TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 25.04.2017
00:00
Gozd groze
Grozljivka
Izvirnik: The forest
Režija: Jason Zada
Igrajo: Natalie Dormer, Eoin Macken, Stephanie Vogt, Osamu Tanpopo, Yasuo Tobishima, Ibuki Kaneda
Ocena IMDb: 4,8/10

Nadnaravna grozljivka se dogaja v zloglasnem gozdu Aokigahara pod goro Fudži na Japonskem.

V gozdu Aokigahara že desetletja hodijo obupani mladi ljudje, da bi tam storili samomor. Mlada Američanka (Natalie Dormer) išče izgubljeno sestro dvojčico, ki je skrivnostno izginila med izletom v 'gozd samomorilcev'. Kljub svarilom praznovernih domačinov, naj nikakor ne skrene s poti, se Sara odpravi globoko med stoletna drevesa, da bi se prepričala o usodi svoje sestre. A tam jo čakajo izmuzljive in jezne trpinčene duše mrtvih, ki prežijo na vsakogar, kdor jim prekriža pot.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:35
Dolga noč
Komedija
Izvirnik: The overnight
Režija: Patrick Brice
Igrajo: Adam Scott, Taylor Schilling, RJ Hermes, Kyle Field, Sarah DeVincentis, Sophia Alison
Ocena IMDb: 6,2/10

Srečanje dveh družin postaja vse bolj čudaško in noč pred njimi je še dolga.

Alex (Adam Scott), Emiliy (Taylor Schilling) in njun sin R.J. so se iz Seattla nedavno preselili v vzhodni Los Angeles. V novem mestu so še malce izgubljeni in obupano si prizadevajo spoznati prijatelje. Po naključnem srečanju s Kurtom (Jason Schwartzman) v bližnjem parku z veseljem pristanejo na skupni večer obeh družin s prigrizki. Ko je že pozno in gredo otroci v posteljo, postaja vzdušje sproščeno in oba para začneta vse bolj razkrivati svoje najbolj intimne skrivnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
03:00
Ubila sem najboljšo prijateljico
Kriminalka
Izvirnik: I killed my BFF
Režija: Seth Jarrett
Igrajo: Kim Baptiste, Annabel Barrett, Katrina Bowden, Gerald Brodin, Wes Cannon, Catherine Cappiello
Ocena IMDb: 5,6/10

Shane in Heather hitro postaneta prijateljici, vendar se njun odnos sprevrže v nevarno in morilsko razmerje, ko ena podleže privlačnosti fanta.

Shane Riley (Katrina Bowden) in Heather Thomas (Olivia Crocicchia) sta se spoznali v porodnišnici, kjer sta rodili, ter postali prijateljici. Dve leti pozneje bodo eno od njiju našli surovo umorjeno. Mladi materi sta postali nerazdružljivi; Shane si je želela pustiti svoj pečat v svetu, medtem ko se je Heather borila s hudo duševno motnjo. Sprva podpirata druga drugo, a njuno prijateljstvo kmalu naleti na čeri. Potem ko se izjalovi neka denarna investicija, vzame Shane stvari v svoje roke, da bi na hitro kaj zaslužila. Heather se osredotoča na grenak pravni boj za skrbništvo svoje hčere, vendar se ne more upreti nevarni privlačnosti Shaninega čednega fanta. Obe ženski bosta morali sprejeti težko odločitev: rešiti lastno družino ali žrtvovati najboljšo prijateljico.

Po resnični zgodbi posneti film prinaša divjo, surovo, čustveno intenzivno ter nepopisno napeto tekmo s časom, v kateri bodo gledalci lahko le ugibali, katera od obeh prijateljic bo končala kot žrtev in katera se bo izkazala kot neusmiljena morilka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
04:30
Vbogajme
Komedija
Izvirnik: Please give
Režija: Nicole Holofcener
Igrajo: Rebecca Hall, Elizabeth Keener, Elise Ivy, Catherine Keener, Josh Pais, Sarah Steele
Ocena IMDb: 6,6/10

Družina, ki potrebuje več prostora, se zaplete v spor s sosedi.

