TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 01.05.2019
01:10
Tisto
Grozljivka
Izvirnik: It
Režija: Andy Muschietti
Igrajo: Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Chosen Jacobs
Ocena IMDb: 7,4/10

V mestecu v državi Maine se skupina mladostnikov odloči, da bodo našli grozljivega klovna z imenom Pennywise, ki preži na tamkajšnje otroke.

Grozljivka je nastala na podlagi priljubljenega romana Stephena Kinga, ki že desetletja straši mlade bralce. Spremlja sedem odpadniških mladostnikov, ki odraščajo v Derryju v ameriški državi Maine in se imenujejo "Klub zgub". Sleherni med njimi je iz tega ali onega razloga izobčenec, tarča krajevne tolpe nasilnežev ali otrok iz razbitega doma ... in vsi so svoj najgloblji strah doživeli v obliki starodavnega plenilca v obliki grozljivega klovna Pennywisa, ki že stoletja ustrahuje prebivalce tega kraja, lahko menja obraz in zunanjo pojavnost ter ga vsi poznajo le kot "tisto".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
03:20
Kralj Artur: Legenda o meču
Fantazijski
Izvirnik: King Arthur: Legend Of The Sword
Režija: Guy Ritchie
Igrajo: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law, Djimon Hounsou, Eric Bana, Aidan Gillen
Ocena IMDb: 6,8/10

Mladi Arthur odrašča na ulici, ne da bi vedel, kdo v resnici je. A ko potegne iz kamna znameniti meč, se njegovo življenje obrne na glavo.

Priznani filmski ustvarjalec Guy Ritchie v svojem značilno dinamičnem vizualno-montažnem slogu na velika platna prinaša domišljijsko akcijsko pustolovščino epskih razsežnosti, v kateri se loteva klasične legende o bajeslovnem meču – in mladega Arturja (Charlie Hunnam) spremlja na njegovi poti z ulic na položaj zakonitega prestolonaslednika. Ko Arthurju v otroštvu umorijo očeta, njegov stric Vortigern (Jude Law) prevzame prestol. Mladi Arthur je oropan dedne pravice in otroštva, ne da bi to sploh vedel. Odrašča med kriminalom in nevarnostmi ulice, a ko nekoč potegne iz kamna znameniti meč, se izkaže, da je legenda resnična. Njegovo življenje se zasuka na glavo in moral bo spoznati svojo pravo usodo – če mu je to všeč ali ne.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
05:25
Filmi in zvezde
Magazin, 11. sezona, 17. del
Izvirnik: Films and stars
Ocena IMDb: 8,4/10

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Nizozemska
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
06:00
Pavel, Jezusov apostol
Drama
Izvirnik: Paul, Apostle Of Christ
Režija: Andrew Hyatt
Igrajo: Jim Caviezel, James Faulkner, Olivier Martinez, Joanne Whalley, John Lynch, Yorgos Karamihos
Ocena IMDb: 6,7/10

Luka tvega življenje, ko obišče Pavla v rimski ječi, da bi zapisal njegove nauke. Odločen je zabeležiti in širiti Jezusov evangelij.

Pavel (James Faulkner), ki se je iz najbolj zapriseženega preganjalca kristjanov spreobrnil v najbolj vplivnega apostola nove vere, svoje zadnje dni preživlja v mračni zaporniški celici v Rimu, kjer čaka na ukaz cesarja Nerona za usmrtitev. Njegov prijatelj in osebni zdravnik Luka (Jim Caviezel) tvega življenje, ko ga sklene obiskati v ječi. Pavel je nenehno pod budnim nadzorom prefekta zapora Mavricia (Olivier Martinez), ki skuša razumeti, kako bi lahko ta strti starec pomenil kakršnokoli grožnjo cesarstvu. A še preden pade odločitev o Pavlovi smrtni kazni, se Luka odloči napisati še eno knjigo, ki bo opisala začetek verske poti ter rojstvo tistega, kar bo zgodovina poznala kot Cerkev. Luka sklene za vsako ceno zabeležiti in širiti Jezusov evangelij po Pavlu. Njuna vera je izzvala cesarstvo – njune besede pa so spremenile in osvojile ves svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
07:50
Nasmehi žalostnih moških
Komedija
Izvirnik: Usmevy Smutnych Muzu
Režija: Dan Svátek
Igrajo: David Svehlík, Jaroslav Dušek, Marika Soposká, Ondrej Malý, Ivan Franek, Jaroslav Plesl
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodba spremlja štiri bolnike, ki se zdravijo različnih zasvojenosti, medtem ko se znajdejo v težavnih življenjskih obdobjih.

