TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 02.05.2019
01:15
Zakleti: Zadnji ključ
Grozljivka
Izvirnik: Insidious: The Last Key
Režija: Adam Robitel
Igrajo: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Kirk Acevedo, Caitlin Gerard, Spencer Locke
Ocena IMDb: 5,7/10

Parapsihologinja Elise Rainier se sooči s svojimi strahovi, potem ko se vrne v rodni kraj, kjer se je začela groza.

Ustvarjalci serije grozljivk "Zakleti" prinašajo najbolj strašno poglavje te franšize. V napeti zgodbi se Lin Shaye vrača v vlogi parapsihologinje Elise Rainier, ki se vrne v rodni kraj ter svoj nekdanji dom, da bi se soočila z demoni, ki ga obsedajo, njo pa mučijo že od otroštva. S pomočjo sodelavcev Specsa in Tuckerja bo morala Elise globlje v nepredvidljivi peklenski svet "onkraj", da bi razrešila staro skrivnost in se zoperstavila svojemu največjemu strahu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
02:55
Predator: Vrnitev
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Predator
Režija: Shane Black
Igrajo: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown
Ocena IMDb: 5,4/10

Ko deček na Zemljo nehote prikliče najbolj smrtonosne lovce v vesolju, lahko svet rešijo le nekdanja znanstvenica in skupina nekdanjih vojakov.

Z oddaljenih zunanjih meja vesolja na ulice majhnega mesta v Georgiji prihaja lov v eksplozivni priredbi filmske serije "Predator" režiserja in scenarista Shana Blacka. Tokrat so najbolj smrtonosni lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in bolj smrtonosni kot kadarkoli prej, saj so se gensko nadgradili z DNK drugih vrst. Ko deček pomotoma sproži njihovo vrnitev na Zemljo, lahko konec človeške vrste prepreči le čudaška skupina nekdanjih vojakov in evolucijska znanstvenica.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
04:40
Ukradene hčere: Ugrabljenke Boko Harama
Dokumentarni
Izvirnik: Stolen daughters: Kidnapped by Boko Haram
Režija: Gemma Atwal

Dokumentarec Karen Edwards in Gemme Atwal prikazuje ujetništvo in življenja ugrabljenih deklic v zadnjem letu ugrabitve.

Dne 7. maja 2018 je minilo natanko eno leto, odkar so izpustili 82 izmed 276 nigerijskih deklet, ki so jih pripadniki nasilne islamske organizacije Boko Haram ugrabili iz šole v Chiboku na severu Nigerije. Ugrabljene deklice so tri leta skrivali v širnem gozdu Sambisa. S posebnim dovoljenjem dostopa do osvobojenih deklet, ki so jih po izpustitvi odpeljali v skrivno vladno varno hišo v prestolnici Abuja, nam avtorici dokumentarca predstavita, kako se dekleta privajajo na življenje po travmatičnem dogodku, medtem ko se jih nigerijska vlada trudi vnovič vključiti v družbo.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Knjiga življenja
Animacija
Izvirnik: Book of Life
Režija: Jorge R. Gutiérrez
Igrajo: Diego Luna, Zoe Saldana, Channing Tatum, Ron Perlman, Christina Applegate, Ice Cube
Ocena IMDb: 7,3/10

Spremljamo Manola, mladeniča, ki je razdvojen med pričakovanji svoje družine in lastnimi srčnimi željami.

Preden se Manolo odloči, kaj je pomembno v življenju, se znajde na neverjetni pustolovščini v treh fantastičnih svetovih, kjer se mora soočiti s svojimi največjimi strahovi.

