TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 01.09.2016
01:15
Pravi zapornik
Komedija
Izvirnik: Get hard
Režija: Etan Cohen
Igrajo: Will Ferrell, Kevin Hart, Craig T. Nelson, Alison Brie, Edwina Findley Dickerson, Ariana Neal
Ocena IMDb: 6/10

Premožnega investicijskega bankirja po krivem obtožijo finančne prevare in obsodijo na desetletno zaporno kazen v zloglasni kaznilnici San Quentin.

Jamesu Kingu sodnik pred začetkom prestajanja kazni nameni 30 dni, da uredi osebne in poslovne zadeve. Obupani King prosi za pomoč temnopoltega uslužbenca iz svoje avtopralnice Darnella Lewisa (Kevin Hart), da bi ga ustrezno "utrdil" ter pripravil na neusmiljeno življenje za rešetkami. James napačno sklepa, da je Darnell nekdanji kaznjenec ter žilav fant z ulice, vendar je ta le marljivi lastnik majhnega podjetja, ki še nikoli ni dobil kazni za napačno parkiranje – kaj šele, da bi kdaj pristal v zaporu. Kljub temu se bo za bogato plačilo Darnell presneto potrudil, da bosta iz Jamesa skupaj naredila vsega vajenega okorelega nasilneža; pri tem pa odkrijeta, kako zelo sta se motila pri številnih stvareh – tudi pri vtisu, ki ga imata drug o drugem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:55
Betonski faraoni
Dokumentarni
Izvirnik: Concrete pharaohs
Režija: Jordan Todorov
Ocena IMDb: 8,4/10

Dokumentarni film o betonskih faraonih.

Dobrodošli v skupnosti Kalderash Roma, ki šteje okoli milijon predstavnikov. Spoznali bomo njihov vsakdan in kulturo. Popeljali nas bodo v njihove hiše in v podzemna domovanja.

Država: Bolgarija
Jezik: Bolgarščina
Leto: 2010
03:50
Zenit
Drama
Izvirnik: Zvizdan
Režija: Dalibor Matanic
Igrajo: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Stipe Radoja, Trpimir Jurkic
Ocena IMDb: 7,4/10

V hrvaški drami Zenit se tri ljubezenske zgodbe v treh zaporednih desetletjih odvijajo v sosednjih vaseh na Balkanu.

Vasi muči dolga zgodovina vzajemnega etničnega sovraštva. Tam vzklije prepovedana ljubezen, ki s svojo močjo kljubuje nevarnosti. Prva zgodba leta 1991 spremlja romantično privlačnost, ki se mora kot prepovedana ljubezen prikriti sredi vsesplošne napetosti, norosti, zmede in strahu pred bližajočo se vojno. V drugi leta 2001 je krvavega spopada že konec, vendar je nemogoče, da bi se zaljubljenost razvila v dolgotrajno ljubezen in odnos: vojne rane so še sveže in se le počasi celijo. Tretja zgodba se odvija leta 2011, ko ljubezen naposled naleti na plodna tla, če bi se le ljubimci lahko otresli bremen preteklosti. Zlonamernost in sumničenje sta še vedno tam in razbremenjujoče odrešitve ni lahko doseči, a če ne drugega, je končno za to vsaj nekaj upanja.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2015
06:00
Sužnja ljubezni
Romantični
Izvirnik: Addicted to love
Režija: Griffin Dunne
Igrajo: Meg Ryan, Matthew Broderick, Kelly Preston, Tchéky Karyo, Maureen Stapleton, Nesbitt Blaisdell
Ocena IMDb: 6,1/10

Meg Ryan in Matthew Broderick sta znanca po sili razmer, ki se nikakor ne moreta sprijazniti z izgubo svojih partnerjev.

Ona se hoče na vsak način maščevati svojemu nekdanjemu fantu, on pa si želi le tega, da bi se njegova bivša vrnila k njemu. Ampak njuna nekdanja ljubimca sta zdaj srečno zaljubljeni par, zato začneta zarotnika skupaj kovati peklenski načrt, da bi uničila to romantično zvezo. Ne zavedata se, da bo rezultat ljubosumne akcije nekaj povsem drugega, nepričakovanega; lahko se kar sprijaznita, da sta sama sužnja ljubezni.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
07:40
Fantovska leta
Drama
Izvirnik: Boyhood
Režija: Richard Linklater
Igrajo: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Elijah Smith, Lorelei Linklater, Steven Chester Prince, Bonnie Cross
Ocena IMDb: 8/10

Film, ki je nastajal celih 12 let, spremlja odraščanje dečka Masona v času od njegovega šestega do osemnajstega leta.

