TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 09.09.2019
01:05
Deadwood: Film
Vestern
Izvirnik: Deadwood: The Movie
Režija: Daniel Minahan
Igrajo: Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Paula Malcomson, W. Earl Brown, Dayton Callie
Ocena IMDb: 7,6/10

V celovečercu se liki iz uspešne serije po desetih letih zberejo, da bi proslavili status Južne Dakote.

Nadaljuje se zgodba iz kritiško uspešne in z emmyjem nagrajene televizijske serije Davida Milcha. Scenarij za celovečerec "Deadwood" je napisal Milch, režiral ga je Daniel Minahan in v njem se vrača igralska zasedba iz nadaljevanke.

Liki iz uspešne serije se torej po desetih letih zberejo, da bi proslavili status Južne Dakote. Nekdanja rivalstva se spet zanetijo, zavezništva so na preizkušnji in odprejo se stare rane. Vsi skupaj se morajo zoperstaviti neizogibnim spremembam, ki sta jih prinesla čas in modernizacija.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
03:00
Nasledstvo
Drama, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Succession
Ocena IMDb: 7,9/10

Serija spremlja družino, ki razmišlja o prihodnosti, ko bo moral njihov oče prepustiti vajeti podjetja nekomu drugemu.

Logan Roy in njegovi štirje otroci nadzirajo eno največjih medijskih in zabavnih konglomeratov na svetu. Zgodba se odvija v New Yorku in raziskuje teme politične moči, denarja in družinskih odnosov.

Logan Roy je vpliven, brezkompromisen patriarh na čelu korporacije Waystar Royco, mednarodnega medijskega konglomerata v družinski lasti. Poročen je s tretjo ženo Marcio, ljubečo in v vseh smislih izjemno žensko.

Kendall Roy je starejši Loganov sin iz njegovega drugega zakona, trenutno predsednik divizije na podjetju ter njegov najverjetnejši naslednik. Roman Roy je Kendallov mlajši brat ter Loganov odkritosrčni, zabave željni sin, ki ni več zaposlen pri očetovem podjetju.

Siobhan "Shiv" Roy je Loganova edina hči in njegov najmlajši otrok, ki dela kariero v politiki. Connor Roy je Loganov najstarejši sin ter edini otrok iz njegovega prvega zakona, ki se je odločil za samostojno življenje v Novi Mehiki.

Napetost narašča, ko se Loganov rojstni dan sprevrže v boj moči med očetom in sinom ter brati in sestrami. Loganovi otroci se soočajo s težko odločitvijo, v kateri se križata boj za prevzem oblasti nad podjetjem in zvestoba družini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
04:00
Geovihar
Akcija
Izvirnik: Geostorm
Režija: Dean Devlin
Igrajo: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Eugenio Derbez
Ocena IMDb: 5,3/10

Omrežje satelitov, ki naj bi nadzorovali podnebje, zaradi okvare sproži napad na Zemljo.

Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozile Zemljo, so se zbrali voditelji svetovnih držav in skupaj ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje – tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše.

Toda zdaj prihaja do težav: sistem, ki so ga izdelali zato, da bi zaščitil planet, zaradi okvare zdaj sproži napad nanj. Začela se je tekma s časom in treba je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse in vsakogar.

Dean Devlin, scenarist in producent filmov kot "Dan neodvisnosti", se tokrat prvič preizkuša kot režiser po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Gerard Butler in Jim Sturgess upodobita brata, ki morata popraviti program satelita.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
06:00
Možje X: Prvi razred
Znanstvena fantastika
Izvirnik: X-Men: First Class
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: James McAvoy, Laurence Belcher, Michael Fassbender, Bill Milner, Kevin Bacon, Rose Byrne
Ocena IMDb: 7,7/10

V predzgodbi trilogije Možje X izvemo, kako sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X ter Magneto.

Skladno s stripovsko mitologijo založbe Marvel o mutantih zgodba opisuje epske začetke sage o Možeh X.

Preden sta Charles Xavier in Erik Lensherr postala Profesor X ter Magneto, sta bila mladeniča, ki sta šele dobro odkrivala lastne moči. In preden sta postala sovražnika, sta bila najboljša prijatelja in sta sodelovala z drugimi mutanti, da bi preprečili največjo grožnjo, kar jih je svet videl.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
08:10
Mišek Stuart Little 2
Animacija
Izvirnik: Stuart Little 2
Režija: Rob Minkoff
Igrajo: Michael J. Fox, Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Anna Hoelck, Ashley Hoelck
Ocena IMDb: 5,4/10

Stuart reši kanarčico Marjetico, ki se preseli k Littlovim, kar zmoti mačka Snežka. A ko nekega dne izgine, se jo Snežko in Stuart odpravita poiskat.

