TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 14.04.2016
22:45
Punce
23:20
Kick-ass 2
Samooklicani srednješolski superjunak v doma izdelanem kostumu Kick-Ass in izurjena kvantaška morilka Hit Girl se skušata vrniti k življenju običajnih najstnikov, vendar se bosta kmalu znašla pred svojim najbolj smrtonosnim izzivom. Da bi se maščeval za smrt očeta, je Red Mist kot novi vodja zbral zlobno moštvo najpodlejših superzločincev. Da bi se mu zoperstavila, morata tudi Kick-Ass in Hit Girl združiti moči s skupino običajnih državljanov pod vodstvom odločnega maskiranega polkovnika, ki se želi tako kot onadva upreti zatiranju in nepravičnosti. V poslednji bitki bodo tako merili moči resnični zlikovci in junaki.
01:05
Zarota v raju
Madison je uporniška najstnica, ki se je večino svojega življenja selila med različnimi dekliškimi internati in zasebnimi šolami. Osebnih odnosov ima malo in po smrti očeta je odtujena mačeha Patricia, s katero sta komaj kdaj spregovorili, edini preostali član njene ožje družine. Ko jo Patricia nenadoma povabi s seboj na otok St. Isabel, kamor je Madison včasih hodila z očetom, je to zanjo nepričakovano presenečenje. Na otoku Madison sreča krajevnega vodiča Blaka, ki predlaga veslaški izlet na oddaljeni konec otoka. Vendar Madison pri tem zagrabi panika in ko pade v morje, se zdi, da je utonila. A v resnici preživi nezgodo, prebije se do pragozda in skozi rastje nazaj v letovišče. Tam jo osupne nenadno poznanstvo med Blakom in Patricio. Madison začne raziskovati in kmalu odkrije, da počitnice na otoku niso to, kar se zdijo.
02:30
Warren Jeffs: Pastor ubežnik
Biografska drama prinaša resnično zgodbo o Warrenu Jeffsu, fundamentalističnem vodji Mormonov, ki je bil več kot leto na seznamu "desetih najbolj iskanih ljudi" pri FBI, po njegovem begu zaradi domnevne organizacije nezakonitih porok z mladoletnimi dekleti. Pripoved beleži Jeffsov (Tony Goldwyn) vzpon na vplivni položaj po smrti svojega očeta Rulona Jeffsa (Martin Landau). Komaj nekaj dni po pogrebu se je Warren oženil z vsemi očetovimi soprogami in prevzel diktatorski nadzor nad versko skupnostjo poligamnih privržencev.
04:00
Idioti prihodnosti
Ko pa gre po zlu vladni poskus hibernacije, se Bowers zbudi leta 2505 in ugotovi, da so z bedastimi TV-programi tako poneumili ljudi, da je postal najpametnejši človek na svetu. Povprečni Joe mora rešiti človeštvo.
05:25
Filmi in zvezde
Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.
06:00
Zvončica in legenda o Nikolizveri
Zabavna, nadarjena vila Favna verjame, da knjige ne gre soditi knjige po platnicah, živali pa ne le po njenih krempljih ali videzu – zato se spoprijatelji z velikanskim skrivnostnim bitjem, Nikolizverjo. Medtem ko Zvončica in njene prijateljice niso povsem prepričane, da je strašljivi gost dobrodošel v Vilinjem dolu, se izbrana skupina vil varuhinj odloči ujeti pošast, še preden bi jim ta uničila domove. Favna mora zaupati svojemu srcu in pogumu ter prepričati vilinske prijateljice, da s svojimi čarobnimi močmi rešijo Nikolizver – saj je mitološko bitje veliko več kot pošast z dolgimi kremplji in ostrimi čekani.
07:15
Čenče
Julia Roberts je Grace, sodobna južnjaška žena in mati s popolnim življenjem: je preskrbljena, na varnem ter močno zasidrana v družinski tradiciji. Dela na konjskem ranču svojih staršev, prostovoljno sodeluje pri krajevni dobrodelni organizaciji ter počne vse tisto, kar od nje pričakujejo svojci in prijatelji. A potem je nekega dne priča nezvestobi svojega moža in nenadoma se vse to spremeni. Grace stopi korak nazaj in vnovič razmisli o svojem življenju iz drugega zornega kota; poslej bo živela samo še po svoje. Prvič se vpraša, česa si sploh želi od življenja – in poskrbi za to, da začnejo o njej krožiti obrekljive čenče.