Fant (Ellar Coltrane) doživlja običajne najstniške tegobe, njegova starša se ločita, zaljubi se ter prepira s starejšo sestro – medtem pa dobesedno odrašča pred očmi gledalcev. Ethan Hawke ter Patricia Arquette upodobita njegova starša, mlada igralska novinka Lorelei Linklater pa njegovo sestro Samantho.

Gre za edinstven, prelomen filmski projekt, ki težavno obdobje najstništva prikaže tako kot še nobeden pred njim. Prebliski in izseki adolescence, avtomobilski izleti in družinske večerje, rojstni dnevi, maturantska proslava ter vsi trenutki vmes – vse to prerašča okvirje prostora in časa ter se s sijajno glasbeno podlago zgodovinsko razteza od skladbe Yellow zasedbe Coldplay do Deep Blue skupine Arcade Fire. Drama Fantovska leta je nostalgična filmska časovna kapsula z ujetimi trenutki bližnje preteklosti, pa tudi čudovit tematski poklon odraščanju in starševstvu. Nemogoče je spremljati Masona in njegovo družino, ne da bi pri tem pomislili na lastno zorenje in burna mladostniška leta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
10:20
Jaz baraba 2
Animacija
Izvirnik: Despicable me 2
Režija: Pierre Coffin
Igrajo: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Ken Jeong
Ocena IMDb: 7,5/10

Dobrosrčna baraba Gru, njegove posvojene hčere in zabavni minioni se vračajo v nadaljevanju animirane uspešnice.

Genialni superzlobnež Gru se je s posvojenimi hčerami Margo, Edith in Agnes ustalil v mirnem predmestju. Čeprav ga dolgi prsti in kriminalni um še vedno polno zaposlujejo, je povsem zadovoljen z urejenim družinskim življenjem. Toda nekega dne ga obišče posebna agentka tajne protikriminalne agencije Lucy Wilde, ki ga želi rekrutirati v boju proti novemu, nenavadno izmuzljivemu superzločincu. Gruja bolj kot pomoč dobri strani jezi dejstvo, da nekdo skuša prevzeti njegovo mesto največje barabe na svetu, zato privoli v sodelovanje in kmalu s svojimi čudnimi pripomočki in še bolj čudaškimi pomočniki (vnovič) povzroči nezadržno zmedo akcijske zabave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
11:55
Ana z Zelene domačije
Družinski
Izvirnik: Anne of Green Gables
Režija: John Kent Harrison
Igrajo: Ella Ballentine, Sara Botsford, Martin Sheen, Julia Lalonde
Ocena IMDb: 6,5/10

Drama prinaša zgodbo o deklici, ki jo iz sirotišnice pomotoma dodelijo bratu in sestri srednjih let, ki sta v resnici želela posvojiti fanta.

Na čudovitem kanadskem Otoku princa Edvarda se piše leto 1870. Mlado Anne Shirley iz sirotišnice po pomoti dodelijo Matthewu in Marilli Cuthbert, bratu in sestri srednjih let. V resnici sta želela posvojiti fanta, da bi jima pomagal pri delu na družinski kmetiji. Anne se mora zdaj čim bolje prilagoditi novemu življenju pri Cuthbertovih, v šoli ter v mestu Avonlea, da je ne bi poslali nazaj v sirotišnico. Pripoved je posneta po priljubljenem mladinskem romanu "Ana z zelene domačije", ki ga je leta 1908 prvič objavila kanadska pisateljica Lucy Maud Montgomery. Prinaša zgodbo o deklici z bujno domišljijo, ki se je z navdihujočim optimizmom dotaknila življenj vseh, ki jih je srečala. Osredotoča se na težaven odnos Anne s strogo in nekoliko nazadnjaško Marillo Cuthbert, ki skozi deklico odkrije lastno zmožnost za ljubezen, za katero nikoli ni vedela, da jo ima.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:20
Labodji spev
Drama
Izvirnik: The looking glass
Režija: John D. Hancock
Igrajo: Dorothy Tristan, Trish Basinger, Elizabeth Stenholt, Ed Ernstes, Grace Tarnow, Alex Ludwig
Ocena IMDb: 6,9/10

Nepričakovano odkritje njunega skupnega talenta omogoči Julie, da v sebi odkrije lasten glas, svojo strast in naposled tudi srečo.

