TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 17.07.2019
00:00
Predator: Vrnitev
Znanstvena fantastika
Izvirnik: The Predator
Režija: Shane Black
Igrajo: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay, Keegan-Michael Key, Olivia Munn, Sterling K. Brown
Ocena IMDb: 5,4/10

Ko deček na Zemljo nehote prikliče najbolj smrtonosne lovce v vesolju, lahko svet rešijo le nekdanja znanstvenica in skupina nekdanjih vojakov.

Z oddaljenih zunanjih meja vesolja na ulice majhnega mesta v Georgiji prihaja lov v eksplozivni priredbi filmske serije "Predator" režiserja in scenarista Shana Blacka. Tokrat so najbolj smrtonosni lovci v vesolju še močnejši, pametnejši in bolj smrtonosni kot kadarkoli prej, saj so se gensko nadgradili z DNK drugih vrst. Ko deček pomotoma sproži njihovo vrnitev na Zemljo, lahko konec človeške vrste prepreči le čudaška skupina nekdanjih vojakov in evolucijska znanstvenica.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
01:45
Jay in Tihi Bob vračata udarec
Komedija
Izvirnik: Jay And Silent Bob Strike Back
Režija: Kevin Smith
Igrajo: Kevin Smith, Jason Mewes, Ben Affleck, Shannon Elizabeth, Jeff Anderson, Will Ferrell
Ocena IMDb: 6,9/10

Prijatelja Jay in Tihi Bob odkrijeta, da sta lika v nekem filmu osnovana po njiju.

Ko najboljša prijatelja Jay (Jason Mewes) in Tihi Bob (Kevin Smith) odkrijeta, da sta lika v nekem celovečernem filmu osnovana po njiju, se namenita v Hollywood, kjer bi zahtevala delež od dobička, ki jima pripada. Ko pa bedasti par ugotovi, da s tem ne bo nič, se odločita za vsako ceno sabotirati film. S kratkimi pojavi zvezdniških imen in glasbeno podlago samih uspešnic se komedija "Jay in Tihi Bob vračata udarec" poda na pot čez vso državo v zbirki cestnih lekcij in čudaških likov, ki vas bodo nasmejali do solz.

Z igralskimi zvezdniki kot Ben Affleck ("Dobri Will Hunting"), Chris Rock ("Nurse Betty"), Shannon Elizabeth ("Ameriška pita "), Jason Lee ("Almost Famous") in drugimi je divje nekonvencionalna komedija igralca in režiserja Kevina Smitha zaključno poglavje pri pustolovščinah likov Jaya in Tihega Boba, ki so se začele s filmom "Clerks" ter nadaljevale s celovečerci "Mallrats", "Chasing Amy" ter "Dogma".

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
03:25
Zunaj mehurčka: Potovanje z Alexandro Pelosi
Dokumentarni
Izvirnik: Outside the Bubble: On the Road with Alexandra Pelosi
Režija: Alexandra Pelosi
Igrajo: Alexandra Pelosi
Ocena IMDb: 5,9/10

Priznana filmska ustvarjalka Alexandra Pelosi v dokumentarcu raziskuje deset najpomembnejših vprašanj, s katerimi se danes soočajo Američani.

Kratki predstavitvi teme sledijo odgovori svetovnih voditeljev, politikov, zvezdnikov in običajnih državljanov obeh spolov ter najrazličnejših starosti in socialno-kulturnega porekla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
04:20
Super policaji 2
Komedija
Izvirnik: Super Troopers 2
Režija: Jay Chandrasekhar
Igrajo: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Seann William Scott, Clifton Collins Jr., Erik Stolhanske
Ocena IMDb: 6,1/10

Najljubša skupina policistov se vrača v dolgo pričakovanem nadaljevanju kultne komedije "Super policaji".

