TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 08.11.2015
21:50
WhoAmI
Tisto, kar ima v izobilju, pa je prirojeni talent za vse, kar je digitalno. Njegove dejavnosti na spletu pritegnejo pozornost Maxa, nadobudnega revolucionarja, ki si želi "shekati ves svet", vendar nima Benjaminovih čarobnih veščin. Maxov svet zabav, mamil in seksa je malce preveč za vase zaprtega Benjamina, a je vseeno hvaležen že zato, da je zdaj del nečesa. Dvojica se spajdaši še z dvema računalniškima genijema, Stephanom in Paulom, in fantje ustanovijo hekersko skupino CLAY (kratica za "Clowns Laughing @ You"). Vdirajo v mednarodne varnostne sisteme, da bi s hekerskimi akcijami opozarjali na socialno nepravičnost. Pri tem so zelo spretni: pravzaprav so tako dobri, da pritegnejo pozornost nemške tajne službe in Europola – a kar je še bolj zaskrbljujoče, naletijo tudi na zloveščega hekerskega tekmeca, ki v njih vidi grožnjo in se jih trudi uničiti. Obkoljeni so z vseh strani, Benjaminovo znanje pa je postavljeno na življenjsko preizkušnjo, ko začne razmišljati o tem, da pripadnost skupini novih prijateljev ni vredna tako visoke cene.
23:35
Pu-239
Ko je med poskusom, da bi preprečil katastrofo, izpostavljen smrtonosnemu odmerku sevanja, ga označijo za grešnega kozla in odpustijo brez odpravnine. Ker mu ostane le še nekaj dni življenja in bi rad poskrbel za svojo ljubečo ženo (Radha Mitchell) ter mladega sina, ukrade manjšo količino PU-239 (plutonija za izdelavo jedrskega orožja) in se odpravi v Moskvo, da bi ga prodal. Tam se zaplete v svet nizkotnih kriminalcev in ilegalne trgovine z jedrskim orožjem. Za pomoč pri prodaji nevarnega blaga na črnem trgu se obrne na nesposobnega gangsterja (Oscar Isaac), kar nosi potencialno smrtonosne posledice za ves svet. Nenavadni par sklene čudno prijateljstvo, ki ju družita ljubezen do družine in pripravljenost, da bi zanjo žrtvovala vse.
01:15
Rože na podstrešju
Po nenadni smrti očeta jih mati Corinne prepriča, da ostanejo skriti na podstrešju dvorca njihove brezčutne babice – zato, da bi bila sama upravičena do družinske dediščine. Ko spozna drugega moškega, so njeni obiski otrok vse redkejši – medtem ko se nad njimi znaša versko blazna babica Olivia Foxworth. Čas mineva in najstarejša Cathy ter Christopher postaneta polnoletna, čustveno in telesno zrela. Vendar ju boleča družinska preteklost zadržuje v ujetništvu na posestvu starih staršev, medtem ko štirje otroci drug v drugem iščejo podporo ter razumevanje.
02:45
Dobra ljubica
Srednješolska prijateljica Karen ji je tukaj ponudila službo. Potem ko se intimno zaplete s skrivnostnim moškim, Sandy z grozo odkrije, da je Sam v resnici mož njene prijateljice, kandidat na krajevnih volitvah ter glavni osumljenec v policijski preiskavi umora.
04:15
Očiščenje: Anarhija
Nove oblasti so uzakonile vsakoletni javni obred, ko je dovoljeno vse, tudi najbolj nizkotna kriminalna dejanja in umori, da bi raven nasilnih zločinov ves preostanek leta obdržali pod mejo 1 odstotka. Policijska služba in zdravniška oskrba v času Očiščenja nista na voljo. Za eno noč v letu lahko prebivalci sprostijo svoj ubijalski nagon in druge nizkotne strasti ter se prepustijo vsesplošni prvinski mrzlici, ne da bi se morali bati posledic, povračila ali kazni. Tisti čas na ulicah vlada anarhija. Nadaljevanje zgodbe izvirnika iz leta 2013 spremlja skupino petih neznancev, ki morajo po sili razmer združiti moči in braniti sebe ter drug drugega, da bi preživeli noč samih zahtevnih odločitev.