Po smrti matere pride težavna trinajstletna Julie živet v La Porte v zvezni državi Indiani k svoji babici Karen, nekdanji gledališki in filmski igralki. Karen je osamljena in muči jo spoznanje, da trpi za zgodnjimi simptomi Alzheimerjeve bolezni. Obupano si želi zbližati se z vnukinjo in nanjo prenesti vsaj del svojih življenjskih izkušenj, preden bo prepozno. Vendar se babica in vnukinja, vsaka zase uporniška ter na svoj način trmasta, na vsakem koraku zapletata v nesporazume in prepir. Naposled Karen odkrije nekaj, kar ju druži: Julijine neverjetne pevske sposobnosti. Nekoč je tudi sama imela podoben glas. Bo nepričakovano razodetje o glasbeni nadarjenosti dovolj, da bosta našli več skupnih točk in bo Karen na vnukinjo prenesla svojo življenjsko dediščino?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:05
Ko priletijo labodi
Romantični
Izvirnik: Away And Back
Režija: Jeff Bleckner
Igrajo: Jason Lee, Minka Kelly, Maggie Elizabeth Jones, Jaren Lewison, Connor Paton, Stephen Miller
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko na posestvo Petersonovih prileti jata redkih labodov, se Frankie, desetletna hči vdovca Jacka, na prvi pogled zaljubi v veličastne ptice.

Ornitologinja Ginny Newsom je odločena, da bo rešila pripadnike zaščitene ptičje vrste. Čedno učenjakinjo bolj zanima ptičja družina kot tista človeška in Jack ter njegovi trije otroci sprva niso prav nič navdušeni nad vsiljivo, vase zaverovano damo. A Frankie in njena brata ne bodo zgolj stali ob strani, ko se bo odnos med trmasto ornitologinjo in njihovim osamljenim očetom začel tajati ter se naposled spremenil v odkrito naklonjenost. Je mogoče v zraku čutiti celo ljubezensko romanco?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:40
Kurja polt
Komedija
Izvirnik: Goosebumps
Režija: Rob Letterman
Igrajo: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell
Ocena IMDb: 6,4/10

Mladi Zach mora združiti moči s Hannah, hčerjo slavnega avtorja priljubljene knjižne serije "Kurja polt".

Mladi Zach Cooper ni preveč navdušen nad selitvijo iz velikega mesta v zakotno mestece Madison v državi Delaware, a ga kmalu potolaži nova soseda in čedna nova znanka Hannah. Vendar ima vsaka stvar, ki je prelepa, da bi bila resnična, vselej svojo temačno plat. V tem primeru je to njen čudaški in zlovoljni oče, za kogar se izkaže, da ni ni nihče drug kot slavni pisatelj Robert L. Stine, avtor priljubljene mladinske knjižne serije "Kurja polt". Kmalu je tudi jasno, zakaj je možakar tako odljuden. Je namreč ujetnik lastne domišljije, saj so pošasti, zaradi katerih je zaslovel, resnične. Stine varuje pred njimi svoje bralce tako, da jih ohranja zaklenjene v knjižnih straneh. A ko Zach pomotoma osvobodi ujete demone in začnejo strašljiva bitja ustrahovati mestece, mora s pisateljem in njegovo hčerjo združiti moči, da bi se nedoumljivi literarni liki vrnili tja, kamor sodijo: v zaprašeno knjižnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:20
Ujetnica
Kriminalka
Izvirnik: Captive
Režija: Jerry Jameson
Igrajo: Elle Graham, Kate Mara, Claudia Church, Gina Stewart, David Oyelowo, Diva Tyler
Ocena IMDb: 5,3/10

Film beleži trk dveh izgubljenih duš.