Zaradi mednarodnega spora med ZDA in Kanado oblasti pokličejo super policaje, da bi na območju vzpostavili novo avtocestno patruljo. Možje postave Mac, Thorny, Foster, Rabbit in Farva se odzovejo klicu dolžnosti – seveda sledi kopica nerodnosti in vse prej kot običajno policijsko delo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Krčenje
Komedija
Izvirnik: Downsizing
Režija: Alexander Payne
Igrajo: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Kristen Wiig, Rolf Lassgård, Ingjerd Egeberg
Ocena IMDb: 5,7/10

Paul in njegova žena Audrey se podvržeta postopku, ki ju pomanjša na 12 cm ter zaživita v luksuzni pomanjšani skupnosti.

Priznani scenarist in režiser ter dobitnik oskarja Alexander Payne ("Potomci") prinaša nepopisno duhovito in nenavadno zgodbo ... ter miniaturnega Matta Damona. Znanstveniki odkrijejo postopek, ki brez stranskih učinkov človeka nepovratno pomanjša na 12 cm, da bi rešili globalno težavo prenaseljenosti. Paul Safranek (oskarjevec Matt Damon) in njegova žena Audrey (Kristen Wigg) pa skleneta opustiti stresno malomeščansko življenje, se podvreči postopku in zaživeti v luksuzni pomanjšani skupnosti – in to obema prinese neverjetne pustolovščine ter neskončne možnosti, obenem pa življenje zasuka na glavo. Paul odkrije povsem drugačen svet in sčasoma ugotovi, da je človeku vendarle usojeno nekaj večjega.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
08:15
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 16. sezona, 28. del
Izvirnik: Hollywood on Set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 7,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
08:45
Pošasti z univerze
Animacija
Izvirnik: Monsters University
Režija: Dan Scanlon
Igrajo: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi, Helen Mirren, Peter Sohn, Joel Murray
Ocena IMDb: 7,3/10

Strahca Miha in Janko sta danes najboljša prijatelja, a ko sta se spoznala kot študenta na univerzi za pošasti, si nista bila najbolj všeč.

Nekoč sta bila Miha Očnik in Janko Sullivan obetavna študenta na univerzi za pošasti in se kot mlada sostanovalca nikakor nista prenašala. V predzgodbi priljubljenega animiranega filma "Pošasti iz omare" izvemo, kako sta se spoznala ter kako sta premagala vzajemno tekmovalnost in razlike. Odkar je bil Miha Očnik majhen, je sanjal, da bi postal strahec. In od vseh najbolje ve, da najboljši strahci prihajajo s Pošastne univerze. Ampak že prvi semester študija mu načrte pokvari vročekrvni in bahavi kosmatinec Sullivan oziroma Sulley, ki prihaja iz družine z dolgo tradicijo strašenja. Njuna tekmovalnost se tako zaostri, da ju nazadnje oba izključijo iz elitnega strašilnega programa. In to še ni vse. Če se hočeta vrniti vanj, morata sodelovati drug z drugim in s čudaško gručo pošastnih zgub, ki se jim posmehuje vsa univerza.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Slovenščina
Leto: 2013
10:30
Alex in jaz
Komedija
Izvirnik: Alex and Me
Ocena IMDb: 5,4/10

Duhovita komedija prinaša zgodbo o strasti in mladostni zagnanosti, ki premaguje vse ovire, ter o pomenu družine pri uresničevanju sanj.

Najstnica Reagan Willis ima le en cilj: da bi igrala nogomet tako kot njena športna junakinja Alex Morgan. Njena soba kot oltar časti vse, kar je povezano z Alex, med drugim je tam tudi plakat dobitnice olimpijske zlate medalje v naravni velikosti. Vendar je pri Willisovih Reagan tista, ki živi v športni senci brata Logana, najboljšega igralca ter zvezdnika srednješolske nogometne ekipe. Po tem, ko se ne uvrsti v nogometno moštvo in jo tekmica Claire neusmiljeno zasmehuje, je razočarana Reagan na robu obupa. A ko se po nesreči udari v glavo, čudežno oživi Alex Morgan s plakata v njeni sobi in to spremeni vse.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
11:55
Frida
Drama
Režija: Julie Taymor
Igrajo: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Mía Maestro, Antonio Banderas, Valeria Golino
Ocena IMDb: 7,4/10

Drama prinaša življenjsko zgodbo mehiške nadrealistične slikarke Fride Kahlo.

