TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 13.02.2017
00:05
Pobesneli Max: Cesta besa
Akcija
Izvirnik: Mad Max: Fury road
Režija: George Miller
Igrajo: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Josh Helman, Nathan Jones
Ocena IMDb: 8,1/10

V četrtem nadaljevanju slovite franšize cestni bojevnik Max združi moči s skrivnostno Furioso.

Max (Tom Hardy), ki ga preganja mučna preteklost, je prepričan, da bo preživel le tako, da preostanek svojih dni prebije sam, brez pomoči kogarkoli. Vendar nanese tako, da se zaplete s skupino ubežnic, ki se skozi neprizanesljivo avstralsko pustinjo prebija v bojnem vozilu z vladarico puščavske oaze Furioso (Charlize Theron) za krmilom. Pobegnile so iz trdnjave, ki jo ustrahuje samooklicani vladar Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne); slednjemu so izmaknile nekaj neprecenljivega. Besni tiran skliče svoje poveljnike in njihove tolpe mladih samomorilskih bojevnikov ter se brez milosti požene za ubežniki – v cestni vojni, polni neverjetne akcije, ognja, kovine in fantastičnih vozil.

Režiser George Miller, ustanovitelj filmskega postapokaliptičnega žanra ter avtor legendarne franšize Pobesneli Max, se vrača v fantastični poblazneli svet nekdanjega policista, cestnega bojevnika Maxa Rockatanskyja. Trilogija je na novo opredelila meje sodobnega filma z domišljeno estetiko in kaosom opustošenega sveta ter odločnega moža, ki tava po njem.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:05
Mož iz agencije U.N.C.L.E.
Akcija
Izvirnik: The man fom U.N.C.L.E.
Režija: Guy Ritchie
Igrajo: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth
Ocena IMDb: 7,3/10

Dogajanje je postavljeno v zgodnja šestdeseta leta, vrhunec hladne vojne med velesilama.

Izurjeni agent CIE Napoleon Solo (Henry Cavill) in agent ruske tajne službe KGB Ilija Kurjakin (Armie Hammer) morata potisniti vstran tradicionalno dolgoletno sovražnost ter po sili razmer sodelovati pri posebni nalogi – zaustaviti mednarodno zločinsko organizacijo, ki skuša z razdeljevanjem jedrskega orožja in tehnologije razdreti že tako krhko ravnovesje sil. Dvojica ima zgolj eno sled, hčer izginulega nemškega znanstvenika (Alicia Vikander), ki je hkrati njuna edina priložnost, da se vtihotapita v organizacijo in dobita tekmo s časom, najdeta znanstvenika ter naposled preprečita katastrofo svetovnih razsežnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:00
Punce
Humor, 6. sezona, 1. del
Izvirnik: Girls: All I ever wanted
Režija: Lena Dunham
Igrajo: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky
Ocena IMDb: 7,3/10

Dogodivščine skupine deklet v njihovih zdaj že poznih 20-ih letih.

Z emmyjem in zlatim globusom nagrajena komična serija scenaristke, režiserke in igralke Lene Dunham spremlja skupino deklet iz New Yorka, ki se z duhovitimi vzponi in padci prebija skozi svoja pozna dvajseta leta. Hannah, Marnie, Jessa in Shoshanna še vedno skušajo dojeti, za kaj gre v življenju. V New Yorku živijo že nekaj let, a še vedno niso povsem prepričane, kaj hočejo – od fantov, druga druge in samih sebe. Stvari pa nikakor ne postajajo jasnejše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:45
Za Nedo
Biografija
Izvirnik: For Neda
Režija: Antony Thomas
Igrajo: Shohreh Aghdashloo, Houda Echouafni
Ocena IMDb: 8,1/10

Dokumentarec programa HBO pripoveduje zgodbo o Nedi Agha-Soltan.

20. junija 2009 so Nedo Agha-Soltan ustrelili v srce ostrostrelci med protesti po predsedniških volitvah v Iranu. Slike njenih zadnjih trenutkov je ujela kamera prenosnega telefona in so se čez nekaj ur pojavili na spletu. Demonstracije so hipoma postale središče pozornosti vsega sveta, Neda pa je prerasla v simbol iranske revolucije. Dokumentarec pripoveduje osebno zgodbo o mladi Iranki in njeni tragični smrti, medtem ko raziskuje širši kontekst iranskih prizadevanj za svobodo, ki so med enim od zborovanj pripeljale do tega dogodka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:00
Alex na razpotju
Drama
Izvirnik: Alex of Venice
Režija: Chris Messina
Igrajo: Chris Messina, Mary Elizabeth Winstead, Jennifer Jason Leigh, Marin Hinkle, Don Johnson, Derek Luke
Ocena IMDb: 5,8/10

Deloholična odvetnica Alex mora začeti novo življenje, ko jo nenadoma zapusti mož.

