TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 05.07.2016
00:45
Ostrostrelec
Pripadnika posebnih enot ameriške vojaške mornarice Chrisa Kyla pošljejo v Irak z eno samo nalogo: s strehe hiš mora zaščititi svoje tovariše na tleh. Njegovi natančni streli na bojišču rešijo mnoga življenja, o Chrisovih junaških podvigih kroži čedalje več zgodb in vojaki mu nadenejo vzdevek "Legenda". Toda njegov sloves se širi tudi za sovražnikove vrste in kmalu na njegovo glavo razpišejo nagrado, Chris pa postane glavna tarča uporniških Iračanov. Doma ga čaka povsem drugačno bojišče: z drugega konca sveta se med dopustom v domovini trudi biti dober soprog in oče. Kljub nevarnosti in ceni, ki jo zaradi vojne plačuje njegova družina, Chris v Iraku odsluži štiri zaporedne misije in pooseblja načelo svojih enot: "Nikogar ne pustite za seboj". A ko se utrujeni vojak s posttravmatskim sindromom vrne k ženi Tayi (Sienna Miller) in otrokom, spozna, da je v resnici vojna tista, ki je sam ne more pustiti za seboj.
02:55
Terminator: Genisys
Apokaliptičen svet bližnje prihodnosti še vedno pesti vse bolj brezupna vojna med človeštvom in ubijalskimi stroji. Da bi preprečili sodni dan in dokončno uničili nadvlado Skyneta, ki neusmiljeno iztreblja človeško raso, vodja odpora John Connor (Jason Clarke) sprejme drzno odločitev. Poveljnika Kyla Reesa (Jai Courtney) pošlje nazaj v preteklost, v leto 1984 – da bi ustavil Terminatorja, zaščitil njegovo mlado mater Sarah Connor (Emilia Clarke) in obvaroval prihodnost celotnega človeštva. Vendar pa Reesovo potovanje skozi čas sproži povsem nepričakovan niz novih dogodkov in za vselej spremeni tok zgodovine. Zdaj mora Reese združiti moči s Sarah in njenim starim kibernetskim varuhom (Arnold Schwarzenegger), da bi skupaj rešili svet pred novim rodom nepremagljivih Terminatorjev.
05:00
Charlie Hebdo: Trije dnevi groze
Dokumentarec prikaže grozo, ki je trajala tri dni – z vidika žrtev, varnostnih sil ter visokih državnih uslužbencev, ki doslej še niso povedali svoje plati tragične zgodbe. V čustvenih intervjujih, požrtvovalnih novinarskih odkritjih in spretnih filmskih posnetkih režiser dokumentarca Dan Reed prinaša vpogled v zakulisje srhljivega terorističnega napada v Franciji, ki je skupno trajal 54 dni in terjal 17 nedolžnih življenj – in ves svet združil v protestih ter množičnem pozivu zoper ideološke skrajnosti in nasilje: "Je suis Charlie!"
06:00
Fantje mojega življenja
Leta 1965 je Bev zvedavo dekle iz Connecticuta, ki sanja o tem, da bi postala pisateljica v New Yorku. Vendar ji usoda nameni drugačno pot: po nepremišljeni ljubezenski zvezi s šolsko barabo in poznejšim soprogom (Steve Zahn) mladoletna Beverly zanosi ter rodi otroka. Šest let pozneje je ločena mati samohranilka brez večjih možnosti za službo. S sinom, s katerim ju ločuje komaj 15 let razlike, sta dobesedno skupaj odraščala; skrb za otroka in materinske obveznosti pa sta pomembno opredelila vso njeno mladost. Filmska zgodba preskakuje v času naprej in nazaj, medtem ko spoznavamo cinično in duhovito osebnost osrednje junakinje. Beverly se slednjič odloči poskusiti srečo v Velikem jabolku: oborožena zgolj z ambicijami, sanjami in 500 dolarji se s sinom odpravi v New York, kjer naj bi začela poslovno kariero in novo življenje.
08:10
Liga pravice: Napad legije pogube!
Kriminal se je močno zmanjšal, odkar za varnost Metropolisa skrbi novoustanovljeno moštvo superjunakov Liga pravice – vendar je megalomanski genij Lex Luthor nad tem vse prej kot navdušen. S pomočjo Black Mante, Sinestra in tolpe neusmiljenih najemnikov sestavi lastno super-zločinsko ekipo, ki se predstavi kot Legija pogube. Luthor namerava napasti tajno vladno poslopje "Območje 52" in samo Liga pravice lahko ustavi njegovo zlobno vojsko. Superman, Batman, Wonder Woman in drugi iz Legije pravice se bodo morali soočiti z največjimi in najmočnejšimi malopridneži, kar jih je svet videl.
09:30
Prfoksi
Neumni, leni in neorganizirani dijaki liceja Jules Ferry kljubujejo vsakemu poskusu vzgojiteljev, da bi jih česa naučili ter tako statistično izboljšali načeti sloves svoje izobraževalne ustanove. V skrajnem obupu predstojnik šolske uprave sprejme nasvet svojega namestnika o tem, kako se klin najlažje izbija s klinom. V učilnice sklenejo poslati najbolj nesposobne, nesramne in čudaške učitelje v državi. Čedna Amina, skrivnostni Maurice, magnet za nezgode Albert in otopeli Cutiro združijo moči s športnim fanatikom Ericom, noro Gladys in nadobudnim učiteljem zgodovine, z Napoleonom obsedenim Polochonom, da bi skupni šolski uspeh na koncu semestra povzdignili za vsaj 50 odstotkov. Nihče še ne sluti, da se nad nenavadnim učiteljskim podvigom že zbirajo mračne sile.
