TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 25.09.2016
00:35
Odklop
Triler
Izvirnik: Disconnect
Režija: Henry Alex Rubin
Igrajo: Jason Bateman, Hope Davis, Frank Grillo, Michael Nyqvist, Paula Patton, Andrea Riseborough
Ocena IMDb: 7,6/10

Drama spremlja preplet različnih zgodb, ki jih povezujejo posledice zlorabe sodobne tehnologije.

Deloholičnemu odvetniku, ki se ves čas pogovarja po mobilnem telefonu, zmanjkuje časa za tesnejše stike z lastno družino. Odtujeni par uporablja splet kot priložnost za beg iz svojega brezživljenjskega zakona. Ovdoveli nekdanji policist se trudi vzgajati težavnega sina, ki na družabnih omrežjih nadleguje sošolce. Ambiciozna poročevalka vidi življenjsko priložnost za novinarsko zgodbo v mladeniču, ki nastopa na spletni strani za odrasle. To so neznanci, sosedje in sodelavci, katerih različne zgodbe se prepletajo v napetem trilerju o tem, kako nesposobnost komunikacije uničuje vsakdanje odnose med ljudmi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
02:30
Odklikana
Grozljivka
Izvirnik: Cybernatural
Režija: Levan Gabriadze
Igrajo: Heather Sossaman, Matthew Bohrer, Courtney Halverson, Shelley Hennig, Moses Storm, Will Peltz
Ocena IMDb: 5,7/10

Niz nedoumljivih dogodkov se kmalu izmakne nadzoru.

V sodobnem slogu ter v realnem času posneta grozljivka kaže, kako srhljive posledice ima lahko objestna najstniška potegavščina. Pripoved se odvija v živo pred računalniškimi zasloni med pogovorom na Skypu, kjer se šestim dijakom s temačno skrivnostjo pridruži neznanec, ki ga nikakor ni mogoče izključiti. Mladostniki samo slutijo, za kaj bi lahko šlo: njihova sošolka je pred enim letom naredila samomor, potem ko je nekdo od njih objavil neki njen sporen videoposnetek na internetu. Prav tisti dan je obletnica njene smrti in prijatelji, ki niso verjeli, da bodo njihove šale imele tako smrtonosne posledice, bodo kmalu ugotovili, kako zelo na smrt se motijo – nekdo ali nekaj jih hoče očitno kaznovati za njihova zahrbtna, zlonamerna dejanja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
03:50
Pozaba
Akcija
Izvirnik: Oblivion
Režija: Joseph Kosinski
Igrajo: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo
Ocena IMDb: 7/10

Piše se leto 2077 in Jack Harper (Tom Cruise) je edini tehnični vzdrževalec naprav na zapuščeni Zemlji.

Na Zemlji poteka le še operacija pobiranja nujnih virov po desetletjih vojne z grozljivimi vesoljci, ki še vedno hodijo po uničenih ostankih planeta. Jackova naloga je skoraj pri koncu. Čez dva tedna se bo pridružil drugim preživelim na lunarni koloniji daleč od opustošenega sveta, ki ga je dolgo imel za dom. Jack živi in patruljira iz postojanke visoko na nebu, vendar pristane na trdih tleh, ko iz strmoglavljenega plovila reši čedno neznanko. Njen prihod sproži niz dogodkov, zaradi katerih začne Jack dvomiti o vsem, za kar je mislil, da ve. Resničnost se dokončno sesuje, ko Jack odkrije pretresljivo resnico, ki ga povezuje z Zemljo iz preteklosti. Odkritje ga požene v junaštvo, za katerega ni vedel, da ga je zmožen. Usoda človeštva je zdaj v rokah moža, ki je bil še nedavno prepričan, da bo njegov svet vsak čas izgubljen za vedno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
06:00
Neznani pisatelji
Komedija
Izvirnik: Authors anonymous
Režija: Ellie Kanner
Igrajo: Kaley Cuoco, Jonathan Banks, Tricia Helfer, Teri Polo, Chris Klein, Jonathan Bennett
Ocena IMDb: 4,3/10

Čudaška skupina neznanih pisateljev z motivacijskim geslom "vsi za enega" medse sprejme zadržano Hannah Rinaldi.