09:00
Foxcatcher: Boj z norostjo
Dobitnik zlatega olimpijskega odličja v rokoborbi Mark Schultz (Channing Tatum) v revščini in pozabi životari v Wisconsinu, potem pa ga bogati dedič John du Pont (Steve Carell) povabi na svoje razkošno posestvo, da bi sestavil ekipo in treniral za olimpijado v Seulu leta 1988. Schultz pograbi priložnost, da bi vendarle stopil iz sence uspešnega starejšega brata Dava (Mark Ruffalo), uglednega trenerja rokoborbe ter prejemnika zlate medalje. Du Pont ima na voljo veliko finančnih sredstev in vrhunsko opremljeno telovadnico na svojem posestvu Foxcatcher. Okliče se za vodjo trenerjev ekipe in si želi pridobiti spoštovanje svojih vrstnikov ter odobravanje matere (Vanessa Redgrave), ki ga je vselej podcenjevala. Vzajemni odnos med Schultzem in du Pontom se stopnjuje, potem ko Mark sprejme svojega dobrotnika kot očetovsko figuro. Vendar du Pontova muhasta, spremenljiva osebnost in psihološke igrice zamajajo že tako šibko Markovo samopodobo ter vztrajno spodkopavajo njegove možnosti na tekmovalni blazini. Ko du Pont začne favorizirati brata Dava, ker ima avtoriteto, ki je onadva z Markom ne premoreta, se trojica bliža tragediji, ki je nihče ni mogel predvideti.
11:10
Liga pravice proti Ligi Bizarro
Superjunaki iz Lige pravice se v animirami LEGO pustolovščini spajdašijo s svojimi čudaškimi različicami iz Lige Bizarro, da bi skupaj rešili galaksijo pred besom pretkanega zlobneža Darkseida. Kjer prežita kaos in uničenje, tam je Supermanov zmešani dvojnik Bizarro – ki vselej sliši prav nasprotno od tistega, kar kdo reče, govori nekaj drugega kot tisto, kar misli, in počne ravno obratno od onega, kar bi bilo prav. Jekleni mož naposled sklene, da bo zanj našel drug dom: svet Bizarro. Na Zemlji se Superman in Liga pravice kot običajno ukvarjajo s pregonom zločincev. A ko svetu Bizarra zagrozi galaktični tiran Darkseid, se Bizarro vrne na Zemljo in klonira Ligo pravice v sebi podobne superjunaške inačice: tako nastane Liga Bizarro. Batman, Wonder Woman, Zelena svetilka in Cyborg dobijo svoje bizarne dvojnike – Batzarra, Bizarro, Greenzarra ter Cyzarra. Zdaj mora Liga pravice sodelovati z Ligo Bizarro, da bi s skupnimi močmi rešili galaksijo pred besom pretkanega zlobneža.
12:00
Rokerica
Rickijin nekdanji mož (Kevin Kline, dobitnik oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Riba po imenu Wanda) se po dolgem času oglasi, da bi jo obvestil o težavah njune hčere, potem ko jo je zapustil fant. Glasbena zvezdnica Ricki, ki se je odrekla vsemu, celo družini, da bi uresničila sanje o rokerski slavi, se zdaj vrača domov, da bi nadoknadila izgubljeni čas in morda celo zgladila odnose z družino.
13:40
Dajmo, Eddy!
Leta 1975 v vasi odpre vrata prva veleblagovnica in osamljeno življenje nadarjenega Freddyja se nenadoma zasuka na glavo. Ob odprtju trgovine njeni lastniki priredijo kolesarsko dirko, katere zmagovalec bo lahko spoznal slavnega kolesarskega prvaka Eddyja Merckxa. Freddyjev oče je vnet nasprotnik veleblagovnice in noče imeti ničesar z dirko, Freddy pa je seveda drugačnega mnenja. Skrivaj se prijavi na dirko in odpre se mu povsem nov svet – pa ne le zanj, temveč tudi za vse tiste okrog njega.
15:20
V osrčju viharja
Podeželski kraj in njegovi prebivalci so prepuščeni milosti in nemilosti naključnih, smrtonosnih orkanskih vrtincev; medtem ko strokovnjaki za neurja napovedujejo, da je najhuje šele pred njimi. Večina ljudi poišče zavetje, nekateri pa se odpravijo naravnost proti središču nevihtnih lijakov, kot bi jih želeli izzvati in pokazati, kako daleč gre pravi ljubitelj, da bi naredil svoj veličastni fotografski posnetek. Zgodba, pristno prikazana skozi oči in kamere strokovnjakov za neurja, pustolovskih amaterjev ter junaških krajanov, zabeleži strahovito opustošenje po tistem, ko mati narava pokaže vso svojo uničevalno moč.
16:50
Poročna priča d.o.o.
Doug ima neko težavo: je brez moške poročne priče. Znanci ga napotijo k prebrisanemu Jimmyju (Kevin Hart), lastniku majhnega podjetja "Poročna priča, d.o.o.", ki skrbi natanko za take primere – ko ženin nima "najboljšega prijatelja", ki bi ga predstavil nevesti in njeni družini. Najeti in poklicno izurjeni "prijatelj iz otroštva" naj bi kot priča na svatbi prikazal ženina v najboljši luči ter obenem zabaval goste. Vse je nared za množično prevaro, a v zabavni komediji zmešnjav seveda krenejo stvari po svoje; med Dougom in njegovim lažnim "prijateljem" pa ob tem vzcveti nepričakovano tovarištvo.
