TV sporedi

TV spored - HTV 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 2
TV spored za HTV 2

spored za datum: 01.11.2017
00:05
POPROCK.HR
Glasbeni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
00:35
Goldbergovi
Humor, 1. sezona, 20. del
Izvirnik: The Goldbergs
Režija: David Katzenberg
Igrajo: Sean Giambrone, Troy Gentile, George Segal, Jeff Garlin, Wendi McLendon-Covey, Hayley Orrantia
Ocena IMDb: 8,2/10

Barry se ponudi, da bo Adamu v kleti pripravil pravo ljubezensko gnezdo, kjer se bo lahko mečkal z Dano Caldwell. Adam je za, zato se mami zlaže, da bo s prijatelji v kleti gledal film Izganjalci duhov, pri tem pa vztraja, da naj večer poteka brez njenega vmešavanja in nadzorovanja. Beverly privoli, toda ali bo zdržala in sina res vsaj za nekaj ur pustila pri miru?

Pod budnim očesom kamere izpod rok enajstletnega Adama se Goldbergovi spopadajo z izzivi življenja v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

11-letni Adam s svojo pretirano skrbno mamo Beverly, vročekrvnim očetom Murrayjem, 17-letno uporniško sestro Erico, 16-letnim prekomerno čustvenim bratom Barryjem in živahnim dedkom Popsom živi v tipični soseski nekje v ameriškem predmestju in svoje vsakdanje življenje pridno snema z videokamero. Njegov prvi posnetek se zgodi na Barryjev 16. rojstni dan, ko si Barry neznansko želi le eno stvar: narediti vozniški izpit in začeti voziti avto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
00:55
Nočni glasbeni program - spoti
Glasbeni
Izvirnik: Noćni glazbeni program - spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
03:35
Nočni glasbeni program
Glasbeni
Izvirnik: Noćni glazbeni program

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
05:53
Regionalni dnevnik
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
06:33
Na nočnem vrtu
Risani, 23. del
Izvirnik: In the night garden
Režija: Dirk Campbell
Igrajo: Derek Jacobi, Nick Kellington, Andy Wareham, Rebecca Hyland, Isaac Blake, Holly Denoon
Ocena IMDb: 6,8/10

Tombliboosi so odkrili novo igro - skrivanje na vrtu.

Gre za čarobno mesto, ki obstaja le v dečkovi domišljiji.

Sledili bomo čarobni modri zvezdic in prispeli v Nočni vrt, v topli svet ljubkih, smešnih in raznolikih igrač, ki živijo skupaj in skrbijo ena za drugo. Na nočnem vrtu je nova serija za predšolske otroke, še posebej za tiste od enega do štirih let.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2007
07:00
Juhuhu
Družinski
Oddaja Juhuhu je namenjena otrokom, mlajšim in starejšim, saj vsebuje nove oddaje, serije, risanke in druge zabavne vsebine.

Drugi program predvaja program za najmlajše, celo 120 minut različnih vsebin za predšolske in šolske otroke. Vsako jutro bodo najmlajši od 7. do 8. ure lahko uživali v domačih in tujih serijah, medtem ko je program od 8. do 9. ure namenjen vsem, ki so stari sedem let in več.

Od 7. do 8. ure lahko predšolski otroci gledajo nove epizode Tv vrtca, se družijo z Mijo in Zizem, Ronijem in Jurom, Krtkom in Ptičem. Slavna Danica jim bo predstavila nove animirane prijatelje, manjkali pa ne bodo niti Vedranovi velikani, Skrivni dnevnik račke Matilde, risanke Nodi, Mali rdeči traktor, Blebetajoči pujsek in mnoge druge.

