TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 12.04.2019
01:10
Zbogom, punčka
Drama
Izvirnik: Gone Baby Gone
Režija: Ben Affleck
Igrajo: Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris, John Ashton, Amy Ryan
Ocena IMDb: 7,7/10

Detektiva iz Bostona preiskujeta ugrabitev male deklice, a preiskava se zanju sprevrže v poklicno in osebno krizo.

Gre za pretresljiv vpogled v preiskavo o skrivnostnem izginotju male deklice. Mlada zasebna detektiva (Casey Affleck in Michelle Monaghan) najamejo, da bi raziskala izginotje male deklice. Toda kmalu odkrijeta, da nič ni tako, kakor se zdi. Zato morata tvegati vse, da jo najdeta: romantične zveze, razsodnost in celo svoje življenje.

Zbogom, punčka je režijski prvenec Bena Afflecka, ki temelji na romanu Dennisa Lehanea, znanega po uspešnici Skrivnostna reka. V filmu blestita tudi oskarjevec Morgan Freeman in nominiranec za oskarja Ed Harris.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
03:00
Revni, vendar bogati
Komedija
Izvirnik: Poveri ma ricchi
Režija: Fausto Brizzi
Igrajo: Christian De Sica, Enrico Brignano, Lucia Ocone, Lodovica Comello, Anna Mazzamauro, Ubaldo Pantani
Ocena IMDb: 6/10

Tuccijevi ugotovijo, da ni pomembno, ali si reven ali bogat – srečni so le, ko so skupaj in zvesti samim sebi.

V italijanski vasici Torresecca vsi vedo, da je družina Tucci revna. Denarja resda nimajo veliko, a so Tuccijevi kljub temu – ali pa prav zato – neizmerno srečni. Vse to se spremeni, ko nekega dne na državni loteriji zadenejo glavni dobitek sto milijonov evrov. Preselijo se v luksuzni apartma hotela v Milanu in brezbrižno zapravljajo, kot bi ne bilo jutrišnjega dne. Njihov novo najeti strežaj je tisti, ki jim pove, da bogataško življenje dandanes ni več tako, kakršnega so si včasih predstavljali: to pomeni nobenih prestižnih ferarijev, temveč kolesa, in nikakršnih razvratnih jedi, ampak zdrava veganska prehrana. Ko se nekdo iz družine Tucci zaljubi v natakarico, ki sovraži bogataše, se mora družina začeti pretvarjati, da so revni.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
Leto: 2016
04:35
Družabne živali
Komedija
Izvirnik: Social Animals
Režija: Theresa Bennett
Igrajo: Noël Wells, Josh Radnor, Carly Chaikin, Fortune Feimster
Ocena IMDb: 5,2/10

Zoe v življenju ne gre najbolje. Skuša rešiti svojo službo in ljubezensko življenje, medtem pa se zaljubi v poročenega moškega.

Življenje Zoe Crandle se ni izšlo čisto tako, kot je želela in načrtovala. Njeni prijatelji imajo družine in otroke, medtem ko so pomanjkanje denarja in čudaški snubci privedli njeno življenje do čistega dna. A potem Zoe spozna Paula, prijazno zgubo ter sorodno dušo, in med njima se v trenutku zaiskri. Pri tem je le ena manjša težava: Paul je poročen z Jane. Ko se Zoe zaupa najboljši prijateljici Claire, skupaj skujeta načrt, da bi rešili njeno službo in ljubezensko življenje. Pri tem bo Zoe spoznala, da je ljubezen kot vojna – nihče ne igra po pravilih in to, da najdeš samega sebe, je le polovica dobljene bitke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Zlatolaska preden je bilo za vedno
Animacija
Izvirnik: Tangled: Before Ever After
Režija: Tom Caulfield
Igrajo: Zachary Levi, Mandy Moore, Eden Espinosa, Clancy Brown, Julie Bowen, Laura Benanti
Ocena IMDb: 6,6/10

Princesa Zlatolaska je leta preživela zaprta v stolpu, zato se pred kronanjem odpravi na drzno pustolovščino s prijatelji.

Po vseh letih, ki jih je preživela ujeta v stolpu, skuša "bosonoga princesa" Zlatolaska nadoknaditi izgubljeni čas. Zato preloži načrtovano poroko in kraljevske obveznosti ter se s pomočjo zvestih prijateljev Pascala in Maximusa, svoje resnične ljubezni Eugena in nove prijateljice Cassandre zoperstavi nevarnosti – in se odpravi na drzno raziskovanje onkraj zidov Corone.

