TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 20.09.2016
00:10
Detroit Rock City
Komedija
Režija: Adam Rifkin
Igrajo: Giuseppe Andrews, James DeBello, Edward Furlong, Sam Huntington, Lin Shaye, Melanie Lynskey
Ocena IMDb: 6,8/10

Leto 1978. Štirje najstniki si želijo na razprodani koncert skupine Kiss.

Zgodba o odraščanju govori o srednješolcih, ki želijo dobiti vstopnice za koncert rock zasedbe Kiss. V eni čarobni noči se morajo soočiti z različnimi preizkušnjami: možmi postave, s starši in z vse močnejšim vplivom diska. Kar se začne kot strastno izživljanje rokenrolovskih fantazij, postane zabavna pustolovščina, polna nenavadnih preobratov, z enim samim ciljem: možnostjo, da bi sledili svojim sanjam.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
01:45
Še vedno Alice
Drama
Izvirnik: Still Alice
Režija: Richard Glatzer
Igrajo: Julianne Moore, Kate Bosworth, Shane McRae, Hunter Parrish, Alec Baldwin, Seth Gilliam
Ocena IMDb: 7,5/10

Profesorici jezikoslovja Alice Howland diagnosticirajo zgodnjo fazo Alzheimerjeve bolezni.

Alice Howland (Julianne Moore), srečno poročena mati treh odraslih otrok in priljubljena univerzitetna profesorica jezikoslovja, začenja med predavanji vse bolj pozabljati besede in je čedalje bolj zmedena. Po zdravniškem pregledu se izkaže, da je to začetek Alzheimerjeve bolezni: počasnega in neozdravljivega razpada spomina ter umskih zmožnosti do neizogibnega konca. Alicine družinske in prijateljske vezi se nenadoma znajdejo na hudi preizkušnji. Alice si na vse kriplje prizadeva ohraniti razsodnost in zavest, poleg tega pa skuša čim bolje izkoristiti čas s svojimi ljubljenimi, preden bo bolezen napredovala do stopnje, ko jih ne bo več spoznala. Alice mora najti mir in ljubezen, da se bo lahko soočila z drugačnim življenjem.

Igralski nastop je Julianne Moore prinesel oskarja za najboljšo žensko vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:30
Strune
Drama
Izvirnik: Strings
Režija: Daniel Duran
Igrajo: Laura Dern, Josh Duhamel, Maria Bello, Lucas Till, Tom Everett Scott, Katrina Norman
Ocena IMDb: 6,2/10

Josh je izgubljena duša z neverjetnim glasbenim talentom.

17-letni Josh živi divje življenje, dela v najslavnejšem nočnem klubu in je najbolj priljubljen didžej v New Yorku. Vse noči so namenjene zabavi, dekletom in mamilom, za nameček pa se mu obeta pogodba vplivne založbe in čaka ga slavna ter bogata prihodnost. Vendar mora po neki nesreči s prevelikim odmerkom mamil – po odloku sodišča in s privolitvijo matere – do polnoletnosti živeti v skrbništvu svojega odtujenega očeta v Paragonu, majhnem kraju Severne Dakote. Tam začne obiskovati krajevno srednjo šolo in Josh se namerava pritajiti, dokler se mu ne bi iztekla kazenska doba in bi se vrnil v New York. A dobri nameni se izjalovijo, ko spozna Mary, vodjo šolske plesne skupine, ki ga najame, da bi predvajal glasbo na njihovih predstavah. Ko nekoč nepomembna dekliška ekipa s pomočjo novega didžeja prvič po sedmih letih zmaga na plesnem tekmovanju, se Josh naposled omehča – in začne razmišljati o tem, da življenje v zakotju nemara ni tako velika "kazen", kot si je predstavljal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
05:25
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 13. sezona, 38. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 6,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
06:00
Kurja polt
Komedija
Izvirnik: Goosebumps
Režija: Rob Letterman
Igrajo: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee, Amy Ryan, Jillian Bell
Ocena IMDb: 6,4/10

Mladi Zach mora združiti moči s Hannah, hčerjo slavnega avtorja priljubljene knjižne serije "Kurja polt".