06:00
Labirint
Sveta izza velikanskih zidov se ne spomni več, a ga mučijo čudaške sanje o skrivnostni organizaciji W.C.K.D. Le s premišljenim sestavljanjem koščkov preteklosti in tolmačenjem namigov v labirintu bo lahko odkril, zakaj je tam, in pri tem bo morda našel tudi pot v svobodo. Film je osnovan po knjižni uspešnici avtorja Jamesa Dashnerja.
07:50
SOS telefon za veterane
Od leta 2001 jih je več umrlo tako, da so si sami vzeli življenje, kot v spopadih v Iraku ali Afganistanu. Dokumentarec raziskuje njihove zgodbe, ki so vodile do tragičnih koncev. Telefonski krizni center je 24 ur na dan ter 365 dni v letu na voljo vsem, ki iščejo pomoč. Mesečno tam prejmejo več kot 22.000 klicev od veteranov, ki doživljajo duševno krizo ali celo razmišljajo o samomoru. Posledice grozljivih travm, ki so jih doživeli na bojišču, jim preprečujejo povratek v normalno civilno življenje. Dokumentarec podrobneje raziskuje te dogodke, kakor jih doživljajo telefonisti v klicnem centru, ki so izurjeni za duševno pomoč in takojšnje posredovanje v primeru nepredvidenega dogodka; v upanju, da bodo rešili življenje kakšnega obupanega vojaka.
08:30
Na svidenje zjutraj
Tri leta po ločitvi se Larry zaljubi v mlado vdovo Beth Goodwin (Alice Krige), nadarjeno fotografinjo. Toda novopečeni par spozna, da njun zakon ne bo popoln, dokler jima ne bo uspelo vzpostaviti odnosa z njunimi otroki in pastorki ter razumeti njune preteklosti. "Na svidenje zjutraj" je čustven film, ki je nastal pod peresom režiserja Pakule in delno temelji na njegovih avtobiografskih izkušnjah. Z njim se je Pakula ločil od svojih običajnih spletkarskih dram in napetih trilerjev. Film se posveča zapletenim odnosom, ki sledijo razpadu ene družine in nastanku nove, ter osebni rasti staršev in otrok, če želijo biti znova srečni.
10:30
Čas za zmago
Trener moštva Spartans Football Team svojim igralcem vselej dopoveduje, da ni pomembna zmaga – vendar s pomočjo asistenta Terryja Eidsona kljub temu popelje ekipo v rekordni niz 151 zmag na igrišču. Žena Bev ga roti, naj se posveti družini, vendar Boba povsem prevzame uspeh svojega moštva. Sredi težavne sezone in tragedije, v kateri bi lahko moštvo izgubilo vse, izjemni mladi igralec vnovič vzbudi Bobovo zaupanje v ekipno delo, ki mora zasenčiti slavo ali pomembnost posameznika. Čas je za zmago!
12:25
Grde besede
Poleg tega sam upodobi 40-letnega Guya Trilbyja, ki odkrije sistemsko luknjo v pravilniku državnega tekmovanja v črkovanju; ta mu omogoči, da lahko formalno tekmuje proti mlajšim osnovnošolcem. Zaradi neke boleče izkušnje v preteklosti sklene, da bo tekmovanje priredil sebi v prid. Strogi sodniki, zgroženi starši in neverjetno tekmovalni osnovnošolci mu nikakor niso kos, medtem ko surovo razbija njihove sanje o slavi in se neusmiljeno žene za zmago. Novinarka Jenny Widgeon skuša odkriti, kaj je tisto, kar ga v resnici pri tem motivira, Guy pa nepričakovano sklene nenavadno zavezništvo z enim od tekmovalcev, 10-letnim dečkom Chaitanyo, ki se mu Guyjeva odkrita neprizanesljivost ne zdi nič posebnega.
