TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 12.09.2016
01:20
Max Payne
Akcija
Režija: John Moore
Igrajo: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Ludacris, Chris O'Donnell, Donal Logue
Ocena IMDb: 5,4/10

Na zasebnem poslanstvu, da bi maščeval smrt svoje žene in otroka, trpinčenega policista z oddelka za narkotike po krivem obtožijo umora.

Film je zasnovan na legendarni prvoosebni akcijski videoigri in pripoveduje zgodbo o odpadniškem policistu, ki je odločen poiskati krute morilce svoje družine in službenega partnerja. Zapriseže se maščevanju in obsesivna preiskava ga popelje na potovanje iz nočne more v mračno kriminalno podzemlje. Ko se skrivnost še poglobi, se je Max (Mark Wahlberg) prisiljen boriti proti sovražnikom onkraj naravnega sveta in se soočiti z neverjetno izdajo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
03:05
Pa ne še en film za mulce
Komedija
Izvirnik: Not another teen movie
Režija: Joel Gallen
Igrajo: Chyler Leigh, Chris Evans, Jaime Pressly, Eric Christian Olsen, Mia Kirshner, Deon Richmond
Ocena IMDb: 5,7/10

Dijaki srednje šole John Hughes niso nič drugačni od mulcev v vseh najstniških filmih.

Komedija režiserja Joela Gallena se neusmiljeno norčuje iz ustaljenih smernic in stereotipov žanra najstniških komedij, grešnega zadovoljstva večine gledalcev. Šolska odpadnica Janey Briggs (Chyler Leigh) je nadobudna umetnica z večnimi očali, čopom in delovnimi oblačili, umazanimi od barve. Nepričakovano postane predmet stave med postavnim šolskim nogometnim zvezdnikom Jakom Wylerjem (Chris Evans) in bahavim lizunom Austinom (Eric Christian Olsen). Slednji izzove Jaka, da dekleta nikakor ni mogoče spremeniti v spodobno spremljevalko za maturantski ples, športnik pa seveda sprejme stilski izziv. Med tistimi, ki so očividci zabavnemu nadaljevanju, so "obvezni temnopolti lik" Malik (Deon Richmond), zoprna in zlobna vodja navijačic Priscilla (Jaime Pressly) ter "čudaški poba s kamero" Les (Riley Smith). Komedija Pa ne še en film za mulce prinaša obešenjaško parodijo z nizom izkrivljenih upodobitev klasičnih filmov za najstnike in mladinskih komedij.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
04:35
Kako smo preživeli The Police
Dokumentarni
Izvirnik: Can't stand losing you: Surviving the police
Režija: Lauren Lazin
Igrajo: Stewart Copeland, Sting, Andy Summers
Ocena IMDb: 6,7/10

Dokumentarec je zasnovan na odmevni knjižni biografiji One Train Later rokovskega kitarista Andyja Summersa.

Pripoved spremlja glasbenika od začetkov v psihedeličnih šestdesetih letih, ko je igral pri skupini The Animals, do naključnega srečanja z bobnarjem Stewartom Copelandom in basistom Stingom, ki je vodilo v ustanovitev punk-rokovske zasedbe The Police. Summer se skozi niz svojih fotografij in odkritih prebliskov iz preteklosti spominja meteorskega vzpona slavne skupine ter njenega razpada na višku priljubljenosti sredi osemdesetih let. Z redkimi arhivskimi posnetki ter osebnim komentarjem in občutki kitarista dokumentarec združuje preteklost in prihodnost, ko se po več kot dveh desetletjih zasedba vnovič sestane in leta 2007 sklene prirediti skupno glasbeno turnejo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
06:00
Jaz baraba 2
Animacija
Izvirnik: Despicable me 2
Režija: Pierre Coffin
Igrajo: Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Ken Jeong
Ocena IMDb: 7,5/10

Dobrosrčna baraba Gru, njegove posvojene hčere in zabavni minioni se vračajo v nadaljevanju animirane uspešnice.