Dve leti sta minili, od kar smo se mudili na obisku pri družini Little. Stuart je zelo zadovoljen z novim življenjem. Hodi v šolo (v čisto svojem avtu), zna spretno sestavljati modelčke letal in je zelo ponosen, da je član nogometnega moštva. Rad ima tudi starejšega brata Georga in malo sestrico Martho (Anna in Ashley Hoelck). Celo domišljavemu mucu Snežku je sčasoma prirasel k srcu. V svetu Littlovih je vse lepo in prav.

A Stuart hrepeni po prijatelju; nekom, ki bi bil tak kot on. Ko se vrača iz šole, zasliši glasno čivkanje in nenadoma na sovoznikov sedež z neba pade ranjena ptičica. Ko se zave, se skrivnostna ptica predstavi za Marjetico. S prestrašenim glasom mu pove, da jo ogroža Sokol, kriminalec, ki se ga vsi bojijo, saj terorizira vsa manhattanska bitja. Stuart jo reši pred zlikovcem in Marjetica se preseli k njim, vendar nekega dne skrivnostno izgine. Stuart in Snežko pa morata prečesati mesto, da bi jo našla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
09:25
Christopher Robin
Fantazijski
Režija: Marc Forster
Igrajo: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Oliver Ford Davies, Ronke Adekoluejo
Ocena IMDb: 7,3/10

Christopher Robin je zdaj odrasel moški, vendar je izgubljen in brez volje do življenja. Nato pa se v njegovo življenje vrne Medvedek Pu.

Zgodba se odvija v povojnem Londonu. Christopher Robin (Ewan McGregor) je zdaj oče, mož in veteran prve svetovne vojne. Zaposlen je v podjetju Winslow Luggage, kjer je dostikrat primoran postaviti delo pred družino. Ko se to zgodi tudi v primeru njegovega družinskega poletnega dopusta, ima Christopher dovolj in začne se spraševati o smislu vsega skupaj.

V trenutku obupa se prikaže njegov že davno izgubljeni prijatelj, prijazni medvedek Pu, ki ga pride prosit, naj mu pomaga najti izgubljene prijatelje. Ko se iskanje začne, Christopher ne ve več, kdo naj bi pomagal komu, saj ima občutek, da mu Pu želi predati izredno pomembno sporočilo. Njegovi dragi prijatelji iz otroštva bodo zakorakali v svet ljudi in skušali pomagati Christopherju ponovno prebuditi otroka v sebi – da bo znal spoštovati življenje in spet ceniti drobne trenutke sreče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
11:10
Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu
Drama
Izvirnik: Film Stars Don't Die In Liverpool
Režija: Paul McGuigan
Igrajo: Annette Bening, Jamie Bell, Kenneth Cranham, Julie Walters, Jodie McNee, Stephen Graham
Ocena IMDb: 6,7/10

Ljubezenska zgodba med mladim angleškim igralcem ter starejšo hollywoodsko zvezdnico.

Zgodba, posneta po knjižnih spominih Petra Turnerja, spremlja griv in strasten odnos med mladim angleškim igralcem Petrom Turnerjem (Jamie Bell) in ostarelo hollywoodsko zvezdo ter z oskarjem nagrajeno igralko Glorio Grahame (Annette Bening), ki se odvija leta 1978 v Liverpoolu.

Živahna romanca med njima se hitro poglobi v resno ljubezensko zvezo. Turner je človek, v katerem Gloria najde uteho in tolažbo. Njuno poželenje in strast do življenja sta na skrajni preizkušnji v vrtincu dogodkov, ki se naposled izmaknejo nadzoru.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
12:55
Bohemian Rhapsody
Drama
Režija: Bryan Singer
Igrajo: Rami Malek, Lucy Boynton, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Mike Myers, Gwilym Lee
Ocena IMDb: 8/10

Drama prinaša poklon legendarni britanski skupini Queen, njihovi glasbi in pevcu Freddieju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje.

Film spremlja strm vzpon benda skozi vse najbolj priljubljene pesmi in revolucionaren zvok, njihov skorajšnji konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na dan največjega dobrodelnega koncerta vseh časov "Live Aid" – ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v eden izmed najbolj veličastnih nastopov v zgodovini rokovske glasbe.

Zabavna in ganljiva zgodba časti izjemno zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še vedno navdihuje glasbene odpadnike, sanjače ter ljubitelje glasbe po vsem svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
15:10
Oceanovih 8
Akcija
Izvirnik: Ocean's 8
Režija: Gary Ross
Igrajo: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Griffin Dunne, Deidre Goodwin, Daniella Rabbani
Ocena IMDb: 6,2/10

Debbie, sestra legendarnega roparja Dannyja Oceana, zbere ekipo spretnih pajdašinj za tatvino stoletja. Njihova tarča je dragocena ogrlica.

