TV sporedi

TV spored - HBO

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HBO
TV spored za HBO

spored za datum: 31.05.2019
00:20
Zakleti: Zadnji ključ
Grozljivka
Izvirnik: Insidious: The Last Key
Režija: Adam Robitel
Igrajo: Lin Shaye, Leigh Whannell, Angus Sampson, Kirk Acevedo, Caitlin Gerard, Spencer Locke
Ocena IMDb: 5,7/10

Parapsihologinja Elise Rainier se sooči s svojimi strahovi, potem ko se vrne v rodni kraj, kjer se je začela groza.

Ustvarjalci serije grozljivk "Zakleti" prinašajo najbolj strašno poglavje te franšize. V napeti zgodbi se Lin Shaye vrača v vlogi parapsihologinje Elise Rainier, ki se vrne v rodni kraj ter svoj nekdanji dom, da bi se soočila z demoni, ki ga obsedajo, njo pa mučijo že od otroštva. S pomočjo sodelavcev Specsa in Tuckerja bo morala Elise globlje v nepredvidljivi peklenski svet "onkraj", da bi razrešila staro skrivnost in se zoperstavila svojemu največjemu strahu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
02:05
Ljubiti Pabla
Kriminalka
Izvirnik: Escobar (Aka. Loving Pablo)
Režija: Fernando León de Aranoa
Igrajo: Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo, Óscar Jaenada, Fredy Yate
Ocena IMDb: 6,3/10

Biografska drama opisuje vzpon in padec preprodajalca mamil Pabla Escobarja ter njegovo vihravo ljubezensko razmerje z novinarko Virginio Vallejo.

Dogajanje je postavljeno v Kolumbijo, v zadnja desetletja prejšnjega stoletja. Slavna novinarka in medijska zvezda Virginia Vallejo (Penélope Cruz) se zaplete v romantično razmerje z razvpitim mamilarskim botrom Pablom Escobarjem (Javier Bardem), kljub temu, da je poročen in ima družino. Eden takrat najbogatejših ljudi na svetu je bil znan kot vodja kolumbijske mafije, ki je trgovala s kokainom in ga tihotapila v ZDA. Za kratek čas je vstopil tudi v politiko in prav ljubica Virginia ga je naučila komunicirati z mediji in novinarji ter se obnašati v javnosti. Njuna zveza je trajala pet let. Da bi Escobarja ustavili pri nečednih poslih, se na Virginio obrne agent Shepard s prošnjo, da bi "kralja kokaina", kot se ga je prijel vzdevek, prepričala v takšno odločitev.

Film je posnet po knjižni uspešnici "Loving Pablo, Hating Escobar" kolumbijske pisateljice, novinarke in voditeljice Virginie Vallejo.

Država: Španija
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
04:10
Paterno
Biografija
Režija: Barry Levinson
Igrajo: Riley Keough, Al Pacino, Annie Parisse, Kathy Baker, Greg Grunberg, Peter Jacobson
Ocena IMDb: 6,5/10

Joe Paterno, najbolj uspešen nogometni trener v zgodovini univerzitetnega športa, se zaplete v seksualni škandal, ki ogrozi njegovo zapuščino.

Biografska drama spremlja nogometnega trenerja univerzitetnega moštva Nittany Lions iz ameriške Pensilvanije, ko se zaplete v seksualni škandal, zaradi katerega je bil zlorab mladoletnikov in posilstva pozneje obtožen pomožni trener Jerry Sandusky. Joe Paterno je bil najuspešnejši nogometni trener v zgodovini tega univerzitetnega športa, vendar afera ogrozi njegovo zapuščino in ga prisili, da se sooči z vprašanji glede učinkovitosti sistema.

V naslovni vlogi v svojem tretjem sodelovanju s programom HBO ter z oskarjem nagrajenim režiserjem Barryjem Levinsonom blesti slavni Al Pacino. Njegova soigralka je Riley Keough v vlogi Sare Ganim, 23-letne novinarke, ki je o škandalu primera Sandusky poročala za časnik The Patriot-News. Kathy Baker upodobi Joejevo soprogo Sue Paterno, Greg Grunberg in Larry Mitchell igrata njegova sinova Scotta in Jaya, Annie Parisse pa njegovo hčer Kay Paterno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
06:00
Muppetki na begu
Komedija
Izvirnik: Muppets Most Wanted
Režija: James Bobin
Igrajo: Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey, Steve Whitmire, Eric Jacobson, Dave Goelz
Ocena IMDb: 6,4/10

Kermita zamenjajo za zločinskega veleuma in vržejo v ječo, medtem ko njegov dvojnik Constantine zlorabi evropsko turnejo Muppetkov za rop draguljev.