13:55
Moški, ženske in otroci
Spoznavajo, kako je doba interneta spremenila njihove odnose, način sporazumevanja, njihovo samopodobo in celo ljubezensko življenje. Film opozarja na pereče družbene pojave, kot so medijski vpliv, kultura videoiger med mladimi, anoreksija, nezvestoba, želja po slavi in zloraba spletnih podatkov za nezakonite dejavnosti. Vsak izmed likov in vsi odnosi med njimi so postavljeni na preizkušnjo, medtem ko vsakdo ubere drugačno pot razreševanja teh vprašanj – za nekatere je tragična, za druge navdihujoča ali polna upanja. Vendar je jasno, da ni nihče imun na korenite socialne spremembe, ki so jih prinesli mobilni telefoni, računalniške tablice in vseprisotna družabna omrežja.
15:55
Nebesa so resnična
Todd Burpo (Greg Kinnear) in njegova soproga Sonja (Kelly Reilly) sta starša mladega Coltona, ki zavzeto trdi, da je med travmatičnim obsmrtnim doživetjem v duhu obiskal raj. Podrobnosti osupljive izkušnje opisuje z otroško nedolžnostjo in prepričano govori o stvareh, ki jih noben njegov vrstnik ne more poznati – saj so se zgodile še pred njegovim rojstvom.
17:35
Hollywood: Na snemanju
Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
18:05
Zimska pripoved
Mistična drama Zimska pripoved se odvija v New Yorku in sega več kot stoletje v zgodovino; pripoveduje o čudežih, prekrižanih usodah ter starodavnem boju med dobrim in zlim. Peter Lake je spretni poklicni tat, ki si ni nikoli mislil, da mu bo srce ukradla čedna Beverly Penn. Hiša, ki jo je sklenil oropati, naj bi bila prazna, a se izkaže, da je nekdo od stanovalcev vendarle doma. Ljubezen med njo in mladim irskim nepridipravom je vnaprej obsojena na tragično usodo; ona trpi za neozdravljivo boleznijo, Petru pa je njegov nekdanji mentor, peklenski Pearly Soames, namenil veliko bolj nasilno smrt. Peter si skozi čas prizadeva rešiti svojo edino resnično ljubezen pred mračnimi silami, čeprav se Pearly z vsemi silami spravlja nadenj; zmagovalec bo dobil vse, poraženec pa bo deležen večnega prekletstva. Peter potrebuje čudež, a le čas bo pokazal, ali ga bo deležen.
20:05
Sosedi
Imata čudovitega otroka in sijajen nov dom v predmestju. Svobodomiselna in sodobna tridesetletnika se imata za sproščena in razumevajoča človeka. A ta samopodoba je na resni preizkušnji, ko se v hišo poleg njiju priselijo razposajeni študentje univerzitetne bratovščine Delta Psi Beta pod vodstvom karizmatičnega predsednika Teddyja Sandersa (Zac Efron). Zakonca sta sprva zadržana in pred nebrzdanimi žurerji kažeta prijazen obraz, vendar so njihove zabave čedalje bolj razuzdane, čudaške in gromoglasne, korektni sosedski odnosi pa se hitro sprevržejo v sumničavost, zaničevanje in odkrito sovraštvo. Ko gre sabotaža objestnih študentov čez vse meje spremenljivega, se začne epska bitka sovražnikov z obeh strani plota, vredna nesmrtne grške drame.
