TV sporedi

TV spored - HTV 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 1
TV spored za HTV 1

spored za datum: 14.04.2018
00:20
Srečko
Kriminalka, 1. sezona, 8. del
Izvirnik: Stan Lee's lucky man
Režija: David Caffrey
Igrajo: Stephen Hagan, Leilah de Meza, James Nesbitt, Eve Best, Sienna Guillory, Amara Karan
Ocena IMDb: 7,2/10

Londonske temne sile se zgrnejo nad Harryja in njegovo družino, ko ga umor osebno prizadene. Ko Suri in Orwell pripeljeta edinega osumljenca, Harry vzame stvari v svoje roke in uporabi moč zapestnice.

Harryju gre vse narobe. Nato sreča skrivnostno žensko, ki mu da starodavno zapestnico s čarobno močjo. Se mu bo sreča obrnila?

Harry Clayton je vse prej kot popoln londonski detektiv na oddelku za umore. Zasvojenost z igrami na srečo ga je stala žene in hčerke ter mu prinesla več tisoč funtov dolga pri lastniku igralnice. Nakar se zgodi preobrat.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:10
Domača ognjišča
Drama, 1. sezona, 4. del (ponovitev)
Izvirnik: Home Fires
Režija: Robert Quinn
Igrajo: Clare Calbraith, Brian Fletcher, Samantha Bond, Ruth Gemmell, Claire Price, Daniel Ryan
Ocena IMDb: 8,2/10

Februar 1940 - po vasi se širijo skrivnosti in laži. Miriam ve, da ne bo mogla ves čas skrivati razočaranja pred Davidom. Teresa sreča starega prijatelja, ki pozna njeno preteklost, ji pa ponudi nekaj, kar ji bo spremenilo življenje. Frances skuša pomagati Sari, Erica pa želi zaščititi Pat.

Britanska nadaljevanka o skupini žensk na podeželju pokrajine Cheshire na severozahodu Anglije med drugo svetovno vojno.

Britanska zgodovinska televizijska serija o življenju članic ženskega kluba - Ženskega inštituta - v času druge svetovne vojne v vasi Great Paxfordu na cheshirskem podeželju. Zgodba o ženskah, ki so ostale doma, medtem ko so njihovi možje, bratje in sinovi odšli na bojišča, v tem času pa so odkrile svojo notranjo moč in novo svobodo, ki jim bo spremenila življenje.

Britanski Ženski inštitut je bil ustanovljen leta 1915 z namenom, da bi oživili podeželska območja, spodbudili vključevanje žensk v pridelavo hrane v času prve svetovne vojne, pozneje pa je inštitut postal največja ženska prostovoljna organizacija v veliki Britaniji.

Navdih za serijo je bila knjiga "Jambusters" Julie Summers; prva sezona, ki ima šest delov, pa se dogaja v času od avgusta 1939 do začetka leta 1940. Po uspehu prve sezone so posneli še drugo s prav tako šestimi deli.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
01:50
Don Matteo
Drama, 9. sezona, 2. del
Režija: Giulio Base
Igrajo: Terence Hill, Nino Frassica, Natalie Guetta, Francesco Scali, Pietro Pulcini, Simone Montedoro
Ocena IMDb: 6,7/10

Don Matteo preiskuje smrt ameriškega televizijskega pridigarja. Laura pa se odloči preseliti k svojemu fantu. Biancin bodoči mož z njo prekine kar po telefonu, Cecchini pa jo želi združiti z Ghisonijem.

Serija o skrivnostnem duhovniku, ki tudi v deveti sezoni s svojim globokim razumevanjem ljudi pomaga reševati zločine.

