TV sporedi

TV spored - HTV 1

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 1
TV spored za HTV 1

spored za datum: 27.07.2019
00:15
Milijarde
Drama, 3. sezona, 4. del
Izvirnik: Billions: Hell of a Ride
Režija: Anna Boden
Igrajo: Toby Leonard Moore, Condola Rashad, Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Akerman
Ocena IMDb: 8,4/10

Axe je aktiven na novem področju filantropije in želi nevtralizirati stare sostorilce. Connerty vedno bolj intenzivno preiskuje Chucka, ki pa se poskuša pobotati s svojim očetom. Wags se loti nakupovanja nepremičnine.

Kompleksna drama spremlja politiko moči v svetu newyorških visokih financ.

Premeteni državni pravobranilec Chuck Rhoades (Giamatti) in briljantni, častihlepni tajkun investicijskih skladov Bobby "Axe" Axelrod (Lewis) se spopadata v nevarno eksplozivni igri na vse ali nič, v kateri uporabita vso svojo iznajdljivost, vpliv in politične zveze, da bi prekosila drug drugega. Brezčasna in provokativna sodobna serija, v kateri so stave vredne milijarde.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
01:05
Kjer bom doma: Fantek ali punčka?
Drama, 4. sezona, 9. del (ponovitev)
Izvirnik: A Place to Call Home: Where Will the Baby's Dimple Be
Režija: Lynn-Maree Danzey
Igrajo: Marta Dusseldorp, Noni Hazlehurst, Brett Climo, Craig Hall, David Berry, Abby Earl
Ocena IMDb: 8,3/10

Sarah po dolgem in napornem porodu rodi dečka. Fantek ne diha sam, Sarah pa zelo krvavi. Čakajo jo ure negotovosti, pritisku pa ni kos niti Elizabeth, ki o rojstvu obvesti Georgea. Sarah je jezna, da je prišel, in odločena, da otroka ne bo priznala za njegovega. Elizabeth sprejme snubitev g. Goddarda, Olivia pa mora sprejeti, da je Lloyd končal njuno zvezo.

Skrivnostna Sarah Adams je razpeta med strahotami druge svetovne vojne in upanjem po novem življenju v Avstraliji.

Dogajanje avstralske družinske sage je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja, v slikovito podeželsko mestece Inverness, kjer na posestvu Ash Park prebiva ugledna in bogata družina Bligh. Na pragu so številne družbene spremembe, a kljub temu je to še vedno čas poln predsodkov in rane, ki jih je prizadejala druga svetovna vojna, so še vedno sveže.

Sarah Adams, prijazna, a nekoliko skrivnostna in zadržana medicinska sestra, se po dvajsetih letih iz Evrope vrača v Avstralijo, za seboj želi pustiti boleče spomine. Na ladji spozna bogato in vplivno avstralsko družino Bligh, saj pomaga Elizabeth Bligh, ki ima zdravstvene težave. Elizabeth Bligh je glava družine, odločna ter manipulativna ženska, ki bi storila vse, da bi zaščitila družino. Z njo potujejo še ovdoveli sin George, katerega Sarah takoj očara, in njegova odrasla otroka: nesrečni sin James z ženo Olivio in živahna hči Anna. Sarah se z družino takoj ujame, še posebej ji je naklonjen George, le Elizabeth je do nje stroga in odklonilna. V Avstraliji Sarah najprej obišče svojo mamo, a mati in hči sta se odtujili in Sarah si mora poiskati svoje domovanje. Za Sarah se začne dolga pot, polna preizkušenj, spletk, žrtvovanja, bolečine, a tudi neizmerne radosti in velike ljubezni, za katero se zdi, da ne bo nikoli uresničena ...

