TV sporedi

TV spored - HTV 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 2
TV spored za HTV 2

spored za datum: 02.11.2017
00:20
Barabe in princese
Humor, 5. sezona, 20. del
Izvirnik: Bitange i princeze
Režija: Goran Kulenovic
Igrajo: Hrvoje Keckes, Rene Bitorajac, Mila Elegović, Dražen Čuček, Tarik Filipovic, Predrag 'Predjo' Vusović
Ocena IMDb: 8,5/10

Ali ima Gazda sedem življenj? Nekdo ga hoče pospraviti. Kaj ima z vsem tem Kazo? To mora ugotoviti agent Leo, vse pa zaplete Robi, ki se zmeni s kriminalcem Šatrom. Kako je Gazda povezan s Titom? Ali lahko Robi naredi nekaj dobrega?

Mladim ljudem je usoda namenila, da postanejo sosedje.

Peta sezona spremlja napeto situacijo, povezano s konfliktom med Slovenijo in Hrvaško, ter prinaša novice z bojne črte.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2005
00:50
Goldbergovi
Humor, 1. sezona, 21. del
Izvirnik: The Goldbergs
Režija: David Katzenberg
Igrajo: Sean Giambrone, Troy Gentile, George Segal, Jeff Garlin, Wendi McLendon-Covey, Hayley Orrantia
Ocena IMDb: 8,2/10

Erica se že več tednov dobiva s sosedovim fantom Drewom Krempom, zato pri Goldbergovih vlada blaženi mir. Toda ko Drew nenadoma Erico zapusti, pri Goldbergovih spet zavlada pekel. Ker je Erica res vsa iz sebe, se Beverly po pomoč obrne k Drewovi materi Virginiji. Ker to ne zaleže in si Drew vmes najde že novo spremljevalko, se Beverly odloči hčerki najti primernejšega fanta. Barry pa medtem postane odvisen od nove igrice.

Pod budnim očesom kamere izpod rok enajstletnega Adama se Goldbergovi spopadajo z izzivi življenja v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

11-letni Adam s svojo pretirano skrbno mamo Beverly, vročekrvnim očetom Murrayjem, 17-letno uporniško sestro Erico, 16-letnim prekomerno čustvenim bratom Barryjem in živahnim dedkom Popsom živi v tipični soseski nekje v ameriškem predmestju in svoje vsakdanje življenje pridno snema z videokamero. Njegov prvi posnetek se zgodi na Barryjev 16. rojstni dan, ko si Barry neznansko želi le eno stvar: narediti vozniški izpit in začeti voziti avto.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
01:20
Nočni glasbeni program - spoti
Glasbeni
Izvirnik: Noćni glazbeni program - spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
04:20
Nočni glasbeni program
Glasbeni
Izvirnik: Noćni glazbeni program

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
05:53
Regionalni dnevnik
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
06:33
Na nočnem vrtu
Risani, 24. del
Izvirnik: In the night garden
Režija: Dirk Campbell
Igrajo: Derek Jacobi, Nick Kellington, Andy Wareham, Rebecca Hyland, Isaac Blake, Holly Denoon
Ocena IMDb: 6,8/10

Žoga skaklja po vrtu in obišče prav vse in vsi se želijo z njo igrati.

Gre za čarobno mesto, ki obstaja le v dečkovi domišljiji.

Sledili bomo čarobni modri zvezdic in prispeli v Nočni vrt, v topli svet ljubkih, smešnih in raznolikih igrač, ki živijo skupaj in skrbijo ena za drugo. Na nočnem vrtu je nova serija za predšolske otroke, še posebej za tiste od enega do štirih let.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2007
07:00
Juhuhu
Družinski
Oddaja Juhuhu je namenjena otrokom, mlajšim in starejšim, saj vsebuje nove oddaje, serije, risanke in druge zabavne vsebine.

