TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 28.12.2016
00:20
Ted
Komedija
Režija: Seth MacFarlane
Igrajo: Seth MacFarlane, Mark Wahlberg, Mila Kunis, Joel McHale, Giovanni Ribisi, Patrick Warburton
Ocena IMDb: 7/10

Johnova iskrena otroška želja je Teda oživela, toda med odraščanjem se je simpatični kosmatinec navzel številnih slabih človeških lastnosti.

Zgodba govori o Johnu Bennettu, odraslem moškem, katerega preprosta otroška želja je oživila njegovega medvedka. Skoraj 30 let kasneje je pravljice že davno konec, toda Ted noče zapustiti Johna, kar vse bolj jezi Johnovo dekle Lori Collins. Lorino nezadovoljstvo z Johnom dodatno krepi njegova neobetavna kariera, kajenje trave in popivanje s Tedom, vendar ona ni najbolj nezadovoljna z njim. John še vedno ugotavlja, kako se lotiti te zadeve, imenovane odraslost. Mu bo njegova otroška igrača nepričakovano pomagala pri skoku od nezrelega moškega do odraslega moža?

Ustvarjalci neobrzdane televizijske serije Družinski človek predstavljajo nenavadno prijateljstvo med živim plišastim medvedkom Tedom in njegovim odraslim, a po srcu še vedno otročjim lastnikom Johnom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
02:05
Sprehod med nagrobniki
Kriminalka
Izvirnik: A walk among the tombstones
Režija: Scott Frank
Igrajo: Liam Neeson, Maurice Compte, Patrick McDade, Luciano Acuna Jr., Hans Marrero, Laura Birn
Ocena IMDb: 6,5/10

Neeson upodobi nekdanjega newyorškega policista Matta Scudderja, ki zdaj dela kot zasebni detektiv brez licence.

Policist Matt Scudder po sili razmer sprejme delo za prekupčevalca mamil (Dan Stevens), da bi mu pomagal najti može, ki so ugrabili in surovo umorili njegovo ženo. Okoreli policijski veteran ugotovi, da to ni bil prvi tako sprevržen zločin in tudi ne bo zadnji. Meja med zakonitim in nezakonitim se bo morala povsem zabrisati, medtem ko bo v bitki s časom na ulicah velemesta lovil neusmiljene storilce, preden bi vnovič ubijali.

Akcijski kriminalni triler z Liamom Neesonom v glavni vlogi je nastal po uspešni knjižni seriji detektivk avtorja Lawrencea Blocka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
04:00
Vojna soba
Drama
Izvirnik: War room
Režija: Alex Kendrick
Igrajo: Karen Abercrombie, Priscilla C. Shirer, T.C. Stallings, Tenae Downing, Alena Pitts, Michael Jr.
Ocena IMDb: 6,3/10

Za Tonyja in Elizabeth Jordan se zdi, da imata vse: sijajni službi, čedno hčer in sanjsko domovanje. Vendar pa videz vara.

Duhovita, prisrčna in zabavna drama spremlja zakonca Tonyja in Elizabeth Jordan, za katera se zdi, da imata vse: sijajni službi, čedno hčer in sanjsko domovanje. Vendar pa videz vara, njuni zvezi je spodletelo in družinska idila je daleč od resnice. Tony uživa v poklicnem uspehu in se spogleduje z nekaterimi skušnjavami, medtem ko se Elizabeth vdaja vse večji grenkobi in razočaranju. Njuno življenje doživi nepričakovan zasuk, ko Elizabeth spozna svojo novo stranko gdč. Claro in ta jo izzove, da vzpostavi "vojno sobo" ter pripravi bojni načrt za molitev in priprošnje bogu. Medtem ko se Elizabeth bori za obstoj družine, pridejo na površje nekatere Tonyjeve težave. Odločiti se mora, ali naj si prizadeva za spravo v družini ter potrdi modro ugotovitev gdč. Clare o tem, da nobene zmage ne dosežemo po naključju.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
06:00
Noč na zemlji
Drama
Izvirnik: Reign over me
Režija: Mike Binder
Igrajo: Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith, Liv Tyler, Saffron Burrows, Donald Sutherland
Ocena IMDb: 7,5/10

Charlie žaluje, ker je izgubil družino in ostal sam. Alan se odloči da bo svojemu prijatelju pomagal.

