TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 15.04.2016
21:25
Terorizem na domačih tleh
Dejanja, ki so jih načrtovali ali celo izvedli sami Američani ali tam zakonito živeči priseljenci, ki so prevzeli ideologijo in vero islamskih ekstremistov. Zgodbo prikazuje skozi oči vladnih uslužbencev, ki skušajo odkriti in preprečiti teroristična dejanja, in v luči izkušenj znotraj ameriške muslimanske skupnosti.
22:55
Gozd samomorilcev
V prepletu korenin in dreves si osamljeni lik vzame življenje; telo za vselej poveže z vejami dreves in prepusti dušo gozdni podrasti. Več let pozneje se ameriško dekle Maiko, ki študira na Japonskem, v družbi prijateljev odpravi v zloglasni "gozd samomorilcev". Maiko bi rada izvedla demonski obred za Noč čarovnic, ki naj bi odrešil ujetega duha njene matere. Na njihovi poti skozi sence, ki jo beleži objektiv kamere, se začnejo dogajati nenavadne stvari; jezno mrmranje in srhljive prikazni dopovedujejo vsiljivcem, da v gozdu duhov niso zaželeni. Morje izgubljenih duš se dvigne iz debel in krošenj ter obkroži Maiko in njene prijatelje. Njihovo pot nazaj v življenje zdaj ovirajo duhovi pokojnikov, ki nimajo več česa izgubiti.
00:25
Ostrostrelec
Pripadnika posebnih enot ameriške vojaške mornarice Chrisa Kyla pošljejo v Irak z eno samo nalogo: s strehe hiš mora zaščititi svoje tovariše na tleh. Njegovi natančni streli na bojišču rešijo mnoga življenja, o Chrisovih junaških podvigih kroži čedalje več zgodb in vojaki mu nadenejo vzdevek "Legenda". Toda njegov sloves se širi tudi za sovražnikove vrste in kmalu na njegovo glavo razpišejo nagrado, Chris pa postane glavna tarča uporniških Iračanov. Doma ga čaka povsem drugačno bojišče: z drugega konca sveta se med dopustom v domovini trudi biti dober soprog in oče. Kljub nevarnosti in ceni, ki jo zaradi vojne plačuje njegova družina, Chris v Iraku odsluži štiri zaporedne misije in pooseblja načelo svojih enot: "Nikogar ne pustite za seboj". A ko se utrujeni vojak s posttravmatskim sindromom vrne k ženi Tayi (Sienna Miller) in otrokom, spozna, da je v resnici vojna tista, ki je sam ne more pustiti za seboj.
02:35
Popoln moški
Tik pred deveto obletnico poroke se zdita James in Nina idealna partnerja ter popolna zakonca: premožno življenje v Amsterdamu, dobičkonosni službi in prisrčni, zvesti prijatelji. A ko Nina odkrije moževo nezvestobo s skupno prijateljico, potem ko je za njim cel niz drugih skokov čez plot, je to kaplja čez rob – iluzija o ljubezni se v hipu sesuje v prah in zakonca se začasno odločita za ločeno življenje. Kmalu se zgodi nenavaden preobrat: Nina, ki ni še prebolela ločitve, se na telefonski zvezi po naključju predstavi kot Jamesova klepetava potovalna agentka. Očaran nad dojemljivo sogovornico se ji James kmalu zaupa, medtem ko izmenjujeta mnenja o negotovosti ljubezni ter večni nezmožnosti sožitja med ženskami in moškimi.
04:05
Najstniški sindrom
Čeprav je zagnani pravnik in hiperaktivni filozof za svojo okolico včasih tudi precej nadležen. Kakorkoli že, te popolnosti bo kmalu konec. Nekaj mozoljev, čudaško obnašanje in usodna diagnoza: Arnaud trpi za najstniškim sindromom oziroma simptomi "podaljšane pubertete", sila redko boleznijo, ki prizadene moške s težnjami po podaljšanju adolescence. V vrtincu hormonov in objestnosti bo Arnaud zdaj spoznal mladost, ki je ni nikoli doživel ...
05:30
Hollywood: Na snemanju
Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
06:00
Dajmo, Eddy!
Leta 1975 v vasi odpre vrata prva veleblagovnica in osamljeno življenje nadarjenega Freddyja se nenadoma zasuka na glavo. Ob odprtju trgovine njeni lastniki priredijo kolesarsko dirko, katere zmagovalec bo lahko spoznal slavnega kolesarskega prvaka Eddyja Merckxa. Freddyjev oče je vnet nasprotnik veleblagovnice in noče imeti ničesar z dirko, Freddy pa je seveda drugačnega mnenja. Skrivaj se prijavi na dirko in odpre se mu povsem nov svet – pa ne le zanj, temveč tudi za vse tiste okrog njega.