Genialni superzlobnež Gru se je s posvojenimi hčerami Margo, Edith in Agnes ustalil v mirnem predmestju. Čeprav ga dolgi prsti in kriminalni um še vedno polno zaposlujejo, je povsem zadovoljen z urejenim družinskim življenjem. Toda nekega dne ga obišče posebna agentka tajne protikriminalne agencije Lucy Wilde, ki ga želi rekrutirati v boju proti novemu, nenavadno izmuzljivemu superzločincu. Gruja bolj kot pomoč dobri strani jezi dejstvo, da nekdo skuša prevzeti njegovo mesto največje barabe na svetu, zato privoli v sodelovanje in kmalu s svojimi čudnimi pripomočki in še bolj čudaškimi pomočniki (vnovič) povzroči nezadržno zmedo akcijske zabave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:40
Pozaba
Akcija
Izvirnik: Oblivion
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo
Ocena IMDb: 7/10

Piše se leto 2077 in Jack Harper (Tom Cruise) je edini tehnični vzdrževalec naprav na zapuščeni Zemlji.

Na Zemlji poteka le še operacija pobiranja nujnih virov po desetletjih vojne z grozljivimi vesoljci, ki še vedno hodijo po uničenih ostankih planeta. Jackova naloga je skoraj pri koncu. Čez dva tedna se bo pridružil drugim preživelim na lunarni koloniji daleč od opustošenega sveta, ki ga je dolgo imel za dom. Jack živi in patruljira iz postojanke visoko na nebu, vendar pristane na trdih tleh, ko iz strmoglavljenega plovila reši čedno neznanko. Njen prihod sproži niz dogodkov, zaradi katerih začne Jack dvomiti o vsem, za kar je mislil, da ve. Resničnost se dokončno sesuje, ko Jack odkrije pretresljivo resnico, ki ga povezuje z Zemljo iz preteklosti. Odkritje ga požene v junaštvo, za katerega ni vedel, da ga je zmožen. Usoda človeštva je zdaj v rokah moža, ki je bil še nedavno prepričan, da bo njegov svet vsak čas izgubljen za vedno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
09:45
Max
Družinski
Režija: Boaz Yakin
Igrajo: Thomas Haden Church, Josh Wiggins, Luke Kleintank, Lauren Graham, Robbie Amell, Mia Xitlali
Ocena IMDb: 6,8/10

Kyle Wincott umre v vojni, njegov pes Max pa žaluje za gospodarjem.

Posebej izurjeni vojaški pes Max služi na prvih bojnih črtah v Afganistanu skupaj s svojim voditeljem, ameriškim marincem Kylom Wincottom. Vendar se pri neki vojaški operaciji zgodi nesreča in Kyle je smrtno ranjen. Max, ki žaluje za gospodarjem ter prijateljem, ne more več ostati med vojaki. Pes ne uboga nikogar drugega in ni več zmožen opravljati svojih dolžnosti. Pošljejo ga v domovino, kjer ga posvoji Kylova družina in mu tako reši življenje. Najbolj se na psa naveže Kylov mlajši brat Justin, vendar ima tudi sam težave – najbolj s pričakovanji svojega očeta, ki jih nikoli ne bo mogel izpolniti. Sprva noče prevzeti odgovornosti za bratovega neubogljivega psa. Vendar je po drugi strani Max edino bitje, ki ve, kaj se je tistega usodnega dne zgodilo Kylu. S pomočjo odločne najstnice Carmen se bo Kyle naposled zbližal s svojim novim pasjim prijateljem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:35
Ko priletijo labodi
Romantični
Izvirnik: Away And Back
Režija: Jeff Bleckner
Igrajo: Jason Lee, Minka Kelly, Maggie Elizabeth Jones, Jaren Lewison, Connor Paton, Stephen Miller
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko na posestvo Petersonovih prileti jata redkih labodov, se Frankie, desetletna hči vdovca Jacka, na prvi pogled zaljubi v veličastne ptice.

Ornitologinja Ginny Newsom je odločena, da bo rešila pripadnike zaščitene ptičje vrste. Čedno učenjakinjo bolj zanima ptičja družina kot tista človeška in Jack ter njegovi trije otroci sprva niso prav nič navdušeni nad vsiljivo, vase zaverovano damo. A Frankie in njena brata ne bodo zgolj stali ob strani, ko se bo odnos med trmasto ornitologinjo in njihovim osamljenim očetom začel tajati ter se naposled spremenil v odkrito naklonjenost. Je mogoče v zraku čutiti celo ljubezensko romanco?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:10
Ana z Zelene domačije
Družinski
Izvirnik: Anne of Green Gables
Režija: John Kent Harrison
Igrajo: Ella Ballentine, Sara Botsford, Martin Sheen, Julia Lalonde
Ocena IMDb: 6,5/10

Drama prinaša zgodbo o deklici, ki jo iz sirotišnice pomotoma dodelijo bratu in sestri srednjih let, ki sta v resnici želela posvojiti fanta.

