TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 10.04.2017
00:05
Načrt z napako
Komedija
Izvirnik: Scheme
Režija: Marcus Gautesen
Igrajo: Nathan Anderson, Brian Hooks, Andie Falconi, Bruce Weitz, Timothy Bottoms, Kamala Lopez
Ocena IMDb: 2,2/10

Ray, August in Martin so pripravljeni narediti karkoli za hiter zaslužek: od vsakodnevnega dajanja krvi do kraje pošte v iskanju mastnih čekov.

Potem ko najnovejši načrt treh prijateljev klavrno propade, po naključju preberejo pismo izpod rok katoliške šolarke Allison. Domislijo se nove zvijače, da bi Ray dekle zapeljal ter ju posnel v spalnici. Nato nameravajo s posnetkom od tabloidov iztržiti celo bogastvo. Vendar pa se Ray še pred tem v svojo žrtev zaljubi do ušes.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
01:50
Skriti obraz
Drama
Izvirnik: La cara oculta
Režija: Andrés Baiz
Igrajo: Quim Gutiérrez, Martina García, María Soledad Rodríguez, Jose Luis Garcia, Marcela Mar, Humberto Dorado
Ocena IMDb: 7,4/10

Mladi dirigent Andres prejme posnetek, v katerem mu njegovo dekle Belen pove, da ga zapušča, nato pa skrivnostno izgine.

Prizadeti Andres se zaplete s Fabiano, žensko, ki jo sreča v baru. Ko se izkaže, da je Belen izginila, policija sumi, da je v njeno izginotje vpleten prav Andres, toda resnica je drugačna. Belen, ki je bila ljubosumna na eno izmed violinistk v Andresovem orkestru, se je odločila skriti v skrivni sobi v njuni hiši, da bi prek njegovega odziva na njeno izginotje preverila, če jo Andres resnično ljubi. Zaplete se, ko Belen odkrije, da je izgubila ključ, s katerim bi lahko odklenila sobo, v kateri je zdaj zaklenjena.

Država: Španija
Jezik: Španščina
Leto: 2011
03:25
Starejše od Amerike
Drama
Izvirnik: Older Than America
Režija: Georgina Lightning
Igrajo: Georgina Lightning, Adam Beach, Tantoo Cardinal, Bradley Cooper, Glen Gould, Dan Harrison
Ocena IMDb: 5,6/10

Žensko indijanskega porekla začnejo mučiti nenavadne vizije o tragičnih dogodkih iz preteklosti, ki grozijo, da bodo končno prišli na plano.

Rain začne raziskovati resnico o grozodejstvih, ki so se dogajala v internatih s staroselskimi otroci. Odločena je, da bo razkrinkala katoliškega duhovnika, ki je njeno mamo označil za shizofrenično in ji hotel preprečiti, da bi izdala resnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
05:05
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
06:40
Neprijetna resnica
Dokumentarni
Izvirnik: An Inconvenient Truth
Režija: Davis Guggenheim
Igrajo: Al Gore
Ocena IMDb: 7,5/10

Neprijetna resnica je dokumentarni film o propadanju našega planeta.

Film prikazuje neprijetno resnico o globalnem segrevanju zemeljskega ozračja, ki ima že sedaj katastrofalne posledice. Kaj nas šele čaka v prihodnosti? Film spremlja predavanja bivšega ameriškega podpredsednika Ala Gora, ki je imel na to tematiko že več kot tisoč predstavitev po Ameriki in drugod. Podatki, ki jih izvemo, so naravnost šokantni. Vedno bližje smo točki, ko ne bo možno storiti ničesar več za preprečevanje podnebnih sprememb. Zato moramo posamezniki in organizacije še danes temeljito spremeniti naš način obnašanja.

Film je bil nagrajen z Oskarjem za najboljši celovečerni dokumentarec, široka ekipa strokovnjakov iz vsega sveta, ki jo vodi Al Gore (v njej je tudi naša Lučka Bogataj) pa je dobila Nobelovo nagrado za mir.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
08:15
Zvezdni prah
Fantazijski
Izvirnik: Stardust
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Ian McKellen, Bimbo Hart, Alastair MacIntosh, David Kelly, Ben Barnes, Kate Magowan
Ocena IMDb: 7,7/10

Mladi Tristan živi v vasici obdani z obzidjem, ki jo popolnoma loči od zunanjega sveta.