Komična drama scenaristke in režiserke Nicole Holofcener govori o družini, ki potrebuje več prostora, a se zaplete v spor s sosedi. Kate (Catherine Keener) in Alex (Oliver Platt) živita v New Yorku in vodita uspešno trgovino, specializirano za vintage pohištvo. Imata najstniško hčer Abby (Sarah Steele) in njihovo stanovanje postaja premajhno za vse tri. Toda glede na to, da sta tudi lastnika sosednjega stanovanja, načrtujeta, da ga bosta izpraznila, podrla steno in povezala oba prostora. Vendar se njuni najemnici Andri (Ann Morgan Guilbert), starejši ženski v nezavidljivi življenjski situaciji, nikamor ne mudi. Zato Kate in Alex ugotovita, da bosta najverjetneje morala počakati, da umre, kajti precej grdo bi jo bilo vreči iz stanovanja ... V upanju, da se bodo razmere kar najbolje rešile, se poskuša Kate spoprijateljiti z Andro in njeno neznansko zaščitniško vnukinjo Rebecco (Rebecca Hall), vendar Andra ni pretirano zainteresirana za sklepanje novih prijateljstev, trd oreh pa sta tudi Rebecca in njena sestra Mary (Amanda Peet). Poleg tega imata Kate in Alex težave še z lastno hčerko Abby, ki se ubada s svojo samopodobo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
06:00
Tolpa z igrišča
Kriminalka
Izvirnik: Gridiron gang
Režija: Phil Joanou
Igrajo: Dwayne Johnson, Xzibit, L. Scott Caldwell, Leon Rippy, Kevin Dunn, Jade Yorker
Ocena IMDb: 6,9/10

Sean Porter v svoje roke vzame problematične najstnike, da bi iz njih naredil odlične nogometaše.

Film Tolpa z igrišča je navdihujoča zgodba o svetovalcu popravnega doma Seanu Porterju, ki iz skupine nevarnih najstniških prestopnikov sestavi nogometno ekipo, da bi jih naučil samospoštovanja in družbene odgovornosti. Toda Porter se mora najprej spoprijeti s svojimi nejevernimi nadrejenimi in trenerji nasprotnih srednjih šol, ki si ne želijo, da bi se njihovi igralci soočili z obsojenimi prestopniki na nogometnem igrišču.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
08:05
Morris iz Amerike
Komedija
Izvirnik: Morris from America
Režija: Chad Hartigan
Igrajo: Markees Christmas, Craig Robinson, Carla Juri, Patrick Güldenberg, Levin Henning, Leon Badenhop
Ocena IMDb: 6,2/10

Morris, temnopolti Američan, se preseli k očetu v Heidelberg. Zgodba prinaša njegov poskus, da bi se vključil med nemške vrstnike.

Trinajstletni Morris se ubada z vsemi običajnimi težavami, ki pestijo večino njegovih vrstnikov: čustva do deklet, težavno pridobivanje dobrih prijateljev in prizadevanje, da bi se enakovredno vključili v svoje okolje. Vse to je pri Morrisu še težje, saj je edini temnopolti fant v nemškem Heidelbergu, kamor se je iz ZDA preselil k očetu samohranilcu (Craig Robinson), ki je tam dobil novo službo. Dobronamerni oče in zaščitniški nemški učitelj sta njegova edina prijatelja in Morris se zanaša na svojo ljubezen do raperske glasbe, ki naj bi mu pomagala preseči status tujega prišleka. V mladinskem klubu se zagleda v petnajstletno Katrin in stvari postanejo obetavne, vendar se mora Morris naučiti samozavesti in sprejemanja samega sebe, preden bo lahko vzpostavil stik z vrstniki.

Režiser Chad Hartigan prinaša zabavno zgodbo o odraščanju nekega priseljenca, ki bo z mladostniško energijo in duhovitostjo gotovo osvojila srca gledalcev.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
09:40
Hollarjevi
Komedija
Izvirnik: The Hollars
Režija: John Krasinski
Igrajo: John Krasinski, Margo Martindale, Sharlto Copley, Richard Jenkins, Anna Kendrick, Randall Park
Ocena IMDb: 6,5/10

John je prisiljen spoznavati nori svet, ki ga je zapustil.