Producent Guillermo del Toro in režiser Jorge Gutierrez prinašata animirano komedijo z edinstvenim vizualnim slogom, povzetim po mehiških folklornih motivih. Animiranka prinaša sijajno filmsko in glasbeno doživetje ter nam sporoča, naj primerno častimo preteklost in se veselimo prihodnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:35
Upokojitev v stilu
Komedija
Izvirnik: Going In Style
Režija: Zach Braff
Igrajo: Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, Matt Dillon, Joey King, Christopher Lloyd
Ocena IMDb: 6,6/10

Trije upokojeni prijatelji so siti življenja na robu revščine. Zato se odločijo, da bodo oropali banko, zaradi katere so izgubili pokojnine.

Oskarjevski nagrajenci Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin združijo igralske moči kot dolgoletni prijatelji Willie, Joe in Al; trije upokojeni jeklarji namreč zgroženo odkrijejo, da je umazana in pohlepna korporacija ukinila sklad za njihove pokojnine in da so ostali brez pošteno zasluženega denarja. Vendar se veteranska trojica ne da, oropali bodo eno od bank, ki je v lasti tega podjetja, da bodo prišli do pokojnin, se dokazali pred svojimi bližnjimi in navsezadnje sploh plačali položnice. Komedijo je režiral Zach Braff.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
09:10
Šest dni, sedem noči
Avantura
Izvirnik: Six Days, Seven Nights
Režija: Ivan Reitman
Igrajo: Harrison Ford, Anne Heche, David Schwimmer, Jacqueline Obradors, Temuera Morrison, Allison Janney
Ocena IMDb: 5,8/10

Grob in neolikan pilot ter ambiciozna urednica morata združiti moči, da bi po zasilnem pristanku letala preživela na zapuščenem otoku.

Pilot Quinn Harris (Harrison Ford) uživa v svojem preprostem življenju na otoku in je za hiter zaslužek pripravljen narediti marsikaj. Robin Monroe (Anne Heche) je urednica iz New Yorka, ki želi s svojim fantom preživeti sproščujoč dopust v tropski idili. Ko mora zaradi službe na sosednji otok, je njena edina možnost Quinn. Toda narava se zaroti proti njima in nenadna nevihta ju prisili, da zasilno pristaneta na neznanem otoku. Dvojica, ki jo muči pomanjkanje prevoznega sredstva in komunikacijskih naprav, predvsem pa čedalje večji medsebojni odpor, je popolnoma nepripravljena na težavne, a obenem sila zabavne, dogodivščine, ki ju še čakajo v romantični pustolovščini "Šest dni, sedem noči".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
10:50
Temačen um
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Darkest Minds
Režija: Jennifer Yuh
Igrajo: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford, Harris Dickinson, Patrick Gibson, Skylan Brooks
Ocena IMDb: 5,7/10

V prihodnosti pandemija pobije večino otrok, preostale pa režim odraslih razglasi za grožnjo. Ti organizirajo odporniško gibanje, da bi se rešili.

Po tem, ko se pri nekaterih najstnikih skrivnostno razvijejo neverjetne psihične sposobnosti, jih režim tiranske vlade v bližnji prihodnosti razglasi za državno grožnjo in zapre v taborišča. Šestnajstletna Ruby je ena izmed najbolj zmogljivih v tej skupini mladostnikov. Pobegne iz ječe in se pridruži skupini ubežnikov, ki iščejo varno zatočišče. Skupnost adolescentov kmalu ugotovi, da jim beg ne bo pomagal v svetu odraslih, ki so jih izdali. Organizirati morajo odporniško gibanje in se s skupnimi močmi boriti za pravico do vnovičnega nadzora nad svojo prihodnostjo in življenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
12:35
Vrvež v moji glavi
Animacija
Izvirnik: Inside out
Režija: Pete Docter
Igrajo: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling
Ocena IMDb: 8,2/10

Ko se družina mlade Riley preseli, to povsem zmede njena čustva. Privaditi se mora na novo okolje, mesto, hišo in šolo.