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
01:55
Umori na podeželju: Fotografova smrt
Kriminalka, 10. sezona, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Midsomer Murders: The Animal Within
Režija: Peter Smith
Igrajo: John Nettles, Jane Wymark, Barry Jackson, Jason Hughes, Laura Howard, Neil Dudgeon
Ocena IMDb: 7,8/10

Upokojeni fotograf Rex Masters izgine v času, ko iz Amerike pripotuje njegova nečakinja Faith Alexander. Rexov vrtnar Miles King je šokiran. Rex je vsem govoril, da je Faith skupaj z družino pred leti umrla v letalski nesreči, zdaj pa se iz oči v oči sreča z njo. Naslednje jutro najdejo Rexovo truplo. Kdo ga je ubil, in kakšno zvezo ima umor s Faithinim prihodom? Je umor povezan z dejstvom, da je Rex malo pred smrtjo spremenil svojo oporoko?

Ogledali si bomo 10. sezono kriminalistične serije, ki spremlja Toma Barnabyja pri reševanju umorov, izsiljevanja in ugrabitev.

Nič ni tako, kot se na videz zdi za kuliso simpatičnih ladijskih hišic angleškega Midsomerja. Pod mirno površino zaspanega mesteca se skrivajo temne skrivnosti, škandali in zlo. Umor, ugrabitev in izsiljevanje tu niso nič nenavadnega. Detektivska drama se osredotoča na glavni lik policijskega inšpektorja Toma Barnabyja (igra ga John Nettles) in na njegov trud reševanja različnih zločinov, ki se zgodijo na izmišljenem angleškem podeželju Midsomerja. Serija temelji na kriminalnih romanih avtorice Caroline Graham in jo je izvirno priredil Anthony Horowitz.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
03:30
Vse bo še dobro
Telenovela, 1. sezona, 157. del (ponovitev)
Izvirnik: Sve će biti dobro
Režija: Branko Ivanda
Igrajo: Bojana Gregorić, Leonora Surian, Milan Pleština, Barbara Prpic, Goran Grgić, Gorana Marin
Ocena IMDb: 6,1/10

Po dvajsetih letih se srečata bivša prijatelja in poslovna partnerja Matko Bebić in Zoran Fabris, ki sta se sprla zaradi niza nesrečnih dogodkov. Matko Bebić je postal uspešen poslovnež in družinski oče, Zoran Fabris pa je zabredel v eksistenčno krizo.

Telenovela v 180 delih.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2008
04:15
Najmanjša manjšina
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: Najmanja manjina

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
05:10
Veterinar dr. Engel
Drama, 4. sezona, 6. del (ponovitev)
Izvirnik: Tierarzt Dr. Engel
Režija: Werner Masten
Igrajo: Wolfgang Fierek, Veronika Fitz, Susanne Czepl, Conny Glogger, Frithjof Vierock, Kurt Weinzierl
Ocena IMDb: 4,5/10

Alois Strohecker, ki se zanima za Kathrinino dediščino in je oče njenega sina Benjamina, se pojavi na Hallhuberjevem posestvu. Kathrin ga vrže iz hiše, pri čemer jo podpirata Gerlinde in Quirin.

Nemška serija o veterinarju dr. Quirinu Englu, ki po ločitvi pride v ordinacijo v Hinterskreuth.

Veterinar dr. Quirin Engel v majhnem mestu Hinterskreuth začenja novo življenje, potem ko ga je zapustila žena Angelika. Njegova otroka sta navdušena nad očetovo novo veterinarsko ordinacijo, zato ga pogosto obiskujeta. Pri tem ju podpira tudi babica Gerlinde, ki še vedno podpira bivšega zeta. Zdi se, da tudi Angeliki ni vseeno, da se toliko mladih žensk zanima za njenega bivšega moža. Dr. Engel vpelje nov način dela, zavzema se za ekološke metode, s čimer pa se vsi ne strinjajo.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 1998
06:00
Karibski cvet
Drama, 1. sezona, 31. del (ponovitev)
Izvirnik: Flor del Caribe
Režija: Jayme Monjardim
Igrajo: Igor Rickli, Henri Castelli, Sérgio Mamberti, Grazi Massafera, Claudia Netto, Jean Pierre Noher
Ocena IMDb: 6,4/10

Alberto pri Cristal ugotovi, da ona pozna Cassiana. Cristal govori z Amparo. Ester sprašuje Cassiana o njegovih drugih morebitnih ženskah. Ester se hoče ločiti, vendar ji Alberto grozi.