Mladi Zach Cooper ni preveč navdušen nad selitvijo iz velikega mesta v zakotno mestece Madison v državi Delaware, a ga kmalu potolaži nova soseda in čedna nova znanka Hannah. Vendar ima vsaka stvar, ki je prelepa, da bi bila resnična, vselej svojo temačno plat. V tem primeru je to njen čudaški in zlovoljni oče, za kogar se izkaže, da ni ni nihče drug kot slavni pisatelj Robert L. Stine, avtor priljubljene mladinske knjižne serije "Kurja polt". Kmalu je tudi jasno, zakaj je možakar tako odljuden. Je namreč ujetnik lastne domišljije, saj so pošasti, zaradi katerih je zaslovel, resnične. Stine varuje pred njimi svoje bralce tako, da jih ohranja zaklenjene v knjižnih straneh. A ko Zach pomotoma osvobodi ujete demone in začnejo strašljiva bitja ustrahovati mestece, mora s pisateljem in njegovo hčerjo združiti moči, da bi se nedoumljivi literarni liki vrnili tja, kamor sodijo: v zaprašeno knjižnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
07:40
Sužnja ljubezni
Romantični
Izvirnik: Addicted to love
Režija: Griffin Dunne
Igrajo: Meg Ryan, Matthew Broderick, Kelly Preston, Tchéky Karyo, Maureen Stapleton, Nesbitt Blaisdell
Ocena IMDb: 6,1/10

Meg Ryan in Matthew Broderick sta znanca po sili razmer, ki se nikakor ne moreta sprijazniti z izgubo svojih partnerjev.

Ona se hoče na vsak način maščevati svojemu nekdanjemu fantu, on pa si želi le tega, da bi se njegova bivša vrnila k njemu. Ampak njuna nekdanja ljubimca sta zdaj srečno zaljubljeni par, zato začneta zarotnika skupaj kovati peklenski načrt, da bi uničila to romantično zvezo. Ne zavedata se, da bo rezultat ljubosumne akcije nekaj povsem drugega, nepričakovanega; lahko se kar sprijaznita, da sta sama sužnja ljubezni.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
09:20
Jaz, Earl in umirajoče dekle
Drama
Izvirnik: Me and Earl and the dying girl
Režija: Alfonso Gomez-Rejon
Igrajo: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon
Ocena IMDb: 7,8/10

Drama prinaša edinstveno, zabavno in ganljivo zgodbo o srednješolskem prijateljstvu.

Greg (Thomas Mann), ki je v zadnjem letniku srednje šole, se skuša čim bolj neopazno zliti z okolico ter se izogiba vsakršnim družabnim stikom in globljim odnosom, da bi tako preživel zahtevno pot čez minsko polje najstniškega življenja. Celo svojega najboljšega prijatelja Earla, s katerim snemata nekakšne amaterske parodije klasičnih filmov, šteje za "sodelavca" pri skupnem konjičku. Njegova mati zaradi lastnega sočutja in slabe vesti vztraja pri tem, da začne preživljati čas s sosedo in sošolko Rachel, dekletom, pri katerem so nedavno odkrili raka. Greg začne postopoma spoznavati, kako močne in dragocene so lahko pristne prijateljske vezi.

Drama je bila deležna nagrade glavne žirije in občinstva na filmskem festivalu Sundance leta 2015.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:05
Filmi in zvezde
Magazin, 8. sezona, 38. del
Izvirnik: Films and stars
Režija: Regan Hall
Igrajo: Lenora Crichlow, Philip Davis, Jamie Howard, Jahvel Hall, Richie Campbell, Tiana Benjamin

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
11:30
Vroči Mike XXL
Komedija
Izvirnik: Magic Mike XXL
Režija: Gregory Jacobs
Igrajo: Channing Tatum, Juan Piedrahita, Sharon Blackwood, Alison Faulk, Josh Diogo, Joe Manganiello
Ocena IMDb: 5,7/10

Tri leta po tistem, ko je priljubljeni Mike (Channing Tatum) opustil delo slačifanta, tudi drugi fantje končujejo kariero.

