TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 16.09.2018
01:00
Starejši ljubimec
Drama
Izvirnik: High School Lover
Režija: Jerell Rosales
Igrajo: Paulina Singer, François Arnaud, Lana Condor, Tyler Alvarez, Julia Jones, Ashley Aufderheide
Ocena IMDb: 5,1/10

17-letnica se zaljubi v deset let starejšega, očarljivega zvezdnika.

Ko se Kelly (Paulina Singer) s prijatelji odpravi v mesto na zabavo, ne pričakuje, da bo spoznala enega najbolj zaželenih hollywoodskih zvezdnikov, očarljivega in deset let starejšega Christiana (François Arnaud). Po noči zapeljevanja in iskrenja je Kelly prepričana, da ga ne bo več videla, vendar jo kmalu preseneti njegov SMS. Kljub starostni razliki je Kelly povsem prevzeta in omamljena od ljubezni. Ko pa njen oče Rick (James Franco) to odkrije, ji prepove, da bi se videvala s Christianom, vendar Kelly ne more nič ustaviti. A kmalu odkrije, da se Christianova naklonjenost in romantični interes sprevračata v nevarno obsedenost, medtem ko se počasi razkriva njegova temačna preteklost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
02:25
Všečkaj, deli, sledi
Triler
Izvirnik: Like.share.follow
Režija: Glenn Gers
Igrajo: Keiynan Lonsdale, Ema Horvath

Napeta zgodba govori o nevarnostih digitalne dobe in tveganju pri objavi svojega življenja na spletu.

Mladi Garrett (Keiynan Lonsdale) je najnovejša senzacija na videoportalu YouTube, obsedena oboževalka in zalezovalka (Ema Horvath) pa želi za vsako ceno osebno spoznati svojega spletnega vzornika.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
03:55
V neurju
Biografija
Izvirnik: Into the storm
Režija: Thaddeus O'Sullivan
Igrajo: Brendan Gleeson, Clive Mantle, Adrian Scarborough, Jack Shepherd, Donald Sumpter, Andrew Havill
Ocena IMDb: 7,1/10

Film zelo dobro slika Churchillov značaj in neomajno voljo, dve značilnosti, brez katerih bi verjetno Anglija postala plen Hitlerjeve vojske.

Winston Churchill je imel pet let verjetno najpomembnejšo vlogo pri zoperstavljanju nacistom med 2. sv. vojno, njegovo drzno vodstvo in govori pa so navdihnili milijone, da so se borili zoper Hitlerjevo Nemčijo do bridkega konca. Nadaljevanje z emmyjem nagrajene oddaje progama HBO "The Gathering Storm" spremlja Churchillovo življenje od leta 1940 do leta 1945, ko se je kalil narodni junak, čigar spretnost v vlogi vojaškega poveljnika je nazadnje spodkopala njegovo politično kariero in ogrozila zakon z dolgoletno soprogo in podpornico Clemmie. Po zmagi zaveznikov so se Britanci na volitvah leta 1945 odločali o ministrskem predsedniku in vladajoči politični stranki in več kot teden dni so šteli glasovnice. Tedanji predsednik vlade Churchill je z ženo in hčerjo odpotoval na počitnice v Francijo, čakajoč na rezultate. Zgodba se odvija v tistih desetih dneh, ko Churchill čaka na svojo usodo, se spominja vojnih dogodkov in svojega vodstva obleganega naroda skozi težke in zahtevne čase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
05:30
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 15. sezona, 37. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 7,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Avioni
Animacija
Izvirnik: Planes
Režija: Klay Hall
Igrajo: Dane Cook, Stacy Keach, Brad Garrett, Teri Hatcher, Julia Louis-Dreyfus, Priyanka Chopra
Ocena IMDb: 5,7/10

Mladi prašilnik sanja o sodelovanju na slavni zračni dirki.

Ustvarjalci zabavne animiranke Avtomobili se tokrat podajajo v svet zračnih avantur z mladim letalom Praškom, ki bi delo prašilnika na kmetiji rad zamenjal za divje zračne dirke z najhitrejšimi letali. Težava je le ta, da se Praško obupno boji višine, zato ga pod svoje okrilje vzame izkušeni zračni veteran Kapitan. Ob večnem godrnjanju čemernega dvokrilca Šlepnostopa se Praško s pomočjo viličarke Loti in čudaške cisterne za gorivo Eksa loti učenja zahtevnih zračnih manevrov, da bo lahko na slavni dirki okrog sveta pokazal domišljavim letalcem, kako lahko vsak dovolj zavzet letalec poseže po največjih višinah in hitrostih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:30
Avioni 2: V akciji
Animacija
Izvirnik: Planes: Fire & rescue
Režija: Roberts Gannaway
Igrajo: Dane Cook, Ed Harris, Julie Bowen, Curtis Armstrong, John Michael Higgins, Hal Holbrook
Ocena IMDb: 6/10

Film prinaša vznemirljivo pustolovsko zgodbo o prijateljstvu in učenju na lastnih napakah.