Portugalska romantična nadaljevanka o ljubezni, ki premaga vse ovire in na koncu zmaga.

V seriji navdušijo latinskoameriški igralci ter tropske plaže severne Brazilije in Gvatemale. Ljubezenska in pustolovska zgodba se dogaja v izmišljenem mestecu Vila dos Ventos s peščenimi plažami.

Pilot lovskega letala Cassiano in turistična vodička Ester se zaljubita že v mladosti, njuno življenje pa se spremeni po izdajstvu prijatelja Alberta, dediča bogate družine, ki prikriva obsedeno ljubezen do Ester in jo zato želi za vsako ceno ločiti od Cassiana.

Alberto spletkari proti Cassianu, ta je po poletu na Karibe razglašen za pogrešanega in mrtvega. Alberto tolaži Ester, ta pa spozna, da je noseča s Cassianom. V upanju, da bo Alberto dober oče, se poroči z njim. Po dveh letih poleg sina dobita še hčer. Cassiano pobegne iz rudnika in zapora, prebija se skozi pragozd, preko rek s krokodili in beži pred plačanimi morilci. Ponovno srečanje Ester in Cassiana prebudi ljubezen, Albert pa pobesni.

Država: Brazilija
Jezik: Portugalščina
Leto: 2013
07:00
TV koledar
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
07:10
Klasika mundi: 5. simfonija P. I. Čajkovskega v izvedbi orkestra Marijinega gledališa iz Sankt Peterburga
Koncert (ponovitev)
Izvirnik: Klasika mundi: 5. simfonija P. I. Čajkovskog u izvedbi orkestra Marijinskog kazališta iz Saint Peterburga

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
08:05
Goli na soncu
Vestern
Izvirnik: Naked in the Sun
Režija: R. John Hugh
Igrajo: James Craig, Lita Milan, Barton MacLane, Dennis Cross, Robert Wark, Jim Boles
Ocena IMDb: 5,5/10

Leta 1830 belci naseljujejo Florido. Trgovec s sužnji ugrabi ženo indijanskega poglavarja, s čimer sproži vojno med Indijanci in ameriško vojsko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1957
09:30
Dobro jutro, Hrvaška
Informativni
Izvirnik: Dobro jutro, Hrvatska

Oddajo, v kateri se prepletajo studijski pogovori in reportaže, med drugim vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Daniela Trbović.

Mozaična oddaja je na sporedu že 25 let. Oddaja je preplet tradicionalnega in sodobnega, informativnega, poučnega in zabavnega. Dobro jutro, Hrvaška je oddaja, ki vsako jutro prinaša novice, vremensko napoved in športni pregled, hkrati pa tudi prometne informacije in pomembne dogodke dneva. Pomembno vlogo imajo televizijski centri po celotni Hrvaški, katerih novinarji se vključujejo v oddajo z novicami s svojega območja.

Šest dni v tednu oddajo izmenjaje vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić in Zlata Mück. Izvršna urednica je Larisa Banek, urednica pa Ana Milić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
10:00
Novice
Informativni
Izvirnik: Vijesti

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
10:10
Dobro jutro, Hrvaška
Informativni
Izvirnik: Dobro jutro, Hrvatska

Oddajo, v kateri se prepletajo studijski pogovori in reportaže, med drugim vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Daniela Trbović.

Mozaična oddaja je na sporedu že 25 let. Oddaja je preplet tradicionalnega in sodobnega, informativnega, poučnega in zabavnega. Dobro jutro, Hrvaška je oddaja, ki vsako jutro prinaša novice, vremensko napoved in športni pregled, hkrati pa tudi prometne informacije in pomembne dogodke dneva. Pomembno vlogo imajo televizijski centri po celotni Hrvaški, katerih novinarji se vključujejo v oddajo z novicami s svojega območja.

