TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 04.03.2017
01:35
Skriti obraz
Drama
Izvirnik: La cara oculta
Režija: Andrés Baiz
Igrajo: Quim Gutiérrez, Martina García, María Soledad Rodríguez, Jose Luis Garcia, Marcela Mar, Humberto Dorado
Ocena IMDb: 7,4/10

Mladi dirigent Andres prejme posnetek, v katerem mu njegovo dekle Belen pove, da ga zapušča, nato pa skrivnostno izgine.

Prizadeti Andres se zaplete s Fabiano, žensko, ki jo sreča v baru. Ko se izkaže, da je Belen izginila, policija sumi, da je v njeno izginotje vpleten prav Andres, toda resnica je drugačna. Belen, ki je bila ljubosumna na eno izmed violinistk v Andresovem orkestru, se je odločila skriti v skrivni sobi v njuni hiši, da bi prek njegovega odziva na njeno izginotje preverila, če jo Andres resnično ljubi. Zaplete se, ko Belen odkrije, da je izgubila ključ, s katerim bi lahko odklenila sobo, v kateri je zdaj zaklenjena.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2011
03:15
Pastirci
Drama
Režija: France Štiglic
Igrajo: Miha Levstek, Demeter Bitenc, Andrej Čevka, Bogo Ropotar, Marija Hozjan, Tone Kuntner
Ocena IMDb: 6,9/10

Film govori o hribovskih pastirjih, ki med vsakodnevno pašo ovac doživljajo radosti in tegobe odraščanja.

Pastirci se soočajo z mnogimi težavami. Blaže se ujame v past za lisice, Terezka pa povzroči spor med Lenartom in Ferjančem. Lenart med kopanjem ostane brez hlač, zato Ferjanču nareže vrv na gugalnici nad prepadom. Bo njegova otroška maščevalnost usodna?

Pastirci so posneti po literarni predlogi Franceta Bevka.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 1973
04:40
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
06:15
Izlet
Kratki
Režija: Nejc Gazvoda
Igrajo: Luka Cimpric, Jure Henigman, Nina Rakovec
Ocena IMDb: 6,5/10

Trije mladi prijatelji se odpravijo na morje, na nekaj dnevni izlet, kot so to počeli že v srednji šoli.

Gregor je vojak, ki je prišel na dopust iz misije v tujini, Živa je živahno dekle, ki čuti do Gregorja več, kot si dovoli priznati, Andrej pa je njun najboljši prijatelj, ki z ostrim jezikom napada svet okoli sebe, da bi prikril dejstvo, da je osamljen in nerazumljen. Na prvi pogled sicer navaden izlet postavi na kocko njihovo prijateljstvo, hkrati pa film skozi življenjske dialoge in situacije pove zgodbo o iščoči se generaciji, ki ne najde svojega mesta v razdrobljenem svetu dandanašnjika.

Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2011
07:45
Neprijetna resnica
Dokumentarni
Izvirnik: An Inconvenient Truth
Režija: Davis Guggenheim
Igrajo: Al Gore
Ocena IMDb: 7,5/10

Neprijetna resnica je dokumentarni film o propadanju našega planeta.

Film prikazuje neprijetno resnico o globalnem segrevanju zemeljskega ozračja, ki ima že sedaj katastrofalne posledice. Kaj nas šele čaka v prihodnosti? Film spremlja predavanja bivšega ameriškega podpredsednika Ala Gora, ki je imel na to tematiko že več kot tisoč predstavitev po Ameriki in drugod. Podatki, ki jih izvemo, so naravnost šokantni. Vedno bližje smo točki, ko ne bo možno storiti ničesar več za preprečevanje podnebnih sprememb. Zato moramo posamezniki in organizacije še danes temeljito spremeniti naš način obnašanja.

Film je bil nagrajen z Oskarjem za najboljši celovečerni dokumentarec, široka ekipa strokovnjakov iz vsega sveta, ki jo vodi Al Gore (v njej je tudi naša Lučka Bogataj) pa je dobila Nobelovo nagrado za mir.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
09:25
Dobri, zli, nenavadni
Akcija
Izvirnik: The Good, the Bad, the Weird
Režija: Jee-woon Kim
Igrajo: Kang-ho Song, Byung-hun Lee, Woo-sung Jung, Je-mun Yun, Seung-su Ryu, Young-chang Song
Ocena IMDb: 7,3/10

Mandžurija v času 2. svetovne vojne. Lovec na glave Do-wan je na sledi zloglasnemu roparju vlakov Tae-gooju.

