TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 20.05.2015
00:45
Športni as
Nenavadni šport postane prava uspešnica in s finančno pomočjo milijarderja dvojica ustanovi profesionalno ligo. Njuna ekipa Milwaukee Beers je edino moštvo na poti radikalnim spremembam pravil, ki jih skuša uveljaviti lastnik nasprotne ekipe Dallas Felons.
02:25
Prejšnja noč
Spremljamo Bernieja in Joan: zapeljiva spogledljivca brez zavor, navdušena nad prirejenimi zmenki in hitrimi razdori zvez. Ko on speča svojega najboljšega prijatelja Dannyja z njeno sostanovalko Debbie, se zakrešejo iskre – medtem ko se prijatelji opotekajo po minskem polju ljubezenskih odnosov, od nočnega bara do spalnice in nazaj.
04:05
Paranormalno: Označeni
Tudi tokrat zahteva žrtve. Sedemnajstletni Jesse s prijateljema Hectorjem in Marisol raziskuje stanovanje pod njihovim, v katerem je umrla neka ženska. S kamero opremljeni mladostniki odkrijejo čudne predmete, očitno povezane z obredi črne magije. Jesse na svoji roki odkrije čudno znamenje in kmalu se nanj zgrnejo mračne sile – le še vprašanje časa je, kdaj se ga bodo polastile. Ali ga lahko Hector in Marisol rešita pred zlom?
05:30
Hollywood: Na snemanju
Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.
06:00
Nebesa so resnična
Todd Burpo (Greg Kinnear) in njegova soproga Sonja (Kelly Reilly) sta starša mladega Coltona, ki zavzeto trdi, da je med travmatičnim obsmrtnim doživetjem v duhu obiskal raj. Podrobnosti osupljive izkušnje opisuje z otroško nedolžnostjo in prepričano govori o stvareh, ki jih noben njegov vrstnik ne more poznati – saj so se zgodile še pred njegovim rojstvom.
07:40
Sodobna družina
Klan Pritchett-Dunphy-Tucker je velika in povezana družina, katere glava je Jay Pritchett. Ob sebi ima mlado in živahno drugo ženo Glorio, ki se upira njegovi staromodnosti – kar bo še veliko zabavnejše zdaj, ko imata tudi skupnega otroka. Vznemirljiva novost bo prinesla spremembe za vsakogar, tudi za Glorijinega sina Mannyja, ki je vselej imel mamo le zase, zdaj pa je že srednješolec. Jayeva odrasla hči Claire in njen mož Phil po svoje doživljata spremembe, saj je tudi njun najmlajši sin Luke v srednji šoli, srednja hči Alex je s polno paro na poti na kolidž, najstarejša Haley pa je vnovič doma in razmišlja o svoji prihodnosti. Otroci odraščajo in Claire se lahko spet posveti lastni službi, ki bo imela vzpone in padce. Pomembno leto čaka Clairinega brata in Jayevega odraslega sina Mitchella, ki bo imel z ljubečim življenjskim partnerjem Cameronom in hčerjo Lily veliko razlogov za slavje.
08:10
Ona
Za denar piše ganljiva, sočutna pisma za svoje naročnike. Strtega srca po koncu dolgoletne ljubezenske zveze začne nenavaden odnos z naprednim računalniškim operacijskim sistemom, ki je izdelan tako, da individualno ugodi vsem potrebam svojega uporabnika. Theodore tako spozna umetno inteligenco z zapeljivim ženskim glasom po imenu Samantha: presenetljivo duhovit, domiseln in občutljiv digitalni algoritem. Medtem ko njene potrebe in želje naraščajo vzporedno z njegovimi, se njuno prijateljstvo sčasoma spremeni v romantično ljubezen ter nenavadno intimen odnos.
10:15
Filmi in zvezde
Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.
10:45
Skrita luna
Svojci pokojnika so neprijetno presenečeni, sin Victor pa se nato odpravi v Mehiko, da bi odkril resnico o romantični preteklosti svojega očeta. V mestu Guanajuato najde Mirando, ki živi z drugim moškim, Tobiasom. A ko jo Victor naravnost vpraša o tem, Miranda zanika, da bi kdaj poznala njegovega očeta in mu obljubi, da je ne bodo nikoli več videli. Če ženska govori resnico, kaj je potem iskala na pogrebu Victorjevega očeta? In kdo je moški, s katerim živi zdaj? Nelagodno srečanje sproži niz dogodkov, v katerih se bodo morali liki soočiti z vprašanjem, kaj se zgodi, ko resnična ljubezen pride dvakrat istočasno.
12:45
Foo Fighters: Sonic Highways
Dokumentirajo snemalno odisejado v osmih mestih, kjer so posneli svoj zadnji studijski album. Ustanovitelj skupine Dave Grohl je režiser serije, ki se loteva glasbene zapuščine in kulturnega ozadja osmih velikih ameriških mest: Chicaga, Austina, Nashvilla, Los Angelesa, Seattla, New Orleansa, Washingtona in New Yorka. Skupina je snemala v priznanih legendarnih studiih, zgodovinsko povezanih s temi kraji. V vsakem mestu je nastala po ena skladba in vsaka omenja nekatere krajevne legende. Celo besedila so nastajala drugače kot doslej, eksperimentalno ter improvizirano: Grohl jih je v celoti predstavil šele zadnji dan vsake snemalne etape, pri čemer je navdih črpal iz izkušenj, pogovorov in likov, ki so postali del ustvarjalnega procesa. Serija dokumentarcev Foo Fighters: Sonic Highways je po njegovem mnenju "ljubezensko pismo zgodovini ameriške glasbe". Vsak del se posveča identiteti tistega mesta in kaže, kako je tisti del države vplival na podobo skupine v prvih letih; pa tudi to, kakšen vpliv so imeli sami na kulturno dogajanje v teh mestih. Vsi umetniki, ki se pojavijo v seriji, so svojo kariero začeli kot mladi ljudje z velikimi sanjami o tem, da bi ustvarili univerzalno glasbo in z njo zasloveli.
