TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 20.12.2016
01:05
Zastave naših očetov
Drama
Izvirnik: Flags of our fathers
Režija: Clint Eastwood
Igrajo: Jesse Bradford, Adam Beach, John Benjamin Hickey, John Slattery, Barry Pepper, Paul Walker
Ocena IMDb: 7,1/10

Legendi filma Steven Spielberg in Clint Eastwood sta prvič združila moči prav v tej nepozabni zgodbi o uničujoči bitki za otok Iwo Jima.

V bitki za Iwo Jimo je šlo za eno ključnih točk druge svetovne vojne, ki je odločala o nadzoru nad Pacifikom. Iz nje pa izhaja tudi ena najbolj neminljivih vojnih podob: fotografija šestih ameriških vojakov, ki na vrhu gore Suribači dvignejo ameriško zastavo.

Večkratni oskarjevec Eastwood, režiser Zastav naših očetov, je imel pred sabo izvrstno igralsko zasedbo: Paula Walkerja, Ryana Phillippeja, Adama Beacha, Jamieja Bella, Barryja Pepperja, Neala McDonougha in številne druge, ki so se odlično odrezali v tej tragični upodobitvi epskega boja, ki je tako na japonski kot ameriški strani terjal na tisoče življenj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
03:15
Pisma iz Iwo Jime
Drama
Izvirnik: Letters from Iwo Jima
Režija: Clint Eastwood
Igrajo: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara , Ryô Kase, Shidô Nakamura, Hiroshi Watanabe
Ocena IMDb: 7,9/10

Pred 61 leti sta se na otoku Iwo Jima srečali ameriška in japonska vojska.

Desetletja po bitki na Iwo Jimi iz močne otoške zemlje izkopljejo na stotine pisem. Ta dajo obraze in glasove možem, ki so se na otoku borili, pa tudi nenavadnemu generalu, ki jih je vodil.Japonski vojaki so poslani na Iwo Jimo z zavestjo, da se najbrž ne bodo vrnili. Med njimi so Saigo (Kazunari Ninomiya), pek, ki želi dočakati dan, ko bo videl svojo novorojeno hčer; Baron Nishi (Tsuyoshi Ihara), olimpijski prvak, svetovno znan po svojih spretnostih in časti; Shimizu (Ryo Kase), mlad nekdanji vojaški policist, ki kljub vojni ohrani idealizem; in poročnik Ito (Shidou Nakamura), strog vojak, ki bi se raje ubil kakor predal. Obrambo vodi general poročnik Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe), ki so mu popotovanja po Ameriki razkrila ves brezupen značaj vojne, hkrati pa dala tudi strateško vizijo, s katero se loti velikanske armade z druge strani Pacifika. Z malo obrambe razen močne volje in same vulkanske otoške skale neverjetna taktika generala Kuribayashija spremeni skoraj gotov in krvav poraz v skoraj 40-dnevno junaško in domiselno bitko. Na otoku Iwo Jima je umrlo skoraj 7000 ameriških in več kot 20 tisoč japonskih vojakov. Črni otoški pesek je prepojen z njihovo krvjo. Toda njihove žrtve, prizadevanja, pogum in volja do življenja živijo naprej v pismih, ki so jih poslali domov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
05:30
Filmi in zvezde
Magazin, 8. sezona, 51. del
Izvirnik: Films and stars
Režija: Regan Hall
Igrajo: Lenora Crichlow, Philip Davis, Jamie Howard, Jahvel Hall, Richie Campbell, Tiana Benjamin

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
06:00
Mišja zgodba
Animacija
Izvirnik: Rodencia y el diente de la princesa
Režija: David Bisbano
Igrajo: Hernán Bravo, Natalia Rosminati, Ricardo Alanis, Enrique Porcellana, Sergio Bermejo, Oswaldo Salas
Ocena IMDb: 5,1/10

Mišek Edam, nerodni čarodejev pomočnik, in čedna, samozavestna miška Brie se odpravita na nevarno nalogo.

