TV sporedi

TV spored - HTV 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 1
TV spored za HTV 1

spored za datum: 22.05.2016
23:00
Dnevnik, šport, vreme
23:25
Billie Holiday - Senzacija
Življenje Billie Holiday je bilo ustvarjalno in vznemirljivo, po smrti pa polno mitov, legend in govoric. Srečo je našla samo v glasbi, živela je za jazz. V osebnem življenju je doživljala ponižanja zaradi barve kože in socialnega okolja, iz katerega je izhajala, borila se je z bolečinami, depresijo, z odvisnostjo od mamil, alkohola, moških, hrepenela je po ljubezni.
Film o Lady Day ponudi bolj pozitiven pogled, ruši nekatere mite in predstavi bolj realističen portret legende jazza.
00:20
Odločitev ob mraku
Dva jahača Bart Allison in Sam prideta v mestece Sundown. Tam je trenutno poroka lokalnega pomembneža Tata. Allison ga išče že več let. In zdaj ga hoče končno ubiti.
01:30
Soočenje: Lagersfeld - Yves Saint-Laurent
Karl Lagerfeld in Yves Saint-Laurent sta bila v središču svetovne visoke mode pol stoletja. Prinesla sta spremembe v francosko družbo, navade in življenjski stil od 50-ih let 20. stoletja do preloma tisočletja. Zaznamovala sta maj 1968, osvobajajoča sedemdeseta leta, osemdeseta leta, ko sta bila pomembna denar in videz, ter prehod v 21. stoletje.
02:30
Vedno proti - politična pogovorna oddaja
V politični pogovorni oddaji, ki jo vodi Morana Kasapović, bodo analizirali aktualne politične in družbene teme, vprašanja, ki delijo in izzivajo polemike, zakoreninjene dogme v družbi. V debati naj bi skušali doseči vsaj nekakšen kompromis.
03:20
Potrošniška koda
03:50
Skica za portret
04:00
Duhovni izzivi
04:30
Veterani miru
05:15
Prizma
06:00
Dnevnik, šport, vreme
07:00
TV koledar
07:10
Po lepi naši: Gunja
08:30
Ladja, ki je potonila od sramu
Konec druge svetovne vojne, George Hoskins predlaga nekdanjima soborcema Billu in Birdieju, naj kupita motorno ladjo, ki jim je zvesto služila v vojni. Z njo naj bi tihotapili blago, ki ga primanjkuje v Veliki Britaniji, med drugim vino. Zaradi pohlepa pa začnejo prevažati tudi ponarejene bankovce in orožje. Ladja se začne kvariti, kot da bi se sramovala vpletenosti v nedovoljene posle.
09:50
Portret Cerkve in kraja: Gvozd
10:00
Gvozd: Maša
Gvozd pripada Sisaško-moslavački županiji. Na Gvozdu je umrl zadnji hrvaški kralj Petar Svačić, po katerem so goro Gvozd preimenovali v Petrovo goro. Mesto Gvozd je do leta 1996 nosilo ime Vrginmost, po družini Vrga. Župnijo, ki danes šteje 820 župljanov, je leta 2002 ustanovil kardinal Josip Bozanić, zagrebški nadškof, ki je farno cerkev sv. Petra in Pavla posvetil leta 2009.
11:00
Biblija
11:10
Pozitivno
Oddaja je posvečena blaženi Ozani Kotorski.
11:45
TV koledar
12:00
Dnevnik 1, šport, vreme
12:30
Plodovi zemlje
13:30
Split: Morje
14:00
V nedeljo ob dveh
Gost je poslanec Živega zida Ivan Vilibor Sinčić.
15:05
Labirint
Kako pridobiti nepovratna sredstva iz evropskih skladov?
O poslovanju RBA zadrug na Hrvaškem.
Vrbovec - mestno prijetnega bivanja in zelenega podjetništva.
15:50
Mir in dobro
16:15
Gospod Selfridge
Harry želi svoje življenje in blagovnico spraviti v red. Gordon in Harry uživata v ponovnem sodelovanju.
Mae izdela poletno konfekcijo, kljub uspehu ni srečna. Jimmy se vrne v London z drznim poslovnim predlogom za Harryja.
17:10
Prometne informacije
17:15
Mali košček raja
Marley Corbett je uspešna ženska z obetavno kariero, sijajnimi prijatelji in z odličnim smislom za humor. Na pregledu ji odkrijejo raka v zadnjem stadiju. Novico ji pove dr. Goldstein, uspešen in na videz robat zdravnik; način, kako Marley s humorjem in dostojanstvom sprejme novico, ga močno gane in navduši. Zdravnik in bolnica se kmalu zaljubita in slednjič si prizadevata izkoristiti čas, ki je Marley še ostal.
19:00
Dnevnik, šport, vreme
19:55
Loto 6/45
20:00
Dolga temna noč
Po hudem boju, v katerem umre Brko, Ive postane komandir bataljona, čeprav so njegovi prepričanja o vojni v navzkrižju s prepričanji drugih komandirjev v štabu. Ponovno se sreča z Vero, ki mu pove, da je noseča. Navdušen nad tem, da bo postal oče, se Ive poroči z njo kljub vsem vojnim dogodkom, ki ju stalno razdvajajo. Ti kratki trenutki njunih srečanj bodo dovolj, da izvesta več drug o drugem. Ugotovila bosta, da sta njuna pogleda na svet zelo različna in da ju le ljubezen drži skupaj. Vojne aktivnosti ju ponovno ločijo, na zadnjem srečanju pa je Iva presrečen, ker bo naposled le videl pravkar rojenega sina.
20:50
Halo, halo, gledate Radio Zagreb!
Prva epizoda je posvečena začetku oddajanja Radia Zagreb v maju 1926, o čemer na posnetkih iz let 1966 in 1973 govorita eden od ustanoviteljev radia Vojko Shauff ter prva napovedovalka, gledališka igralka in pisateljica Božena Begović.
21:00
Kavboji
„Življenje sme biti dolgočasno, vestern pa nikoli!“ je vodilo skupine odpadnikov, ki z gledališko predstavo na prefinjen način združijo slovo od province ter univerzalno poetiko zvoka in ikonografije vesterna. „Kavboji“, ki samozavestno jezdijo na krilih žanra, so mešanica komedije in elementov vesterna. Ali pa obratno.
22:50
Dnevnik 3, šport, vreme
23:20
Kulturno, prosim
Poleg pogovora o aktualni temi bodo predstavljene reportaže s področja književnosti, filma, gledališča, resne glasbe, opere in baleta, sodobnega plesa, slikarstva, arhitekture ter znanosti in izobraževanja.
00:05
Gospod Selfridge
Harry želi svoje življenje in blagovnico spraviti v red. Gordon in Harry uživata v ponovnem sodelovanju.
Mae izdela poletno konfekcijo, kljub uspehu ni srečna. Jimmy se vrne v London z drznim poslovnim predlogom za Harryja.
01:00
V nedeljo ob dveh