TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 11.06.2019
01:00
Odhod iz Neverlanda
Biografija, 1. del
Izvirnik: Leaving Neverland
Režija: Dan Reed
Igrajo: Michael Jackson, Jimmy Safechuck, Wade Robson
Ocena IMDb: 7,1/10

Dvodelni dokumentarni film „Odhod iz Neverlanda“ preiskuje dve ločeni, a hkrati vzporedni zgodbi dveh fantov, ki sta se spoprijateljila z Michaelom Jacksonom. James „Jimmy“ Safechuck je imel takrat 10 let, Wade Robson pa 7. Ko je bila kariera kralja popa na vrhuncu, sta bila skupaj s svojima družinama povabljena v njegov magični svet, ki je vse prevzel. Skozi težke intervjuje z Jamesom, ki ima sedaj 37 let in Wadeom, ki ima 41 let, kot tudi njunima mamama, ženama, brati in sestrami, dokumentarec gradi podobo o nenehnem zlorabljanju in raziskuje zapletene občutke, ki so oba moška pripeljali do soočenja s svojimi izkušnjami v otroštvu, ko sta tudi sama postala starša.

Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoleten odnos z dečkoma, ki se kot odrasla moška spominjata nadlegovanja in soočenja z mučnimi dogodki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
02:55
Ekvilibrij
Akcija
Izvirnik: Equilibrium
Režija: Kurt Wimmer
Igrajo: Christian Bale, Dominic Purcell, Sean Bean, Christian Kahrmann, John Keogh, Sean Pertwee
Ocena IMDb: 7,5/10

V svetu prihodnosti je strog režim zatrl vojskovanje tako, da je ukinil vse, kar buri čustva. Umetnost je prepovedana, ljubezen pa je zločin.

Da bi za vselej odpravili vsakršno vojskovanje, sovražnost in konflikte med ljudmi, ki so skoraj uničili civilizacijo, se človeštvo v futurističnem svetu odloči ukiniti vse, kar buri čustva in strasti ali povzroča jezo. Knjige, umetnost in glasba so prepovedani, ljubezen – celo do lastnih otrok ali partnerjev – pa je postala zločin. Zapovedana kemična sredstva zatirajo čustvovanje ljudi, posebni odredi izurjenih mož postave pa skrbijo za red in mir. A prav eden od njih prekrši zapoved o obveznem odmerku zdravila proti čustvovanju in v novo prebujeni ozaveščenosti ugotovi, da stvari še zdaleč niso take, kakršne so se mu zdele dotlej.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
04:40
Pripravljeni na vojno
Dokumentarni
Izvirnik: Az prijde valka
Režija: Jan Gebert
Igrajo: Peter Svrcek
Ocena IMDb: 6,8/10

Slovaška paravojaška skupina rekrutira na stotine mladeničev s tihim odobravanjem oblasti.

Na prvi pogled Peter živi podobno kot večina evropskih najstnikov: živi pri starših, ima čedno dekle in študira na univerzo. Vendar je njegovo resnično življenje drugje: skrivaj je tudi vodja paravojaške skupine z nazivom "Slovenskí branci", ki v svoje vrste rekrutira na stotine mladeničev po vsej državi s tihim odobravanjem oblasti. Peter sanja o tem, da bo nekoč vso državo prepričal kot velik politik. Cilj njegove skupine je preprost: pripraviti se na vojno in ustvariti model skupnosti na temelju vojaške discipline, ubogljivosti in strahu.

Režiser dokumentarca Jan Gebert prinaša portret mladega voditelja v vzponu ter prikaz nekaterih osnovnih motivov nacionalizma in mehanizmov moči.

Država: Hrvaška
Jezik: Slovaščina
Leto: 2018
06:00
Neverjetni 2
Animacija
Izvirnik: Incredibles 2
Ocena IMDb: 7,7/10

V drugem delu animirane uspešnice ima osrednjo vlogo super junakinje Elastika, medtem ko se oče Janez doma ubada z gospodinjstvom in vzgojo otrok.

V drugem delu animirane uspešnice se vloge obrnejo. Tokrat pride na svoj račun mama Helena oziroma Elastika, ki prevzame vlogo superjunakinje, da bi povrnila ugled Neverjetnim, medtem ko oče Janez ostane doma in skrbi za družino. Sprva z lahkoto prevzame gospodinjsko nalogo in misli, da bo vsemu zlahka kos, samo da bi Elastiki uspela zastavljena misija. A seveda se izkaže, da trije otroci niso lahek zalogaj. Tudi Elastika nima lahke naloge, saj se v novem delu prikaže nova grožnja: še bolj sofisticiran nepridiprav, ki ima moč manipulacije z drugimi celo na daljavo. Prav ta preizkušnja, premagati zahtevnega zlobneža, lahko vnovič zavihti Neverjetne na zasluženo mesto reševanja sveta pred zlobneži. Pa bo Elastiki uspelo?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
08:00
Nenavaden primer Banjamina Buttona
Drama
Izvirnik: The Curious Case Of Benjamin Button
Režija: David Fincher
Igrajo: Cate Blanchett, Brad Pitt, Julia Ormond, Faune Chambers Watkins, Elias Koteas, Donna Duplantier
Ocena IMDb: 7,8/10

Benjamin Button se je rodil kmalu po prvi svetovni vojni kot starec, potem pa se je z leti mlajšal. Zgodba spremlja njegovo osupljivo življenje.