Na vrsto pa bodo prišli tudi malo starejši otroci, in sicer od 8. do 9. ure. Ogledali si bodo lahko Laboratorij na koncu vesolja, Čarobno ploščo, EBU filme in še veliko več.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
09:00
Plesni izziv
Drama, 2. sezona, 29. del (ponovitev)
Izvirnik: The Next Step
Režija: Frank Van Keeken
Igrajo: Trevor Tordjman, Isaac Lupien, Victoria Baldesarra, Brittany Raymond, Jordan Clark, Lamar Johnson
Ocena IMDb: 6,3/10

Eldon izve, da mora v konkurenci moškega solo tekmovanja tekmovati proti Danielu. Danielov tekmovalni duh pa ogrozi prijateljstvo z nekdanjimi kolegi.

Skupina mladih plesalcev mora najti način, kako premagati medsebojne razlike, če želijo, da njihov plesni studio na regionalnem prvenstvu zmaga.

Dramska serija govori o močno povezani skupini plesalcev, ki jih vodi zvezda Emily in njene plesalke E-Girls, ki pa so navajene, da imajo v plesnem studiu glavno besedo. Ko se skupini priključi nadarjeno dekle Michelle, se v studiu pojavijo nove težave. Prvenstvo je vedno bližje, plesalci pa bodo morali težave rešiti, če želijo tam zmagati.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:30
Šolska ura
Družinski
Izvirnik: Školski sat
Igrajo: Dunja Fajdic, Amanda Prenkaj, Ivan Planinic, Iva Kardum, Zlata Mück
Ocena IMDb: 7,9/10

HTV nadaljuje s ciklusom oddaj Šolska ura, ki se predvaja od ponedeljka do petka na II. programu.

Oddaje so namenjene otrokom in mladini, ki obiskujejo osnovno šolo. Trajajo 45 minut, teme, ki se v oddaji pojavljajo, pa so zanimive za vse generacije mladine, saj so aktualne v vsakodnevnem življenju. V oddaji sodelujejo otroci in strokovnjaki.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
10:00
Na prvi pogled
Drama, 5. sezona, 24. del
Izvirnik: Foudre
Režija: Stéphane Meunier
Igrajo: David Tournay, Joséphine Jobert, Charles Templon, Mouni Farro, Alexandre Loréal, Rémy Pöllabauer
Ocena IMDb: 6,1/10

Alice in Léo sta na begu, toda duhovniki ju dohitijo, zato morata z njimi do templja. Ko se že bojita za lastni življenji, se jima pridružita Sonce in Ly Ly. Lola in Anh poskušata prepričati policiste, da sta Alice in Léo v nevarnosti, a jima ne verjamejo.

Serija spremlja skupino mladih ljudi, ki iščejo dekleta in pri tem doživljajo številne pustolovščine.

Francoska serija za mlade ima 26 epizod.

V mestu La Rochelle Alex na svoj 18. rojstni dan spozna Alice. To je ljubezen na prvi pogled. Naslednji dan pa Alice izgine brez sledu. S pomočjo prijateljev, Eve in Lea, se Alex odloči, da jo bo našel. Iskanje jih pripelje v Novo Kaledonijo, otočje v Tihem oceanu. S tem pa se tudi začnejo številne pustolovščine naših junakov.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2007
10:30
Mentalna blokada
Družinski, 2. sezona, 5. del
Izvirnik: Mental Block
Režija: Michael Kennedy
Igrajo: Justin Bradley, Alexina Cowan, Brittany Drisdelle, Stefano Faustini, Tod Fennell, Johnny Griffin
Ocena IMDb: 6,9/10

Donovan je v nevarnosti, da postane mamin sinko, ko njegova mama ostane brez službe in postane gospodinja. Shelley spozna, da je novo dekle, Fiona MacFarlane njena akademska konkurenca. Donovan si zada nalogo, da se bo rešil mame, Shelley pa začne boj proti svoji največji sovražnici. Ko obema načrti padejo v vodo, prideta do idealne rešitve: nahujskala bosta nasprotnici eno proti drugi.

