TV sporedi

TV spored - HTV 2

Oglejte si TV spored na enem mestu...

HTV 2
TV spored za HTV 2

spored za datum: 24.09.2018
00:10
Charlatan Magnifique
Biografija
Režija: Maja Pavlin
Igrajo: Roberto Magnifico, Aleksander Pesut-Shatzi, Barbara Pesut, Marko Miladinović, Rambo Amadeus, Jonas Žnidaršič
Ocena IMDb: 7,4/10

Film Charlatan Magnifique je zabaven preplet odlične glasbe, spontanih situacij in komentarjev ključnih akterjev v Magnificovem življenju.

Roberta Pešuta, ki deluje in ustvarja pod psevdonimom Magnifico, poznamo kot glasbenika in avtorja hitov, ki s premišljenimi in enostavnimi besedili na humoren, a luciden način osvajajo množice z vsebino, ki velikokrat odstira tabuje in razbija predsodke.

V filmu se boste sprehodili skozi Magnificovo bogato, razgibano in uspešno kariero – od konca 80-ih, ko je svojo glasbeno pot začel z zasedbo U'REDU, prek solo kariere, v kateri so nastali mnogi hiti, kot so 24.000 bacci, Kdo je Čefur, Halo gospodična, Silvija in številne druge, pa vse do podpisa pogodbe z multinacionalko Sony, svetovnega uspeha s skladbo Hir Aj Kam Hir Aj Go in ustvarjanja filmske glasbe, ki v Srbiji s filmom Montevideo, Bog te video dosega himnični status. Magnificovo popularnost na Balkanu nam v dokumentarcu med drugim pomagata razumeti njegova velika prijatelja – glasbenik in filozof Rambo Amadeus ter igralec in režiser najbolj gledanega srbskega filma zadnjih 20 let Dragan Bjelogrlić.

Avtorica, scenaristka in režiserka dokumentarnega portreta Charlatan Magnifique je Maja Pavlin, ki o dokumentarcu pravi: »Gre za portret slovenskega glasbenika svetovnega kova. Predvsem je to film o človeku, ki čuti, verjame, zaupa in si upa … brez mej. Je film o načelih in vrednotah, za katere se zdi, da izginjajo, v svetu zabave in ˝show biznisa˝ pa jih pregovorno ni, o prijateljstvu in ljubezni ter o zdravi logiki v življenju, ki je lahko zabavno in lepo kljub vzponom in padcem, ki jih to prinaša, ali prav zaradi njih.«

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2016
01:35
Simpsonovi
Humor, 26. sezona, 4. del
Izvirnik: The Simpsons
Režija: Mike B. Anderson
Igrajo: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria
Ocena IMDb: 8,7/10

Noč čarovnic. Bart in Lisa se znajdeta v paralelnem demonskem svetu, ko Bart na glas prebere niz aramejskih simbolov, ki jih je našel pod klopjo. Moeva peklenska ekipa razpade, ko se Dum (Homer) zaljubi v dekle (Marge).

Serija je satira na vse poglede življenja povprečne ameriške družine, kulture, družbe in celo iz televizije same.

Simpsonovi (izvirno angleško The Simpsons) je najdlje trajajoča risana televizijska nanizanka in situacijsko-komična nanizanka v televizijski zgodovini ZDA, začeli so jo predvajati že 17. decembra 1989.

Oče Homer dela kot inšpektor za varnost pri delu v mestni jedrski elektrarni, mati Marge je varuhinja družinskega miru, Bart je razposajen in poreden 10-letnik, Lisa je 8-letna inteligentna glasbenica. Najmlajši v družini je ime Maggie ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2005
02:05
Nočni glasbeni program - spoti
Glasbeni
Izvirnik: Noćni glazbeni program - spotovi

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
05:00
Peti dan
Pogovorna oddaja
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2013
06:00
Beseda in življenje
Kulturni
Izvirnik: Riječ i život

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
06:32
Pika Nogavička
Risani, 6. del
Izvirnik: Pippi Longstocking
Režija: Paul Riley
Igrajo: Melissa Altro, Richard Binsley, Noah Reid, Olivia Garratt, Len Carlson, Wayne Robson
Ocena IMDb: 5,9/10

Spremljali bomo dogodivščine Pike Nogavičke in njenih prijateljev.

