TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 02.09.2016
01:05
Neuklonljiv
Drama
Izvirnik: Unbroken
Režija: Angelina Jolie
Igrajo: Jack O'Connell, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Miyavi, Finn Wittrock, Jai Courtney
Ocena IMDb: 7,2/10

Film prinaša neverjetno resnično zgodbo športnika in vojaka Louisa Zamperinija (Jack O'Connell).

Sin italijanskih emigrantov je v Združenih državah preživljal težavno otroštvo, toda trdoživa narava in vztrajnost na atletskih stezah sta ga naposled pripeljala na berlinske olimpijske igre leta 1936. Ob izbruhu druge svetovne vojne so ga vpoklicali v vojsko, a je kot letalec na bombniku strmoglavil nad Pacifikom, potem pa po dolgih sedmih tednih na morju padel v roke Japoncem. Kljub obupnim razmeram v ujetništvu, fizičnim naporom in številnim poniževanjem, se je odločil kljubovati neusmiljenim stražarjem in do konca vojne ostal neuklonljiv.

Film je delo slavna igralke in režiserke balkanske vojne drame V deželi krvi in medu Angeline Jolie.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:20
Umazan denar
Kriminalka
Izvirnik: The drop
Režija: Michaël R. Roskam
Igrajo: Tom Hardy, Noomi Rapace, James Gandolfini, Matthias Schoenaerts, John Ortiz, Elizabeth Rodriguez
Ocena IMDb: 7,1/10

Tomov in Jamesov lokal določene večere služi kot kraj izmenjave za mafijski denar. Edino, kar se ne sme nikoli zgoditi, je kraja umazanega denarja.

V sodobni kriminalni drami je Tom Hardy osamljeni točaj Bob, čigar previdno in nenavadno obotavljivo vedenje je v ostrem nasprotju z dvoličnostjo ter neizprosnostjo njegovega bratranca in delodajalca Marva (James Gandolfini), najemnika zakotnega newyorškega lokala ter nekdanjega lokalnega mafijca. V bar se denar iz zločinov po vsem mestu steka v skrivno blagajno. V kriminalnem podzemlju Brooklyna je ta izmenjava znana, toda lokala začuda ne oropajo tistega večera, temveč pozneje. Čečenski lastnik bara Chovka zahteva, da Bob in Marv hitro poiščeta ukradeni denar in storilce. Bobovo življenje se dodatno zaplete, ko vanj vstopita čedna soseda Nadia (Noomi Rapace) in trpinčeni pes, menda last razvpitega krajevnega nasilneža in arestanta (Matthias Schoenaerts).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
05:10
VICE: Zdravljenje raka
Dokumentarni
Izvirnik: Vice special report: Killing cancer

Oddaja iz serije VICE govori o raziskavah raka v vrhunskih svetovnih laboratorijih, kjer zdravniki in raziskovalci opravljajo pionirsko delo.

Zdravniki razvijajo sodobna zdravila proti raku in za vselej spreminjajo podobo zdravstva. Spoznamo nekatere bolnike, ki so s pomočjo njihovih dognanj že premagali nekatere vrste raka, ter še nikoli videne nove metode za zdravljenje levkemije, multiformnega glioblastoma (možganski rak) in diseminiranega plazmacitoma (rak krvnih limfocitov). Načini zdravljenja obsegajo uporabo virusa HIV za prilagoditev bolnikovega imunskega sistema v takega, ki se sam upira raku; gensko spremenjeni virus prehlada, ki ga vbrizgajo neposredno v možganski tumor; ter milijone odmerkov virusa ošpic, ki jih z infuzijo vbrizgajo v bolnikov krvni obtok. V nasprotju z razširjenimi oblikami, kot sta kemoterapija in obsevanje, ki imata vrsto negativnih stranskih učinkov, se pri sodobnih metodah osredotočijo neposredno na uničenje rakavih celic, ne da bi poškodovali zdravo tkivo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:00
Labodji spev
Drama
Izvirnik: The looking glass
Režija: John D. Hancock
Igrajo: Dorothy Tristan, Trish Basinger, Elizabeth Stenholt, Ed Ernstes, Grace Tarnow, Alex Ludwig
Ocena IMDb: 6,9/10

Nepričakovano odkritje njunega skupnega talenta omogoči Julie, da v sebi odkrije lasten glas, svojo strast in naposled tudi srečo.