Zaradi skorajšnje možganske operacije svoje matere se mora nadobudni newyorški umetnik John Hollar vrniti v rojstno mestece v notranjosti države. Doma ga vase spet hitro potegne vse tisto, pred čemer je svojčas s podeželja pobegnil v velemesto: njegova disfunkcionalna družina, nekdanji tekmeci iz srednje šole in celo pretirano voljna bivša simpatija. Medtem pa njegovo dekle v New Yorku pričakuje njunega prvega otroka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
11:10
Možje X: Apokalipsa
Znanstvena fantastika
Izvirnik: X-men: Apocalypse
Režija: Bryan Singer
Igrajo: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne
Ocena IMDb: 7,1/10

Po odličnih kritikah predhodnika je režiser Bryan Singer svoje junake tokrat postavil v boj zoper najmočnejšega izmed sovragov.

Po več tisočletjih spanca se ponovno zbudi prvi, neumrljivi in najmočnejši mutant, ki so ga od nekdaj slavili kot boga. Vsemogočni Apokalipsa (Oscar Isaac) je razočaran nad sodobnim svetom, zato se odloči ponovno izbrati štiri pomagače, ki mu bodo stali ob strani pri uničenju človeštva. Profesor X (James McAvoy) in Raven oziroma Mystique (Jennifer Lawrence) poskušata s svojimi mutantskimi učenci preprečiti najhujše, toda njun večni nasprotnik, nad mutanti in ljudmi razočarani Magneto (Michael Fassbender), se s svojimi zavezniki pridruži Apokalipsi, kar vodi v spopad epskih razsežnosti. Ko usoda človeštva visi na nitki, se morajo mutanti soočiti z lastnimi moralnimi in fizičnimi omejitvami svojih nadnaravnih moči in sposobnosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
13:35
Everest
Drama
Režija: Baltasar Kormákur
Igrajo: Jason Clarke, Ang Phula Sherpa, Thomas M. Wright, Martin Henderson, Tom Goodman-Hill, Charlotte Bøving
Ocena IMDb: 7,1/10

Film so navdihnili neverjetni resnični dogodki med poskusom alpinistov, da bi stopili na najvišji vrh sveta.

Dokumentaristična drama spremlja dve odpravi, pred katerima so nepremostljivi izzivi in tragedija v obliki pošastnega neurja, ki jih preseneti med težavnim sestopom z gore. V najbolj skrajnih vremenskih razmerah na planetu se alpinisti znajdejo pred največjo preizkušnjo v življenju, med katero se bo njihova obsedenost z osvajanjem vrhov morala spremenila v grozljiv boj za preživetje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:35
Severni tečaj
Družinski
Izvirnik: Northpole
Režija: Douglas Barr
Igrajo: Tiffani Thiessen, Josh Hopkins, Bailee Madison, Max Charles, Candice Glover, Jonathan Potts
Ocena IMDb: 6,5/10

Dom Božička in njegove žene na severnem tečaju je postal velikansko mesto, ki ga poganja božično veselje vsega sveta.

Če bodo ljudje vsepovsod prezaposleni, da bi skupaj uživali praznike, se bo severni tečaj znašel v težavah. Kdo bo pomagal rešiti starodavno tradicijo božiča? Morda bo to uspelo mlademu fantu Kevinu, če mu bo uspelo prepričati svojo pretirano zaščitniško mater Chelseo, da vnovič odkrije čarobnost prazničnega časa. S pomočjo očarljivega učitelja Ryana, skrivnostnemu škratu podobne punce Clementine in pevke gospela po imenu Josephine je Kevin odločen, da bo svoji mami pokazal pravo zabavo -- in vsemu svetu dokazal, kako lahko celo najmanjši glas spremeni srca mnogih.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:00
Izganjalci duhov
Akcija
Izvirnik: Ghostbusters
Režija: Paul Feig
Igrajo: Zach Woods, Kristen Wiig, Ed Begley Jr, Charles Dance, John Milhiser, Ben Harris
Ocena IMDb: 5,4/10

Trideset let po kultnem izvirniku režiser Paul Feig poskrbi za svežo in huronsko zabavno prenovo nadnaravne komedije.

