TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 24.04.2019
00:40
Obupana
Kriminalka
Izvirnik: Aus dem Nichts
Režija: Fatih Akin
Igrajo: Numan Acar, Adam Bousdoukos, Diane Kruger, Denis Moschitto, Samia Muriel Chancrin, Torsten Lemke
Ocena IMDb: 7,1/10

Katja v bombnem napadu izgubi moža in sina. Policija ima za obsodbo osumljencev premalo dokazov, zato Katja sklene vzeti pravico v svoje roke.

Katjino življenje se nepričakovano sesuje v prah, ko njen mož Nuri in njun mali sin Rocco umreta v bombnem napadu. Prijatelji in svojci jo tolažijo in nudijo oporo in Katja se nekako prebije do pogreba, toda dolgotrajno iskanje krivcev in razlogi glede nesmiselnega poboja še bolj zapletejo in poglobijo Katjino žalovanje ter vedno znova odpirajo njene rane. Odvetnik Danilo, najboljši prijatelj pokojnega moža, je Katjin predstavnik na sodnem procesu po policijski preiskavi, ki je pokazala na dva osumljenca, mlada neonacista. Sojenje prižene Katjo do roba razsodnosti, zlasti po tem, ko je za obsodbo očitno premalo dokazov.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
02:25
Zbornica
Grozljivka
Izvirnik: The Faculty
Režija: Robert Rodriguez
Igrajo: Jordana Brewster, Clea DuVall, Laura Harris, Josh Hartnett, Shawn Hatosy, Salma Hayek
Ocena IMDb: 6,5/10

Šolo Herrington High zavzamejo vesoljska bitja. Vendar je med dijaki skupina lovcev na pošasti, ki bo poskrbela za nedobrodošle prišleke.

Ko se začnejo v stari na pol razpadli šoli Herrington High v Ohiu dogajati srhljive in nepojasnjene stvari, dijaki naletijo na odkritje, ki potrdi njihova najhujša sumničenja: učitelji so v resnici bitja z drugega planeta. Medtem ko se iz šolske zbornice vse bolj širijo umski paraziti, ki nadzorujejo razum in telo gostitelja, se mora skupina osamljenih dijakov, piflarjev in šolskih športnikov organizirati v moštvo lovcev na pošasti, ki bo poskrbelo za nedobrodošle prišleke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1998
04:10
Snubitev
Komedija
Izvirnik: The Proposal
Režija: Anne Fletcher
Igrajo: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White, Denis O'Hare
Ocena IMDb: 6,7/10

Strogi in uspešni urednici Margaret zaradi neveljavnega vizuma grozi izselitev iz ZDA, zato svojega pomočnika Andrewa prepriča v lažno poroko.

Ko cenjeni, a osovraženi knjižni urednici Margaret Tate (Sandra Bullock) iz New Yorka preti prisilna izselitev nazaj v rodno Kanado, se domisli nenavadne rešitve. Ta je povsem v njenem slogu; Margaret ne pozna življenja zunaj pisarniških zidov, zanjo obstajata le služba in trd, skorajda suženjski odnos do podrejenih. To najbolj občuti njen pomočnik, nadarjeni Andrew (Ryan Reynolds), ki ga je dolga tri leta mučila in zatirala. Seveda je prav on deležen te nenavadne rešitve: lažne poroke, ki bo šefinjo obdržala na vodilnem mestu priznane založbe. Njegov "da" potegne za seboj kopico huronsko smešnih, pa tudi neprijetnih in celo bolečih izkušenj in pripetljajev – najbolj nepričakovana je nenadejana otoplitev odnosa med njima, ki nenadoma udari med obiskom njegove nič hudega sluteče družine na Aljaski. Kako bo neomajna velemestna poslovna ženska, ki je vajena, da ima vedno vse niti v rokah, obvladala eno nepričakovano situacijo za drugo? Kako bo obrzdala svoje srce, ki ji nenadoma uide z vajeti? V vrtincu priprav na poroko čez noč in s trmastim uradnikom za nezakonite priseljence za vratom se Margaret in Andrew držita načrta – kljub posledicam, ki bi ju zadele, če bi načrt splaval po vodi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
06:00
Družabne živali
Komedija
Izvirnik: Social Animals
Režija: Theresa Bennett
Igrajo: Noël Wells, Josh Radnor, Carly Chaikin, Fortune Feimster
Ocena IMDb: 5,2/10

Zoe v življenju ne gre najbolje. Skuša rešiti svojo službo in ljubezensko življenje, medtem pa se zaljubi v poročenega moškega.