Svetovno znani nebesni dirkač Praško po zmagi na tekmi "Krila okrog sveta" izve, da zaradi težav z motorjem ne sme več dirkati. Odloči se za službo reševalca v družbi izkušenih gasilskih in reševalnih helikopterjev, letal in drugih vozil. Med napornim treningom Praško prek zabavnih nezgod spoznava, kako mora leteti in ravnati pravi reševalec, vendar še vedno ne vzbuja iskrenega spoštovanja med zračnimi kolegi. Možnost za dokazovanje pravega letalskega znanja in resničnega poguma se ponudi, ko v bližini izbruhne velikanski gozdni požar.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:55
Nenavadno življenje Timothyja Greena
Komedija
Izvirnik: The odd life of Timothy Green
Režija: Peter Hedges
Igrajo: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams, Odeya Rush, Shohreh Aghdashloo, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,6/10

Cindy in Jim sta zaljubljena in si želita družine.

Navdihujoča in čarobna zgodba spremlja zakonca Cindy (Jennifer Garner) in Jima Greena (Joel Edgerton), ki komaj čakata, da bosta imela družino, a lahko le sanjata o tem, kakšen naj bi bil njun otrok. Neke nevihtne noči se na njunem pragu pojavi mladi Timothy (C. J. Adams); Cindy, Jim in vse mestece Stanleyville pa bodo ugotovili, da se najbolj nedoumljive reči lahko zgodijo takrat, ko to najmanj pričakujete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
10:40
Wall-E
Animacija
Režija: Andrew Stanton
Igrajo: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, Fred Willard, MacInTalk, John Ratzenberger
Ocena IMDb: 8,4/10

Ustvarjalci zabavnih animacij Neverjetni, Avtomobili in Reševanje malega Nema nas vabijo 700 let v prihodnost.

Človeštvo je zaradi prevelike onesnaženosti zapustilo Zemljo in za sabo pa pustilo čistilnega robota WALL-E-ja. Zvedavi malček se na žalost počuti zelo osamljeno, toda nekega dne na Zemljo prispe skrivnostna robotka, ki WALL-E-ja popelje na fantastično avanturo. Iznajdljivi robot mora zbrati obilico poguma in vsem dokazati, da ni nič narobe, če se v njem skriva nekoliko drugačno vezje. Po stotinah let samotnega opravljanja dela, za katerega je bil ustvarjen, prikupni robotek odkrije nov smisel življenja – potem ko nepričakovano sreča privlačno, vrhunsko raziskovalno sondo EVO.

Pridružite se njima in druščini preostalih junakov na fantastičnem popotovanju po vesolju in se prestavite v očarljiv nov svet s pustolovščino iz studiev Disney in Pixar.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:20
Chips
Komedija
Režija: Dax Shepard
Igrajo: Dax Shepard, Michael Peña, Vincent D'Onofrio, Rosa Salazar, Jessica McNamee, Adam Brody
Ocena IMDb: 6/10

Jon in Frank morata pozabiti na razlike in delati skupaj, da bi razkrila mrežo korupcije med možmi postave.

Jon Baker (Dax Shepard) in Frank "Ponch" Poncherello (Michael Peña) sta se pridružila policistom na motociklih v enoti Kalifornijske avtocestne patrulje v Los Angelesu – vendar imata zelo različne vzroke za vstop v vrste mož postave. Baker je propadli nekdanji tekmovalni motociklist, ki skuša zakrpati neurejeno življenje in propadajoči zakon. Ponch je samozavesten in postavljaški skrivni agent FBI pod krinko, ki preiskuje večmilijonski rop, za katerega so morda odgovorni tudi nekateri podkupljeni policisti. Neizkušeni začetnik Jon in prekaljeni policist morata pozabiti na medsebojne razlike in delati skupaj, vendar je to težje kot je videti. Kljub temu se nekako dopolnjujeta. Bakerjeva vozniška spretnost in Poncheve izkušnje življenja na ulici pridejo obema prav in morda bo njuno službeno partnerstvo delovalo – če ne bosta drug drugega še prej prignala na rob živcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
14:00
Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja
Avantura
Izvirnik: Pirates of the Caribbean: Dead man's chest
Režija: Gore Verbinski
Igrajo: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy, Jonathan Pryce
Ocena IMDb: 7,3/10

Kapitan Jack se vrača. Z njim pa tudi Will Turner in Elizabeth Swann, skupaj z ladjo, polno novih in starih razgrajačev.