Pet let, osem mesecev in 12 dni je Debbie Ocean (Sandra Bullock) v zaporu kovala načrt za največji in najbolj drzen rop svoje kariere. Dobro se zaveda, kaj bo potrebovala – ekipo najboljših na svojem področju.

Začela bo pri Lou (Cate Blanchett), bivši partnerici v kriminalnih dejanjih. Skupaj bosta rekrutirali skupino pravih specialistk: draguljarko Amito (Mindy Kaling), ulično prevarantko Constance (Awkwafina), izkušeno preprodajalko Tammy (Sarah Paulson), hekerko Nine Ball (Rihanna) in modno oblikovalko Rose Weil (Helena Bonham Carter).

Tarča je 150 milijonov dolarjev vredna diamantna ogrlica, ki bo na najbolj prestižnem dogodku leta krasila vrat svetovno znane filmske igralke Daphne Kluger (Anne Hathaway). Njihov načrt je precizen in dodelan do potankosti, vendar pa ga bo potrebno izvesti brez najmanjše napake, če ga bo ekipa želela speljati vsem na očem in ob tem ostati neopažena.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
16:55
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 16. sezona, 36. del
Izvirnik: Hollywood on Set
Ocena IMDb: 7,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
17:25
Geovihar
Akcija
Izvirnik: Geostorm
Režija: Dean Devlin
Igrajo: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Eugenio Derbez
Ocena IMDb: 5,3/10

Omrežje satelitov, ki naj bi nadzorovali podnebje, zaradi okvare sproži napad na Zemljo.

Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozile Zemljo, so se zbrali voditelji svetovnih držav in skupaj ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje – tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše.

Toda zdaj prihaja do težav: sistem, ki so ga izdelali zato, da bi zaščitil planet, zaradi okvare zdaj sproži napad nanj. Začela se je tekma s časom in treba je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse in vsakogar.

Dean Devlin, scenarist in producent filmov kot "Dan neodvisnosti", se tokrat prvič preizkuša kot režiser po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Gerard Butler in Jim Sturgess upodobita brata, ki morata popraviti program satelita.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
19:10
Patrulja prekletih
Akcija, 1. sezona, 9. del
Izvirnik: Doom Patrol: Jane Patrol
Ocena IMDb: 8,1/10

Prejšnje terapevtsko srečanje skupine je imelo za posledico to, da se je Jane umaknila v Podzemlje, zahrbten kraj globoko v njenem umu. Tam sreča različne pojave svojih različnih osebnosti in se sooča s temačnimi strahovi iz svoje preteklosti.

Serija prinaša zgodbo o moštvu superjunakov, od katerih je vsak doživel nesrečo, ki mu je podelila nadčloveške sposobnosti, a pustila brazgotine.

Serija "Patrulja prekletih" prinaša vnovično priredbo zgodbe o enem najljubših moštev superjunakov iz stripovskega sveta DC Comics, v katerem so Robotman, Negative Man, Elasti-Woman in Crazy Jane. Vodi jih blazni znanstvenik Niles Caulder oziroma Šef.

Vsak od njih je pred časom doživel grozljivo nesrečo, ki mu je podelila nadčloveške sposobnosti, vendar pustila brazgotine in izmaličenost. Travmatizirana in potrta ekipa najde spodbudo v mentorju, pod čigar vodstvom preiskujejo najbolj nenavadne in nerazložljive pojave.

Ko vodja Šef nekoč postane žrtev ugrabiteljev, se junaki znajdejo v nepoznani situaciji. V akcijo jih pozove prav Cyborg – ki pride do njih z nalogo, ki je ne morejo zavrniti.

Peklenska patrulja je mešanica terapevtske podporne skupine in ekipe bizarnih superjunakov v boju za svet, ki noče imeti nobenega opravka z njimi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
20:00
Nasledstvo
Drama, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Succession
Ocena IMDb: 7,9/10

Serija spremlja družino, ki razmišlja o prihodnosti, ko bo moral njihov oče prepustiti vajeti podjetja nekomu drugemu.

Logan Roy in njegovi štirje otroci nadzirajo eno največjih medijskih in zabavnih konglomeratov na svetu. Zgodba se odvija v New Yorku in raziskuje teme politične moči, denarja in družinskih odnosov.

Logan Roy je vpliven, brezkompromisen patriarh na čelu korporacije Waystar Royco, mednarodnega medijskega konglomerata v družinski lasti. Poročen je s tretjo ženo Marcio, ljubečo in v vseh smislih izjemno žensko.