Raziskovanja nadnaravnih pojavov se lotita zvedava Erin in ukazovalna Abby, ki napišeta knjigo o resničnem obstoju duhov. Drzna teorija Erin stane prestižnega profesorskega mesta na univerzi, toda ko New York tudi dejansko zajamejo nadnaravni pojavi, mora znova združiti moči z Erin. Na pomoč jima priskočita čudaška izumiteljica Jillian in zgovorna Patty, toda zlonamerni demon Rowan jim je pripravil posebej grozljiva, zlobna in pogosto sluzasta presenečenja.

Paul Feig, režiser obešenjaških komedij "Dekliščina", "Drzni par" in "Vohunka", na velika platna po treh desetletjih vrača kultne "Izganjalce duhov" – s povsem novimi junakinjami. V ženski igralski zasedbi blestijo Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon in Leslie Jones, ki se jim pridruži nerodni tajnik Chris Hemsworth.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
19:00
Ostali
Drama, 3. sezona, 2. del
Izvirnik: The leftovers: Don't be ridiculous
Ocena IMDb: 8/10

V uradni funkciji preiskovalke goljufij pri Oddelku za Nenadni odhod se Nora odpravi v St. Louis. Tam naj bi raziskala morebitno prevaro, v kateri so skušali družinske člane izginulih prepričati, da lahko vnovič vidijo svoje ljubljene.

Nekaj let po tistem, ko sta skrivnostno izginila 2 % ljudi na svetu, se prebivalstvo nekega manjšega kraja trudi razumeti in razložiti ta pojav.

Damon Lindelof, soustvarjalec uspešne televizijske serije "Skrivnostni otok", in Tom Perrotta na program HBO prinašata dramo o predmestnem kraju Mapleton, kjer so prepričanja in načela ljudi na preizkušnji po skorajda svetopisemskem svetovnem dogodku, imenovanem "odhod" – v katerem so skrivnostno izginili nekateri ljudje, drugi pa so enako nepojasnjeno ostali. Zgodba po knjižni uspešnici avtorja Toma Perrotte se osredotoča na prebivalce izmišljenega mesteca nekaj let po usodnem 14. oktobru, ko je 140 milijonov ljudi oziroma dva odstotka vsega svetovnega prebivalstva nepojasnjeno izginilo brez sledi.

Tretja in zadnja sezona se dogaja štiri leta po dogodkih iz druge sezone ter skoraj sedem let po "odhodu". Družini Garvey in Murphy, ki sta se v prejšnji sezoni v mestecu Miracle oziroma teksaškem kraju Jarden spoznali, sprli in nazadnje povezali, se obupano oklepata duhovnih spoznanj, da bi razumeli tisto, kar je nedoumljivo. Svet je kakor naelektren v pričakovanju nečesa velikega, kar naj bi se zgodilo – sklepno dejanje tistega, kar se je začelo kot "odhod" in je skupnost ljudi pognal v vrtinec neracionalnih dejanj. Poslednje potovanje bo like vodilo v neverjeten in napet vrhunec te serije.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
20:00
Dogovor
Kriminalka, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: Pakt: The convenant
Režija: Marek Lechki
Igrajo: Marcin Dorocinski, Marta Nieradkiewicz, Witold Debicki, Alicja Dabrowska, Marcin Pietowski, Tomasz Zietek
Ocena IMDb: 7,6/10

Piotr odkrije, kdo je bil njegov vir podatkov pri Boguszovem primeru. Informanta prisili v sodelovanje, vendar začetki zarote segajo veliko let v preteklost. Weronika in Kuba se odpravita v Kraków, da bi preverila informacije. Minister Skalski ve, da ga skuša nekdo diskreditirati ter odstaviti s položaja v vladi. Andrzej ima v službi težave. Medtem umre še ena oseba.

