TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 28.10.2016
00:35
Če bo trnje
Drama
Izvirnik: If there be thorns
Režija: Nancy Savoca
Igrajo: Heather Graham, Rachael Carpani, Jason Lewis, Mason Cook, Mackenzie Gray, Jedidiah Goodacre
Ocena IMDb: 6,1/10

Christopher in Cathy živita skupaj z njenima sinovoma, ki ne vesta za incestno naravo odnosa svojih staršev.

Drama prinaša po vrsti tretjo priredbo uspešne knjižne serije ameriške avtorice V. C. Andrews, ki se je začela z naslovom "Flowers in the Attic". Pripoved spremlja Christopherja in Cathy Dollanganger, ki kot mož in žena živita skupaj z njenima sinovoma iz prejšnjega zakona. Fanta ne vesta za incestno naravo odnosa svojih staršev, a ko se v sosednjo hišo vseli skrivnostna Corinne in z mlajšim od njiju postaneta prijatelja, se začne Bartovo vedenje čudaško spreminjati in postaja čedalje bolj napadalen do Christopherja in Cathy. Naposled Christopher odkrije, da je nova soseda v resnici njegova mati Corrine Dollanganger; na površje priplavajo dolgo zamolčane družinske skrivnosti in se razkrijejo v tragičnem epilogu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
02:00
Včerajšnje seme
Drama
Izvirnik: Seeds of yesterday
Režija: Shawn Ku
Igrajo: Rachael Carpani, James Maslow, Jason Lewis, Anthony Konechny, Sammi Hanratty, Leah Gibson
Ocena IMDb: 6,3/10

Saga o trpinčeni družini Dollanganger, priredbi serije uspešnih romanov ameriške avtorice V. C. Andrews, se naposled zaključi.

Pripoved spremlja Cathyjina odrasla sinova, polbrata Barta in Joryja, ki nimata skoraj nič skupnega in katerih življenje so zaznamovali mučni odnosi, temačne skrivnosti in družinska nesreča. Ta bo njiju in njune najbližje, kot kaže, preganjala v nedogled.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
03:30
Vbogajme
Komedija
Izvirnik: Please give
Režija: Nicole Holofcener
Igrajo: Rebecca Hall, Elizabeth Keener, Elise Ivy, Catherine Keener, Josh Pais, Sarah Steele
Ocena IMDb: 6,6/10

Komična drama scenaristke in režiserke Nicole Holofcener govori o družini, ki potrebuje več prostora, a se zaplete v spor s sosedi.

Kate (Catherine Keener) in Alex (Oliver Platt) živita v New Yorku in vodita uspešno trgovino, specializirano za vintage pohištvo. Imata najstniško hčer Abby (Sarah Steele) in njihovo stanovanje postaja premajhno za vse tri. Toda glede na to, da sta tudi lastnika sosednjega stanovanja, načrtujeta, da ga bosta izpraznila, podrla steno in povezala oba prostora. Vendar se njuni najemnici Andri (Ann Morgan Guilbert), starejši ženski v nezavidljivi življenjski situaciji, nikamor ne mudi. Zato Kate in Alex ugotovita, da bosta najverjetneje morala počakati, da umre, kajti precej grdo bi jo bilo vreči iz stanovanja ... V upanju, da se bodo razmere kar najbolje rešile, se poskuša Kate spoprijateljiti z Andro in njeno neznansko zaščitniško vnukinjo Rebecco (Rebecca Hall), vendar Andra ni pretirano zainteresirana za sklepanje novih prijateljstev, trd oreh pa sta tudi Rebecca in njena sestra Mary (Amanda Peet). Poleg tega imata Kate in Alex težave še z lastno hčerko Abby, ki se ubada s svojo samopodobo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
05:05
Zadnji tovornjak: Zapiranje obrata General Motors
Izvirnik: The last truck: Closing of a GM plant
Režija: Steven Bognar
Igrajo: Popeye Hurst, Kim Clay, Kate Geiger, Kathe Day, Joyce Gilbert, Louis Carter
Ocena IMDb: 7/10

Kriza avtomobilske industrije ZDA in delovne tradicije.

Za prebivalce Moraina v Ohiu je bil General Motors več kot le avtomobilska tovarna – srce in duša neke skupnosti. Po napovedi o zaprtju obrata v Morainu zaradi slabe prodaje tovornjakov in terenskih enoprostorcev se osupli delavci spominjajo svojih karier pri GM – priložnosti, prijateljstev in ponosa, ki jim ga je prinašalo delo v tovarni. V njihovih besedah film prinaša elegijo umirajočemu tradicionalnemu načinu dela v ameriških tovarnah in časovni prerez krize avtomobilske industrije.