Čarobna pustolovščina se začenja nekoč v daljni deželi sredi širnega divjega gozda, kjer stoji fantastično kraljestvo Rodencia, dom številnih čudovitih bitij in mogočnih čarovnikov. Tam se dogaja zgodba o dogodivščinah in ljubezni miška po imenu Edam, nerodnega čarodejevega pomočnika, ter čedne in samozavestne miške Brie. Skupaj se bosta morala zoperstaviti številnim nevarnim pastem in oviram, da bi pridobila moč princesinega zoba ter premagala podganjo vojsko pod vodstvom zlobnega čarovnika Rotexa. Ta si želi podrediti miroljubno mišje kraljestvo, jim zavladati in se polastiti njihovih zakladov. Sredi gozda se bodo srečali magija svetlobe in teme ter ljubezen in zamera. Edam in Rotex se bosta nazadnje spopadla in samo eden od njiju bo slavil zmago.

Jezik: Španščina
Leto: 2012
07:30
Neznani pisatelji
Komedija
Izvirnik: Authors anonymous
Režija: Ellie Kanner
Igrajo: Kaley Cuoco, Jonathan Banks, Tricia Helfer, Teri Polo, Chris Klein, Jonathan Bennett
Ocena IMDb: 4,3/10

Čudaška skupina neznanih pisateljev z motivacijskim geslom "vsi za enega" medse sprejme zadržano Hannah Rinaldi.

Nihče ne pričakuje Hannahinega uspeha čez noč, čeprav se zgodi ravno to. Medtem ko njena kariera doživi meteorski vzpon, se njeni zavistni kolegi (Chris Klein, Teri Polo, Dylan Walsh, Dennis Farina in Jonathan Bennett) še težje spopadajo z lastno nedosegljivo pisateljsko slavo in bogastvom. Med njimi se začnejo vrstiti napetosti, rivalstvo in zavračanje drugih. Še dobro, da so oboroženi le s svinčniki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:05
Ljubezen, ločitev in nekaj vmes
Romantični
Izvirnik: It's complicated
Režija: Nancy Meyers
Igrajo: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell, Mary Kay Place
Ocena IMDb: 6,6/10

Je lahko ljubezen drugič še slajša?

Jane ima odrasle otroke, uspešno pekarno in prijateljski odnos z nekdanjim možem Jakom. Deset let po njuni razvezi se po nedolžni večerji med njima zgodi nepredstavljivo: vnovična ljubezenska romanca. Jane je razpeta med nenadno novo "staro" zvezo, Jakovo novo mlado ženo ter nedavno ločenim arhitektom, ki mu začenja biti Jane všeč.

Dvakratna oskarjevska nagrajenka Meryl Streep, Steve Martin in Alec Baldwin skupaj igrajo v romantični komediji. Duhovita, inteligentna in osvežujoče zrela komedija režiserke Nancy Meyers dokazuje, da so pri ljubezni, ločitvi in vsem, kar je vmes, stvari ... nekoliko zapletene.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
11:05
Vse je izgubljeno
Avantura
Izvirnik: All is lost
Režija: J.C. Chandor
Igrajo: Robert Redford
Ocena IMDb: 6,9/10

Po usodnem trku jadrnice se je mornar prisiljen se je ozreti v obličje lastne umrljivosti.

Starejši neimenovani mornar (Robert Redford) popolnoma sam z 12-metrsko jadrnico pluje okrog sveta. Nepričakovani trk s plavajočim ladijskim kontejnerjem povzroči luknjo prav pri radiu in navigacijskih inštrumentih ter onesposobi vso elektroniko. V plovilo začne vdirati voda in čeprav starec za silo zakrpa zevajočo poškodbo steklenih vlaken, že naslednja nevihta vnovič napolni notranjost z morsko vodo, poleg tega pa mu siloviti veter polomi tudi jambor in skorajšnji potop je neizogiben. Ostane mu le še napihljivi rešilni čoln in upanje, da ga bo v mednarodnem pasu komercialnih plovil opazila kakšna tovorna ladja na redni liniji, sicer mu sredi neskončnih prostranstev Indijskega oceana grozi gotova smrt. Ampak sonce je neizprosno, v morju okrog njega že krožijo morski psi in pičle zaloge hrane vztrajno usihajo. Starec se slednjič zave, da je vse zaman.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
12:50
Zoolander 2
Komedija
Režija: Ben Stiller
Igrajo: Ben Stiller, Olivia Munn, Penélope Cruz, Christine Taylor, Kristen Wiig, Benedict Cumberbatch
Ocena IMDb: 4,8/10

Pripravite se na nevarno privlačno pustolovščino, v kateri čedni pogledi prav zares ubijajo!

