TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 13.08.2019
01:45
Slender Man
Grozljivka
Režija: Sylvain White
Igrajo: Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Alex Fitzalan, Taylor Richardson
Ocena IMDb: 3,2/10

Srednješolke iz mesteca v Massachusettsu zanima grozljiva legenda o Slender Manu. Skušajo dokazati, da ne obstaja, nato pa ena izmed njih izgine.

Po resničnih dogodkih posneta zgodba se odvija v zakotnem mestecu v Massachusettsu, kjer štiri srednješolke opravijo poseben okultni obred, da bi razkrile in priklicale nevarnega Slender Mana.

Ko ena od njih skrivnostno izgine, se njenih prijateljic polasti sum, da je v resnici tudi sama postala žrtev grozljivega dolgina, ki preži iz temačnih gozdov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
03:20
Valentinovo
Izvirnik: Valentine's Day
Režija: Garry Marshall
Igrajo: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey
Ocena IMDb: 5,7/10

Film z zvezdniško igralsko zasedbo sledi ljubezenskim prigodam ljudi, ki v kaotičnem Los Angelesu vsak na svoj način doživljajo praznik zaljubljencev.

Valentinovo pride vsako leto, če vam je to všeč ali ne. Tistega dne so na prizorišču naša ljubezenska življenja; priložnost za romantično zvezo ali katastrofo. Lahko je zmedeno ali zapleteno, a navsezadnje gre vedno za ljubezen.

Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Jessica Alba, Eric Dane, Shirley MacLaine, Topher Grace, Queen Latifah in drugi poskrbijo za duhovito romantično komedijo, ki spremlja pet ljubezenskih zvez v Los Angelesu. Njihove poti se prepletejo prav na dan zaljubljencev.

Nominiranec za emmyja Garry Marshall ("Pretty Woman", "The Runaway Bride") režira film po scenariju avtorjev filmov "He's Just Not That Into You" ter "Never Been Kissed".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
05:25
Filmi in zvezde
Magazin, 11. sezona, 32. del
Izvirnik: Films and Stars
Režija: Alan Green
Igrajo: Alan Green
Ocena IMDb: 8,4/10

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Nizozemska
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
06:00
Storm
Družinski
Izvirnik: Storm: Letters van Vuur
Režija: Dennis Bots
Igrajo: Davy Gomez, Juna de Leeuw, Yorick van Wageningen, Angela Schijf, Maarten Heijmans, Peter Van den Begin
Ocena IMDb: 6,1/10

Ko njegovega očeta aretirajo, ker je natisnil prepovedno pismo Martina Luthra, 12-letni Storm pobegne z izvirnikom in skuša rešiti očeta.

Zgodovinska drama se odvija v času reformacije v 16. stoletju, ko svoboda govora v Evropi ni bila samoumevna pravica.

Zgodba spremlja 12-letnega Storma, mladega sina tiskarja Klaasa Voetena iz Antwerpna, ki skrivaj razmnožuje nekatera versko sporna besedila. Ko se Klaas odloči natisniti prepovedano pismo kontroverznega teologa Martina Luthra, ga oblasti aretirajo in grozi mu usmrtitev.

Stormu uspe pobegniti z izvirnikom pisma in kot izobčencu so mu kmalu za petami možje novega inkvizitorja. S pomočjo sirote Marieke se Storm pred zasledovalci skrije v mestno kanalizacijo in kmalu se znajde v dirki s časom, da bi očeta rešil pred grmado. Ampak komu naj zaupa v tem varljivem svetu verskega fanatizma?

Jezik: Nizozemščina
Leto: 2017
07:45
Legenda sovjega kraljestva
Animacija
Izvirnik: Legend Of The Guardians: The Owls Of Ga'Hoole
Ocena IMDb: 7/10

Spremljamo mlado sovo, ki jo očarajo očetove zgodbe o čuvajih Ga'Hoola, mitološki skupini krilatih bojevnikov, ki so rešili sove pred zlobneži.

Soren sanja, da se bo nekega dne pridružil tem junakom, čeprav se mu starejši brat Kludd pri tem posmehuje – on si želi loviti, leteti in mlajšemu bratu ukrasti očetovo naklonjenost.

Toda Kluddovo ljubosumje ima grozljive posledice – oba z bratom padeta iz svojega doma v krošnjah dreves, naravnost v roke zlobnežev. Zdaj mora Soren s pomočjo drugih pogumnih mladih sovic pobegniti.