Alex Vedder (Mary Elizabeth Winstead) se ubada z ostarelim očetom (Don Johnson), ki si še vedno želi uspeti kot igralec, ekscentrično sestro (Katie Nehra) in nepopisno sramežljivim sinom (Skylar Gaertner). Alex je deležna številnih tegob, od banalnih vsakdanjih težav do absurdnih nesporazumov, in zdaj nima nikogar, ki bi ji pomagal. Ko spozna, da ji bo uspelo tudi brez moža, v sebi na novo odkrije ranljivost in moč, ki ju ni poznala, ko je še skušala zakrpati odnose v svoji razbiti družini. Ob vsem tem se mora ukvarjati tudi z najpomembnejšim in najzahtevnejšim pravnim primerom v svoji karieri.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:25
Zmagovalci
Komedija
Izvirnik: Best in show
Režija: Christopher Guest
Igrajo: Jay Brazeau, Parker Posey, Michael Hitchcock , Catherine O'Hara, Eugene Levy, Carrie Aizley
Ocena IMDb: 7,5/10

Zabavna satira spremlja ugledno pasje tekmovanje, kjer "snemalna ekipa" dokumentira vznemirjenje in napetosti med ekscentričnimi sodelujočimi.

Dogajanje v filmu razkrije nenavadno raznolikost pasjih lastnikov, ki z vseh koncev države pridejo pokazat svoje štirinožne tekmovalce. Vljudni prodajalec Gerry Fleck in njegova živahna soproga Cookie veselo pripravljata svojega terierja, lastnik prodajalne Harlan Pepper pa upa, da bo njegov hubertčan nič manj kot zmagovalec. Medtem ko ambiciozna pravnika mrzlično pripravljata svojega nevrotičnega weimaranca, čudaško vesel gejevski par pa njunega shih tzuja, skuša nesposobni povezovalec prireditve Buck Laughlin zaman pritegniti pozornost s slikovitimi anekdotami o vsaki pasmi. V igri je naslov šampiona in lastniki psov poskusijo vse, da bi navdušili sodnike in odnesli domov prestižno nagrado najboljšega na prireditvi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
08:55
Prvi ponedeljek v maju
Izvirnik: The first Monday in May

Dokumentarec spremlja pripravo najbolj obiskane modne razstave v zgodovini oddelka The Costume Institute pri newyorškem muzeju Metropolitan.

Dokumentarec prinaša edinstven vpogled v zakulisje dveh najpomembnejših prireditev v New Yorku: "China: Through The Looking Glass", najbolj obiskane modne razstave v zgodovini oddelka The Costume Institute pri umetnostnem muzeju Metropolitan (imenovanem tudi "Anna Wintour Costume Center"), ki predstavlja s kitajsko tradicijo navdihnjene zahodnjaške modne trende ter prestižne plesne prireditve "2015 Met Gala", kjer največji zvezdniki zbirajo finančna sredstva. Glavna urednica revije "Vogue" ter vodja gala sprejema Anna Wintour in muzejski kurator ter organizator predstave Andrew Bolton nas bosta popeljala skozi priprave nepozabnega večera.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
10:25
Nekega božičnega večera
Družinski
Izvirnik: One Christmas eve
Režija: Jay Russell
Igrajo: Anne Heche, Kevin Daniels, Carlos Gómez, Griffin Kane, Ali Skovbye, Brian Tee
Ocena IMDb: 6,4/10

Božični predvečer je eden najbolj čarobnih trenutkov leta: družina, prijatelji, darila, svetovni mir in dobre želje – a ne za Blakemorove.

