TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 04.03.2019
01:35
Zakleti: Zadnji ključ
Grozljivka
Izvirnik: Insidious: The Last Key
Režija: Adam Robitel
Igrajo: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Kirk Acevedo, Caitlin Gerard, Spencer Locke
Ocena IMDb: 5,7/10

V četrtem delu serije "Zakleti" se parapsihologinja Elise Rainier (Lin Shaye) sooči s svojo najstrašnejšo in najbolj osebno izkušnjo.

Ustvarjalci serije grozljivk "Zakleti" prinašajo najstrašnejše poglavje te franšize. V napeti zgodbi se Lin Shaye vrača v vlogi parapsihologinje Elise Rainier, ki se vrne v rodni kraj ter svoj nekdanji dom, da bi se soočila z demoni, ki so ga obsedali, njo pa mučili že od otroštva. S pomočjo sodelavcev Specsa in Tuckerja bo morala Elise globlje v nepredvidljivi peklenski svet "onkraj", da bi razrešila staro skrivnost in se zoperstavila svojemu največjemu strahu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
03:20
Salt
Akcija
Režija: Phillip Noyce
Igrajo: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl, Daniel Pearce
Ocena IMDb: 6,4/10

Agentka Cie postane tarča lastnih delodajalcev, potem ko jo obtožijo vohunstva za rusko stran.

Evelyn Salt (Angelina Jolie) je dolžnosti in služenju domovini zaprisežena agentka CIE. Ko jo obtožijo vohunstva, se Salt poda na beg, da bi oprala svoje ime in dokazala svojo vdanost. S spretnostjo in dolgoletnimi izkušnjami agentke pod krinko mora ubežati zasledovalcem in svojo družino zaščititi pred neusmiljenimi silami, ki bi rade izbrisale vse sledi o njenem obstoju. Ker jo sumijo, da bo skušala umoriti predsednika, je to bitka s časom, kjer mora Salt ugotoviti, kdo je pravi izdajalec.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
05:00
Zunaj mehurčka: Potovanje z Alexandro Pelosi
Dokumentarni
Izvirnik: Outside the bubble: On the road with Alexandra Pelosi
Režija: Alexandra Pelosi
Igrajo: Alexandra Pelosi
Ocena IMDb: 5,9/10

Priznana filmska ustvarjalka Alexandra Pelosi v dokumentarcu raziskuje deset najpomembnejših vprašanj, s katerimi se danes soočajo Američani.

Kratki predstavitvi teme sledijo odgovori svetovnih voditeljev, politikov, zvezdnikov in običajnih državljanov obeh spolov ter najrazličnejših starosti in socialno-kulturnega porekla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Veličastnih 6
Animacija
Izvirnik: Big Hero 6
Ocena IMDb: 7,8/10

Ko velemestu San Fransokio grozi zločinska nevarnost, se mladi genij in poznavalec robotov Hiro Hamada odloči ukrepati.

Mladi genij Hiro Hamada živi v mestu San Fransokio, ki je mešanica San Francisca in Tokia. Svoje znanje uporablja za izdelovanje robotov, s katerimi tudi tekmuje. Nekega dne Hiro obišče šolo svojega brata Tadashija, kjer spozna skupino njegovih prijateljev: adrenalinska zasvojenka Go Go Tomago, simpatični Wasabi, nadarjena kemičarka Honey Lemon, ekscentrični Fred ter prijazni in napihljivi robot Baymax. Medtem ko Hiro svoj najnovejši izum predstavlja ravnatelju šole, se nad San Fransokio zgrne grožnja v obliki maskiranega neznanca. Hirov zaščitnik postane robot Baymax, ki ga spremeni v neustrašnega bojevnika. Druščina prijateljev se odloči, da bo poiskala zamaskiranega neznanca, ki ustrahuje mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:45
Zlata sredina
Humor, 9. sezona, 21. del
Izvirnik: The Middle: Please Don't Feed the Hecks
Režija: Lee Shallat Chemel
Igrajo: Patricia Heaton, Neil Flynn, Charlie McDermott, Eden Sher, Atticus Shaffer, Chris Kattan
Ocena IMDb: 7,5/10