Nihče ne pričakuje Hannahinega uspeha čez noč, čeprav se zgodi ravno to. Medtem ko njena kariera doživi meteorski vzpon, se njeni zavistni kolegi (Chris Klein, Teri Polo, Dylan Walsh, Dennis Farina in Jonathan Bennett) še težje spopadajo z lastno nedosegljivo pisateljsko slavo in bogastvom. Med njimi se začnejo vrstiti napetosti, rivalstvo in zavračanje drugih. Še dobro, da so oboroženi le s svinčniki.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:30
Ljubezen iz sanj
Romantični
Izvirnik: Blast from the past
Režija: Hugh Wilson
Igrajo: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken , Sissy Spacek, Dave Foley, Joey Slotnick
Ocena IMDb: 6,6/10

Leta 1962 je bil Calvin Webber genialen, a tudi sila čudaški znanstvenik s preganjavico, ki je s soprogo Helen živel v Los Angelesu.

Sredi napete politične krize s kubanskimi balističnimi izstrelki je na dvorišče Webberjevih treščilo letalo. Webberjeva sta eksplozijo zamenjala za bombni napad in se nemudoma zatekla v vrhunsko podzemno zaklonišče, da bi bila varna pred jedrskim žarčenjem. Tam se je rodil in pozneje odrastel njun sin Adam. Po 35 letih ga starša naposled pošljeta na površje po zaloge hrane in ženo zanj – po možnosti čedno dekle, ki ne bi bilo mutantka, s pomočjo katere bi "vnovič poselil uničeni planet". Adam potuje po neznanem svetu trgovskih središč ter knjigarn za odrasle in njegovo pozornost kmalu pritegne Eve Rustikov – zagrenjena, cinična, na surovih ulicah Los Angelesa odrasla mlada ženska, vse prej kot primerna za ljubezensko družico. Ker je Adam na površju popolnoma izgubljen, mu Eve pomaga pri raziskovanju neznanega sveta in iskanju zalog z njegovega seznama.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
09:20
Scooby-Doo: Norost lunine pošasti
Animacija
Izvirnik: Scooby-doo! Moon monster madness
Režija: Paul McEvoy
Igrajo: Frank Welker, Mindy Cohn, Matthew Lillard, Diedrich Bader, Eric Bauza, Jeff Bennett
Ocena IMDb: 6,6/10

Majhen korak za simpatičnega psa Scooby-Dooja in velik skok za še eno pustolovščino priljubljenih lovcev na prikazni.

Potem ko so na srečelovu zadeli zadnjih pet sedežev na krovu, se Scooby-Doo, Shaggy, Fred, Daphne in Velma odpravijo v vesolje na novi zvezdni ladji milijarderja Slya Barona "Sly Star One". Zabava je tokrat v breztežnosti, dokler ne začne skrivnostni vesoljec uničevati plovila. Posadka je prisiljena zasilno pristati v lunarni bazi Slya Barona na temni strani Meseca. Bodo neustrašni preiskovalci ugotovili, kaj hoče strašljiva lunina pošast? Bosta Scooby-Doo in Shaggy na Luni našla kakšen prigrizek? Bo Fred sploh kdaj snel skafander? S Scooby-Doojem se odpravimo tja, kamor si ni drznil še nihče!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
10:40
Puranji dol
Družinski
Izvirnik: Jim Henson's turkey hollow
Režija: Kirk R. Thatcher
Igrajo: Mary Steenburgen, Jay Harrington, Graham Verchere, Genevieve Buechner, Reese Alexander, Gabe Khouth
Ocena IMDb: 5,9/10

Zdolgočasena Tim in Annie začneta iskati skrivnostno pošast, o kateri domačini govorijo zgolj kot o krajevnem mitu.