Država: Kanada
Jezik: Hrvaščina
Leto: 1998
07:00
Juhuhu
Družinski
Oddaja Juhuhu je namenjena otrokom, mlajšim in starejšim, saj vsebuje nove oddaje, serije, risanke in druge zabavne vsebine.

Drugi program predvaja program za najmlajše, celo 120 minut različnih vsebin za predšolske in šolske otroke. Vsako jutro bodo najmlajši od 7. do 8. ure lahko uživali v domačih in tujih serijah, medtem ko je program od 8. do 9. ure namenjen vsem, ki so stari sedem let in več.

Od 7. do 8. ure lahko predšolski otroci gledajo nove epizode Tv vrtca, se družijo z Mijo in Zizem, Ronijem in Jurom, Krtkom in Ptičem. Slavna Danica jim bo predstavila nove animirane prijatelje, manjkali pa ne bodo niti Vedranovi velikani, Skrivni dnevnik račke Matilde, risanke Nodi, Mali rdeči traktor, Blebetajoči pujsek in mnoge druge.

Na vrsto pa bodo prišli tudi malo starejši otroci, in sicer od 8. do 9. ure. Ogledali si bodo lahko Laboratorij na koncu vesolja, Čarobno ploščo, EBU filme in še veliko več.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
08:30
Risanka
Risani
Izvirnik: Crtani film

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
09:00
Risanka
Risani
Izvirnik: Crtani film

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
09:30
Serija za otroke
Izvirnik: Igrana serija za djecu

Jezik: Angleščina
10:00
Serija za otroke
Izvirnik: Igrana serija

Jezik: Angleščina
10:30
Å olska ura
Družinski
Izvirnik: Å kolski sat
Režija: Siniša Bajt
Igrajo: Dunja Fajdic, Amanda Prenkaj, Ivan Planinic, Iva Kardum, Zlata Mück
Ocena IMDb: 8,3/10

HTV nadaljuje s ciklusom oddaj "Å olska ura", ki se predvaja od ponedeljka do petka na II. programu.

Oddaje so namenjene otrokom in mladini, ki obiskujejo OŠ. Trajajo 45 minut, teme, ki se v oddaji pojavljajo, pa so zanimive za vse generacije mladine, saj so aktualne v vsakodnevnem življenju. V oddaji sodelujejo otroci in strokovnjaki.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2012
11:05
Sedi, odlično!
Izvirnik: Sjedni, odličan!

Oddaja je posvečena učiteljem in profesorjem, vsaka epizoda pa prinaša tri zgodbe, ki bodo gledalcem približale življenja učiteljev in profesorjev.

Tudi tokrat si bomo ogledali tri zgodbe hrvaških učiteljev.

'Sedi, odlično!' je nova informativno-dokumentarna oddaja, ki jo bomo ob sobotah popoldne gledali dvakrat na mesec; urednica oddaje je Sunčica Findak. V oddaji bomo izvedeli, s čim se učitelji in profesorji ukvarjajo v prostem času, kaj jih zanima in kako s svojimi hobiji vplivajo na svoje učence.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
11:35
McLeodove hčerke
Drama, 4. sezona, 2. del
Izvirnik: McLeod's Daughters (4B)
Režija: Richard Jasek
Igrajo: Aaron Jeffery, Rachael Carpani, Simmone Mackinnon, Bridie Carter, Myles Pollard, Michala Banas
Ocena IMDb: 7,2/10

Tess se vznemiri, ko ugotovi, da jo Stevie pri igri pokra povsem razkrije. Alex in Nick imata finančne težave, Terry pa ostane brez službe.

Avstralska nadaljevanka o pogumnih ženskah, ki vodijo družinsko farmo, o njihovem vsakdanu, težavah in ljubeznih.

Jack McLeod, ki mu je na porodu drugega otroka umrla žena, ostane sam s hčerko Claire. Poroči se z mestnim dekletom Ruth Silverman, dobita hčerko Tess. Ruth in Tess kmalu odideta s farme nazaj v mesto.

Dvajset let pozneje, po nenadni Jackovi smrti, hčerki podedujeta posestvo. Tess, ki ji je nedavno umrla mama, se vrne na Drover's Run.