Dokumentarni film o avtomobilski tovarni General Motors in o njenem koncu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
06:00
Iron Man
Akcija
Režija: Jon Favreau
Igrajo: Robert Downey Jr, Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, Leslie Bibb, Shaun Toub
Ocena IMDb: 7,9/10

Iz zakladnice Marvelovih stripov na televizijske zaslone prihaja superheroj, v katerega se prelevi premožni in vplivni izdelovalec orožja Tony Stark.

Poleg tega, da je nemarno bogat, je dedič industrijskega in orožarskega imperija Tony Stark (Robert Downey Jr.) tudi genialni izumitelj. Ko ga med predstavitvijo nove vojaške opreme ugrabijo teroristi in z grožnjo smrti prisilijo, da zanje izdela uničevalno raketno orožje, namesto tega izkoristi vso svojo iznajdljivost in znanje ter skuje vrhunsko kovinsko opravo, ki mu nazadnje omogoči pobeg iz ujetništva. Po vrnitvi domov odkrije smrtonosno spletko, ki bi lahko omajala razmerja svetovne moči, in v izpopolnjenem vrhunskem oklepu se zaobljubi, da bo svet poslej varoval kot superjunak Iron Man. V film igrata tudi Gwyneth Paltrow kot njegova tajnica in pomočnica Virginia 'Pepper' Potts ter Terrence Howard kot Jim 'Rhodey' Rhodes, eden redkih Starkovih prijateljev in zaveznikov, čigar vojaške povezave pripomorejo k izdelavi leteče kovinske oprave.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
08:05
Iron Man 2
Akcija
Režija: Jon Favreau
Igrajo: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke
Ocena IMDb: 7/10

Življenje Tonyja Starka postane po razkritju njegove skrivnosti izredno živahno.

V filmu Iron Man 2 že ves svet ve, da je milijarder in izumitelj Tony Stark (Robert Downey Jr.) superjunak v oklepu, Iron Man. Vlada, novinarji in javnost pritiskajo na Tonyja, da bi delil svojo tehnologijo z vojsko, a ta noče izdati skrivnosti oklepa Iron Mana, ker se boji, da bi podatki prišli v napačne roke. Tony s pomočjo Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) in Jamesa „Rhodeyja“ Rhodesa (Don Cheadle) sklene nova zavezništva in se zoperstavi mogočni novi vojski.

Paramount Pictures in Marvel Entertainment predstavljata težko pričakovano nadaljevanje filmske uspešnice, ki temelji na legendarnem Marvelovem superjunaku Iron Manu. Režiser Jon Favreau in nominiranec za oskarja Robert Downey Jr. sta znova združila moči.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
10:10
Iron Man 3
Akcija
Režija: Shane Black
Igrajo: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Jon Favreau
Ocena IMDb: 7,2/10

Ekscentrični milijarder in genialni človekoljub Tony Stark je super-junak v kovinskem oklepu, znan kot Iron Man.

Še vedno se pobira po neverjetnem podvigu, v katerem je New York rešil pred pogubo in ki ga je skoraj stal življenja; v moralnem precepu je kronično zaskrbljen in nespečen. Nenadoma ga napade in skoraj povsem uniči superterorist Mandarin, vendar kaže, da je vsemogočni zlobnež zgolj lutka za medije in so pravi krivci nekje drugje. Pot do njih bo polna preizkušenj in tudi nekaterih žrtev. Potisnjen v kot in razgaljen do obisti je Stark prepuščen zgolj lastni iznajdljivosti, da bi rešil sebe in zavaroval tiste, ki so mu najbolj pri srcu. Počasi se prebija nazaj k nekdanji moči, ob tem pa naleti še na odgovor na vprašanje, ki ga skrivaj muči že nekaj časa: ali obleka res dela človeka, ali pa je prav nasprotno?

Jezik: Angleščina
Leto: 2013
12:20
Tadž Mahal
Triler
Izvirnik: Taj Mahal
Režija: Nicolas Saada
Igrajo: Stacy Martin, Louis-Do de Lencquesaing, Gina McKee, Alba Rohrwacher, Fred Epaud, Praveena Vivekananthan
Ocena IMDb: 5,6/10

Nekega večera se Louise med terorističnim napadom znajde ujeta v sobi hotela Tadž Mahal v Mumbaju. Nekako mora sama preživeti noč.