Nedavno ločeni oče Ron Emmerson ter njegova otroka Tim in Annie se odpravijo v staromodno mestece Puranji dol, kjer naj bi za zahvalni dan preživeli zanimiv konec tedna na obisku pri ekscentrični teti Cly. Na kmetiji ni sodobne tehnologije ter dostopa do interneta in otroka se začneta kmalu dolgočasiti. Prevzame ju krajevna legenda o skrivnostnem "tulečem huduju", za katero domačini posmehljivo pravijo, da gre zgolj za mit. Prazniki se bodo sprevrgli v nekaj veliko bolj mračnega, potem ko pokvarjeni sosed obtoži teto Cly kraje purana – vendar bo razbita družina držala skupaj in na poti do cilja celo spoznala nekatere presenetljive nove prijatelje.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
12:05
Romanca ob jezeru
Drama
Izvirnik: The lake house
Režija: Alejandro Agresti
Igrajo: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer, Ebon Moss-Bachrach , Willeke van Ammelrooy, Dylan Walsh
Ocena IMDb: 6,8/10

Kate Foster (Sandra Bullock) je osamljena zdravnica, ki živi v čudoviti hiši ob jezeru.

Po tem, ko se je Kate primorana preseliti drugam, poskrbi za preusmeritev pošte, da bi še naprej prejemala vsa pisma, naslovljena na nekdanje domovanje. Na svoje presenečenje pa kmalu prispe romantično sporočilo arhitekta Alexa Burnhama (Keanu Reeves), ki zdaj očitno živi tam. Vendar pa žig na pisemski znamki razkriva datum, ko je bilo pismo poslano - dve leti prej, preden se je v hišo ob jezeru preselila Kate. Njuno dopisovanje kmalu preraste v ljubezen in da bi se srečala, morata razvozlati skrivnost nedoumljive časovne razlike.

Ljubezenska zgodba prinaša romantično fantazijo o nenavadnem odnosu, ki presega meje časa in prostora.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
13:45
Popolna poroka
Romantični
Izvirnik: A perfect wedding
Režija: Ron Oliver
Igrajo: Danica McKellar, Paul Greene, Graham Verchere, Elise Gatien, Anthony Konechny, Linda Gray
Ocena IMDb: 6,2/10

Par najame načrtovalko porok Jessico in organizatorja prireditev Adama, da bi uskladila njune različne želje glede skorajšnje svatbe.

Profesionalna načrtovalka porok Jessica je o tem poklicu sanjala že kot otrok. Neumorna deloholičarka nikoli ni imela časa, da bi še sama poiskala pravo ljubezen. Za veliko svatbo jo najame par prihodnjih zakoncev, ki nikakor ne more uskladiti različnih želja in pričakovanj o tem pomembnem dogodku. Za vsak slučaj v projekt vključita še čednega organizatorja prireditev Adama, ki naj bi sodeloval kot svetovalec in pomočnik. Oba poklicna načrtovalca, ki sta si različna kot dan in noč, si seveda takoj skočita v lase; a med mnogimi kompromisi, ki jih morata skleniti na željo delodajalcev, se nazadnje med njima nepričakovano vname iskra – z osupljivimi rezultati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:10
Tom in Jerry: Vohuna
Animacija
Izvirnik: Tom and Jerry: Spy quest
Režija: Spike Brandt
Igrajo: Reese Hartwig, Arnie Pantoja, James Hong, Eric Bauza, Michael Hanks, Tia Carrere
Ocena IMDb: 6,2/10

Čakajo vas nedoumljive spletke, zabavno vznemirjenje in napetost!