V osupljivem nadaljevanju filmske uspešnice iz leta 2003 se čudaški kapitan Jack Sparrow zaplete v novo mrežo nadnaravnih spletk. Čeprav je prekletstvo Črnega bisera izničeno, se nad kapitana in njegovo posadko zgrne nova, še bolj zlovešča nevarnost: izkaže se, da ima Jack neporavnan krvni dolg do legendarnega vladarja morskih globin Davyja Jonesa (Bill Nighy), kapitana Letečega Holandca, ladje duhov, s katero se po hitrosti in okretnosti ne more kosati nobena druga ladja. Če večno iznajdljivi Jack ne bo ugotovil, kako naj se reši te faustovske pogodbe, bo obsojen na večno suženjstvo in služenje Jonesu. Strašni dogodki prekinejo poročne načrte Willa Turnerja in Elizabeth Swann, ki se znova znajdeta v vrtincu Jackovih nezgod, ki vodijo v spopade z morskimi pošastmi, zelo sovražno nastrojenimi otočani, privlačno vedeževalko Tio Dalmo (Naomie Harris) in celo skrivnostnim prihodom Willovega dolgo pogrešanega očeta Billa Škorenjca (Stellan Skarsgard). Medtem se neusmiljeni lovec na gusarje lord Cutler Becjett (Tom Hollander) iz Vzhodnoindijske trgovske družbe odloči poiskati legendarno mrtvečevo skrinjo. Legenda pravi, da bo njen lastnik postal gospodar Davyja Jonesa in Beckett namerava s to velikansko močjo za vekomaj uničiti vse pirate s Karibov. Časi se namreč spreminjajo, saj pravi gusarji postajajo poslovneži in birokrati, samostojnim, zabave željnim piratom, kot so Jack in njegova posadka, pa grozi izumrtje.

V filmu so znova zaigrali Johnny Depp, ki je bil za to vlogo nominiran za oskarja, Orlando Bloom in Keira Knightley, ki je bila leta 2005 nominirana za oskarja za najboljšo žensko vlogo. V filmu, ki ga je produciral Jerry Bruckheimer in režiral Gore Verbinski, kapitan Jack odpluje novi pustolovščini naproti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
16:30
Norman
Drama
Izvirnik: Norman: The moderate rise and tragic fall of a New York fixer
Režija: Joseph Cedar
Igrajo: Richard Gere, Lior Ashkenazi, Michael Sheen, Steve Buscemi, Yehuda Almagor, Neta Riskin
Ocena IMDb: 6,2/10

Film prikazuje komedijo in tragedijo človeka, ki ga okoliščine pahnejo iz anonimnosti, a je nazadnje premajhen, da bi ga kdorkoli cenil.

Norman Oppenheimer (Richard Gere) si želi, da bi lahko kaj spremenil. V senci denarja in moči živi osamljeno življenje ter marljivo izkoristi vse zveze in znanstva, da bi se izkopal iz nepomembnosti. Je vztrajen oportunist, vendar mu tudi to ne gre najbolje od rok – dokler po naključju ne stavi na pravega konja, ko kupi par dragih čevljev za nadobudnega izraelskega mladega politika Micho Eshela (Lior Ashkenazi). Pozneje ta postane predsednik vlade ter sčasoma eden najvplivnejših svetovnih voditeljev, Norman pa se znajde v središču geopolitične drame, ki prekaša vse, kar si je kdaj predstavljal o politiki. Z dolgoletno spretnostjo skuša Norman razvozlati zapleteno uganko z dolgoročnimi posledicami.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:25
Zvestoba
Komedija
Izvirnik: Landline
Režija: Gillian Robespierre
Igrajo: Jenny Slate, Jay Duplass, Abby Quinn, John Turturro, Edie Falco, Ali Ahn
Ocena IMDb: 6,4/10

Komična drama o sestrah, ki sumita, da ima njun oče ljubico in njuni materi, ki ugotavlja, da ne more imeti vsega.

Sestri z Manhattna leta 1995 sumita, da ima njun oče (John Turturro) skrivno ljubezensko razmerje in to ju pahne v vrtinec, ki razkrije razpoke na pročelju idealne družine. Starejša Dana (Jenny Slate) se je nedavno zaročila in ima tudi sama težave z zvestobo. Zdaj se prvič resnično zbliža s svojo divjo najstniško sestro Ali (Abby Quinn). Skušata ugotoviti resnico, ne da bi za to izvedela njuna mati (Edie Falco) in pri tem naletita na umazano resničnost ljubezni in spolnosti. Zgodba se leta 1995 odvija na Manhattnu in prinaša toplo, pomenljivo komično dramo o družini, ki jo družijo skrivnosti in laži.

Ena od scenaristov in režiserka filma je Gillian Robespierre ("Obvious Child").

