TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 13.10.2016
00:10
Ouija
Triler
Režija: Stiles White
Igrajo: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff, Bianca A. Santos, Douglas Smith, Shelley Hennig
Ocena IMDb: 4,4/10

Skupina najstnikov s pomočjo družabne igre na plošči Ouija nehote prikliče zlobnega duha.

Prijatelji skušajo zapečatiti prehod v demonski svet, ki so ga nevede odprli, preden jih bo mladostniška nepremišljenost stala življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
01:40
Še vedno Alice
Drama
Izvirnik: Still Alice
Režija: Richard Glatzer
Igrajo: Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish, Alec Baldwin, Seth Gilliam
Ocena IMDb: 7,5/10

Profesorici jezikoslovja Alice Howland diagnosticirajo zgodnjo fazo Alzheimerjeve bolezni.

Alice Howland (Julianne Moore), srečno poročena mati treh odraslih otrok in priljubljena univerzitetna profesorica jezikoslovja, začenja med predavanji vse bolj pozabljati besede in je čedalje bolj zmedena. Po zdravniškem pregledu se izkaže, da je to začetek Alzheimerjeve bolezni: počasnega in neozdravljivega razpada spomina ter umskih zmožnosti do neizogibnega konca. Alicine družinske in prijateljske vezi se nenadoma znajdejo na hudi preizkušnji. Alice si na vse kriplje prizadeva ohraniti razsodnost in zavest, poleg tega pa skuša čim bolje izkoristiti čas s svojimi ljubljenimi, preden bo bolezen napredovala do stopnje, ko jih ne bo več spoznala. Alice mora najti mir in ljubezen, da se bo lahko soočila z drugačnim življenjem.

Igralski nastop je Julianne Moore prinesel oskarja za najboljšo žensko vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:20
Pasje popoldne
Kriminalka
Izvirnik: Dog Day Afternoon
Režija: Sidney Lumet
Igrajo: Penelope Allen, Sully Boyar, John Cazale, Beulah Garrick, Carol Kane, Sandra Kazan
Ocena IMDb: 8/10

Drama, posneta po resničnih dogodkih, ki so se v ZDA pripetili leta 1972, spremlja nenavaden bančni rop.

Nekega posebej vročega poletnega popoldneva v New Yorku tik pred koncem delovnega dne v neko banko v Brooklynu vstopita nespretni ropar Sonny in njegov butasti prijatelj Sal. Kar je bilo mišljeno kot hitra in preprosta tatvina, se za nepridiprava sprevrže v pravo moro, saj nespretnima zločincema spodleti vse, česar se lotita – začenši z dejstvom, da tistega dne v banki skorajda ni denarja. Položaj se hitro stopnjuje do vrelišča, ko skleneta Sonny in Sal zajeti talce. Poslopje obkolijo do zob oboroženi policisti in pred njim se zbere do Sonnyja nenavadno sočutna množica mimoidočih. Da bi bila predstava popolna, se jim pridružijo še novinarji. Policijski načelnik Moretti se skuša pogajati s Sonnyjem in obdržati krhko ravnovesje sil pod nadzorom. Ko ga skuša njegov ljubimec prepričati, da bi prišel ven, se razkrije Sonnyjev povod za rop: hotel je priti do denarja za Leonovo operacijo spremembe spola. Sonny zahteva načrt, po katerem bi se lahko roparja diplomatsko umaknila, a kmalu bo vsega konec: na prizorišče prispe neomajno hladnokrvni agent FBI Sheldon in vzame pogajanje v svoje roke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1975
05:25
Filmi in zvezde
Magazin, 8. sezona, 41. del
Izvirnik: Films and stars
Režija: Regan Hall
Igrajo: Lenora Crichlow, Philip Davis, Jamie Howard, Jahvel Hall, Richie Campbell, Tiana Benjamin

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
06:00
Annie
Komedija
Režija: Will Gluck
Igrajo: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas
Ocena IMDb: 5,2/10

Annie je vesela deklica v rejništvu, ki je tudi dovolj žilava, da se leta 2014 dobro znajde na ulicah New Yorka.

