TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 04.08.2019
01:05
Slender Man
Grozljivka
Režija: Sylvain White
Igrajo: Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Alex Fitzalan, Taylor Richardson
Ocena IMDb: 3,2/10

Srednješolke iz mesteca v Massachusettsu zanima grozljiva legenda o Slender Manu. Skušajo dokazati, da ne obstaja, nato pa ena izmed njih izgine.

Po resničnih dogodkih posneta zgodba se odvija v zakotnem mestecu v Massachusettsu, kjer štiri srednješolke opravijo poseben okultni obred, da bi razkrile in priklicale nevarnega Slender Mana. Ko ena od njih skrivnostno izgine, se njenih prijateljic polasti sum, da je v resnici tudi sama postala žrtev grozljivega dolgina, ki preži iz temačnih gozdov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
02:40
Pobesneli Max: Cesta besa
Akcija
Izvirnik: Mad Max: Fury Road
Režija: George Miller
Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones
Ocena IMDb: 8,1/10

V četrtem nadaljevanju slovite franšize cestni bojevnik Max združi moči s skrivnostno Furioso.

Max (Tom Hardy), ki ga preganja mučna preteklost, je prepričan, da bo preživel le tako, da preostanek svojih dni prebije sam, brez pomoči kogarkoli. Vendar nanese tako, da se zaplete s skupino ubežnic, ki se skozi neprizanesljivo avstralsko pustinjo prebija v bojnem vozilu z vladarico puščavske oaze Furioso (Charlize Theron) za krmilom. Pobegnile so iz trdnjave, ki jo ustrahuje samooklicani vladar Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne); slednjemu so izmaknile nekaj neprecenljivega. Besni tiran skliče svoje poveljnike in njihove tolpe mladih samomorilskih bojevnikov ter se brez milosti požene za ubežniki – v cestni vojni, polni neverjetne akcije, ognja, kovine in fantastičnih vozil.

Režiser George Miller, ustanovitelj filmskega postapokaliptičnega žanra ter avtor legendarne franšize Pobesneli Max, se vrača v fantastični poblazneli svet nekdanjega policista, cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja. Trilogija je na novo opredelila meje sodobnega filma z domišljeno estetiko in kaosom opustošenega sveta ter odločnega moža, ki tava po njem.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:40
Bill Maher: V živo iz Oklahome
Komedija
Izvirnik: Bill Maher: Live From Oklahoma

Bill Maher na male zaslone prinaša svojo stand-up predstavo v živo iz Tulse v Oklahomi.

O zanimivem protislovju svojega življenja in dela sam pravi: "Bolj grozno, ko je v tej državi živeti s Trumpom, bolj se zabavamo na mojih nastopih. Verjetno gre za nekakšno sprostitev, žvižganje rakom in prvinski krik, namenjen gledalcem. Hočejo, da sem zloben, in tak tudi sem. Polovica predstave je namenjena Trumpu, ampak drugo polovico sem sklenil nameniti sebi – da na svoj način povem: 'Trump, ne moreš zmagati'."

Priljubljeni stand-up komik Bill Maher letos poleti na televizijske zaslone prinaša svojo predstavo "V živo iz Oklahome". Gre za njegov po vrsti 11. posebni nastop za program HBO.

Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Valentinovo
Komedija
Izvirnik: Valentine's Day
Režija: Garry Marshall
Igrajo: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey
Ocena IMDb: 5,7/10

Film z zvezdniško igralsko zasedbo sledi ljubezenskim prigodam ljudi, ki v kaotičnem Los Angelesu vsak na svoj način doživljajo praznik zaljubljencev.

Valentinovo pride vsako leto, če vam je to všeč ali ne. Tistega dne so na prizorišču naša ljubezenska življenja; priložnost za romantično zvezo ali katastrofo. Lahko je zmedeno ali zapleteno, a navsezadnje gre vedno za ljubezen. Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Jessica Alba, Eric Dane, Shirley MacLaine, Topher Grace, Queen Latifah in drugi poskrbijo za duhovito romantično komedijo, ki spremlja pet ljubezenskih zvez v Los Angelesu. Njihove poti se prepletejo prav na dan zaljubljencev. Nominiranec za emmyja Garry Marshall ("Pretty Woman", "The Runaway Bride") režira film po scenariju avtorjev filmov "He's Just Not That Into You" ter "Never Been Kissed".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
08:05
Storm
Družinski
Izvirnik: Storm: Letters van Vuur
Režija: Dennis Bots
Igrajo: Davy Gomez, Juna de Leeuw, Yorick van Wageningen, Angela Schijf, Maarten Heijmans, Peter Van den Begin
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko njegovega očeta aretirajo, ker je natisnil prepovedno pismo Martina Luthra, 12-letni Storm pobegne z izvirnikom in skuša rešiti očeta.