Po velikanskem uspehu in neznanski priljubljenosti "Zlatolaske" nas čaka še en čaroben filmski dogodek.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
07:00
Na robu jutrišnjega dne
Akcija
Izvirnik: Edge Of Tomorrow
Režija: Doug Liman
Igrajo: Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson, Bill Paxton, Jonas Armstrong, Tony Way
Ocena IMDb: 7,9/10

Zemljo napade tuja rasa. Major Cage pa se znajde v časovni zanki, v kateri podoživlja bitko in svojo smrt. Toda z vsakim spopadom je bolj učinkovit.

Akcijski znanstveno-fantastični triler prinaša zgodbo o bližnji prihodnosti, ko Zemljo napade nepremagljiva vesoljska rasa. Ljudje se z vojaškimi silami uprejo zavojevalcem; med njimi se po spletu okoliščin znajde tudi major William Cage (Tom Cruise), častnik iz oddelka za propagando, ki še nikoli ni bil v spopadu. Z zračnim desantom ga odvržejo naravnost na bojišče in tam ga ubijejo že v nekaj minutah, vendar se Cage nerazložljivo znajde v časovni zanki nenehnih oživljanj, vedno vnovič podoživlja iste dogodke, katerih izid je njegova vnovična smrt. Vendar se vsakokrat nauči nečesa novega ali se na napad odzove drugače in naposled je dovolj izurjen, da se uspešno zoperstavi sovražniku. Ob tem spozna vojakinjo posebnih enot Rito Vrataski (Emily Blunt). Medtem ko se skupaj borita proti vesoljskim nasprotnikom, ju vsak naslednji časovni cikel povede bližje končni zmagi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:50
Čudežna ženska
Animacija
Izvirnik: Wonder Woman
Režija: Patty Jenkins
Igrajo: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston, David Thewlis
Ocena IMDb: 7,5/10

Ko pilot strmoglavi na izgubljeni otok in prebivalcem pove o vojni v zunanjem svetu, princesa Diana zapusti dom, da bi preprečila prelivanje krvi.

Še preden je postala Čudežna ženska, je bila amazonska princesa Diana (Gal Gadot), izurjena za nepremagljivo bojevnico. Odrašča je v varovanem raju izgubljenega, zaščitenega otoka, kamor nekega dne trešči letalo z ameriškim pilotom (Chris Pine). Ta je prebivalcem pove o obsežnem svetovnem spopadu, ki divja v zunanjem svetu. Diana zapusti svoj dom, prepričana, da lahko zaustavi spopade in sovraštvo med ljudmi. Bojuje se ob možeh v vojni, ki naj bi končala vse vojne, pri tem pa odkrije lastne sposobnosti ... in svojo resnično usodo.

Spretna in čedna Gal Gadot ("Batman proti Supermanu: Zora pravice") se vrača kot osrednji lik v še eni epski akcijski pustolovščini, posneti po stripu o superjunakinji iz zgodb založbe DC.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
11:10
Super policaji 2
Komedija
Izvirnik: Super Troopers 2
Režija: Jay Chandrasekhar
Igrajo: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Seann William Scott, Clifton Collins Jr., Erik Stolhanske
Ocena IMDb: 6,1/10

Najljubša skupina policistov se vrača v dolgo pričakovanem nadaljevanju kultne komedije "Super policaji".

Zaradi mednarodnega spora med ZDA in Kanado oblasti pokličejo super policaje, da bi na območju vzpostavili novo avtocestno patruljo. Možje postave Mac, Thorny, Foster, Rabbit in Farva se odzovejo klicu dolžnosti – seveda sledi kopica nerodnosti in vse prej kot običajno policijsko delo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
12:50
Hoja po robu
Biografija
Izvirnik: Walk The Line
Režija: James Mangold
Igrajo: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts
Ocena IMDb: 8/10

Pripoved o Johnnyju Cashu, ki je moral premagati jezo in zasvojenost, da bi odkril glas, zaradi katerega je postal junak mnogim generacijam.

Leta 1955 je odločen, suh kitarist, ki se je predstavljal kot J. R. Cash, zakorakal v studio Sun Studios v Memphisu. Ta trenutek je imel neizbrisen vpliv na ameriško kulturo. Z udarnimi akordi, hladnim pogledom in glasom, globokim in mračnim kot noč, je Cash prepeval otožne pesmi o ljubezni in preživetju, ki so bile pogumne in življenjske, česar do takrat še nihče ni slišal. Tistega dne se je začela razburljiva kariera Johnnyja Casha. Medtem ko je s svojim originalnim zvokom polagal temelje prihajajočim zvezdam roka, countryja, punka, folka in rapa, je začel naporno pot osebne transformacije. V najbolj vihravem obdobju svojega življenja, se je iz samouničevalnega pop zvezdnika spremenil v ikono, "moža v črnem", ki se sooči s svojimi demoni, se bori za ljubezen, ki ga bo dvignila na noge in se nauči hoditi po tanki meji med propadom in odrešitvijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
15:05
Uspeh
Drama, 5. del
Izvirnik: Uspjeh (Aka. Success)
Režija: Danis Tanović
Igrajo: Uliks Fehmiu, Toni Gojanovic, Iva Mihalic, Marija Škaričić, Tara Thaller
Ocena IMDb: 8,2/10