Po smrti matere pride težavna trinajstletna Julie živet v La Porte v zvezni državi Indiani k svoji babici Karen, nekdanji gledališki in filmski igralki. Karen je osamljena in muči jo spoznanje, da trpi za zgodnjimi simptomi Alzheimerjeve bolezni. Obupano si želi zbližati se z vnukinjo in nanjo prenesti vsaj del svojih življenjskih izkušenj, preden bo prepozno. Vendar se babica in vnukinja, vsaka zase uporniška ter na svoj način trmasta, na vsakem koraku zapletata v nesporazume in prepir. Naposled Karen odkrije nekaj, kar ju druži: Julijine neverjetne pevske sposobnosti. Nekoč je tudi sama imela podoben glas. Bo nepričakovano razodetje o glasbeni nadarjenosti dovolj, da bosta našli več skupnih točk in bo Karen na vnukinjo prenesla svojo življenjsko dediščino?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
07:50
Ko priletijo labodi
Romantični
Izvirnik: Away And Back
Režija: Jeff Bleckner
Igrajo: Jason Lee, Minka Kelly, Maggie Elizabeth Jones, Jaren Lewison, Connor Paton, Stephen Miller
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko na posestvo Petersonovih prileti jata redkih labodov, se Frankie, desetletna hči vdovca Jacka, na prvi pogled zaljubi v veličastne ptice.

Ornitologinja Ginny Newsom je odločena, da bo rešila pripadnike zaščitene ptičje vrste. Čedno učenjakinjo bolj zanima ptičja družina kot tista človeška in Jack ter njegovi trije otroci sprva niso prav nič navdušeni nad vsiljivo, vase zaverovano damo. A Frankie in njena brata ne bodo zgolj stali ob strani, ko se bo odnos med trmasto ornitologinjo in njihovim osamljenim očetom začel tajati ter se naposled spremenil v odkrito naklonjenost. Je mogoče v zraku čutiti celo ljubezensko romanco?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:25
Kurja polt
Komedija
Izvirnik: Goosebumps
Režija: Rob Letterman
Igrajo: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell
Ocena IMDb: 6,4/10

Mladi Zach mora združiti moči s Hannah, hčerjo slavnega avtorja priljubljene knjižne serije "Kurja polt".

Mladi Zach Cooper ni preveč navdušen nad selitvijo iz velikega mesta v zakotno mestece Madison v državi Delaware, a ga kmalu potolaži nova soseda in čedna nova znanka Hannah. Vendar ima vsaka stvar, ki je prelepa, da bi bila resnična, vselej svojo temačno plat. V tem primeru je to njen čudaški in zlovoljni oče, za kogar se izkaže, da ni ni nihče drug kot slavni pisatelj Robert L. Stine, avtor priljubljene mladinske knjižne serije "Kurja polt". Kmalu je tudi jasno, zakaj je možakar tako odljuden. Je namreč ujetnik lastne domišljije, saj so pošasti, zaradi katerih je zaslovel, resnične. Stine varuje pred njimi svoje bralce tako, da jih ohranja zaklenjene v knjižnih straneh. A ko Zach pomotoma osvobodi ujete demone in začnejo strašljiva bitja ustrahovati mestece, mora s pisateljem in njegovo hčerjo združiti moči, da bi se nedoumljivi literarni liki vrnili tja, kamor sodijo: v zaprašeno knjižnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:10
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 13. sezona, 35. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 6,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
11:40
Ujetnica
Kriminalka
Izvirnik: Captive
Režija: Jerry Jameson
Igrajo: Elle Graham, Kate Mara, Claudia Church, Gina Stewart, David Oyelowo, Diva Tyler
Ocena IMDb: 5,3/10

Film beleži trk dveh izgubljenih duš.

