TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 25.08.2016
01:05
Za sovražnikovo črto: Operacija Kongo
Vojni
Izvirnik: Seal team eight: Behind enemy lines
Režija: Roel Reiné
Igrajo: Tom Sizemore, Lex Shrapnel, Anthony Oseyemi, Michael Everson, Darron Meyer, Aurélie Meriel
Ocena IMDb: 4,5/10

Majhna enota posebnih mornariških enot mora preprečiti katastrofo.

Majhno moštvo posebnih mornariških enot S.E.A.L. pošljejo na tajno misijo v Afriko, kjer naj bi našli skrivno proizvodnjo uranove rude. Pripravlja se velika pošiljka orožja, obogatenega z uranom, namenjena v prodajo neki mednarodni teroristični organizaciji. Brez priprav in kakršnekoli vojaške podpore imajo možje na voljo manj kot 36 ur, da se prebijejo mimo do zob oborožene vojske, ki brani skrivno nahajališče urana globoko v prostranstvih nevarnega Konga, preprečijo prodajo orožja in razkrijejo neznanega kupca. Eden največjih sovražnikov ZDA je tik pred tem, da postane jedrska velesila, in to mu lahko prepreči samo enota Seal Team 8.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
02:40
Piramida
Grozljivka
Izvirnik: The pyramid
Režija: Grégory Levasseur
Igrajo: Ashley Hinshaw, Denis O'Hare, James Buckley, Christa Nicola, Amir K, Faycal Attougui
Ocena IMDb: 4,7/10

Starodavne skrivnosti sveta so od nekdaj burile domišljijo, pritegnile radovednost in priklicale zle uroke nad raziskovalce.

Ekipa ameriških arheologov v Egiptu odkrije nenavadno piramido, drugačno od vseh drugih – in arheologi nenadoma odkrijejo, da niso le ujeti vanjo, temveč so postali plen nekomu ali nečemu smrtonosnemu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
04:10
Na žaru
Komedija
Izvirnik: Grilled
Režija: Jason Ensler
Igrajo: Ray Romano, Kevin James, Sofía Vergara, Juliette Lewis, Kim Coates, Burt Reynolds
Ocena IMDb: 5,2/10

Prodajalca od vrat do vrat Maurice in Dave, ki v Los Angelesu ponujata vrhunske goveje zrezke, se morata potruditi, če naj obdržita službi.

Maurica in Dava se že nekaj časa drži smola in jima grozi, da bosta ostala brez posla. Maurice nujno potrebuje denar za šolnino, da bi dokončal še zadnji semester tečaja za akupunkturo, nedavno ločeni Dave pa bi rad hčeri kupil darilo za rojstni dan. Prodajno srečo poskusita še zadnjič: vrata odpre lepotica in ženski je zelo všeč Maurice, vendar dogovor o prodaji potem prekine obupani klic njene samomorilske prijateljice. Maurice in Dave, ki upata na sklenitev posla, ji ponudita prevoz do prijateljičine hiše – tam pa se začnejo težave kar množiti. Orožje, morilci po naročilu in ženske skrivnosti – kmalu je prodaja mesa zadnje, kar ju skrbi. Ali se bosta sama kmalu pekla na žaru?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
05:30
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 13. sezona, 34. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 6,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
06:00
Jaz, Earl in umirajoče dekle
Drama
Izvirnik: Me and Earl and the dying girl
Režija: Alfonso Gomez-Rejon
Igrajo: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton, Molly Shannon
Ocena IMDb: 7,8/10

Drama prinaša edinstveno, zabavno in ganljivo zgodbo o srednješolskem prijateljstvu.

Greg (Thomas Mann), ki je v zadnjem letniku srednje šole, se skuša čim bolj neopazno zliti z okolico ter se izogiba vsakršnim družabnim stikom in globljim odnosom, da bi tako preživel zahtevno pot čez minsko polje najstniškega življenja. Celo svojega najboljšega prijatelja Earla, s katerim snemata nekakšne amaterske parodije klasičnih filmov, šteje za "sodelavca" pri skupnem konjičku. Njegova mati zaradi lastnega sočutja in slabe vesti vztraja pri tem, da začne preživljati čas s sosedo in sošolko Rachel, dekletom, pri katerem so nedavno odkrili raka. Greg začne postopoma spoznavati, kako močne in dragocene so lahko pristne prijateljske vezi.