Simpatični don Matteo je duhovnik v župniji mesta Gubbio, v provinci Perugia. Znan je po neprimerljivem talentu reševanja mestnih zločinov. Je moder in spoštovanja vreden, saj razume človeške težave in je zato vedno pripravljen pomagati. Njegovo globoko poznavanje skrivnosti človeške duše pa ga vodi po zapletenih poteh zločina. S pomočjo šarma in pozitivizma mu vedno uspe kriminalce prepričati, da priznajo zločine in sprejmejo posledice. Pri reševanju primerov mu pomagajo karabinjerji, prelepa županja mesta in zabavna skupina prijateljev iz župnije.

V 9. sezoni je, tako kot prej, don Matteo odločen pomagati vsakomur. Tako želi pomagati tudi Tomasu, mladeniču, ki ima težave z zakonom, in ki je všeč tudi sestri Mariji. Laura ni zadovoljna s prihodom Tomasa, vedno bolj pa je nezadovoljna tudi s svojim življenjem; pod vprašaj postavi svoje odločitve. Cecchini in Tommasi sta bila prav tako deležna številnih sprememb v življenju. Policijska postaja v Gubbiu je bila zaradi finančnih primanjkljajev zaprta, združili pa so jo s tisto v Spoletu. Družina se je morala tudi soočiti z izgubo Patrizie, ki je umrla v prometni nesreči. Zato zdaj kapetan Tommasi sam vzgaja malo Martino.

Država: Italija
Jezik: Italijanščina
02:40
Medicinska sestra Betty
Družinski, 3. sezona, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: Bettys Diagnose
Režija: Sabine Bernardi
Igrajo: Bettina Lamprecht, Maximilian Grill, Theresa Underberg, Carolin Walter, Sybille J. Schedwill, Eric Klotzsch
Ocena IMDb: 6,9/10

Jan Petersen se še naprej trudi pri Betty, njej pa nekaj manjka. Lizzy in Mira sta po poljubu še vedno zbegani. Nosečo Talulo obišče mama.

Nemška serija, ki predstavi zdravniški svet skozi oči medicinske sestre Bettine Betty Dewald, zaposlene v Karlovi kliniki v Aachnu.

Medicinska sestra Betty se bori za paciente in proti nespametnostim zdravstvenega sistema. Odkrito pove, kaj misli, zdravnikom pa doživlja kot bogov v belem. Zato je pogosto v sporu z dr. Marcom Behringom. Betty si vzame čas za bolnika, jim razloži podrobnosti, česar niso storili zdravniki, jih ne le zdravi, ampak jim tudi pomaga. Med osebjem sta tudi lepa Lizzy in Talula, ki še obiskuje medicinsko šolo, ter vodja bolnišnične nege Mechthild Puhl, ki čustev ne želi prepletati s poslom.

V tretji sezoni prihaja do precej napetosti med Betty in dr. Behringom, ki je v zvezi z dr. Heleno von Arnstett. Betty spozna privlačnega moškega. Lizzy premaguje žalost zaradi odhoda dr. Wehmanna s klinike, kamor pride nova zdravnica dr. Mira Köttner. Novi šef oddelka je dr. Lewandowski.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2017
03:25
Ponovitev programa
Izvirnik: Reprizni program

Jezik: Hrvaščina
04:00
Normalno življenje
Informativni (ponovitev)
Izvirnik: Normalan život
Igrajo: Ana Tomašković

Oddaja za invalide.

Voditeljica oddaje je Ana Tomašković.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
04:50
Dr. Oz
Pogovorna oddaja, 6. sezona, 147. del (ponovitev)
Ocena IMDb: 4,7/10

Rosie O'Donnell o svojem boju s kilogrami, o laparospkopski operaciji zmanjšanja želodca.

Dr. Mehmet C. Oz je zaslovel predvsem s pomočjo kraljice pogovornih oddaj, Oprah Winfrey.