Drugi program predvaja program za najmlajše, celo 120 minut različnih vsebin za predšolske in šolske otroke. Vsako jutro bodo najmlajši od 7. do 8. ure lahko uživali v domačih in tujih serijah, medtem ko je program od 8. do 9. ure namenjen vsem, ki so stari sedem let in več.

Od 7. do 8. ure lahko predšolski otroci gledajo nove epizode Tv vrtca, se družijo z Mijo in Zizem, Ronijem in Jurom, Krtkom in Ptičem. Slavna Danica jim bo predstavila nove animirane prijatelje, manjkali pa ne bodo niti Vedranovi velikani, Skrivni dnevnik račke Matilde, risanke Nodi, Mali rdeči traktor, Blebetajoči pujsek in mnoge druge.

Na vrsto pa bodo prišli tudi malo starejši otroci, in sicer od 8. do 9. ure. Ogledali si bodo lahko Laboratorij na koncu vesolja, Čarobno ploščo, EBU filme in še veliko več.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
09:00
Plesni izziv
Drama, 2. sezona, 30. del (ponovitev)
Izvirnik: The Next Step
Režija: Frank Van Keeken
Igrajo: Trevor Tordjman, Isaac Lupien, Victoria Baldesarra, Brittany Raymond, Jordan Clark, Lamar Johnson
Ocena IMDb: 6,3/10

Na državnem prvenstvu poteka tekmovanje manjših skupin in duetov. James se ne more odločiti, ali naj v koreografijo skupine vključi zapleten plesni korak.

Skupina mladih plesalcev mora najti način, kako premagati medsebojne razlike, če želijo, da njihov plesni studio na regionalnem prvenstvu zmaga.

Dramska serija govori o močno povezani skupini plesalcev, ki jih vodi zvezda Emily in njene plesalke E-Girls, ki pa so navajene, da imajo v plesnem studiu glavno besedo. Ko se nadarjeno dekle Michelle priključi skupini, se v studio pojavijo nove težave. Prvenstvo je vedno bližje, plesalci pa bodo morali težave rešiti, če želijo tam zmagati.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
09:30
Šolska ura
Družinski
Izvirnik: Školski sat
Igrajo: Dunja Fajdic, Amanda Prenkaj, Ivan Planinic, Iva Kardum, Zlata Mück
Ocena IMDb: 7,9/10

HTV nadaljuje s ciklusom oddaj Šolska ura, ki se predvaja od ponedeljka do petka na II. programu.

Oddaje so namenjene otrokom in mladini, ki obiskujejo osnovno šolo. Trajajo 45 minut, teme, ki se v oddaji pojavljajo, pa so zanimive za vse generacije mladine, saj so aktualne v vsakodnevnem življenju. V oddaji sodelujejo otroci in strokovnjaki.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
10:00
Na prvi pogled
Drama, 5. sezona, 25. del
Izvirnik: Foudre
Režija: Stéphane Meunier
Igrajo: David Tournay, Joséphine Jobert, Charles Templon, Mouni Farro, Alexandre Loréal, Rémy Pöllabauer
Ocena IMDb: 6,1/10

Sonce in William končata na policiji. Alice globoko v sebi ne verjame, da je Sonce kriv. Ve, da se niti ne spominja, kaj točno se je na večer umora zgodilo. Čeprav Sonce popusti, mu Alice najame odvetnika, potem pa gre iskat ženo domorodca, katerega naj bi Sonce ubil.

Serija spremlja skupino mladih ljudi, ki iščejo dekleta in pri tem doživljajo številne pustolovščine.

Francoska serija za mlade ima 26 epizod.

