TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 12.05.2019
01:05
Divji zabaviščni park
Komedija
Izvirnik: Action Point
Režija: Tim Kirkby
Igrajo: Johnny Knoxville, Eleanor Worthington-Cox, Chris Pontius, Dan Bakkedahl, Johnny Pemberton, Brigette Lundy-Paine
Ocena IMDb: 5/10

D. C. je lastnik zabaviščnega parka, kjer ni pravil. Ko v bližini odprejo podobno zabavišče, D. C. s sodelavci tvega vse, da bi rešil park.

Divji posebnež Johnny Knoxville se vrača v boleče kratkočasni komediji – kot D. C., lastnik zabaviščnega parka, kjer ni pravil in so zabavne atrakcije zasnovane brez vsakršnih varnostnih pogojev za udeležence. Prav v času, ko ga obišče odtujena najstniška hči Boogie, v njihovi bližini odprejo podobno zabavišče velike korporacije, s katerim ogrozijo njihov obstoj. Da bi D. C. rešil ljubljeni zabaviščni park in svoj odnos z Boogie, je s sodelavci pripravljen tvegati vse – tudi za ceno lastnega zdravja in varnosti obiskovalcev. Čaka vas nora komedija obešenjaških dovtipov, vratolomnih padcev in z medvedom, ki rad loka pivo; pripravite se, da vas bo bolelo od smeha!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
02:30
Patti Cake$
Drama
Režija: Geremy Jasper
Igrajo: Sahr Ngaujah, Danielle Macdonald, Bridget Everett, Mamoudou Athie, Patrick Brana, Siddharth Dhananjay
Ocena IMDb: 6,7/10

Malce preobilno dekle iz dolgočasnega predmestja New Jerseyja, znano kot "Patti Cake$", si želi postati hip-hop zvezdnica.

V težkem boju za slavo sredi dolgočasnega predmestja New Jerseyja se malce preobilno najstniško dekle trudi za glasbeni preboj na hip-hop sceni z izvirno in čustveno podkrepljeno glasbo. Zanjo navijajo babica (Cathy Moriarty) ter njena edina prijatelja Jheri (Siddharth Dhananjay) ter Basterd (Mamoudou Athie), medtem ko mora Patti skrbeti tudi za tegobe in frustracije svoje matere (Bridget Everett). Veliki glasbeni vzpon ji uspe, ko z uporniškim temnopoltim rokerjem napišeta zmagovalno pesem.

V drami se predstavlja mlada avstralska igralka Danielle Macdonald v svoji prvi izjemni vlogi raperke s pravim imenom Patricia Dombrowski, znani po "umetniškem" vzdevku "Killa P" oziroma "Patti Cake$".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:20
Umazane lepe stvari
Drama
Izvirnik: Dirty Pretty Things
Režija: Stephen Frears
Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Audrey Tautou, Sergi López, Sophie Okonedo, Benedict Wong, Zlatko Burić
Ocena IMDb: 7,4/10

Priseljenca Okwe in Senay delata v londonskem hotelu in živita v strahu pred deportacijo. Neke noči Okwe naleti na dokaze o čudaškem umoru.

Prijazni zdravnik Okwe (Chiwetel Ejiofor) je neprijavljeni nigerijski priseljenec, ki v Londonu dela kot taksist in strežaj v hotelu, a se kljub temu komaj prebija iz dneva v dan. Sobo si deli s turško begunko Senay (Audrey Tautou), ki v hotelu dela kot sobarica. Nezakonita emigranta živita v nenehnem strahu pred razkritjem in deportacijo v njuni državi. Neke noči Okwe, ki dežura na recepciji, prejme klic prostitutke Juliette (Sophie Okonedo), naj pregleda pokvarjeno stranišče v njeni sobi, tam pa Okwe naleti na grozljivo odkritje. Dogodek prijavi upravniku Sneakyju (Sergi Lopez), vendar ga ta izsiljuje, naj o vsem skupaj raje molči. Okwe kmalu odkrije sumljive posle, ki se dogajajo v hotelu, in potreba po resnici ga žene naravnost v londonsko kriminalno podzemlje.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
06:00
Božična predstava
Drama
Izvirnik: Christmas Encore
Režija: Bradley Walsh
Igrajo: Maggie Lawson, Brennan Elliott, Art Hindle, Tracey Hoyt, Mercedes de la Zerda, Mika Amonsen
Ocena IMDb: 6/10

Gledališče, ki pripravlja božično predstavo, ostane brez dovoljenja. Igralci in zaposleni potrebujejo božični čudež, da bi rešili predstavo.