Ko sta se tistega usodnega dne septembra leta 2001 v New Yorku podrla nebotičnika Svetovnega trgovinskega centra, je Charlie Fineman izgubil vse, za kar je živel: ženo in otroke. Minilo je pet let, odkar je ostal brez družine, in zdaj je nekoč uspešni ter družabni mož samo še bleda senca samega sebe. Usoda poskrbi za to, da na vogalu ulice na Manhattnu naleti na svojega nekdanjega sostanovalca Alana Johnsona in ta je pretresen, ko vidi, kako nizko je padel njegov nekoč vesel in optimističen prijatelj. Čeprav je Alan na zunaj videti kot uspešen, zadovoljen človek, so družinske obveznosti in zahteve zobozdravniške kariere v resnici tudi na njem pustili težke sledi. V tistem trenutku oba moška potrebujeta zaupnega prijatelja, ki bi jima pomagal prebroditi težko obdobje na videz nepremagljivih izzivov v življenju; oživitev njunega prijateljstva je tista rešilna bilka, ki obema pomaga pri premagovanju težav ter vnovičnem pogledu na prihodnost z upanjem in optimizmom.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
08:05
Labodji spev
Drama
Izvirnik: The looking glass
Režija: John D. Hancock
Igrajo: Dorothy Tristan, Trish Basinger, Elizabeth Stenholt, Ed Ernstes, Grace Tarnow, Alex Ludwig
Ocena IMDb: 6,6/10

Nepričakovano odkritje njunega skupnega talenta omogoči Julie, da v sebi odkrije lasten glas, svojo strast in naposled tudi srečo.

Po smrti matere pride težavna trinajstletna Julie živet v La Porte v zvezni državi Indiani k svoji babici Karen, nekdanji gledališki in filmski igralki. Karen je osamljena in muči jo spoznanje, da trpi za zgodnjimi simptomi Alzheimerjeve bolezni. Obupano si želi zbližati se z vnukinjo in nanjo prenesti vsaj del svojih življenjskih izkušenj, preden bo prepozno. Vendar se babica in vnukinja, vsaka zase uporniška ter na svoj način trmasta, na vsakem koraku zapletata v nesporazume in prepir. Naposled Karen odkrije nekaj, kar ju druži: Julijine neverjetne pevske sposobnosti. Nekoč je tudi sama imela podoben glas. Bo nepričakovano razodetje o glasbeni nadarjenosti dovolj, da bosta našli več skupnih točk in bo Karen na vnukinjo prenesla svojo življenjsko dediščino?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
09:50
Hotel Transilvanija 2
Animacija
Izvirnik: Hotel Transylvania 2
Režija: Genndy Tartakovsky
Igrajo: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade
Ocena IMDb: 6,7/10

Prismuknjena Drakulova družina se vrača v novi zabavni pustolovščini.

Kaže, da so se za hotel Transilvanija stvari končno začele obračati na bolje. Letovišče, ki je na začetku kot goste sprejemalo samo pošasti, je zdaj odprto tudi za ljudi. A tisto, kar zdaj najbolj muči upravitelja Drakulo, je pretirana skrb, da njegov ljubki vnuček – pol človek in pol vampir – ne kaže nobenih znakov pravega krvosesa. Mavis se mudi na obisku pri Johnnyjevih starših, kjer jo čaka pravi kulturni šok, medtem pa Drakula prosi svoje prijatelje Franka, Murrayja, Wayna in Griffina, da bi mu pomagali pri vnukovem vampirskem treningu. Vendar nihče ne ve, da na družinski obisk v hotel prihaja Drakulov star in zelo, zelo staromodni oče Vlad. Ko ta vampirski očak izve, da njegov pravnuk ni čistokrven vampir in da smejo v hotelu Transilvanija zdaj bivati celo ljudje, pa stvari postanejo zelo ... netopirske.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
11:20
Muppetki in božična zgodba
Fantazijski
Izvirnik: The Muppet Christmas Carol
Režija: Brian Henson
Igrajo: Michael Caine, Dave Goelz, Steve Whitmire, Jerry Nelson, Frank Oz, David Rudman
Ocena IMDb: 7,7/10

Z izvirno glasbo in osupljivimi posebnimi učinki bodo zabavni muppetki poskrbeli za praznično tradicijo za vso družino!

Dobitnik oskarja Michael Caine poskrbi za odlično uprizoritev nergaškega starega skopuha Ebenezerja Scroogea, ki ga na neki usodni božični predvečer obiščejo trije duhovi: duhovi božične preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Odgovarjati mora za svoja nečastna dejanja ter prevzeti odgovornost za njihove posledice. Skupaj s prijaznim in skromnim Bobom Cratchitom (Kermit) in njegovo družino mu duhovi pomagajo, da sprevidi lastne napake in sebičnost – ter slednjič odpre oči in srce tistemu, kar resnično pomeni božič.

