TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 12.06.2015
00:15
Pravi detektiv
01:10
Nesramni dedi
Nenavaden par poskrbi za najbolj čudaški izlet, kar jih je kdaj zabeležila skrita kamera. Stalni lik v franšizi Jackass Irving Zisman bo mlademu, prestrašenemu Billyju razkazal neznane kotičke dežele in predstavil nove ljudi; seznanil ga bo s slačifanti, tekmovalkami za groteskni izbor najlepše deklice (in njihovimi enako frustriranimi materami), žalujočimi v pogrebnem zavodu, strankami v barih za motocikliste in kopico nič hudega slutečih mimoidočih.
02:40
Reši nas hudega
Medtem pa se tudi sam bori z lastnimi demoni iz preteklosti. Moči združi z nenavadnim mladim duhovnikom (Edgar Ramírez), cerkvenim strokovnjakom za eksorcizem, in skupaj morata razvozlati primer demonske obsedenosti, ki ustrahuje njuno mesto. Film je navdihnila resnična zgodba detektiva Sarchieja, ki v istoimenski knjigi podrobno opisuje policistove srhljive izkušnje.
04:35
Zarota v raju
Osebnih odnosov ima malo in po smrti očeta je odtujena mačeha Patricia, s katero sta komaj kdaj spregovorili, edini preostali član njene ožje družine. Ko jo Patricia nenadoma povabi s seboj na otok St. Isabel, kamor je Madison včasih hodila z očetom, je to zanjo nepričakovano presenečenje. Na otoku Madison sreča krajevnega vodiča Blaka, ki predlaga veslaški izlet na oddaljeni konec otoka. Vendar Madison pri tem zagrabi panika in ko pade v morje, se zdi, da je utonila. A v resnici preživi nezgodo, prebije se do pragozda in skozi rastje nazaj v letovišče. Tam jo osupne nenadno poznanstvo med Blakom in Patricio. Madison začne raziskovati in kmalu odkrije, da počitnice na otoku niso to, kar se zdijo. Kaže, da je bil njen pokojni oče vpleten v mračno zaroto.
06:00
Krive so zvezde
Skupni sta jima cinična duhovitost, prezir do konvencionalnosti – in globoka ljubezen, ki se rodi v njima. Njun nevsakdanji odnos meji že na čudež, saj se duhovita najstnika zaljubita na motivacijskih sestankih skupine rakavih bolnikov.
08:10
Nebesa so resnična
Todd Burpo (Greg Kinnear) in njegova soproga Sonja (Kelly Reilly) sta starša mladega Coltona, ki zavzeto trdi, da je med travmatičnim obsmrtnim doživetjem v duhu obiskal raj. Podrobnosti osupljive izkušnje opisuje z otroško nedolžnostjo in prepričano govori o stvareh, ki jih noben njegov vrstnik ne more poznati – saj so se zgodile še pred njegovim rojstvom.
09:50
Zaljubljena zguba
Zagnani in vase zaprti študent težko spoznava prijatelje, s sostanovalci se ne razume najbolje in večina njegovih sošolcev komajda ve, da obstaja. Slednjič najde sorodno dušo v Dori Diamond, ki pa ima še več težav kot on: brez denarja je, nima kje živeti, kot natakarica ima ponižujočo službo v nekem nočnem klubu – in za nameček se je romantično zapletla z enim od svojih profesorjev, Edwardom Alcottom, čigar neobčutljivost prav nič ne prispeva k njeni omajani samozavesti. Dora svetuje Paulu o tem, kako naj se bolje vključi v družbo, ta pa ji dovoli stanovati pri njem, medtem ko išče službo. Ko se naposled zaljubi vanjo, se mora domisliti, kako naj jo spravi proč od profesorja Edwarda.
11:30
Ugrabljeni na morju
Ustvarjalci dokumentarnega filma so tri leta preživeli v najbolj nevarnih in nasilnih vodah na svetu, da bi verodostojno zabeležili pojav sodobnih somalijskih piratov: z intervjuji pravih ugrabiteljev iz Somalije, zajetih talcev in njihovih svojcev, lastnikov ladij, pogajalcev ter strokovnjakov za sodobno piratstvo in mednarodno politiko. Zgodba se s pristnimi avdioposnetki in najdenimi filmskimi posnetki začenja sredi resničnega primera pogajanja med ugrabitvijo tovorne ladje CEC Future konec leta 2008. Pogajanje med hladnokrvnim predsednikom uprave danske ladijske družbe Clipper Group Perom Gullstrupom in zgovornim zastopnikom piratov Ishmaelom Alijem je trajalo kar 70 dni; odnos med obema možema je doživel presenetljiv zasuk in rodilo se je celo nekakšno prijateljstvo. Dokumentarec razblinja nekatere predsodke in prinaša navdihujoče opozorilo o tem, kako in zakaj je sodobno pomorsko piratstvo ob obali Somalije preraslo v srhljivo dobičkonosno svetovno industrijo.
