TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 26.06.2015
00:10
Ameriške prevare
Dogajanje je postavljeno v namišljen in zapeljiv svet enega najbolj odmevnih škandalov sedemdesetih. Zgodba spremlja spretnega prevaranta Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), ki je z enako pretkano, zapeljivo sodelavko Sydney Prosser (Amy Adams) prisiljen sodelovati z muhastim agetom FBI Richiejem DiMasom (Bradley Cooper). Ta ju pahne v svet vplivnežev in mafijcev iz New Jerseyja, ki je enako nevaren kot očarljivo privlačen. Jeremy Renner je Carmine Polito, strastni, nepredvidljivi politik, ujet med prevaranta in predstavnike zakona. Irvingova neuravnovešena žena Rosalyn (Jennifer Lawrence) bi lahko z eno potezo povzročila, da bi se načrt zveznih agentov sesul kot hišica iz kart.
02:25
Popoln moški
Imata premožno življenje v Amsterdamu, dobičkonosni službi in prisrčne, zveste prijatelje. A ko Nina odkrije moževo nezvestobo s skupno prijateljico, potem ko je za njim cel niz drugih skokov čez plot, je to kaplja čez rob – iluzija o ljubezni se v hipu sesuje v prah in zakonca se začasno odločita za ločeno življenje. Kmalu se zgodi nenavaden preobrat: Nina, ki ni še prebolela ločitve, se na telefonski zvezi po naključju predstavi kot Jamesova klepetava potovalna agentka. Očaran nad dojemljivo sogovornico se ji James kmalu zaupa, medtem ko izmenjujeta mnenja o negotovosti ljubezni ter večni nezmožnosti sožitja med ženskami in moškimi. James se nehote vnovič zaljubi – v lastno soprogo.
03:55
Katie Morgan: Izbor najboljših
Kot vedno gola Katie se spominja nekaterih najbolj zanimivih trenutkov svoje filmske kariere. Poleg novih posnetkov Katie pa oddaja prinaša tudi prizore iz njenih preteklih filmov, vsebine iz njenih oddaj na programu HBO in znamenite posnetke iz izdaj tega programa, ki so Katie prvič predstavili gledalcem programa HBO.
04:25
Pet let
Nemec turškega rodu Murat Kurnaz je bil od leta 2001 do leta 2006 zaprt v ameriških jetniških taboriščih v Afganistanu ter v kubanskem zalivu Guantánamo Bay. Kot mladi, komaj 19-letni spreobrnjenec v islam je bil na verskem romanju v Pakistan, ko so ga aretirali zaradi suma terorizma. Film temelji na resničnih dogodkih in pripoveduje njegovo zgodbo: kako so ga mučili in nepretrgoma zasliševali v neusmiljenem zaporu v Guantánamu. Zgodba se osredotoča na odnos med Kurnazom in njegovim ameriškim zasliševalcem Gailom Holfordom, ki skuša pridobiti njegovo zaupanje, da bi Kurnaz priznal očitana dejanja, medtem ko se nadaljuje fizično in psihološko mučenje. Potrebni sta železna volja in neomajnost, da bi v takih okoliščinah Kurnaz lahko ohranil prepričanje o lastni nedolžnosti.
06:00
Zlohotnica
Potem, ki bližnje kraljestvo ogrozi njen gozd, Zlohotnica (Angelina Jolie) vrže prekletstvo na novorojeno kraljevo hčer Auroro. A ko princesa odraste, se ji prijazno dekle nepričakovano prikupi. Medtem ko se spor med obema deželama poglablja, Zlohotnica odkrije, da je morda prav Aurora ključ do miru v kraljestvu.
07:35
Prtljaga
Uspešna stevardesa, predana hči in sestra, zvesta prijateljica ... in še vedno samska. Da ne bi bila najstarejša in ostala edina neporočena ženska v svoji družini – potem ko se je njena najmlajša sestra nedavno zaročila – se s pomočjo najboljših prijateljev Gail in Sama odpravi na 30-dnevno in 30.000 milj dolgo pot, da bi očarala morebitnega snubca in našla ustreznega zaročenca. Iskala ga bo kar med nekdanjimi fanti in za to izkoristila svoj letalski status in druge ugodnosti. Duhovita srečanja bodo poskrbela za očarljivo romantično komedijo, v kateri se bo morala Montana znebiti čustvene "prtljage", da bi našla popolnega moškega.
09:10
Odložena slušalka
Ta jih povezuje, ko njihovega očeta sprejmejo v bolnišnico v Los Angelesu. Po dolgih letih nebrzdanega življenja, popivanja in nenehnega telefoniranja mu zdaj grozi smrt. Režiserka Diane Keaton raziskuje družinske odnose v dobrem in slabem, ko nam predstavlja Mozzelove - družinskega patriarha Louja (Walter Matthau) ter njegove hčere: glavno urednico po njej poimenovane ženske revije Georgio (Diane Keaton), nekdanjo očetovo ljubljenko Eve (Meg Ryan) in napol uspešno igralko v ljubezenskih limonadah Maddy (Lisa Kudrow). Po telefonu se soočajo z veseljem, solzami in pogosto mešanimi občutki, ki pestijo vse družine – predvsem pa se učijo smejati tudi tedaj, ko kdo odloži slušalko.
10:45
Praznik dela
Zgodba spremlja 13-letnega Henryja Wheelerja, ki se trudi biti moški v hiši in skrbeti za depresivno, osamljeno mater samohranilko Adele, medtem ko se tudi sam sooča s tegobami odraščanja. Po nakupovanju pred začetkom šole mati in sin naletita na Franka Chambersa, zastrašujočega ranjenega tujca, ki očitno potrebuje pomoč. Prepriča ju, da ga odpeljeta v svoj dom in kmalu se izkaže, da gre za pobeglega jetnika, ki ga v mestu že išče policija. Navidez odločni mož pokaže nenavadno praktično plat za gospodinjstvo in v nekaj dneh se med tremi osebami splete globoka vez. Dogodki tisti konec tedna bodo za vselej spremenili njihovo življenje.