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Borg / McEnroe
Biografija
Izvirnik: Borg McEnroe
Režija: Janus Metz Pedersen
Igrajo: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, Leo Borg, Marcus Mossberg
Ocena IMDb: 7/10

Teniški obračun Borg - McEnroe se zapiše med najslavnejše dvoboje vseh časov in pomeni višek rivalstva "ognja" in "ledu".

Leta 1980 je bil švedski prvak Björn Borg najboljši tenisač na svetu. Pred močnim in neverjetno discipliniranim športnikom je le ena ovira na poti k rekordni peti zaporedni zmagi na turnirju v Wimbledonu: nadarjeni, vendar prepirljivi, zahtevni in neznosno zoprni mladi ameriški igralec John McEnroe. Do tekmovanja so še trije dnevi in Borg marljivo trenira v svoji razkošni hiši v Monaku ob pomoči trenerja in dolgoletnega mentorja Lennarta ter podpori zaročenke Mariane. Vendar McEnroejeva eksplozivna samozavest in njegova vihrava osebnost vse bolj načenjata Borgovo ledeno zbranost in značilno zadržani značaj. Tenisača sta živi nasprotji drug drugega; vendar je oba zaznamovala težavna preteklost in spomini nanjo ju mučijo, ko se bliža turnir. Končni dvoboj je neznosni vrhunec pritiska, ki sta ga deležna. Rivalstvo pa se je nazadnje spremenilo v dosmrtno prijateljstvo.

Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:50
Zgodbe Times Squara
Drama, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: The deuce: Our raison D'etre
Režija: Alex Hall
Igrajo: Kevin Breznahan, James Franco, Maggie Gyllenhaal, Gary Carr, Daniel Sauli, Kim Director
Ocena IMDb: 8,1/10

Times Square leta 1977. Po zgodnjih uspehih s Hi-Hatom in Francoskim salonom je Vincent lastnik novega diska pod lastništvom mafije, imenovanega "366". Njegova punca Abby je v Hi-Hat prinesla nastajajoči trend punk-rokovske kulture. Vincentov brat dvojček Frankie je še vedno težaven, denar za vračilo dolgov si "izposoja" od seksualne veleblagovnice Show Land, katere vodja je. Candy, ki je zdaj obenem pornoigralka, producentka in režiserka in se trudi snemati bolj umetniške, ambiciozne filme za odrasle, čeprav njen sodelavec Harvey temu nasprotuje. Medtem skuša C. C. pretentati Bernieja Wolfa, režiserja pornofilma z Lori, da bi ji namenil več denarja. V upanju na prestižnejši gejevski nočni klub se Paul v svojem baru trudi odstraniti vezi z mafijo. Alstona, ki je zdaj detektiv na oddelku za umore, kontaktira javni uslužbenec Gene Goldman, ki ga je župan Koch najel, da bi očistil Times Square.

Pripoved prinaša zgodbo o legalizaciji in poznejšemu bliskovitem vzponu ameriške pornografske industrije.

Dvojčka Vincent (James Franco) in Frankie Martino (James Franco) – prvi je natakar v Brooklynu in oče dveh otrok, ki ima svojeglavo ženo, drugi pa kockar z vse večjimi dolgovi mafiji – se prebijata po grobem in krutem Times Squaru leta 1971.

Pet let po koncu prve sezone so se skrivni masažni saloni in enoposteljni hoteli razcveteli v spolne veleblagovnice z golimi dekleti, žgečkljivimi predstavami v živo in voajeristične lokale za zadovoljevanje vseh mogočih fetišev. Mafijski nadzor nad pornoindustrijo je nekoliko popustil in talenti se selijo na zahodno obalo. Mesto vrvi od filmov, glasbe in umetnosti, medtem ko se nenehno odvijajo z mamili podžgane zabave. Druga sezona serije beleži obdobje diska v vsem njegovem razvratu, še preden so nepremičninarji, crack, aids in videokasete zaznamovali konec obdobja razcveta Times Squara.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:50
Ona
Kriminalka
Izvirnik: Elle
Režija: Paul Verhoeven
Igrajo: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny, Charles Berling, Virginie Efira, Judith Magre
Ocena IMDb: 7,2/10

Uspešna poslovna ženska se zaplete v nevarno igro mačke in miši, ko sama izsledi moškega, ki jo je napadel in posilil.

Michèle (Isabelle Huppert) se zdi zrela in osebno izpolnjena, neuničljiva ženska. Kot vodja uspešnega podjetja za izdelavo videoiger ima v svojem ljubezenskem življenju enako mero neusmiljenosti kot v sklepanju poslov. Vendar ji kruti dogodek nekega večera, ko jo doma napade in posili neznanec, življenje za vselej zasuka na glavo. Namesto da bi zločin prijavila policiji, sklene sama izslediti in odločno kaznovati storilca. Ko pa ga najde, oba potegne v napeto in srhljivo igro mačke in miši, ki se lahko vsak čas izmakne nadzoru.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2016