Da bi Tristan osvojil srce hladne lepotice Victorie, se odloči, da ji bo prinesel zvezdo, ki jo je videl pasti z neba. Pot ga vodi v nevarni svet izven domače vasice. Ko nazadnje le najde padlo zvezdo, Tristan spozna, da se je ta na Zemlji spremenila v prelepo dekle po imenu Yvaine. Toda Tristan ni edini, ki bi se je rad polastil. Tukaj so še štirje bratje modre krvi, ki upajo, da jim bo Yvaine prinesla pravico do kraljevega prestola, in zlobna čarovnica Lamia, ki išče ključ do večne mladosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
10:30
Filmska zvezda
Komedija
Izvirnik: Major movie star
Režija: Steve Miner
Igrajo: Jessica Simpson, Vivica A. Fox, Steve Guttenberg, Aimee Garcia, Olesya Rulin, Keiko Agena
Ocena IMDb: 4,3/10

Megan Valentine je razvajena filmska igralka, ki ji življenje krojijo drugi.

Megan vsi prevarajo in ko ostane brez prebite pare in brez fanta, se po naključju znajde pred vrati ameriške vojske, ki s privlačnim reklamnim spotom išče nove vojake. To je to, pomisli Megan, življenje moram prijeti v svoje roke. Toda ali je res pripravljena na strogo disciplino in naporne vojaške razmere? Takoj po prihodu v vojaško bazo Pendleton se Megan zave, da je storila napako, toda njen patriotizem kljub temu postaja vse močnejši.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
12:15
Hčerka najboljšega prijatelja
Komedija
Izvirnik: The oranges
Režija: Julian Farino
Igrajo: Alia Shawkat, Hugh Laurie, Oliver Platt, Allison Janney, Catherine Keener, Ian Helfer
Ocena IMDb: 5,9/10

V komediji o sosedskih družinah iz predmestja spremljamo Davida Walllinga in njegovo ženo Page, ki imata resne zakonske težave.

Ko se David zaljubi v mlado Nino, hčerko svojih sosedov Terryja in Carol Ostroff, ki se je po petih letih vrnila domov, se zdi, da njunega načetega zakona ni več možno popraviti. Novico o očetovi nezvestobi še najtežje prenaša hčerka Vanessa, ki je bila svoje čase Ninina najboljša prijateljica. Kako bo ljubezenski trikotnik vplival na obe družini?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
13:55
Poletje na čolnu
Drama
Izvirnik: Lakeboat
Režija: Joe Mantegna
Igrajo: Charles Durning, Peter Falk, Denis Leary, Robert Forster, J.J. Johnston, Tony Mamet
Ocena IMDb: 6,2/10

Dale je študent prestižne ameriške univerze, ki si čez poletje denar služi na tovorni ladji.

Daleove poetične predstave o življenju na morju se nekako ne uresničijo, ko se sooči z vsega naveličano posadko. Kljub temu pa izkušnja njegovo življenje obogati na mnoge nepričakovane načine. Ko svoje sodelavce spozna bolje, odkrije, da so njihova življenja presenetljivo bogata in včasih tudi tragična.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:45
Odločilna dirka
Komedija
Izvirnik: Short Track
Režija: Marie Hopkins
Igrajo: Pepper Sweeney, Barbara Niven, Joshua Snyder, Ann Bratton, Patrick Gorman, Mathis Fender
Ocena IMDb: 7,1/10

Blake Beckett je podeželski prvak v dirkanju, ki bi nekega dne rad nastopil na pomembnejši dirki.

