TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 13.04.2017
01:00
28 dni pozneje
Grozljivka
Izvirnik: 28 days later
Režija: Danny Boyle
Igrajo: Alex Palmer, Bindu De Stoppani, Jukka Hiltunen, David Schneider, Cillian Murphy , Toby Sedgwick
Ocena IMDb: 7,6/10

Smrtonosni virus zdesetka prebivalstvo Velike Britanije, peščica preživelih pa se trudi rešiti človeštvo pred izginotjem.

Nad Veliko Britanijo se razdivja nevaren virus, ki uide iz laboratorija za raziskavo primatov, v katerega so vdrli aktivisti za pravice živali. Prenaša se s krvjo, poguben pa je v nekaj sekundah, saj okužene za vedno pahne v stanje morilskega besa. V 28 dneh je država na kolenih in peščica preživelih začne reševati prihodnost, a se ne zaveda, da virus ni edina stvar, ki jih ogroža. Jim (Cilian Murphy) se zbudi v bolnišnici in se pridruži peščici preživelih, pozneje pa skupini vojakov, ki se trudijo rešiti prihodnost človeštva. Jim bo to uspelo celo na račun lastne človečnosti?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
02:55
28 tednov pozneje
Grozljivka
Izvirnik: 28 weeks later
Režija: Juan Carlos Fresnadillo
Igrajo: Robert Carlyle, Rose Byrne, Jeremy Renner, Harold Perrineau, Catherine McCormack, Idris Elba
Ocena IMDb: 7/10

Ameriška vojska sprva misli, da vojna proti smrtonosnemu virusu dobljena, vendar se izkaže nasprotno.

28 tednov pozneje se začne šest mesecev zatem, ko je Veliko Britanijo opustošil uničujoči virus. Ameriška vojska razglasi, da je vojna proti virusu dobljena, in država se začne obnavljati; ljudje se začnejo vračati domov. Ob vračanju prvega vala beguncev se ponovno srečajo tudi člani družine Harris, toda eden od njenih članov s sabo nevede nosi grozljivo skrivnost. Izkaže se, da virus še ni pokončan – pravzaprav je zdaj še bolj nevaren kot kdaj prej.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
04:35
Ameriška ljubica
Komedija
Izvirnik: Mistress America
Režija: Noah Baumbach
Igrajo: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear, Jasmine Cephas Jones, Michael Chernus, Cindy Cheung
Ocena IMDb: 6,7/10

V komediji zmešnjav spremljamo mlado študentko Tracy.

Tracy (Lola Kirke) je študentka na newyorški univerzi, ki jo v Velikem jabolku pričaka drugačen življenjski slog od pričakovanega: na fakulteti ne pozna nikogar in ne premore občutka za bliskovito urbano dogajanje, kakršnega si je predstavljala. A kmalu jo osamljenosti odreši njena prihodnja polsestra Brooke (Greta Gerwig) ter jo vzame pod svoje okrilje. Brooke živi na Times Squaru, pozna vsakogar med tistimi, ki jih je vredno poznati, in živi svobodomiselno, divje, trendovsko življenje mlade ženske. Naivno Tracy kmalu pritegne v svoje privlačne in zmešane življenjske načrte.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:00
Umor, je spekla: Smrtonosni recept
Kriminalka
Izvirnik: Murder, she baked: A deadly recipe
Režija: Kristoffer Tabori
Igrajo: Alison Sweeney, Cameron Mathison, Barbara Niven, Lisa Durupt, Gabriel Hogan, Juliana Wimbles
Ocena IMDb: 6,9/10

Lastnica priljubljene pekarne Hannah se spajdaši s krajevnim zobarjem, da bi njenega svaka skupaj razrešila sumov.