V napeti zgodbi, ki se v današnjem času odvija na Poljskem, spoznamo raziskovalnega novinarja Piotra, čigar članek je sprožil medijski vihar.

Kriminalni triler v šestih delih se odvija v resničnosti sodobne Poljske. Tam spoznamo priljubljenega raziskovalnega novinarja Piotra in glavnega junaka zgodbe, čigar članek je sprožil medijski vihar. Piotr še ne ve, da bodo imela njegova odkritja presenetljiv in tragičen konec, in da bo imel škandal, ki ga skuša razkriti, posledice tudi pri njegovih najbližjih. Niz nepričakovanih dogodkov z njim samim v središču ga bo vodil v pretresljivo spoznanje, da se bo vse, kar je verjel, sčasoma izkazalo za laž. Sveta, kakršnega je dotlej poznal, bo konec. Ne gre le za sodobno medijsko zgodbo, temveč predvsem za pripoved o izvirnem grehu preobrazbe ter rojstva poljskega kapitalizma in pohlepa. Gre tudi za zgodbo generacije, ki je odrasla v času komunistične Poljske in je bila prva deležna koristi zaradi političnih premikov. Ti ljudje, ki so zaupali in verjeli novemu družbenemu redu, so šele pozneje ugotovil, da ima ta vselej določeno ceno. Ni naključje, da se glavnina dogodkov v kriminalni seriji odvija prav v času svetega tedna, simboličnega obdobja novega rojstva, ki vselej sledi največjemu žrtvovanju.

Država: Poljska
Jezik: Poljščina
Leto: 2015
20:50
Straight Outta Compton - Zgodba o N. W. A.
Biografija
Izvirnik: Straight Outta Compton
Režija: F. Gary Gray
Igrajo: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Neil Brown Jr., Aldis Hodge, Marlon Yates Jr.
Ocena IMDb: 7,9/10

Biografska drama spremlja rojstvo raperske skupine N.W.A.

Sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja se je na ulicah kalifornijskega mesta Compton, ki so veljale za ene najbolj nevarnih v Ameriki, rodila hip hop skupina, ki je za vedno revolucionirala glasbo. Pet mladeničev je svoje zgodbe o odraščanju v getu, podkrepljene s frustracijami in jezo, prelilo v edino orožje, ki so ga imeli na voljo – brutalno iskrena rapovska besedila, ki so služila kot kričeč upor proti zlorabi oblasti. Ožigosani kot najbolj nevarna glasbena skupina na svetu so postali eksploziven glas zatirane in nasilno utišane generacije. Glasbena drama "Straight Outta Compton" sledi meteorskemu vzponu in padcu skupine N.W.A. ter pripoveduje zgodbo mladeničev, ki so zanetili družbeno revolucijo, ki odmeva še danes.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:20
Divji svak
Komedija
Izvirnik: Brother nature
Režija: Osmany Rodriguez
Igrajo: Taran Killam, Gillian Jacobs, Bobby Moynihan, Sarah Burns, Bill Pullman, Rita Wilson
Ocena IMDb: 4,7/10

Roger po sili razmer ugotovi predvsem nekaj: biti del nove družine bo težje, kot si je predstavljal.

Zagnani in zapeti mladi politik Roger (Taran Killam) se pripravlja, da bo med počitnicami v hiši njenih staršev ob jezeru zaprosil za roko dekle svojih sanj (Gillian Jacobs). A velikopotezni nameni se izjalovijo, ko spozna svojega nesojenega svaka Todda (Bobby Moynihan), brezskrbnega svetovalca v taboru z zlatim srcem in divjim smislom za zabavo – ki si najbolj od vsega želi, da bi postal Rogerjev najboljši prijatelj, nazadnje pa ga dobronamerno pahne v niz sila nesrečnih pripetljajev. Tako se Roger ubada z nezaslišanimi ribiškimi izleti, pogonskimi vodnimi jopiči in muzikali na temo ameriške zgodovine.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016