Zgodba se nadaljuje tri leta po tistem, ko je razvpiti "vroči Mike" (Channing Tatum) na vrhuncu priljubljenosti opustil delo slačifanta. Tudi drugi fantje iz moštva Kings of Tampa počasi končujejo svoje kariere, vendar bi radi to storili v velikem slogu: z največjo zabavo vseh časov ter zadnjim nastopom na prizorišču v Myrtle Beach – kjer naj bi se jim še poslednjič seveda pridružil tudi legendarni Mike. Na poti do svoje zadnje predstave se karavana slačifantov ustavi v Jacksonvillu ter Savanni, kjer obnovijo stara znanstva in sklenejo nekatera nova prijateljstva. Mike in njegovi soplesalci se pri tem naučijo veliko novega in na presenetljiv način se otresejo preteklosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:25
Pozaba
Akcija
Izvirnik: Oblivion
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo
Ocena IMDb: 7/10

Piše se leto 2077 in Jack Harper (Tom Cruise) je edini tehnični vzdrževalec naprav na zapuščeni Zemlji.

Na Zemlji poteka le še operacija pobiranja nujnih virov po desetletjih vojne z grozljivimi vesoljci, ki še vedno hodijo po uničenih ostankih planeta. Jackova naloga je skoraj pri koncu. Čez dva tedna se bo pridružil drugim preživelim na lunarni koloniji daleč od opustošenega sveta, ki ga je dolgo imel za dom. Jack živi in patruljira iz postojanke visoko na nebu, vendar pristane na trdih tleh, ko iz strmoglavljenega plovila reši čedno neznanko. Njen prihod sproži niz dogodkov, zaradi katerih začne Jack dvomiti o vsem, za kar je mislil, da ve. Resničnost se dokončno sesuje, ko Jack odkrije pretresljivo resnico, ki ga povezuje z Zemljo iz preteklosti. Odkritje ga požene v junaštvo, za katerega ni vedel, da ga je zmožen. Usoda človeštva je zdaj v rokah moža, ki je bil še nedavno prepričan, da bo njegov svet vsak čas izgubljen za vedno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
15:25
Ljubezen v etru
Romantični
Izvirnik: Love on the air
Režija: Kristoffer Tabori
Igrajo: Alison Sweeney, Jonathan Scarfe, Crystal Balint, David Lewis, Vincent Gale, Darla Taylor
Ocena IMDb: 7,2/10

Po začetnih težavah se radijska voditelja Sonia in Nick počasi zaljubljata drug v drugega.

Ko morata radijska voditelja Sonia in Nick, ki sta si povsem različna, skupaj voditi pogovorno oddajo, ta postane uspešnica - njun prepir v razgreti bitki spolov je poslušalcem neznansko všeč. Samozavestno žensko in uporniškega samca v resnici druži ljubezensko razočaranje v preteklosti in prav to je tisto, zaradi česar zasebno sčasoma postaneta dobra prijatelja. Ko ji skuša Nick pomagati pri tem, da bi se njen nekdanji zaročenec vrnil, sodelavca ugotovita, da je njuno prijateljstvo morda postalo nekaj več. Medtem ko radijska voditelja počasi sproščata svoje čustvene zavore, se morata glede nečesa odločiti.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:50
Strune
Drama
Izvirnik: Strings
Režija: Daniel Duran
Igrajo: Laura Dern, Josh Duhamel, Maria Bello, Lucas Till, Tom Everett Scott, Katrina Norman
Ocena IMDb: 6,2/10

Josh je izgubljena duša z neverjetnim glasbenim talentom.