Napočil je čas za ljubezen, smeh in eno najbolj priljubljenih božičnih zgodb vseh časov. Pridružili se bomo žabcu Kermitu, pujski gdč. Piggy in zabavnim muppetkom v veseli čarobni različici klasične pripovedi Charlesa Dickensa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
12:45
Nekega božičnega večera
Družinski
Izvirnik: One Christmas eve
Režija: Jay Russell
Igrajo: Anne Heche, Kevin Daniels, Carlos Gómez, Griffin Kane, Ali Skovbye, Brian Tee
Ocena IMDb: 6,4/10

Božični predvečer je eden najbolj čarobnih trenutkov leta: družina, prijatelji, darila, svetovni mir in dobre želje – a ne za Blakemorove.

Vse, kar lahko gre narobe, bo za božič tokrat zares šlo narobe! Nora vožnja v prepad se začne, ko skuša Cesar Cortez (Carlos Gomez) pred njihovim pragom zavreči pasjega mladiča. Njegovo srce je sicer na pravem mestu, noga pa na napačnem: spotakne se in nerodno pade. Nell Blakemore (Anne Heche) in njena otroka ga odpeljejo v bolnišnico. Nedavno ločena mati samohranilka Nell tam spozna sanjavega zdravnika (Brian Tee), njen 11-letni sin in psiček padeta v jašek na gradbišču, novi varnostnik (Kevin Daniels) pokliče mestne redarje, ki odpeljejo njihov avto, za nameček pa jih nadleguje še grozna medicinska sestra. In to še ni vse: nazadnje skušajo ukrasti njihov avto. Voznik tovornjaka za odvoz avtomobilov jasno pove: "Tole je en nesrečen dan za vse vas." Nell si je res želela, da bi bil tokratni božič najboljši vseh časov. To se ne zgodi –a prav gotovo si ga bodo zapomnili!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:10
Mali princ
Animacija
Izvirnik: The little prince
Režija: Mark Osborne
Igrajo: Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Riley Osborne, James Franco
Ocena IMDb: 7,8/10

Film prinaša zgodbo o junaški in radovedni deklici. Njen prijazni sosed Letalec jo odpelje v fantastični domišljijski svet, kjer je vse mogoče.

V središču pripovedi je neustrašna, bistra in radovedna Mala deklica, ki se pod vodstvom svoje gospodovalne matere pripravlja na svet odraslih. Njen svet na glavo obrne Letalec, prijazen in navihan stari sosed, ki ji odpre vrata v nenavaden svet. Tukaj se začne dekličino čarobno in čustveno potovanje v lastno domišljijo in v svet Malega princa. Njegova zgodba malo deklico in Letalca popelje na nenavadno pustolovščino, kjer v novoodkriti plati njenega nedolžnega otroštva ugotovita, kako tiste resnično pomembne reči lahko vidimo le s srcem.

Režiser animirane komedije "Kung Fu Panda" Mark Osborne prinaša prvo animirano upodobitev Saint-Exuperyjeve literarne mojstrovine, zgodbe o Malem princu.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
15:55
Nepremagljiv
Drama
Izvirnik: Invictus
Režija: Clint Eastwood
Igrajo: Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge, Patrick Mofokeng, Matt Stern, Julian Lewis Jones
Ocena IMDb: 7,4/10

Nelson Mandela je združil moči s kapetanom južnoafriške ekipe za ragbi Francoisom Pienaarjem, da bi zedinila državo.

Južna Afrika, leto 1995. Nelson Mandela (Morgan Freeman), ki je zaradi prizadevanj, da bi končal krivice v svoji državi, več let preživel v zaporu, povede svojo državo iz apartheida in je izvoljen za predsednika. Toda dediščina petdesetletnega sovraštva še vedno grozi, da bo uničila Južnoafriško republiko. Zato se Mandela obrne na kapitana nacionalne ekipe za ragbi Francoisa Pienaarja (Matt Damon); ekipa je bila dolga leta simbol pritiska belega prebivalstva na temnopolto. Mandela, Pienaar in ekipa združijo 43-milijonski narod v sanjah o zmagi na svetovnem prvenstvu v ragbiju.

Film režiserja Clinta Eastwooda je posnet po resnični zgodbi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
18:05
Max
Družinski
Režija: Boaz Yakin
Igrajo: Thomas Haden Church, Josh Wiggins, Luke Kleintank, Lauren Graham, Robbie Amell, Mia Xitlali
Ocena IMDb: 6,8/10

Kyle Wincott umre v vojni, njegov pes Max pa žaluje za gospodarjem.