Vse, kar lahko gre narobe, bo za božič tokrat zares šlo narobe! Nora vožnja v prepad se začne, ko skuša Cesar Cortez (Carlos Gomez) pred njihovim pragom zavreči pasjega mladiča. Njegovo srce je sicer na pravem mestu, noga pa na napačnem: spotakne se in nerodno pade. Nell Blakemore (Anne Heche) in njena otroka ga odpeljejo v bolnišnico. Nedavno ločena mati samohranilka Nell tam spozna sanjavega zdravnika (Brian Tee), njen 11-letni sin in psiček padeta v jašek na gradbišču, novi varnostnik (Kevin Daniels) pokliče mestne redarje, ki odpeljejo njihov avto, za nameček pa jih nadleguje še grozna medicinska sestra. In to še ni vse: nazadnje skušajo ukrasti njihov avto. Voznik tovornjaka za odvoz avtomobilov jasno pove: "Tole je en nesrečen dan za vse vas." Nell si je res želela, da bi bil tokratni božič najboljši vseh časov. To se ne zgodi –a prav gotovo si ga bodo zapomnili!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
11:50
Zoolander 2
Komedija
Režija: Ben Stiller
Igrajo: Ben Stiller, Olivia Munn, Penélope Cruz, Christine Taylor, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch
Ocena IMDb: 4,8/10

Pripravite se na nevarno privlačno pustolovščino, v kateri čedni pogledi prav zares ubijajo!

Ko začne skrivnostni morilec pobijati najlepše in najpostavnejše ljudi sveta, sklene posebna agentka Interpola Valentina Valencia (Penélope Cruz) poklicati na pomoč nekdanja modna zvezdnika in moška supermodela Dereka (Ben Stiller) in Hansela (Owen Wilson). Na tajni nalogi se morata vrniti v izumetničeni svet visoke mode, obuditi svojo nekdanjo slavo ter rešiti svet. Na njuni poti stoji le nekaj: zločinski veleum Mugatu (Will Ferrell) in njegova zlobna varovanka (Kristen Wiig).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:30
Mož iz agencije U.N.C.L.E.
Akcija
Izvirnik: The man fom U.N.C.L.E.
Režija: Guy Ritchie
Igrajo: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth
Ocena IMDb: 7,3/10

Dogajanje je postavljeno v zgodnja šestdeseta leta, vrhunec hladne vojne med velesilama.

Izurjeni agent CIE Napoleon Solo (Henry Cavill) in agent ruske tajne službe KGB Ilija Kurjakin (Armie Hammer) morata potisniti vstran tradicionalno dolgoletno sovražnost ter po sili razmer sodelovati pri posebni nalogi – zaustaviti mednarodno zločinsko organizacijo, ki skuša z razdeljevanjem jedrskega orožja in tehnologije razdreti že tako krhko ravnovesje sil. Dvojica ima zgolj eno sled, hčer izginulega nemškega znanstvenika (Alicia Vikander), ki je hkrati njuna edina priložnost, da se vtihotapita v organizacijo in dobita tekmo s časom, najdeta znanstvenika ter naposled preprečita katastrofo svetovnih razsežnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:25
Materinski dan
Romantični
Izvirnik: Mother's day
Režija: Garry Marshall
Igrajo: Jennifer Aniston, Timothy Olyphant, Shay Mitchell, Caleb Brown, Brandon Spink, Sam Marshall
Ocena IMDb: 5,6/10

Prepletu zgodb o skupini ljudi, ki jim je skupnega nekaj zelo pomembnega: matere.

V poklonu vezem, ki jih ni mogoče pretrgati, pridejo na svoj račun matere, ki pričakujejo otroka, samohranilke, mačehe, lezbijke, odtujene ženske in dolgo izgubljene matere. Teden pred ameriškim praznikom, ki časti mame, nas življenja skupine močnih, ljubečih in skrajno nepopolnih žensk – od ločene matere, ki se sooča z novo mačeho svojih otrok, do mlade mamice, ki skuša najti svojo biološko mater, – na čustven in zabaven način opominjajo, da je sleherna mama na svoj način junakinja.

V tradiciji svojih priljubljenih prazničnih filmov "Valentinovo" in "Silvestrovo v New Yorku" se legendarni filmski režiser Garry Marshall ("Čedno dekle") vrača z zvezdniško zasedbo – v novi, zabavni romantični komediji o najpomembnejših osebah za vse nas.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
17:20
Zootropolis
Animacija
Izvirnik: Zootopia
Režija: Byron Howard
Igrajo: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt
Ocena IMDb: 8,1/10

V sodobnem živalskem mestu Zootropolis spoznamo polno najrazličnejših, ljudem podobnih živali.

V Zootropolisu ni pomembno, kaj si in kako si velik – vsakdo ima možnost, da se uveljavi, od največjega slona do najmanjše miške. Ambiciozna mlada policistka Malči Hop se želi dokazati kot prava varuhinja reda in miru, vendar je zaradi zajčje šibkosti nihče ne jemlje resno. Svojega načelnika vendarle pregovori, da ji pusti raziskati serijo nepojasnjenih zločinov, njena edina priča pa je prekanjeni prevarant Nik. Pretkani lisjak sprva poskrbi za številne zabavne nesporazume, a ko se sodelavca po sili bližata razkritju umazane zarote, si morata dejansko zaupati in vsemu mestu dokazati, kaj je pravi živalski pogum.