17-letni Josh živi divje življenje, dela v najslavnejšem nočnem klubu in je najbolj priljubljen didžej v New Yorku. Vse noči so namenjene zabavi, dekletom in mamilom, za nameček pa se mu obeta pogodba vplivne založbe in čaka ga slavna ter bogata prihodnost. Vendar mora po neki nesreči s prevelikim odmerkom mamil – po odloku sodišča in s privolitvijo matere – do polnoletnosti živeti v skrbništvu svojega odtujenega očeta v Paragonu, majhnem kraju Severne Dakote. Tam začne obiskovati krajevno srednjo šolo in Josh se namerava pritajiti, dokler se mu ne bi iztekla kazenska doba in bi se vrnil v New York. A dobri nameni se izjalovijo, ko spozna Mary, vodjo šolske plesne skupine, ki ga najame, da bi predvajal glasbo na njihovih predstavah. Ko nekoč nepomembna dekliška ekipa s pomočjo novega didžeja prvič po sedmih letih zmaga na plesnem tekmovanju, se Josh naposled omehča – in začne razmišljati o tem, da življenje v zakotju nemara ni tako velika "kazen", kot si je predstavljal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:45
Mildred Pierce
Drama, 1. sezona, 4. del
Režija: Todd Haynes
Igrajo: Kate Winslet, Brían F. O'Byrne, Melissa Leo , James Le Gros, Mare Winningham, Marin Ireland
Ocena IMDb: 7,7/10

Štiri leta pozneje, od 1937 do 1938. Potem ko se je obedovalnica iz Glendala razširila še na Beverly Hills, si poslovni partnerici in prijateljici Mildred in Lucy ogledujeta Laguno Beach kot morebitni kraj za novo restavracijo z morsko hrano in zrezki. A uspeh vedno znova kali odnos med Mildred in Vedo, ki je obupana po smrti dolgoletnega učitelja klavirja, njegov namestnik Carlo Treviso, sloviti dirigent, pa ji ni pogodu. Veda konča v druži ljudomrznega Sammyja Forresterja, katerega mati preseneti Mildred s šokantnimi namigi o njenih otrocih. Ko se Mildred sooči z Vedo, jo v navalu čustev vrže iz hiše. Več mesecev se ne slišita, ko Bert pove Mildred o Vedinem uspehu kot pevka na radiu. Ko jo sliši peti, se Mildred zgrozi zaradi odtujenosti svoje hčere in se odloči, da bo vnovič pridobila njeno naklonjenost.

Portret edinstvene, neodvisne ženske v času Velike depresije v ZDA.

Najnovejša med mini-serijami programa HBO je "Mildred Pierce"; dramatizacija nepozabnih likov iz klasičnega romana Jamesa M. Caina iz leta 1941 o ponosu in pravicah srednjega razreda. V naslovni vlogi nastopi dobitnica oskarja (za dramo "Bralec") Kate Winslet, scenarist in režiser pa je slavni filmski ustvarjalec Todd Haynes (nominacija za scenarij "Far from Heaven"). Drama v petih delih prinaša intimni portret neodvisne, nedavno ločene ženske v času Velike depresije, ki si prizadeva ustvariti novo življenje zase in za svojo družino. Zgodba raziskuje njeno neomajno predanost hčeri Vedi (Evan Rachel Wood) in zapletene odnose do moških v njenem življenju; med njimi sta igralec pola Monty Beragon (Guy Pearce) in nekdanji mož Bert Pierce (Brían F. O’Byrne).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
20:00
Ray Donovan
Drama, 4. sezona, 7. del
Izvirnik: Ray Donovan: Norman saves the world
Režija: Michael Uppendahl
Igrajo: Liev Schreiber, Paula Malcomson, Eddie Marsan, Dash Mihok, Steven Bauer, Katherine Moennig
Ocena IMDb: 8,3/10

V središču slavnih in premožnih Ray Donovan opravlja umazana dela za vplivneže iz Los Angelesa.

