TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 16.12.2018
01:20
Knjigarna
Drama, 1. del
Izvirnik: The bridge
Režija: Mike Rohl
Igrajo: Katie Findlay, Wyatt Nash, Ted McGinley, Faith Ford, Steve Bacic, Andrea Brooks
Ocena IMDb: 6,7/10

Drugi del zgodbe se začne sedem let po tistem, ko sta šla zaljubljenca s kolidža vsak svojo pot. Ryan (Wyatt Nash) se vrne domov po končani turneji profesionalnega glasbenika, medtem ko je Molly (Katie Findlay) zaposlena v korporaciji svojega očeta. Ko prejmeta slabe novice o njuni najljubši knjigarni ter starih prijateljih Charlieju in Donni, se Molly in Ryan vnovič srečata v Franklinu v Tennesseeju. Spomnita se na svojo neizrečeno ljubezen in sanje o morebitni skupni prihodnosti, ki se potem ni uresničila. Ali si bosta lahko dopustila še eno možnost – za njiju, za Charlieja in Donno ter za njuno najljubšo kavarno?

Drama po romanu priljubljene avtorice Karen Kingsbury prinaša ganljivo zgodbo o mladih študentih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
02:45
Kingsman: Zlati krog
Akcija
Izvirnik: Kingsman: The Golden Circle
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Edward Holcroft, Gordon Alexander, Hanna Alström
Ocena IMDb: 6,8/10

Po uničenju sedeža tajne agencije Kingsman je svet v nevarnosti; preživeli agentje pa morajo čez lužo po pomoč k sorodni organizaciji Statesman.

V filmu se naši junaki soočajo z novimi izzivi. Po uničenju njihovega glavnega štaba jih bo pot popeljala do odkritja sorodne vohunske agencije v Združenih državah z imenom Statesman, ki izvira iz časov nastanka obeh agencij. V novi pustolovščini, ki preizkuša njihove meje in moči, se bosta morali elitni agenciji z obeh strani luže združiti, da bi premagali neusmiljenega skupnega sovražnika. Reševanje sveta je zdaj že uveljavljena rutina za našega mladega junaka Eggsyja.

Prvi del "Kingsman: Tajna služba" nas je vpeljal v skrivni svet neodvisne mednarodne obveščevalne agencije Kingsman, katere glavni cilj je varovati svet pred blazneži.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
05:05
Sarah Silverman: Mi smo čudeži
Komedija
Izvirnik: Sarah Silverman: We Are Miracles
Režija: Liam Lynch
Igrajo: Sarah Silverman, Daniel Steven Gonzalez, Cuete Yeska, Mike G., Steve Agee
Ocena IMDb: 6,6/10

V svojem prvem televizijskem stand-up nastopu za program HBO je na odru jezikava komičarka Sarah Silverman.

Predstava je posneta v živo pred maloštevilnim občinstvom ekskluzivnega glasbenega in komičnega kluba Largo v Los Angelesu. Silvermanova nima zadržkov pri preizkušanju meja komedije; znaša se nad pornografijo na mobilnikih, norimi verami, posebnimi dezodoranti, slabimi sostanovalci, voskanjem obrvi, svojim 19-letnim psom, predsednikom Obamo in republikanci, rojevanjem otrok, Pixarjevimi animiranimi filmi, čudežem obstoja in še čim.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
06:00
Nenavadno življenje Timothyja Greena
Komedija
Izvirnik: The Odd Life of Timothy Green
Režija: Peter Hedges
Igrajo: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams, Odeya Rush, Shohreh Aghdashloo, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,6/10

Zakonca, ki ne moreta imeti otrok, opišeta otroka, kakršnega bi si želela, ter škatlo z željami zakopljeta na vrtu. Nato pa se zgodi čudež.