18:30
Popolna poroka
Profesionalna načrtovalka porok Jessica je o tem poklicu sanjala že kot otrok. Neumorna deloholičarka nikoli ni imela časa, da bi še sama poiskala pravo ljubezen. Za veliko svatbo jo najame par prihodnjih zakoncev, ki nikakor ne more uskladiti različnih želja in pričakovanj o tem pomembnem dogodku. Za vsak slučaj v projekt vključita še čednega organizatorja prireditev Adama, ki naj bi sodeloval kot svetovalec in pomočnik. Oba poklicna načrtovalca, ki sta si različna kot dan in noč, si seveda takoj skočita v lase; a med mnogimi kompromisi, ki jih morata skleniti na željo delodajalcev, se nazadnje med njima nepričakovano vname iskra – z osupljivimi rezultati.
20:00
Alex na razpotju
Alex Vedder (Mary Elizabeth Winstead) se ubada z ostarelim očetom (Don Johnson), ki si še vedno želi uspeti kot igralec, ekscentrično sestro (Katie Nehra) in nepopisno sramežljivim sinom (Skylar Gaertner). Alex je deležna številnih tegob, od banalnih vsakdanjih težav do absurdnih nesporazumov, in zdaj nima nikogar, ki bi ji pomagal. Ko spozna, da ji bo uspelo tudi brez moža, v sebi na novo odkrije ranljivost in moč, ki ju ni poznala, ko je še skušala zakrpati odnose v svoji razbiti družini. Ob vsem tem se mora ukvarjati tudi z najpomembnejšim in najzahtevnejšim pravnim primerom v svoji karieri.
21:25
Terorizem na domačih tleh
Dejanja, ki so jih načrtovali ali celo izvedli sami Američani ali tam zakonito živeči priseljenci, ki so prevzeli ideologijo in vero islamskih ekstremistov. Zgodbo prikazuje skozi oči vladnih uslužbencev, ki skušajo odkriti in preprečiti teroristična dejanja, in v luči izkušenj znotraj ameriške muslimanske skupnosti.
22:55
Gozd samomorilcev
V prepletu korenin in dreves si osamljeni lik vzame življenje; telo za vselej poveže z vejami dreves in prepusti dušo gozdni podrasti. Več let pozneje se ameriško dekle Maiko, ki študira na Japonskem, v družbi prijateljev odpravi v zloglasni "gozd samomorilcev". Maiko bi rada izvedla demonski obred za Noč čarovnic, ki naj bi odrešil ujetega duha njene matere. Na njihovi poti skozi sence, ki jo beleži objektiv kamere, se začnejo dogajati nenavadne stvari; jezno mrmranje in srhljive prikazni dopovedujejo vsiljivcem, da v gozdu duhov niso zaželeni. Morje izgubljenih duš se dvigne iz debel in krošenj ter obkroži Maiko in njene prijatelje. Njihovo pot nazaj v življenje zdaj ovirajo duhovi pokojnikov, ki nimajo več česa izgubiti.
00:25
Ostrostrelec
Pripadnika posebnih enot ameriške vojaške mornarice Chrisa Kyla pošljejo v Irak z eno samo nalogo: s strehe hiš mora zaščititi svoje tovariše na tleh. Njegovi natančni streli na bojišču rešijo mnoga življenja, o Chrisovih junaških podvigih kroži čedalje več zgodb in vojaki mu nadenejo vzdevek "Legenda". Toda njegov sloves se širi tudi za sovražnikove vrste in kmalu na njegovo glavo razpišejo nagrado, Chris pa postane glavna tarča uporniških Iračanov. Doma ga čaka povsem drugačno bojišče: z drugega konca sveta se med dopustom v domovini trudi biti dober soprog in oče. Kljub nevarnosti in ceni, ki jo zaradi vojne plačuje njegova družina, Chris v Iraku odsluži štiri zaporedne misije in pooseblja načelo svojih enot: "Nikogar ne pustite za seboj". A ko se utrujeni vojak s posttravmatskim sindromom vrne k ženi Tayi (Sienna Miller) in otrokom, spozna, da je v resnici vojna tista, ki je sam ne more pustiti za seboj.
02:35
Popoln moški
Tik pred deveto obletnico poroke se zdita James in Nina idealna partnerja ter popolna zakonca: premožno življenje v Amsterdamu, dobičkonosni službi in prisrčni, zvesti prijatelji. A ko Nina odkrije moževo nezvestobo s skupno prijateljico, potem ko je za njim cel niz drugih skokov čez plot, je to kaplja čez rob – iluzija o ljubezni se v hipu sesuje v prah in zakonca se začasno odločita za ločeno življenje. Kmalu se zgodi nenavaden preobrat: Nina, ki ni še prebolela ločitve, se na telefonski zvezi po naključju predstavi kot Jamesova klepetava potovalna agentka. Očaran nad dojemljivo sogovornico se ji James kmalu zaupa, medtem ko izmenjujeta mnenja o negotovosti ljubezni ter večni nezmožnosti sožitja med ženskami in moškimi.