Zgodba se začne, ko Mickeyja Donovana nepričakovano izpustijo iz ječe, to pa sproži niz dogodkov, ki družino Donovan pretrese do obisti. Ray ima dva pomočnika: Avi je mogočen Izraelec, Lena pa iznajdljiva, okorela lezbijka. Glavnino dela opravijo za najvplivnejše pravniško podjetje v mestu, ki ga vodita Rayev zaupnik in mentor Ezra Goodman ter njegov sodelavec Lee Drexler. Edine težave, ki jih Ray ne obvladuje, so tiste z lastno družino. Njegovega brata je v otroštvu spolno nadlegoval duhovnik in s travmo zaznamovan Bunchy je zdaj večino časa pijan; drugi brat Terry je preveč časa preživel v boksarskem ringu in pogosti udarci so mu prinesli Parkinsonovo bolezen; vse tri pa preganja duh njihove mlade sestre, ki je v najstniških letih storila samomor. Poleg tega se njegova žena Abby še vedno neuspešno prilagaja življenju v predmestju, kjer vzgaja njuna dva otroka, Bridget in Connorja. Kar zadeva Raya, je za vse njihove težave kriva ista oseba: oče Mickey, irski gangster, ki ni nikoli varoval lastne družine. A vse to se obrne na glavo, ko se po dvajsetih letih za zapahi v Los Angelesu pojavi Mickey, lačen maščevanja. Zahteva denar, novo življenje in zasluženi prostor na čelu družine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Banshee
Kriminalka, 4. sezona, 3. del
Režija: Ole Christian Madsen
Igrajo: Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen, Frankie Faison, Hoon Lee, Matt Servitto
Ocena IMDb: 8,4/10

Bivši kaznjenec in tat je prevzel identiteto šerifa v Bansheeju. Tam skupaj z nekdanjo ljubimko skrivaj nadaljuje z zločinskimi dejavnostmi.

V podeželskem mestecu Amišev v zakotju Pensilvanije se tudi v četrti sezoni kriminalne drame Banshee na programu Cinemax razkrivajo velike skrivnosti, potem ko bivši kaznjenec in vrhunski tat Lucas Hood prevzame identiteto šerifa. Medtem ko Hood (Antony Starr) skrivaj nadaljuje s svojimi zločinskimi dejavnostmi in se vnovič zbliža z nekdanjo ljubimko ter zločinsko sodelavko Carrie Hopewell (Ivana Miličević), se mora budno ogibati sencam preteklosti v podobi surovih nepridipravov, ki jih je pred leti izdal.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:55
Ujetnica
Kriminalka
Izvirnik: Captive
Režija: Jerry Jameson
Igrajo: Elle Graham, Kate Mara, Claudia Church, Gina Stewart, David Oyelowo, Diva Tyler
Ocena IMDb: 5,3/10

Film beleži trk dveh izgubljenih duš.

Brian Nichols, ki po vsem mestu beži pred policijo in si obupano želi videti novorojenega sina, vzame nekdanjo zasvojenko z mamili Ashley Smith za talko v njenem stanovanju. Ženska se za pomoč zateče h knjižni uspešnici avtorja Ricka Warrena za samopomoč z naslovom "Življenje z namenom". Medtem ko bere knjigo, se Ashley in njen nesojeni morilec znajdeta na življenjski prelomnici, kjer se obup in smrt srečata z novim upanjem.

Navdihujoča kriminalna drama je posneta po neverjetnih resničnih dogodkih, ki so pritegnili pozornost celotne države.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:35
Popolni fant
Drama
Izvirnik: The Perfect Guy
Režija: David M. Rosenthal
Igrajo: Sanaa Lathan, Michael Ealy, Morris Chestnut, L. Scott Caldwell, Charles S. Dutton, John Getz
Ocena IMDb: 5,5/10

Po težavnem razdoru dolgotrajne zveze se uspešna lobistka Leah Vaughn odloči za strastno razmerje z očarljivim neznancem Carterjem.

Ko se v njenem življenju vendarle spet pojavi nekdanji fant, se mora Leah odločiti, komu naj zaupa in koga bi se morala bati. Med njegovim vročim dvorjenjem se večkrat pokaže nasilna Carterjeva plat, ki dokončno uniči njun romantični odnos, a zavrnjeni ljubimec se nikakor ne namerava vdati. V ljubosumnem besu in navalu brezumne maščevalnosti bo njeno življenje zasukal na glavo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015