Oprah je Dr. Mehmeta C. Oza kot strokovnega gosta večkrat povabila v svoje oddaje. Zdaj se dr. Oz vrača s svojo oddajo, v kateri se bo z gosti pogovarjal o zdravstvenih in družbenih problemih, s katerimi se soočamo ljudje povsod po svetu. Hujšanje, prehranjevalne navade, zdravi partnerski odnosi in spolni odnosi, stres in posledične težave so le nekatere teme, o katerih bo dr. Oz s svojimi gosti govoril povsem odkrito ter poskušal odgovoriti na mnoga vprašanja, ki nas mučijo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
05:30
Pri nas doma
Magazin (ponovitev)
Izvirnik: Kod nas doma

Oddaja o kulturi, glasbi, gastronomiji, modi, hobijih, arhitekturi, oblikovanju, moderni psihologiji; vodita jo Barbara Kolar in Iva Šulentić.

Oddaja bo imela več rubrik, med drugim Dom - o stanovanjih in arhitekturi, Ljubim zeleno - o vrtnarjenju vseh vrst, tudi urbanem, Revolucija z dr. psihologije Igorjem Mikloušićem, Modna omara - o trendih v modi danes in skozi zgodovino, On in Ona - o ljubezni in medsebojnih odnosih, Pasje življenje - o svetu psov, Dobro & poceni - o kulinariki. V oddaji bodo tudi pogovori z glasbeniki ter oglašanja z družabnih prireditev.

Avtorica projekta in urednica oddaje je Maja Tokić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
06:15
Okovi ljubezni
Telenovela, 14. del (ponovitev)
Izvirnik: A lei do amor (Wounded Past)
Režija: Natália Grimberg
Igrajo: Vera Holtz, Cláudia Abreu, Reynaldo Gianecchini, José Mayer, Humberto Carrão, Thiago Lacerda
Ocena IMDb: 5,4/10

Mag pove Pedru, da je Tiao financiral Augustovo kampanjo. Magnólia potrdi Pedru, da ne pozna Tiaa. Luciane prepreči Vitóriu predoziranje s tabletami. Tiago pove Pedru, da se je Helô prepirala s Tiaom. Tiago svetuje Pedru, naj se izogiba Letície. Magnólia je jezna, ko izve, da Vitória ni spala doma.

Portugalska telenovela o zaljubljencih, ki skušata preseči razlike in ovire, a ju spletke fantove družine ločijo. Ali lahko ljubezen premaga vse?

Helô in Pedro sta mlada zaljubljenca, ki se spopadata s številnimi težavami in ovirami, predvsem z nasprotovanjem vplivne Pedrove družine njuni zvezi. Pedrova mačeha Magnólia in oče Fausto, podjetnik s političnimi ambicijami, sta prepričana, da "cilj opravičuje sredstvo". Pedro je Faustov sin iz prvega zakona, je umirjen mladenič, arhitekt, povsem drugačen od očeta ter polbrata Hérculesa in polsestre Vitórie. Revno Helô spozna, ko se ta spopada z materino levkemijo ter očetovim alkoholizmom in brezposelnostjo. Helô ostane brez očeta na dan, ko Pedrov oče Fausto napove kandidaturo za župana. Pedrova mačeha želi razdvojiti Pedra in Helô, zato Pedru namesti zvezo s tajnico Suzano. Po razhodu s Helô in zaradi umazanih družinskih spletk Pedro odide v tujino. Po dvajsetih letih se vrne domov, sreča Helô, ki je poročena z brezsrčnim bogatašem Bezerrom, s katerim ima dva otroka, Eduja in Letício. Že pri prvem srečanju njuna ljubezen znova vzplamti, vendar jima na poti do sreče še vedno stojijo številne ovire: Pedrova družina, bolezen Helôjine hčerke, moževo izsiljevanje. Resnico o Bezerrovi preteklosti oz. skrbno varovano skrivnost pozna le njegov voznik Miro.

Romantična drama o usodnosti posameznikovih izbir, zaznamovanosti za vse življenje, o večnih povezavah, o preteklosti, ki lahko znova pride na dan.