Šest dni v tednu oddajo izmenjaje vodijo Davor Meštrović, Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor, Jelena Pajić, Frano Ridjan, Ljiljana Vinković, Daniela Trbović, Ognjen Golubić in Zlata Mück. Izvršna urednica je Larisa Banek, urednica pa Ana Milić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
11:00
Hišni ljubljenčki
Informativni
Izvirnik: Kućni ljubimci

Voditelj oddaje, ki je namenjena ljubiteljem domačih živali, je Antun Ponoš.

V oddaji so predstavljeni zanimivi domači ljubljenčki, veterinarski in strokovni nasveti, delo kinoloških in felinoloških združenj, združenj za zaščito živali ter zavetišč.

Oddaja je na ogled že od leta 1990; doslej je bilo predvajanih več kot 1380 oddaj.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
11:45
TV koledar
Informativni
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
12:00
Dnevnik 1, šport, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 1, Sport, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
12:20
Prometne informacije
Informativni
Izvirnik: HAK - Promet info

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
12:25
Peš po Himalaji
Dokumentarni, 2. del (ponovitev)
Izvirnik: Walking The Himalayas

Levison Wood nadaljuje s svojim štirimesečnim izzivom, v katerem bo prečkal 2.700 kilometrov vzdolž Himalaje. V drugi epizodi bo potoval po severnem Pakistanu in opazoval dih jemajoči razgled v sicer manj obiskanih planinskih dolinah. Potem bo preveril, koliko se lahko približa nevarni kontrolni črti, ki Pakistan ločuje od Indije.

Levison Wood si je zadal nov cilj – po dolgem prehoditi najvišjo gorsko verigo na svetu.

Raziskovalec Levison Wood se bo lotil novega izziva - po dolgem bo prehodil najvišjo gorsko verigo na svetu - od Afganistana na zahodu do Butana na vzhodu. Na štirimesečnem potovanju bo prehodil 2.700 kilometrov, na poti pa bo srečeval lokalne vodnike, menihe, vojake in nomadska plemena, pri tem pa preizkušal svoje meje vzdržljivosti. Soočil se bo s snegom in ledom, višinsko boleznijo, doživel veliko lepega, srečal pa se bo tudi z Nepalcem, ki ga je rešil in mu pri 19 letih ponudil zatočišče.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
13:15
ZDA: Strah pred policijo
Dokumentarni (ponovitev)
Izvirnik: USA: Fear the Police
Režija: Sebastien Gilles

Ameriška policija vsako leto ubije okrog tisoč ljudi. Film spremlja delovanje policije od Kalifornije do Floride ter v Missouriju.

Ameriške policije se bojijo prav tisti, ki bi jih morali policisti varovati. Policija v ZDA namreč vsako leto ubije dvajsetkrat več ljudi kot v Franciji in šestdesetkrat več kot v Veliki Britaniji. Posnetki streljanja policistov izzivajo zgražanje javnosti, po smrti Michaela Browna v Fergusonu negativen odnos do policije le še narašča, policija pa uporablja vse bolj krute prijeme.

Država: Francija
Jezik: Angleščina
Leto: 2018
14:10
Prizma
Informativni
Režija: Susanna Čaić

Multinacionalni magazin.

Urednica in voditeljica je Daniela Draštata.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
15:00
Zmaga, poraz ali ljubezen
Romantični
Izvirnik: Win, Lose or Love
Režija: Steven R. Monroe
Igrajo: Corey Sevier, Helena Mattsson, Catherine Hicks, Kayla Madison, Griffin Kunitz, Nadine Velazquez
Ocena IMDb: 6/10

Clara in Alex sta mlada ločena starša, ki imata vsak svoj način vzgoje otrok.