Drama je bila deležna nagrade glavne žirije in občinstva na filmskem festivalu Sundance leta 2015.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
07:40
Tom in Jerry: Božičkovi pomočniki
Animacija
Izvirnik: Tom & Jerry: Santa's little helpers
Režija: Jason Ensler
Igrajo: Ray Romano, Kevin James, Sofía Vergara, Juliette Lewis, Kim Coates, Burt Reynolds
Ocena IMDb: 5,4/10

Mišek Jerry in njegov prijatelj Tuffy živita srečno mišje življenje v Božičkovi delavnici, vsaj dokler njegova družina nekega dne ne reši mačka Toma.

Z mačkom pri hiši je na severnem tečaju nadvse pestro, pravzaprav do konca noro, a ko se prah poleže, bosta morala večna tekmeca s skupnimi močmi rešiti božič. Pri vsem hrupu in zabavnih pripetljajih bosta morda celo odkrila pravi pomen prijateljstva.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:05
Bobby in lovci na duhove
Fantazijski
Izvirnik: Bobby en de geestenjagers
Režija: Martin Lagestee
Igrajo: Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Max van den Burg, Lotte Heijtenis, Jelle Stout, Diana Dobbelman
Ocena IMDb: 5,7/10

Izganjalec duhov Lucas naj bi pregnal prikazni, a še preden se dobro loti dela, njegova 13-letna hči Sanne naveže stik z duhovi – in to spremeni vse.

13-letna Sanne obožuje zgodbe o prikaznih in drugih nadnaravnih rečeh, saj je njen oče Lucas priznani izganjalec duhov. Med počitnicami ga najamejo, da bi pregnal prikazni, ki menda strašijo na nekoč sloviti križarki SS Rotterdam. Sanne je navdušena, da bosta z mlajšim bratom Thomasom spremljala očeta. Na ladji naleti na duha dečka Bobbyja, svojega vrstnika, ki skupaj z drugimi umrlimi od šestdesetih let tava po velikanskem plovilu. Pove ji, da si najbolj od vsega želi še enkrat videti mater, preden bi za vselej odšel v onstranstvo. Sanne sklene pomagati njemu in drugim duhovom, ujetim na zasidrani ladji. A to ni tako preprosto, kot je slišati.

Država: Nizozemska
Jezik: Nizozemščina
Leto: 2013
09:30
Therese
Drama
Izvirnik: In secret
Režija: Charlie Stratton
Igrajo: Elizabeth Olsen, Oscar Isaac, Tom Felton, Jessica Lange, Shirley Henderson, Matt Lucas
Ocena IMDb: 6,1/10

Film prinaša zgodbo o ljubezenski obsedenosti, ki se v najnižjih pariških krogih sprevrže v zločin iz strasti in maščevanje.

Therese (Elizabeth Olsen) je spolno zavrta in čedna mlada ženska, ujeta v zakonu brez ljubezni s svojim bolehnim bratrancem Camillom (Tom Felton), s katerim se je poročila na željo svoje gospodovalne tete, madame Raquin (Jessica Lange). Therese preživlja dneve v osami za prodajnim pultom majhne trgovine, zvečer pa opazuje spolne igre madame v skupini strank njenega bordela. Ko spozna očarljivega moževega prijatelja Laurenta (Oscar Isaac), se nenadoma vse spremeni. Kar se začne kot strastna in nedovoljena ljubezenska zveza, se razplete v pretresljiv niz tragičnih dogodkov in posledic za vsakogar.

Ljubezenska drama je osnovana po škandaloznem romanu "Thérèse Raquin" francoskega pisatelja Émila Zolaja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
11:15
Vroči Mike XXL
Komedija
Izvirnik: Magic Mike XXL
Režija: Gregory Jacobs
Igrajo: Channing Tatum, Juan Piedrahita, Sharon Blackwood, Alison Faulk, Josh Diogo, Joe Manganiello
Ocena IMDb: 5,7/10

Tri leta po tistem, ko je priljubljeni Mike (Channing Tatum) opustil delo slačifanta, tudi drugi fantje končujejo kariero.