Država: Brazilija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2016
07:00
TV koledar
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
07:15
Klasika mundi: Berlinska filharmonija, dirigent Sir Simon Rattle - Evropski koncert v Atenah 2015
Koncert, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Klasika mundi: Berlinska filharmonija pod ravnanjem Sir Simona Rattlea - Europski koncert u Ateni 2015.

Berlinski filharmoniki so leta 2015 nastopili v Atenah. Dirigent je bil sir Simon Rattle, izvedli pa so Rossinijevo uverturo Semiramida ter 3. simfonijo v Es - duru op. 97 Roberta Schumanna.

Od leta 1991 Berlinska filharmonija vsak 1. maj nastopa v enem izmed evropskih kulturnih središč. Leta 2015 je bil koncert v Atenah.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
08:05
Zlata gora
Vestern
Izvirnik: The Yellow Mountain
Režija: Jesse Hibbs
Igrajo: Lex Barker, Mala Powers, Howard Duff, William Demarest, John McIntire, Leo Gordon
Ocena IMDb: 5,5/10

Zgodba o dveh iskalcih zlata, ki želita obogateti v rudnikih v Nevadi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1954
09:30
Dobro jutro, Hrvaška
Informativni
Izvirnik: Dobro jutro, Hrvatska

Oddajo, v kateri se prepletajo studijski pogovori in reportaže, med drugim vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Daniela Trbović.

Mozaična oddaja je na sporedu že 25 let. Oddaja je preplet tradicionalnega in sodobnega, informativnega, poučnega in zabavnega. Dobro jutro, Hrvaška je oddaja, ki vsako jutro prinaša novice, vremensko napoved in športni pregled, hkrati pa tudi prometne informacije in pomembne dogodke dneva. Pomembno vlogo imajo televizijski centri po celotni Hrvaški, katerih novinarji se vključujejo v oddajo z novicami s svojega območja.

Šest dni v tednu oddajo izmenjaje vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić in Zlata Mück. Izvršna urednica je Larisa Banek, urednica pa Ana Milić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
10:00
Novice
Informativni
Izvirnik: Vijesti

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
10:10
Dobro jutro, Hrvaška
Informativni
Izvirnik: Dobro jutro, Hrvatska

Oddajo, v kateri se prepletajo studijski pogovori in reportaže, med drugim vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Daniela Trbović.

Mozaična oddaja je na sporedu že 25 let. Oddaja je preplet tradicionalnega in sodobnega, informativnega, poučnega in zabavnega. Dobro jutro, Hrvaška je oddaja, ki vsako jutro prinaša novice, vremensko napoved in športni pregled, hkrati pa tudi prometne informacije in pomembne dogodke dneva. Pomembno vlogo imajo televizijski centri po celotni Hrvaški, katerih novinarji se vključujejo v oddajo z novicami s svojega območja.

Šest dni v tednu oddajo izmenjaje vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić in Zlata Mück. Izvršna urednica je Larisa Banek, urednica pa Ana Milić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
11:10
Hišni ljubljenčki
Informativni
Izvirnik: Kućni ljubimci

Voditelj oddaje, ki je namenjena ljubiteljem domačih živali, je Antun Ponoš.

V oddaji so predstavljeni zanimivi domači ljubljenčki, veterinarski in strokovni nasveti, delo kinoloških in felinoloških združenj, združenj za zaščito živali ter zavetišč.

Oddaja je na ogled že od leta 1990; doslej je bilo predvajanih več kot 1380 oddaj.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
11:45
TV koledar
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
12:00
Dnevnik 1, šport, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 1, Sport, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
12:20
Prometne informacije
Informativni
Izvirnik: HAK - Promet info

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
12:25
Veterani miru
Reportaža
Izvirnik: Veterani mira

Oddaja za branitelje.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
13:15
Varno v prometu
Kulturni
Izvirnik: Sigurno u prometu

Namen oddaje je izobraževanje o odgovornem vedenju v prometu.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
13:45
Duhovni izzivi
Kulturni
Izvirnik: Duhovni izazovi

Oddaja o duhovnosti in veri.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
14:20
Prizma
Informativni
Režija: Susanna Čaić

Multinacionalni magazin.