Po mnogih letih stranskih vlog in nepomembnih nastopov ima nadobudna newyorška igralka Charlotte Lacy priložnost, da se v Chicagu čisto zares preizkusi v glavni vlogi v novi produkciji "Božične zgodbe". Rojena je za vlogo in za nameček se zaljubi še v režiserja predstave, televizijsko zvezdo Juliana Walkerja – to vnovič podžge njeno strast do igralstva in ljubezen do tega mesta. A potem zgodovinsko gledališče ostane brez obratovalnega dovoljenja in kaže, da bo predstave konec, še preden se bo začela. Igralci in zaposleni potrebujejo božični čudež, da bi rešili gledališko igro. V glavnih vlogah igrata Maggie Lawson in Brennan Elliott.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
07:30
Valentinovo
Komedija
Izvirnik: Valentine's Day
Režija: Garry Marshall
Igrajo: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey
Ocena IMDb: 5,7/10

Film z zvezdniško igralsko zasedbo sledi ljubezenskim prigodam ljudi, ki v kaotičnem Los Angelesu vsak na svoj način doživljajo praznik zaljubljencev.

Valentinovo pride vsako leto, če vam je to všeč ali ne. Tistega dne so na prizorišču naša ljubezenska življenja; priložnost za romantično zvezo ali katastrofo. Lahko je zmedeno ali zapleteno, a navsezadnje gre vedno za ljubezen. Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Jessica Alba, Eric Dane, Shirley MacLaine, Topher Grace, Queen Latifah in drugi poskrbijo za duhovito romantično komedijo, ki spremlja pet ljubezenskih zvez v Los Angelesu. Njihove poti se prepletejo prav na dan zaljubljencev. Nominiranec za emmyja Garry Marshall ("Pretty Woman", "The Runaway Bride") režira film po scenariju avtorjev filmov "He's Just Not That Into You" ter "Never Been Kissed".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
09:35
Rio 2
Animacija
Režija: Carlos Saldanha
Igrajo: Kristin Chenoweth, Jemaine Clement, Rachel Crow, Jesse Eisenberg, Miguel Ferrer, Jamie Foxx
Ocena IMDb: 6,3/10

Papagaja Blu in Jewel z otroci obiščeta sorodnike v amazonskem pragozdu. Blu tam spozna svojega tasta in se sooči z zlobnim Nigelom.

Modri makao Blu, Jewel in njuna družina živijo udomačeno življenje papagajev v mestu. Mati sklene, da morajo otroci spoznati divjino, in tako se ptičja družina odpravi na obisk k sorodnikom globoko v osrčje Amazonije. Tam srečajo staroselsko papagajsko skupnost, med njimi Eduarda, strogega ptičjega patriarha odločnih prepričanj in navad, ki postane prva ovira za Bluja. Eduardova dobrosrčna in razposajena sestra Mimi je odkrite sorte in vsakomur pove svoje, tudi bratu. Roberto je idealen primerek postavnega, čednega papagaja, ki zlahka očara vsakogar. Medtem ko se Blu trudi čim bolj vključiti med svoje daljno sorodstvo, ga skrbi, da bo klic divjine slednjič zapeljal Jewel in otroke. Vendar pa ni časa za to: zahrbrtni in zlobni kakadu Nigel že načrtuje maščevanje Bluju, pri tem pa mu pomaga prikupna strupena žabica Gabi, ki je zaljubljena vanj in je za "svojega" Nigela pripravljena storiti vse.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:15
Storm
Družinski
Izvirnik: Storm: Letters van Vuur
Režija: Dennis Bots
Igrajo: Davy Gomez, Juna de Leeuw, Yorick van Wageningen, Angela Schijf, Maarten Heijmans, Peter Van den Begin
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko njegovega očeta aretirajo, ker je natisnil prepovedno pismo Martina Luthra, 12-letni Storm pobegne z izvirnikom in skuša rešiti očeta.