Na čudovitem kanadskem Otoku princa Edvarda se piše leto 1870. Mlado Anne Shirley iz sirotišnice po pomoti dodelijo Matthewu in Marilli Cuthbert, bratu in sestri srednjih let. V resnici sta želela posvojiti fanta, da bi jima pomagal pri delu na družinski kmetiji. Anne se mora zdaj čim bolje prilagoditi novemu življenju pri Cuthbertovih, v šoli ter v mestu Avonlea, da je ne bi poslali nazaj v sirotišnico. Pripoved je posneta po priljubljenem mladinskem romanu "Ana z zelene domačije", ki ga je leta 1908 prvič objavila kanadska pisateljica Lucy Maud Montgomery. Prinaša zgodbo o deklici z bujno domišljijo, ki se je z navdihujočim optimizmom dotaknila življenj vseh, ki jih je srečala. Osredotoča se na težaven odnos Anne s strogo in nekoliko nazadnjaško Marillo Cuthbert, ki skozi deklico odkrije lastno zmožnost za ljubezen, za katero nikoli ni vedela, da jo ima.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
14:40
Marsovec
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Martian
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Michael Peña, Sean Bean
Ocena IMDb: 8,1/10

Atronavt Watney se sam znajde na sovražnem planetu.

Med odpravo s človeško posadko na Mars se tam nepričakovano zgodi hud vihar, ki zahteva prekinitev misije in takojšnjo evakuacijo. Astronavta Watneyja (Matt Damon) so njegovi kolegi prisiljeni pustiti za seboj, saj so prepričani, da je mrtev. Watney je bil v viharju ranjen, a če hoče ostati živ, mora takoj ukrepati. Ob pičlih zalogah in skromnih virih se mora zanesti na lastno iznajdljivost, razsodnost in optimizem, da preživi in se domisli, kako rojakom na Zemlji sporočiti, da je preživel. Če mu uspe, da ne postane prva človeška žrtev Marsa, je pomoč oddaljena zgolj nekaj let in na milijone kilometrov. Tam namreč NASA in moštvo mednarodnih znanstvenikov neutrudno garata, da bi "Marsovca" pripeljali domov, medtem ko njegovi kolegi iz odprave kujejo drzno, če ne celo nemogočo reševalno odpravo. Medtem se svet zedini v podpori Watneyu in želji, da bi se živ in zdrav vrnil z rdečega planeta.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
17:00
Ljubezen v etru
Romantični
Izvirnik: Love on the air
Režija: Kristoffer Tabori
Igrajo: Alison Sweeney, Jonathan Scarfe, Crystal Balint, David Lewis, Vincent Gale, Darla Taylor
Ocena IMDb: 7,2/10

Po začetnih težavah se radijska voditelja Sonia in Nick počasi zaljubljata drug v drugega.

Ko morata radijska voditelja Sonia in Nick, ki sta si povsem različna, skupaj voditi pogovorno oddajo, ta postane uspešnica - njun prepir v razgreti bitki spolov je poslušalcem neznansko všeč. Samozavestno žensko in uporniškega samca v resnici druži ljubezensko razočaranje v preteklosti in prav to je tisto, zaradi česar zasebno sčasoma postaneta dobra prijatelja. Ko ji skuša Nick pomagati pri tem, da bi se njen nekdanji zaročenec vrnil, sodelavca ugotovita, da je njuno prijateljstvo morda postalo nekaj več. Medtem ko radijska voditelja počasi sproščata svoje čustvene zavore, se morata glede nečesa odločiti.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:25
Dobri dinozaver
Animacija
Izvirnik: The good dinosaur
Režija: Peter Sohn
Igrajo: Jeffrey Wright, Frances McDormand, Maleah Nipay-Padilla, Ryan Teeple, Jack McGraw, Marcus Scribner
Ocena IMDb: 6,9/10

Film zastavlja preprosto vprašanje: kaj, če bi tisti asteroid, ki je v pradavnini zadel Zemljo in povzročil izumrtje dinozavrov, zgrešil naš planet?