Prva serija HBO Europe produkcije v Adria regiji – “Uspeh” – spremlja štiri popolne tujce, ki jih bo povezal nesrečni splet dogodkov.

“Uspeh” je večplastna drama, s fokusom na močnih likih. Serija spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, vsak od njih je izčrpan od vsakodnevnih življenjskih bitk v mestu, ki jih poveže nasilni dogodek. Ko se posledice njihovih dejanj pričnejo vpletati v vsak vidik življenj, se ti navadni ljudje z različnimi življenjskimi zgodbami odločijo ponovno vzeti življenje v svoje roke. Ta grenka oda Zagrebu, ki skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi, ki jih je družba potisnila na rob, prinaša mračen vpogled v različne strukture današnje družbe. Čeprav je mesto dogajanja Zagreb, je “Uspeh” univerzalna, slojevita zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin preiskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanu navadnega človeka v regiji in širše.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
15:55
Uspeh
Drama, 6. del
Izvirnik: Uspjeh (Aka. Success)
Režija: Danis Tanović
Igrajo: Uliks Fehmiu, Toni Gojanovic, Iva Mihalic, Marija Škaričić, Tara Thaller
Ocena IMDb: 8,2/10

Prva serija HBO Europe produkcije v Adria regiji – “Uspeh” – spremlja štiri popolne tujce, ki jih bo povezal nesrečni splet dogodkov.

“Uspeh” je večplastna drama, s fokusom na močnih likih. Serija spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, vsak od njih je izčrpan od vsakodnevnih življenjskih bitk v mestu, ki jih poveže nasilni dogodek. Ko se posledice njihovih dejanj pričnejo vpletati v vsak vidik življenj, se ti navadni ljudje z različnimi življenjskimi zgodbami odločijo ponovno vzeti življenje v svoje roke. Ta grenka oda Zagrebu, ki skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi, ki jih je družba potisnila na rob, prinaša mračen vpogled v različne strukture današnje družbe. Čeprav je mesto dogajanja Zagreb, je “Uspeh” univerzalna, slojevita zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin preiskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanu navadnega človeka v regiji in širše.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
16:45
Filmi in zvezde
Magazin, 11. sezona, 15. del
Izvirnik: Films and stars

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Nizozemska
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
17:15
Nenavaden primer Banjamina Buttona
Drama
Izvirnik: The Curious Case Of Benjamin Button
Režija: David Fincher
Igrajo: Cate Blanchett, Brad Pitt, Julia Ormond, Faune Chambers Watkins, Elias Koteas, Donna Duplantier
Ocena IMDb: 7,8/10

Benjamin Button se je rodil kmalu po prvi svetovni vojni kot starec, potem pa se je z leti mlajšal. Zgodba spremlja njegovo osupljivo življenje.

Avtor legendarnih filmov "Klub golih pesti", "Sedem", "Soba za paniko" in "Zodiak" David Fincher prinaša nenavadno epsko življenjsko popotovanje Benjamina Buttona (Brad Pitt), ki se kmalu po prvi svetovni vojni rodi z videzom in vsemi pripadajočimi boleznimi 80 let starega moža. V domu za starostnike ga kljub drugačnosti posvoji ljubeča oskrbnica, med odraščanjem pa se izkaže, da Benjamin z leti postaja vse mlajši. To mu omogoči povsem drugačno perspektivo raziskovanja in razumevanja sveta, njegova edina stalnica pa je ljubezen do lepe Daisy (Cate Blanchett), saj večne romance ne moreta preprečiti niti različna tokova njunih življenj.

Film je nastal na podlagi zgodbe F. Scotta Fitzgeralda iz 20. let 20. stoletja, prejel pa je pet nominacij za zlati globus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
20:00
Osem dni
Drama, 1. sezona, 5. del
Izvirnik: Acht Tage
Režija: Michael Krummenacher
Igrajo: Christiane Paul, Mark Waschke, Anna Lena Klenke, Luisa-Céline Gaffron, Fabian Hinrichs, Nora von Waldstätten
Ocena IMDb: 6,5/10

Še osem dni, pa bo 40 km velik meteor treščil v Zemljo s hitrostjo 30.000 kilometrov na uro.

