TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 03.08.2017
00:30
Soba
Drama
Izvirnik: Room
Režija: Lenny Abrahamson
Igrajo: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Wendy Crewson, Sandy McMaster, Matt Gordon
Ocena IMDb: 8,2/10

Napeta in čustvena drama je posneta po romanu avtorice Emme Donoghue ter prinaša edinstveno študijo neskončne ljubezni med materjo in otrokom.

Petletni Jack (Jacob Tremblay) s svojo mamico živi v zanikrni lopi z enim oknom na strehi, ki ji pravita Soba in kjer nimata nobenih stikov z zunanjim svetom. Mama (Brie Larson) mu skuša ustvariti čim bolj raznovrstno in neobremenjeno otroštvo, toda ko fant odrašča, mu je prisiljena priznati, da sta v resnici ujetnika brezsrčnega ugrabitelja. Skupaj skujeta pobeg, toda smrtno nevarni načrt je šele prva preizkušnja na njuni poti ponovnega soočenja z resničnim svetom. Medtem ko mama zagrenjeno ugotavlja, kaj vse je zamudila v sedmih letih ujetništva, Jack povsem na novo spoznava vse, kar ga obdaja; nepoznano strašljiva sta mu tudi koncepta zunanje prostosti in svobode.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:30
Varuh
Akcija
Izvirnik: The guardian
Režija: Andrew Davis
Igrajo: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Sela Ward, Melissa Sagemiller, Clancy Brown, Omari Hardwick
Ocena IMDb: 6,9/10

Da bi rešila življenja drugih, sta Ben in Jake pripravljena žrtvovati vse.

Legendarnega reševalnega plavalca Bena Randalla (Kevin Costner) po usodni nesreči, v kateri je izgubil svojo celotno ekipo, pošljejo poučevat na elitno šolo za reševalne plavalce obalne straže. Da bi pozabil na strašni dogodek, se z vso vnemo loti poučevanja in obrne šolski program na glavo s svojimi nenavadnimi metodami urjenja. Tam spozna mladega in nadutega plavalnega prvaka Jaka Fischerja (Ashton Kutcher), ki želi postati najboljši. Med urjenjem Randall pomaga oblikovati Jakov značaj tako, da združi njegov naravni talent s srčnostjo in predanostjo, ki ju potrebuje reševalni plavalec.Po diplomi Jake odide z Randallom na otok Kodiak na Alasko, kjer se soočita z nevarnim Beringovim morjem. Jake se med reševanjem od Randalla nauči pravega pomena junaštva in žrtvovanja, ki ponazarjata plavalčev moto: "Da bi ostali lahko živeli!"

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
04:45
Amerika
Dokumentarni
Režija: Jan Foukal
Igrajo: Jan Foukal, Barbara Adler
Ocena IMDb: 6,3/10

"Amerika" je zgodba o Bári in Honzi, čeških potepuhih, ter vseh tistih, ki tako kot onadva iščejo notranjo svobodo.

Pred skoraj sto leti je skupina Čehov ustvarila lasten svet, ki so ga navdihnili vtisi o ameriškem divjem zahodu. Tako se je rodilo gibanje, ki je na Češkem znano kot "tramping". Bára je tridesetletna hči čeških priseljencev v Kanadi, v sodobni severnoameriški družbi se počuti nelagodno – zato odpotuje na Češko, da bi našla pripadnike tega gibanja. O njih je poslušala že kot otrok in vse odtlej sanjarila o tem. Po tem, ko se vkrca na vlak proti češkemu podeželju, sreča Honzo, še enega tridesetletnika, ki beži pred omejenostjo urejenega mestnega življenja. Skupaj se odpravita na potovanje skozi češke gozdove ter tam srečujeta ljudi, ki so se odrekli urbanemu življenju – zdaj živijo na prostem in prenašajo izročilo svojih predhodnikov v potepuškem gibanju. Desetletja jih je navdihovala vizija načina življenja na starem ameriškem divjem zahodu; slog in glasbo so prevzeli v iskanju "boljšega in svobodnejšega" sveta sredi lastne dežele.