Ko začne skrivnostni morilec pobijati najlepše in najpostavnejše ljudi sveta, sklene posebna agentka Interpola Valentina Valencia (Penélope Cruz) poklicati na pomoč nekdanja modna zvezdnika in moška supermodela Dereka (Ben Stiller) in Hansela (Owen Wilson). Na tajni nalogi se morata vrniti v izumetničeni svet visoke mode, obuditi svojo nekdanjo slavo ter rešiti svet. Na njuni poti stoji le nekaj: zločinski veleum Mugatu (Will Ferrell) in njegova zlobna varovanka (Kristen Wiig).

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
14:35
Batman proti Robinu
Animacija
Izvirnik: Batman vs. Robin
Režija: Jay Oliva
Igrajo: Stuart Allan, Troy Baker, Kevin Conroy, Trevor Devall, Robin Atkin Downes, Griffin Gluck
Ocena IMDb: 7,1/10

Sence mesta Gotham niso prijazen kraj za otroka, vendar tudi Damian Wayne ni običajen deček.

Damian Wayne nosi Robinov plašč in se nerad podreja pravilu svojega očeta Batmana o prepovedi ubijanja, medtem ko ga spremlja na pravičniških pohodih zoper malopridneže. Med preiskavo nekega kraja zločina se sreča s skrivnostnim Talonom, ki ga skozi skrivnostno kriminalno podzemlje odpelje do tajne organizacije, znane kot Sovji dvor. Na nevarnem potovanju se bosta morala Batman in Robin soočiti s svojim največjim sovražnikom: drug drugim. Epska bitka bo oblikovala njegovo usodo in za vselej zaznamovala Robinovo prihodnost.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:55
Hollywoodski kifeljci
Akcija
Izvirnik: Hollywood homicide
Režija: Ron Shelton
Igrajo: Harrison Ford, Josh Hartnett, Lena Olin, Bruce Greenwood, Isaiah Washington, Lolita Davidovich
Ocena IMDb: 5,3/10

Prekaljeni detektiv Joe Gavilan je vsega naveličan, a neumoren policijski veteran, ki dobi novega sodelavca, mladega K. C.-ja Caldna.

Joe Gavilan je policijski veteran, ki mladega kolega na oddelku za umore LAPD uči te službe, poleg tega pa ima še eno službo nepremičninskega agenta. Novinec K. C. Calden poučuje jogo in sanja o filmski karieri. Ko med nastopom v gangsterskem slogu umorijo celotno rapersko skupino, primer dodelijo Gavilanu in Caldenu. Med preiskavo začenjata sodelavca sumiti, da so glasbenike utišali zato, ker so hoteli preklicati snemalno pogodbo s svojim glasbenim producentom Sartainom (Isaiah Washington).

Harrison Ford in Josh Hartnett sta nenavaden detektivski par v surovi akcijski komediji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
17:55
Joy
Biografija
Režija: David O. Russell
Igrajo: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Edgar Ramirez, Diane Ladd, Virginia Madsen
Ocena IMDb: 6,6/10

Zgodbo je deloma navdihnilo resnično življenje in vzpon izumiteljice ter zvezdnice prodajnega TV kanala Joy Mangano.

Osrednjo junakinjo in njeno garaško, a bolj ali manj ponesrečeno družino, spremlja na njihovi divji poti, na kateri se mladenka razvije v vzorno poglavarko družine in pravcato voditeljico. Joy je ustvarjalna in skrbeča do vseh okoli sebe, čeprav doživlja izdaje in prevare. Ko okusi bolečino ljubezni, se poslovi od svoje naivnosti ter skozi različne izzive naposled najde moč in vero, da sledi svojih sanjam, ki jih je nekoč potlačila. Rezultat je čustvena in človeška komedija o vzponu ženske, ki krmari skozi neusmiljeni poslovni svet, družinski kaos in uganko navdiha, da bi našla svoj neomajni vir resnične sreče.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Pušča
Drama, 1. sezona, 7. del
Izvirnik: Pustina
Režija: Alice Nellis
Igrajo: Jan Cina, Jaroslav Dušek, Eliska Krenková, Zuzana Stivínová
Ocena IMDb: 8,8/10

Dramska serija "Pušča" obeleži zločin, ki usodno zaznamuje vse vpletene strani.