11:00
Natakarica
Jenna (Keri Russell) je natakarica v živahni obedovalnici mesteca na ameriškem jugu. Ko nekoč ugotovi, da je noseča, nad odkritjem ni prav silno navdušena. Materinstva ni načrtovala, sploh pa si ni predstavljala imeti otroka s svojim zahtevnim, ljubosumnim in otročjim soprogom Earlom (Jeremy Sisto). Sprva se ji zdi, da so se njene sanje o boljšem življenju na mah sesule v prah, a tedaj se v mestu pojavi nov in čeden zdravnik (Nathan Fillion) in njeno življenje zasuka na glavo. Ob prijateljski ljubezni in podpori sodelavk (Adrienne Shelly in Cheryl Hines) v lokalu, kjer strežejo odlične sadne pite, lahko Jenna izkaže vso svojo spretnost pri peki sladic – in to zna najbolj od vseh ceniti prav lastnik obedovalnice Joe (Andy Griffith). Jenna bo kmalu pridobila dovolj samozavesti in poguma, da si bo ustvarila življenje, o kakršnem je vselej sanjala.
12:45
Cirkus
18-letna Sara živi ujeta med stroga načela svojega žalujočega očeta ter verske zapovedi vraževerne skupnosti. Ko se potujoči cirkus "Supremo" s slonjo vprego ustavi v Tregaronu, skrajno pobožnem podeželskem mestecu, njihov prihod pretrese nazadnjaške vaščane in povzroči Sarin spor z očetom. Ta zahteva, da cirkus in "njegove brezbožne demone" nemudoma izženejo iz vasi.
14:20
Ujetnica
Brian Nichols, ki po vsem mestu beži pred policijo in si obupano želi videti novorojenega sina, vzame nekdanjo zasvojenko z mamili Ashley Smith za talko v njenem stanovanju. Ženska se za pomoč zateče h knjižni uspešnici avtorja Ricka Warrena za samopomoč z naslovom "Življenje z namenom". Medtem ko bere knjigo, se Ashley in njen nesojeni morilec znajdeta na življenjski prelomnici, kjer se obup in smrt srečata z novim upanjem.
15:55
Terminator: Genisys
Apokaliptičen svet bližnje prihodnosti še vedno pesti vse bolj brezupna vojna med človeštvom in ubijalskimi stroji. Da bi preprečili sodni dan in dokončno uničili nadvlado Skyneta, ki neusmiljeno iztreblja človeško raso, vodja odpora John Connor (Jason Clarke) sprejme drzno odločitev. Poveljnika Kyla Reesa (Jai Courtney) pošlje nazaj v preteklost, v leto 1984 – da bi ustavil Terminatorja, zaščitil njegovo mlado mater Sarah Connor (Emilia Clarke) in obvaroval prihodnost celotnega človeštva. Vendar pa Reesovo potovanje skozi čas sproži povsem nepričakovan niz novih dogodkov in za vselej spremeni tok zgodovine. Zdaj mora Reese združiti moči s Sarah in njenim starim kibernetskim varuhom (Arnold Schwarzenegger), da bi skupaj rešili svet pred novim rodom nepremagljivih Terminatorjev.
18:00
Zimska pripoved
Peter Lake je spretni poklicni tat, ki si ni nikoli mislil, da mu bo srce ukradla čedna Beverly Penn. Hiša, ki jo je sklenil oropati, naj bi bila prazna, a se izkaže, da je nekdo od stanovalcev vendarle doma. Ljubezen med njo in mladim irskim nepridipravom je vnaprej obsojena na tragično usodo; ona trpi za neozdravljivo boleznijo, Petru pa je njegov nekdanji mentor, peklenski Pearly Soames, namenil veliko bolj nasilno smrt. Peter si skozi čas prizadeva rešiti svojo edino resnično ljubezen pred mračnimi silami, čeprav se Pearly z vsemi silami spravlja nadenj; zmagovalec bo dobil vse, poraženec pa bo deležen večnega prekletstva. Peter potrebuje čudež, a le čas bo pokazal, ali ga bo deležen.
20:00
Penny Dreadful
21:00
Ni je več
Prav na peto obletnico poroke Nick Dunne (Ben Affleck) na policiji prijavi izginotje svoje žene Amy (Rosamund Pike). Pod pritiskom policije in med vse hujšo medijsko gonjo se začnejo njegove čudaške razlage in portret srečnega zakona podirati kot hišica iz kart. Vse očitnejše so laži ter zavajanje in tudi njegovo nenavadno obnašanje prav nič ne pripomore k rešitvi primera, prav nasprotno – javnost se vse glasneje sprašuje, ali je v resnici Nick Dunne sam umoril svojo ženo.
23:25
Divja
Brez vsakršnih popotniških izkušenj se bo Cheryl odpravila na 1770 km dolgo Pacifiško gorsko pešpot in tako premagala notranje demone ter boleče spomine na umrlo mater Bobbi (Laura Dern). Naporna izkušnja bo razkrila njene strahove in užitke; medtem ko bo vztrajala na poti, ki jo bo obnorela, utrdila in nazadnje zacelila njene duševne rane.