TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 12.06.2019
01:15
Odhod iz Neverlanda
Biografija, 2. del
Izvirnik: Leaving Neverland
Režija: Dan Reed
Igrajo: Michael Jackson, Jimmy Safechuck, Wade Robson
Ocena IMDb: 7,1/10

Dvodelni dokumentarni film „Odhod iz Neverlanda“ preiskuje dve ločeni, a hkrati vzporedni zgodbi dveh fantov, ki sta se spoprijateljila z Michaelom Jacksonom. James „Jimmy“ Safechuck je imel takrat 10 let, Wade Robson pa 7. Ko je bila kariera kralja popa na vrhuncu, sta bila skupaj s svojima družinama povabljena v njegov magični svet, ki je vse prevzel. Skozi težke intervjuje z Jamesom, ki ima sedaj 37 let in Wadeom, ki ima 41 let, kot tudi njunima mamama, ženama, brati in sestrami, dokumentarec gradi podobo o nenehnem zlorabljanju in raziskuje zapletene občutke, ki so oba moška pripeljali do soočenja s svojimi izkušnjami v otroštvu, ko sta tudi sama postala starša.

Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoleten odnos z dečkoma, ki se kot odrasla moška spominjata nadlegovanja in soočenja z mučnimi dogodki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
03:15
Izpovedi nevarnega uma
Kriminalka
Izvirnik: Confessions of a Dangerous Mind
Režija: George Clooney
Igrajo: Dick Clark, Sam Rockwell, Michelle Sweeney, Drew Barrymore, Chelsea Ceci, Michael Cera
Ocena IMDb: 7,1/10

Zgodba spremlja dvojno življenje slavnega zabavljača: podnevi je televizijski producent, ponoči pa morilec za CIO.

Chuck Barris je mlad zabavljač, poln energije in osredotočen na kariero v hitro rastoči televizijski industriji. Nenadoma ga začne zasledovati sumljiv tip ter ga naposled potegne v skrivnostni in nevarni svet operativcev ameriške CIE. Barris je zaslovel kot televizijski producent priljubljenih televizijskih resničnostnih šovov in televizijskih oddaj kot "Zmenkarije" ali "Gong", medtem ko je skrivaj izvajal umore po naročilu ameriške vlade – tako vsaj trdi sam. Medtem ko se gledanost njegovih oddaj povečuje, se njegovo življenje vse bolj izmika nadzoru, dokler še sam ne postane tarča drugega tajnega agenta.

Jezik: Angleščina
Leto: 2002
05:05
Drew Michael
Zabava
Režija: Jerrod Carmichael
Igrajo: Drew Michael, Suki Waterhouse
Ocena IMDb: 5,3/10

Prvi nastop Drewa Michaela na programu HBO spremlja njegove strahove, tesnobo in negotovost v nenavadnem stand-up okolju.

Michaelov temačno komičen monolog njegovega toka zavesti zastavlja vprašanja o identiteti, pripovedni plati, samozavedanju in omejitvah same oblike te komične zvrsti. V predstavi se pojavi tudi Suki Waterhouse, nastop pa je režiral komik Jerrod Carmichael. Drew Michael je avtor skečev pri oddaji "Saturday Night Live" in je posnel stand-up nastop za serijo "The Half Hour" za televizijsko kabelsko mrežo, kot tudi stand-up albuma "Lovely" ter "Funny to Death". Suki Waterhouse nastopa v prihajajočem filmu "Assassination Nation" in nazadnje smo jo videli v celovečercih "The Bad Batch" ter "Future World". Jerrod Carmichael je posnel posebna nastopa za program HBO "Jerrod Carmichael: Love at The Store" ter "Jerrod Carmichael: 8".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Varuhi zapuščine
Vojni
Izvirnik: The Monuments Men
Režija: George Clooney
Igrajo: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin
Ocena IMDb: 6,1/10

Sedem direktorjev muzejev, kustosov, umetnikov, arhitektov in umetnostnih zgodovinarjev se med drugo svetovno vojno trudi rešiti umetnine.

Na resničnih dogodkih zasnovana pripoved spremlja sedem direktorjev muzejev, kustosov, umetnikov, arhitektov in umetnostnih zgodovinarjev, ki se med drugo svetovno vojno odpravijo na evropsko fronto, da bi rešili svetovne umetnine pred nacističnimi tatovi in jih vrnili upravičenim lastnikom. Kako naj jim to uspe, če se dragocene umetnine skrivajo za sovražnikovo črto? Medtem ko se vod Varuhov zapuščine v bitki s časom trudi preprečiti uničenje tisoč let stare kulturne dediščine, tvegajo lastna življenja, da bi zagotovili obstoj največjih dosežkov človeške umetnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2013
08:00
Skrivnostni varuhi gozda
Animacija
Izvirnik: Epic
Režija: Chris Wedge
Igrajo: Blake Anderson, Aziz Ansari, Allison Bills, Jim Conroy, Todd Cummings, John DiMaggio
Ocena IMDb: 6,7/10

Osamljena najstnica se znajde v čarobnem svetu drobnih gozdnih bitij, kjer se odvija boj med silami dobrega in zla.