Ko Tae-goo oropa vlak, poln japonskih častnikov, med plenom najde tudi zemljevid, ki vodi do zaklada iz časov dinastije Qing. Istočasno vlak napade tudi neizprosni morilec Chang-yi s svojimi pajdaši, ki namerava ubiti vsakogar, ki bi ogrozil njegov lov za zakladom. Ko že vse kaže, da bo Chang-yi umoril Tae-gooja, roparju na pomoč priskoči Do-won. Medtem pa se na lov za zakladom podajo tudi korejski uporniki in japonska vojska.

Država: Južna Koreja
Jezik: Korejščina
Leto: 2008
11:40
Lažna ugrabitev
Drama
Izvirnik: Run for the border
Režija: Matt Jones
Igrajo: Keith Bogart, Andy Buckley, Bryan Chafin, Charles Napier, Devon Odessa, Steven Chester Prince
Ocena IMDb: 6,2/10

Sarah je hči premožnega poslovneža, s katerim se ne razume najbolje. Ker ji ne pusti živeti tako, kot si želi, se dekle odloči za drastičen ukrep.

Sarah bi rada očeta obrala za zajeten kup denarja in končno zaživela svobodno življenje. Na pomoč pokliče prijatelja Michaela in Stana, s katerima skuje načrt ugrabitve. Kljub popolnemu načrtu, s katerim naj bi Michael in Stan za Saro od njenega očeta zahtevala tri milijone dolarjev, se vse ne izide po njihovih načrtih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1997
13:15
Katy Perry: Del mene
Dokumentarni
Izvirnik: Katy Perry: Part of me
Režija: Dan Cutforth
Igrajo: Katy Perry, Adam Marcello, Casey Hooper, Patrick Matera, Max Hart, Joshua Moreau
Ocena IMDb: 5,9/10

Dokumentarni prikaz beleži dogajanje v zakulisju življenja slavne pevke Katy Perry.

Katy Perry je bila deležna številnih glasbenih nagrad in nominacij; prejela je devet nominacij za grammyja in je bila po izboru glasbene revije Bilboard razglašena za žensko leta 2012. Prodala je 11 milijonov albumov ter 75 milijonov digitaliziranih skladb po vsem svetu. Je edina glasbenica, ki je bila na lestvici Hot 100 med prvimi desetimi kar 69 tednov zaporedoma. Katy Perry je živi dokaz, da lahko dosežeš vse s tem, da si tak, kakršen si. Dokumentarni prikaz beleži dogajanje v zakulisju življenja slavne pevke ter prinaša zabavne, razkošne, ganljive, navdihujoče, čarobne, strastne in iskrene zgodbe iz vsakdana najstniške vzornice.

Dokumentarec, ki prikazuje blišč in bedo življenja Katy Perry ter prinaša zabavne, razkošne, ganljive, navdihujoče, čarobne, strastne in iskrene zgodbe iz njenega vsakdana.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
15:00
Doma z Jeffom
Komedija
Izvirnik: Jeff, Who Lives at Home
Režija: Jay Duplass
Igrajo: Jason Segel, Ed Helms, Susan Sarandon, Judy Greer, Rae Dawn Chong, Steve Zissis
Ocena IMDb: 6,5/10

Jeff je odrasli lenuh, ki še vedno živi z materjo in večino časa kadi marihuano.

Jeff vsem razlaga, kako še vedno čaka na kakšen znak glede svoje usode. Njegov brat Pat je trgovec sredi krize srednjih let, ki si kljub negodovanju svoje soproge privošči nov športni avtomobil. Ko ga iz kletne sobe mati končno pošlje ven, bo leni Jeff morda končno našel svojo življenjsko usodo. Dan preživi s svojim bratom, ki premleva lastno prešuštniško življenje, medtem ko bo njuna mati morda prvič po smrti moža našla pravo ljubezen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
16:30
Scooby-Doo v cirkusu
Animacija
Izvirnik: Big Top Scooby-Doo
Režija: Ben Jones
Igrajo: Frank Welker, Mindy Cohn, Grey Griffin, Matthew Lillard, Jonny Rees, Maurice LaMarche
Ocena IMDb: 7/10

Scooby-Doo, Shaggy in ostala druščina prispejo v Atlantic City na sproščujoče počitnice. Seveda jih čaka nova dogodivščina.