07:40
V osrčju viharja
Podeželski kraj in njegovi prebivalci so prepuščeni milosti in nemilosti naključnih, smrtonosnih orkanskih vrtincev; medtem ko strokovnjaki za neurja napovedujejo, da je najhuje šele pred njimi. Večina ljudi poišče zavetje, nekateri pa se odpravijo naravnost proti središču nevihtnih lijakov, kot bi jih želeli izzvati in pokazati, kako daleč gre pravi ljubitelj, da bi naredil svoj veličastni fotografski posnetek. Zgodba, pristno prikazana skozi oči in kamere strokovnjakov za neurja, pustolovskih amaterjev ter junaških krajanov, zabeleži strahovito opustošenje po tistem, ko mati narava pokaže vso svojo uničevalno moč.
09:10
Noč v muzeju
Ko dobrosrčnega sanjača Larryja Daleya (Stiller) vzamejo za nočnega čuvaja v naravoslovnem muzeju, ta kmalu odkrije, da po sončnem zahodu starodavno prekletstvo prikliče vse eksponate nazaj v življenje. Naenkrat se Larry najde iz oči v oči z živahnim okostjem tiranozavra, majhnimi vojskami Rimljanov in kavbojev ter nagajivo opico, ki ga pripelje na rob živčnega zloma. A s pomočjo Teddyja Roosevelta (Williams) bo morda vendarle potuhtal, kako spraviti kaos pod nadzor in postati junak pred svojim sinom.
11:00
Poročna priča d.o.o.
Doug ima neko težavo: je brez moške poročne priče. Znanci ga napotijo k prebrisanemu Jimmyju (Kevin Hart), lastniku majhnega podjetja "Poročna priča, d.o.o.", ki skrbi natanko za take primere – ko ženin nima "najboljšega prijatelja", ki bi ga predstavil nevesti in njeni družini. Najeti in poklicno izurjeni "prijatelj iz otroštva" naj bi kot priča na svatbi prikazal ženina v najboljši luči ter obenem zabaval goste. Vse je nared za množično prevaro, a v zabavni komediji zmešnjav seveda krenejo stvari po svoje; med Dougom in njegovim lažnim "prijateljem" pa ob tem vzcveti nepričakovano tovarištvo.
12:45
Alex na razpotju
Alex Vedder (Mary Elizabeth Winstead) se ubada z ostarelim očetom (Don Johnson), ki si še vedno želi uspeti kot igralec, ekscentrično sestro (Katie Nehra) in nepopisno sramežljivim sinom (Skylar Gaertner). Alex je deležna številnih tegob, od banalnih vsakdanjih težav do absurdnih nesporazumov, in zdaj nima nikogar, ki bi ji pomagal. Ko spozna, da ji bo uspelo tudi brez moža, v sebi na novo odkrije ranljivost in moč, ki ju ni poznala, ko je še skušala zakrpati odnose v svoji razbiti družini. Ob vsem tem se mora ukvarjati tudi z najpomembnejšim in najzahtevnejšim pravnim primerom v svoji karieri.
14:10
Popoln moški
Tik pred deveto obletnico poroke se zdita James in Nina idealna partnerja ter popolna zakonca: premožno življenje v Amsterdamu, dobičkonosni službi in prisrčni, zvesti prijatelji. A ko Nina odkrije moževo nezvestobo s skupno prijateljico, potem ko je za njim cel niz drugih skokov čez plot, je to kaplja čez rob – iluzija o ljubezni se v hipu sesuje v prah in zakonca se začasno odločita za ločeno življenje. Kmalu se zgodi nenavaden preobrat: Nina, ki ni še prebolela ločitve, se na telefonski zvezi po naključju predstavi kot Jamesova klepetava potovalna agentka. Očaran nad dojemljivo sogovornico se ji James kmalu zaupa, medtem ko izmenjujeta mnenja o negotovosti ljubezni ter večni nezmožnosti sožitja med ženskami in moškimi.
15:45
Strune
17-letni Josh živi divje življenje, dela v najslavnejšem nočnem klubu in je najbolj priljubljen didžej v New Yorku. Vse noči so namenjene zabavi, dekletom in mamilom, za nameček pa se mu obeta pogodba vplivne založbe in čaka ga slavna ter bogata prihodnost. Vendar mora po neki nesreči s prevelikim odmerkom mamil – po odloku sodišča in s privolitvijo matere – do polnoletnosti živeti v skrbništvu svojega odtujenega očeta v Paragonu, majhnem kraju Severne Dakote. Tam začne obiskovati krajevno srednjo šolo in Josh se namerava pritajiti, dokler se mu ne bi iztekla kazenska doba in bi se vrnil v New York. A dobri nameni se izjalovijo, ko spozna Mary, vodjo šolske plesne skupine, ki ga najame, da bi predvajal glasbo na njihovih predstavah. Ko nekoč nepomembna dekliška ekipa s pomočjo novega didžeja prvič po sedmih letih zmaga na plesnem tekmovanju, se Josh naposled omehča – in začne razmišljati o tem, da življenje v zakotju nemara ni tako velika "kazen", kot si je predstavljal.