Država: Češka
Jezik: Češčina
Leto: 2015
06:00
Hollywoodski kifeljci
Akcija
Izvirnik: Hollywood homicide
Režija: Ron Shelton
Igrajo: Harrison Ford, Josh Hartnett, Lena Olin, Bruce Greenwood, Isaiah Washington, Lolita Davidovich
Ocena IMDb: 5,3/10

Prekaljeni detektiv Joe Gavilan je vsega naveličan, a neumoren policijski veteran, ki dobi novega sodelavca, mladega K. C.-ja Caldna.

Joe Gavilan je policijski veteran, ki mladega kolega na oddelku za umore LAPD uči te službe, poleg tega pa ima še eno službo nepremičninskega agenta. Novinec K. C. Calden poučuje jogo in sanja o filmski karieri. Ko med nastopom v gangsterskem slogu umorijo celotno rapersko skupino, primer dodelijo Gavilanu in Caldenu. Med preiskavo začenjata sodelavca sumiti, da so glasbenike utišali zato, ker so hoteli preklicati snemalno pogodbo s svojim glasbenim producentom Sartainom (Isaiah Washington).

Harrison Ford in Josh Hartnett sta nenavaden detektivski par v surovi akcijski komediji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
07:55
Ninja želve: Iz senc
Akcija
Izvirnik: Teenage mutant ninja turtles: Out of the shadows
Režija: Dave Green
Igrajo: Megan Fox, Will Arnett, Laura Linney, Stephen Amell, Noel Fisher, Jeremy Howard
Ocena IMDb: 6/10

Zločin nikoli ne počiva, zato bodo mutirani borci za pravico in nepoboljšljivi zabavljači vnovič stopili iz sence.

Ninja želve, Rafael, Leonardo, Michelangelo in Donatelo, morajo znova reševati New York pred uničenjem. Večni sovražnik Shredder, ki je ušel iz zapora, je iznašel način, kako lahko ustvari lastne mutante; poleg tega pa se nad mesto zgrnejo uničujoči robotski Nezemljani. Dodatne težave povzročajo nesoglasja med želvjimi brati, saj bi se s pomočjo Shredderjevega seruma lahko spremenili v navadne ljudi. K sreči se lahko zanesejo na modre nasvete podganjega učitelja Splinterja in na pomoč zveste prijateljice April.

Ustvarjalci akcijskih spektaklov "Podli fantje", "Armageddon" in "Transformerji" prinašajo nove zabavne avanture obešenjaških ninja želv. Priljubljeni bojevniški želvji bratje z imeni resničnih renesančnih umetnikov so svojo filmsko renesanso doživeli leta 2014, zdaj pa so pripravljeni na novo poglavje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
09:50
Dekle v reki: Cena odpuščanja
Dokumentarni
Izvirnik: A girl in the river: The price of forgiveness
Režija: Sharmeen Obaid-Chinoy
Igrajo: Asad Jamal, Saba
Ocena IMDb: 8,1/10

Režiserka Sharmeen Obaid-Chinoy v svojem prikazu spremlja mlado Pakistanko Sabo, ki je preživela poskus častnega umora s strani lastne družine.

V Pakistanu domnevno vsako leto ubijejo več kot tisoč žensk, ki naj bi tako ali drugače "omadeževale čast" svoje družine. Njihove družine so pogosto prisiljene odpustiti napadalcem ali jih pomilostiti, ti pa se po dogodku vrnejo v svoje skupnosti.