Zgodovinska drama se odvija v času reformacije v 16. stoletju, ko svoboda govora v Evropi ni bila samoumevna pravica. Zgodba spremlja 12-letnega Storma, mladega sina tiskarja Klaasa Voetena iz Antwerpna, ki skrivaj razmnožuje nekatera versko sporna besedila. Ko se Klaas odloči natisniti prepovedano pismo kontroverznega teologa Martina Luthra, ga oblasti aretirajo in grozi mu usmrtitev. Stormu uspe pobegniti z izvirnikom pisma in kot izobčencu so mu kmalu za petami možje novega inkvizitorja. S pomočjo sirote Marieke se Storm pred zasledovalci skrije v mestno kanalizacijo in kmalu se znajde v dirki s časom, da bi očeta rešil pred grmado. Ampak komu naj zaupa v tem varljivem svetu verskega fanatizma?

Jezik: Nizozemščina
Leto: 2017
13:00
Zlohotnica
Akcija
Izvirnik: Maleficent
Režija: Robert Stromberg
Igrajo: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Staunton
Ocena IMDb: 7/10

Zlohotnica iz maščevanja uroči kraljevo novorojenko, toda kot se izkaže, je prav dobrosrčna princesa Aurora ključ do sožitja.

Mladinski film prinaša legendarno Disneyjevo klasično zgodbo iz leta 1959 o uročeni princesi Trnuljčici. Potem, ki bližnje kraljestvo ogrozi njen gozd, Zlohotnica (Angelina Jolie) vrže prekletstvo na novorojeno kraljevo hčer Auroro. A ko princesa odraste, se ji prijazno dekle nepričakovano prikupi. Medtem ko se spor med obema deželama poglablja, Zlohotnica odkrije, da je morda prav Aurora ključ do miru v kraljestvu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:40
Temačen um
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Darkest Minds
Režija: Jennifer Yuh
Igrajo: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford, Harris Dickinson, Patrick Gibson, Skylan Brooks
Ocena IMDb: 5,7/10

V prihodnosti pandemija pobije večino otrok, preostale pa režim odraslih razglasi za grožnjo. Ti organizirajo odporniško gibanje, da bi se rešili.

Po tem, ko se pri nekaterih najstnikih skrivnostno razvijejo neverjetne psihične sposobnosti, jih režim tiranske vlade v bližnji prihodnosti razglasi za državno grožnjo in zapre v taborišča. Šestnajstletna Ruby je ena izmed najbolj zmogljivih v tej skupini mladostnikov. Pobegne iz ječe in se pridruži skupini ubežnikov, ki iščejo varno zatočišče. Skupnost adolescentov kmalu ugotovi, da jim beg ne bo pomagal v svetu odraslih, ki so jih izdali. Organizirati morajo odporniško gibanje in se s skupnimi močmi boriti za pravico do vnovičnega nadzora nad svojo prihodnostjo in življenjem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
16:25
Delfinova zgodba
Družinski
Izvirnik: Dolphin Tale
Ocena IMDb: 6,7/10

Resnična zgodba o mladi delfinki, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnim dečku Sawyerju.

Ko 11-letni Sawyerju (Nathan Gamble) prvič vidi delfinko Winter v rehabilitacijskem centru morskega akvarija Clearwater, prepriča prijatelje in svojce, da jo pomagajo rešiti. Inovativni veterinar (oskarjevec Morgan Freeman) izdela poseben protetični nastavek, ki naj bi kot umetna plavut pomagal živali plavati.

Režiser in igralec Charles Martin Smith (Never Cry Wolf) prinaša navdihujočo družinsko dramo producentov filma The Blind Side. V filmu igrajo Nathan Gamble, oskarjevec Morgan Freeman, Harry Connick, Jr. kot morski biolog, ki reši delfinko; Ashley Judd kot dečkova mati; ter delfinka Winter, ki v zgodbi igra kar samo sebe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
18:20
Spet doma
Drama
Izvirnik: Home Again
Režija: Hallie Meyers-Shyer
Igrajo: Reese Witherspoon, Michael Sheen, Candice Bergen, Pico Alexander, Jon Rudnitsky, Nat Wolff
Ocena IMDb: 5,8/10

Nedavno ločeni materi dveh otrok Alice se življenje zasuka na glavo, ko se v njeno hišo za goste vselijo trije mladeniči.