Starši so Annie kot dojenčka zapustili z obljubo, da se bodo nekega dne vrnili ponjo. Od takrat ji življenje ni prizanašalo, najbolj zaradi zlobne krušne matere, gospodične Hannigan (Cameron Diaz). Ampak vse to se bo spremenilo, ko se neizprosni mogotec in kandidat za newyorškega župana Will Stacks (Jamie Foxx) odloči, da jo bo zaradi dobre publicitete vzel pod svoje okrilje – na predlog svoje sijajne asistentke za odnose z javnostjo Grace (Rose Byrne) ter pretkanega in spletkarskega svetovalca kampanje Guya (Bobby Cannavale). Stacks je prepričan, da je njen angel varuh, a v luči Anniejine samozavesti in njenega optimističnega pogleda na prihodnost se utegne pokazati, da je v resnici prav nasprotno.

Mlada nominiranka za oskarja Quvenzhané Wallis (Zveri južne divjine) igra Annie.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:00
Reci karkoli
Komedija
Izvirnik: Say anything...
Režija: Cameron Crowe
Igrajo: John Cusack, Ione Skye, John Mahoney, Lili Taylor, Amy Brooks, Pamela Adlon
Ocena IMDb: 7,4/10

Lloyd Dobler je očarljiv, vendar brezupen srednješolski zabušant, ki se nesmrtno zaljubi v skrivnostno razredno učenjakinjo Diane Court.

Na presenečenje in nejevoljo sošolcev nekoč Lloyd zbere dovolj poguma, da Diane Court povabi na zmenek. Sramežljiva Diane ima pomisleke, vendar sprejme Lloydovo povabilo, da bi bila njegova spremljevalka na divji maturantski zabavi. Kmalu odkrije, da Lloyd ni tipični objestni najstnik, temveč rahločutni filozof z edinstvenim pogledom na življenjske izzive; nasprotno pa tudi Lloyd ugotovi, da se za brezhibnim videzom Diane skriva kopica frustracij in težav, o katerih nihče ne bi posumil. Prav tedaj, ko vendarle spoznata, da imata več skupnega kot ne, se življenje Diane nenadoma zasuka na glavo: njen oče, ki mu zaupa bolj kot komurkoli v življenju, ji je očitno več let lagal ter kradel denar od upokojencev v domu za starejše občane, katerega upravnik je. Njeno zaupanje je omajano in vera v poštenje razbita. Mlada zaljubljenca Lloyd in Diane si zdaj prizadevata ohraniti odnos, ki se je razvil med njima, in se nekako znajti v težavnem svetu dvojnih meril odraslih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1989
09:40
Iron Man 2
Akcija
Režija: Jon Favreau
Igrajo: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke
Ocena IMDb: 7/10

Življenje Tonyja Starka postane po razkritju njegove skrivnosti izredno živahno.

V filmu Iron Man 2 že ves svet ve, da je milijarder in izumitelj Tony Stark (Robert Downey Jr.) superjunak v oklepu, Iron Man. Vlada, novinarji in javnost pritiskajo na Tonyja, da bi delil svojo tehnologijo z vojsko, a ta noče izdati skrivnosti oklepa Iron Mana, ker se boji, da bi podatki prišli v napačne roke. Tony s pomočjo Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) in Jamesa „Rhodeyja“ Rhodesa (Don Cheadle) sklene nova zavezništva in se zoperstavi mogočni novi vojski.

Paramount Pictures in Marvel Entertainment predstavljata težko pričakovano nadaljevanje filmske uspešnice, ki temelji na legendarnem Marvelovem superjunaku Iron Manu. Režiser Jon Favreau in nominiranec za oskarja Robert Downey Jr. sta znova združila moči.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
11:45
Creed: Rojstvo legende
Športni
Izvirnik: Creed
Režija: Ryan Coogler
Igrajo: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Andre Ward, Tony Bellew
Ocena IMDb: 7,7/10

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije v boksu Rocky Balboa je trener in mentor mladega Adonisa, nezakonskega sina svojega nekdanjega prijatelja.