Brian Nichols, ki po vsem mestu beži pred policijo in si obupano želi videti novorojenega sina, vzame nekdanjo zasvojenko z mamili Ashley Smith za talko v njenem stanovanju. Ženska se za pomoč zateče h knjižni uspešnici avtorja Ricka Warrena za samopomoč z naslovom "Življenje z namenom". Medtem ko bere knjigo, se Ashley in njen nesojeni morilec znajdeta na življenjski prelomnici, kjer se obup in smrt srečata z novim upanjem.

Navdihujoča kriminalna drama je posneta po neverjetnih resničnih dogodkih, ki so pritegnili pozornost celotne države.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:20
Možje X
Znanstvena fantastika
Izvirnik: X-Men
Režija: Bryan Singer
Igrajo: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden, Halle Berry
Ocena IMDb: 7,4/10

Človeška evolucija včasih naredi velikanski preskok. V bližnji prihodnosti odrašča skupina ljudi s posebnimi sposobnostmi: mutanti, "možje X".

Možje X se bojujejo, da bi zaščitili svet, ki jih sovraži in se jih boji. So otroci atoma, homo superior, naslednji člen v evoluciji. Vsak od njih se je rodil z enkratno genetsko mutacijo, ki se je v puberteti izrazila v nenavadnih močeh: Cyclops (James Marsden) iz oči strelja z energetskim žarkom, ki lahko preluknja gore; Jean Grey (Famke Janssen) ima telekinetične in telepatske sposobnosti, Storm (Halle Berry) pa lahko spreminja vreme.V svetu, kjer je vse več sovražnosti in predsodkov, veljajo za znanstvene anomalije, spačke, izobčence, ki se jih bojijo in sovražijo vsi tisti, ki ne morejo sprejeti njihove drugačnosti. Med njihovimi nasprotniki so ameriški senator Robert Kelly (Bruce Davison), politik McCarthyjevega kova, ki želi s svojo zakonodajo "razkrinkati nevarnosti" mutantov. Kljub vsesplošni nepoučenosti družbe pa Cyclops, Jean, Storm in na tisoče njim podobnih živi naprej. Pod vodstvom največjega telepata na svetu, profesorja Charlesa Xavierja (Patrick Stewart), so se ti "nadarjeni" študenti naučili nadzorovati in usmerjati svoje spoštovanja vredne moči za dobro človeštva. Borijo se, da bi zavarovali svet, ki se jih boji. Xavier sprejme dva novinca: Logan/Wolverine (Hugh Jackman) je samotarski borec z osupljivimi zdravilnimi močmi, vpotegljivimi, trdimi kremplji ter kožuhom, ki spominja na živalskega, Rogue (Anna Paquin) pa je odtujena najstnica, ki lahko vsrka moči in spomine vsakogar, ki se ga dotakne. Ko se Wolverine in Rogue privajata življenju med sebi enakimi, se Možje X zapletejo v fizično in filozofsko bitko s profesorjevim nekdanjim kolegom in prijateljem Erikom Lehnsherrjem, imenovanim Magneto (Ian McKellen). Magneto, ki je eden najmočnejših mutantov na svetu, je obrnil hrbet družbi, saj je prepričan, da ljudje in mutanti ne morejo živeti skupaj in da prihodnost pripada slednjim. S svojo zlobno bratovščino se ne bo ustavil, dokler ne bo zagotovil te prihodnosti, pa čeprav bi s tem ogrozil obstoj človeštva ali mutantov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:05
Najdaljša pot
Drama
Izvirnik: The longest ride
Režija: George Tillman Jr.
Igrajo: Britt Robertson, Scott Eastwood, Alan Alda, Jack Huston, Oona Chaplin, Melissa Benoist
Ocena IMDb: 7,1/10

Spremljamo nekdanjega jezdeca bikov v rodeu, ki bi se rad vrnil v areno, in Sophie, študentko umetnostne zgodovine, ki najde sanjsko službo.