Reese Witherspoon v vlogi Alice Kinney je osrednja junakinja sodobne romantične komedije. Po tem, ko se je ločila od moža (Michael Sheen), Alice sklene začeti znova in se z dvema majhnima hčerama preseliti nazaj v rodni Los Angeles. Med večerno zabavo za 40. rojstni dan Alice sreča tri nadobudne mlade filmske ustvarjalce, ki po naključju ravno iščejo primerno prenočišče. Alice jim ponudi, da se lahko začasno nastanijo v njeni hiši za goste, vendar dogovor zaide v nepričakovano smer. Nova družina in Alicina romanca doživita odločen zastoj, ko se s kovčkom v roki na pragu pojavi njen nekdanji mož.

Film prinaša zgodbo o ljubezni, prijateljstvu in različnih družinah, ki si jih ustvarimo. Največja življenjska lekcija je ta: začeti znova ni priporočljivo za začetnike.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Težave v motelu El Royale
Triler
Izvirnik: Bad Times At The El Royale
Režija: Drew Goddard
Igrajo: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Cailee Spaeny
Ocena IMDb: 7,1/10

Sedem neznancev, vsak s svojo skrivnostjo, se sreča v zapuščenem motelu El Royale. V eni usodni noči bo vsak od njih imel zadnjo možnost odrešitve.

V preddverje motela El Royale na mejni črti med Kalifornijo in Nevado, kjer je sijaj že davno zbledel in smeh potihnil, prispejo duhovnik Danile Flynn (Jeff Bridges), soul pevka Darlene Sweet (Cynthia Erivo), trgovski potnik Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), hipijka Emily Summerspring (Dakota Johnson) in njena sestra Rose (Cailee Spaeny), menedžer Miles Miller (Lewis Pullman) ter skrivnostni Billy Lee (Chris Hemsworth). V eni sami usodni noči bo vsakdo od njih imel edino priložnost, da se odkupi za svoje grehe, preden gre vse skupaj k vragu ... spoznajo namreč, da jih v tej noči združuje temna preteklost in dogodek, ki se je pripetil desetletje nazaj in ki mu nihče od njih ne more pobegniti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:20
Igra prestolov
Fantazijski, 8. sezona, 4. del
Izvirnik: Game Of Thrones
Režija: David Nutter
Igrajo: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams
Ocena IMDb: 9,5/10

Bitka za Zimišče je končana in za Zahodnje se začne novo poglavje.

Epska pripoved o izdajalskem plemstvu v deželah Zahodnjega, kjer zime in poletja trajajo več let, sla po moči pa je večna.

Igra prestolov, najbolj gledana serija v zgodovini programa HBO ter vsesplošni svetovni fenomen ter zdaj že stalnica te televizijske mreže, se vrača v svoji težko pričakovani osmi in zadnji sezoni. Po uspešni knjižni seriji "Pesem ledu in ognja" avtorja Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejeni vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce mnogih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. To je pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju – v neprizanesljivi "Igri prestolov" bodisi zmagaš ali pa umreš.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:50
Zakleti: Zadnji ključ
Grozljivka
Izvirnik: Insidious: The Last Key
Režija: Adam Robitel
Igrajo: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Kirk Acevedo, Caitlin Gerard, Spencer Locke
Ocena IMDb: 5,7/10

Parapsihologinja Elise Rainier se sooči s svojimi strahovi, potem ko se vrne v rodni kraj, kjer se je začela groza.

Ustvarjalci serije grozljivk "Zakleti" prinašajo najbolj strašno poglavje te franšize. V napeti zgodbi se Lin Shaye vrača v vlogi parapsihologinje Elise Rainier, ki se vrne v rodni kraj ter svoj nekdanji dom, da bi se soočila z demoni, ki ga obsedajo, njo pa mučijo že od otroštva. S pomočjo sodelavcev Specsa in Tuckerja bo morala Elise globlje v nepredvidljivi peklenski svet "onkraj", da bi razrešila staro skrivnost in se zoperstavila svojemu največjemu strahu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018