Zgodovinska drama se odvija v času reformacije v 16. stoletju, ko svoboda govora v Evropi ni bila samoumevna pravica. Zgodba spremlja 12-letnega Storma, mladega sina tiskarja Klaasa Voetena iz Antwerpna, ki skrivaj razmnožuje nekatera versko sporna besedila. Ko se Klaas odloči natisniti prepovedano pismo kontroverznega teologa Martina Luthra, ga oblasti aretirajo in grozi mu usmrtitev. Stormu uspe pobegniti z izvirnikom pisma in kot izobčencu so mu kmalu za petami možje novega inkvizitorja. S pomočjo sirote Marieke se Storm pred zasledovalci skrije v mestno kanalizacijo in kmalu se znajde v dirki s časom, da bi očeta rešil pred grmado. Ampak komu naj zaupa v tem varljivem svetu verskega fanatizma?

Jezik: Nizozemščina
Leto: 2017
09:45
Dajzove zgodbe
Animacija
Izvirnik: Mater's Tall Tales
Režija: Rob Gibbs
Igrajo: Larry the Cable Guy, Keith Ferguson, Jan Rabson, Elissa Knight, Lori Alan, John Cygan
Ocena IMDb: 7/10

Zaženite motor in se pripravite na nepozabno serijo, v katerih nastopa prisrčni in zabavni vlečni tovornjak iz animirane uspešnice "Avtomobili".

Ustvarjalni umi pri podjetju Disney in studiu Pixar prinašajo sila zabavne, kratkočasne zgodbe, v katerih bomo videli bikoborbe, dirke s super-hitrimi "drag" vozili, rokovske koncerte, soočenja tovornjakov "monster truck" z velikanskimi kolesi in celo neznane leteče predmete. Pridružimo se Dajzu, duši in srcu mesteca Radarsko zavetje, ter vsem našim priljubljenim likom iz sveta "Avtomobilov", ki nas bodo odpeljali na zabavno in doživetij polno vožnjo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
10:25
Mišek Stuart Little 2
Animacija
Izvirnik: Stuart Little 2
Režija: Rob Minkoff
Igrajo: Michael J. Fox, Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Anna Hoelck, Ashley Hoelck
Ocena IMDb: 5,5/10

Stuart reši kanarčico Marjetico, ki se preseli k Littlovim, kar zmoti mačka Snežka. A ko nekega dne izgine, se jo Snežko in Stuart odpravita poiskat.

Dve leti sta minili, od kar smo se mudili na obisku pri družini Little. Stuart je zelo zadovoljen z novim življenjem. Hodi v šolo (v čisto svojem avtu), zna spretno sestavljati modelčke letal in je zelo ponosen, da je član nogometnega moštva. Rad ima tudi starejšega brata Georga in malo sestrico Martho (Anna in Ashley Hoelck). Celo domišljavemu mucu Snežku je sčasoma prirasel k srcu. V svetu Littlovih je vse lepo in prav. A Stuart hrepeni po prijatelju; nekom, ki bi bil tak kot on. Ko se vrača iz šole, zasliši glasno čivkanje in nenadoma na sovoznikov sedež z neba pade ranjena ptičica. Ko se zave, se skrivnostna ptica predstavi za Marjetico. S prestrašenim glasom mu pove, da jo ogroža Sokol, kriminalec, ki se ga vsi bojijo, saj terorizira vsa manhattanska bitja. Stuart jo reši pred zlikovcem in Marjetica se preseli k njim, vendar nekega dne skrivnostno izgine. Stuart in Snežko pa morata prečesati mesto, da bi jo našla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
11:45
Alexander in grozen, ušiv, zelo zanič dan
Komedija
Izvirnik: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Ocena IMDb: 6,2/10

Alexandrov dan se že začne slabo, a se mami, očetu, bratu in sestri ne smili kaj preveč. Vsi imajo namreč grozen, ušiv, zelo zanič dan.