Urednica in voditeljica je Daniela Draštata.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
15:10
Svet aplikacij
Informativni
Izvirnik: Svijet aplikacij

Plačana oddaja o tehnologiji.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
15:40
Zdravo življenje
Dokumentarni, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Zdrav život

Dokumentarna serija o skrbi za zdravje, obravnava pa različna področja medicine, rehabilitacije in preventive.

Avtorica in voditeljica serije je Ivana Živković; novinarka je Zrinka Glavaš, urednica pa Sanja Kocijančić Petričević.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
16:10
Potrošniška koda
Informativni
Izvirnik: Potrošački kod

Oddaja z nasveti za potrošnike.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
16:35
Bonton
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
16:45
TV koledar
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:00
Novice ob 17. uri
Informativni
Izvirnik: Vijesti u 17

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:14
Vreme
Informativni
Izvirnik: Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:15
Prometne informacije
Informativni
Izvirnik: HAK - Promet info

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:20
Manjšinski mozaik
Reportaža
Izvirnik: Manjinski mozaik

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:40
Po lepi naši
Zabava
Izvirnik: Lijepom našom
Režija: Vladimir Koščević

Voditelj in urednik oddaje je Branko Uvodić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
19:00
Dnevnik 2, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 2, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
19:40
Tema dneva
Informativni
Izvirnik: Tema dana

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
19:55
Loto 7/39
Igre na srečo
Izvirnik: LOTO 7/39

Igra hrvaške loterije.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
20:10
Spider-Man 2
Akcija
Režija: Sam Raimi
Igrajo: Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons
Ocena IMDb: 7,3/10

Peter Parker se je pred dvema letoma zaradi ugriza mutiranega pajka spremenil v superjunaka Spider-Mana.

Vendar sedaj vse težje prenaša breme, ki je padlo na njegova ramena, saj se je moral odpovedati tudi ljubljeni Mary Jane. Medtem ona živi naprej brez njega, čeprav ga globoko ljubi. Odločila se je za igralsko kariero, v njeno življenje pa pride tudi nov moški. Peter tako postaja vse bolj žalosten in negotov. Obenem se hoče Petrov najboljši prijatelj Harry Osborne maščevati Spider-Manu, pojavi pa se tudi nov sovražnik Otto Octavius, katerega orožje so močne mehanske lovke. Da bi Octavius prišel do Spider-Mana, ugrabi Mary Jane. S tem prisili Petra, da si znova nadene masko in se spusti v boj z njim.

Film je prejel oskarja za najboljše vizualne učinke, prejel pa je tudi pet nagrad Saturn Awards.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
22:15
Dnevnik 3, kultura, šport, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 3, Vijesti iz kulture, Sport, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
22:50
Umor in margarite
Komedija
Izvirnik: The Matador
Režija: Richard Shepard
Igrajo: Pierce Brosnan, Arlin Miller, Azucena Medina, Jonah Meyerson, Wiveca Bonerais, Greg Kinnear
Ocena IMDb: 6,8/10

Na šestmesečnem potovanju skozi štiri države in ob številnih margaritah film Matador obrača žanr filmov o plačanih morilcih na glavo.

Nekega večera se Danny in Julian srečata v hotelskem baru. Kmalu doživita skupno izkušnjo, ki bo oba spremenila za vedno. Plačanec Julian in običajen ameriški poslovnež Danny bosta odkrila, da drug drugega na nepredstavljiv način potrebujeta, čeprav nimata prav nič skupnega.

Naključno srečanje med trgovskim potnikom Dannyjem in osamljenim plačanim morilcem Julianom se razvije v trdno prijateljstvo. To oba moška privede do dejanj, ki so se še pred kratkim zdela nemogoča.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005