Mešanica priljubljenih animiranih pustolovščin združuje dve skupini televizijskih junakov za najmlajše: miška Jerryja in mačka Toma ter like iz klasične risane serije o Jonnyju Questu. Miška in mačka čaka še en prijeten dan na plaži, a tam naletita na razvpitega mladega vohuna Jonnyja Questa, njegovega prijatelja Hadjija in njunega pasjega tovariša Bandita. Ko dolgoletni sovražnik družine Quest dr. Zin odkrije, da si Jonnyjev oče dr. Benton Quest lasti izum, ki bi lahko odpravil vse svetovne težave z energijo, pošlje zlobno mačko vojsko, da bi ukradla napravo ter ujela Bentona in njegovega telesnega stražarja Raca Bannona. Jonny in njegovi novi kosmati prijatelji morajo takoj v akcijo – na nevarno vohunsko misijo, na kateri morajo rešiti svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:25
Komet
Romantični
Izvirnik: Comet
Režija: Sam Esmail
Igrajo: Justin Long, Kayla Servi, Eric Winter, Emmy Rossum, Ben Scott, Lou Beatty Jr.
Ocena IMDb: 6,7/10

Razkošno posneta romantična komedija prinaša neverjetno vzajemnost med osrednjima likoma ter edinstveno, kozmično ljubezensko zgodbo.

Naključno srečanje zbliža ciničnega Della (Justin Long) in bistroumno Kimberly (Emmy Rossum); vse je nared za burno ljubezensko romanco, ki se kot uganka razcveti ter oveni v naslednjih nepozabnih šestih letih. Zgodba se v časovnih preskokih premika iz preteklosti v sedanjost in spet nazaj, od kometa v Los Angelesu in srečanja v pariški sobi do usodnega telefonskega klica – medtem pa nastaja nepozaben ljubezenski odnos.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:55
Hollywood: Na snemanju
Magazin, 13. sezona, 39. del
Izvirnik: Hollywood on set
Režija: Paul Wynne
Igrajo: Angela Valley, Janett Hermosillo, Ann-Marie Lariccia, Michelle Blenker
Ocena IMDb: 6,1/10

Vsak del oddaje predstavi tri filmske celovečerce, ki prihajajo na velika platna, ter igralce in filmske ustvarjalce, ki so zaslužni zanje.

Vsakotedenski pregled zakulisja najnovejših filmov s posnetki odsekov zgodb ter intervjuji z igralci in s filmskimi ustvarjalci.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:25
Vrvež v moji glavi
Animacija
Izvirnik: Inside out
Režija: Pete Docter
Igrajo: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling
Ocena IMDb: 8,3/10

Pri Riley selitev premeša vsa čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost.

Družina mlade Riley se s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo. Tako kot pri vseh nas, posebej pa pubertetnikih, čustva povsem obvladujejo obnašanje in misli zmedene najstnice. Živijo v glavnem štabu v njenem umu, od koder ji z nasveti pomagajo, da se privadi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Vendar ne gre vse gladko. Ko nastopijo težave s prilagajanjem, v glavnem štabu čustev pride do hudih pretresov. Čeprav skuša veselje, najpomembnejše Rileyjino čustvo, ohraniti optimizem in pozitivno naravnanost, se njeni vtisi hitro pomešajo in nekako mora uskladiti vrvež občutkov v svoji glavi, če naj bo pri življenju v novem mestu uspešna in zadovoljna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Houston, imamo problem!
Dokumentarni
Izvirnik: Houston, we have a problem!
Režija: Žiga Virc
Ocena IMDb: 8,4/10

Hladna vojna, vesoljska tekma in pristanek na Luni so prelomne točke nekega obdobja, a tudi snov za teorije zarote.