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) ni nikoli poznal svojega očeta Apolla Creeda; slavni boksarski prvak v težki kategoriji je namreč umrl, še preden se je rodil njegov nezakonski sin. Več kot očitno je, da ima fant boksanje v krvi, zato se Adonis odpravi v Philadelphijo, kjer se je svojčas odvil legendarni dvoboj med njegovim očetom in žilavim novincem italijanskega rodu Rockyjem Balboo. Tam poišče zdaj že ostarelega Rockyja (Sylvester Stallone) in ga prepriča, da postane njegov trener. Čeprav se je Rocky za vedno umaknil iz boksarskega sveta, v Adonisu nepričakovano prepozna silovitost in odločnost, ki jo je videl že pri Apollu, svojemu zagrizenem nasprotniku, s katerim sta pozneje postala tesna prijatelja. Tako nazadnje privoli, da bo uril mladega boksarja, toda nekdanji prvak se bojuje z nasprotnikom, ki je bolj smrtonosen od kogarkoli v ringu, z boleznijo in starostjo. Z neomajnim Rockyjem na svoji strani ima Adonis priložnost, da se poteguje za naslov prvaka. Bo pravočasno odkril ne samo pravo mero volje, temveč tudi srce resničnega bojevnika, da se bo povzpel v ring?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:00
Dekličin najboljši prijatelj
Drama
Izvirnik: A girl's best friend
Režija: Terry Ingram
Igrajo: James Denton, Lilah Fitzgerald, Laura Mennell, Kirsten Robek, Chris Gauthier, Dalias Blake
Ocena IMDb: 6,7/10

Med iskanjem službe, da bi lahko podpirala svojo bolno mater, se Penelope spoprijatelji s ciničnim policistom in njegovim psom Lueyjem.

Penelope, bolje znana kot Polka-dot, je prisrčna in iznajdljiva 11-letna deklica, ki živi z bolno materjo Frances. Da bi zaslužila nekaj denarja in tako pomagala materi, Polka-dot očara krajevnega policista Cooperja in ga prepriča, da ji za skromno plačilo dovoli čistiti hišico njegovega službenega psa Lueyja. Deklica in štirinožni policistov spremljevalec kmalu postaneta prijatelja; Polka-dot ga ponoči večkrat skrivaj pelje iz pesjaka, da bi lahko obiskala mamo, ki se je znašla v bolnišnici. Cooper postane sumničav in hitro razkrije dekličino skrivnost, ko se izkaže, da Polka-dot živi sama doma. Stanje bolne Frances se še poslabša in Cooper je soočen s kruto resničnostjo položaja mlade Penelope. Potrebno bo obilo poguma, upanja in prijateljstva, da bo nenavadna trojica spoznala, kako so v novem življenju pravzaprav kot ustvarjeni drug za drugega.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:30
Dogovor
Drama
Izvirnik: The arrangement
Režija: Kevin Bray
Igrajo: Bryan Greenberg, Michelle LaBret, Stephanie Sigman, Manolo Cardona, Amanda Schull, Kumail Nanjiani
Ocena IMDb: 5,5/10

Pripoved spremlja kolumbijsko priseljenko Lourdes Nieves, ki svojo skrivnostno tragično preteklost zamenja za nov začetek.

V ameriškem Miamiju se priseljenka Lourdes poroči z dobronamernim in ambicioznim politikom Billyjem Whitleyjem. Njuna politično prikladna zveza prinese občutljivo vzajemnost romance in pragmatizma, medtem ko Lourdes s svojimi izkušnjami in zvezami pomaga svojemu možu pri vzponu v neusmiljeni svet lokalne politike Floride.

Ustvarjalca kriminalne serije "Numb3rs" Nicolas Falacci in Cheryl Heuton prinašata dramo, ki jo je navdihnila kratka zgodba iz knjižne antologije "When the Women Come Out to Dance" slavnega avtorja Elmorja Leonarda.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
16:55
Vrvež v moji glavi
Animacija
Izvirnik: Inside out
Režija: Pete Docter
Igrajo: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling
Ocena IMDb: 8,3/10

Pri Riley selitev premeša vsa čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost.

Družina mlade Riley se s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo. Tako kot pri vseh nas, posebej pa pubertetnikih, čustva povsem obvladujejo obnašanje in misli zmedene najstnice. Živijo v glavnem štabu v njenem umu, od koder ji z nasveti pomagajo, da se privadi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Vendar ne gre vse gladko. Ko nastopijo težave s prilagajanjem, v glavnem štabu čustev pride do hudih pretresov. Čeprav skuša veselje, najpomembnejše Rileyjino čustvo, ohraniti optimizem in pozitivno naravnanost, se njeni vtisi hitro pomešajo in nekako mora uskladiti vrvež občutkov v svoji glavi, če naj bo pri življenju v novem mestu uspešna in zadovoljna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:30
Vroči pregon
Akcija
Izvirnik: Hot pursuit
Režija: Anne Fletcher
Igrajo: Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Matthew Del Negro, Michael Mosley, Robert Kazinsky, Richard T. Jones
Ocena IMDb: 5,1/10

Poštena policistka skuša zaščititi zapeljivo vdovo pred mafijskim preprodajalcem drog.