Ko Frankie podari sosedi Nancy Donahue star šal, ki pri Heckovih doma nabira prah, ji Nancy vrne uslugo s tem, da speče slastno jabolčno pito. Frankie se zdi, da je našla način, kako priti do brezplačnih in okusnih obrokov in po hiši začne iskati uporabne reči, ki bi jih lahko zamenjala za kulinarične dobrote. Medtem se Sue in Lexie pripravljata za selitev nazaj v stanovanje na kolidžu, vendar odkrijeta, da ga je medtem zasedel moški, ki ni pripravljen oditi. Axlova nova služba voznika šolskega avtobusa mu omogoča, da pazi na Bricka v njegovem novem letniku. Pri tem odkrije, da Mike ni hotel govoriti v Brickovem razredu, ko so imeli dan predstavitve različnih poklicev.

Pozabite na športnike, filmske igralce in politike: pravi junaki so starši. Frankie je pri tem prav izjemna.

Patricia Heaton je Frankie Heck – v prisrčni in duhoviti komediji, posneti z eno samo kamero, o tem, kako vzgojimo družino in znižamo pričakovanja vsakogar. Ženska srednjih let in srednjega sloja iz enega od krajev na sredini države, žena in mati treh otrok, s ciničnim humorjem in kančkom ironije skrbi za svojo družino iz dneva v dan. Frankie je zaposlena pri edinem prodajalcu avtomobilov, ki še posluje v mestu, njen mož Mike (Neil Flynn) pa je vodja krajevnega kamnoloma. Med usklajevanjem delovnih izmen v službi in večerjami hitre hrane pred televizorjem Frankie in Mike vzgajata otroke z ljubeznijo in s kleno pragmatičnostjo ameriškega srednjega zahoda. Axl (Charlie McDermott) je najstarejši sin, objesten mladostnik, ki rad hodi po hiši v spodnjem perilu. Sue (Eden Sher) je izjemno nenadarjena hči na vrhuncu pubertete, ki ji z velikim užitkom spodleti vse, česar se loti – čeprav je zdaj v srednji šoli, ima velika pričakovanja in ji gre vendarle na bolje. Brick (Atticus Shaffer) je najmlajši sin, čudaški otrok, ki nenehno bere in šepetaje govori sam s seboj. Skupaj tvorijo eno najbolj nenavadnih med običajnimi družinami iz "zlate sredine".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
08:05
Sodobna družina
Humor, 10. sezona, 4. del
Izvirnik: Modern Family: Kiss and Tell
Režija: Gail Mancuso
Igrajo: Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet
Ocena IMDb: 8,4/10

Jay ima odrasle otroke, vnuke in mlado ženo s sinom iz prejšnjega zakona; vsi skupaj se trudijo premoščati generacijske, kulturne in družbene vrzeli.

Klan Pritchett-Dunphy-Tucker je čudovito mešana in velika družina, na čelu katere je patriarh Jay Pritchett. Ob njem je temperamentna, precej mlajša druga žena Gloria in skupaj se prebijata skozi življenje z najmanjšim sinom Joejem in Glorijinim sinom iz prejšnjega zakona Mannyjem, ki se odpravlja na kolidž, da bi sam raziskal svet. Medtem se Jayeva odrasla hči Claire in njen mož Phil privajata na prazno družinsko gnezdo, medtem ko se najmlajši sin Luke, ki je končal srednjo šolo, pripravlja na svojo naslednjo potezo. Srednja hči Alex uravnoteža akademsko in družabno življenje, najstarejša Haley pa še vedno živi doma, medtem ko si prizadeva za uspešno kariero in srečno ljubezensko življenje. Potem so tukaj še Clairin brat in Jayev odrasli sin Mitchell ter njegov mož Cameron, ki se soočata s težavnimi srednješolskimi leti nadarjene hčere Lily. Tri družine so zveste same sebi in edinstvene v svoji čudaškosti; skupaj prinašajo iskren in huronsko zabaven portret toplega in včasih grotesknega objema sodobne družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
08:25
Mladi Sheldon
Humor, 2. sezona, 13. del
Izvirnik: Young Sheldon: A Rival Prodigy and Sir Isaac Neutron
Režija: Michael Zinberg
Igrajo: Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Montana Jordan, Raegan Revord, Jim Parsons
Ocena IMDb: 7,2/10

Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 9-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe.