Hana Sikorova, županja vasice na severu Češke, se zoperstavi rudarskemu koncernu, ki prebivalcem ponuja bogato plačilo, če bi zapustili svoje domove nad najdiščem rjavega premoga – a potem skrivnostno izgine njena štirinajstletna hči Misha. Med iskanjem Mishe se po mnogih letih miroljubnega sožitja Hane polasti sum o celotni vaški skupnosti. Pod pritiskom dogodkov se ta začne razkrajati in pokaže svoj pravi obraz. Razkrivanje skrivnosti razdeli zgodbo na več prepletenih pripovednih niti, ki se nazadnje staknejo na nepričakovane načine.

Država: Češka
Jezik: Češčina
Leto: 2016
21:00
Dolga noč
Komedija
Izvirnik: The overnight
Režija: Patrick Brice
Igrajo: Adam Scott, Taylor Schilling, RJ Hermes, Kyle Field, Sarah DeVincentis, Sophia Alison
Ocena IMDb: 6,2/10

Srečanje dveh družin postaja vse bolj čudaško in noč pred njimi je še dolga.

Alex (Adam Scott), Emiliy (Taylor Schilling) in njun sin R.J. so se iz Seattla nedavno preselili v vzhodni Los Angeles. V novem mestu so še malce izgubljeni in obupano si prizadevajo spoznati prijatelje. Po naključnem srečanju s Kurtom (Jason Schwartzman) v bližnjem parku z veseljem pristanejo na skupni večer obeh družin s prigrizki. Ko je že pozno in gredo otroci v posteljo, postaja vzdušje sproščeno in oba para začneta vse bolj razkrivati svoje najbolj intimne skrivnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
22:25
Modna hiša Versace
Biografija
Izvirnik: House of Versace
Režija: Sara Sugarman
Igrajo: Gina Gershon, Enrico Colantoni, Colm Feore, Donna Murphy, Alex Carter, Samantha Hodhod
Ocena IMDb: 5,8/10

Film razkriva življenjsko zgodbo Donatelle, sestre svetovno znanega modnega oblikovalca Giannija Versaceja.

Po tragičnem umoru brata, ki je bil na vrhuncu njegove kariere, se Donatella znajde pod žarometi javnosti v vlogi nove voditeljice modnega imperija. Donatella je sprva tarča kritik in zasmehovanja poznavalcev industrije z vsega sveta; kmalu podleže zasvojenosti z mamili in družinsko podjetje se znajde tik pred bankrotom. S pomočjo svojcev, med njimi hčere Allegre, tete Lucie in brata Santa, se odloči za zdravljenje odvisnosti, sooči se s svojimi strahovi in se po končani terapiji vrne še močnejša. Zdaj bo z lastno vizijo vnovič zagnala priljubljeno znamko Versace ter jo sčasoma povzdignila v enega najmočnejših in najvplivnejših dejavnikov v svetu sodobne mode.

Biografska drama je zasnovana po priljubljeni knjigi "House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder, and Survival" avtorice Deborah Ball, novinarke ameriškega časnika Wall Street Journal.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:55
Črna maša
Kriminalka
Izvirnik: Black mass
Režija: Scott Cooper
Igrajo: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon, Peter Sarsgaard
Ocena IMDb: 6,9/10

Film pripoveduje resnično zgodbo tega nenavadnega zavezništva, ki je naposled ušlo z vajeti in na glavo postavilo prvotne namene varuhov zakona.

V sedemdesetih letih v južnem Bostonu agent FBI John Connolly (Joel Edgerton) prepriča irskega gangsterja Jamesa "Whiteyja" Bulgerja (Depp), naj sodeluje z FBI in tako pomaga v boju proti skupnemu sovražniku: italijanski mafijski družini. Whitey je zvezo z državnimi agenti zlorabil za svoje nezakonite posle, pridobil še več moči ter sčasoma postal najbolj neusmiljen in nasilen gangster v zgodovini južnega Bostona.

Kriminalna drama je nastala po knjigi "Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob" in v njem oskarjevski nominiranec Johnny Depp upodobi zloglasnega gangsterja Whiteyja Bulgerja. Film je režiral Scott Cooper ("Out of the Furnace", "Crazy Heart"); v njem igrajo Benedict Cumberbatch kot Whiteyjev brat senator, Kevin Bacon kot šef moštva agentov FBI; Dakota Johnson kot Whiteyjeva punca in številni drugi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015