Rileyjina družina se s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo in to povsem zmede njena čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost. Tako kot pri vseh nas, posebej pa pubertetnikih, ta čustva povsem obvladujejo obnašanje in misli zmedene najstnice. Živijo v glavnem štabu v njenem umu, od koder ji z nasveti pomagajo, da se privadi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Vendar ne gre vse gladko. Ko nastopijo težave s prilagajanjem, v glavnem štabu čustev pride do hudih pretresov. Čeprav skuša veselje, najbolj pomembno Rileyjino čustvo, ohraniti optimizem in pozitivno naravnanost, se njeni vtisi hitro pomešajo in nekako mora uskladiti vrvež občutkov v svoji glavi, če naj bo pri življenju v novem mestu uspešna in zadovoljna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:10
Troja
Drama
Izvirnik: Troy
Režija: Wolfgang Petersen
Igrajo: Julian Glover, Brian Cox, Nathan Jones, Adoni Maropis, Jacob Smith, Brad Pitt
Ocena IMDb: 7,2/10

Prepovedana ljubezen med trojanskim princem Parisom in špartansko kraljico Heleno v stari Grčiji zaneti desetletno trojansko vojno.

Ko lepa špartanska kraljica Helena (Diane Kruger) pobegne s trojanskim princem Parisom (Orlando Bloom), je njen mož in kralj Menelaj (Brendan Gleeson) globoko užaljen, to pa pomeni žalitev tudi za njegovega brata, častihlepnega kralja Agamemnona (Brian Cox), mogočnega mikenskega poveljnika. Ta kmalu združi vsa grška plemena, da bi privedli Heleno nazaj iz Troje in ubranili omadeževano bratovo čast. Agamemnona v obleganje Troje v resnici žene predvsem njegov silni pohlep. Z zavzetjem mesta bi pridobil vse področje okrog Egejskega morja in povečal svoj že tako velik imperij. Skozi obzidje mesta pod vodstvom kralja Priama (Peter O'Toole), ki ga brani mogočni princ Hektor (Eric Bana), se ni uspelo prebiti še nobeni vojski. Hektorjevi vojski bi bil poleg posebne vojaške zvijače lahko kos samo Ahil (Brad Pitt), najbolj pogumen in močan bojevnik na svetu, ki ga še nikomur ni uspelo premagati.

Film režiserja Wolfganga Petersena je zasnovan po Homerjevem epu "Iliada".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
17:05
Družabne živali
Komedija
Izvirnik: Social Animals
Režija: Theresa Bennett
Igrajo: Noël Wells, Josh Radnor, Carly Chaikin, Fortune Feimster
Ocena IMDb: 5,2/10

Zoe v življenju ne gre najbolje. Skuša rešiti svojo službo in ljubezensko življenje, medtem pa se zaljubi v poročenega moškega.

Življenje Zoe Crandle se ni izšlo čisto tako, kot je želela in načrtovala. Njeni prijatelji imajo družine in otroke, medtem ko so pomanjkanje denarja in čudaški snubci privedli njeno življenje do čistega dna. A potem Zoe spozna Paula, prijazno zgubo ter sorodno dušo, in med njima se v trenutku zaiskri. Pri tem je le ena manjša težava: Paul je poročen z Jane. Ko se Zoe zaupa najboljši prijateljici Claire, skupaj skujeta načrt, da bi rešili njeno službo in ljubezensko življenje. Pri tem bo Zoe spoznala, da je ljubezen kot vojna – nihče ne igra po pravilih in to, da najdeš samega sebe, je le polovica dobljene bitke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
18:30
Sodobna družina
Humor, 10. sezona, 11. del
Izvirnik: Modern Family: A Moving Day
Režija: Gail Mancuso
Igrajo: Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet
Ocena IMDb: 8,4/10

Claire in Phila skrbi, da Hailey in Dylan ne bosta mogla skrbeti sama zase, ko jima pomagata pri selitvi v novo stanovanje.

Jay ima odrasle otroke, vnuke in mlado ženo s sinom iz prejšnjega zakona. Vsi skupaj se trudijo premoščati generacijske, kulturne in družbene vrzeli.