Odraščanje v vzhodnem Teksasu za 9-letnega Sheldona Cooperja ni najlažje. Nenavadno brihten in nadarjen deček je zmožen izjemnih matematičnih in znanstvenih dosežkov, a mu to ne pomaga v svetu, kjer kraljujejo cerkvene zapovedi in ameriški nogomet. Medtem ko se krhki, iznajdljivi in malce naivni Sheldon ukvarja s tem svetom, se mora njegova povsem običajna družina ubadati predvsem z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi. Njegov oče George se trudi biti dober srednješolski nogometni trener in oče dečku, ki ga ne razume vedno. Sheldonova mati Mary je divje zaščitniška in ljubeča do svojega sina, kljub ne najbolj primernemu okolju, v katerega se ta težko vključuje. Sheldonov starejši brat Georgie se v srednji šoli trudi po najboljših močeh, vendar je težko biti frajer, če sediš v istem razredu kot tvoj mlajši 9-letni brat. In nazadnje je tukaj še Sheldonova sestra dvojčica Missy, ki je včasih ljubosumna zaradi pozornosti, ki je je deležen njen brat, vendar je kljub temu edina, ki mu stvari pove brez olepševanja in po pravici. Zgodba se odvija pred serijo "Veliki pokovci", v kateri so gledalci lahko spoznali legendarnega, ekscentričnega in čudaškega Sheldona Cooperja. Komedija nam omogoča, da ga spoznamo, ko je bil še deček, ki se je šele odpravljal na nedolžno, nelagodno in upanja polno pot do človeka, kakršen bo postal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
08:45
Pepetov nori dan
Animacija
Izvirnik: A goofy movie
Režija: Kevin Lima
Igrajo: Bill Farmer, Jason Marsden, Jim Cummings, Kellie Martin, Rob Paulsen, Wallace Shawn
Ocena IMDb: 6,8/10

Disneyjeva risanka spremlja Pepetovega najstniškega sina Maxa, ki ga je groza ob misli, da bo odrasel v enako nerodo kot njegov dobrodušni oče.

Ravno ko Max zbere dovolj poguma, da bi svoje sanjsko dekle Roxanne povabil na zmenek, mu Pepe navdušeno pove, da bosta kot oče in sin preživela nekaj časa skupaj, in Maxa odvleče na taborjenje v gozd. Tik pred odhodom Max ravno še pove Roxanne, da bo med občinstvom na naslednjem koncertu skupine Powerline, ki ga bo prenašala televizija. Pepe se torej odpravi na lov in ribolov, Max pa že razmišlja o tem, kako se bo udeležil koncerta v Los Angeles; upa, da bo po koncu lahko nekako prišel v zaodrje in izpolnil svojo obljubo Roxanne.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
10:05
V neurju
Biografija
Izvirnik: Into the storm
Režija: Thaddeus O'Sullivan
Igrajo: Brendan Gleeson, Clive Mantle, Adrian Scarborough, Jack Shepherd, Donald Sumpter, Andrew Havill
Ocena IMDb: 7,1/10

Film zelo dobro slika Churchillov značaj in neomajno voljo, dve značilnosti, brez katerih bi verjetno Anglija postala plen Hitlerjeve vojske.