Na namišljeni Zemlji v vzporednem času spremljamo mladega apatozavra Arla, ki se med bliskovito povodnijo po nesreči loči od svoje družine. Medtem ko išče pot domov, spozna divjega človeškega fanta Spota. Nova prijatelja si morata zdaj skupaj utreti pot čez surovo skrivnostno deželo z neštetimi nevarnostmi. Arlo bo spoznal pomen soočenja s svojimi strahovi in pri tem bo ugotovil, kdo je v resnici ter česa je zmožen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Mildred Pierce
Drama, 1. sezona, 3. del
Režija: Todd Haynes
Igrajo: Kate Winslet, Brían F. O'Byrne, Melissa Leo , James Le Gros, Mare Winningham, Marin Ireland
Ocena IMDb: 7,7/10

Od leta 1931 do leta 1933. Kljub tragediji Mildred pripravlja svojo novo restavracijo s piščanci in pitami. Po skromnem otvoritvenem večeru je restavracija sčasoma polna strank in Mildred povabi Ido, nekdanjo sodelavko v obedovalnici, da bi ji pomagala krotiti naval gostov. Med njimi je tudi Monty, ki ne izgublja časa z osvajanjem Mildred in navduševanjem Vede. Na njegovo pobudo Mildred najame učitelja klavirja za Vedo, a ji zmanjka denarja za klavir, potem ko jo nove uredbe prohibicije prisilijo v preureditev točilnice. Veda je užaljena, Mildredina jeza na brezbrižnega Montyja in njegov ekstravagantni življenjski slog pa izbruhne prav na prvi dan novega leta.

Portret edinstvene, neodvisne ženske v času Velike depresije v ZDA.

Najnovejša med mini-serijami programa HBO je "Mildred Pierce"; dramatizacija nepozabnih likov iz klasičnega romana Jamesa M. Caina iz leta 1941 o ponosu in pravicah srednjega razreda. V naslovni vlogi nastopi dobitnica oskarja (za dramo "Bralec") Kate Winslet, scenarist in režiser pa je slavni filmski ustvarjalec Todd Haynes (nominacija za scenarij "Far from Heaven"). Drama v petih delih prinaša intimni portret neodvisne, nedavno ločene ženske v času Velike depresije, ki si prizadeva ustvariti novo življenje zase in za svojo družino. Zgodba raziskuje njeno neomajno predanost hčeri Vedi (Evan Rachel Wood) in zapletene odnose do moških v njenem življenju; med njimi sta igralec pola Monty Beragon (Guy Pearce) in nekdanji mož Bert Pierce (Brían F. O’Byrne).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
21:10
Nogometaši
Humor, 2. sezona, 8. del
Izvirnik: Ballers: Laying In The Weeds
Režija: Julian Farino
Igrajo: Dwayne Johnson, John David Washington, Omar Benson Miller, Donovan W. Carter, Troy Garity, Jazmyn Simon
Ocena IMDb: 7,5/10

Serija Nogometaši spremlja skupino aktivnih in upokojenih igralcev ameriškega nogometa, njihove družine, prijatelje in trenerje.

Spencer Strasmore (Dwayne "The Rock" Johnson) in fantje se na programu HBO vračajo v drugi sezoni uspešne serije avtorja Steva Levinsona (serija "Priskledniki"), ki še bolj pronicljivo razkriva bleščeč in neusmiljen svet profesionalnega nogometa na ameriški Floridi. Tokrat so stvari še bolj napete, tekmovalne in bolj zapletene kot kdaj prej; meja med poklicnim in zasebnim je med iskanjem trajnega uspeha in slave povsem zabrisana. Nekdanji nogometni zvezdnik Spencer, ki je zdaj finančni menedžer, se mora soočiti z demoni iz svoje preteklosti, ko se zoperstavlja največji zveri v tem poslu, Andreju Allenu. Medtem se Spencerjevi najboljši prijatelji in stranke trudijo najti lastno pot. Ricky ponižno raziskuje svoje možnosti samostojnega agenta, medtem ko skuša spoznati očeta, ki ga je zapustil; Charles skuša uravnotežiti življenje z otrokom in svojo prihodnost v igri; Vernon pa se sooča s posledicami dogajanja na igrišču. Spencerju pri ubadanju z dobičkonosnimi posli in velikimi osebnostmi pomagajo neustrašni sodelavec Joe, trezni agent Jason ter njegovo dekle in športna poročevalka Tracy. V panogi, kjer ti bodisi uspe veliki met ali pa propadeš, se bodo Spencer in njegovo moštvo naučili, da morajo biti nenehno pripravljeni na boj za še več denarja, dogovorjenih poslov in spoštovanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:40
Pomočnika ravnatelja
Humor, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Vice principals: Gin
Režija: David Gordon Green
Igrajo: Georgia King, Walton Goggins, Kimberly Hebert Gregory, Danny McBride, Sheaun McKinney, Edi Patterson
Ocena IMDb: 7,8/10

Kdo bo ravnatelj?