Disneyjeva pustolovščina popelje Muppetke na svetovno turnejo, na kateri nastopajo na razprodanih predstavah v nekaterih najbolj prestižnih evropskih dvoranah, med drugim v Berlinu, Madridu, Dublinu in Londonu. Vendar smola spremlja Muppetke tudi čez lužo, ko se znajdejo sredi mednarodne kriminalne spletke, ki jo vodi zločinski veleum Constantine – na las podoben žabcu Kermitu. Ko slednjega zamenjajo za roparskega nepridiprava in vržejo v ječo, njegov dvojnik zlorabi turnejo za predrzen rop draguljev. Muppetki čutijo nekaj zloveščega in se odpravijo iskat pravega Kermita.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
07:50
Upokojitev v stilu
Komedija
Izvirnik: Going In Style
Režija: Zach Braff
Igrajo: Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, Matt Dillon, Joey King, Christopher Lloyd
Ocena IMDb: 6,6/10

Trije upokojeni prijatelji so siti življenja na robu revščine. Zato se odločijo, da bodo oropali banko, zaradi katere so izgubili pokojnine.

Oskarjevski nagrajenci Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin združijo igralske moči kot dolgoletni prijatelji Willie, Joe in Al; trije upokojeni jeklarji namreč zgroženo odkrijejo, da je umazana in pohlepna korporacija ukinila sklad za njihove pokojnine in da so ostali brez pošteno zasluženega denarja. Vendar se veteranska trojica ne da, oropali bodo eno od bank, ki je v lasti tega podjetja, da bodo prišli do pokojnin, se dokazali pred svojimi bližnjimi in navsezadnje sploh plačali položnice. Komedijo je režiral Zach Braff.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017
09:30
Medvedek Pu
Animacija
Izvirnik: Winnie The Pooh
Režija: Stephen J. Anderson
Igrajo: John Cleese, Jim Cummings, Bud Luckey, Craig Ferguson, Jack Boulter, Travis Oates
Ocena IMDb: 7,2/10

Medvedek Pu in njegovi prijatelji so zaradi nesporazuma prepričani, da je Christopherja Robina ugrabil neznan stvor. Odločeni so, da ga bodo rešili.

Z brezčasno očarljivostjo, duhovitostjo in podobo izvirnih risank prva celovečerna filmska pustolovščina spremlja filozofskega medvedka in njegove prijatelje Tigra, Zajca, Pujska, Sovo, Kango, Ruja ter Oslička, ki se lotijo "reševanja" dečka Christopherja Robina iz rok navideznega ugrabitelja. Za medvedka, ki se je namenil le poiskati nekaj medu, bo to zelo naporen dan.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
10:35
Zlohotnica
Akcija
Izvirnik: Maleficent
Režija: Robert Stromberg
Igrajo: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Staunton
Ocena IMDb: 7/10

Zlohotnica iz maščevanja uroči kraljevo novorojenko, toda kot se izkaže, je prav dobrosrčna princesa Aurora ključ do sožitja.

Mladinski film prinaša legendarno Disneyjevo klasično zgodbo iz leta 1959 o uročeni princesi Trnuljčici. Potem, ki bližnje kraljestvo ogrozi njen gozd, Zlohotnica (Angelina Jolie) vrže prekletstvo na novorojeno kraljevo hčer Auroro. A ko princesa odraste, se ji prijazno dekle nepričakovano prikupi. Medtem ko se spor med obema deželama poglablja, Zlohotnica odkrije, da je morda prav Aurora ključ do miru v kraljestvu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
12:15
Vrvež v moji glavi
Animacija
Izvirnik: Inside out
Režija: Pete Docter
Igrajo: Amy Poehler, Phyllis Smith, Richard Kind, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling
Ocena IMDb: 8,2/10

Ko se družina mlade Riley preseli, to povsem zmede njena čustva. Privaditi se mora na novo okolje, mesto, hišo in šolo.