Winston Churchill je imel pet let verjetno najpomembnejšo vlogo pri zoperstavljanju nacistom med 2. sv. vojno, njegovo drzno vodstvo in govori pa so navdihnili milijone, da so se borili zoper Hitlerjevo Nemčijo do bridkega konca. Nadaljevanje z emmyjem nagrajene oddaje progama HBO "The Gathering Storm" spremlja Churchillovo življenje od leta 1940 do leta 1945, ko se je kalil narodni junak, čigar spretnost v vlogi vojaškega poveljnika je nazadnje spodkopala njegovo politično kariero in ogrozila zakon z dolgoletno soprogo in podpornico Clemmie. Po zmagi zaveznikov so se Britanci na volitvah leta 1945 odločali o ministrskem predsedniku in vladajoči politični stranki in več kot teden dni so šteli glasovnice. Tedanji predsednik vlade Churchill je z ženo in hčerjo odpotoval na počitnice v Francijo, čakajoč na rezultate. Zgodba se odvija v tistih desetih dneh, ko Churchill čaka na svojo usodo, se spominja vojnih dogodkov in svojega vodstva obleganega naroda skozi težke in zahtevne čase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
11:45
Geovihar
Akcija
Izvirnik: Geostorm
Režija: Dean Devlin
Igrajo: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Eugenio Derbez
Ocena IMDb: 5,3/10

Omrežje satelitov, ki naj bi nadzorovali podnebje, zaradi okvare sproži napad na Zemljo.

Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozile Zemljo, so se zbrali voditelji svetovnih držav in skupaj ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje – tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše. Toda zdaj prihaja do težav: sistem, ki so ga izdelali zato, da bi zaščitil planet, zaradi okvare zdaj sproži napad nanj. Začela se je tekma s časom in treba je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse in vsakogar.

Dean Devlin, scenarist in producent filmov kot "Dan neodvisnosti", se tokrat prvič preizkuša kot režiser po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Gerard Butler in Jim Sturgess upodobita brata, ki morata popraviti program satelita.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
13:35
Solo: Zgodba Vojne zvezd
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Solo: A Star Wars Story
Režija: Ron Howard
Igrajo: Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Joonas Suotamo, Donald Glover, Thandie Newton
Ocena IMDb: 7/10

Med dogodivščino v zločinskem podzemlju mladi Han Solo spozna Chewbacco in Landa Calrissiana, leta preden se pridružijo Uporu proti Imperiju.

Vkrcajmo se na Tisočletnega sokola in se odpravimo na pot skozi "galaksijo daleč, daleč proč" z najbolj očarljivim nepridipravom v vesolju. Skozi niz drznih pobegov globoko v temačnem in nevarnem zločinskem podzemlju spoznamo Hana Sola, ki se spoprijatelji s prihodnjim tovarišem in kopilotom, kosmatincem Chewbacco, ter sreča zloglasnega vesoljskega hazarderja Landa Calrissiana – še preden so se vsi trije pridružijo upornikom zoper neusmiljeni Imperij. Njihova skupna pot bo vodila do oblikovanja enega najbolj priljubljenih junakov slavne filmske sage "Vojna zvezd".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
15:50
Pankrta
Komedija
Izvirnik: Father Figures
Režija: Lawrence Sher
Igrajo: Owen Wilson, Ed Helms, Glenn Close, Robert Jon Mello, Retta, Zachary Haven
Ocena IMDb: 5,4/10

Ko odkrijeta, da jima je mati lagala glede domnevne smrti njunega očeta, se odrasla brata Kyle in Peter odločita poiskati skrivnostnega moža.

Owen Wilson in Ed Helms sta soigralca v komediji "Pankrta" o odraslih bratih Kylu in Petru, ki zgrožena ugotovita, da jima je mati (Glenn Close) že od nekdaj lagala glede domnevne smrti njunega očeta. Prijazni moški na fotografiji na kredenci v resnici ni bil njun oče, temveč mamina neposrečena domislica, da bi jima prikrila resnico: pravzaprav ni čisto prepričana, kdo je njun oče. Takrat so bila pač nora sedemdeseta in ... saj veste. Oborožena s peščico namigov in podatkov se brata skleneta odpraviti na pot, da bi našla skrivnostnega moža. Čaka ju cestna pustolovščina odkritij in presenečenj, v kateri bosta o svoji materi izvedela več, kot bi si želela.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
17:40
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 16. sezona, 9. del
Izvirnik: Hollywood on Set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 7,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:10
Pavel, Jezusov apostol
Drama
Izvirnik: Paul, Apostle Of Christ
Režija: Andrew Hyatt
Igrajo: Jim Caviezel, James Faulkner, Olivier Martinez, Joanne Whalley, John Lynch, Yorgos Karamihos
Ocena IMDb: 6,7/10

Luka tvega življenje, ko obišče Pavla v rimski ječi, da bi zapisal njegove nauke. Odločen je zabeležiti in širiti Jezusov evangelij.