Ustvarjalci animiranih filmov Ledena doba in Rio prinašajo zgodbo o neskončnem boju med silami dobrega in zla; prvi ohranjajo rast in življenje narave, drugi povzročajo gnilobo, trohnenje in smrt. Ko se osamljena najstnica Mary Katherine po skrivnostnem spletu okoliščin znajde med bojevniškimi Listniki, se neustrašnim vojščakom pridruži v bitki proti zlonamernim Barjanom – da bi pomagala rešiti njihov in svoj svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
09:45
Alexander in grozen, ušiv, zelo zanič dan
Komedija
Izvirnik: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Ocena IMDb: 6,2/10

Alexandrov dan se že začne slabo, a se mami, očetu, bratu in sestri ne smili kaj preveč. Vsi imajo namreč grozen, ušiv, zelo zanič dan.

Disneyjeva zgodba o Alexandru in njegovem "groznem, ušivem, zelo zanič dnevu" spremlja zgode in nezgode enajstletnega Alexandra (Ed Oxenbould), ki doživi najstrašnejši in sploh najbolj zoprn dan v vsem svojem življenju. Začne se z žvečilko, zalepljeno v njegove lase, čemur sledi ena katastrofa za drugo. Ko Alexander svoji zapeti družini pove o vseh grozotah, ki se mu dogajajo tistega dne, ne naleti na prav veliko mero sočutja in razumevanja, zato se začne spraševati, ali se slabe stvari dogajajo samo njemu. Kmalu ugotovi, da ni tako, saj se tudi njegova mama (Jennifer Garner), oče (Steve Carell), brat (Dylan Minnette) in sestra (Kerris Dorsey) znajdejo sredi lastnega groznega, ušivega, zelo zanič dneva. Kdor pravi, da se tak dan ne more zgoditi, ga preprosto še ni doživel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:05
Zlatolaska preden je bilo za vedno
Animacija
Izvirnik: Tangled: Before Ever After
Režija: Tom Caulfield
Igrajo: Zachary Levi, Mandy Moore, Eden Espinosa, Clancy Brown, Julie Bowen, Laura Benanti
Ocena IMDb: 6,6/10

Princesa Zlatolaska je leta preživela zaprta v stolpu, zato se pred kronanjem odpravi na drzno pustolovščino s prijatelji.

Po vseh letih, ki jih je preživela ujeta v stolpu, skuša "bosonoga princesa" Zlatolaska nadoknaditi izgubljeni čas. Zato preloži načrtovano poroko in kraljevske obveznosti ter se s pomočjo zvestih prijateljev Pascala in Maximusa, svoje resnične ljubezni Eugena in nove prijateljice Cassandre zoperstavi nevarnosti – in se odpravi na drzno raziskovanje onkraj zidov Corone.

Po velikanskem uspehu in neznanski priljubljenosti "Zlatolaske" nas čaka še en čaroben filmski dogodek.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
12:05
Delfinova zgodba
Družinski
Izvirnik: Dolphin Tale
Ocena IMDb: 6,9/10

Resnična zgodba o mladi delfinki, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnim dečku Sawyerju.

Ko 11-letni Sawyerju (Nathan Gamble) prvič vidi delfinko Winter v rehabilitacijskem centru morskega akvarija Clearwater, prepriča prijatelje in svojce, da jo pomagajo rešiti. Inovativni veterinar (oskarjevec Morgan Freeman) izdela poseben protetični nastavek, ki naj bi kot umetna plavut pomagal živali plavati.

Režiser in igralec Charles Martin Smith (Never Cry Wolf) prinaša navdihujočo družinsko dramo producentov filma The Blind Side. V filmu igrajo Nathan Gamble, oskarjevec Morgan Freeman, Harry Connick, Jr. kot morski biolog, ki reši delfinko; Ashley Judd kot dečkova mati; ter delfinka Winter, ki v zgodbi igra kar samo sebe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
14:00
Alfa
Avantura
Izvirnik: Alpha
Režija: Albert Hughes
Igrajo: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk, Jens Hultén, Natassia Malthe, Spencer Bogaert
Ocena IMDb: 6,7/10

Med ledeno dobo ranjen in izgubljen mladenič najde tovariša v izgubljenem volku in tako se začne prijateljstvo, ki bo spremenilo človeški rod.