Zgodba se nadaljuje tri leta po tistem, ko je razvpiti "vroči Mike" (Channing Tatum) na vrhuncu priljubljenosti opustil delo slačifanta. Tudi drugi fantje iz moštva Kings of Tampa počasi končujejo svoje kariere, vendar bi radi to storili v velikem slogu: z največjo zabavo vseh časov ter zadnjim nastopom na prizorišču v Myrtle Beach – kjer naj bi se jim še poslednjič seveda pridružil tudi legendarni Mike. Na poti do svoje zadnje predstave se karavana slačifantov ustavi v Jacksonvillu ter Savanni, kjer obnovijo stara znanstva in sklenejo nekatera nova prijateljstva. Mike in njegovi soplesalci se pri tem naučijo veliko novega in na presenetljiv način se otresejo preteklosti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:10
Misija: Nemogoče - Odpadniška nacija
Akcija
Izvirnik: Mission: Impossible - Rogue Nation
Režija: Christopher McQuarrie
Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris
Ocena IMDb: 7,4/10

Potem ko CIA ukine elitno organizacijo, morajo agent Ethan Hunt (Tom Cruise) in njegova ekipa v bitki s časom preprečiti vzpon nove globalne grožnje.

Režiser akcijskega trilerja Jack Reacher na velika platna prinaša novo, morda do zdaj najboljšo "misijo nemogoče" - razburljivo nalogo skupine posebnih agentov (Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames) pod vodstvom neustrašnega Ethana Hunta (Tom Cruise), ki se tokrat znajdejo v navzkrižnem ognju dveh sovražnikov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:20
Noč v muzeju
Avantura
Izvirnik: Night at the museum
Režija: Shawn Levy
Igrajo: Ben Stiller, Carla Gugino, Dick Van Dyke, Mickey Rooney, Bill Cobbs, Jake Cherry
Ocena IMDb: 6,4/10

Noč v muzeju je z izjemnimi posebnimi učinki in trenutki, ko se boste krohotali na ves glas, vaša vstopnica v svet neskončne zabave.

Ko dobrosrčnega sanjača Larryja Daleya (Stiller) vzamejo za nočnega čuvaja v naravoslovnem muzeju, ta kmalu odkrije, da po sončnem zahodu starodavno prekletstvo prikliče vse eksponate nazaj v življenje. Naenkrat se Larry najde iz oči v oči z živahnim okostjem tiranozavra, majhnimi vojskami Rimljanov in kavbojev ter nagajivo opico, ki ga pripelje na rob živčnega zloma. A s pomočjo Teddyja Roosevelta (Williams) bo morda vendarle potuhtal, kako spraviti kaos pod nadzor in postati junak pred svojim sinom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
17:05
Ameriška ljubica
Komedija
Izvirnik: Mistress America
Režija: Noah Baumbach
Igrajo: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear, Jasmine Cephas Jones, Michael Chernus, Cindy Cheung
Ocena IMDb: 6,7/10

V komediji zmešnjav spremljamo mlado študentko Tracy.

Tracy (Lola Kirke) je študentka na newyorški univerzi, ki jo v Velikem jabolku pričaka drugačen življenjski slog od pričakovanega: na fakulteti ne pozna nikogar in ne premore občutka za bliskovito urbano dogajanje, kakršnega si je predstavljala. A kmalu jo osamljenosti odreši njena prihodnja polsestra Brooke (Greta Gerwig) ter jo vzame pod svoje okrilje. Brooke živi na Times Squaru, pozna vsakogar med tistimi, ki jih je vredno poznati, in živi svobodomiselno, divje, trendovsko življenje mlade ženske. Naivno Tracy kmalu pritegne v svoje privlačne in zmešane življenjske načrte.

Jezik: Angleščina
Leto: 2015
18:30
Alex na razpotju
Drama
Izvirnik: Alex of Venice
Režija: Chris Messina
Igrajo: Chris Messina, Mary Elizabeth Winstead, Jennifer Jason Leigh, Marin Hinkle, Don Johnson, Derek Luke
Ocena IMDb: 5,9/10

Deloholična odvetnica Alex mora začeti novo življenje, ko jo nenadoma zapusti mož.

Alex Vedder (Mary Elizabeth Winstead) se ubada z ostarelim očetom (Don Johnson), ki si še vedno želi uspeti kot igralec, ekscentrično sestro (Katie Nehra) in nepopisno sramežljivim sinom (Skylar Gaertner). Alex je deležna številnih tegob, od banalnih vsakdanjih težav do absurdnih nesporazumov, in zdaj nima nikogar, ki bi ji pomagal. Ko spozna, da ji bo uspelo tudi brez moža, v sebi na novo odkrije ranljivost in moč, ki ju ni poznala, ko je še skušala zakrpati odnose v svoji razbiti družini. Ob vsem tem se mora ukvarjati tudi z najpomembnejšim in najzahtevnejšim pravnim primerom v svoji karieri.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
20:00
Skupni dom
Drama
Izvirnik: Welcome home
Režija: James Head
Igrajo: Luke Perry
Ocena IMDb: 6,5/10

Zgodba spremlja slavnega pisatelja Stewarta Paylorja (Luke Perry), ki ga muči ustvarjalna blokada.