Dokumentarni film preučuje zapletena razmerja, s katerimi se soočajo ženske v sodobnem Pakistanu, nasprotja med razlago ženskih pravic in družinske časti ter pritiske družbe, zaradi katerih celo svojcem sistemsko odpuščajo storjene zločine; predvsem pa beleži junaško pot mlade ženske, ki se bori za življenje, dostojanstvo in pravico. Z oskarjem nagrajeni kratki dokumentarec se odvija skozi ljubezensko zgodbo ter raziskuje napetosti med sodobnimi in tradicionalnimi nazori v Pakistanu.

Leto: 2015
10:35
Marshall
Drama
Izvirnik: We are Marshall
Režija: McG
Igrajo: Matthew McConaughey, Matthew Fox, Anthony Mackie, David Strathairn, Ian McShane, Kate Mara
Ocena IMDb: 7,1/10

S to športno dramo prihaja na zaslone resnična zgodba o tragediji, upanju in nepopustljivosti.

V Huntingtonu v Zahodni Virginiji domuje univerza Marshall, šola, kjer je ameriški nogomet način življenja. Huntington je tudi mestece, ki se je moralo naučiti preživeti tragedijo jeseni 1970, ko se je Marshallova ekipa z letalom vračala s tekme v Severni Karolini. Letalo se je zaradi slabega vremena zaletelo v hrib in umrlo je 75 članov ekipe in osebja. Nesreča je zadala hromeč udarec mestu Huntington, pa tudi univerzi in študentom Marshalla in dekan univerze Donald Dedmon (David Strathairn) je razmišljal, da bi ukinil nogometni program. Potem so najeli iz kolidža Wooster v Ohiu novega trenerja, Jacka Lengyela (Matthew McConaughey), da bi obnovil nogometni program. Lengyel si ni zatiskal oči pred nalogo, ki ga je čakala, in v sodelovanju z Redom Dawsonom (Matthew Fox), pomočnikom trenerja, ki je za las zamudil usodni polet in je bil eden redkih preživelih v tem programu, je kmalu ugotovil, da njegova naloga ni le postaviti ekipo na teren, ampak tudi pomagati kolidžu in skupnosti, da zacelita rane po tragični nesreči. Lengyel in Dawson sta skupaj spremenila peščico novincev in drugorazrednih igralcev v tekmovalno ekipo, ki je leta 1971 v legendarni tekmi proti Marshallovim tekmecem, univerzi Xavier, pokazala svetu, česa je sposobna.

V filmu Marshall, ki je nastal v sodelovanju z univerzo Marshall in je bil deloma posnet na njihovi šoli, igrajo še Ian McShane, Anthony Mackie in January Jones.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
12:45
Prihod
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Arrival
Režija: Denis Villeneuve
Igrajo: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien, Tzi Ma
Ocena IMDb: 8/10

Film prinaša skrivnostno zgodbo o izzivih prvega stika z Nezemljani.

Ko po svetu pristane več neznanih letečih predmetov, mora posebna skupina strokovnjakov najti način, kako vzpostaviti kontakt s povsem neznanim sogovornikom. Pod vodstvom izkušenega polkovnika Webra (Forest Whitaker) se znajdeta tudi matematik Ian (Jeremy Renner) in strokovnjakinja za jezike Louise (Amy Adams), toda prišleki so tako zelo drugačni od nas, da se zdi vsaka komunikacija z njimi skorajda nemogoča. Louise je kljub temu odločena, da najde skupni jezik in razkrije pravi namen prihoda Nezemljanov, preden se zaradi nepremišljenih potez politikov lahko zgodi najhujše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
14:40
Nesmrtno življenje Henriette Lacks
Drama
Izvirnik: The immortal life of Henrietta Lacks
Režija: George C. Wolfe
Igrajo: Rose Byrne, Courtney B. Vance, Renée Elise Goldsberry, Oprah Winfrey, Lisa Arrindell, Reed Birney

Zgodba o zdravniški aroganci in zmagoslavju, rasnih predsodkih, revščini in globokem prijateljstvu med ljudmi, od katerih bi to najmanj pričakovali.