V seriji bomo spremljali vzpone in padce v življenju najstnika Donovana Mackaya, videli pa bomo tudi, kako funkcionira njegovo življenje.

Vsaka epizoda serije prikazuje en dan v Donovanovem življenju. Njegova skrivnostna 'možganska' ekipa raziskuje, kako bi Donovanu olajšali prehod skozi adolescenco, vendar niti ena njihova ideja ne gre po načrtu, ampak po navadi nastane kaos. Gledalci bodo imeli priložnost videti, kako delujejo Donovanovi možgani, kjer živijo štirje člani njegove ekipe možganskih specialcev. Sparks, Maynard, Skipper in R. J. nadzorujejo vsak trenutek v življenju našega junaka. Priča pa bomo tudi številnim različnim odnosom s prijatelji, učitelji in starši, ki imajo pomembno vlogo v otrokovem življenju.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
11:05
Luka in prijatelji
Zabava
Izvirnik: Luka i prijatelji

Luka Bulić bo z otroki skozi igro in zabavo odkrival, kako čuden in zanimiv je svet okoli nas.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
11:35
Agatha Christie: Poirot
Drama, 3. sezona, 10. del
Izvirnik: Agatha Christie's Poirot
Režija: Edward Bennett
Igrajo: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker
Ocena IMDb: 8,6/10

Radijska zvezdnica Coco Courtney je po plesu v maskah vzela prevelik odmerek mamil. Na plesu je bil tudi Poirot in opazil, da se Coco prepira z vikontom Cronshawom, katerega kasneje odkrijejo mrtvega z nožem v srcu. Poirot in inšpektor Japp preiskavo usmerita v iskanje zelenega kosa Cronshawove šaljive preobleke.

V 3. sezoni serije spremljamo slavnega belgijskega detektiva Poirota, ki rešuje nenavadne umore.

Belgijski detektiv Poirot bo najokrutnejše umore reševal na eksotičnih lokacijah od Anglije do Sredozemlja, pri tem pa bo uporabil svoj edinstveni preiskovalni talent, da bi prelisičil morilce, ugrabitelje, zarotnike, tatove in izdajalce.

Vlogo Poirota bo tudi tokrat prevzel David Suchet, v seriji pa bodo nastopili še: Hugh Fraser (Arthur Hastings), Philip Jackson (James Japp), Pauline Moran (Felicity Lemon), Zoë Wannamaker (Ariadne Oliver), David Yelland (George) in drugi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
12:30
Botanični vrt Kew na krožniku: Pomlad
Dokumentarni, 4. del
Izvirnik: Kew on a Plate
Režija: Stuart Elliott
Igrajo: Raymond Blanc, Ruth Goodman, Kate Humble
Ocena IMDb: 7,4/10

Bliža se konec leta in v Botanični vrt v Kewu je prišla zima. Toda nekatere vrste zelenjave uspevajo tudi na hladnem. Raymond bo odkril, kako se kapusnice znajdejo na mrazu. Kate bo obiskala Milenijsko semensko banko in odkrila skrivnost vzdržljivosti zimske zelenjave, medtem ko bo Raymond skuhal hranljivo jed iz ohrovta s sladko-kislo svinjino.

Znan kuhar Raymond Blanc in velika ljubiteljica narave Kate Humble bosta leto dni preživela v znamenitem botaničnem vrtu v Kewu.

Največji svetovni center za botanične raziskave, Botanični vrt v Kewu bo vzpostavil nov sadovnjak in zelenjavni vrt. Gosta, Raymond Blanc in Kate Humble bosta pripravljala različne jedi, spregovorila pa bosta tudi o različnih vidikih našega odnosa do sadja in zelenjave.

Nov sadovnjak in zelenjavni vrt bodo posadili na mesto nekdanjega dekorativnega zelenjavnega vrta iz gregorijanskega obdobja. Tam bosta svetovno znani kuhar Raymond Blanc in ljubiteljica narave Kate Humble pridelovala sadje in zelenjavo ter iz sezonskih sestavin pripravljala okusne jedi.