V deseti sezoni "Sodobne družine" bodo člani klana Pritchett-Dunphy-Tucker sprožili naval ognjemeta, ko se dobijo na letni paradi za praznik četrtega julija, kjer bo Jay prevzel vlogo velikega maršala prireditve. V nadaljevanju serije bo Phil naletel na vznemirljivo poslovno priložnost, Claire pa se bo ukvarjala s svojim očetom, Jayem in s strateško združitvijo znamke Pritchett's Closets ter novega visokotehnološkega podjetja. Gloria se sprašuje, ali je Mannyjeva nova zveza tako trdna, kot se zdi njemu, in se zanima za Joejeve prostočasne dejavnosti. Medtem se Mitch loti poslovnega izziva v pomočnika okrajnega tožilca, s Camom pa vnovič gostita člana družine Tucker pri sebi doma, medtem ko skušata dohajati vedno starejšo Lily. Haleyjina zveza bo na preizkušnji, medtem ko se Alex ukvarja z načrti po dokončanem kolidžu, Luke pa se je končno odločil osredotočiti se na študij. Celoten klan se mora soočiti tudi s smrtjo družinskega člana. Epizode serije za noč čarovnic in praznike konec leta bodo zaokrožile sezono, ki še naprej spremlja razširjeno družinsko skupnost, edinstveno v svoji čudaškosti. Vsi njeni člani skupaj prinašajo iskren in huronsko zabaven portret toplega in včasih grotesknega objema sodobne družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:50
Mladi Sheldon
Humor, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Young Sheldon: A Rival Prodigy and Sir Isaac Neutron
Režija: Michael Zinberg
Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord, Jim Parsons
Ocena IMDb: 7,2/10

Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 9-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe.

Odraščanje v vzhodnem Teksasu za 9-letnega Sheldona Cooperja ni najlažje. Nenavadno brihten in nadarjen deček je zmožen izjemnih matematičnih in znanstvenih dosežkov, a mu to ne pomaga v svetu, kjer kraljujejo cerkvene zapovedi in ameriški nogomet. Medtem ko se krhki, iznajdljivi in malce naivni Sheldon ukvarja s tem svetom, se mora njegova povsem običajna družina ubadati predvsem z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi. Njegov oče George se trudi biti dober srednješolski nogometni trener in oče dečku, ki ga ne razume vedno. Sheldonova mati Mary je divje zaščitniška in ljubeča do svojega sina, kljub ne najbolj primernemu okolju, v katerega se ta težko vključuje. Sheldonov starejši brat Georgie se v srednji šoli trudi po najboljših močeh, vendar je težko biti frajer, če sediš v istem razredu kot tvoj mlajši 9-letni brat. In nazadnje je tukaj še Sheldonova sestra dvojčica Missy, ki je včasih ljubosumna zaradi pozornosti, ki je je deležen njen brat, vendar je kljub temu edina, ki mu stvari pove brez olepševanja in po pravici. Zgodba se odvija pred serijo "Veliki pokovci", v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja. Komedija nam omogoča, da ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
19:10
Fargo
Kriminalka, 3. sezona, 6. del
Izvirnik: Fargo: The Lord Of No Mercy
Režija: Michael Uppendahl
Igrajo: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Russell Harvard, Kirsten Dunst
Ocena IMDb: 9/10

Gloria in Winnie sta bližje resnici, Emmit skuša popraviti nekatere stvari, Nikki in Ray se pripravljata na povračilo, Varga pa mora počistiti neko nesnago.

Tretja sezona serije Fargo spremlja brata dvojčka Emmita in Raya in njun tekmovalen odnos, ki prinese kaos v majhno skupnost v Minnesoti.