Policistka, ki se pri delu vselej drži črke zakona (Reese Whiterspoon), skuša zaščititi mlado vdovo (Sofia Vergara) pred preprodajalcem mamil. Nenavadni novi prijateljici ter ubežnici po sili razmer bodo po vsem Teksasu lovili pokvarjeni policaji in plačani morilci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Spomini na mladost
Drama
Izvirnik: Testament Of Youth
Režija: James Kent
Igrajo: Colin Morgan, Alicia Vikander, Taron Egerton, Dominic West, Emily Watson, Kit Harington
Ocena IMDb: 7,3/10

Mlada Britanka pripoveduje o tem, kako je njeno generacijo zaznamoval ter nepovratno spremenil izbruh druge svetovne vojne.

Film, posnet po priljubljenih knjižnih spominih Vere Brittain, prinaša čustveno pripoved o ljubezni, vojni in spominih. Zgodba je postala ena od sodobnih klasik, ki iz ženskega zornega kota pripoveduje o tem, kako je njeno generacijo zaznamoval ter nepovratno spremenil izbruh druge svetovne vojne. Dramatično potovanje od mladostnih želja in idealov do neskončnega obupa ter spet nazaj govori o mladi ljubezni, absurdnosti vojne in iskanju smisla v najtežjih časih.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
22:10
Bolšoj Babilon
Kulturni
Izvirnik: Bolshoi Babylon
Režija: Nick Read
Igrajo: Maria Alexandrova, Maria Allash, Sergei Filin, Anatoliy Iksanov, Anastasiya Meskova, Vladimir Urin
Ocena IMDb: 6,3/10

Dokumentarec raziskuje dramo v zakulisju moskovskega gledališča Bolšoj leta 2013.

Moskovsko gledališče Bolšoj je simbol ruske kulture ter nacionalni ponos, enako skrivnostno kot tudi polno političnih in osebnih spletk. Prav zato se je nedavno znašlo na naslovnicah časnikov: korupcija, sumljive kadrovske spremembe pri vodstvu ter nezaslišani osebni napadi. Prvič po tistem so lastniki Bolšoja dovolili filmski ekipi, da je posnela zakulisje te častitljive ustanove. Prihajajoči čas zanje pomeni novo poglavje v zgodovini tega teatra, zato so želeli sezono predstav 2013–14 zabeležiti na filmski trak kot edinstveno kinematografsko izkušnjo. Dokumentarec tako raziskuje dramo v zakulisju moskovskega gledališča leta 2013, ko so razmere v podjetju prignale plesalca Pavla Dimitričenka do napada s kislino na baletnega direktorja Sergeja Filina. Vendar se film posveča tudi drugim umetnikom, poklanja se neverjetnim plesalcem in glasbenikom gledališča Bolšoj, prikazuje njihov strah pred poškodbami ter njihovo brezčutno odločenost, ki je potrebna za preživetje v najslovitejšem baletnem teatru na svetu.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:35
TED
Komedija
Izvirnik: Ted
Režija: Seth MacFarlane
Igrajo: Seth MacFarlane, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Joel McHale, Giovanni Ribisi, Patrick Warburton
Ocena IMDb: 7/10

Johnova iskrena otroška želja je Teda oživela, toda med odraščanjem se je simpatični kosmatinec navzel številnih slabih človeških lastnosti.

Zgodba govori o Johnu Bennettu, odraslem moškem, katerega preprosta otroška želja je oživila njegovega medvedka. Skoraj 30 let kasneje je pravljice že davno konec, toda Ted noče zapustiti Johna, kar vse bolj jezi Johnovo dekle Lori Collins. Lorino nezadovoljstvo z Johnom dodatno krepi njegova neobetavna kariera, kajenje trave in popivanje s Tedom, vendar ona ni najbolj nezadovoljna z njim. John še vedno ugotavlja, kako se lotiti te zadeve, imenovane odraslost. Mu bo njegova otroška igrača nepričakovano pomagala pri skoku od nezrelega moškega do odraslega moža?

Ustvarjalci neobrzdane televizijske serije Družinski človek predstavljajo nenavadno prijateljstvo med živim plišastim medvedkom Tedom in njegovim odraslim, a po srcu še vedno otročjim lastnikom Johnom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012