Rileyjina družina se s Srednjega zahoda preseli v San Francisco, kjer je oče dobil službo in to povsem zmede njena čustva – veselje, strah, jezo, gnus in žalost. Tako kot pri vseh nas, posebej pa pubertetnikih, ta čustva povsem obvladujejo obnašanje in misli zmedene najstnice. Živijo v glavnem štabu v njenem umu, od koder ji z nasveti pomagajo, da se privadi na novo okolje, mesto, hišo in šolo. Vendar ne gre vse gladko. Ko nastopijo težave s prilagajanjem, v glavnem štabu čustev pride do hudih pretresov. Čeprav skuša veselje, najbolj pomembno Rileyjino čustvo, ohraniti optimizem in pozitivno naravnanost, se njeni vtisi hitro pomešajo in nekako mora uskladiti vrvež občutkov v svoji glavi, če naj bo pri življenju v novem mestu uspešna in zadovoljna.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:55
Delfinova zgodba
Družinski
Izvirnik: Dolphin Tale
Ocena IMDb: 6,9/10

Resnična zgodba o mladi delfinki, ki po nesreči ostane brez repne plavuti, in njenem novem prijatelju, plašnem 11-letnim dečku Sawyerju.

Ko 11-letni Sawyerju (Nathan Gamble) prvič vidi delfinko Winter v rehabilitacijskem centru morskega akvarija Clearwater, prepriča prijatelje in svojce, da jo pomagajo rešiti. Inovativni veterinar (oskarjevec Morgan Freeman) izdela poseben protetični nastavek, ki naj bi kot umetna plavut pomagal živali plavati.

Režiser in igralec Charles Martin Smith (Never Cry Wolf) prinaša navdihujočo družinsko dramo producentov filma The Blind Side. V filmu igrajo Nathan Gamble, oskarjevec Morgan Freeman, Harry Connick, Jr. kot morski biolog, ki reši delfinko; Ashley Judd kot dečkova mati; ter delfinka Winter, ki v zgodbi igra kar samo sebe.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
15:50
Dvojnik
Drama, 1. sezona, 3. del
Izvirnik: Counterpart: Birds Of A Feather
Režija: Alik Sakharov
Igrajo: J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Nicholas Pinnock
Ocena IMDb: 8,1/10

Vohunski triler z metafizičnim preobratom prikazuje skrivnostni svet, skrit za površjem tistega, kar se ljudem kaže kot vsakdanjost.

Howard Silk (J. K. Simmons) je nižji uslužbenec v birokratskem aparatu vohunske agencije Združenih narodov v nemškem Berlinu. Ko odkrije, da njegova organizacija varuje skrivnost prehajanja v vzporedno dimenzijo, se znajde v svetu spletk, nevarnosti in prevar. Edina oseba, ki ji lahko zaupa, je skoraj identična različica njega samega v tistem paralelnem svetu.

Znanstveno-fantastična vohunska serija se ukvarja z vprašanji identitete, usode in izgubljene ljubezni. Pri tem zastavlja večno vprašanje: "Kaj, če bi bila naša življenja lahko tudi drugačna?"

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
16:45
Dvojnik
Drama, 1. sezona, 4. del
Izvirnik: Counterpart: Birds Of A Feather
Režija: Alik Sakharov
Igrajo: J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Nicholas Pinnock
Ocena IMDb: 8,1/10

Vohunski triler z metafizičnim preobratom prikazuje skrivnostni svet, skrit za površjem tistega, kar se ljudem kaže kot vsakdanjost.

Howard Silk (J. K. Simmons) je nižji uslužbenec v birokratskem aparatu vohunske agencije Združenih narodov v nemškem Berlinu. Ko odkrije, da njegova organizacija varuje skrivnost prehajanja v vzporedno dimenzijo, se znajde v svetu spletk, nevarnosti in prevar. Edina oseba, ki ji lahko zaupa, je skoraj identična različica njega samega v tistem paralelnem svetu.

Znanstveno-fantastična vohunska serija se ukvarja z vprašanji identitete, usode in izgubljene ljubezni. Pri tem zastavlja večno vprašanje: "Kaj, če bi bila naša življenja lahko tudi drugačna?"

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
17:45
Filmi in zvezde
Magazin, 11. sezona, 22. del
Izvirnik: Films and stars
Ocena IMDb: 8,4/10

Hiter pregled najnovejših filmov in zvezdnikov, ki nastopajo v njih. Tedenska oddaja predstavlja redne rubrike iz zakulisja hollywoodske produkcije: intervjuje, dogodke po svetu, portrete igralcev in poročila z rdeče preproge. Vse to in še več v zabavni polurni oddaji Filmi in zvezde.