Tragikomedija je posneta po literarni uspešnici češkega avtorja Josefa Formáneka, navdihnile pa so jo njegove resnične življenjske izkušnje. Štirje bolniki se zdravijo različnih zasvojenosti, a tudi v teh okoliščinah se se zmožni šaliti in se skupaj smejati različnim stvarem. Glavni junak in pripovedovalec zgodbe je Josef, pisatelj, ki se je prvič udeležil zdravljenja. Med njegovim bivanjem na kliniki Josef spozna še druge sebi podobne ljudi in njihove življenjske zgodbe. Josefov pogled na svet, njegove besede, dejanja in neusmiljeni sarkazem nas spremljajo na potovanju, na katerem si skuša rešiti življenje. Ugotovimo tudi zakaj je prvič posegel po steklenici alkohola.

Država: Češka
Jezik: Češčina
Leto: 2018
09:25
Veličastni Tenenbaumi
Komedija
Izvirnik: The Royal Tenenbaums
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Owen Wilson
Ocena IMDb: 7,6/10

Trije odrasli čudežni otroci z materjo stanujejo v družinski hiši. Nekega dne se vrne njihov oče, da bi se spravil s svojo čudaško družino.

Royal Tenenbaum (Gene Hackman) je bil uspešen odvetnik in je imel tri otroke z ženo, arheologinjo Etheline (Anjelica Houston). Vsak od Tenenbaumovih otrok je bil čudežen: Chas (Ben Stiller) ja obogatel kot otroški investitor, Richie (Luke Wilson) je bil mladinski teniški prvak in trikratni državni zmagovalec, posvojenka Margot (Gwyneth Paltrow) pa gledališka pisateljica, ki je že v osnovni šoli dobila prestižno Bravermanovo štipendijo. Ko je Royal zapustil družino, sta se začela razkol in izdaja, ki naslednji dve desetletji zaznamujeta Tenenbaumove. Zamera je še vedno vroča, ko se nekoč spet pojavi oče družine v želji po spravi, češ, da mu je ostalo le še šest tednov življenja. Royalova zgodba je še ena njegovih potegavščin, a njegova iskrena želja po odpuščanju se nazadnje dotakne članov družine, med katerimi se vsakdo sooča s svojimi zatajenimi željami in skrhanimi odnosi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
11:15
Dirka na Zakleto goro
Avantura
Izvirnik: Race To Witch Mountain
Režija: Andy Fickman
Igrajo: Dwayne Johnson, AnnaSophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino, Ciarán Hinds, Christian Skibinski
Ocena IMDb: 5,7/10

Nič hudega slutečemu taksistu iz Las Vegasa življenje na glavo obrnejo čudaški znanstvenik in mlada dvojčka, ki skušajo priti na Zakleto goro.

Jack Bruno (Johnson) je taksist iz Las Vegasa, ki si prizadeva ostati na pravi strani zakona. Nenaravno izkušnjo doživi, ko se dve nezemeljski bitji, ki sta si na zunaj nadeli videz najstnikov, nenadoma pojavita v njegovem vozilu. Začne se dirka proti vladnim agentom, lovcem na Nezemljane in proti času, kjer mora Jack pomagati mladima potnikoma do vesoljske ladje, da bi se lahko vrnila domov ter rešila svoj planet in tudi Zemljo. Osupljivi pregoni, rešitve v zadnjem trenutku in posebni učinki odlikujejo akcijsko pustolovščino, ob kateri se bo zabavala vsa družina.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
12:55
Knjiga življenja
Animacija
Izvirnik: Book of Life
Režija: Jorge R. Gutiérrez
Igrajo: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman, Christina Applegate, Ice Cube
Ocena IMDb: 7,3/10

Spremljamo Manola, mladeniča, ki je razdvojen med pričakovanji svoje družine in lastnimi srčnimi željami.

Preden se Manolo odloči, kaj je pomembno v življenju, se znajde na neverjetni pustolovščini v treh fantastičnih svetovih, kjer se mora soočiti s svojimi največjimi strahovi.

Producent Guillermo del Toro in režiser Jorge Gutierrez prinašata animirano komedijo z edinstvenim vizualnim slogom, povzetim po mehiških folklornih motivih. Animiranka prinaša sijajno filmsko in glasbeno doživetje ter nam sporoča, naj primerno častimo preteklost in se veselimo prihodnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:35
Boljše stvari
Humor, 3. sezona, 7. del
Izvirnik: Better Things
Režija: Pamela Adlon
Igrajo: Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood, Olivia Edward, Celia Imrie, Rebecca Metz
Ocena IMDb: 7,7/10

Sam Fox je samska mati, ki v Los Angelesu vzgaja svoje tri hčere ter skuša uspeti kot igralka.