Navdihujoča in čarobna zgodba spremlja zakonca Cindy (Jennifer Garner) in Jima Greena (Joel Edgerton), ki komaj čakata, da bosta imela družino, a lahko le sanjata o tem, kakšen naj bi bil njun otrok. Neke nevihtne noči se na njunem pragu pojavi mladi Timothy (C. J. Adams); Cindy, Jim in mestece Stanleyville pa bodo ugotovili, da se najbolj nedoumljive reči lahko zgodijo takrat, ko to najmanj pričakujete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
07:45
Princesa in žabec
Animacija
Izvirnik: The Princess and the Frog
Režija: Ron Clements
Igrajo: Anika Noni Rose, Bruno Campos, Keith David, Michael-Leon Wooley, Jennifer Cody, Jim Cummings
Ocena IMDb: 7,1/10

Disneyjeva sodobna različica klasične pravljice Žabji princ je sinhronizirana v slovenščino in bo navdušila najmlajše.

Spletkarski vrač spremeni lahkomiselnega princa Naveena v žabo, urok pa lahko prekliče le, če prepriča dekle, da ga poljubi. Na to pristane lepa Tiana, ki pa se po poljubu tudi sama spremeni v žabo. Podata se na nepozabno dogodivščino, da bi si povrnila človeško podobo in izpolnila svoje sanje. Pomagajo jima aligator, kresnička in slepa dama, ki živi v čolnu na drevesu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
09:20
Snubitev
Komedija
Izvirnik: The proposal
Režija: Anne Fletcher
Igrajo: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White, Denis O'Hare
Ocena IMDb: 6,7/10

Film prinaša zgodbo stroge in uspešne urednice Margaret, ki ji zaradi neveljavnega vizuma grozi izselitev iz ZDA.

Ko cenjeni, predvsem pa osovraženi knjižni urednici Margaret Tate (Sandra Bullock) iz New Yorka preti prisilna izselitev nazaj v rodno Kanado, se domisli nenavadne rešitve. Ta je povsem v njenem slogu; Margaret ne pozna življenja zunaj pisarniških zidov, zanjo obstajata le služba in trd, skorajda suženjski odnos do podrejenih. To najbolj občuti njen pomočnik, nadarjeni Andrew (Ryan Reynolds), ki ga je dolga tri leta mučila in zatirala. Seveda je prav on deležen te nenavadne rešitve, poroke po naročilu, ki bo šefinjo obdržala na vodilnem mestu priznane založbe. Njegov "da" potegne za seboj kopico huronsko smešnih, pa tudi neprijetnih in celo bolečih izkušenj in pripetljajev – najbolj nepričakovana je nenadejana otoplitev odnosa med njima, ki nenadoma udari med obiskom njegove nič hudega sluteče družine na Aljaski. Kako bo neomajna velemestna poslovna ženska, ki je vajena, da ima vedno vse niti v rokah, obvladala eno nepričakovano situacijo za drugo? Kako bo obrzdala svoje srce, ki ji nenadoma uide z vajeti? V vrtincu priprav na poroko čez noč in s trmastim uradnikom za nezakonite priseljence za vratom se Margaret in Andrew držita načrta – kljub neobetavnim posledicam, ki bi ju zadele, če bi načrt splaval po vodi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
11:05
Wall-E
Animacija
Režija: Andrew Stanton
Igrajo: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin, Fred Willard, MacInTalk, John Ratzenberger
Ocena IMDb: 8,4/10

Ustvarjalci zabavnih animacij Neverjetni, Avtomobili in Reševanje malega Nema nas vabijo 700 let v prihodnost.

Človeštvo je zaradi prevelike onesnaženosti zapustilo Zemljo in za sabo pa pustilo čistilnega robota WALL-E-ja. Zvedavi malček se na žalost počuti zelo osamljeno, toda nekega dne na Zemljo prispe skrivnostna robotka, ki WALL-E-ja popelje na fantastično avanturo. Iznajdljivi robot mora zbrati obilico poguma in vsem dokazati, da ni nič narobe, če se v njem skriva nekoliko drugačno vezje. Po stotinah let samotnega opravljanja dela, za katerega je bil ustvarjen, prikupni robotek odkrije nov smisel življenja – potem ko nepričakovano sreča privlačno, vrhunsko raziskovalno sondo EVO.

Pridružite se njima in druščini preostalih junakov na fantastičnem popotovanju po vesolju in se prestavite v očarljiv nov svet s pustolovščino iz studiev Disney in Pixar.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:40
Mogočni Oz
Avantura
Izvirnik: Oz the great and powerful
Režija: Sam Raimi
Igrajo: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff, Bill Cobbs
Ocena IMDb: 6,3/10

Režiser trilogije Spider-Man nam v osupljivem vizualnem spektaklu predstavlja zgodbo o tem, kako je sloviti čarovnik prišel v deželo Oz.