13:50
Hobit: Smaugova pušča
s čarodejem Gandalfom in trinajstimi škrati pod vodstvom Torina Hrastoščita skuša spet pridobiti Samotno goro in izgubljeno kraljestvo škratov Erbor. Na poti proti vzhodu v izdajalskih gozdovih Mrkolesja naletijo na kožo menjajočega Beorna in na roj velikanskih pajkov. Zajamejo jih gozdni vilinci, nadaljujejo proti Jezernemu mestu in naposled dosežejo Samotno goro; tam pa se morajo spopasti z najhujšo nevarnostjo od vseh, ki bo na preizkušnjo postavila njihov pogum, prijateljstvo in slednjič samo popotovanje s strašnim zmajem Smaugom.
16:30
Podpredsednica
Potem ko se je v tretji sezoni predsednik umaknil in je Selina prisegla kot nova šefinja Bele hiše, se v novem poglavju pripravlja na svoj prvi pomembnejši govor. Ali bo trajanje njenega mandata preseglo tistega Williama Henryja Harrisona, najkrajšega v zgodovini ZDA, še ni povsem jasno. Selina zdaj zaseda najvišji položaj, a je njen obstoj še vedno odvisen od volitev, ki naj jo potrdijo ali zavrnejo. Med naslednjimi 10 deli se bosta Selina in njeno moštvo ukvarjala predvsem s tem, kako naj jo čim bolje ustoličijo kot verodostojno predsednico, obenem pa je treba določiti tudi najboljšega asistenta in namestnika. Stave so zdaj višje kot kdaj prej, vendar Podpredsednica še vedno dokazuje, kako imajo v Washingtonu celo najbolj banalne odločitve dolgoročne učinke in pogosto nepričakovane, zabavne posledice.
17:00
Silicijeva dolina
S še pogostejšim pojavljanjem likov iz resnične industrije v drugi sezoni Silicijeva dolina razkriva tehnološki svet še bolj verodostojno in duhovito; medtem ko so njeni junaki nerodno opotekajo proti nepredstavljivemu uspehu.
17:30
Cas in Dylan
Na poti pobere štoparko Dylan, nepredvidljivo 22-letno dekle. Niti sanja se mu ne, da bo povozil njenega jeznega fanta, se po sili razmer znašel na begu pred oblastmi in naposled prevozil vso zvezno državo v družbi nadobudne mlade pisateljice – ki mu je za nameček odločena pomagati glede njegove avtorske blokade pri sestavljanju sporočila pred samomorom. A usoda ju je očitno združila s posebnim namenom. Samotno Casovo potovanje na zahod na lepem ni več tako samotno; umirajoči starec in muhasto dekle se odpravita na pustolovščino, ki jima bo razkrila nekatere pomembne resnice življenja, velike in majhne.
19:00
Nadomestne volitve
Vendar se za varljivim pročeljem skriva nemir; vojna premožnih in revnih, bitke med najstniki in njihovimi starši, boj zakonskih parov ter spopadi med učitelji in njihovimi učenci. Pagford prav gotovo ni tisto, kar se zdi. Ko pri svojih komaj štiridesetih nenadoma umre vodja župnije Barry Fairbrother, je podeželska skupnost pretresena. V vaškem svetu pride do napetosti in mnogi se sprašujejo o prihodnosti; tudi najstnik, ki mu je Fairbrother nekoč pomagal. Prazno mesto vodje župnije postane povod za največjo bitko, kar jih kdo pomni v Pagfordu; skupnost zajame nered, saj bi marsikdo rad zasedel vaški prestol. Kdo bo zmagoval na nadomestnih volitvah, ki jih zaznamujejo strast, prevare in nepričakovana razkritja?
20:05
Herkules
Skupino plačancev povede v krvavi boj zoper bojevniškega vodjo, ki zagrozi miroljubnemu traškemu kraljestvu. Razdvojenega polboga Herkula trpinčijo spomini na dogodke v preteklosti in nenadejani nasprotniki bodo preizkušali njegovo mitološko moč.
21:45
Igra prestolov
22:45
Hiša laži
23:15
Seks na eks
Potem ko se izjalovi razgovor za sanjsko službo, si nadobudna televizijska voditeljica poročil v Los Angelesu (Elizabeth Banks) privošči zase neznačilno divjo noč zabave in užitka. V postelji očarljivega neznanca na drugi strani velemesta jo zbudi telefonsko sporočilo agenta o tem, da si je vendarle prislužila še eno priložnost za razgovor o ponujeni službi – če se bo le pravočasno prikazala v pisarni. Zdaj je brez telefona, avta, osebne izkaznice in denarja obtičala v povsem neznanem predelu mesta; prisiljena se je odpraviti na pot peš ter skozi niz pestrih dogodivščin in zabavnih nesporazumov pohiteti življenjski karieri naproti.