Sestrama Claire in Tess pomagata gospodinja Meg Fountain, njena hčerka Jodi ter dekle iz soseščine Becky.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
12:25
Skrivnosti poletnih sladic Lyndey Milan
Kulinarika, 2. del
Izvirnik: Lyndey Milan's Summer baking secrets

V tokratni epizodi bomo opazovali pripravo dveh čudovitih tort - Lyndey bo eno pripravila brez obliva, ki je primerna za vse priložnosti, druga pa je sladoledna torta s zapečenim snegom. Poleg tega bo Lyndey pripravila še slivovo torto z mandlji in zavitek iz listnatega testa, polnjen z gobami, ki ga lahko postrežemo kot predjed ali glavno vegetarijansko jed.

V kulinarični seriji spremljalo Lyndey Milan pri pripravi senzacionalnih in okusnih sladic.

Ta kulinarična serija je prepolna okusnih in senzacionalno pripravljenih slaščic, kot so prelepe torte za posebne priložnosti, pite, peciva in kruh. Z nasveti Lyndey Milan bo vse, kar boste pripravili, popolno. Njena hrana odraža avstralsko poletje, prežeto z veseljem in živahnostjo. Lyndey bo gledalcem ponudila nasvete, kako prihraniti čas, zaupala bo skrivnosti priprave in odprla okno v svoje zasebno življenje.

Država: Avstralija
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
12:50
Cesarica - hit leta
Glasbeni
Izvirnik: Cesarica - hit godine

Podelitev nagrade za hit leta Cesarica, nove glasbene nagrade po izboru občinstva. Prireditev v Splitu vodita Iva Šulentić in Duško Ćurlić.

Občinstvo je v minulih dveh mesecih med 40 skladbami izbralo 12 finalistov, ena pesem pa bo izbrana kot hit leta in bo prejela nagrado Cesarica. Nagrada je dobila ime po istoimenski pesmi, nagrajeni s kar štirimi nagradami porin.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
12:53
Svet vrtnarjev
Informativni, 5. sezona, 25. del
Izvirnik: Gardeners' World
Režija: Mark Flowers
Igrajo: Monty Don, Carol Klein, Joe Swift, Rachel de Thame, Alan Titchmarsh, Alys Fowler
Ocena IMDb: 8/10

S prihodom jeseni ima Monty Don veliko dela v Longmeadowu. Joe Swift pa bo iskal najlepše vrtne parcele, zato bo obiskal tropski raj v Runcornu.

Serijo sestavljajo ideje in nasveti, ki bodo pomagali vrtnarjem od vsepovsod, da si ustvarijo sanjski vrt.

Če imate zunanji prostor v obliki parcele ali pa vrta in nekaj navdušenja, potem je to oddaja za vas. Oddaja deluje kot vodič po letnih časih, pri tem pa uči, katera dela je treba na vrtu takrat postoriti. Nudi tudi podrobnejše informacije o rastlinah, o tem, kako vzgajati grmovje, cvetje, zelenjavo in sadje, izvedeli pa boste tudi, kako prihraniti pri sejanju in z recikliranjem.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1969
13:27
Rešitev za hčerko
Kriminalka
Izvirnik: My Daughter Must Live
Režija: John L'Ecuyer
Igrajo: Joelle Carter, Madeleine Martin, Paul Popowich, Sergio Di Zio, Kyle Mac, Rachel Wilson
Ocena IMDb: 5,3/10

Zgodba o ženski in njeni hčerki, ki nujno potrebuje transplantacijo jeter.

Katie O'Malley (M. Martin) je običajna 17-letnica; ukvarja se s plesom, včasih jezi starše ... Vedno bolj pogosto pa je utrujena in preiskave pokažejo, da gre za infekcijo jeter, ki je zdravniki ne morejo pozdraviti. Edina rešitev je presaditev jeter. Oba starša, Ragen (J. Carter) in Hugh (P. Popowich) se testirata, vendar se izkaže, da nihče od njiju ni primeren darovalec. DNK testiranje pa razkrije tudi, da Hugh ni Katiejin biološki oče. Ragen se o tem ni niti sanjalo, se pa spomni, da je, po sporu s Hughom, preživela le eno noč s fantom iz srednje šole, Danom (S. di Zio). Zato se odpravi poiskati Katiejinega biološkega očeta, preden bo prepozno. Dan pa je pred leti spremenil identiteto ...