V mestu La Rochelle Alex na svoj 18. rojstni dan spozna Alice. To je ljubezen na prvi pogled. Naslednji dan pa Alice izgine brez sledu. S pomočjo prijateljev, Eve in Lea, se Alex odloči, da jo bo našel. Iskanje jih pripelje v Novo Kaledonijo, otočje v Tihem oceanu. S tem pa se tudi začnejo številne pustolovščine naših junakov.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2011
10:30
Mentalna blokada
Družinski, 2. sezona, 6. del
Izvirnik: Mental Block
Režija: Michael Kennedy
Igrajo: Justin Bradley, Alexina Cowan, Brittany Drisdelle, Stefano Faustini, Tod Fennell, Johnny Griffin
Ocena IMDb: 6,9/10

Donovan na testu dobi negativno oceno, grozi mu popravni izpit, zato se odloči usesti za knjigo. Njegov razpored učenja in spanja pa bo zmotil Ira, ki ima drugačno metodo učenja - gradivo namreč prepeva na ves glas.

V seriji bomo spremljali vzpone in padce v življenju najstnika Donovana Mackaya, videli pa bomo tudi, kako funkcionira njegovo življenje.

Vsaka epizoda serije prikazuje en dan v Donovanovem življenju. Njegova skrivnostna 'možganska' ekipa raziskuje, kako bi Donovanu olajšali prehod skozi adolescenco, vendar niti ena njihova ideja ne gre po načrtu, ampak po navadi nastane kaos. Gledalci bodo imeli priložnost videti, kako delujejo Donovanovi možgani, kjer živijo štirje člani njegove ekipe možganskih specialcev. Sparks, Maynard, Skipper in R. J. nadzorujejo vsak trenutek v življenju našega junaka. Priča pa bomo tudi številnim različnim odnosom s prijatelji, učitelji in starši, ki imajo pomembno vlogo v otrokovem življenju.

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
11:05
Pozitivno
Režija: Monika Štengl

Pozitivno je oddaja verskega programa, mozaični magazin, ki vsebuje več prispevkov ter pogovor z gostom.

Oddaja je namenjena mladim, družini in aktivnemu prebivalstvu.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
11:35
Agatha Christie: Poirot
Drama, 3. sezona, 11. del
Izvirnik: Agatha Christie's Poirot
Režija: Edward Bennett
Igrajo: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker
Ocena IMDb: 8,6/10

Hastings gre v lov na jerebice, ki pa se konča tragično, ko Archie Havering preveč zamahne s puško. Potrta druščina se razide, zvečer pa skrivnostna oseba vstopi v lovsko kočo Rogerja Haveringa in ga ubije. Visoka temperatura Poirota položi v posteljo, a navkljub bolezni začne lov za hladnokrvnim morilcem.

V 3. sezoni serije spremljamo slavnega belgijskega detektiva Poirota, ki rešuje nenavadne umore.

Belgijski detektiv Poirot bo najokrutnejše umore reševal na eksotičnih lokacijah od Anglije do Sredozemlja, pri tem pa bo uporabil svoj edinstveni preiskovalni talent, da bi prelisičil morilce, ugrabitelje, zarotnike, tatove in izdajalce.

Vlogo Poirota bo tudi tokrat prevzel David Suchet, v seriji pa bodo nastopili še: Hugh Fraser (Arthur Hastings), Philip Jackson (James Japp), Pauline Moran (Felicity Lemon), Zoë Wannamaker (Ariadne Oliver), David Yelland (George) in drugi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1991
12:35
Skrita zgodovina britanskega vrta
1. del
Izvirnik: The Secret History of the British Garden

Vrtnar in strokovnjak za hortikulturo svetovnega kova Monty Don bo podrobno raziskoval skrivnosti tipičnih britanskih vrtov in razkril, kako so se razvijali v zadnjih 400 letih. Od kraljevskih palač iz 17. stoletja do ladijskih domov v 20. stoletju - številni svetovno znani vrti in parki so nastali v Združenem Kraljestvu. Spremljajte Montyja Dona, ki bo v dnevnikih, pismih in umetniških delih iskal odkritja o razvoju pokrajine te dežele.