Življenje Zoe Crandle se ni izšlo čisto tako, kot je želela in načrtovala. Njeni prijatelji imajo družine in otroke, medtem ko so pomanjkanje denarja in čudaški snubci privedli njeno življenje do čistega dna. A potem Zoe spozna Paula, prijazno zgubo ter sorodno dušo, in med njima se v trenutku zaiskri. Pri tem je le ena manjša težava: Paul je poročen z Jane. Ko se Zoe zaupa najboljši prijateljici Claire, skupaj skujeta načrt, da bi rešili njeno službo in ljubezensko življenje. Pri tem bo Zoe spoznala, da je ljubezen kot vojna – nihče ne igra po pravilih in to, da najdeš samega sebe, je le polovica dobljene bitke.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
07:25
Stara šola, nov začetek
Drama
Izvirnik: O.g.
Režija: Madeleine Sackler
Igrajo: Jeffrey Wright, Theothus Carter, William Fichtner, Boyd Holbrook, Mare Winningham, David Patrick Kelly
Ocena IMDb: 6,3/10

Louis je zapornik, ki se se bliža koncu 24-letne kazni. Sooča se z negotovo prihodnostjo izven zapora.

Zgodba spremlja Louisa (Jeffrey Wright), nekoč obetavnega vodjo jetniške tolpe, v zadnjih tednih njegove 24-letne zaporne kazni. Skorajšnja prostost postane vprašljiva, ko pod svoje okrilje vzame novinca Beecherja (Theothus Carter), ki ga že snubi vodstvo tolpe. Medtem ko se sooča z neizbrisnostjo svojega zločina in izzivom vnovičnega življenja v družbi, se Louisova svoboda znajde na moralni tehtnici pravičnosti in njegovih prizadevanj, da bi rešil Beecherja. Prvi tovrstni filmski projekt je bil dejansko posnet v resnični kaznilnici, nekatere stranske vloge pa so odigrali pravi zaporniki. Jetniška drama "O. G." se loteva intimnega, verodostojnega vpogleda v življenje v zaporu ter osebno potovanje nekega moža na pragu dolgo pričakovane prostosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
09:10
Veličastni Tenenbaumi
Komedija
Izvirnik: The Royal Tenenbaums
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Gene Hackman, Anjelica Huston, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson, Owen Wilson
Ocena IMDb: 7,6/10

Trije odrasli čudežni otroci z materjo stanujejo v družinski hiši. Nekega dne se vrne njihov oče, da bi se spravil s svojo čudaško družino.

Royal Tenenbaum (Gene Hackman) je bil uspešen odvetnik in je imel tri otroke z ženo, arheologinjo Etheline (Anjelica Houston). Vsak od Tenenbaumovih otrok je bil čudežen: Chas (Ben Stiller) ja obogatel kot otroški investitor, Richie (Luke Wilson) je bil mladinski teniški prvak in trikratni državni zmagovalec, posvojenka Margot (Gwyneth Paltrow) pa gledališka pisateljica, ki je že v osnovni šoli dobila prestižno Bravermanovo štipendijo. Ko je Royal zapustil družino, sta se začela razkol in izdaja, ki naslednji dve desetletji zaznamujeta Tenenbaumove. Zamera je še vedno vroča, ko se nekoč spet pojavi oče družine v želji po spravi, češ, da mu je ostalo le še šest tednov življenja. Royalova zgodba je še ena njegovih potegavščin, a njegova iskrena želja po odpuščanju se nazadnje dotakne članov družine, med katerimi se vsakdo sooča s svojimi zatajenimi željami in skrhanimi odnosi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
11:00
Otok psov
Fantazijski
Izvirnik: Isle Of Dogs
Režija: Wes Anderson
Igrajo: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray
Ocena IMDb: 7,9/10

Izbruh pasje gripe se širi po mestu Megasaki in vse pse pošljejo v karanteno na "Otok smeti". Deček Atari pa sklene poiskati svojega psa.