Posebej izurjeni vojaški pes Max služi na prvih bojnih črtah v Afganistanu skupaj s svojim voditeljem, ameriškim marincem Kylom Wincottom. Vendar se pri neki vojaški operaciji zgodi nesreča in Kyle je smrtno ranjen. Max, ki žaluje za gospodarjem ter prijateljem, ne more več ostati med vojaki. Pes ne uboga nikogar drugega in ni več zmožen opravljati svojih dolžnosti. Pošljejo ga v domovino, kjer ga posvoji Kylova družina in mu tako reši življenje. Najbolj se na psa naveže Kylov mlajši brat Justin, vendar ima tudi sam težave – najbolj s pričakovanji svojega očeta, ki jih nikoli ne bo mogel izpolniti. Sprva noče prevzeti odgovornosti za bratovega neubogljivega psa. Vendar je po drugi strani Max edino bitje, ki ve, kaj se je tistega usodnega dne zgodilo Kylu. S pomočjo odločne najstnice Carmen se bo Kyle naposled zbližal s svojim novim pasjim prijateljem.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
20:00
Knjiga o džungli
Avantura
Izvirnik: The jungle book
Režija: Jon Favreau
Igrajo: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson
Ocena IMDb: 7,6/10

Ko mora zaradi groženj strašnega tigra Šir Kana zapustiti džunglo, se človeški mladič Mavgli odpravi na potovanje razodetij.

Popolnoma nova, s pomočjo sodobne tehnologije animirana akcijska pustolovščina spremlja Mavglija, človeškega mladiča, ki ga je v pragozdu vzgajalo krdelo volkov. Mavgli nekoč ugotovi, da v džungli ni več dobrodošel, saj strašni tiger Šir Kan, ki ima zaradi krutosti ljudi trajne brazgotine, priseže, da bo pokončal vse, kar bi mu pomenilo grožnjo. Mavgli je prisiljen zapustiti edini dom, ki ga je kdaj poznal. Odpravi se na vznemirljivo popotovanje samospoznanja, na katerem ga spremljata pokroviteljski panter Bagira in svobodomiselni medved Balu. Mavgli na svoji poti srečuje različne živali iz džungle, ki nimajo vselej najboljših namenov. Med temi sta tudi pitonka Kaa, ki ga očara s svojim zapeljivim glasom in pogledom, ter gostobesedni kralj Louie, ki skuša Mavglija z leporečjem prepričati, da bi mu zaupal skrivnost o redki in usodni cvetici.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
21:45
Jupiter v vzponu
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Jupiter ascending
Režija: Andy Wachowski
Igrajo: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton
Ocena IMDb: 5,4/10

Jupiter Jones je vsakdanje dekle, katere življenje se nepričakovano zasuka, ko jo poišče gensko ustvarjeni vesoljski vojščak.

Jupiter Jones (Mila Kunis) se je rodila pod nočnim nebom in astrološka znamenja so kazala, da so ji usojene velike reči. Zdaj je odrasla in sanjari o zvezdah, a se vedno znova zbudi v hladni resničnosti, kjer dela kot čistilka v hišah premožnih in nikakor ne dobi prave priložnosti za boljše življenje. Šele ko na Zemljo prispe genetsko prirejeni nekdanji vojaški lovec na glave Caine (Channing Tatum), da jo izsledi, Jupiter zasluti, kakšna usoda jo čaka. Zaradi svojega edinstvenega genskega podpisa je naslednja v vrsti za neverjetno dediščino, ki bi utegnila spremeniti ravnovesje v vesolju.

Priznana filmska ustvarjalca Lana in Andy Wachowski, avtorja trilogije Matrica, prinašata izvirno znanstvenofantastično epsko pustolovščino, ki nas bo z ulic Chicaga popeljala do najbolj oddaljenih kotičkov vesolja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
23:50
Vstajenje
Zgodovinski
Izvirnik: Risen
Režija: Kevin Reynolds
Igrajo: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth, Cliff Curtis, María Botto, Luis Callejo
Ocena IMDb: 6,3/10

Epska zgodovinska drama prinaša svetopisemsko zgodbo o vstajenju, kakor jo doživlja svoji dolžnosti in službi zavezani nevernik.

Vplivni rimski vojaški tribun Clavius (Joseph Fiennes) in njegov pomočnik Lucius (Tom Felton) morata po ukazu Poncija Pilata razvozlati skrivnost Jezusovega izginotja v tednih, ki sledijo njegovemu križanju. Ovreči morata vse glasnejše govorice o vstajenju preroka ter tako preprečiti vstajo množic v Jeruzalemu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016