Vrtnar in strokovnjak za hortikulturo svetovnega kova Monty Don bo tokrat raziskoval zgodbe, povezane s štirimi najpomembnejšimi britanskimi vrtovi.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
13:35
Blagoslovljen
Drama
Izvirnik: Blessed
Režija: Mark Aldridge
Igrajo: James Nesbitt, Natascha McElhone, Gary Lewis, Lil Woods
Ocena IMDb: 6,3/10

Drama o tragediji in upanju; moški, ki je izgubil vse, spozna deklico, ki je tako kot on ostala sama.

Peter je imel vse: ženo, ki jo je ljubil in dve prečudoviti hčerki. V poslu je bil uspešen, bil je borzni posrednik, ki je izredno dobro obvladal predvidevanje gibanje cen delnic. V nekem trenutku pa je izgubil družino in življenje je zanj izgubilo smisel. Zaposlil se je kot svetilničar. Po tragediji ni spregovoril niti besede več. Nekega dne morje na obalo prinese čoln z desetletno Charlotte, ki je očitno preživela brodolom. Charlotte je zelo pametna in zrela za svoja leta; Petra prosi, naj jo ne preda oblastem, dokler se njen oče ne vrne. Tako čaka pri Petru na novice o očetu, vendar se izkaže, da brodoloma ni nihče preživel ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
14:55
Hit dneva
Glasbeni
Izvirnik: Hit dana

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
15:05
Prostor pod soncem: Zimsko sonce: Gran Canaria
4. sezona, 33. del
Izvirnik: A place in the sun: A winter Sun: Gran Canaria
Režija: Edward Simpson
Igrajo: Jasmine Harman, Jonnie Irwin, Susie Verrico, Jules Wheeler, Graham Winston-Peters, Amanda Lamb
Ocena IMDb: 7,2/10

Današnja kupca Terry Windle in Julia Lenhart iz Bedfordshira v bližnji prihodnosti načrtujeta upokojitev, zato želita pobegniti stran od temačnih britanskih zim in uživati v bolj aktivnem načinu življenja.

Četrta sezona oddaje, v kateri voditelji pomagajo ljudem pri odločitvi, ali naj sanjski dom najdejo v drugem kraju v domovini ali v tujini.

Voditelji oddaje parom, ki iščejo nepremičnino v tujini, svetujejo in jim dajo na voljo nekaj možnosti. Ob koncu vsake epizode se par odloči za nepremičnino, ki jima je bila najbolj všeč.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
16:00
Regionalni dnevnik
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
16:45
Sprehod po Galiciji
Dokumentarni
Izvirnik: Un paseo por Galicia

Dokumentarni film o španski pokrajini Galiciji.

Dokumentarni film o španski pokrajini Galiciji nam razkriva njeno zgodovino, kulturo, plaže, gastronomijo, Pot svetega Jakoba … S pomočjo posnetkov iz zraka spoznamo doslej še neodkrite lepote.

Država: Španija
Jezik: Španščina
17:40
Gorski zdravnik
Drama, 10. sezona, 12. del
Izvirnik: Der Bergdoktor
Režija: Dirk Pientka
Igrajo: Hans Sigl, Heiko Ruprecht, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Siegfried Rauch, Natalie O'Hara
Ocena IMDb: 6/10

Strastni astrofizik Thomas Mannfeld bi preostali čas želel preživeti z ljubeznijo Liso, ona pa ne more sprejeti dejstva, da ga bo izgubila. Nato pa Lisa zaradi prometne nesreče izgubi spomin na minulo leto s Thomasom. Preseli se k staršema, saj je Thomas zanjo tujec. Thomasovo zdravstveno stanje se hitro slabša.

Serija predstavlja pustolovščine zdravnika in gorskega reševalca v idiličnih krajih avstrijskih Alp.