Stewart se sklene preseliti v svoj stari dom v New Yorku v upanju, da bo ta povratek h koreninam prinesel tudi ustrezno snov za njegovo naslednjo knjigo. Tam pa odkrije, da sta se v njegovo stanovanje vselila mati brezdomka in otrok, ki nista imela druge možnosti za bivanje. Paylor jima dovoli, da nekaj časa ostaneta, pred njegovimi očmi pa se začne odvijati tragična pripoved neke družine. Pisatelj naposled ugotovi, da ga nesebična pomoč nesrečnikoma navdihuje za njegovo naslednjo literarno zgodbo, ki bo tokrat prišla naravnost iz srca.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
21:25
Amerika
Dokumentarni
Režija: Jan Foukal
Igrajo: Jan Foukal, Barbara Adler
Ocena IMDb: 6,3/10

"Amerika" je zgodba o Bári in Honzi, čeških potepuhih, ter vseh tistih, ki tako kot onadva iščejo notranjo svobodo.

Pred skoraj sto leti je skupina Čehov ustvarila lasten svet, ki so ga navdihnili vtisi o ameriškem divjem zahodu. Tako se je rodilo gibanje, ki je na Češkem znano kot "tramping". Bára je tridesetletna hči čeških priseljencev v Kanadi, v sodobni severnoameriški družbi se počuti nelagodno – zato odpotuje na Češko, da bi našla pripadnike tega gibanja. O njih je poslušala že kot otrok in vse odtlej sanjarila o tem. Po tem, ko se vkrca na vlak proti češkemu podeželju, sreča Honzo, še enega tridesetletnika, ki beži pred omejenostjo urejenega mestnega življenja. Skupaj se odpravita na potovanje skozi češke gozdove ter tam srečujeta ljudi, ki so se odrekli urbanemu življenju – zdaj živijo na prostem in prenašajo izročilo svojih predhodnikov v potepuškem gibanju. Desetletja jih je navdihovala vizija načina življenja na starem ameriškem divjem zahodu; slog in glasbo so prevzeli v iskanju "boljšega in svobodnejšega" sveta sredi lastne dežele.

Država: Češka
Jezik: Češčina
Leto: 2015
22:35
WhoAmI
Triler
Izvirnik: Who am I - Kein System ist sicher
Režija: Baran bo Odar
Igrajo: Tom Schilling, Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring, Antoine Monot Jr., Hannah Herzsprung, Stephan Kampwirth
Ocena IMDb: 7,6/10

Benjamin je tipični 25-letni računalniški piflar: brez smisla za modna oblačila, brez prijateljev in vsekakor brez dekleta.

Benjamin ima prirojeni talent za vse, kar je digitalno. Njegove dejavnosti na spletu pritegnejo pozornost Maxa, nadobudnega revolucionarja, ki si želi "shekati ves svet", vendar nima Benjaminovih čarobnih veščin. Maxov svet zabav, mamil in seksa je malce preveč za vase zaprtega Benjamina, a je vseeno hvaležen že zato, da je zdaj del nečesa. Dvojica se spajdaši še z dvema računalniškima genijema, Stephanom in Paulom, in fantje ustanovijo hekersko skupino CLAY (kratica za "Clowns Laughing @ You"). Vdirajo v mednarodne varnostne sisteme, da bi s hekerskimi akcijami opozarjali na socialno nepravičnost. Pri tem so zelo spretni: pravzaprav so tako dobri, da pritegnejo pozornost nemške tajne službe in Europola – a kar je še bolj zaskrbljujoče, naletijo tudi na zloveščega hekerskega tekmeca, ki v njih vidi grožnjo in se jih trudi uničiti. Obkoljeni so z vseh strani, Benjaminovo znanje pa je postavljeno na življenjsko preizkušnjo, ko začne razmišljati o tem, da pripadnost skupini novih prijateljev ni vredna tako visoke cene.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2014