Disneyjeva zgodba o Alexandru in njegovem "groznem, ušivem, zelo zanič dnevu" spremlja zgode in nezgode enajstletnega Alexandra (Ed Oxenbould), ki doživi najstrašnejši in sploh najbolj zoprn dan v vsem svojem življenju. Začne se z žvečilko, zalepljeno v njegove lase, čemur sledi ena katastrofa za drugo. Ko Alexander svoji zapeti družini pove o vseh grozotah, ki se mu dogajajo tistega dne, ne naleti na prav veliko mero sočutja in razumevanja, zato se začne spraševati, ali se slabe stvari dogajajo samo njemu. Kmalu ugotovi, da ni tako, saj se tudi njegova mama (Jennifer Garner), oče (Steve Carell), brat (Dylan Minnette) in sestra (Kerris Dorsey) znajdejo sredi lastnega groznega, ušivega, zelo zanič dneva. Kdor pravi, da se tak dan ne more zgoditi, ga preprosto še ni doživel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
13:05
Možje X na začetku: Wolverine
Akcija
Izvirnik: X-Men Origins: Wolverine
Režija: Gavin Hood
Igrajo: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Will.i.am, Lynn Collins, Kevin Durand
Ocena IMDb: 6,6/10

V predzgodbi akcijske trilogije Možje X spoznamo nastanek mutanta Wolverina in njegovo nasilno, a hkrati tragično in romantično preteklost.

V prvem poglavju sage o Možeh X se Wolverine sreča z drugimi legendami vesolja Mož X, v epski revoluciji, v kateri se mutanti zoperstavijo mogočnim silam, ki so odločene, da jih uničijo. Hugh Jackman ponovno igra vlogo, ki ga je ponesla med superzvezdnike. Je neustrašen bojevniški stroj z izjemnimi zdravilnim močmi, nezdrobljivimi kremplji in nebrzdanim besom. Film poleg tega predstavi skupino mutantov; med njimi jih je več, katerih pojavljanje v filmih so mnogi že dolgo pričakovali. Filmsko občinstvo bo spoznalo Moštvo X, tajni vojaški kader, sestavljen v celoti iz mutantov. Med njimi so Wolverine; njegov brat Victor Creed oz. Sabretooth, mačje bitje nepredstavljive moči; Wade Wilson, kasneje znan kot Deadpool, plačanec, ki obvlada tehnologijo in mečevanje, Agent Zero, izvrsten stezosledec in smrtonosen strelec, Wraith, ki je sposoben teleportiranja; Fred J. Dukes, znan kot The Blob, morbidno debela in izjemno močna pošast, in Bradley, ki lahko manipulira z elektriko. Vodi jih William Stryker, oseba, njegov izvor in motivi pa niso bili v celoti raziskani, kajti prav Strykerjev kompleksen odnos z Wolverinom opredeli večino Loganove preteklosti... in njegove prihodnosti. Film raziskuje tudi Loganovo tragično romanco s Kaylo Silverfox. Zaradi Kayline nesrečne usode Logan začne sodelovati z zloveščim programom Orožje X, milijardo dolarjev vrednim, tajnim vojaškim poskusom, v katerem igrajo Wolverine in drugi mutanti ključno vlogo. Med njimi so Gambit, mladi Scott Summers (kasneje znan kot Cyclops), čudovita mlada mutantka po imenu Emma Frost in že omenjeni Deadpool, ki za Wolverine predstavlja največji izziv.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:50
Delfinova zgodba
Družinski
Izvirnik: Dolphin Tale
Ocena IMDb: 6,9/10

Resnična zgodba o mladi delfinki, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnim dečku Sawyerju.

Ko 11-letni Sawyerju (Nathan Gamble) prvič vidi delfinko Winter v rehabilitacijskem centru morskega akvarija Clearwater, prepriča prijatelje in svojce, da jo pomagajo rešiti. Inovativni veterinar (oskarjevec Morgan Freeman) izdela poseben protetični nastavek, ki naj bi kot umetna plavut pomagal živali plavati.

Režiser in igralec Charles Martin Smith (Never Cry Wolf) prinaša navdihujočo družinsko dramo producentov filma The Blind Side. V filmu igrajo Nathan Gamble, oskarjevec Morgan Freeman, Harry Connick, Jr. kot morski biolog, ki reši delfinko; Ashley Judd kot dečkova mati; ter delfinka Winter, ki v zgodbi igra kar samo sebe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
16:40
Grand Budapest hotel
Komedija
Izvirnik: The Grand Budapest Hotel
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Tony Revolori, Mathieu Amalric, Adrien Brody
Ocena IMDb: 8,1/10

Pripoved spremlja prigode g. Gustava, oskrbnika slavnega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe.

V spreminjajočem se svetu med obema vojnama pripoved spremlja prigode g. Gustava, znamenitega oskrbnika slavnega evropskega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe, ki postane njegov zaupni prijatelj. Zgodba se suka okrog tatvine in iskanja neprecenljive renesančne slike, neusmiljenega boja za družinsko zapuščino, brezupnega pregona z motocikli, vlaki, sanmi in smučmi ter najbolj prisrčne med vsemi ljubezenskimi zgodbami iz nekega pozabljenega časa.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
18:20
Zlohotnica
Akcija
Izvirnik: Maleficent
Režija: Robert Stromberg
Igrajo: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Staunton, Juno Temple
Ocena IMDb: 7/10

Zlohotnica iz maščevanja uroči kraljevo novorojenko, toda kot se izkaže, je prav dobrosrčna princesa Aurora ključ do sožitja.