Biografska drama zvesto spremlja življenje samosvoje slikarke Fride Kahlo (Salma Hayek), po grozljivi nesreči v mladosti zaznamovano z nenehno bolečino in s telesnimi omejitvami; pozneje pa z ideološkimi prepričanji in osebnim razočaranjem spričo burne spolne svobodomiselnosti ter kronične nezvestobe soproga, priznanega mehiškega muralista Diega Riviere (Alfred Molina). Z neomajno voljo se Frida zoperstavlja političnim pritiskom in življenjskim padcem, dokler je zdravstveni zapleti po nekaterih težkih operacijah – pospremljeni z alkoholizmom in odvisnostjo od zdravil proti bolečinam – ne pahnejo v mučno smrt pri komaj 47 letih. Od revnega otroštva se je povzpela med slavne umetnice z edinstvenim slogom in kljub težavam živela polno življenje politične in seksualne revolucionarke.

Nepozaben film o izjemni ženski in umetnici je bil leta 2002 nominiran za šest oskarjev, med njimi Salma Hayek za najboljšo žensko vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
13:55
Grand Budapest hotel
Komedija
Izvirnik: The Grand Budapest Hotel
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Tony Revolori, Mathieu Amalric, Adrien Brody
Ocena IMDb: 8,1/10

Pripoved spremlja prigode g. Gustava, oskrbnika slavnega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe.

V spreminjajočem se svetu med obema vojnama pripoved spremlja prigode g. Gustava, znamenitega oskrbnika slavnega evropskega hotela Grand Budapest, in postreščka Zera Moustafe, ki postane njegov zaupni prijatelj. Zgodba se suka okrog tatvine in iskanja neprecenljive renesančne slike, neusmiljenega boja za družinsko zapuščino, brezupnega pregona z motocikli, vlaki, sanmi in smučmi ter najbolj prisrčne med vsemi ljubezenskimi zgodbami iz nekega pozabljenega časa.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
15:35
Durrellovi
Drama, 4. sezona, 6. del
Izvirnik: The Durrells
Režija: Steve Barron
Igrajo: Keeley Hawes, Josh O'Connor, Milo Parker, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse, Alexis Georgoulis
Ocena IMDb: 8/10

Serija, osnovana po priljubljeni knjižni trilogiji Geralda Durrella o prigodah na Krfu, prinaša niz zabavnih pustolovščin britanske družine Durrell.

Topla, zabavna in duhovita komična serija "Durrellovi" spremlja prigode britanske družine na čudovitem grškem otoku Krf, kamor so se od doma v Angliji odpravili v upanju na boljše življenje. Nadaljevanka je osnovana na priljubljeni knjižni trilogiji avtorja Geralda Durrella. Vse bolj revna, vendar živahna vdova Louisa Durrell sklene, da bo za svojo družino poiskala boljše možnosti, potem ko je bila v poznih 30. letih v Angliji obsojena na življenje s premožnim, vendar obupno dolgočasnim in veliko starejšim možem. Zaskrbljena nad usodo in prihodnostjo svojih štirih otrok, starih od 11 do 21 let, vso nejevoljno družino na vrat na nos preseli v razpadajočo staro hišo pod grškim soncem. Čudovito posneta serija spremlja družino, ki se privaja na novo življenje v Sredozemlju, se srečuje s povsem novimi izzivi ter spoznava nove prijatelje, tekmece, ljubimce – in živali.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
16:25
Španska princesa
Drama, 1. sezona, 5. del
Izvirnik: The Spanish Princess: Heart Versus Duty
Režija: Lisa Clarke
Igrajo: Charlotte Hope, Aaron Cobham, Elliot Cowan, Ruairi O'Connor, Jordan Renzo, Olly Rix
Ocena IMDb: 6,6/10

Katarina se mora odločiti ali se bo poročila s kraljem Henrikom Tudorjem in takoj postala angleška kraljica, ali pa bo morala nekako zavrniti ponudbo in se predati princu Harryju.