Film pripoveduje resnično zgodbo Henriette Lacks, revne temnopolte matere petih otrok iz Baltimora, ki je leta 1951 pri 31. letih umrla za rakom; njene rakaste celice so pozneje uporabili za medicinske raziskave, ki so vodile do revolucionarnih zdravstvenih odkritij. Pripoved skozi oči njene hčere Deborah Lacks (Winfrey) beleži njena prizadevanja, da bi izvedela čim več o materi, ki je ni nikoli poznala, ter da bi razumela, kako je nedovoljen odvzem rakastih celic Lacksove leta 1951 pripeljal do neverjetnih spoznanj na tem področju in za vselej spremenil obličje sodobne medicine.

Dobitnica emmyja in nominiranka za oskarja Oprah Winfrey igra v drami, posneti po istoimenski knjižni uspešnici avtorice Rebecce Skloot.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
16:15
Jesse Stone: Izgubljen v raju
Kriminalka
Izvirnik: Jesse Stone: Lost in paradise
Režija: Robert Harmon
Igrajo: Tom Selleck, Kohl Sudduth, Gloria Reuben, Leslie Hope, William Sadler, Amelia Rose Blaire
Ocena IMDb: 7,3/10

Jesse Stone sam se loti preiskave, ki ga popelje na pot presenečenj, nepričakovanih osumljencev in naraščajoče nevarnosti.

Policijski načelnik mesteca Paradise Jesse Stone si privošči zasluženi odmor in dopust sklene preživeti v Bostonu. Tam je za njegovo pomoč prosil poveljnik oddelka za umore, narednik Sydney Greenstreet, ki dobro pozna Stonove izkušnje pri delu na oddelku za umore v Los Angelesu. S kolegom bi se rad posvetoval pri oceni primera serijskih umorov. Stone se tako vključi v preiskavo, ki je bila sicer že zaključena, saj so domnevnega storilca prijeli, a je njegovo pozornost in policijsko intuicijo pritegnilo več nedoslednosti. Stone meni, da je zadeva v resnici bolj zapletena in bo kmalu zahtevala še več življenj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
17:45
Vojna zvezd: Epizoda I - Grozeča prikazen
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star wars: Episode I - The phantom menace
Režija: George Lucas
Igrajo: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ian McDiarmid, Pernilla August
Ocena IMDb: 6,5/10

Prednadaljevanje Vojne zvezd spremlja viteza jedija, ki ščitita kraljico Amidalo v želji, da bi se mednarodni trgovski spor končal miroljubno.

Po tem, ko sta rešila mlado kraljico Amidalo pred zavzetjem njenega planeta Naboo, jedijevski vajenec Obi-Wan Kenobi in njegov učitelj Qui-Gon Jinn srečata devetletnega Anakina Skywalkerja. Deček je suženj z izjemnimi sposobnostmi. Anakin je zmagovalec v napeti dirki letečih strojev in njegova nagrada je svoboda: zdaj lahko zapusti dom in se uči veščin vitezov jedijev. Junaki se vrnejo na Naboo, kjer sta Anakin in kraljica priči velikanske invazije, medtem ko se jedija soočita s smrtonosnim sovražnim bojevnikom po imenu Darth Maul. Šele pozneje spoznajo, da je zavojevanje planeta šele prvi korak v temačnem načrtu prebujajočih se sil teme, znanih kot Sithi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
20:00
Vojna zvezd: Epizoda II - Napad klonov
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Star wars: Episode II - Attack of the clones
Režija: George Lucas
Igrajo: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Christopher Lee, Samuel L. Jackson, Frank Oz
Ocena IMDb: 6,7/10

Deset let po srečanju se med Anakinom Skywalkerjem in senatorko Padme Amidalo razvije prepovedana romanca.