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
14:52
Cesarica - hit leta
Glasbeni
Izvirnik: Cesarica - hit godine

Podelitev nagrade za hit leta Cesarica, nove glasbene nagrade po izboru občinstva. Prireditev v Splitu vodita Iva Šulentić in Duško Ćurlić.

Občinstvo je v minulih dveh mesecih med 40 skladbami izbralo 12 finalistov, ena pesem pa bo izbrana kot hit leta in bo prejela nagrado Cesarica. Nagrada je dobila ime po istoimenski pesmi, nagrajeni s kar štirimi nagradami porin.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
15:00
Mejne reke: Odra, od izvira do izliva
Dokumentarni, 3. del
Izvirnik: Grenzflüsse: Die Oder - Von der Quelle bis zur Mündung

Odra je nemško-poljska reka, ki oblikuje amazonsko pokrajino v spodnjem toku. Je med zadnjimi neokrnjenimi rekami v osrčju Evrope.

V tridelni dokumentarni seriji bomo spoznali tri tekoče meje znotraj Evrope - Odro, Prut in Tano.

V tridelni dokumentarni seriji bomo spoznali tri tekoče meje znotraj Evrope - Odro, Prut in Tano. V tej dokumentarni seriji bomo mejne reke spremljali od izvira do izliva, raziskovali bomo njihovo njihovo burno preteklost in sedanjost, njihove tokove, pa tudi čudovite pokrajine, ki jih oblikujejo. Mejne reke sicer razmejujejo, a tudi povezujejo ljudi, narode in kulture.

Jezik: Nemščina
Leto: 2016
16:00
Regionalni dnevnik
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
16:40
Cesarica - hit leta
Glasbeni
Izvirnik: Cesarica - hit godine

Podelitev nagrade za hit leta Cesarica, nove glasbene nagrade po izboru občinstva. Prireditev v Splitu vodita Iva Šulentić in Duško Ćurlić.

Občinstvo je v minulih dveh mesecih med 40 skladbami izbralo 12 finalistov, ena pesem pa bo izbrana kot hit leta in bo prejela nagrado Cesarica. Nagrada je dobila ime po istoimenski pesmi, nagrajeni s kar štirimi nagradami porin.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
16:45
Divja Nova Zelandija: Sam sredi oceana
1. del (ponovitev)
Izvirnik: Wild New Zealand

Živalski svet je bil na Novi Zelandiji izoliran že v obdobju dinozavrov in tudi ostal je prepuščen samemu sebi, zato so posledice nepričakovane. V gozdovih še vedno prežijo plenilci iz obdobja jure. Hkrati je to območje eno izmed geološko najbolj aktivnih na svetu. Od kivijev do njihovih velikanskih jajc do gozdnih pingvinov in ovčarskih psov, ki se vozijo v helikopterjih - ta epizoda vam bo razkrila neverjetne živali in ljudi, ki se morajo spopadati z izzivi prekrasnega, vendar neizprosnega področja.

Novo Zelandijo mnogi doživljajo kot čaroben kraj na drugem koncu sveta, a njeno spektakularno naravo so oblikovale najbolj uničujoče sile na planetu.

Novozelandski otoki so bili 80 milijonov let izolirani od preostalega sveta, zato se je življenje tam razvijalo v precej nenavadni smeri. Odkrijte nepričakovano zgodbo o tej prekrasni, a skrivnostni deželi.

Jezik: Angleščina
17:35
Auto Market Magazin
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
18:05
Cesarica - hit leta
Glasbeni
Izvirnik: Cesarica - hit godine

Podelitev nagrade za hit leta Cesarica, nove glasbene nagrade po izboru občinstva. Prireditev v Splitu vodita Iva Šulentić in Duško Ćurlić.

Občinstvo je v minulih dveh mesecih med 40 skladbami izbralo 12 finalistov, ena pesem pa bo izbrana kot hit leta in bo prejela nagrado Cesarica. Nagrada je dobila ime po istoimenski pesmi, nagrajeni s kar štirimi nagradami porin.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2017
18:08
Dokumentarna oddaja
Izvirnik: Dokumentarna emisija

Jezik: Hrvaščina
18:20
TV Bingo
Zabava
Na male zaslone se vrača priljubljena igra števil s šarmantnima voditeljema Mirno Maras Batinić in Duškom Ćurlićem.