Louise je stara 18 let in naslednji dve leti bo s starši preživela v Mumbaju, kamor so se preselili zaradi nove službe. Ker njihov novi dom še ni povsem pripravljen, začasno živijo v luksuznem apartmaju hotela Tadž Mahal Palace. Medtem ko gresta njena starša ven na večerjo, Louise sklene ostati v hotelu. Tisti večer se po hodnikih nenadoma razležejo kriki in širijo čudni zvoki. Dekle kmalu ugotovi, da gre za teroristični napad. Njena edina vez z zunanjim svetom je mobilni telefon, s katerim pokliče očeta – in ta se z drugega konca mesta, ki ga je zajel kaos, obupano skuša prebiti do nje. Louise ne preostane drugega, kot da skuša nekako sama preživeti dolgo nevarno noč.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2015
13:55
Zgrabi zastavo
Animacija
Izvirnik: Atrapa la bandera
Režija: Enrique Gato
Igrajo: Dani Rovira, Michelle Jenner, Carme Calvell, Javier Balas, Camilo García, Toni Mora
Ocena IMDb: 5,9/10

Animiranka prinaša zgodbo 12-letnega dečka, ki skuša preprečiti zlobnemu milijarderju, da bi odletel na Luno.

Vesoljska potovanja so od nekdaj del družine Mika Goldwinga; tako njegov ded kot tudi njegov oče sta bila astronavta. Vendar se je njegov razočarani dedek Frank odtujil od družine in živel osamljeno življenje, potem ko je zapravil priložnost, da bi se v zgodovino zapisal kot eden od članov posadke pri odpravi Apolla XI. Mladi Mike nenadejano odkrije, da namerava neki ekscentrični milijarder odleteti na Luno, se polastiti njenih bogatih rudninskih zalog in uničiti ameriško zastavo, ki so jo v Mesečeva tla zasadili možje iz vesoljske odprave Apollo – in za dečka se začne odštevanje do neverjetne pustolovščine. Miku se pridružijo dedek, najboljša prijatelja Amy in Marty ter brihtni kameleon; skupaj se odpravijo na osupljivo potovanje na Luno, da bi preprečili bogatašev zlobni načrt, zajeli zastavo in vnovič združili razklano družino.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2015
15:30
Annie
Komedija
Režija: Will Gluck
Igrajo: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas
Ocena IMDb: 5,2/10

Annie je vesela deklica v rejništvu, ki je tudi dovolj žilava, da se leta 2014 dobro znajde na ulicah New Yorka.

Starši so Annie kot dojenčka zapustili z obljubo, da se bodo nekega dne vrnili ponjo. Od takrat ji življenje ni prizanašalo, najbolj zaradi zlobne krušne matere, gospodične Hannigan (Cameron Diaz). Ampak vse to se bo spremenilo, ko se neizprosni mogotec in kandidat za newyorškega župana Will Stacks (Jamie Foxx) odloči, da jo bo zaradi dobre publicitete vzel pod svoje okrilje – na predlog svoje sijajne asistentke za odnose z javnostjo Grace (Rose Byrne) ter pretkanega in spletkarskega svetovalca kampanje Guya (Bobby Cannavale). Stacks je prepričan, da je njen angel varuh, a v luči Anniejine samozavesti in njenega optimističnega pogleda na prihodnost se utegne pokazati, da je v resnici prav nasprotno.

Mlada nominiranka za oskarja Quvenzhané Wallis (Zveri južne divjine) igra Annie.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
17:30
Filmi in zvezde
Magazin, 8. sezona, 44. del
Izvirnik: Films and stars
Režija: Regan Hall
Igrajo: Lenora Crichlow, Philip Davis, Jamie Howard, Jahvel Hall, Richie Campbell, Tiana Benjamin

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
18:00
Daleč od ponorelega sveta
Drama
Izvirnik: Far from the madding crowd
Režija: Thomas Vinterberg
Igrajo: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Tilly Vosburgh, Mark Wingett, Dorian Lough, Sam Phillips
Ocena IMDb: 7,1/10

Samosvoja in odločna Bathsheba Everdene v viktorijanski Angliji pritegne tri zelo različne snubce.