Skupaj poletijo čez morje in skozi meglo poiskat Veliko drevo, dom legendarnih varuhov, ki so Sornovo edino upanje, in rešiti sovje kraljestvo.

Priznani filmski režiser Zack Snyder je pri animiranih filmih debitiral z domišljijskim družinskim pustolovskim filmom, ki temelji na knjigah Kathryn Lasky.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
09:25
Največji šovmen
Muzikal
Izvirnik: The Greatest Showman
Režija: Michael Gracey
Igrajo: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Austyn Johnson
Ocena IMDb: 7,6/10

Biografski muzikal o človeku, ki je ustvaril svetovno cirkuško senzacijo in si prislužil naziv očeta zabavne industrije.

Jackman upodobi lik najbolj slavnega šovmena na svetu, P. T. Barnuma, ki je leta 1870 zaslovel s cirkuško predstavo "The Barnum and Bailey Greatest Show on Earth".

Vizionar, politik, šovmen in poslovnež iz 19. stoletja P. T. Barnum je kot lastnik in vodja cirkusa ustvaril največji spektakel na svetu.

Režiser Michael Gracey se predstavlja z biografskim muzikalom, v katerem na čelu zvezdniške zasedbe blesti Hugh Jackman, priljubljeni filmski Wolverine.

Režiser Michael Gracey se predstavlja z biografskim muzikalom, v katerem na čelu zvezdniške zasedbe blesti Hugh Jackman, priljubljeni filmski Wolverine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
11:10
Grand Budapest hotel
Izvirnik: The Grand Budapest Hotel
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum
Ocena IMDb: 8,1/10

Pripoved spremlja prigode g. Gustava, oskrbnika slavnega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe.

V spreminjajočem se svetu med obema vojnama pripoved spremlja prigode g. Gustava, znamenitega oskrbnika slavnega evropskega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe, ki postane njegov zaupni prijatelj.

Zgodba se suka okrog tatvine in iskanja neprecenljive renesančne slike, neusmiljenega boja za družinsko zapuščino, brezupnega pregona z motocikli, vlaki, sanmi in smučmi ter najbolj prisrčne med vsemi ljubezenskimi zgodbami iz nekega pozabljenega časa.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:50
Lovec ubijalec
Akcija
Izvirnik: Hunter Killer
Režija: Donovan Marsh
Igrajo: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Ethan Baird, Jacob Scipio, Dempsey Bovell
Ocena IMDb: 6,6/10

Kapitan ameriške podmornice združi moči z vodom mornariških tjulnjev, da bi rešili ruskega predsednika, ki so ga ugrabili med državnim udarom.

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass (Gerard Butler) dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika (Gary Oldman) je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno.

Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
14:50
Pearl Harbor
Vojni
Režija: Michael Bay
Igrajo: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, William Lee Scott, Greg Zola, Ewen Bremner
Ocena IMDb: 6,1/10

V filmu spremljamo dva drzna mlada pilota ter čedno medicinsko sestro, ki se ujamejo v dogodke, ki so ZDA pahnili v drugo svetovno vojno.

Resnična zgodba o katastrofalnem porazu, junaški zmagi in osebnem pogumu se osredotoča na uničujoč vpliv vojne na dva drzna mlada pilota in dolgoletna prijatelja, ki ju upodobita Ben Affleck in Josh Hartnett, ter čedno in predano medicinsko sestro, ki jo igra Kate Beckinsale.

Film prinaša izjemno doživetje in dih jemajočo dramatizacijo najbolj "zloglasnega dne v novejši ameriški zgodovini", predvsem pa ganljiv poklon pogumnim moškim in ženskam, ki so mu bili priče.

Osupljivi vizualni in zvočni učinki bodo gledalca posadili v središče dogodkov, ki so spremenili svet – ko so zgodnjega nedeljskega dopoldneva nad ameriški rajski otok prihrumela japonska bojna letala ter pahnila ZDA v drugo svetovno vojno.

Zgodovina bo oživela v nepozabni epski pustolovščini "Pearl Harbor", spektakularni filmski izkušnji, ki jo prinašata producent Jerry Bruckheimer in režiser Michael Bay.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:50
Prejšnji teden: Nocoj z Johnom Oliverjem
Pogovorna oddaja, 6. sezona, 19. del
Izvirnik: Last Week Tonight With John Oliver
Režija: Joe Perota
Igrajo: John Oliver, David Kaye, Noel MacNeal, James Wojtal, Alberto Bonilla, Adam Newman
Ocena IMDb: 9/10

Oddaja, ki jo vodi John Oliver, predstavi novice o politiki in aktualnih dogodkih iz satiričnega vidika.

