizmatično igralko, pevko, pesnico in pisateljico. Še preden se Sally dobro zave, se Emma že vseli, na novo razporedi pohištvo in spremeni njeno življenje. Je to res tisto, kar si Sally želi, ali pa je naredila napako?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:30
Večerja s Hervejem
Biografija
Izvirnik: My dinner with Herve
Režija: Sacha Gervasi
Igrajo: Jamie Dornan, Peter Dinklage, Andy Garcia, Oona Chaplin, Mireille Enos, Helena Mattsson
Ocena IMDb: 7,2/10

Britanski scenarist in režiser Sacha Gervasi je pripoved za svoj film priredil po istoimenski zgodbi, ki sta jo napisala skupaj s Seanom Macaulayjem.

Film opisuje nenavadno prijateljstvo, ki se v Los Angelesu čez noč razvije med nepomembnim novinarjem Dannyjem Tatom (Jamie Dornan) in igralcem Hervéjem Villechaizem (Peter Dinklage), najslavnejšim pritlikavim filmskim revolverašem – ter spremeni življenje obema.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018