Komična serija spremlja Sam Fox (Pamela Adlon), samsko igralko brez zadržkov, ki v Los Angelesu vzgaja svoje tri hčere Max, Frankie in Duke. Sam jim je obenem mati, oče, sodnica in policistka. Ob tem se mora ogibati še matere Phil, priseljene Angležinje, ki živi na drugi strani ulice. Sam je iskrena in neustrašna, kar zadeva ljubezen do hčera, pa tudi do matere, in včasih jo ljubezen kar preplavi, če se je polasti občutek krivde. Sam se trudi preživeti kot samohranilka, biti del življenja svojih hčera, se kdaj tudi zabavati s kakšnim prijateljem in si morda celo privoščiti nekaj časa izključno zase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
15:00
Dobra mamica
Humor, 2. sezona, 7. del
Izvirnik: Smilf
Režija: Frankie Shaw
Igrajo: Frankie Shaw, Miguel Gomez, Rosie O'Donnell, Alexandra Mary Reimer, Anna Chanel Reimer, Mia Kaplan
Ocena IMDb: 6,7/10

Komična serija prinaša iskren pogled na samsko 20-letnico, katere želje po odnosih in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost matere samohranilke.

Bridgette Bird je brihtna in cinična mlada mati samohranilka, ki krmari skozi življenje v južnem Bostonu skupaj s svojo sila nenavadno družino. Trudi se preživeti iz meseca v mesec, kar jo vodi v impulzivne in včasih nezrele odločitve. Predvsem pa si Bridgette prizadeva, da bi bilo življenje boljše za njenega sina. Komična serija prinaša surov in iskren pogled na sodobno samsko žensko, katere želje po odnosih, spolnosti in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost; brez olepšav in politične korektnosti se loteva motivov materinstva, deljenega starševstva in ženske seksualnosti. Delno avtobiografska serija avtorice Frankie Shaw prinaša izviren in svež ženski izraz.

V drugi sezoni se skuša Bridgette premakniti v življenju naprej in se osredotočiti na prihodnost, medtem ko še vedno izganja stare duhove in dela pokoro za pretekle napake. V službi jo še vedno preganja vase zagledana šefinja Ally. Medtem se Bridgettina mati Tutu pobira po srce parajoči izkušnji v prisotnosti njene odvisne mlajše sestre Jackie. Nekdanji fant Rafi in njegovo dekle Nelson Rose se zbližata, medtem ko se tudi Eliza sooča z lastno družinsko dramo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
15:30
Upokojitev v stilu
Komedija
Izvirnik: Going In Style
Režija: Zach Braff
Igrajo: Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, Matt Dillon, Joey King, Christopher Lloyd
Ocena IMDb: 6,6/10

Trije upokojeni prijatelji so siti življenja na robu revščine. Zato se odločijo, da bodo oropali banko, zaradi katere so izgubili pokojnine.

Oskarjevski nagrajenci Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin združijo igralske moči kot dolgoletni prijatelji Willie, Joe in Al; trije upokojeni jeklarji namreč zgroženo odkrijejo, da je umazana in pohlepna korporacija ukinila sklad za njihove pokojnine in da so ostali brez pošteno zasluženega denarja. Vendar se veteranska trojica ne da, oropali bodo eno od bank, ki je v lasti tega podjetja, da bodo prišli do pokojnin, se dokazali pred svojimi bližnjimi in navsezadnje sploh plačali položnice. Komedijo je režiral Zach Braff.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:10
Džentelmen Jack
Drama, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: Gentleman Jack
Režija: Sarah Harding
Igrajo: Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore, Rosie Cavaliero, Stephanie Cole, Albane Courtois

Serija prinaša zgodbo Anne Lister, bogate posestnice. Slovela je po svojem dnevniku, ki je beležil njena lezbična razmerja, potovanja in prizadevanja.