Predvidena točka trka nebesnega telesa je nekje v središču Evrope. Ocenjena možnost preživetja tamkajšnjih prebivalcev je nična. Združene države Amerike skušajo meteor preusmeriti s pomočjo jedrskega orožja, vendar jim načrt spodleti. Zdaj je Evropa ne begu. Nemška znanstveno-fantastična dramska serija prikazuje svet kaosa, kakršnega še nismo videli. Nenadoma vozniki po želji prekoračijo najvišjo dovoljeno hitrost, se divje predajajo nezaščiteni spolnosti, po mili volji jemljejo mamila, nakupujejo brez denarja, živijo brez službe in ljubijo brez posledic. A na koncu šteje samo nekaj: kaj je tisto, kar je v tvojih zadnjih dneh in urah življenja zares pomembno?

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2019
20:50
Krvavo maščevanje
Kriminalka, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Tin star
Ocena IMDb: 7,4/10

V odmaknjenem gorskem mestecu delavskih izseljencev je policijski načelnik žrtev surovega nasilja.

Zgodba "Krvavega maščevanja" se odvija v gorskem mestecu migrantskih naftnih delavcev iz bližnje tovarne hidravličnega drobljenja tal, ki ga pretresa val nasilja in zločinov. Serija spremlja čustveno nabito in občasno zabavno zgodbo Jima Wortha (Tim Roth), vzornega in prijaznega moža ter predanega policijskega načelnika, katerega miroljubno življenje se poruši, ko novo prispela zločinska tolpa ubije njegovega mladega sina med spodletelim poskusom umora njega samega. Po pretresljivem dogodku se Jim preda alkoholizmu in samouničevalnosti, ki jo sproži njegov neznosen občutek krivde zaradi strahopetnosti, ko se je skril pred kroglami morilcev, in nezmožnosti, da bi se soočil s preteklostjo. Patologija in obžalovanje v njem sčasoma oblikujeta neusmiljeni drugi jaz: pijansko, očarljivo, prevarantsko in neusmiljeno nasilno različico njega samega, vzporedno osebnost z imenom Jack Devlin.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
21:40
Brez zavor
Akcija
Izvirnik: Premium Rush
Režija: David Koepp
Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Dania Ramirez, Sean Kennedy, Kym Perfetto, Anthony Chisholm, Ashley Austin Morris
Ocena IMDb: 6,5/10

Na Manhattnu kurir Wilee nekega dne sprejme posebno pošiljko. Ta pa zanima tudi pokvarjenega policista, ki kolesarja preganja po celem mestu.

Med hitrimi avtomobili, živčnimi taksisti in nekaj milijoni pešcev se vsak dan na kolesu prebija Wilee (Joseph Gordon-Levitt), najboljši in najhitrejši med newyorškimi spretnimi poštnimi dostavljavci na kolesu. Za kaj takega moraš biti rojen: super-lahka kolesa z eno samo prestavo in brez zavor lahko kroti samo nekdo, ki je enako spreten kot samomorilsko nor ter pripravljen tvegati vsakokrat, ko se zapodi skozi mestni promet. A nekega dne čaka Wileeja še posebej zahtevna preizkušnja v bitki na življenje in smrt. Tistega dne je njegova pošiljka očitno nekaj posebnega in da bi jo prestregel, ga bo nekdo tudi dejansko skušal ubiti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
23:15
Kraljeva odločitev
Vojni
Izvirnik: Kongens nei
Režija: Erik Poppe
Igrajo: Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Karl Markovics, Tuva Novotny, Katharina Schüttler, Erik Hivju
Ocena IMDb: 7,2/10

V treh dramatičnih dneh aprila 1940 je bil norveškemu kralju vsiljen nepredstavljiv ultimat nemških oboroženih sil: vdaja ali smrt.

Z nacističnimi vojaki za petami je kraljeva družina prisiljena zapustiti prestolnico. V najboljšem interesu družine in domovine princesa Märtha z otroki pobegne iz Norveške ter poišče zatočišče v Švici; medtem ko se kralj Haakon in princ Olav skrijeta v manjšem podeželskem kraju pri Elverumu in se skleneta odločno spopasti z Nemci. Po treh dneh obupanih prizadevanj, da bi pregnali zavojevalce, kralj Haakon sprejme končno odločitev, da ne bo sprejel kapitulacije – kar bi njega, njegovo družino in mnoge Norvežane nazadnje lahko stalo življenja.

Država: Norveška
Jezik: Norveščina
Leto: 2016