John Oliver je ena izmed najbolj duhovitih televizijskih osebnosti zadnjega časa; leta 2013 je požel pohvale kritikov in navdušenje občinstva kot gost oddaje The Daily Show voditelja Jona Stewarta.

Na program HBO prihaja z novo polurno pogovorno oddajo, v kateri že v tretji sezoni z značilno pronicljivostjo razgrinja številne sodobne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:25
Sirena
Drama, 2. sezona, 9. del
Izvirnik: Siren: No North Star
Režija: Nick Copus
Igrajo: Alex Roe, Eline Powell, Fola Evans-Akingbola, Ian Verdun, Rena Owen, Sibo Mlambo
Ocena IMDb: 7,1/10

V obalno mestece, ki naj bi bilo po legendi nekoč zatočišče siren, prispe skrivnostno dekle.

Fantazijska serija v desetih delih nas odpelje v Bristol Cove, obalno mestece, ki naj bi bilo po krajevni legendi nekoč zatočišče morskih siren. Prihod skrivnostnega dekleta se zdi kot potrditev teh ljudskih pripovedk, starodavni boj človeka z morjem pa se nenadoma nevarno zaostri, ko se začnejo plenilska bitja vračati in zahtevajo svojo pravico do morja.

V seriji igra Alex Roe kot Ben, brihtni morski biolog, ki ga pritegne Ryn, skrivnostno novo dekle v mestu, čudaška mlada ženska s temačno skrivnostjo, ki jo upodobi Eline Powell. Fola Evans-Akingbola igra Maddie, morsko biologinjo in Benovo sodelavko, ki do Ryn goji globoko nezaupanje. Ian Verdun je Xander, ribič na odprtem morju, ki se sklene dokopati do resnice, Rena Owen pa igra Helen, ekscentrično prebivalko obalnega mesteca, ki o sirenah ve več, kot je to pripravljena priznati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
19:10
Kripton
Drama, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Krypton: A Better Yesterday
Režija: Ciaran Donnelly
Igrajo: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Shaun Sipos, Elliot Cowan, Ann Ogbomo, Aaron Pierre
Ocena IMDb: 7,1/10

Med pogajanji, ki bi lahko končala vojno na Kriptonu, Seg išče odgovore o Lyti.

Zgodba o Supermanovem dedku Seg-Elu ter njegovem boju za pravico na planetu Kripton.

Dve generaciji pred uničenjem Supermanovega rodnega planeta Kripton zgodba spremlja njegovega dedka, legendarnega Seg-Ela, čigar rodbina El je bila tedaj preganjana in osramočena.

Vodstvo planeta je na kritični točki, ko Seg-El sreča časovnega potnika z Zemlje Adama Strangea, ki ga posvari o tem, da ima le še malo odmerjenega časa za rešitev ljubljenega sveta pred kaosom.

Seg-el se bori, da bi povrnil čast svoje družine in zaščitil tiste, ki jih ima rad, poleg tega pa mora zaščititi tudi prihodnost svoje zapuščine. Iz te usode se bo rodil največji superjunak, kar smo jih kdaj poznali.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
20:00
Najglasnejši glas
Biografija, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: The Loudest Voice
Režija: Kari Skogland
Igrajo: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney, Aleksa Palladino
Ocena IMDb: 7,6/10

Po knjižni uspešnici posneta serija je zgodba o Rogerju Ailesu, ustanovitelju programa z novicami Fox News.

V sodobni, nenehno spreminjajoči se medijski krajini celo po smrti ni nihče glasnejši ali večji kot Roger Ailes; program z novicami Fox News je oblikoval v silo, ki je nepovratno spremenila dialog z najvišjimi vejami oblasti.

Da bi razumeli dogodke, ki so v ZDA vodili k vzponu sodobne republikanske stranke, moramo razumeti tega moža. Pripoved se osredotoča na zadnje desetletje, v katerem je Ailes postal dejanski strankarski voditelj iz ozadja.