Zgodba filma je umeščena na japonsko otočje, odvija pa se 20 let v prihodnosti. Mestne oblasti so zaradi epidemije pasje gripe v mestu Megasaki odpeljale vse pse na odlagališče odpadkov, znano kot "Otok smeti". Deček Atari Kobajaši odide na ta otok, da bi s pomočjo štirinožnih prebivalcev otoka našel svojega psa Spotsa. Pri tem se razkrije zarota, ki grozi, da bo vse pse mesta Megasaki uničila za vedno.

Šestkratni nominiranec za oskarja Wes Anderson nam po neverjetni animaciji "neverjetni gospod Lisjak" prinaša podobno zasnovani "Otok psov", film, posnet s stop animacijo, za katerega je našel navdih v filmih "Sedem samurajev" in "Rašomon". Psom so v izvirniku glasove posodili Scarlett Johansson, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Frances McDormand, Harvey Keitel, Tilda Swinton in Yoko Ono.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
12:40
Pasje leto
Drama
Izvirnik: A Dog Year
Režija: George LaVoo
Igrajo: Jeff Bridges, Lauren Ambrose, Lois Smith, Domhnall Gleeson, Welker White, Elizabeth Marvel
Ocena IMDb: 6,1/10

Moškemu, ki prestaja krizo srednjih let, se življenje obrne na glavo, ko k sebi vzame borderskega ovčarja, ki je še bolj nor kot on.

Film pripoveduje zgodbo o nekaj čez 50 let starem pisatelju, ki prestaja krizo srednjih let. Brez razmisleka posvoji težavnega borderskega ovčarja z rodovnikom. Medtem ko pes uničuje njegovo predmestno hišo, ga Jon poskuša ukrotiti, a brez uspeha. Ko pa se preseli na podeželsko farmo, mu ob pomoči šepetalke psom in črede ovac uspe počasi spremeniti psa, in kar je najbolj pomembno, tudi sebe.

Film je posnet po spominih pisatelja uspešnic Jona Katza iz leta 2003. Nominiranec za oskarja Jeff Bridges igra v resnični zgodbi o dveh dušah, ki se spremenita z nenavadno zvezo. V filmu sta nastopili tudi Lauren Ambrose (ki je bila za vlogo v HBO-jevi seriji Pod rušo nominirana za emmyja) in Lois Smith (HBO-jeva serija Prava kri). George LaVoo je za film napisal scenarij in ga režiral.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
14:00
Boljše stvari
Humor, 3. sezona, 6. del
Izvirnik: Better Things
Režija: Pamela Adlon
Igrajo: Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood, Olivia Edward, Celia Imrie, Rebecca Metz
Ocena IMDb: 7,7/10

Sam Fox je samska mati, ki v Los Angelesu vzgaja svoje tri hčere ter skuša uspeti kot igralka.

Komična serija spremlja Sam Fox (Pamela Adlon), samsko igralko brez zadržkov, ki v Los Angelesu vzgaja svoje tri hčere Max, Frankie in Duke. Sam jim je obenem mati, oče, sodnica in policistka. Ob tem se mora ogibati še matere Phil, priseljene Angležinje, ki živi na drugi strani ulice. Sam je iskrena in neustrašna, kar zadeva ljubezen do hčera, pa tudi do matere, in včasih jo ljubezen kar preplavi, če se je polasti občutek krivde. Sam se trudi preživeti kot samohranilka, biti del življenja svojih hčera, se kdaj tudi zabavati s kakšnim prijateljem in si morda celo privoščiti nekaj časa izključno zase.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
14:25
Dobra mamica
Humor, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Smilf
Režija: Frankie Shaw
Igrajo: Frankie Shaw, Miguel Gomez, Rosie O'Donnell, Alexandra Mary Reimer, Anna Chanel Reimer, Mia Kaplan
Ocena IMDb: 6,7/10

Komična serija prinaša iskren pogled na samsko 20-letnico, katere želje po odnosih in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost matere samohranilke.

Bridgette Bird je brihtna in cinična mlada mati samohranilka, ki krmari skozi življenje v južnem Bostonu skupaj s svojo sila nenavadno družino. Trudi se preživeti iz meseca v mesec, kar jo vodi v impulzivne in včasih nezrele odločitve. Predvsem pa si Bridgette prizadeva, da bi bilo življenje boljše za njenega sina. Komična serija prinaša surov in iskren pogled na sodobno samsko žensko, katere želje po odnosih, spolnosti in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost; brez olepšav in politične korektnosti se loteva motivov materinstva, deljenega starševstva in ženske seksualnosti. Delno avtobiografska serija avtorice Frankie Shaw prinaša izviren in svež ženski izraz.