13:05
Kapitan Phillips
Režiser Paul Greengrass jo prikazuje kot napet triler in obenem kompleksen satirični portret uničujočih učinkov globalizacije. Zgodba se osredotoča na odnos med ladijskim poveljnikom Richardom Phillipsom (Tom Hanks) in vodjo somalijskih piratov Musejem, ki kapitana vzame za talca. Moža iz povsem različnih kultur in civilizacij se ženeta v neustavljiv trk načel in gospodarskih ozadij, potem ko se pomorski pirati odločijo zavzeti velikansko tovorno ladjo in v posadko uperijo orožje. Med naraščajočo napetostjo, v bitki s časom in živci, se 230 km od obale Somalije odvija dramatično soočenje v milosti in nemilosti sil onstran nadzora obeh nasprotujočih strani.
15:20
Neverjetni Spider-Man 2
Kaže se kot razdvojenost med človeškimi obveznostmi mladega fotografa Petra Parkerja in nedoumljivo odgovornostjo superjunaka. V nadaljevanju prenovljene zgodbe o Spider-Manu pa Peter odkrije, da je pred njim še težja naloga. Biti Spider-Man ima tudi svoje prednosti in Peter ima od vsega najraje zibanje na mreži med nebotičniki ter preživljanje časa z Gwen. A če si superjunak, ima to svojo ceno, samo Spider-Man lahko zaščiti prebivalce New Yorka pred novimi mogočnimi sovražniki, ki so se pojavili v mestu. Ko se sooči z nepremagljivim Elektrom, se mora zoperstaviti nasprotniku, kakršnega še ni imel. Razen tega pa se vrne tudi njegov stari prijatelj Harry Osbourn in Peter odkrije, da ima večina njegovih sovražnikov neko skupno točko: gensko-tehnološko podjetje OsCorp.
17:40
Filmi in zvezde
Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.
18:10
Skrivnostno življenje Walterja Mittyja
Sramežljivi sanjač Walter nikoli ni doživel kaj posebej zanimivega ali obiskal eksotičnih krajev, zato težko pritegne pozornost nove privlačne sodelavke Cheryl (Kristen Wiig). A življenje se mu nenadoma obrne na glavo, ko mora za naslovnico zadnjega tiskanega izvoda priznane revije najti izgubljeni negativ slavnega pustolovskega fotografa Seana. Med iskanjem sledi po vsem svetu mora Walter pozabiti na svoje strahove in romantične domišljijske prigode ter se odpraviti na pustolovščino, bolj neverjetno od vsega, o čemer je kdaj fantaziral.
20:05
Hiša laži
20:40
Sodobna družina
Klan Pritchett-Dunphy-Tucker je velika in povezana družina, katere glava je Jay Pritchett. Ob sebi ima mlado in živahno drugo ženo Glorio, ki se upira njegovi staromodnosti – kar bo še veliko zabavnejše zdaj, ko imata tudi skupnega otroka. Vznemirljiva novost bo prinesla spremembe za vsakogar, tudi za Glorijinega sina Mannyja, ki je vselej imel mamo le zase, zdaj pa je že srednješolec. Jayeva odrasla hči Claire in njen mož Phil po svoje doživljata spremembe, saj je tudi njun najmlajši sin Luke v srednji šoli, srednja hči Alex je s polno paro na poti na kolidž, najstarejša Haley pa je vnovič doma in razmišlja o svoji prihodnosti. Otroci odraščajo in Claire se lahko spet posveti lastni službi, ki bo imela vzpone in padce. Pomembno leto čaka Clairinega brata in Jayevega odraslega sina Mitchella, ki bo imel z ljubečim življenjskim partnerjem Cameronom in hčerjo Lily veliko razlogov za slavje.
21:05
Penny Dreadful
V temnih kotičkih viktorijanskega Londona leta 1891 se med drugimi osebnostmi tistega časa nenadejano znajdejo tudi nekateri najstrašnejši liki iz gotske literature; med njimi dr. Frankenstein in njegov umetno oživljeni stvor, večno mladi Dorian Gray ter legendarni junaki iz romana Drakula. V dobi osupljivega tehnološkega in znanstvenega napredka jih žene usodna radovednost: nekateri neumorno raziskujejo svet, drugi preizkušajo meje življenja samega. Njihovi temačni podvigi mečejo grozljivo luč na vse, kar je neznano. V času, prežetem z grehi in psihološkimi odkritji, ljubezen in strast podžigata globlje, mračnejše skrivnosti. Liki, ki si obupano želijo ljubezni, podlegajo erotičnim skušnjavam, ki imajo neopisljive, nečloveške posledice. Kljub osamljenosti in večni družbeni izolaciji liki tvorijo zavezništva, da bi s skupnimi močmi premagali večje zlo.
22:05
Igra prestolov
23:05
Dvigni
Sklene nekaj ukreniti in se domisli načrta, s katerim bi obogatel. K podvigu pritegne še prijatelja iz telovadnice Adriana Doorbala, ki ima zaradi steroidov težave s potenco in erekcijo, ter nekdanjega obsojenca Paula Doyla, s kokainom zasvojenega vnetega kristjana. Skupaj ugrabijo nesramnega in nadutega kolumbijskega podjetnika Victorja Kershawa, da bi od njegove premožne žene zahtevali odkupnino in si nazadnje prilastili vse njegovo premoženje. Vendar se je ta izsiljevalski načrt grozljivo izjalovil.