Leta 1832, po več letih eksotičnih potovanj in vzpenjanja po družbeni lestvici, se Anne Lister vrne v Halifax v zahodnem Yorkshiru, odločena, da bo spremenila usodo Shibden Halls, propadajoče graščine svojih prednikov. Da bi domovanje obnovila v nekdanjemu sijaju, mora Anne vnovič odpreti svoje premogovnike in se bogato poročiti. Vendar to ni še ena romanca dekadentnega plemiškega sloja. Karizmatična, svojeglava in odločna Anne Lister, ki se je od glave do peta oblačila v črno in se z očarljivostjo prebijala med visoko družbo, se nima nikakršnega namena omožiti. Zvesta svoji naravi se bo Anne Lister poročila z žensko, in to ne katerokoli, temveč zares bogato. Vse epizode Annine zgodbe slonijo na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki so zabeleženi v njenem slavnem dnevniku s kar štirimi milijoni besed; njeni zapisi beležijo najbolj intimne podrobnosti njenega življenja, nekoč skritega v tajnih beležkah, zdaj pa razkritega in razgaljenega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:15
Temačen um
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Darkest Minds
Režija: Jennifer Yuh
Igrajo: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford, Harris Dickinson, Patrick Gibson, Skylan Brooks
Ocena IMDb: 5,7/10

V prihodnosti pandemija pobije večino otrok, preostale pa režim odraslih razglasi za grožnjo. Ti organizirajo odporniško gibanje, da bi se rešili.

Po tem, ko se pri nekaterih najstnikih skrivnostno razvijejo neverjetne psihične sposobnosti, jih režim tiranske vlade v bližnji prihodnosti razglasi za državno grožnjo in zapre v taborišča. Šestnajstletna Ruby je ena izmed najbolj zmogljivih v tej skupini mladostnikov. Pobegne iz ječe in se pridruži skupini ubežnikov, ki iščejo varno zatočišče. Skupnost adolescentov kmalu ugotovi, da jim beg ne bo pomagal v svetu odraslih, ki so jih izdali. Organizirati morajo odporniško gibanje in se s skupnimi močmi boriti za pravico do vnovičnega nadzora nad svojo prihodnostjo in življenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
20:00
Predator: Vrnitev
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Predator
Režija: Shane Black
Igrajo: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown
Ocena IMDb: 5,4/10

Ko deček na Zemljo nehote prikliče najbolj smrtonosne lovce v vesolju, lahko svet rešijo le nekdanja znanstvenica in skupina nekdanjih vojakov.

Z oddaljenih zunanjih meja vesolja na ulice majhnega mesta v Georgiji prihaja lov v eksplozivni priredbi filmske serije "Predator" režiserja in scenarista Shana Blacka. Tokrat so najbolj smrtonosni lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in bolj smrtonosni kot kadarkoli prej, saj so se gensko nadgradili z DNK drugih vrst. Ko deček pomotoma sproži njihovo vrnitev na Zemljo, lahko konec človeške vrste prepreči le čudaška skupina nekdanjih vojakov in evolucijska znanstvenica.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
21:50
Igra prestolov
Fantazijski, 8. sezona, 3. del
Izvirnik: Game Of Thrones
Režija: David Nutter
Igrajo: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams
Ocena IMDb: 9,5/10

Nočni kralj s svojo vojsko prispe do Zimišča in začne se velika bitka.

Epska pripoved o izdajalskem plemstvu v deželah Zahodnjega, kjer zime in poletja trajajo več let, sla po moči pa je večna.

Igra prestolov, najbolj gledana serija v zgodovini programa HBO ter vsesplošni svetovni fenomen ter zdaj že stalnica te televizijske mreže, se vrača v svoji težko pričakovani osmi in zadnji sezoni. Po uspešni knjižni seriji "Pesem ledu in ognja" avtorja Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejeni vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce mnogih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. To je pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju – v neprizanesljivi "Igri prestolov" bodisi zmagaš ali pa umreš.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:15
Pravičnik 2
Akcija
Izvirnik: The Equalizer 2
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Orson Bean, Bill Pullman, Melissa Leo
Ocena IMDb: 6,7/10

Denzel Washington se vrača kot Pravičnik. Ko nekdo umori njegovo nekdanjo šefinjo Susan, se še enkrat odpravi na maščevalni pohod.

V prvem "Pravičniku" iz leta 2014 smo spoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), nekdanjega pripadnika posebnih enot in vohuna obveščevalne agencije ministrstva za obrambo, ki je uprizoril svojo smrt, da bi preostanek življenja preživel v miru. To mu nazadnje ne uspe in McCall se posveča temu, kar najbolj obvlada – boju za pravico in reševanje tistih, ki potrebujejo pomoč. Po tem, ko v organizirani zaroti ugrabijo in ubijejo njegovo nekdanjo šefinjo (Melissa Leo), se pravičnik sklene vnovič maščevati krivcem. Na lovu za pravico sreča izkušene morilce, ki utegnejo biti celo enako spretni kot on sam. Ampak Robert McCall ne pozna strahu; rešuje težave, ki jih šibkejši ne morejo sami rešiti, saj je navsezadnje Pravičnik.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018