Mednarodne spletke v času hladne vojne, razkritja skrivnih dokumentov ter zakulisni dogovor med ameriškim predsednikom Johnom F. Kennedyjem in jugoslovanskim maršalom Titom so samo vrh ledene gore v režijskem prvencu slovenskega filmskega ustvarjalca Žige Virca. Njegov fiktivni dokumentarec briše meje med dejstvi in namišljenimi dogodki ter preiskuje mit v ozadju ameriške dirke, da bi kot prva država poslali človeka na Mesec. Posel, vreden več milijard dolarjev, naj bi predvidel nakup jugoslovanskega vesoljskega programa s strani ZDA v zgodnjih šestdesetih letih. S spretnim prepletanjem arhivskih posnetkov in sodobnih intervjujev s filozofom Slavojem Žižkom ter z nekaterimi ključnimi osebnostmi v preiskavi, med drugim z upokojenim generalom jugoslovanske ljudske armade, film prinaša fascinantno metapripovedno študijo diplomacije v času hladne vojne ter prikaz načel pri nastajanju sodobnih mitov. Laži, manipulacija in umazane politične igrice postanejo pomemben člen pri gradnji narodne identitete.

Država: Hrvaška
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
21:30
Zenit
Drama
Izvirnik: Zvizdan
Režija: Dalibor Matanic
Igrajo: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Dado Cosic, Stipe Radoja, Trpimir Jurkic
Ocena IMDb: 7,4/10

V hrvaški drami Zenit se tri ljubezenske zgodbe v treh zaporednih desetletjih odvijajo v sosednjih vaseh na Balkanu.

Vasi muči dolga zgodovina vzajemnega etničnega sovraštva. Tam vzklije prepovedana ljubezen, ki s svojo močjo kljubuje nevarnosti. Prva zgodba leta 1991 spremlja romantično privlačnost, ki se mora kot prepovedana ljubezen prikriti sredi vsesplošne napetosti, norosti, zmede in strahu pred bližajočo se vojno. V drugi leta 2001 je krvavega spopada že konec, vendar je nemogoče, da bi se zaljubljenost razvila v dolgotrajno ljubezen in odnos: vojne rane so še sveže in se le počasi celijo. Tretja zgodba se odvija leta 2011, ko ljubezen naposled naleti na plodna tla, če bi se le ljubimci lahko otresli bremen preteklosti. Zlonamernost in sumničenje sta še vedno tam in razbremenjujoče odrešitve ni lahko doseči, a če ne drugega, je končno za to vsaj nekaj upanja.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2015
23:30
Foxcatcher: Boj z norostjo
Drama
Izvirnik: Foxcatcher
Režija: Bennett Miller
Igrajo: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall
Ocena IMDb: 7/10

Dokudrama spremlja milijonarja Johna du Ponta ter njegov odnos z bratoma Davom in Markom Schultzem, ki na njegovem posestvu trenirata rokoborbo.

Dobitnik zlatega olimpijskega odličja v rokoborbi Mark Schultz (Channing Tatum) v revščini in pozabi životari v Wisconsinu, potem pa ga bogati dedič John du Pont (Steve Carell) povabi na svoje razkošno posestvo, da bi sestavil ekipo in treniral za olimpijado v Seulu leta 1988. Schultz pograbi priložnost, da bi vendarle stopil iz sence uspešnega starejšega brata Dava (Mark Ruffalo), uglednega trenerja rokoborbe ter prejemnika zlate medalje. Du Pont ima na voljo veliko finančnih sredstev in vrhunsko opremljeno telovadnico na svojem posestvu Foxcatcher. Okliče se za vodjo trenerjev ekipe in si želi pridobiti spoštovanje svojih vrstnikov ter odobravanje matere (Vanessa Redgrave), ki ga je vselej podcenjevala. Vzajemni odnos med Schultzem in du Pontom se stopnjuje, potem ko Mark sprejme svojega dobrotnika kot očetovsko figuro. Vendar du Pontova muhasta, spremenljiva osebnost in psihološke igrice zamajajo že tako šibko Markovo samopodobo ter vztrajno spodkopavajo njegove možnosti na tekmovalni blazini. Ko du Pont začne favorizirati brata Dava, ker ima avtoriteto, ki je onadva z Markom ne premoreta, se trojica bliža tragediji, ki je nihče ni mogel predvideti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014