Ustvarjalci animiranih uspešnic "Ledeno kraljestvo" in "Veličastnih 6" iz studiev Walt Disney Animation predstavljajo nenavadno velemesto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
19:05
Alica izza ogledala
Avantura
Izvirnik: Alice through the looking glass
Režija: James Bobin
Igrajo: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans
Ocena IMDb: 6,3/10

Alice se vrne v čudežno kraljestvo Spodnje ter naleti na Klobučarja v obupnem stanju.

Alica Kingsleigh (Mia Wasikowska) je zadnjih nekaj let potovala po svetu in po očetovim stopinjah objadrala vsa svetovna morja. Po vrnitvi v London se sreča s čarobnim ogledalom in tako se vrne v fantastično kraljestvo Spodnje. Tam se vnovič sestane s svojimi prijatelji Belim Zajcem (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Smejočo Mačko (Stephen Fry) in Norim Klobučarjem (Johnny Depp), vendar slednji ni najbolj pri sebi. Klobučar je izgubil svojo Veličino, zato Mirana (Anne Hathaway) pošlje Alico na pot, da bi si izposodila Kronosfero, kovinsko kroglo znotraj sobane v Veliki Uri, ki nadzoruje čas. Ko se skozi čas vrne v preteklost, se Alica sooči s prijatelji in sovražniki v različnih točkah v njihovih življenjih ter odpravi na nevarno dirko, da bi rešila Klobučarja, preden se čas izteče.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Punce
Humor, 6. sezona, 1. del
Izvirnik: Girls: All I ever wanted
Režija: Lena Dunham
Igrajo: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver, Alex Karpovsky
Ocena IMDb: 7,3/10

Dogodivščine skupine deklet v njihovih zdaj že poznih 20-ih letih.

Z emmyjem in zlatim globusom nagrajena komična serija scenaristke, režiserke in igralke Lene Dunham spremlja skupino deklet iz New Yorka, ki se z duhovitimi vzponi in padci prebija skozi svoja pozna dvajseta leta. Hannah, Marnie, Jessa in Shoshanna še vedno skušajo dojeti, za kaj gre v življenju. V New Yorku živijo že nekaj let, a še vedno niso povsem prepričane, kaj hočejo – od fantov, druga druge in samih sebe. Stvari pa nikakor ne postajajo jasnejše.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:45
Viski tango fokstrot
Biografija
Izvirnik: Whiskey tango foxtrot
Režija: Glenn Ficarra
Igrajo: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman, Alfred Molina, Christopher Abbott, Billy Bob Thornton
Ocena IMDb: 6,6/10

Tina Fey nastopi v huronsko zabavni komediji o tem, kako samega sebe najdeš na najbolj nepričakovanih krajih.

V dolgočasno pisarniško rutino ujeta novinarka Kim Baker (Tina Fey) si sklene popestriti poklicno in siceršnje življenje, zato se odpravi na nevarno poročevalsko nalogo v vojni Afganistan. Daleč od doma in udobja zahodnjaškega sveta jo po premaganem kulturnem šoku čaka srečanje s pustolovsko novinarko Tanyo Vanderpoel (Margot Robbie), strogim polkovnikom (Billy Bob Thornton) ter očarljivim fotoreporterjem (Martin Freeman), ki ji pomagajo, da se prebije skozi zmedo in norost tega drugačnega sveta. Sredi kaosa Kim v sebi najde moč, za katero ni vedela, da jo ima: tvega vse, da bi lahko domov prinesla pomembno novinarsko zgodbo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
23:35
Norenje 3
Triler
Izvirnik: Joy ride 3
Režija: Declan O'Brien
Igrajo: Ken Kirzinger, Jesse Hutch, Benjamin Hollingsworth, Gianpaolo Venuta, Jake Manley, Kirsten Prout
Ocena IMDb: 4,7/10

V tretjem delu franšize se vrača Rusty Nail, da bi na vsakem ovinku krvavo kaznoval mladostniško predrznost in nepravičnost.

Tokrat spremljamo skupino vročekrvnih cestnih dirkačev, ki se odpravljajo na dirko Road Rally 1000. Na poti po odmaknjeni bližnjici do kraja dirke jih začne sadistični tovornjakar zasledovati, dražiti in mučiti, dokler se srhljiva cestna preizkušnja ne konča.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014