V drugi sezoni se skuša Bridgette premakniti v življenju naprej in se osredotočiti na prihodnost, medtem ko še vedno izganja stare duhove in dela pokoro za pretekle napake. V službi jo še vedno preganja vase zagledana šefinja Ally. Medtem se Bridgettina mati Tutu pobira po srce parajoči izkušnji v prisotnosti njene odvisne mlajše sestre Jackie. Nekdanji fant Rafi in njegovo dekle Nelson Rose se zbližata, medtem ko se tudi Eliza sooča z lastno družinsko dramo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
14:55
Pretrgaj vse
Drama
Izvirnik: Break It All
Režija: Marc Fouchard
Igrajo: Sabrina Ouazani, Kevin Mischel, Hassam Ghancy, Slimane Nebchi, Maxime Pambet, Christophe Reymond
Ocena IMDb: 6,1/10

Lucie se želi pridružiti plesni skupini Byrd, a ko se poškoduje, jo starša pregovarjata, naj se posveti študiju prava. Lucie pa ima drugačne načrte.

Lucie (Sabrina Ouazani) ima v življenju le ene sanje: rada bi se pridružila plesni skupini Byrd Dance Company. Ko se med vajami poškoduje, jo starša pregovarjata, naj se namesto tega posveti študiju prava in osredotoči na izpite. A Lucie ima drugačne načrte. Prepričana je, da mora dvakrat bolj trdo delati in se znebiti občutka lagodne varnosti. Vinca (Kevin Mischel), specialista za break-dance s težavno preteklostjo, bo prosila, ali bi jo vključil v svojo skupino in naučil tega plesa.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2018
16:30
Džentelmen Jack
Drama, 1. sezona, 1. del
Izvirnik: Gentleman Jack
Režija: Sarah Harding
Igrajo: Joe Armstrong, Jessica Baglow, Amelia Bullmore, Rosie Cavaliero, Stephanie Cole, Albane Courtois

Serija prinaša zgodbo Anne Lister, bogate posestnice. Slovela je po svojem dnevniku, ki je beležil njena lezbična razmerja, potovanja in prizadevanja.

Leta 1832, po več letih eksotičnih potovanj in vzpenjanja po družbeni lestvici, se Anne Lister vrne v Halifax v zahodnem Yorkshiru, odločena, da bo spremenila usodo Shibden Halls, propadajoče graščine svojih prednikov. Da bi domovanje obnovila v nekdanjemu sijaju, mora Anne vnovič odpreti svoje premogovnike in se bogato poročiti. Vendar to ni še ena romanca dekadentnega plemiškega sloja. Karizmatična, svojeglava in odločna Anne Lister, ki se je od glave do peta oblačila v črno in se z očarljivostjo prebijala med visoko družbo, se nima nikakršnega namena omožiti. Zvesta svoji naravi se bo Anne Lister poročila z žensko, in to ne katerokoli, temveč zares bogato. Vse epizode Annine zgodbe slonijo na resničnih zgodovinskih dejstvih, ki so zabeleženi v njenem slavnem dnevniku s kar štirimi milijoni besed; njeni zapisi beležijo najbolj intimne podrobnosti njenega življenja, nekoč skritega v tajnih beležkah, zdaj pa razkritega in razgaljenega.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
17:30
Eksodus: Bogovi in kralji
Avantura
Izvirnik: Exodus: Gods and Kings
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Christian Bale, Joel Edgerton, John Turturro, Aaron Paul, Ben Mendelsohn, María Valverde
Ocena IMDb: 6/10

Epska zgodba o drznem pogumu moža, ki se je zoperstavil starodavnemu imperiju in faraonu Ramzesu.

Film oživlja zgodbo o kljubovalnem ljudskem vodji Mojzesu (Christian Bale), ki se postavi po robu egipčanskemu faraonu Ramzesu (Joel Edgerton); pri tem se 400.000 sužnjev odpravi na mogočno popotovanje in pobegne iz Egipta, ki ga pestijo smrtonosne božje nadloge. Zaplet, obsežnost in pustolovski duh zgodbe ter živopisni liki bodo poskrbeli za prvovrsten filmski dogodek. Beg iz Egipta je izvirna in vsekakor junaška saga, hkrati pa mogočna in osebna zgodba, polna čustvenosti, rivalstva in izdaj, zaokrožena z neusahljivim iskanjem človečnosti in svobode.