Avtor legendarnih filmov "Klub golih pesti", "Sedem", "Soba za paniko" in "Zodiak" David Fincher prinaša nenavadno epsko življenjsko popotovanje Benjamina Buttona (Brad Pitt), ki se kmalu po prvi svetovni vojni rodi z videzom in vsemi pripadajočimi boleznimi 80 let starega moža. V domu za starostnike ga kljub drugačnosti posvoji ljubeča oskrbnica, med odraščanjem pa se izkaže, da Benjamin z leti postaja vse mlajši. To mu omogoči povsem drugačno perspektivo raziskovanja in razumevanja sveta, njegova edina stalnica pa je ljubezen do lepe Daisy (Cate Blanchett), saj večne romance ne moreta preprečiti niti različna tokova njunih življenj.

Film je nastal na podlagi zgodbe F. Scotta Fitzgeralda iz 20. let 20. stoletja, prejel pa je pet nominacij za zlati globus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
10:45
Veličastnih 6
Animacija
Izvirnik: Big Hero 6
Ocena IMDb: 7,8/10

Ko velemestu San Fransokio grozi zločinska nevarnost, se mladi genij in poznavalec robotov Hiro Hamada odloči ukrepati.

Mladi genij Hiro Hamada živi v mestu San Fransokio, ki je mešanica San Francisca in Tokia. Svoje znanje uporablja za izdelovanje robotov, s katerimi tudi tekmuje. Nekega dne Hiro obišče šolo svojega brata Tadashija, kjer spozna skupino njegovih prijateljev: adrenalinska zasvojenka Go Go Tomago, simpatični Wasabi, nadarjena kemičarka Honey Lemon, ekscentrični Fred ter prijazni in napihljivi robot Baymax. Medtem ko Hiro svoj najnovejši izum predstavlja ravnatelju šole, se nad San Fransokio zgrne grožnja v obliki maskiranega neznanca. Hirov zaščitnik postane robot Baymax, ki ga spremeni v neustrašnega bojevnika. Druščina prijateljev se odloči, da bo poiskala zamaskiranega neznanca, ki ustrahuje mesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:30
Varuhi zapuščine
Vojni
Izvirnik: The Monuments Men
Režija: George Clooney
Igrajo: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin
Ocena IMDb: 6,1/10

Sedem direktorjev muzejev, kustosov, umetnikov, arhitektov in umetnostnih zgodovinarjev se med drugo svetovno vojno trudi rešiti umetnine.

Na resničnih dogodkih zasnovana pripoved spremlja sedem direktorjev muzejev, kustosov, umetnikov, arhitektov in umetnostnih zgodovinarjev, ki se med drugo svetovno vojno odpravijo na evropsko fronto, da bi rešili svetovne umetnine pred nacističnimi tatovi in jih vrnili upravičenim lastnikom. Kako naj jim to uspe, če se dragocene umetnine skrivajo za sovražnikovo črto? Medtem ko se vod Varuhov zapuščine v bitki s časom trudi preprečiti uničenje tisoč let stare kulturne dediščine, tvegajo lastna življenja, da bi zagotovili obstoj največjih dosežkov človeške umetnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:30
Gora med nama
Drama
Izvirnik: The Mountain Between Us
Režija: Hany Abu-Assad
Igrajo: Idris Elba, Kate Winslet, Beau Bridges, Dermot Mulroney, Linda Sorensen, Vincent Gale
Ocena IMDb: 6,4/10

Po letalski nesreči preživela neznanca sredi zime obtičita na odmaknjeni zasneženi gori in se morata zbližati, da bi preživela v surovem okolju.