Ira Levinson zdrsne z zasnežene gorske ceste v Severni Karolini in ostane ujet v avtomobilu. Starejši moški, ki je zbolel za rakom in so mu zdravniki napovedali le še nekaj mesecev življenja, je bil na poti v Black Mountain, da bi še zadnjič obiskal mestece, kjer sta z ženo Ruth preživela medene tedne in kjer se je njuno življenje za vedno spremenilo. V čakanju na morebitne rešitelje se z radostjo spominja njunega skupnega življenja, zapolnjenega z ljubeznijo. Le nekaj kilometrov proč se odvija druga, vzporedna ljubezenska zgodba. Študentka umetnostne zgodovine Sophie nekaj mesecev po bolečem razhodu z Brianom vendarle sprejme ponudbo sostanovalke Marcie in se odpravi z njo na zabavo po rodeu. Tam spozna Luka, prijetnega in prikupnega jezdeca, ki hitro osvoji njeno srce. Čeprav si ne bi mogla biti bolj različna, kmalu ugotovita, da sta si usojena. A kam vodi njuna pot? Bo umetnostna zgodovinarka zaživela na ranču? Bo kavboj odšel živet v velemesto z muzeji in galerijami?

Ljubezenska drama o življenjskih izzivih in trajni vrednosti ljubezni je posneta po istoimenski knjižni uspešnici priljubljenega pisatelja Nicholasa Sparksa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
17:15
Filmi in zvezde
Magazin, 8. sezona, 36. del
Izvirnik: Films and stars
Režija: Regan Hall
Igrajo: Lenora Crichlow, Philip Davis, Jamie Howard, Jahvel Hall, Richie Campbell, Tiana Benjamin

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
17:45
Foxcatcher: Boj z norostjo
Drama
Izvirnik: Foxcatcher
Režija: Bennett Miller
Igrajo: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall
Ocena IMDb: 7/10

Dokudrama spremlja milijonarja Johna du Ponta ter njegov odnos z bratoma Davom in Markom Schultzem, ki na njegovem posestvu trenirata rokoborbo.

Dobitnik zlatega olimpijskega odličja v rokoborbi Mark Schultz (Channing Tatum) v revščini in pozabi životari v Wisconsinu, potem pa ga bogati dedič John du Pont (Steve Carell) povabi na svoje razkošno posestvo, da bi sestavil ekipo in treniral za olimpijado v Seulu leta 1988. Schultz pograbi priložnost, da bi vendarle stopil iz sence uspešnega starejšega brata Dava (Mark Ruffalo), uglednega trenerja rokoborbe ter prejemnika zlate medalje. Du Pont ima na voljo veliko finančnih sredstev in vrhunsko opremljeno telovadnico na svojem posestvu Foxcatcher. Okliče se za vodjo trenerjev ekipe in si želi pridobiti spoštovanje svojih vrstnikov ter odobravanje matere (Vanessa Redgrave), ki ga je vselej podcenjevala. Vzajemni odnos med Schultzem in du Pontom se stopnjuje, potem ko Mark sprejme svojega dobrotnika kot očetovsko figuro. Vendar du Pontova muhasta, spremenljiva osebnost in psihološke igrice zamajajo že tako šibko Markovo samopodobo ter vztrajno spodkopavajo njegove možnosti na tekmovalni blazini. Ko du Pont začne favorizirati brata Dava, ker ima avtoriteto, ki je onadva z Markom ne premoreta, se trojica bliža tragediji, ki je nihče ni mogel predvideti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
20:00
Odklikana
Grozljivka
Izvirnik: Cybernatural
Režija: Levan Gabriadze
Igrajo: Heather Sossaman, Matthew Bohrer, Courtney Halverson, Shelley Hennig, Moses Storm, Will Peltz
Ocena IMDb: 5,7/10

Niz nedoumljivih dogodkov se kmalu izmakne nadzoru.