Serija se dotika tudi pomembnih dogodkov v njegovem življenju, med drugim odmevnih izkušenj s svetovnimi voditelji, ki so ključno opredelili njegovo kariero; ter obtožb o spolnem nadlegovanju in sodne poravnave, ki je pomenila konec nesporne vladavine mreže Fox News.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
20:55
Najglasnejši glas
Biografija, 1. sezona, 2. del
Izvirnik: The Loudest Voice
Režija: Kari Skogland
Igrajo: Russell Crowe, Sienna Miller, Seth MacFarlane, Annabelle Wallis, Simon McBurney, Aleksa Palladino
Ocena IMDb: 7,6/10

Po knjižni uspešnici posneta serija je zgodba o Rogerju Ailesu, ustanovitelju programa z novicami Fox News.

V sodobni, nenehno spreminjajoči se medijski krajini celo po smrti ni nihče glasnejši ali večji kot Roger Ailes; program z novicami Fox News je oblikoval v silo, ki je nepovratno spremenila dialog z najvišjimi vejami oblasti.

Da bi razumeli dogodke, ki so v ZDA vodili k vzponu sodobne republikanske stranke, moramo razumeti tega moža. Pripoved se osredotoča na zadnje desetletje, v katerem je Ailes postal dejanski strankarski voditelj iz ozadja.

Serija se dotika tudi pomembnih dogodkov v njegovem življenju, med drugim odmevnih izkušenj s svetovnimi voditelji, ki so ključno opredelili njegovo kariero; ter obtožb o spolnem nadlegovanju in sodne poravnave, ki je pomenila konec nesporne vladavine mreže Fox News.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:45
24 ur do smrti
Znanstvena fantastika
Izvirnik: 24 Hours to Live
Režija: Brian Smrz
Igrajo: Ethan Hawke, Qing Xu, Paul Anderson, Rutger Hauer, Tyrone Keogh, Nathalie Boltt
Ocena IMDb: 5,7/10

Travis Conrad ima na voljo 24 ur za maščevanje zločinski organizaciji, odgovorni za smrt njegove žene in sina, obenem pa tudi za lastno odrešitev.

Travis Conrad (Ethan Hawke) je nekdanji elitni vojak, skrušen po nedavni tragični smrti žene in sina. Nekega dne ga obišče stari vojni kolega Jim Morrow s ponudbo, ki je ne more zavrniti.

Morrow zdaj dela za vplivno zasebno vojaško organizacijo Red Mountain, ki Travisa najame za izjemno nevarno morilsko nalogo. Travis sprejme zadolžitev, vendar gredo stvari hitro po zlu, ko ga ustreli in ubije enako spretna agentka Interpola Lin Bisset.

Ko se že zdi, da je za Travisa vsega konec, se zbudi v operacijski sobi, kjer se njegovo telo med krči obudi v življenje – po eksperimentalnem kirurškem posegu znanstvenikov Red Mountain, ki mu omogoči še 24 ur življenja. Dovolj časa, da bi Travis poiskal lokacijo tarče, za katero ve le sam.

Ker ga je prijatelj izdal, se Travis v svojem zadnjem dnevu sklene odkupiti za vse življenjske napake in maščevati krivcem za smrt njegove družine. V njegovem telesu ura odšteva čas, Travis pa mora rešiti agentko Interpola in se zoperstaviti vodstvu Red Mountain.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
23:20
Odhod iz Neverlanda
Biografija, 2. del
Izvirnik: Leaving Neverland
Režija: Dan Reed
Igrajo: Michael Jackson, Jimmy Safechuck, Wade Robson
Ocena IMDb: 7,1/10

Dvodelni dokumentarni film „Odhod iz Neverlanda“ preiskuje dve ločeni, a hkrati vzporedni zgodbi dveh fantov, ki sta se spoprijateljila z Michaelom Jacksonom.

James „Jimmy“ Safechuck je imel takrat 10 let, Wade Robson pa 7. Ko je bila kariera kralja popa na vrhuncu, sta bila skupaj s svojima družinama povabljena v njegov magični svet, ki je vse prevzel.

Skozi težke intervjuje z Jamesom, ki ima sedaj 37 let in Wadeom, ki ima 41 let, kot tudi njunima mamama, ženama, brati in sestrami, dokumentarec gradi podobo o nenehnem zlorabljanju in raziskuje zapletene občutke, ki so oba moška pripeljali do soočenja s svojimi izkušnjami v otroštvu, ko sta tudi sama postala starša.

Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoleten odnos z dečkoma, ki se kot odrasla moška spominjata nadlegovanja in soočenja z mučnimi dogodki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019