Nepomembnega odrskega čarodeja Oscarja Diggsa z dvomljivimi moralnimi načeli nenavaden dogodek posrka iz prašnatega Kansasa v pravljično, živopisno deželo Oz. Kaže, da ga tam čakata slava in bogastvo – a potem sreča tri čarovnice, Theodoro, Evanoro ter Glindo, ki niso povsem prepričane, da je on res tisti vsemogočni čarovnik, ki ga dežela pričakuje. Oscar se mora poglobiti v težave njenih prebivalcev ter odkriti, kdo je zloben in kdo pošten, preden bo prepozno. Uporabiti mora svojo čarodejsko spretnost in iluzionistične trike, pa tudi malce pristne čarovnije – ne le zato, da bo zares postal "mogočni Oz", temveč tudi zato, da bo skozi čudaško preizkušnjo slednjič na novo odkril lastno človečnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
14:45
Pogum
Animacija
Izvirnik: Brave
Režija: Mark Andrews
Igrajo: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Robbie Coltrane, Kevin McKidd
Ocena IMDb: 7,1/10

Film prinašata novo zgodbo o junaški princesi Meridi, ki se zoperstavi tradiciji in izzove usodo, da bi tako ustvarila lastno.

Animiranka spremlja junaško potovanje Meride, spretne lokostrelke in trmaste hčere kralja Fergusa ter kraljice Elinor. Odločena, da si bo sama začrtala življenjsko pot, se Merida upre starodavnemu običaju, ki ga častijo samovoljni gospodarji dežele: velikanski lord MacGuffin, osorni lord Macintosh in prepirljivi lord Dingwall. Meridina dejanja povzročijo zmedo in nejevoljo v kraljestvu in ko gre po pomoč k čudaški čarovnici, ji ta uresniči zlohotno željo. Grozeča nevarnost od Meride zahteva vse njene moči in spretnosti, pa tudi sodelovanje njenih brihtnih in objestnih bratov trojčkov, da bi izničila zverinsko prekletstvo, preden bo prepozno – ter pri tem odkrila pomen pravega poguma.

Pripovedi o epskih bitkah in legendah so se po skrivnostnem škotskem Višavju od nekdaj prenašale iz roda v rod.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
16:20
Nenavadno življenje Timothyja Greena
Komedija
Izvirnik: The Odd Life of Timothy Green
Režija: Peter Hedges
Igrajo: Jennifer Garner, Joel Edgerton, CJ Adams, Odeya Rush, Shohreh Aghdashloo, Rosemarie DeWitt
Ocena IMDb: 6,6/10

Zakonca, ki ne moreta imeti otrok, opišeta otroka, kakršnega bi si želela, ter škatlo z željami zakopljeta na vrtu. Nato pa se zgodi čudež.

Navdihujoča in čarobna zgodba spremlja zakonca Cindy (Jennifer Garner) in Jima Greena (Joel Edgerton), ki komaj čakata, da bosta imela družino, a lahko le sanjata o tem, kakšen naj bi bil njun otrok. Neke nevihtne noči se na njunem pragu pojavi mladi Timothy (C. J. Adams); Cindy, Jim in mestece Stanleyville pa bodo ugotovili, da se najbolj nedoumljive reči lahko zgodijo takrat, ko to najmanj pričakujete.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
18:05
Gora med nama
Drama
Izvirnik: The mountain between us
Režija: Hany Abu-Assad
Igrajo: Idris Elba, Kate Winslet, Beau Bridges, Dermot Mulroney, Linda Sorensen, Vincent Gale
Ocena IMDb: 6,4/10

Po letalski nesreči preživela neznanca sredi zime obtičita na odmaknjeni zasneženi gori in se morata zbližati, da bi preživela v surovem okolju.