V sodobnem slogu ter v realnem času posneta grozljivka kaže, kako srhljive posledice ima lahko objestna najstniška potegavščina. Pripoved se odvija v živo pred računalniškimi zasloni med pogovorom na Skypu, kjer se šestim dijakom s temačno skrivnostjo pridruži neznanec, ki ga nikakor ni mogoče izključiti. Mladostniki samo slutijo, za kaj bi lahko šlo: njihova sošolka je pred enim letom naredila samomor, potem ko je nekdo od njih objavil neki njen sporen videoposnetek na internetu. Prav tisti dan je obletnica njene smrti in prijatelji, ki niso verjeli, da bodo njihove šale imele tako smrtonosne posledice, bodo kmalu ugotovili, kako zelo na smrt se motijo – nekdo ali nekaj jih hoče očitno kaznovati za njihova zahrbtna, zlonamerna dejanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
21:25
Annabelle
Grozljivka
Režija: John R. Leonetti
Igrajo: Annabelle Wallis, Ward Horton, Tony Amendola, Alfre Woodard, Kerry O'Malley, Brian Howe
Ocena IMDb: 5,4/10

Strašila vas je filmu Priklicano zlo, zdaj pa boste videli, kako se je vse skupaj začelo.

Neizrekljivo zlobna lutka Annabelle tiči v zaklenjeni sobi Muzeja okultnega v ameriškem Connecticutu. Edini obiskovalec je duhovnik, ki jo dvakrat mesečno blagoslovi. Zgodba o Annabelle se začne, še preden so prvič obudili zlo, ki je v njej. John Form (Ward Horton) je našel na videz idealno darilo za svojo ljubljeno soprogo Mio (Annabelle Wallis), ki pričakuje otroka - prelepo starinsko lutko v snežno beli poročni obleki. Vendar ženino navdušenje nad Annabelle ne traja dolgo. Neke strašne noči v dom Formovih vdrejo člani satanističnega kulta in ju surovo napadejo. Za seboj ne pustijo zgolj prelite krvi in groze; priklicali so tako zlonamerno bitje, da se nič, kar so storili, ne more primerjati s tem, kar zdaj prinaša prekletstvo srhljive Annabelle.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:05
Gospodična Meadows
Drama
Izvirnik: Miss Meadows
Režija: Karen Leigh Hopkins
Igrajo: Katie Holmes, James Badge Dale, Callan Mulvey, Jean Smart, Mary Kay Place, Ava Kolker
Ocena IMDb: 5,7/10

Očarljiva učiteljica gdč. Meadows ni ravno to, kar je videti. Želi popraviti krivice v tem krutem svetu in to bo dosegla za vsako ceno.

Gospodična Meadows (Katie Holmes) je idealna soseda. Čedna, urejena, prijazna in na videz malce naivna. Kot učiteljica dela v osnovni šoli in učenci jo obožujejo. Vendar se pod njeno zavajajočo zunanjostjo skriva vse kaj drugega: oborožena morilka ter odločna pravičnica, ki hladnokrvno pospravlja zločince – in to počne vestno ter dosledno. Všeč ji je krajevni šerif (James Badge Dale) in tudi ta je nad privlačno učiteljico vse prej kot ravnodušen. Vendar obenem preiskuje skrivnostne umore in krvava sled nedvomno vodi k ženski njegovih sanj. Postopoma odkriva vse več podrobnosti iz njene preteklosti in nekatere mračne skrivnosti grozijo, da jo bodo slednjič dohitele. Mož postave jo želi zaščititi, vendar ne more spregledati črke zakona. Medtem pa se gospodična Meadows ne da motiti – odločena je, da bo za vsako ceno izkoreninila nepravičnost in zlo. Poleg tega pa načrtuje tudi poroko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014