Popolna neznanca Ben in Alex najameta majhno zasebno letalo, potem ko jima zaradi slabega vremena odpovejo polet. Privlačni novinarki se mudi domov na lastno poroko, skrbnemu kirurgu pa k pacientom in napovedanim operacijam. Toda njuno letalo strmoglavi v gorah. Pilot umre in edina potnika, ki sta se spoznala šele pred slabimi štirimi urami v čakalnici letališča, obtičita sredi zasnežene divjine. Ko ugotovita, da pomoči ne bo, se poškodovana odpravita na več sto kilometrov dolgo pot, ki ju bo za vedno spremenila ter na dan priklicala njune najgloblje strahove in najbolj iskrena čustva.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
16:20
Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem
Pogovorna oddaja, 6. sezona, 13. del
Izvirnik: Last Week Tonight With John Oliver
Režija: Joe Perota
Igrajo: John Oliver, David Kaye, Noel MacNeal, James Wojtal, Alberto Bonilla, Adam Newman
Ocena IMDb: 9/10

Oddaja, ki jo vodi John Oliver, predstavi novice o politiki in aktualnih dogodkih iz satiričnega vidika.

John Oliver je ena izmed najbolj duhovitih televizijskih osebnosti zadnjega časa; leta 2013 je požel pohvale kritikov in navdušenje občinstva kot gost oddaje The Daily Show voditelja Jona Stewarta. Na program HBO prihaja z novo polurno pogovorno oddajo, v kateri že v tretji sezoni z značilno pronicljivostjo razgrinja številne sodobne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
16:55
Alexander in grozen, ušiv, zelo zanič dan
Komedija
Izvirnik: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Ocena IMDb: 6,2/10

Alexandrov dan se že začne slabo, a se mami, očetu, bratu in sestri ne smili kaj preveč. Vsi imajo namreč grozen, ušiv, zelo zanič dan.

Disneyjeva zgodba o Alexandru in njegovem "groznem, ušivem, zelo zanič dnevu" spremlja zgode in nezgode enajstletnega Alexandra (Ed Oxenbould), ki doživi najstrašnejši in sploh najbolj zoprn dan v vsem svojem življenju. Začne se z žvečilko, zalepljeno v njegove lase, čemur sledi ena katastrofa za drugo. Ko Alexander svoji zapeti družini pove o vseh grozotah, ki se mu dogajajo tistega dne, ne naleti na prav veliko mero sočutja in razumevanja, zato se začne spraševati, ali se slabe stvari dogajajo samo njemu. Kmalu ugotovi, da ni tako, saj se tudi njegova mama (Jennifer Garner), oče (Steve Carell), brat (Dylan Minnette) in sestra (Kerris Dorsey) znajdejo sredi lastnega groznega, ušivega, zelo zanič dneva. Kdor pravi, da se tak dan ne more zgoditi, ga preprosto še ni doživel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
18:15
Zločin
Drama, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: The Act
Režija: Laure de Clermont-Tonnerre
Igrajo: Patricia Arquette, Joey King, Chloë Sevigny, AnnaSophia Robb, Calum Worthy, Ginny Cameron
Ocena IMDb: 8,2/10

Antološka kriminalna serija prinaša zgodbe o srhljivih in resničnih zločinih, bolj nenavadnih od fikcije.

Prva sezona spremlja Gypsy Blanchard, dekle, ki skuša pobegniti od uničevalnega odnosa s svojo pretirano zaščitniško materjo. Njeno prizadevanje za neodvisnost privede do odprtja Pandorine skrinjice mnogih skrivnosti, in ena od njih nazadnje vodi do razkritja umora. Kaj, če ti oseba, ki naj bi te ljubila bolj kot vse drugo na svetu, v resnici škoduje? To se je zgodilo Gypsy Rose Blanchard, mladenki iz Missourija. Kot majhna deklica je odraščala v prepričanju, da je resno bolna; imela naj bi raka, mišično distrofijo, epilepsijo in druge bolezni. Njena mati Dee Dee Blanchard je vse življenje posvetila skrbi in negi hčere. A potem je Gypsy Rose odkrila pretresljivo resnico, da nikoli ni bila zares bolna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
19:15
Ljubke lažnivke: Perfekcionisti
Kriminalka, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Pretty Little Liars: The Perfectionists: Lost and Found
Režija: Norman Buckley
Igrajo: Sasha Pieterse, Janel Parrish, Sofia Carson, Sydney Park, Eli Brown, Hayley Erin
Ocena IMDb: 7,4/10

Mestece Beacon Heights se zdi idealen kraj, od vrhunskega kolidža do prizadevnih prebivalcev – vendar nič ni tako, kakor se zdi.

Na prvi pogled idealno mestece Beacon Heights je okolje, ki od ljudi zahteva, da se ženejo do skrajnih meja, da bi dosegli svoje cilje. Nazadnje jih privede do točke zloma: nekdo se spozabi in zagreši umor. Medtem ko krajani sodelujejo, da bi razrešili zločin, postane jasno, da ima vsak perfekcionist svojo skrivnost – pa tudi izdelan alibi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
20:00
Džentelmen Jack
Drama, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Gentleman Jack
Režija: Sarah Harding
Igrajo: Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore, Rosie Cavaliero, Stephanie Cole, Albane Courtois

Serija prinaša zgodbo Anne Lister, bogate posestnice. Slovela je po svojem dnevniku, ki je beležil njena lezbična razmerja, potovanja in prizadevanja.