Popolna neznanca Ben in Alex najameta majhno zasebno letalo, potem ko jima zaradi slabega vremena odpovejo polet. Privlačni novinarki se mudi domov na lastno poroko, skrbnemu kirurgu pa k pacientom in napovedanim operacijam. Toda njuno letalo strmoglavi v gorah. Pilot umre in edina potnika, ki sta se spoznala šele pred slabimi štirimi urami v čakalnici letališča, obtičita sredi zasnežene divjine. Ko ugotovita, da pomoči ne bo, se poškodovana odpravita na več sto kilometrov dolgo pot, ki ju bo za vedno spremenila ter na dan priklicala njune najgloblje strahove in najiskrenejša čustva.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Geovihar
Akcija
Izvirnik: Geostorm
Režija: Dean Devlin
Igrajo: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Daniel Wu, Eugenio Derbez
Ocena IMDb: 5,3/10

Omrežje satelitov, ki naj bi nadzorovali podnebje, zaradi okvare sproži napad na Zemljo.

Po seriji naravnih katastrof nezaslišanih razsežnosti, ki so ogrozile Zemljo, so se zbrali voditelji svetovnih držav in skupaj ustvarili dovršeno mrežo satelitov, s katerimi je mogoče nadzorovati podnebje – tako so poskrbeli, da je življenje na planetu varnejše. Toda zdaj prihaja do težav: sistem, ki so ga izdelali zato, da bi zaščitil planet, zaradi okvare zdaj sproži napad nanj. Začela se je tekma s časom in treba je ugotoviti, kaj je dejanska grožnja, preden vseobsegajoči geovihar z Zemlje zbriše vse in vsakogar.

Dean Devlin, scenarist in producent filmov kot "Dan neodvisnosti", se tokrat prvič preizkuša kot režiser po scenariju, ki ga je spisal skupaj s Paulom Guvotom. Gerard Butler in Jim Sturgess upodobita brata, ki morata popraviti program satelita.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
21:50
24 ur do smrti
Znanstvena fantastika
Izvirnik: 24 hours to live
Režija: Brian Smrz
Igrajo: Ethan Hawke, Qing Xu, Paul Anderson, Rutger Hauer, Tyrone Keogh, Nathalie Boltt
Ocena IMDb: 5,7/10

Travis Conrad (Ethan Hawke) je nekdanji elitni vojak. Obišče ga stari vojni kolega Jim Morrow s ponudbo, ki je ne more zavrniti.

Travis je skrušen po nedavni tragični smrti žene in sina, Morrow pa zdaj dela za vplivno zasebno vojaško organizacijo Red Mountain, ki Travisa najame za izjemno nevarno morilsko nalogo. Travis sprejme zadolžitev, vendar gredo stvari hitro po zlu, ko ga ustreli in ubije enako spretna agentka Interpola Lin Bisset. Ko se že zdi, da je za Travisa vsega konec, se zbudi v operacijski sobi, kjer se njegovo telo med krči obudi v življenje – po eksperimentalnem kirurškem posegu znanstvenikov Red Mountain, ki mu omogoči še 24 ur življenja. Dovolj časa, da bi Travis poiskal lokacijo tarče, za katero ve le sam. Ker ga je prijatelj izdal, se Travis v svojem zadnjem dnevu sklene odkupiti za vse življenjske napake in maščevati krivcem za smrt njegove družine. V njegovem telesu ura odšteva čas, Travis pa mora rešiti agentko Interpola in se zoperstaviti vodstvu Red Mountain.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
23:25
Krik 3
Grozljivka
Izvirnik: Scream 3
Režija: Wes Craven
Igrajo: Liev Schreiber, Beth Toussaint, Roger Jackson, Kelly Rutherford, Neve Campbell, Courteney Cox
Ocena IMDb: 5,5/10

Maskirani morilec se vrne in junaki so vnovič prisiljeni v resnično in krvavo igro poznavanja "pravil" filmskih grozljivk.

Medtem ko Sidney Prescott živi v skrbno varovani osami, se začnejo kopičiti trupla na hollywoodskem prizorišču snemanja "Rezila 3", zadnjega v seriji filmov o umorih v Greenboru. Ko jih naraščajoča groza naposled izbeza iz skrivališča, so Sidney in njeni prijatelji še enkrat prisiljeni v resnično in nadvse krvavo igro poznavanja "pravil" filmskih grozljivk. Prav tedaj, ko že mislijo, da so jih obvladali, na svojo grozo ugotovijo, da v tokratnem pokolu v resnici ni več nikakršnih pravil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000