Dirkaški navdušenec Blake ima polne roke dela s svojima otrokoma. Njegova najstniška hčerka se namreč zaljubi v mladega dirkača iz Kalifornije, njegov gluhi sin pa bi prav tako rad nekega dne postal uspešni dirkač. K sreči Blakeu ob strani stoji njegova žena, ki ga skupaj z njegovo ekipo spodbuja k novemu najboljšemu dosežku kariere.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
17:35
Tek za zmajem
Drama
Izvirnik: Kite Runner
Režija: Marc Forster
Igrajo: Khalid Abdalla, Atossa Leoni, Shaun Toub, Sayed Jafar Masihullah Gharibzada, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmoodzada
Ocena IMDb: 7,6/10

Prijatelja v Afganistanu živita brezskrbno otroštvo, nato pa se njuni poti razideta.

Amir in Hassan sta prijatelja, ki svoje otroštvo brezskrbno preživljata med spuščanjem pisanih zmajev pod kabulskim nebom in se ne zavedata položaja, v katerem se je znašel Afganistan. Dokler Amir nekega dne ne pusti Hassana na cedilu in mu noče pomagati, ko ta najbolj potrebuje pomoč. Ker se bliža vojna, Amir z očetom pobegne v ZDA, kjer ga čaka novo življenje. Po diplomi spozna lepo Sorayo, vendar ne more mirno zaživeti, dokler se ne reši bremena iz preteklosti. Kmalu dobi priložnost, da se odkupi za izdajo prijatelja, zato se po dvajsetih letih vrne v nemirni Afganistan, da bi poiskal Hassanovega sina.

Država: Združene države Amerike
Leto: 2007
20:00
360
Drama
Režija: Fernando Meirelles
Igrajo: Lucia Siposová, Gabriela Marcinková, Johannes Krisch, Danica Jurcová, Jude Law, Peter Morgan
Ocena IMDb: 6,2/10

Prek številnih junakov in njihovih nenavadnih ljubezenskih pustolovščin spremljamo zgodbo o ljubezni v 21. stoletju.

Čedni in osamljeni britanski poslovnež Michael razmišlja o srečanju s prostitutko. Ko za to izve njegov sodelavec, se vse skupaj zaplete v izsiljevalsko dramo. Poslovna ženska Rose razmišlja, da bi prenehala razmerje z mlajšim ljubimcem; brazilska študentka, ki študira v Londonu, zapusti svojega fanta in se odpravi domov v Rio; ozdravljeni alkoholik John pa odpotuje v Phoenix, kjer skuša najti pogrešano hčerko.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
22:00
Dodatni mož
Komedija
Izvirnik: Extra Man
Režija: Shari Springer Berman
Igrajo: Paul Dano, Marian Seldes, Celia Weston, Patti D'Arbanville, John C. Reilly, Dan Hedaya
Ocena IMDb: 5,9/10

Louis Ives je pisatelj, ki se je do zdaj preživljal s poučevanjem, zdaj pa se odloči, da bo poskusil uspeti v New Yorku.

Louis dobi službo pri okoljevarstveni reviji in najame sobo na domu znanega dramatika Henryja Harrisona, ki si vsakdanji kruh služi kot spremljevalec premožnih in osamljenih dam. Louis s Henryjevo pomočjo počasi spoznava njemu doslej neznani urbani svet New Yorka, zraven pa se zaljubi še v svojo kolegico in vneto okoljevarstvenico Mary.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
23:55
Onkraj dvoma
Kriminalka
Izvirnik: Insoupçonnable
Režija: Gabriel Le Bomin
Igrajo: Marc-André Grondin, Laura Smet, Charles Berling, Grégori Derangère, Dominique Reymond, Francis Perrin
Ocena IMDb: 5/10

Sam in Lise sta si že od otroštva simpatična.

Lisa dela kot hostesa v baru, da bi preživela skozi mesec. Vdovec Henri je ena izmed njenih rednih premožnih strank. Sam in Lise spoznata, da je ravno on njuna priložnost za pobeg iz revščine. Henri zaprosi Lise za roko. Lise predstavi Sama kot svojega brata in postane vzorna žena. Ko pride čas za izvedbo načrta ugrabitve, Lise in Sam spoznata, da jima ne gre več tako slabo in da življenje ni več tako neznosno.

Država: Francija
Jezik: Francoščina
Leto: 2010