V zaspanem mestecu Eden Lake v ameriški Minnesoti je Hannah Swensen lastnica priljubljene pekarne "The Cookie Jar", kjer nastajajo slastni priboljški in se vnemajo opravljive mestne govorice. Poleg odličnih pekarskih dobrot ima Hannah tudi posebno detektivsko žilico za krajevne zločinske primere. Njen svak, šerifov pomočnik Bill Todd, se v mrzlični volilni tekmi poteguje za funkcijo najvišjega mestnega varuha zakona proti robatemu šerifu Grantu. Hannah ima skrbi tudi s sestro, ki bo vsak čas rodila, po nedavnem strašljivem srečanju pa tudi z avtomobilskim tatom, in zdi se ji, da je njeno stresno življenje doseglo vrelišče. A stvari se še bolj zapletejo, ko nepričakovano najde truplo šerifa Granta in njen svak Bill nenadoma postane glavni osumljenec za zločin. Hannah sklene dokazati njegovo nedolžnost in razrešiti primer, ob tem pa kmalu odkrije, da je bil umorjeni šerif Grant vse prej kot priljubljen človek. Medtem pa čedni detektiv Mike Kingston začne lastno preiskavo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
07:30
Liga pravice: Napad legije pogube!
Animacija
Izvirnik: Justice league: Attack of the legion of doom!
Režija: Rick Morales
Igrajo: Dee Bradley Baker, Troy Baker, John DiMaggio, Grey Griffin, Mark Hamill, Tom Kenny
Ocena IMDb: 6,5/10

Ker je Liga pravice iztrebila kriminal v Gothamu, zlobni Lex Luthor najame moštvo super-zločincev, znano kot Legija pogube.

Kriminal se je močno zmanjšal, odkar za varnost Metropolisa skrbi novoustanovljeno moštvo superjunakov Liga pravice – vendar je megalomanski genij Lex Luthor nad tem vse prej kot navdušen. S pomočjo Black Mante, Sinestra in tolpe neusmiljenih najemnikov sestavi lastno super-zločinsko ekipo, ki se predstavi kot Legija pogube. Luthor namerava napasti tajno vladno poslopje "Območje 52" in samo Liga pravice lahko ustavi njegovo zlobno vojsko. Superman, Batman, Wonder Woman in drugi iz Legije pravice se bodo morali soočiti z največjimi in najmočnejšimi malopridneži, kar jih je svet videl.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
08:50
Primite ga
Avantura
Izvirnik: Catch that kid
Režija: Bart Freundlich
Igrajo: Kristen Stewart, Corbin Bleu, Max Thieriot, Jennifer Beals, Sam Robards, John Carroll Lynch
Ocena IMDb: 5,2/10

Dvanajstletno Maddy in njenega pustolovskega očeta je vedno povezovala ljubezen do plezanja v gorah.

Maddy in njenega očeta hobi do plezanja privede do nesreče, ko si je oče na Mount Everestu poškodoval hrbtenico in za vedno ostal hrom; pomaga mu lahko le zelo draga operacija. Odločena, da zbere denar za operacijo, Maddy prepriča dva prijatelja, računalniškega genija in tehnično nadarjenega mladeniča, da ji pomagata izvesti tvegano krajo. Nameravajo namreč vdreti v lokalno izjemno strogo varovano banko, ter priti do sefa v trezorju, ki visi 100 metrov nad tlemi. Za dodaten zaplet poskrbi njena mati, ki je zaposlena pri isti banki kot vodja varnostne službe. Navkljub oviram na njeni poti je Maddy trdno odločena, da očetu priskrbi potrebni denar z uporabo osupljivih plezalnih veščin, ki se jih je naučila od njega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
10:20
Riko, Oskar in senčne prikazni
Družinski
Izvirnik: Rico, Oskar und die Tieferschatten
Režija: Neele Leana Vollmar
Igrajo: Anton Petzold, Juri Winkler, Karoline Herfurth, Axel Prahl, Ronald Zehrfeld, Ursela Monn
Ocena IMDb: 7,1/10

Riko resda ne ve, kje se ga drži glava, a ima sposobnost opazovanja reči – posebej v družbi novega prijatelja Oskarja.

Desetletni Riko je nenavaden deček. Vrstniki se pogosto norčujejo iz njega, ker včasih kaj zameša in ker ne loči leve od desne. Vendar pa ima Riko sijajno sposobnost opazovanja drobnih reči, kot je denimo košček testenin na tleh ali nenavadno dogajanje v stanovanjskem bloku, kjer živi. Najraje preživlja čas v družbi svojega novega prijatelja, brihtnega in nadarjenega, vendar tudi nekoliko strahopetnega Oskarja. Ko slednjega nekoč ugrabijo, ima Riko končno priložnost, da izkoristi svoje posebne spretnosti in pokaže svojo neomajnost.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2014
11:55
Hollarjevi
Komedija
Izvirnik: The Hollars
Režija: John Krasinski
Igrajo: John Krasinski, Margo Martindale, Sharlto Copley, Richard Jenkins, Anna Kendrick, Randall Park
Ocena IMDb: 6,5/10

John je prisiljen spoznavati nori svet, ki ga je zapustil.