Vsak ponedeljek je vaša priložnost za velike dobitke.

Poleg dobro znanih iger Bingo 15 do 90, Bingo 24 do 75 in Bingo Plus bodo gledalce vsak teden zabavali tudi izvajalci hrvaške glasbene scene. Oddajo vodita Mirna Maras Batinić in Duško Ćurlić.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
19:00
Nove dogodivščine Lucky Luka
Risani, 22. del
Izvirnik: Les nouvelles aventures de Lucky Luke
Režija: Olivier Jean Marie
Igrajo: Antoine de Caunes, Bernard Alane, Eric Legrand, Francis Perrin
Ocena IMDb: 6,9/10

Vsaj heroj mora imeti nasprotnika in Lucky Luke jih ima Å¡tiri - brate Dalton.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2001
19:30
POPROCK.HR
Glasbeni
Glasbena oddaja.

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
20:05
Stadion
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
20:30
Najboljše FIFA nogometne nagrade
Reportaža (v živo)
Izvirnik: The Best FIFA Football Awards

Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
22:00
Stadion
Informativni
Država: Hrvaška
Jezik: Hrvaščina
Leto: 2018
22:35
Domovina
Drama, 6. sezona, 8. del
Izvirnik: Homeland
Režija: Lesli Linka Glatter
Igrajo: Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Morena Baccarin, Jackson Pace
Ocena IMDb: 8,4/10

Saul poskuša Javadiju dogovoriti sestanek z Elizabeth Keane, da bi dobil politični azil v zameno za pričanje o iranskem nuklearnem programu. Javadi ima namreč dokaz, da Mossad dela z Darom, da bi bodočo predsednico prepričal o tem, da Iran vodi vzporedni nuklearni program v Severni Koreji.

Akcijsko pustolovska drama, ki temelji na izraelski seriji Prisoners of War.

Agentka CIA Carrie Mathison je strokovnjakinja v svojem poslu, kljub temu da je bipolarna in zato nepredvidljiva. S pomočjo dolgoletnega mentorja Saula Berensona Carrie neustrašno razkriva nevarnosti, pri čemer tvega osebno počutje in svoj razum.

Šesta sezona se nadaljuje nekaj mesecev po zatrtem terorističnem napadu v Berlinu iz pete sezone, Carrie Mathison pa se je preselila v New York. Dela pri fundaciji, ki omogoča pomoč muslimanski skupnosti v ZDA. 6. sezona se bo ukvarjala s posledicami predsedniških volitev v ZDA. To je nenavaden čas tranzicije, ko je vlada polna skrbi in tekmujočih interesov. Novo predsednico v Domovini bo igrala Elizabeth Marvel iz serije Hiša iz kart.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
23:30
Rešitev za hčerko
Kriminalka
Izvirnik: My Daughter Must Live
Režija: John L'Ecuyer
Igrajo: Joelle Carter, Madeleine Martin, Paul Popowich, Sergio Di Zio, Kyle Mac, Rachel Wilson
Ocena IMDb: 5,3/10

Zgodba o ženski in njeni hčerki, ki nujno potrebuje transplantacijo jeter.

Katie O'Malley (M. Martin) je običajna 17-letnica; ukvarja se s plesom, včasih jezi starše ... Vedno bolj pogosto pa je utrujena in preiskave pokažejo, da gre za infekcijo jeter, ki je zdravniki ne morejo pozdraviti. Edina rešitev je presaditev jeter. Oba starša, Ragen (J. Carter) in Hugh (P. Popowich) se testirata, vendar se izkaže, da nihče od njiju ni primeren darovalec. DNK testiranje pa razkrije tudi, da Hugh ni Katiejin biološki oče. Ragen se o tem ni niti sanjalo, se pa spomni, da je, po sporu s Hughom, preživela le eno noč s fantom iz srednje šole, Danom (S. di Zio). Zato se odpravi poiskati Katiejinega biološkega očeta, preden bo prepozno. Dan pa je pred leti spremenil identiteto ...

Država: Kanada
Jezik: Angleščina
Leto: 2014