Zgodovinska drama spremlja Katarino Aragonsko, špansko princeso, ki so jo že v otroštvu obljubili angleškemu prestolonasledniku.

Katarina Aragonska prispe v sivo in deževno Anglijo skupaj s svojim bahavim razkošnim spremstvom, med katerim je tudi dvorna dama Lina, temnopolta Afričanka. Katarina tako postane valižanska princesa, ko princ Artur kmalu po poroki nepričakovano umre, pa je njena prihodnost kraljice nenadoma postavljena pod vprašaj. Katarina se sklicuje na to, da njen zakon ni bil uradno izpolnjen in kot devica si ima pravico izbrati drugega prestolonaslednika; karizmatični in odločni princ Henrik pa bo nekega dne Angliji vladal kot kralj Henrik VIII.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
17:20
Kripton
Drama, 2. sezona, 1. del
Izvirnik: Krypton: Light Years from Home
Režija: Ciaran Donnelly
Igrajo: Cameron Cuffe, Georgina Campbell, Shaun Sipos, Elliot Cowan, Ann Ogbomo, Aaron Pierre
Ocena IMDb: 7,2/10

Seg-El se znajde daleč od doma, kjer njegov dedek Val-El vodi upor proti generalu Zodu.

Zgodba o Supermanovem dedku Seg-Elu ter njegovem boju za pravico na planetu Kripton.

Dve generaciji pred uničenjem Supermanovega rodnega planeta Kripton zgodba spremlja njegovega dedka, legendarnega Seg-Ela, čigar rodbina El je bila tedaj preganjana in osramočena. Vodstvo planeta je na kritični točki, ko Seg-El sreča časovnega potnika z Zemlje Adama Strangea, ki ga posvari o tem, da ima le še malo odmerjenega časa za rešitev ljubljenega sveta pred kaosom. Seg-el se bori, da bi povrnil čast svoje družine in zaščitil tiste, ki jih ima rad, poleg tega pa mora zaščititi tudi prihodnost svoje zapuščine. Iz te usode se bo rodil največji superjunak, kar smo jih kdaj poznali.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:10
Obupana
Kriminalka
Izvirnik: Aus dem Nichts
Režija: Fatih Akin
Igrajo: Numan Acar, Adam Bousdoukos, Diane Kruger, Denis Moschitto, Samia Muriel Chancrin, Torsten Lemke
Ocena IMDb: 7,1/10

Katja v bombnem napadu izgubi moža in sina. Policija ima za obsodbo osumljencev premalo dokazov, zato Katja sklene vzeti pravico v svoje roke.

Katjino življenje se nepričakovano sesuje v prah, ko njen mož Nuri in njun mali sin Rocco umreta v bombnem napadu. Prijatelji in svojci jo tolažijo in nudijo oporo in Katja se nekako prebije do pogreba, toda dolgotrajno iskanje krivcev in razlogi glede nesmiselnega poboja še bolj zapletejo in poglobijo Katjino žalovanje ter vedno znova odpirajo njene rane. Odvetnik Danilo, najboljši prijatelj pokojnega moža, je Katjin predstavnik na sodnem procesu po policijski preiskavi, ki je pokazala na dva osumljenca, mlada neonacista. Sojenje prižene Katjo do roba razsodnosti, zlasti po tem, ko je za obsodbo očitno premalo dokazov.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Lovec ubijalec
Akcija
Izvirnik: Hunter Killer
Režija: Donovan Marsh
Igrajo: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Ethan Baird, Jacob Scipio, Dempsey Bovell
Ocena IMDb: 6,6/10

Kapitan ameriške podmornice združi moči z vodom mornariških tjulnjev, da bi rešili ruskega predsednika, ki so ga ugrabili med državnim udarom.