12:35
Jappeloup
Ob podpori očeta je vse svoje upe stavil na mladega konja po imenu Jappeloup, o katerem so vsi drugi dvomili. Bil je premajhen, preveč trmast, vihrav in z mnogimi pomanjkljivostmi – a kljub vsemu osupljivo spreten pri preskakovanju ovir. Od tekmovanja do tekmovanja konj in njegov jezdec napredujeta in kmalu osvajata svet tega športa. A potem pridejo olimpijske igre v Los Angelesu in grenak poraz, po katerem je Pierre prisiljen priznati lastno nepremišljenost. Vendar s pomočjo svoje žene Nadie in konjske skrbnice Raphaelle vnovič pridobi zaupanje Jappeloupa in zgradi odnos z živaljo, ki ju nazadnje pripelje do zmage na olimpijadi v Seulu leta 1988.
14:45
Rdeči voziček
Sklenil je spremeniti svet in pomagati otrokom brez doma – vse to le s svojim starim otroškim vozičkom in prirojenim duhom človekoljubja. Ko za orkanom Charley na jugovzhodu ZDA ostane hudo opustošenje, se peš odpravi od doma iz Tampe na Floridi, namenjen v Belo hišo v Washingtonu. Na dolgi poti mora premagovati birokracijo in trpeti žulje, da bo naposled osvojil srce svoje obupane družine in vse države.
16:25
Popoln moški
Imata premožno življenje v Amsterdamu, dobičkonosni službi in prisrčne, zveste prijatelje. A ko Nina odkrije moževo nezvestobo s skupno prijateljico, potem ko je za njim cel niz drugih skokov čez plot, je to kaplja čez rob – iluzija o ljubezni se v hipu sesuje v prah in zakonca se začasno odločita za ločeno življenje. Kmalu se zgodi nenavaden preobrat: Nina, ki ni še prebolela ločitve, se na telefonski zvezi po naključju predstavi kot Jamesova klepetava potovalna agentka. Očaran nad dojemljivo sogovornico se ji James kmalu zaupa, medtem ko izmenjujeta mnenja o negotovosti ljubezni ter večni nezmožnosti sožitja med ženskami in moškimi. James se nehote vnovič zaljubi – v lastno soprogo.
18:00
Filmi in zvezde
Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.
18:30
Seks na eks
Potem ko se izjalovi razgovor za sanjsko službo, si nadobudna televizijska voditeljica poročil v Los Angelesu (Elizabeth Banks) privošči zase neznačilno divjo noč zabave in užitka. V postelji očarljivega neznanca na drugi strani velemesta jo zbudi telefonsko sporočilo agenta o tem, da si je vendarle prislužila še eno priložnost za razgovor o ponujeni službi – če se bo le pravočasno prikazala v pisarni. Zdaj je brez telefona, avta, osebne izkaznice in denarja obtičala v povsem neznanem predelu mesta; prisiljena se je odpraviti na pot peš ter skozi niz pestrih dogodivščin in zabavnih nesporazumov pohiteti življenjski karieri naproti.
20:05
Hiša laži
20:35
Minljiva slava
Po propadu kariere se Kenny vrne v okrožje Shelby v Severni Karolini in se zaposli kot namestnik učitelja telovadbe (predvsem zato, da mu njegov brat Dustin ne bi več grozil, da ga bo vrgel na cesto). Od takrat lovi še zadnje trenutke umirajoče slave in načrtuje svoj neizbežni povratek, s pivom v roki.
21:05
Penny Dreadful
V temnih kotičkih viktorijanskega Londona leta 1891 se med drugimi osebnostmi tistega časa nenadejano znajdejo tudi nekateri najstrašnejši liki iz gotske literature; med njimi dr. Frankenstein in njegov umetno oživljeni stvor, večno mladi Dorian Gray ter legendarni junaki iz romana Drakula. V dobi osupljivega tehnološkega in znanstvenega napredka jih žene usodna radovednost: nekateri neumorno raziskujejo svet, drugi preizkušajo meje življenja samega. Njihovi temačni podvigi mečejo grozljivo luč na vse, kar je neznano. V času, prežetem z grehi in psihološkimi odkritji, ljubezen in strast podžigata globlje, mračnejše skrivnosti. Liki, ki si obupano želijo ljubezni, podlegajo erotičnim skušnjavam, ki imajo neopisljive, nečloveške posledice. Kljub osamljenosti in večni družbeni izolaciji liki tvorijo zavezništva, da bi s skupnimi močmi premagali večje zlo.
22:05
Pravi detektiv
23:05
Moški, ženske in otroci
Spoznavajo, kako je doba interneta spremenila njihove odnose, način sporazumevanja, njihovo samopodobo in celo ljubezensko življenje. Film opozarja na pereče družbene pojave, kot so medijski vpliv, kultura videoiger med mladimi, anoreksija, nezvestoba, želja po slavi in zloraba spletnih podatkov za nezakonite dejavnosti. Vsak izmed likov in vsi odnosi med njimi so postavljeni na preizkušnjo, medtem ko vsakdo ubere drugačno pot razreševanja teh vprašanj – za nekatere je tragična, za druge navdihujoča ali polna upanja. Vendar je jasno, da ni nihče imun na korenite socialne spremembe, ki so jih prinesli mobilni telefoni, računalniške tablice in vseprisotna družabna omrežja.