Brian Nichols, ki po vsem mestu beži pred policijo in si obupano želi videti novorojenega sina, vzame nekdanjo zasvojenko z mamili Ashley Smith za talko v njenem stanovanju. Ženska se za pomoč zateče h knjižni uspešnici avtorja Ricka Warrena za samopomoč z naslovom "Življenje z namenom". Medtem ko bere knjigo, se Ashley in njen nesojeni morilec znajdeta na življenjski prelomnici, kjer se obup in smrt srečata z novim upanjem.

Navdihujoča kriminalna drama je posneta po neverjetnih resničnih dogodkih, ki so pritegnili pozornost celotne države.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Umazan denar
Kriminalka
Izvirnik: The drop
Režija: Michaël R. Roskam
Igrajo: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini, Matthias Schoenaerts, John Ortiz, Elizabeth Rodriguez
Ocena IMDb: 7,1/10

Tomov in Jamesov lokal določene večere služi kot kraj izmenjave za mafijski denar. Edino, kar se ne sme nikoli zgoditi, je kraja umazanega denarja.

V sodobni kriminalni drami je Tom Hardy osamljeni točaj Bob, čigar previdno in nenavadno obotavljivo vedenje je v ostrem nasprotju z dvoličnostjo ter neizprosnostjo njegovega bratranca in delodajalca Marva (James Gandolfini), najemnika zakotnega newyorškega lokala ter nekdanjega lokalnega mafijca. V bar se denar iz zločinov po vsem mestu steka v skrivno blagajno. V kriminalnem podzemlju Brooklyna je ta izmenjava znana, toda lokala začuda ne oropajo tistega večera, temveč pozneje. Čečenski lastnik bara Chovka zahteva, da Bob in Marv hitro poiščeta ukradeni denar in storilce. Bobovo življenje se dodatno zaplete, ko vanj vstopita čedna soseda Nadia (Noomi Rapace) in trpinčeni pes, menda last razvpitega krajevnega nasilneža in arestanta (Matthias Schoenaerts).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:45
Hitchcock-Truffaut
Dokumentarni
Izvirnik: Hitchcock/Truffaut
Režija: Kent Jones
Igrajo: Mathieu Amalric, Wes Anderson, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich, Arnaud Desplechin, David Fincher
Ocena IMDb: 7,4/10

Neverjetno sodobno plat Hitchockove obrtniške spretnosti bo pomagalo osvetliti nekaj najboljših režiserjev današnjega časa.

Leta 1962 sta se Hitchcock in Truffaut za osem dni skupaj zaprla v hišo v Hollywoodu in podelila svoje ideje o spremembah v umetnosti filmske režije. Posnetke je Truffaut uporabil za svojo znamenito knjigo "Hitchcock po Truffautu", dokumentarec pa spremlja razmišljanje sodobnih filmskih ustvarjalcev Martina Scorseseja, Davida Fincherja, Wesa Andersona ter Paula Schraderja o teh pogovorih.

Film predstavlja največjo filmsko lekcijo vseh časov in gledalca vabi v osupljivi svet ustvarjalca kultnih celovečercev "Psiho", "Ptiči" in "Vrtoglavica".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:05
Sirota
Grozljivka
Izvirnik: Orphan
Režija: Jaume Collet-Serra
Igrajo: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman, CCH Pounder, Jimmy Bennett, Margo Martindale
Ocena IMDb: 7/10

Z Esther je nekaj narobe ...

Tragična izguba še nerojenega otroka Kate (Vera Farmiga – "Dvojna igra") in Johna (Peter Sarsgaard – "Ugrabitev", "Kinsey") skoraj uniči. Sledove pusti tako na njunem zakonu kot na Katini krhki psihi, saj jo začnejo mučiti nočne more in demoni iz preteklosti. V želji, da bi si življenje spet postavila na noge, se odločita, da bosta posvojila otroka. V krajevni sirotišnici se oba navdušita nad devetletno Esther (Isabelle Fuhrman) ki pa ni, kar se zdi na prvi pogled. Prva jo spregleda Kate in si želi, da bi jo tudi John in drugi. Toda njena opozorila bodo, kot kaže, zaman – dokler ne bo morda že za vse prepozno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009