Globoko v Arktičnem oceanu kapitan ameriške nuklearne podmornice Joe Glass (Gerard Butler) dobi informacijo, da je prišlo do ruskega državnega udara, ki ogroža svetovni mir. Ruskega predsednika (Gary Oldman) je namreč ugrabila skupina odpadnikov, ki skuša zanetiti tretjo svetovno vojno. Kapitan Glass mora s svojo posadko in s pomočjo vojaškega poveljništva sestaviti elitno skupino tjulnjev, da bi rešili ugrabljenega predsednika in ustavili novo svetovno vojno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:00
Majhne laži
Kriminalka, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Big Little Lies
Režija: Jean-Marc Vallée
Igrajo: Alexander Skarsgård, James Tupper, Laura Dern, Adam Scott, Iain Armitage, Sarah Baker
Ocena IMDb: 8,6/10

Po knjižni uspešnici posneta črna komedija spremlja tri matere, katerih na videz idealna življenja se na neki točki prepletejo z umorom.

Subverzivna črno-komična serija "Majhne laži" z Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Lauro Dern, Zoë Kravitz in Meryl Streep se ekskluzivno za program HBO vrača v svoji drugi sezoni. Monterey je na videz mirno kalifornijsko obalno mestece, kjer je vse še vedno enako. Matere so družabne, očetje so družinam v oporo in otroci so enako prisrčni, kot so hiše čedne. A na večer zbiranja sredstev v šoli se je vse spremenilo in skupnost je pretresena. "Peterica iz Montereyja" – Madeline, Celeste, Jane, Renata in Bonnie – združi moči, da bi ženske pobrale koščke svojih razbitih življenj. Nova sezona razkrije zlonamernost laži, trajnost prijateljstev, krhkost zakonov in seveda neizprosno krutost starševstva. Odnosi bodo na preizkušnji in zvestoba se bo končala. Možnosti za čustvene in telesne rane se bodo povečale.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:00
Evforija
Drama, 1. sezona, 5. del
Izvirnik: Euphoria: Shook One Pt. II
Režija: Sam Levinson
Igrajo: Zendaya, Austin Abrams, Alexa Demie, Jacob Elordi, Nika Williams, Algee Smith

Drama o odraščanju spremlja skupino srednješolcev, ki spoznavajo ljubezen in prijateljstvo, pa tudi svet mamil, seksa, strahov in družabnih omrežij.

V središču pripovedi serije Evforija je zasvojena sedemnajstletnica Rue Bennett (Zendaya), ki se je nedavno vrnila z odvajanja od mamil in skuša najti smisel v prihodnosti. Življenje se ji drastično spremeni, ko spozna Jules Vaughn, transseksualno dekle, ki se je po ločitvi staršev priselila v njen kraj in tako kot Rue išče svoje mesto v svetu. Tukaj so še njeni sošolci: Nate Jacobs, športnik, katerega jeza prikriva spolno negotovost, in njegovo občasno dekle Maddy Perez, nogometni zvezdnik Chris McKay, ki se mu prehod od srednje šole na kolidž zdi težji, kot je pričakoval, Cassie Howard, katere seksualna preteklost jo vztrajno zasleduje, njena mlajša sestra Lexi Howard, prijateljica Rue iz otroštva, ter najstnica z močno izraženo telesno identiteto Kat Hernandez, ki raziskuje svojo spolnost. Med zasedbo so poleg priljubljene igralke in pevke Zendaye tudi Hunter Schafer, Jacob Elordi, Algee Smith in Sydney Sweeney.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019