Kot velika ljubitelja sadja in zelenjave in njihovega edinstvenega okusa, bosta Raymond in Kate raziskovala zanimive zgodbe iz preteklosti različnih vrst sadja - od razburjenja, ki ga je povzročil nastanek prvega ananasa v Veliki Britaniji, do fižola, pretihotapljenega iz Francije v nogavici med drugo svetovno vojno.

Botanični vrt v Kewu kot največja zakladnica botaničnega bogastva podpira ta projekt in nudi vse pridobljeno znanje 250 let.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
13:30
Družinski varuh
Komedija
Izvirnik: Fluke
Režija: Carlo Carlei
Igrajo: Matthew Modine, Nancy Travis, Samuel L. Jackson
Ocena IMDb: 6,7/10

Thomas Johnson ima družino, vendar živi za svojo službo.

Nekega dne umre v prometni nesreči in se znajde v telesu prikupnega psa, ki sliši na ime Fluke. Sčasoma se začne spominjati delčkov svojega življenja in se zave, da je bil slab mož in oče. Morda bo zdaj lahko popravil slab vtis. Fluke nekega dne naleti na psa Rumba, s katerim postaneta najboljša prijatelja. Skupaj pohajkujeta po ulicah, prosita za hrano in s smrčkom raziskujeta svet. Potem pa se zgodi nekaj nepričakovanega. Flukea ugrabijo in ga prodajo kozmetičnemu podjetju, kjer na njemu opravljajo poskuse. Ko mu uspe pobegniti, se odpravi domov, k ženi in sinku, ki še vedno žalujeta za njim. Toda zdaj ni čas za solze, saj se Fluke dobro zaveda, da je njegova družina v nevarnosti. Zato jo mora na vsak način obvarovati.

Matthew Modine, Nancy Travis in Eric Stoltz so združili moči v romantični in izredni zgodbi o človeku, ki mora znova začeti živeti svoje življenje … kot pes!

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
15:05
Prostor pod soncem: Zimsko sonce: Tenerife
4. sezona, 32. del
Izvirnik: A place in the sun: A winter Sun: Tenerife
Režija: Edward Simpson
Igrajo: Jasmine Harman, Jonnie Irwin, Susie Verrico, Jules Wheeler, Graham Winston-Peters, Amanda Lamb
Ocena IMDb: 7,2/10

Eleanor Clements in Chris Wood iz Teesidea se bosta kmalu upokojila, imata tri odrasle hčerke, zdaj pa načrtujeta novo pustolovščino – iščeta počitniško hišo.

Četrta sezona oddaje, v kateri voditelji pomagajo ljudem pri odločitvi, ali naj sanjski dom najdejo v drugem kraju v domovini ali v tujini.

Voditelji oddaje parom, ki iščejo nepremičnino v tujini, svetujejo in jim dajo na voljo nekaj možnosti. Ob koncu vsake epizode se par odloči za nepremičnino, ki jima je bila najbolj všeč.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
16:00
Regionalni dnevnik
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
16:25
Brazil Ekspress
Ponovitev
27 epizod te dokumentarne serije predstavlja lokalne osebnosti brazilskih držav.

Skozi Brazilijo nas bodo popeljale znane osebnosti, ki bo vsaka na svoj način pripovedovala o svojem kraju. Vsi ti ljudje predstavljajo način življenja in cilj serije je pokazati, kako ti ljudje s svojimi očmi vidijo ljudi, navade in življenje v vseh predelih Brazilije.