Zaradi skorajšnje možganske operacije svoje matere se mora nadobudni newyorški umetnik John Hollar vrniti v rojstno mestece v notranjosti države. Doma ga vase spet hitro potegne vse tisto, pred čemer je svojčas s podeželja pobegnil v velemesto: njegova disfunkcionalna družina, nekdanji tekmeci iz srednje šole in celo pretirano voljna bivša simpatija. Medtem pa njegovo dekle v New Yorku pričakuje njunega prvega otroka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:25
Izganjalci duhov
Akcija
Izvirnik: Ghostbusters
Režija: Paul Feig
Igrajo: Zach Woods, Kristen Wiig, Ed Begley Jr, Charles Dance, John Milhiser, Ben Harris
Ocena IMDb: 5,5/10

Trideset let po kultnem izvirniku režiser Paul Feig poskrbi za svežo in huronsko zabavno prenovo nadnaravne komedije.

Raziskovanja nadnaravnih pojavov se lotita zvedava Erin in ukazovalna Abby, ki napišeta knjigo o resničnem obstoju duhov. Drzna teorija Erin stane prestižnega profesorskega mesta na univerzi, toda ko New York tudi dejansko zajamejo nadnaravni pojavi, mora znova združiti moči z Erin. Na pomoč jima priskočita čudaška izumiteljica Jillian in zgovorna Patty, toda zlonamerni demon Rowan jim je pripravil posebej grozljiva, zlobna in pogosto sluzasta presenečenja.

Paul Feig, režiser obešenjaških komedij "Dekliščina", "Drzni par" in "Vohunka", na velika platna po treh desetletjih vrača kultne "Izganjalce duhov" – s povsem novimi junakinjami. V ženski igralski zasedbi blestijo Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon in Leslie Jones, ki se jim pridruži nerodni tajnik Chris Hemsworth.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
15:20
Komet
Romantični
Izvirnik: Comet
Režija: Sam Esmail
Igrajo: Justin Long, Kayla Servi, Eric Winter, Emmy Rossum, Ben Scott, Lou Beatty Jr.
Ocena IMDb: 6,7/10

Razkošno posneta romantična komedija prinaša neverjetno vzajemnost med osrednjima likoma ter edinstveno, kozmično ljubezensko zgodbo.

Naključno srečanje zbliža ciničnega Della (Justin Long) in bistroumno Kimberly (Emmy Rossum); vse je nared za burno ljubezensko romanco, ki se kot uganka razcveti ter oveni v naslednjih nepozabnih šestih letih. Zgodba se v časovnih preskokih premika iz preteklosti v sedanjost in spet nazaj, od kometa v Los Angelesu in srečanja v pariški sobi do usodnega telefonskega klica – medtem pa nastaja nepozaben ljubezenski odnos.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
16:55
Ameriška ljubica
Komedija
Izvirnik: Mistress America
Režija: Noah Baumbach
Igrajo: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear, Jasmine Cephas Jones, Michael Chernus, Cindy Cheung
Ocena IMDb: 6,7/10

V komediji zmešnjav spremljamo mlado študentko Tracy.

Tracy (Lola Kirke) je študentka na newyorški univerzi, ki jo v Velikem jabolku pričaka drugačen življenjski slog od pričakovanega: na fakulteti ne pozna nikogar in ne premore občutka za bliskovito urbano dogajanje, kakršnega si je predstavljala. A kmalu jo osamljenosti odreši njena prihodnja polsestra Brooke (Greta Gerwig) ter jo vzame pod svoje okrilje. Brooke živi na Times Squaru, pozna vsakogar med tistimi, ki jih je vredno poznati, in živi svobodomiselno, divje, trendovsko življenje mlade ženske. Naivno Tracy kmalu pritegne v svoje privlačne in zmešane življenjske načrte.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:20
Vražja nogometna druščina: Legenda živi
Avantura
Izvirnik: Die wilden Kerle 6 - Die Legende lebt
Režija: Joachim Masannek
Igrajo: Michael Sommerer, Aaron Kissiov, Ron Antony Renzenbrink, Vico Mücke, Bennet Meyer, Mikke Emil Rasch
Ocena IMDb: 4,5/10

Domiselna in odrezava zgodba ne govori le o nogometu, temveč prinaša tudi pustolovščino in občutek za prijateljstvo.