Deset let po invaziji na Naboo je galaksija na robu vojne. Pod vodstvom odpadniškega viteza jedija po imenu grof Dooku na tisoče sončnih sestavov grozi, da se bo odcepilo od galaktične republike. Ko poskusijo narediti atentat na senatorko Padme Amidalo, nekdanjo kraljico Nabooja, dobi dvajsetletni jedijevski vajenec Anakin Skywalker nalogo, da jo zaščiti. Med zadolžitvijo se zbližata in Anakin kmalu odkrije ljubezen do Padme, pa tudi svojo temačno, zlonamerno stran. Kmalu se Anakin, Padme in Obi-Wan Kenobi znajdejo v osrčju separatističnega gibanja in začenja se vojna klonov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
22:25
Mreža
Dokumentarni
Izvirnik: Reteaua
Režija: Claudiu Mitcu
Igrajo: Claudiu Mitcu
Ocena IMDb: 7,8/10

Dokumentarec spremlja podtalno mrežo ljudi, ki v tujini kupujejo zdravila za kemoterapijo in jih po različnih poteh posredujejo bolnim Romunom.

V Romuniji ni mogoče dobiti brezplačnih zdravil za kemoterapijo, kakor nalaga zakon, in jih tudi ni mogoče kupiti v lekarnah. Da bi odpravili to težavo, se morajo tisti z dovolj denarja poslužiti dobave zdravil iz tujine. Drugi, ki nimajo te sreče, so prisiljeni čakati in odlašati z zdravljenjem, bodisi da si ga ne morejo privoščiti ali pa so ga deležni le delno. Veliko bolnikov med tistimi, ki si tako ali drugače skušajo zagotoviti zdravila iz tujine, se obrne na podtalno mrežo ljudi, ki v tujini kupujejo zdravila za kemoterapijo in jih po različnih poteh posredujejo bolnim Romunom: s pomočjo prijateljev, s posredovanjem znancev ali celo turistov, ki so pripravljeni pomagati. Člani te mreže od svojega posredništva v izmenjavi nimajo neposredne finančne koristi. Dokumentarec spremlja pot zdravil iz ene najstarejših lekarn na Dunaju do rakavih bolnikov v Romuniji.

Država: Madžarska
Jezik: Romunščina
Leto: 2015
23:30
Razuzdanka
Komedija
Izvirnik: Trainwreck
Režija: Judd Apatow
Igrajo: Colin Quinn, Devin Fabry, Carla Oudin, Amy Schumer, Josh Segarra, Ryan Farrell
Ocena IMDb: 6,3/10

Vselej je vedela, da monogamija ni prava stvar, a zdaj se mora boječa novinarka pri reviji Amy (Amy Schumer) soočiti s svojimi strahovi.

Amy živi divje in razuzdano življenje brez ovir in nikomur se ne misli opravičevati za svoja dejanja. Že v mladosti ji je malopridni in prešuštni oče (Colin Quinn) uspešno vcepil prepričanje, da je monogamija nenaravna in nestvarna. Odrasla Amy dela kot novinarka pri neki reviji ter živi po očetovem načelu: nebrzdano veseljači in popiva, moške menjava pogosteje kot spodnje perilo in se ne obremenjuje z dolgočasnimi romantičnimi zvezami. A v resnici jo lastna svobodomiselnost čedalje bolj muči. Nepričakovano se zaloti, da se je zaljubila v očarljivega in uspešnega športnega terapevta Aarona Connersa (Bill Hader), s katerim je pripravila intervju za svoj članek. Amy si ne more kaj, da ne bi bila sumničava in nezaupljiva do vseh odraslih, vključno s tem novim tipom, ki mu je iz nekega razloga sama iskreno všeč. Kaj pravzaprav hoče od nje?

Judd Apatow, avtor komičnih uspešnic "Dekliščina" in "Super hudo", prinaša nepopisno zabavno komedijo, katere scenarij je napisala priljubljena stand-up komičarka Amy Schumer in v njej odigrala vodilno žensko vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015