Pavel (James Faulkner), ki se je iz najbolj zapriseženega preganjalca kristjanov spreobrnil v najbolj vplivnega apostola nove vere, svoje zadnje dni preživlja v mračni zaporniški celici v Rimu, kjer čaka na ukaz cesarja Nerona za usmrtitev. Njegov prijatelj in osebni zdravnik Luka (Jim Caviezel) tvega življenje, ko ga sklene obiskati v ječi. Pavel je nenehno pod budnim nadzorom prefekta zapora Mavricia (Olivier Martinez), ki skuša razumeti, kako bi lahko ta strti starec pomenil kakršnokoli grožnjo cesarstvu. A še preden pade odločitev o Pavlovi smrtni kazni, se Luka odloči napisati še eno knjigo, ki bo opisala začetek verske poti ter rojstvo tistega, kar bo zgodovina poznala kot Cerkev. Luka sklene za vsako ceno zabeležiti in širiti Jezusov evangelij po Pavlu. Njuna vera je izzvala cesarstvo – njune besede pa so spremenile in osvojile ves svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
20:00
Temne korenine
Drama, 1. del
Izvirnik: I Am The Night
Režija: Patty Jenkins
Igrajo: Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays, Dylan Smith, Shoniqua Shandai, Jay Paulson
Ocena IMDb: 7,5/10

Najstnica Fauna Hodel, katero so takoj po rojstvu dali v rejo, začne s pomočjo novinarja Jaya Singletaryja raziskovati svojo skrivnostno preteklost.

Kriminalno serijo "Temne korenine" so navdihnili resnični dogodki. Napeta zgodba spremlja življenje najstnice Faune Hodel (India Eisley), ki so jo takoj po rojstvu dali v rejo in je odraščala v Renu v ameriški Nevadi. Fauno vse bolj mučita njena skrivnostna preteklost in izvor, dokler nekega dne ne odkrije nečesa, zaradi česar podvomi o vsem. Medtem ko začne Fauna raziskovati davne dogodke, spozna obupanega poročevalca (Chris Pine), ki ga podobno muči neki primer, ki je uničil njegovo kariero. Skupaj se odpravita po zloveščih sledeh, ki se vrtijo okrog hollywoodskega ginekologa dr. Georgea Hodela (Jefferson Mays), vpletenega v zloglasni umor mlade igralke Elizabeth Short oz. "Črne Dalije", enega najbolj okrutnih in nepojasnjenih zločinov tedanjega časa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:00
Na kavču pri prijateljih
Humor, 3. sezona, 7. del
Izvirnik: Crashing
Režija: Judd Apatow
Igrajo: Pete Holmes, Lauren Lapkus, George Basil, Artie Lange, T.J. Miller, Joey Auzenne
Ocena IMDb: 7,4/10

Petovo predmestno življenje se zasuka na glavo in prisiljen je na novo ovrednotiti svoja načela ter poklicne želje.