Država: Brazilija
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2014
17:00
Metropolis: New Orleans
Zgodovinski, 6. del
Iz majhnega trgovskega naselja, zgrajenega na močvirnatih tleh blizu ustja Mississippija, je nastalo uspešno pristaniško mesto edinstvene mešanice kultur. Epizoda raziskuje, kako je ta metropola bila boj z naravnimi salami in zakaj je tako privlačna za glasbenike, pisatelje in kuharje, ki so jo spremenili v središče ameriške kulture. Omamen in privlačen, krhek in kljubovalen – New Orleans je mesto, ki je izpopolnilo umetnost gostoljubnosti in prevzelo položaj vrhunske prestolnice zabave.

New York, Pariz, Rim, San Francisco, London, New Orleans - serija razkriva osupljive zgodbe o nastanku teh mest.

New York, Pariz, Rim, San Francisco, London, New Orleans – šest vrhunskih svetovnih lokacij. Vsaka izmed njih iz spomina prikliče neponovljiva doživetja, kultne prizore, čustva, okuse, like.

S pomočjo računalniške tehnologije nas bodo vrnile v pomembne zgodovinske trenutke, odkrivali bomo vztrajnost, ambicijo in domiselnost, s katerimi je vsako izmed mest premagovalo ovire. Odkrivali bomo neopevane junake, snovalce teh zanimivih mest, ki vabijo ljudi iz vsega sveta zaradi dela ali zabave.

Jezik: Angleščina
17:45
Gorski zdravnik
Drama, 10. sezona, 11. del
Izvirnik: Der Bergdoktor
Režija: Dirk Pientka
Igrajo: Hans Sigl, Heiko Ruprecht, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara
Ocena IMDb: 6/10

Martin se nikakor ne sprosti, čeprav mu družina to svetuje. Privoli v selitev na posestvo in še naprej predano dela. Ima slabo novico za enega izmed svojih pacientov, ki bi mu jo rad sam sporočil. Thomas Mannfeld boleha za težko obliko raka. Zdravljenje ne napreduje v skladu s pričakovanji, preostalo mu je le še nekaj mesecev življenja.

Serija predstavlja pustolovščine zdravnika in gorskega reševalca v idiličnih krajih avstrijskih Alp.

Spremljamo dogodivščine tirolskega zdravnika, dr. Martina Gruberja, ki je 15 let v New Yorku delal kot kirurg, nato pa prišel domov v Ellmau na mamin rojstni dan. A podeželje ni tako lagodno in mirno, kot se ga spominja. Soočiti se mora s smrtjo svakinje Sonje, ki je bila tudi njegova prva ljubezen, ter nepričakovanim odkritjem, da ima hčer. Zaradi spleta okoliščin se odloči, da bo prevzel ordinacijo ostarelega zdravnika dr. Melchingerja in skupaj z bratom Hansom pomagal pri reševanju tveganih nesreč v bližnjih gorah.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
18:35
Goldbergovi
Humor, 1. sezona, 21. del
Izvirnik: The Goldbergs
Režija: David Katzenberg
Igrajo: Sean Giambrone, Troy Gentile, George Segal, Jeff Garlin, Wendi McLendon-Covey, Hayley Orrantia
Ocena IMDb: 8,2/10

Erica se že več tednov dobiva s sosedovim fantom Drewom Krempom, zato pri Goldbergovih vlada blaženi mir. Toda ko Drew nenadoma Erico zapusti, pri Goldbergovih spet zavlada pekel. Ker je Erica res vsa iz sebe, se Beverly po pomoč obrne k Drewovi materi Virginiji. Ker to ne zaleže in si Drew vmes najde že novo spremljevalko, se Beverly odloči hčerki najti primernejšega fanta. Barry pa medtem postane odvisen od nove igrice.