Kendall Roy je starejši Loganov sin iz njegovega drugega zakona, trenutno predsednik divizije na podjetju ter njegov najverjetnejši naslednik. Roman Roy je Kendallov mlajši brat ter Loganov odkritosrčni, zabave željni sin, ki ni več zaposlen pri očetovem podjetju.

Siobhan "Shiv" Roy je Loganova edina hči in njegov najmlajši otrok, ki dela kariero v politiki. Connor Roy je Loganov najstarejši sin ter edini otrok iz njegovega prvega zakona, ki se je odločil za samostojno življenje v Novi Mehiki.

Napetost narašča, ko se Loganov rojstni dan sprevrže v boj moči med očetom in sinom ter brati in sestrami. Loganovi otroci se soočajo s težko odločitvijo, v kateri se križata boj za prevzem oblasti nad podjetjem in zvestoba družini.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:00
Krepostni Gemstonovi
Humor, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: The Righteous Gemstones

Komična serija o svetovno znani družini televizijskih pridigarjev z dolgo tradicijo pohlepa in dobrodelnosti – vse to v imenu Jezusa Kristusa.

Priljubljeni komik Danny McBride (televizijska serija "Podravnatelja") nastopa v glavni vlogi Jesseja Gemstona, ki ima sebe za upornika v igri predajanja duhovnih naukov. Ttisto, kar ga je naučil oče Eli Gemstone (John Goodman), je predelal in priredil za sodobno občinstvo globalne kongregacije.

Med igralsko zasedbo je tudi Edi Patterson kot Jessejeva sestra Judy, Cassidy Freeman igra njegovo soprogo Amber, Tony Cavalero je nekdanji satanist Keefe Chambers, ki ga je pred zmoto rešil Jessejev mlajši brat Kelvin (Adam Devine), Tim Baltz je Judyjin zaročenec, Greg Alan Williams pa upodobi Martina Imarija, konservativnega in tradicionalističnega Kenijca ter Elijevega pomočnika.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:35
Nogometaši
Humor, 5. sezona, 3. del
Izvirnik: Ballers
Ocena IMDb: 7,6/10

Serija Nogometaši spremlja skupino aktivnih in upokojenih igralcev ameriškega nogometa, njihove družine, prijatelje in trenerje.

Dwayne 'The Rock' Johnson se kot bivši športni superzvezdnik Spencer Strasmore vrača v peti sezoni priljubljene sodobne serije programa HBO, ki prikazuje razkošni, neusmiljeni svet poklicnega ameriškega nogometa skozi oči skupine nekdanjih in sedanjih igralcev, ki skušajo ostati v igri.

Spencer je za vselej odložil žogo in se zdaj preizkuša kot finančni menedžer aktualnih, obetavnih mladih nogometašev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
22:05
Gösta
Drama, 1. sezona, 11. del
Izvirnik: Gösta: Indoor Shoes

Gösta je 28-leten otroški psiholog, ki dobi prvo službo v podeželskem mestecu.

Nova, duhovita in osvežujoče drugačna serija z značilnim skandinavskim humorjem spremlja Gösto (Vilhelm Blomgren), 28-letnega otroškega psihologa, ki dobi svojo prvo službo v podeželskem mestecu. Gösta se trudi biti najbolj prijazna oseba na svetu in rad bi pomagal vsem, ki bi jim mogel. Včasih mu to uspe, včasih pa malo manj.

Država: Švedska
Jezik: Švedščina
Leto: 2019
22:40
Vedrina
Triler
Izvirnik: Serenity
Režija: Steven Knight
Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong
Ocena IMDb: 5,3/10

Baker Dill je kapitan barke, ki prevaža turiste. Njegovo idilično življenje vznemiri nekdanja žena, ki ga prosi, naj ubije njenega nasilnega moža.

Na majhnem karibskem otoku prične kapitana ribiške barke Bakerja Dilla (Matthew McConaughey) preganjati skrivnostna preteklost, potem ko se nanj po pomoč obrne njegova nekdanja žena Karen (Anne Hathaway).

Slednja ga prosi, naj ubije njenega sedanjega moža, zločinca in nasilneža (Jason Clarke). Baker naj bi ga odpeljal na morje in tam vrgel morskim psom. Vendar se kmalu izkaže, da kapitanova nova realnost ni tisto, kar se zdi na prvi pogled.

Karenina navzočnost ga pahne nazaj v življenje, ki se ga je trudil pozabiti, zdaj pa vnovič omahuje med dobrim in zlom.

Skrivnostno zgodbo z nepričakovani zapleti je režiral za oskarja nominirani scenarist in režiser Steven Knight ("Locke", "Smrtne obljube", "Odrešitev"), ki je napisal tudi scenarij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019