Izvršna producenta Judd Apatow in Pete Holmes prinašata komično serijo, ki so ju delno navdihnile Holmesove lastne izkušnje na odru stand-up komedije. Zgodba spremlja nadobudnega komika Peta (Holmes), ki nekega dne odkrije, da ga žena Jessica (Lauren Lapkus) vara, in to ga spodbudi, da se s svojimi sanjami o odrski karieri preseli v New York. Na vrat na nos je potisnjen na zahtevno prizorišče, ki ni za slabiče in omahljivce. Pete, ki se mu dotlej ni godilo nič slabega, je deležen nekaterih trdih lekcij o življenju in komediji; na poti srečuje kopico različnih stand-up talentov – od ciničnega guruja Artieja in izzivalnega nesramneža T. J. Millerja do dobronamerne in pozitivno naravnane Sarah Silverman. Medtem ko se iz dneva v dan prebija na kavčih pri različnih znancih (od tod naslov nadaljevanke), Pete naleti na dobroto na nepričakovanih krajih ter se razvije v človeka, ki je nekoliko bolj prizanesljiv do divje zmedenosti in nepredvidljivosti življenja. Serija "Na kavču pri prijateljih" je poklon umetnosti stand-up komedije in prinaša razkrivajoč humor, lepoto ter milino v hordi norcev na newyorškem komičnem prizorišču.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:30
Črni ponedeljek
Humor, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Black Monday
Režija: Evan Goldberg
Igrajo: Don Cheadle, Andrew Rannells, Paul Scheer, Regina Hall, Eugene Cordero, Michael James Scott
Ocena IMDb: 7,3/10

9. oktobra 1987 se je zgodil Črni ponedeljek – največji padec borze v zgodovini gospodarstva Združeni držav.

Nikoli niso ugotovili, kaj je povzročilo Črni ponedeljek ... do zdaj. Zgodba spremlja skupino zunanjih finančnih strokovnjakov, ki so se lotili elitnega kluba "dobrih starih fantov" z Wall Streeta in nazadnje zrušili največji svetovni finančni sistem, uničili lamborghinija ter razbili stekleni strop. V nezaslišani črni komediji igrajo Don Cheadle, Andrew Rannells in Regina Hall.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
22:00
Brexit
Drama
Režija: Toby Haynes
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Sarah Belcher, Malcolm Freeman, Lucy Russell, Oliver Birch, Ross Hatt
Ocena IMDb: 7/10

Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije.

Zgodba spremlja kampanjo iz zornega kota neznanih strategov iz taborov obeh nasprotnih bregov Brexita, tistih "za" in onih "proti" – medtem ko načrtujejo pridobivanje politične prednosti drug pred drugim ter se ukvarjajo s politiki z željo po soju žarometov na mednarodnem prizorišču in njihovimi sumljivimi finančnimi pokrovitelji. Na naslovnicah časnikov se dnevno pojavljajo šokantna razkritja o zlorabi osebnih podatkov, uničevalnih posledicah lažnih novic in premišljenih tržnih napadih na družabnih omrežjih. Politična drama "Brexit" raziskuje sodobne tehnike političnih kampanj, podprtih s podatkovnimi bazami, ki so pripomogle k eni najbolj nepričakovanih, nerazumljivih in kontroverznih odločitev v sodobni politični zgodovini.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
23:35
1945
Drama
Režija: Ferenc Török
Igrajo: Péter Rudolf, Bence Tasnádi, Tamás Szabó Kimmel, Dóra Sztarenki, Ági Szirtes, József Szarvas
Ocena IMDb: 7,2/10

Avgusta leta 1945 na železniško postajo madžarske vasi prispeta skrivnostna tujca, oblečena v črno. V le nekaj urah se vse spremeni.

Nekega vročega avgustovskega dne leta 1945 na podeželju Madžarske, ki so jo med vojno okupirali Sovjeti, se vaščani pripravljajo na poroko sina mestnega uradnika. Medtem na železniško postajo prispeta pravoverna Juda s skrivnostnimi škatlami, na katerih piše "dišava". Mestni uradnik se boji, da bi lahko bila dediča deportiranih Judov iz njihove vasi, ki bosta zahtevala vrnitev njihovih nepravično zaseženih posesti med drugo svetovno vojno. Ljudje se bojijo tudi tega, da bo prišlo še več preživelih po holokavstu, kar bi pomenilo grožnjo za njihovo lastnino in premoženje, ki bo po tistem pripadlo njim.

Država: Madžarska
Jezik: Madžarščina
Leto: 2017