Priznani britanski režiser Ridley Scott (Osmi potnik, Iztrebljevalec, Gladiator) s pomočjo najnovejših vizualnih učinkov (tudi v tehnologiji 3D) na velika platna prinaša epsko zgodbo o pogumnemu možu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
20:00
Pravičnik 2
Akcija
Izvirnik: The Equalizer 2
Režija: Antoine Fuqua
Igrajo: Denzel Washington, Pedro Pascal, Ashton Sanders, Orson Bean, Bill Pullman, Melissa Leo
Ocena IMDb: 6,7/10

Denzel Washington se vrača kot Pravičnik. Ko nekdo umori njegovo nekdanjo šefinjo Susan, se še enkrat odpravi na maščevalni pohod.

V prvem "Pravičniku" iz leta 2014 smo spoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), nekdanjega pripadnika posebnih enot in vohuna obveščevalne agencije ministrstva za obrambo, ki je uprizoril svojo smrt, da bi preostanek življenja preživel v miru. To mu nazadnje ne uspe in McCall se posveča temu, kar najbolj obvlada – boju za pravico in reševanje tistih, ki potrebujejo pomoč. Po tem, ko v organizirani zaroti ugrabijo in ubijejo njegovo nekdanjo šefinjo (Melissa Leo), se pravičnik sklene vnovič maščevati krivcem. Na lovu za pravico sreča izkušene morilce, ki utegnejo biti celo enako spretni kot on sam. Ampak Robert McCall ne pozna strahu; rešuje težave, ki jih šibkejši ne morejo sami rešiti, saj je navsezadnje Pravičnik.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
22:00
Igra prestolov
Fantazijski, 8. sezona, 2. del
Izvirnik: Game Of Thrones
Režija: David Nutter
Igrajo: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams
Ocena IMDb: 9,5/10

Bitka pri Zimišču se bliža. Jaime je soočen s posledicami svoje preteklosti, med Sanso in Daenerys pa vlada napetost.

Epska pripoved o izdajalskem plemstvu v deželah Zahodnjega, kjer zime in poletja trajajo več let, sla po moči pa je večna.

Igra prestolov, najbolj gledana serija v zgodovini programa HBO ter vsesplošni svetovni fenomen ter zdaj že stalnica te televizijske mreže, se vrača v svoji težko pričakovani osmi in zadnji sezoni. Po uspešni knjižni seriji "Pesem ledu in ognja" avtorja Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, častihlepnih možeh in ženah, ki so enako plemeniti kot tudi zamerljivi in nizkotni – tako kot v resničnem svetu. Tisti, ki ima v sedmih kraljestvih Zahodnjega nadzor nad Železnim prestolom, si lasti tudi neomejeni vpliv in politično moč. Zgodba spremlja vzpone in padce mnogih rodbin in zavezništev, ki se hočejo za vsako ceno dokopati do oblasti. To je pripoved o prevarah in spletkarjenju, časti in plemenitosti ter osvajanjih in zmagoslavju – v neprizanesljivi "Igri prestolov" bodisi zmagaš ali pa umreš.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
23:05
Divja
Avantura
Izvirnik: Wild
Režija: Jean-Marc Vallée
Igrajo: Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae, Michiel Huisman, W. Earl Brown
Ocena IMDb: 7,1/10

Po osebni tragediji se Cheryl Strayed odloči sama in brez pohodniških izkušenj prehoditi 1770 km dolgo Pacifiško gorsko pešpot.

Po mnogih letih lahkomiselnega življenja, odvisnosti od heroina in uničenega zakona se Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) na vrat na nos odloči za spremembo: brez vsakršnih popotniških izkušenj se bo odpravila na 1770 km dolgo Pacifiško gorsko pešpot in tako premagala notranje demone ter boleče spomine na umrlo mater Bobbi (Laura Dern). Naporna izkušnja bo razkrila njene strahove in užitke; medtem ko bo vztrajala na poti, ki jo bo obnorela, utrdila in nazadnje zacelila njene duševne rane.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014