Spremljamo dogodivščine tirolskega zdravnika, dr. Martina Gruberja, ki je 15 let v New Yorku delal kot kirurg, nato pa prišel domov v Ellmau na mamin rojstni dan. A podeželje ni tako lagodno in mirno, kot se ga spominja. Soočiti se mora s smrtjo svakinje Sonje, ki je bila tudi njegova prva ljubezen, ter nepričakovanim odkritjem, da ima hčer. Zaradi spleta okoliščin se odloči, da bo prevzel ordinacijo ostarelega zdravnika dr. Melchingerja in skupaj z bratom Hansom pomagal pri reševanju tveganih nesreč v bližnjih gorah.

Država: Avstrija
Jezik: Nemščina
Leto: 2008
18:25
Glasbeni spoti
Glasbeni
Izvirnik: Glazbeni spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
18:55
Nogomet: Rijeka - Austria Dunaj, Evropska liga
Športni (v živo)
Izvirnik: Nogomet, Europska liga: Rijeka - Austria Beč, prijenos

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
21:15
Butler
Biografija
Izvirnik: The Butler
Režija: Lee Daniels
Igrajo: Forest Whitaker, David Banner, Michael Rainey Jr., LaJessie Smith, Mariah Carey, Alex Pettyfer
Ocena IMDb: 7,2/10

Osupljiva zgodba butlerja Cecila Gainesa, ki je v Beli hiši več kot tri desetletja stregel sedmim ameriškim predsednikom.

Piše se leto 1926, ko temnopolti mladenič, Cecil Gaines po imenu, v želji po boljšem življenju pobegne z ameriškega juga. Na težavnem in dolgotrajnem popotovanju proti severu pridobi dragocene izkušnje, zaradi katerih se mu ponudi življenjska priložnost - služba butlerja v Beli hiši. Tam je priča dogajanju v ovalni pisarni in tako nam film skozi oči družine Gaines prikazuje spremembe v ameriški politiki in odnosih med rasami po drugi svetovni vojni: od atentata na Johna F. Kennedyja in Martina Luthra Kinga preko gibanja Črnih panterjev do vojne v Vietnamu in afere Watergate. Cecil izkusi posledice teh dogodkov, kot uslužbenec in tudi kot družinski človek. Toda predanost predsedniški družini sproži nesoglasja v njegovi družini, odtujenost in nestrinjanje z drugače mislečim sinom, ki je pristaš radikalnih akcij v boju za pravice temnopoltih …

Navdih za odlično biografsko dramo je režiser Lee Daniels dobil v članku o butlerju Eugenu Allenu, ki ga je leta 2008 v Washington Postu objavil Wil Haygood. Za sodelovanje v filmu o vztrajnosti posameznika in razvoju naroda, ki se gleda kot hiter presek skozi ameriško povojno zgodovino, mu je uspelo prepričati izjemno pestro zvezdniško zasedbo; od Oprah Winfrey in Foresta Whitakerja v glavnih vlogah do zanimivo zasedenih epizodnih vlog, v katerih blestijo Robin Williams, Mariah Carey, Vanessa Redgrave in Lenny Kravitz.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
23:27
Nogomet: povzetki, Evropska liga
Informativni
Izvirnik: Nogomet, Europska liga - sažeci

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
23:52
Barabe in princese
Humor, 5. sezona, 21. del
Izvirnik: Bitange i princeze
Režija: Goran Kulenovic
Igrajo: Hrvoje Keckes, Rene Bitorajac, Mila Elegović, Dražen Čuček, Tarik Filipovic, Predrag 'Predjo' Vusović
Ocena IMDb: 8,5/10

Nekega mirnega jutra v Pubu bo idilo porušil obisk Specialnih enot za lahke droge, vodi pa jih inšpektor Horacij Kanić. Prisotne obvesti, da je nekdo v Pubu v stranišču kadil marihuano. Armando, Robi, Saša Erotoman, Teo in Lucija zanikajo obtožbe, vendar se z lažmi kmalu zapletejo.

Mladim ljudem je usoda namenila, da postanejo sosedje.

Peta sezona spremlja napeto situacijo, povezano s konfliktom med Slovenijo in Hrvaško, ter prinaša novice z bojne črte.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2010