Leta 1832, po več letih eksotičnih potovanj in vzpenjanja po družbeni lestvici, se Anne Lister vrne v Halifax v zahodnem Yorkshiru, odločena, da bo spremenila usodo Shibden Halls, propadajoče graščine svojih prednikov. Da bi domovanje obnovila v nekdanjemu sijaju, mora Anne vnovič odpreti svoje premogovnike in se bogato poročiti. Vendar to ni še ena romanca dekadentnega plemiškega sloja. Karizmatična, svojeglava in odločna Anne Lister, ki se je od glave do peta oblačila v črno in se z očarljivostjo prebijala med visoko družbo, se nima nikakršnega namena omožiti. Zvesta svoji naravi se bo Anne Lister poročila z žensko, in to ne katerokoli, temveč zares bogato. Vse epizode Annine zgodbe slonijo na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki so zabeleženi v njenem slavnem dnevniku s kar štirimi milijoni besed; njeni zapisi beležijo najbolj intimne podrobnosti njenega življenja, nekoč skritega v tajnih beležkah, zdaj pa razkritega in razgaljenega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:00
Ubij Eve
Kriminalka, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Killing Eve
Režija: Jon East
Igrajo: Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Sean Delaney, Kirby Howell-Baptiste
Ocena IMDb: 8,4/10

Eve je zdolgočasena uslužbenka tajne službe, Villanelle pa nadarjena morilka po naročilu. Inteligentni nasprotnici igrata nevarno igro mačke in miši.

Kriminalna serija spremlja Villanelle (Jodie Comer), psihopatsko in nenavadno nadarjeno morilko, ter nič manj odločno Eve (Sandra Oh), ki ji je za petami. Eve je zdolgočasena uslužbenka tajne službe z ostrim umom, katere enolično pisarniško delo ne izpolnjuje njenih fantazij o tem, da bi bila vohunka. Villanelle je iznajdljiva in elegantna morilka po naročilu, vajena razkošja, ki ji ga omogoča njena nasilna služba. Inteligentni nasprotnici sta enako obsedeni druga z drugo in se lotevata nevarne igre mačke in miši. V prejšnji sezoni je Villanelle izginila, Eve pa se sprašuje, ali je nasprotnica, ki jo je zabodla, mrtva. Obe sta v težavah in Eve mora poiskati Villanelle, preden jo bo našel kdo drug – a žal ni edina, ki jo išče.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:45
Domači sin
Drama
Izvirnik: Native Son
Režija: Rashid Johnson
Igrajo: Ashton Sanders, Margaret Qualley, Nick Robinson, KiKi Layne, Bill Camp, Sanaa Lathan
Ocena IMDb: 5,6/10

Sodobna priredba romana Richarda Wrighta iz leta 1940 spremlja mladega temnopoltega Američana, ki sprejme službo pri vplivni chicaški družini.

Bigger 'Big' Thomas, mlad temnopolti Američan, z materjo in sorojenci živi v Chicagu. Ima napol resno dekle, zeleno pobarvane lase in punkovski jopič, kadi marihuano in nosi pištolo – vendar zavrne načrt svojega prijatelja za lahek zaslužek z ropom trgovine na vogalu. Big je dovolj samozavesten in ambiciozen, da sprejme delo šoferja pri vplivni družini bogatega poslovneža Willa Daltona. Preseli se v njihovo luksuzno domovanje in začne s tem, da prevaža Daltonovo svobodomiselno hči Mary. Ko se po naključju vplete v nesrečno smrt, se Big znajde pod drobnogledom mogočnih družbenih sil, ki se obrnejo proti njemu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:30
Večerja s Hervejem
Biografija
Izvirnik: My Dinner with Hervé
Režija: Sacha Gervasi
Igrajo: Jamie Dornan, Peter Dinklage, Andy Garcia, Oona Chaplin, Mireille Enos, Helena Mattsson
Ocena IMDb: 7/10

Francoski igralec Hervé Villechaize deli svojo življenjsko zgodbo z novinarjem Dannyjem Tatom.

Film opisuje nenavadno prijateljstvo, ki se v Los Angelesu čez noč razvije med nepomembnim novinarjem Dannyjem Tatom (Jamie Dornan) in igralcem Hervéjem Villechaizem (Peter Dinklage), najslavnejšim pritlikavim filmskim revolverašem, ter spremeni življenje obema.

Britanski scenarist in režiser Sacha Gervasi je pripoved za svoj film priredil po istoimenski zgodbi, ki sta jo napisala skupaj s Seanom Macaulayjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018