Vizualno razkošna, epska pustolovščina "Alfa" o razvoju prijateljstva med človekom in psom se odvija v zadnji ledeni dobi pred več kot 20.000 leti, približno nekje na območju današnje Evrope. Med prvim lovom z najbolj elitno skupino lovcev iz svojega plemena je mladenič težko ranjen in drugi ga pustijo za sabo sredi divjine, obsojenega na smrt. Duhovno in telesno zlomljen se bo moral sam znajti v izjemno sovražnem okolju. Po tem, ko po spletu okoliščin reši poškodovanega volka, ki ga je njegov trop prav tako zapustil, se bo morala nenavadna dvojica po sili razmer naučiti medsebojnega zaupanja in zavezništva, da bo kos številnim nevarnostim na poti – in da se bosta lahko vrnila domov, preden nastopi smrtno nevarna zima.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
15:35
Durrellovi
Drama, 4. sezona, 1. del
Izvirnik: The Durrells
Režija: Steve Barron
Igrajo: Keeley Hawes, Josh O'Connor, Milo Parker, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse, Alexis Georgoulis
Ocena IMDb: 8/10

Serija, osnovana po priljubljeni knjižni trilogiji Geralda Durrella o prigodah na Krfu, prinaša niz zabavnih pustolovščin britanske družine Durrell.

Topla, zabavna in duhovita komična serija "Durrellovi" spremlja prigode britanske družine na čudovitem grškem otoku Krf, kamor so se od doma v Angliji odpravili v upanju na boljše življenje. Nadaljevanka je osnovana na priljubljeni knjižni trilogiji avtorja Geralda Durrella. Vse bolj revna, vendar živahna vdova Louisa Durrell sklene, da bo za svojo družino poiskala boljše možnosti, potem ko je bila v poznih 30. letih v Angliji obsojena na življenje s premožnim, vendar obupno dolgočasnim in veliko starejšim možem. Zaskrbljena nad usodo in prihodnostjo svojih štirih otrok, starih od 11 do 21 let, vso nejevoljno družino na vrat na nos preseli v razpadajočo staro hišo pod grškim soncem. Čudovito posneta serija spremlja družino, ki se privaja na novo življenje v Sredozemlju, se srečuje s povsem novimi izzivi ter spoznava nove prijatelje, tekmece, ljubimce – in živali.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
16:25
Ljubke lažnivke: Perfekcionisti
Kriminalka, 1. sezona, 6. del
Izvirnik: Pretty Little Liars: The Perfectionists: Lost and Found
Režija: Norman Buckley
Igrajo: Sasha Pieterse, Janel Parrish, Sofia Carson, Sydney Park, Eli Brown, Hayley Erin
Ocena IMDb: 7,4/10

Mestece Beacon Heights se zdi idealen kraj, od vrhunskega kolidža do prizadevnih prebivalcev – vendar nič ni tako, kakor se zdi.

Na prvi pogled idealno mestece Beacon Heights je okolje, ki od ljudi zahteva, da se ženejo do skrajnih meja, da bi dosegli svoje cilje. Nazadnje jih privede do točke zloma: nekdo se spozabi in zagreši umor. Medtem ko krajani sodelujejo, da bi razrešili zločin, postane jasno, da ima vsak perfekcionist svojo skrivnost – pa tudi izdelan alibi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
17:10
Džentelmen Jack
Drama, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Gentleman Jack
Režija: Sarah Harding
Igrajo: Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore, Rosie Cavaliero, Stephanie Cole, Albane Courtois

Serija prinaša zgodbo Anne Lister, bogate posestnice. Slovela je po svojem dnevniku, ki je beležil njena lezbična razmerja, potovanja in prizadevanja.

Leta 1832, po več letih eksotičnih potovanj in vzpenjanja po družbeni lestvici, se Anne Lister vrne v Halifax v zahodnem Yorkshiru, odločena, da bo spremenila usodo Shibden Halls, propadajoče graščine svojih prednikov. Da bi domovanje obnovila v nekdanjemu sijaju, mora Anne vnovič odpreti svoje premogovnike in se bogato poročiti. Vendar to ni še ena romanca dekadentnega plemiškega sloja. Karizmatična, svojeglava in odločna Anne Lister, ki se je od glave do peta oblačila v črno in se z očarljivostjo prebijala med visoko družbo, se nima nikakršnega namena omožiti. Zvesta svoji naravi se bo Anne Lister poročila z žensko, in to ne katerokoli, temveč zares bogato. Vse epizode Annine zgodbe slonijo na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki so zabeleženi v njenem slavnem dnevniku s kar štirimi milijoni besed; njeni zapisi beležijo najbolj intimne podrobnosti njenega življenja, nekoč skritega v tajnih beležkah, zdaj pa razkritega in razgaljenega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:15
Christopher Robin
Fantazijski
Ocena IMDb: 7,3/10

Christopher Robin je zdaj odrasel moški, vendar je izgubljen in brez volje do življenja. Nato pa se v njegovo življenje vrne Medvedek Pu.