Mladinski film prinaša legendarno Disneyjevo klasično zgodbo iz leta 1959 o uročeni princesi Trnuljčici. Potem, ki bližnje kraljestvo ogrozi njen gozd, Zlohotnica (Angelina Jolie) vrže prekletstvo na novorojeno kraljevo hčer Auroro. A ko princesa odraste, se ji prijazno dekle nepričakovano prikupi. Medtem ko se spor med obema deželama poglablja, Zlohotnica odkrije, da je morda prav Aurora ključ do miru v kraljestvu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
20:00
Bumblebee
Znanstvena fantastika
Režija: Travis Knight
Igrajo: Hailee Steinfeld, Jorge Lendeborg Jr., John Cena, Jason Ian Drucker, Pamela Adlon, Stephen Schneider
Ocena IMDb: 6,9/10

Bumblebee najde zatočišče na odpadu, kje ga poškodovanega najde 18-letna Charlie. Kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

Cybertron je padel. Ko Optimus Primer pošlje Bumblebeeja branit Zemljo, si ta leta 1987 najde zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč. Bumblebee se počasi privaja na življenje na Zemlji, je priča številnim avanturam ter išče ravnovesje med dobrim in zlim. Deseptikoni lovijo preživele Avtobote s pomočjo tajnega agenta Burnsa (John Cena), Bumblebee in Charlie pa združita moči, da bi zaščitila svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
21:55
Evforija
Drama, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Euphoria: The Trials and Tribulations of Trying to Pee While Depressed
Režija: Sam Levinson
Igrajo: Zendaya, Austin Abrams, Alexa Demie, Jacob Elordi, Nika Williams, Algee Smith
Ocena IMDb: 7,7/10

Drama o odraščanju spremlja skupino srednješolcev, ki spoznavajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi svet mamil, seksa, strahov in družabnih omrežij.

V središču pripovedi serije Evforija je zasvojena sedemnajstletnica Rue Bennett (Zendaya), ki se je nedavno vrnila z odvajanja od mamil in skuša najti smisel v prihodnosti. Življenje se ji drastično spremeni, ko spozna Jules Vaughn, transseksualno dekle, ki se je po ločitvi staršev priselila v njen kraj in tako kot Rue išče svoje mesto v svetu. Tukaj so še njeni sošolci: Nate Jacobs, športnik, katerega jeza prikriva spolno negotovost, in njegovo občasno dekle Maddy Perez, nogometni zvezdnik Chris McKay, ki se mu prehod od srednje šole na kolidž zdi težji, kot je pričakoval, Cassie Howard, katere seksualna preteklost jo vztrajno zasleduje, njena mlajša sestra Lexi Howard, prijateljica Rue iz otroštva, ter najstnica z močno izraženo telesno identiteto Kat Hernandez, ki raziskuje svojo spolnost. Med zasedbo so poleg priljubljene igralke in pevke Zendaye tudi Hunter Schafer, Jacob Elordi, Algee Smith in Sydney Sweeney.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
22:55
Težave v motelu El Royale
Triler
Izvirnik: Bad Times at the El Royale
Režija: Drew Goddard
Igrajo: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny
Ocena IMDb: 7,1/10

Sedem neznancev, vsak s svojo skrivnostjo, se sreča v zapuščenem motelu El Royale. V eni usodni noči bo vsak od njih imel zadnjo možnost odrešitve.

V preddverje motela El Royale na mejni črti med Kalifornijo in Nevado, kjer je sijaj že davno zbledel in smeh potihnil, prispejo duhovnik Danile Flynn (Jeff Bridges), soul pevka Darlene Sweet (Cynthia Erivo), trgovski potnik Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), hipijka Emily Summerspring (Dakota Johnson) in njena sestra Rose (Cailee Spaeny), menedžer Miles Miller (Lewis Pullman) ter skrivnostni Billy Lee (Chris Hemsworth). V eni sami usodni noči bo vsakdo od njih imel edino priložnost, da se odkupi za svoje grehe, preden gre vse skupaj k vragu ... spoznajo namreč, da jih v tej noči združuje temna preteklost in dogodek, ki se je pripetil desetletje nazaj in ki mu nihče od njih ne more pobegniti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018