Najnovejši filmi, največje zvezde, pregled novosti iz sveta filma ter vsakotedenske novice z velikih platen.

Država: Nizozemska
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
18:15
Domači sin
Drama
Izvirnik: Native Son
Režija: Rashid Johnson
Igrajo: Ashton Sanders, Margaret Qualley, Nick Robinson, KiKi Layne, Bill Camp, Sanaa Lathan
Ocena IMDb: 5,6/10

Sodobna priredba romana Richarda Wrighta iz leta 1940 spremlja mladega temnopoltega Američana, ki sprejme službo pri vplivni chicaški družini.

Bigger 'Big' Thomas, mlad temnopolti Američan, z materjo in sorojenci živi v Chicagu. Ima napol resno dekle, zeleno pobarvane lase in punkovski jopič, kadi marihuano in nosi pištolo – vendar zavrne načrt svojega prijatelja za lahek zaslužek z ropom trgovine na vogalu. Big je dovolj samozavesten in ambiciozen, da sprejme delo šoferja pri vplivni družini bogatega poslovneža Willa Daltona. Preseli se v njihovo luksuzno domovanje in začne s tem, da prevaža Daltonovo svobodomiselno hči Mary. Ko se po naključju vplete v nesrečno smrt, se Big znajde pod drobnogledom mogočnih družbenih sil, ki se obrnejo proti njemu.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
20:00
Milijarde
Drama, 4. sezona, 4. del
Izvirnik: Billions
Režija: Anna Boden
Igrajo: Toby Leonard Moore, Condola Rashad, Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman
Ocena IMDb: 8,4/10

Kompleksna drama spremlja politiko moči v svetu newyorških visokih financ.

Premeteni državni pravobranilec Chuck Rhoades (Giamatti) in briljantni, častihlepni tajkun investicijskih skladov Bobby "Axe" Axelrod (Lewis) se spopadata v nevarno eksplozivni igri na vse ali nič, v kateri uporabita vso svojo iznajdljivost, vpliv in politične zveze, da bi prekosila drug drugega. Brezčasna in provokativna sodobna serija, v kateri so stave vredne milijarde.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:00
Zaton vitezov
Akcija, 2. sezona, 2. del
Izvirnik: Knightfall: The Devil Inside
Režija: Douglas Mackinnon
Igrajo: Tom Cullen, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Julian Ovenden, Ed Stoppard
Ocena IMDb: 6,6/10

Serija vas popelje v skrivni svet templjarjev, najbolj mogočnega in bogatega srednjeveškega vojaškega reda.

Vitezi templjarji so bili najbolj mogočen in najbogatejši skrivni vojaški red v srednjem veku. Posvečeni pripadniki naj bi varovali najbolj dragocene relikvije krščanstva, med njimi bajeslovni sveti gral, in goreče branili verske vrednote pred uničenjem.

Serija "Zaton vitezov" bo tudi v drugi sezoni gledalce popeljala globoko v podzemni svet bratovščine bojujočih se menihov. Od legendarnih bitk v Sveti deželi, do zapletenega odnosa s francoskim kraljem ter izdaje, ki je naposled vodila k njihovemu tragičnemu koncu – zgodba o vitezih templjarjih še nikoli ni bila povedana tako celostno in natančno kot zdaj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2019
21:45
Kingsman: Zlati krog
Akcija
Izvirnik: Kingsman: The Golden Circle
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Taron Egerton, Colin Firth, Mark Strong, Edward Holcroft, Gordon Alexander, Hanna Alström
Ocena IMDb: 6,8/10

Po uničenju sedeža tajne agencije Kingsman je svet v nevarnosti; preživeli agentje pa morajo čez lužo po pomoč k sorodni organizaciji Statesman.

V filmu se naši junaki soočajo z novimi izzivi. Po uničenju njihovega glavnega štaba jih bo pot popeljala do odkritja sorodne vohunske agencije v Združenih državah z imenom Statesman, ki izvira iz časov nastanka obeh agencij. V novi pustolovščini, ki preizkuša njihove meje in moči, se bosta morali elitni agenciji z obeh strani luže združiti, da bi premagali neusmiljenega skupnega sovražnika. Reševanje sveta je zdaj že uveljavljena rutina za našega mladega junaka Eggsyja.

Prvi del "Kingsman: Tajna služba" nas je vpeljal v skrivni svet neodvisne mednarodne obveščevalne agencije Kingsman, katere glavni cilj je varovati svet pred blazneži.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2017