Zgodba se odvija v povojnem Londonu. Christopher Robin (Ewan McGregor) je zdaj oče, mož in veteran prve svetovne vojne. Zaposlen je v podjetju Winslow Luggage, kjer je dostikrat primoran postaviti delo pred družino. Ko se to zgodi tudi v primeru njegovega družinskega poletnega dopusta, ima Christopher dovolj in začne se spraševati o smislu vsega skupaj. V trenutku obupa se prikaže njegov že davno izgubljeni prijatelj, prijazni medvedek Pu, ki ga pride prosit, naj mu pomaga najti izgubljene prijatelje. Ko se iskanje začne, Christopher ne ve več, kdo naj bi pomagal komu, saj ima občutek, da mu Pu želi predati izredno pomembno sporočilo. Njegovi dragi prijatelji iz otroštva bodo zakorakali v svet ljudi in skušali pomagati Christopherju ponovno prebuditi otroka v sebi – da bo znal spoštovati življenje in spet ceniti drobne trenutke sreče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
20:00
Bohemian Rhapsody
Drama
Režija: Bryan Singer
Igrajo: Rami Malek, Lucy Boynton, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Mike Myers, Gwilym Lee
Ocena IMDb: 8,4/10

Drama prinaša poklon legendarni britanski skupini Queen, njihovi glasbi in pevcu Freddieju Mercuryju, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje.

Film spremlja strm vzpon benda skozi vse najbolj priljubljene pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na dan največjega dobrodelnega koncerta vseh časov "Live Aid" – ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v eden izmed najbolj veličastnih nastopov v zgodovini rokovske glasbe. Zabavna in ganljiva zgodba časti izjemno zapuščino benda, ki je bil vedno bolj kot družina in ki vse do današnjega dne še vedno navdihuje glasbene odpadnike, sanjače ter ljubitelje glasbe po vsem svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:15
Majhne laži
Kriminalka, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Big Little Lies
Režija: Jean-Marc Vallée
Igrajo: Alexander Skarsgård, James Tupper, Laura Dern, Adam Scott, Iain Armitage, Sarah Baker
Ocena IMDb: 8,6/10

Po knjižni uspešnici posneta črna komedija spremlja tri matere, katerih na videz idealna življenja se na neki točki prepletejo z umorom.

Subverzivna črno-komična serija "Majhne laži" z Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Lauro Dern, Zoë Kravitz in Meryl Streep se ekskluzivno za program HBO vrača v svoji drugi sezoni. Monterey je na videz mirno kalifornijsko obalno mestece, kjer je vse še vedno enako. Matere so družabne, očetje so družinam v oporo in otroci so enako prisrčni, kot so hiše čedne. A na večer zbiranja sredstev v šoli se je vse spremenilo in skupnost je pretresena. "Peterica iz Montereyja" – Madeline, Celeste, Jane, Renata in Bonnie – združi moči, da bi ženske pobrale koščke svojih razbitih življenj. Nova sezona razkrije zlonamernost laži, trajnost prijateljstev, krhkost zakonov in seveda neizprosno krutost starševstva. Odnosi bodo na preizkušnji in zvestoba se bo končala. Možnosti za čustvene in telesne rane se bodo povečale.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:20
Neprisebna
Grozljivka
Izvirnik: Unsane
Režija: Steven Soderbergh
Igrajo: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah, Sarah Stiles, Marc Kudisch, Amy Irving
Ocena IMDb: 6,4/10

Mlado žensko preganjajo prividi nekdanjega zalezovalca. Pomoč poišče v psihiatrični ustanovi, vendar jo proti njeni volji tam zadržijo.

Sawyer Valentini (Claire Foy) se iz Bostona preseli v Pensilvanijo, da bi dokončno ušla neuravnovešenemu moškemu, ki jo je zadnji dve leti vztrajno zalezoval. Vendar jo tudi v novem mestu preganjajo prividi nekdanjega znanca. Pomoč poišče v psihiatrični ustanovi Highland Creek Behavioral Center, vendar jo po pogovoru s svetovalko ter v skladu z novim zakonom o psihiatričnih bolnikih tam zadržijo proti njeni volji, za najmanj 24 ur. Čas hospitalizacije se nato podaljša, ko zdravniki in medicinsko osebje začnejo resno dvomiti o njeni prisebnosti. Sawyer je prepričana, da je eden izmed članov osebja njen zalezovalec. Naredila bo vse, da bo preživela in pobegnila od tam.

Zanimivost: slavni režiser Steven Soderbergh je film v celoti posnel s kamero pametnega telefona iPhone 7 Plus.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018