Klovn Daphne, umetnik na trapezu Fred, človeška raketa Velma, mojster obročev Shaggy in neverjetni pes Scooby-Doo rešujejo cirkus. Veliko volkodlakov prestraši ekipo, saj se bojijo, da se bodo tudi oni spremenili v ta krvoločna bitja. Novi cirkusantje ponovijo svojo točko za Shaggyjev najljubši švedski bend, pošasti pa se še zadnjič vrnejo in začnejo razgrajati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
18:00
Sedem dni skomin
Romantični
Izvirnik: The Heartbreak Kid
Režija: Bobby Farrelly
Igrajo: Ben Stiller, Malin Akerman, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Rob Corddry, Carlos Mencia
Ocena IMDb: 5,8/10

Star skoraj 40 let, a še vedno neporočen, se Eddie sprašuje, če ni morda preveč izbirčen pri ženskah.

Pod vplivom svojega ostarelega očeta, ki se ima še vedno za kazanovo, se Eddie zaljubi v Lilo, ki mu spodnese tla pod nogami. Poln ljubezenskih hormonov jo na vrat na nos zasnubi in kmalu sledi poroka. Že na poti na medeno potovanje pa se začnejo njegove sanje spreminjati v nočno moro. Kot se izkaže, Lila ni le lepa kot princesa, temveč tudi na veliko preklinja in pričakuje seks, ki bi mu bil kos kvečjemu cirkusant. Ko prideta v hotel, se Eddie že močno sprašuje, s kom se je spustil v doživljenjsko zvezo. Takrat spozna Mirando, ki je vse, kar Lila ni. Ker se ji ne more upreti, se znajde v smešni situaciji, kjer lovi ravnotežje med dvema ženskama in le vprašanje časa je, kdaj bo padel.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
20:00
Beg pred možem
Triler
Izvirnik: Ticket Out
Režija: Doug Lodato
Igrajo: Ray Liotta, Alexandra Breckenridge, Colin Ford, Ciara Bond, Billy Burke, Scott Michael Campbell
Ocena IMDb: 4,7/10

Kljub dolgi zgodovini družinskega nasilja sodnik nasilnežu Dennisu vseeno odobri pravico do tedenskih obiskov otrok.

Ko Dennis zopet pokaže svojo temno stran, ima njegova žena Joselyn dovolj zlorabe. Z otrokoma se odloči pobegniti čim dlje od moža. Pri tem ji pomaga Jim, agent skrivne podzemne organizacije, ki žrtvam nasilja skuša nuditi možnost novega začetka. Toda zaradi kršitve sodne odločbe se jim za petami poleg Dennisa znajde tudi cela kopica zveznih agentov.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
21:35
Jaz, robot
Znanstvena fantastika
Izvirnik: I, Robot
Režija: Alex Proyas
Igrajo: Will Smith, Bridget Moynahan, Alan Tudyk, James Cromwell, Bruce Greenwood, Adrian Ricard
Ocena IMDb: 7,1/10

Navdih za film so ustvarjalci našli v znanstvenofantastičnem romanu Isaaca Asimova.

Dogajanje je postavljeno trideset let v prihodnost, ko so roboti že čisto običajen del človeškega vsakdana in ljudem pomagajo pri različnih opravilih. Ko se zgodi umor znanstvenika Alfreda Lanninga, ki dela za podjetje, kjer izdelujejo robote, primer začne preiskovati detektiv Del Spooner. Spooner robotov prav nič ne mara in sumi, da je eden od njih zagrešil umor, čeprav naj kaj takega ne bi bilo mogoče. Roboti so programirani po zakonu robotike, ki zapoveduje, da nikoli ne smejo škodovati človeku. Spooner ima le malo časa, da odkrije resnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
23:30
Rocky 2
Akcija
Režija: Sylvester Stallone
Igrajo: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith, Tony Burton
Ocena IMDb: 7,2/10

Rocky Balboa je po spopadu z Apollom Creedom postal svetovni prvak težke kategorije.

Mnogi Rockyja nestrpno pričakujejo v ringu, vendar se je Rocky zaradi težke poškodbe očesa odločil, da bo prenehal z boksom. Sedaj je poročen in z ženo Adrian pričakujeta prvega otroka. Vendar družinsko življenje predstavlja velike stroške, poleg tega so Creedovi pozivi k dvoboju čedalje glasnejši in žaljivi. Ponovni spopad je neizogiben.

Drugi film o bakserju Rockyju Balboi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1979