17:40
Filmi in zvezde
Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.
18:10
Ritem norosti
Andrew Neimann (Miles Teller) je ambiciozen mlad jazzovski bobnar, osredotočen na vzpon na glasbeni vrh na elitnem konservatoriju na ameriški vzhodni obali. Muči ga spodletela pisateljska kariera njegovega očeta (Paul Reiser), zato noč in dan hrepeni po tem, da bi postal eden velikih jazzovskih bobnarjev. Profesor Terence Fletcher (J. K. Simmons), enako znan po svojem učiteljskem talentu in srhljivih izbruhih jeze ter spornih učnih metodah, vodi najboljši jazzovski ansambel na ugledni ustanovi. Fletcher odkrije nadarjenost mladega bobnarja, sklene ga premestiti v svojo zasedbo in kmalu za vselej spremeni življenje nadobudnega glasbenika. Andrewova strast in odločenost, da bo postal popoln, se hitro spremeni v obsedenost, medtem ko ga učitelj neusmiljeno žene do roba njegovih fizičnih sposobnosti – in razsodnosti.
20:00
Norenje 3
Tokrat spremljamo skupino vročekrvnih cestnih dirkačev, ki se odpravljajo na dirko Road Rally 1000. Na poti po odmaknjeni bližnjici do kraja dirke jih začne sadistični tovornjakar zasledovati, dražiti in mučiti, dokler se srhljiva cestna preizkušnja ne konča.
21:40
Vinil
Richie Finestra (Bobby Cannavale) je strasten ljubitelj glasbe in ima odličen občutek za odkrivanje novih talentov, vendar je njegova založba American Century Records tik pred prodajo. Neki prelomni dogodek v njem vnovič obudi ljubezen do glasbe, vendar ima obenem poguben vpliv na njegovo zasebno življenje.
22:40
Bessie
Celovečerec prinaša intimni portret odločne temnopolte ženske, katere neizmerni talent in ljubezen do glasbe sta jo iz anonimnosti v težkem svetu vaudevilskega zabavljaštva popeljala na prizorišča bluesovske glasbe ter naposled do svetovne slave. Pripoved spremlja njene poklicne zmage in zasebne poraze ter opisuje njenega neomajnega duha, ki jo je kljub lastnim strahovom spremenil v glasbeno legendo. V letih, ki so sledila, je bila Bessie Smith neizčrpen vir navdiha za velike glasbene ikone, kot so Billie Holiday, Aretha Franklin, Janis Joplin ter Nina Simone.
00:30
Škandalozno življenje lady W
Lady Seymour Worsley si je kljub strogim načelom tedanje družbe drznila zapustiti moža in pobegniti z njegovim najboljšim prijateljem, kapitanom Georgeom Bissetom. Njen besni soprog, sir Richard Worsley, ugledni politik v angleškem parlamentu, se odzove s tožbo zoper Bisseta za prešuštvo ter zahteva neverjetnih 20.000 funtov odškodnine zaradi "oškodovanja njegove lastnine" Lady Seymour. Medtem ko se ljubimca skrivata v enem od londonskih hotelov, si sir Richard s pomočjo pravnikov prizadeva dokazati nezvestobo svoje žene tako, da se posluži niza goljufivih spletk. Pred sodiščem sir Richard laže, prikazati skuša sliko idealnega zakona in prepriča še druge udeležence, naj storijo enako. Bissetu grozi obsodba in zaporna kazen, vendar se Seymour domisli drznega načrta, da bi zaščitila svojega ljubimca. Pretresljive skrivnosti, ki jih pri tem razkrije, pa močno načnejo tudi njen ugled.
02:00
Pastorka
Casey, težavno dekle z nagnjenjem do črnih oblačil in temačnih ličil, skuša vztrajno ustvariti razdor med svojim očetom in njegovo novo ženo – tudi po tistem, ko v nepojasnjenih okoliščinah umre mati njene mačehe. Neutolažljiva Jill, ki se ne more znebiti sumov, sčasoma najde vse dele sestavljanke o skrivnostnem dogodku in na svojo grozo odkrije, da njena pastorka igra smrtonosno igro. V njunem neizprosnem boju za prevlado se bo na kocki naposled znašlo tudi življenje mlade Lydie.