Leo, njegov brat Elias, Finn, Oskar, Joshua in Matze so obsedeni z nogometom. Čeprav so slišali za legendo o Vražji nogometni druščini, ji ne verjamejo preveč – dokler ne najdejo skrivnostnega zemljevida, ki jih vodi na nenavaden kraj in bi jim utegnil dokazati njegov obstoj. Znajdejo se med legendarnimi "vražjimi fanti" in izbrali so jih za naslednike izvirnih članov ekipe, ki so zdaj že odrasli. Fantje se začnejo trdo uriti in najamejo trenerja Willieja. Sprijazniti se morajo tudi s sedmim igralcem, dekletom po imenu Müller. So dovolj divji za zmago nad ekipo Debelega Mickeyja in rešitev Vražjega nogometnega dola?

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2016
20:00
Maximum Ride
Akcija
Režija: Jay Martin
Igrajo: Allie Marie Evans, Patrick Johnson, Lyliana Wray, Luke Gregory Crosby, Gavin Lewis, Tetona Jackson
Ocena IMDb: 3,9/10

Film prinaša neverjetno potovanje šestih mladih gensko izpopolnjenih sirot, ki imajo zmožnost letenja.

Sirote se odpravijo na misijo, kjer naj bi rešili najmlajšega med njimi in kjer razkrivajo peklenske znanstvene skrivnosti o tem, kako so nastali. Vodi jih Max (Allie Marie Evans), za svoja leta izjemno brihtno dekle, ki mora zbrati pogum in vso domiselnost, da bi prelisičila surove pol človeške in pol volčje stvore, se spopadla z lastnimi strahovi in se naposled soočila z osupljivo izdajo.

Film je posnet po izjemni seriji knjižnih uspešnic avtorja Jamesa Pattersona.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:30
Maraton: Bombni napad na patriotski dan
Dokumentarni
Izvirnik: Marathon: The Patriots' day bombing

Dokumentarec povzema dramo, ki se je 15. aprila 2013 zgodila na bostonskem maratonu, ko so v terorističnem napadu tam podtaknili bombo.

Film prinaša pričevanja navzočih in dogodkov po napadu na bostonskem maratonu iz različnih zornih kotov. Prikaz sega od priprav na sloviti maraton do izreka smrtne kazni storilcu Džoharju Carnajevu ter vsebuje posnetke nadzornih kamer, medijske in amaterske videoposnetke, ekskluzivne intervjuje s preživelimi v napadu in njihovimi svojci; pa tudi s tistimi, ki so se na dogodek prvi odzvali: reševalci, preiskovalci, državni uslužbenci in novinarji časnika Boston Globe, ki si je za poročanje o bombnem napadu prislužil Pulitzerjevo nagrado. V luči krute resničnosti terorizma se pravkar poročeni par, mati in hči ter dva brata – vsi hudo ranjeni v napadu – zdaj soočajo s telesnim in čustvenim celjenjem, medtem ko si njihove družine in prijatelji prizadevajo vzpostaviti normalna življenja in skupnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
23:15
Kako sem izgubila nedolžnost
Drama
Izvirnik: The diary of a teenage girl
Režija: Marielle Heller
Igrajo: Bel Powley, Willie, Kristen Wiig, Abby Wait, Alexander Skarsgård, Miranda Bailey
Ocena IMDb: 6,9/10

Zgodaj zrela najstnica, ki v 70. letih živi v San Franciscu, skuša doumeti skrivnostno razmerje ter zvezo med spolnostjo in ljubeznijo.

Zgodba o odraščanju in zorenju se leta 1976 odvija v San Franciscu, v času pojemajočega hipijevskega gibanja in nastajanja pankovsko-rokovske kulture. Tako kot večina najstnic tudi Minnie Goetze (Bel Powley) hrepeni po ljubezni, sprejemanju in občutku o svojem namenu v svetu. Minnie se spusti v zapleteno romantično zvezo z ljubimcem svoje matere (Kristen Wiig), boemskim in nepopisno čednim Monroejem (Alexander Skarsgård). V resnici bi rada doumela skrivnostno razmerje ter zvezo med spolnostjo in ljubeznijo. Kar sledi, je pronicljiva, duhovita in provokativna zgodba o spolnem in umetniškem prebujanju nekega dekleta brez vsakršnih predsodkov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015