Tretja sezona serije "Fargo", ki jo je po filmski predlogi priredil scenarist in avtor Noah Hawley, spremlja Emmita Stussyja in njegovega malce mlajšega brata dvojčka Raya (Ewan McGregor v dvojni vlogi). Emmit, samozvani "kralj parkirišč v Minnesoti", je čeden in bogat nepremičninski mogotec z idealno družino – prava ameriška zgodba o uspehu. Njegov brat Ray je bolj svarilna zgodba o tem, da je treba biti previden. Je plešast in nekoliko trebušast policist za pogojne izpuste. Potrt od nenehnega življenja v Emmitovi senci, živi z zamero glede tega, kakšna usoda mu je namenjena – in za to krivi svojega brata. Njuno rivalstvo ju vodi na izkrivljeno pot, ki se začne z manjšo tatvino, vendar ji kmalu sledijo umor, mafijci in krvoločna konkurenca.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Alexander in grozen, ušiv, zelo zanič dan
Komedija
Izvirnik: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Režija: Miguel Arteta
Igrajo: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould, Dylan Minnette, Kerris Dorsey, Elise Vargas
Ocena IMDb: 6,2/10

Alexandrov dan se že začne slabo, a se mami, očetu, bratu in sestri ne smili kaj preveč. Vsi imajo namreč grozen, ušiv, zelo zanič dan.

Disneyjeva zgodba o Alexandru in njegovem "groznem, ušivem, zelo zanič dnevu" spremlja zgode in nezgode enajstletnega Alexandra (Ed Oxenbould), ki doživi najstrašnejši in sploh najbolj zoprn dan v vsem svojem življenju. Začne se z žvečilko, zalepljeno v njegove lase, čemur sledi ena katastrofa za drugo. Ko Alexander svoji zapeti družini pove o vseh grozotah, ki se mu dogajajo tistega dne, ne naleti na prav veliko mero sočutja in razumevanja, zato se začne spraševati, ali se slabe stvari dogajajo samo njemu. Kmalu ugotovi, da ni tako, saj se tudi njegova mama (Jennifer Garner), oče (Steve Carell), brat (Dylan Minnette) in sestra (Kerris Dorsey) znajdejo sredi lastnega groznega, ušivega, zelo zanič dneva. Kdor pravi, da se tak dan ne more zgoditi, ga preprosto še ni doživel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:25
Država v stresu
Dokumentarni
Izvirnik: One Nation Under Stress

Sanjay Gupta raziskuje krajšanje življenjske dobe Američanov.

Režiser Marc Levin ("Class Divide", "Brick City") spremlja Sanjaya Gupto, ki skuša ugotoviti, zakaj je demografska statistika vse manj naklonjena Združenim državam Amerike. Pričakovana življenjska doba Američanov je zdaj že krajša od tiste v večini razvitih držav.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
22:30
Panični napad
Komedija
Izvirnik: Atak paniki
Režija: Pawel Maslona
Igrajo: Artur Zmijewski, Dorota Segda, Nicolas Bro, Magdalena Poplawska, Grzegorz Damiecki, Julia Wyszynska
Ocena IMDb: 6,1/10

Pripoved je večplastna zgodba o ljudeh, ki se znajdejo v vrtincu nepričakovanih dogodkov s pomembnimi posledicami za njihova življenja.

Črna komedija se odvija v Varšavi, kjer se vsakdanje življenje spreminja v norost. Čedna avtorica detektivskih romanov se na zmenku sreča s svojim nekdanjim fantom. Med potjo domov s počitnic par izbere najslabše sedeže na letalu, kar je mogoče. Najstnik prvič v življenju kadi marihuano in to ga ponese na življenjsko potovanje. Mlado dekle tvega, da se bo razkrilo njeno skrivno življenje pornografske zvezde. Na lastni poročni zabavi nevesta rodi s pomočjo psihologa za živali, istočasno pa skuša natakar rešiti planet.

V drzni komediji nič ni tako, kot je videti.

Država: Poljska
Jezik: Poljščina
Leto: 2017