Pod budnim očesom kamere izpod rok enajstletnega Adama se Goldbergovi spopadajo z izzivi življenja v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

11-letni Adam s svojo pretirano skrbno mamo Beverly, vročekrvnim očetom Murrayjem, 17-letno uporniško sestro Erico, 16-letnim prekomerno čustvenim bratom Barryjem in živahnim dedkom Popsom živi v tipični soseski nekje v ameriškem predmestju in svoje vsakdanje življenje pridno snema z videokamero. Njegov prvi posnetek se zgodi na Barryjev 16. rojstni dan, ko si Barry neznansko želi le eno stvar: narediti vozniški izpit in začeti voziti avto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
18:55
Glasbeni spoti
Glasbeni
Izvirnik: Glazbeni spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
19:00
Matt Hatter
Animacija, 2. sezona, 3. del
Izvirnik: Matt Hatter Chronicles
Režija: Nigel Stone
Igrajo: Tommy Campbell, Kevin Eldon, Marcel McCalla, Larissa Murray, Dave Benson Phillips, Ben Small
Ocena IMDb: 8/10

Karnevalmesto prizadene redka 'modra električna nevihta'. Tenoroc želi črpati njeno energijo, na misijo pa pošlje Kapetana Strelo.

Pustolovsko-humoristična nanizanka o Mattu, običajnemu dečku, ki izve, da njegova družina varuje vhod v drugo dimenzijo Multivesolje.

Če želi rešiti naš svet in Multivesolje, se mora Matt boriti in ujeti zloglasne negativce iz filmov, mitov in legend.

Amerški šolar Matt Hatter pride v kino Coronet v Londonu, kjer izve, da je izginil njegov dedek. Tam naleti na starodavno knjigo 'Interaktivne akcijsko-pustolovske kronike', ki vsebuje skrivnostno zbirko neverjetnih naprav in orožja ter vhod v drugo dimenzijo, Multivesolje. V Regiji ruševin spozna zaveznika Roxie in Gomeza, sooči pa se tudi z zapriseženim sovražnikom lordom Tenorovom in njegovim slom zla, Črnim vitezom. Matt, Roxie in Gomez bodo s skupnimi močmi poskušali Črnemu vitezu preprečiti, da ukrade Sveti kelih harmonije, saj bi to pomenilo večni propad Multivesolja.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2011
19:20
Glasbeni spoti
Glasbeni
Izvirnik: Glazbeni spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
19:30
POPROCK.HR
Glasbeni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
20:05
Nogomet: Oddaja, Liga prvakov
Informativni
Izvirnik: Nogometn, LP - emisija

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2016
20:45
Nogomet: Real Madrid - Tottenham, Liga prvakov
Športni (v živo)
Izvirnik: Nogomet, LP: Real M - Tottenham

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
22:35
Nogomet: Povzetki, Liga prvakov
Informativni
Izvirnik: Nogometna LP - sažeci

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2016
23:25
Zakon in red: UK
Drama, 4. sezona, 3. del
Izvirnik: Law and Order: UK
Režija: Andy Goddard
Igrajo: Bradley Walsh, Robert Glenister, Harriet Walter, Freema Agyeman, Jamie Bamber, Jessica Gunning
Ocena IMDb: 7,5/10

Gary Tully je bil ustreljen v hotelski sobi, denar, ki ga je nosil s seboj, pa je izginil. Ronnie in Sam izvesta, da Tully bivši ženi Lindsay Donovan dolguje več tisoč funtov za preživnino sina, ki ima levkemijo. Nekdanji sodnik Philip Donovan pa kmalu prizna, da je ustrelil Tullyja, saj je želel, da Tully plača svoje dolgove. Preiskovalci pa ugotovijo še, da je bil Tully potencialni darovalec kostnega mozga, ki bi lahko rešil njegovega sina.

Britanska verzija uspešne ameriške nadaljevanke, ki je tudi v 4. sezoni sestavljena iz dveh delov: iskanje storilca in sojenje.

Britanska serija 'Zakon in red' je nastala po ideji Dicka Wolfa. Bradley Walsh igra narednika Ronnieja Brooksa, policista stare šole z East Enda. Tu je še Dominic Rowan v vlogi višjega krajevnega tožilca, Jacoba Thorna in peter Davison kot Henry Sharpe.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2011