Clara je pretirano zaščitniška do svojega sina Oliverja, Alexova hčerka Emma pa ima občutek, da s svojim očetom nima nič skupnega. Njuna svetova trčita, ko Alex zaradi svojih motivov kandidira za predsednika sveta staršev, protikandidatka pa je Clara. Na koncu morata svet staršev voditi skupaj, ob tem pa nenehno tekmujeta drug proti drugemu in si mečeta polena pod noge. Vendar se njun odnos čez čas spremeni, ko med njima preskoči iskrica …

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
16:30
Finančnik
Dokumentarni
Izvirnik: Financijalac

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
16:45
TV koledar
Informativni
Izvirnik: TV kalendar

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
17:00
Novice ob 17. uri
Informativni
Izvirnik: Vijesti u 17

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
17:14
Vreme
Informativni
Izvirnik: Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
17:15
Prometne informacije
Informativni
Izvirnik: HAK - Promet info

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
17:20
Manjšinski mozaik: O konjih in ljudeh
Reportaža (ponovitev)
Izvirnik: Manjinski mozaik: O konjima i ljudima
Režija: Mario Beganović

Zgodba o konjih in ljudeh - o družini Ružička iz Končanice pri Daruvarju.

Oče Mirko Ružička z dvema sinovoma je edini, ki v Končanici pri Daruvarju še redi konje, z njimi pa nastopi tudi na češki Dožinki, največji kulturni prireditvi Čehov na Hrvaškem.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
17:40
Po lepi naši: Ivankovo
Zabava, 1. del
Izvirnik: Lijepom našom: Ivankovo
Režija: Vladimir Koščević

Voditelj in urednik oddaje je Branko Uvodić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
19:00
Dnevnik 2, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 2, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
19:40
Tema dneva
Informativni
Izvirnik: Tema dana

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
19:55
Loto 7
Igre na srečo
Igra hrvaške loterije.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019
20:10
Misija Argo
Zgodovinski
Izvirnik: Argo
Režija: Ben Affleck
Igrajo: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman, Victor Garber, Tate Donovan
Ocena IMDb: 7,7/10

Zgodba je zasnovana na osupljivih resničnih dogodkih in je bila desetletja prikrita javnosti.

Dogodki so postavljeni v leto 1979, ko med iransko revolucijo študentje zasedejo ameriško ambasado v Teheranu. Šestim diplomatom se uspe izmuzniti in najti zatočišče v hiši kanadskega veleposlanika. Medtem v ZDA varnostne službe iščejo način, kako šesterico skrivaj spraviti iz države. Mladi agent Tony se domisli tvegane operacije, s pomočjo katere naj bi šesterico pretihotapili iz države pod pretvezo, da gre za hollywoodsko filmsko ekipo.

Film, ki ga je režiral Ben Affleck, je bil nagrajen s kar tremi oskarji.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:05
Zamenjava
Komedija (ponovitev)
Izvirnik: The Switch
Režija: Josh Gordon
Igrajo: Jason Bateman, Victor Pagan, Jennifer Aniston, Jeff Goldblum, Juliette Lewis, Todd Louiso
Ocena IMDb: 6,1/10

Darovalec sperme morda ni oče njenega otroka.

Nevrotični in sebični Wally Mars (Jason Bateman) je uspešen finančnik na newyorški borzi s skrajno pesimističnimi pogledi na svet. Edina svetla izjema v Wallyjevem življenju je njegova najboljša prijateljica, lepa in zabavna Kassie (Jennifer Aniston), ki pa je na Wallyjevo nesrečo popolnoma zadovoljna s tem, da sta samo prijatelja. Kassie pri svojih štiridesetih naznani, da hoče otroka, pri čemer je dejstvo, da je samska, niti slučajno ne bo ustavilo. Wally kar žari od sreče v pričakovanju njenega vprašanja, a ga Kassie hitro postavi na trdna tla: rada bi, da ji pomaga pri iskanju idealnega darovalca sperme, ne pa da bi bil on darovalec. Kassie kmalu najde, kar išče: očarljivega »skandinavskega« lepotca Rolanda (Patrick Wilson). Na zabavi ob oploditvi, ki jo za Kassie pripravi njena najboljša prijateljica Debbie (Juliette Lewis), pa opiti Wally poskrbi za zamenjavo, ki bo za vedno spremenila življenja vseh vpletenih in morda tudi njegov pogled na svet.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:50
Dnevnik 3, kultura, šport, vreme
Informativni
Izvirnik: Dnevnik 3, Vijesti iz kulture, Sport, Vrijeme

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2019