21:45
Gozd samomorilcev
V prepletu korenin in dreves si osamljeni lik vzame življenje; telo za vselej poveže z vejami dreves in prepusti dušo gozdni podrasti. Več let pozneje se ameriško dekle Maiko, ki študira na Japonskem, v družbi prijateljev odpravi v zloglasni "gozd samomorilcev". Maiko bi rada izvedla demonski obred za Noč čarovnic, ki naj bi odrešil ujetega duha njene matere. Na njihovi poti skozi sence, ki jo beleži objektiv kamere, se začnejo dogajati nenavadne stvari; jezno mrmranje in srhljive prikazni dopovedujejo vsiljivcem, da v gozdu duhov niso zaželeni. Morje izgubljenih duš se dvigne iz debel in krošenj ter obkroži Maiko in njene prijatelje. Njihovo pot nazaj v življenje zdaj ovirajo duhovi pokojnikov, ki nimajo več česa izgubiti.
23:15
Ostali
Druga sezona se odvija štiri leta po izginotju ter leto dni po dogodkih iz prve sezone. Nekdanji načelnik policije Kevin Garvey in njegova nova družina – hči Jill, partnerica Nora Durst (ki je v "odhodu" izgubila vso svojo družino) in deklica Lily (ki jo je na koncu prejšnje sezone nekdo pustil na njihovem pragu) – so zapustili goreče ruševine mesta Mapleton v državi New York in se nastanili v teksaškem "čudežnem" mestecu Jarden. Tam živi približno 10.000 ljudi in menda je to edini kraj v ZDA, kjer se "odhod" ni zgodil ter nihče ni izginil. Njihovi novi sosedje so Murphyjevi, prijetna temnopolta družina. Kevin upa, da bodo v tem sodobnem paradižu našli mir. Vendar idila ne traja dolgo, saj jih mučijo drugačni strahovi (ter duh Patti Levin) in tokrat prav blizu njih udari nov dogodek, podoben "odhodu". Medtem je Kevinova odtujena žena Laurie v New Yorku ovadila skupino Ostalih grešnikov, tistih mrkih, nazadnjaških, nihilističnih verižnih kadilcev; ter prepričala sina Toma (nekdanjega varovanca umrlega zdravilca Svetega Wayna), naj ji pomaga pri novačenju mladih članov prenovljene skupine Ostalih grešnikov. Pri tem sta včasih bolj, drugič manj uspešna.
00:20
Banshee
Zgodba se nadaljuje mesec dni po epilogu druge sezone, ko je Carriejin oče ter vodja tolpe Rabbit naposled srečal svojo usodo v strelskem obračunu v cerkvi. Carrie je zdaj razkrinkana in odtujena od svoje družine; ostane v Bansheeju, kjer podnevi streže v lokalu, zvečer pa naklepa zločinska dejanja z Lucasom, Sugar Batesom in Jobom. Lucas čedalje težje prikriva svojo preteklost pred pomočniki, posebej pred Siobhan Kelly, svojo novo simpatijo; skupaj s policisti iz Bansheeja so se zapletli v nov spor med amiškim gangsterjem Kaiem Proctorjem in Chaytonom Littlestonom, neusmiljenim in maščevalnim vodjo odpadniške skupine Redbone znotraj plemena Kinaho. Medtem ko po Bansheeju letijo krogle in pesti, Lucas pripravlja nov načrt za tatvino, ki bi jim lahko prinesla pravcato bogastvo, in sicer tako, da bi okradli opuščeno mornariško poslopje, v katerem je skritih na milijone dolarjev.
01:10
Samo bog ve
Še več, vplivnega botra kriminalnega podzemlja prepriča, da si tudi uradno zasluži biti njihov član. A kmalu ugotovi, da zločinski status ne prinaša več nekdanjega privilegiranega položaja. Brez privoljenja šefa si prizadeva s pomočjo najboljšega prijatelja Georgea (Slaine) razširiti posle kriminalne združbe. Sprva je pri tem uspešen, a vse se zasuka na glavo, ko se zaljubi v čedno Ali (Leighton Meester) in sklene, da ima življenja na napačni strani zakona dovolj. Seveda pa izstop iz mafijskega klana ni tako preprost.