Danny McBride in Jody Hill, ustvarjalca komične serije "Minljiva slava", prinašata črno komedijo o srednji šoli in dveh ljudeh, ki jo skoraj vodita. Danny McBride in Walton Goggins sta Neal Gamby in Lee Russell, pomočnika ravnatelja in tekmeca, zapletena v zagrizen epski boj za najvišjo šolsko funkcijo – po tem, ko dotedanji dolgoletni ravnatelj (Bill Murray) odstopi, da bi skrbel za bolno ženo. Ko se v dirko za ravnateljsko mesto vključi še dr. Belinda Brown (Kimberly Hebert Gregory), Gamby in Russell začasno potisneta vstran nesoglasja ter se ji po načelu "sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj" družno upreta. V tem boju brez zajetih jetnikov bo zmagovalec samo eden – in ironično je le to, da je dr. Brownova verjetno edina pretendentka za ravnateljsko funkcijo, ki jo iskreno ženejo interesi šole.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:15
Pravi zapornik
Komedija
Izvirnik: Get hard
Režija: Etan Cohen
Igrajo: Will Ferrell, Kevin Hart, Craig T. Nelson, Alison Brie, Edwina Findley Dickerson, Ariana Neal
Ocena IMDb: 6/10

Premožnega investicijskega bankirja po krivem obtožijo finančne prevare in obsodijo na desetletno zaporno kazen v zloglasni kaznilnici San Quentin.

Jamesu Kingu sodnik pred začetkom prestajanja kazni nameni 30 dni, da uredi osebne in poslovne zadeve. Obupani King prosi za pomoč temnopoltega uslužbenca iz svoje avtopralnice Darnella Lewisa (Kevin Hart), da bi ga ustrezno "utrdil" ter pripravil na neusmiljeno življenje za rešetkami. James napačno sklepa, da je Darnell nekdanji kaznjenec ter žilav fant z ulice, vendar je ta le marljivi lastnik majhnega podjetja, ki še nikoli ni dobil kazni za napačno parkiranje – kaj šele, da bi kdaj pristal v zaporu. Kljub temu se bo za bogato plačilo Darnell presneto potrudil, da bosta iz Jamesa skupaj naredila vsega vajenega okorelega nasilneža; pri tem pa odkrijeta, kako zelo sta se motila pri številnih stvareh – tudi pri vtisu, ki ga imata drug o drugem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:55
Pobesneli Max: Cesta besa
Akcija
Izvirnik: Mad Max: Fury road
Režija: George Miller
Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones
Ocena IMDb: 8,1/10

V četrtem nadaljevanju slovite franšize cestni bojevnik Max združi moči s skrivnostno Furioso.

Max (Tom Hardy), ki ga preganja mučna preteklost, je prepričan, da bo preživel le tako, da preostanek svojih dni prebije sam, brez pomoči kogarkoli. Vendar nanese tako, da se zaplete s skupino ubežnic, ki se skozi neprizanesljivo avstralsko pustinjo prebija v bojnem vozilu z vladarico puščavske oaze Furioso (Charlize Theron) za krmilom. Pobegnile so iz trdnjave, ki jo ustrahuje samooklicani vladar Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne); slednjemu so izmaknile nekaj neprecenljivega. Besni tiran skliče svoje poveljnike in njihove tolpe mladih samomorilskih bojevnikov ter se brez milosti požene za ubežniki – v cestni vojni, polni neverjetne akcije, ognja, kovine in fantastičnih vozil.

Režiser George Miller, ustanovitelj filmskega postapokaliptičnega žanra ter avtor legendarne franšize Pobesneli Max, se vrača v fantastični poblazneli svet nekdanjega policista, cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja. Trilogija je na novo opredelila meje sodobnega filma z domišljeno estetiko in kaosom opustošenega sveta ter odločnega moža, ki tava po njem.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015