Zgodba spremlja življenje Bathshebe Everdene (Carey Mulligan); samosvoje, odločne in svobodomiselne mladenke, ki nepričakovano podeduje kmetijo svojega strica. Finančno neodvisna, čedna in trmasta Batsheba se ne podreja strogim načelom pretežno moškega sveta v času viktorijanske Anglije in kljubuje težavam pri vzpostavitvi uspešne pridelovalne dejavnosti. Samozavestna ženska nehote pritegne tri snubce. Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts) je ovčji pastir, ki ga prevzame njena sproščena narava, Frank Troy (Tom Sturridge) je čedni in razuzdani narednik v kraljevi vojski, William Boldwood (Michael Sheen) pa premožni in skrbni veleposestnik v zrelih letih, ki išče primerno soprogo. Brezčasna zgodba o Bathshebinih odločitvah in strasteh, medtem ko skuša obdržati lastno samostojnost, prinaša študijo o naravi odnosov in ljubezni, pa tudi človeške zmožnosti, da z vztrajnostjo in neomajnostjo premaga največje življenjske preizkušnje.

Film je posnet po literarni klasiki "Daleč od ponorelega sveta" britanskega avtorja Thomasa Hardyja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Mladi papež
Drama, 1. del
Izvirnik: The young pope
Režija: Paolo Sorrentino
Igrajo: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile De France, Javier Cámara
Ocena IMDb: 6,6/10

Serija pripoveduje zgodbo o začetkih papeževanja Pija XIII. S pravim imenom Lenny Belardo rojeni lik je zapletena, negotova in razklana osebnost – tako konservativen, da njegovo nazadnjaštvo meji že na obskurantizem, obenem pa neskončno sočuten do šibkih in revnih. Prvi ameriški papež Pij XIII. je človek velike moči, ki se trmasto zoperstavlja maniram vatikanskega dvora in ni obremenjen s posledicami svoje avtoritete.

Jude Law igra mladega papeža Pija XIII. oz. Lennyja Belarda, prvega Američana na čelu Katoliške cerkve in tudi najmlajšega papeža v zgodovini.

Paolo Sorrentino, priznani režiser z oskarjem nagrajenega filma "Neskončna lepota", prinaša kontroverzno zgodbo. V glavnih vlogah serije v desetih delih se pojavita dvakratni nominiranec za oskarja Jude Law kot Pij XIII. ter dobitnica oskarja Diane Keaton kot sestra Mary, v Vatikanu živeča ameriška redovnica.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:00
Mladi papež
Drama, 2. del
Izvirnik: The young pope
Režija: Paolo Sorrentino
Igrajo: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cécile De France, Javier Cámara
Ocena IMDb: 6,6/10

Serija pripoveduje zgodbo o začetkih papeževanja Pija XIII. S pravim imenom Lenny Belardo rojeni lik je zapletena, negotova in razklana osebnost – tako konservativen, da njegovo nazadnjaštvo meji že na obskurantizem, obenem pa neskončno sočuten do šibkih in revnih. Prvi ameriški papež Pij XIII. je človek velike moči, ki se trmasto zoperstavlja maniram vatikanskega dvora in ni obremenjen s posledicami svoje avtoritete.

Jude Law igra mladega papeža Pija XIII. oz. Lennyja Belarda, prvega Američana na čelu Katoliške cerkve in tudi najmlajšega papeža v zgodovini.

Paolo Sorrentino, priznani režiser z oskarjem nagrajenega filma "Neskončna lepota", prinaša kontroverzno zgodbo. V glavnih vlogah serije v desetih delih se pojavita dvakratni nominiranec za oskarja Jude Law kot Pij XIII. ter dobitnica oskarja Diane Keaton kot sestra Mary, v Vatikanu živeča ameriška redovnica.

Jezik: Angleščina
Leto: 2016
22:05
Heker
Akcija
Izvirnik: Blackhat
Režija: Michael Mann
Igrajo: Chris Hemsworth, Leehom Wang, Wei Tang, Viola Davis, Holt McCallany, Andy On
Ocena IMDb: 5,4/10

Nick mora ugotoviti identiteto nevarnega kiberzločinca in uničevalnega hekerja, če naj obdrži prostost in celo golo življenje.

Nick Hathaway (Chris Hemsworth) je nenavadno spreten računalniški heker, ki je svojčas zašel na kriva pota in končal za zapahi. Iz zapora ga pogojno izpustijo, da bi oblastem pomagal izslediti krivca za nekatere odmevne kiberzločine. Deli računalniške kode, ki jo je zapisal v mladih letih, se namreč pojavijo v zlonamerni programski opremi, ki je očitno sprožila teroristični napad na kitajsko tovarno. Nenadejana priložnost ga vnovič združi s starim prijateljem, obenem pa ga pahne v nevarno igro moči med ameriško in kitajsko vlado.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015