TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 14.07.2017
00:35
Rdeča Sonja
Akcija
Izvirnik: Red Sonja
Režija: Richard Fleischer
Igrajo: Brigitte Nielsen, Arnold Schwarzenegger, Sandahl Bergman, Paul L. Smith, Ernie Reyes Jr., Ronald Lacey
Ocena IMDb: 5/10

Zgodba o rdeči junakinji o mladem dekletu, ki se iz ruševin družinske tragedije dvigne in postane najbolj junaška ženska maščevalka vseh časov.

Mirno življenje Rdeče Sonje se nenadoma prekine, ko njene starše umori tiranska kraljica Gedren, ki je ukradla talisman, s katerim želi uničiti naš planet. Sonja se odloči, da bo maščevala smrt svojih staršev, ko zaradi nadnaravnega pojava pridobi nadnaravne moči. Pri tem pa mora obljubiti, da se ne bo zaljubila v človeka, ki ni močnejši od nje.

Jezik: Angleščina
Leto: 1985
02:15
Sanjska hiša
Drama
Izvirnik: Dream House
Režija: Jim Sheridan
Igrajo: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Elias Koteas, Marton Csokas, Taylor Geare
Ocena IMDb: 6/10

Uspešen založnik Will se z ženo Libby ter hčerkama preseli v slikovito podeželsko mestece. Med privajanjem na novo življenje pa kmalu doživijo šok.

Novi dom mlade družine je bil pred leti prizorišče umora matere in njenih otrok. Prebivalci menijo, da je bil storilec mož. Willu se pričnejo prikazovati duhovi in pri raziskovanju preteklosti mu lahko pomaga samo skrivnostna soseda Ann Patterson, ki je poznala nekdanje stanovalce.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011
03:45
Past za generala
Vojni
Izvirnik: Klopka za generala
Režija: Miomir 'Miki' Stamenković
Igrajo: Rade Marković, Ljuba Tadić, Bekim Fehmiu, Jelena Zigon, Dusan Janičijević, Voja Miric
Ocena IMDb: 6,4/10

Kmalu po koncu druge svetovne vojne OZNA vtihotapi svojega agenta v preostale četniške enote.

Vohun, ki se skriva pod imenom Doktor, dobi za nalogo, da ujame četniške poveljnike. Pod pretvezo, da je on njihova zveza s tujino, se poda na lov za svojo glavno tarčo, ki je general Draže Mihajlović. Toda ukaz z vrha je tak, da ga mora za vsako ceno privesti živega.

Država: Jugoslavija
Jezik: Srbščina
Leto: 1971
05:25
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
06:55
V vrtincu
Drama
Izvirnik: Gone with the wind
Režija: Victor Fleming
Igrajo: Thomas Mitchell, Barbara O'Neil, Vivien Leigh, Evelyn Keyes, Ann Rutherford, George Reeves
Ocena IMDb: 8,2/10

Leta 1861 med ameriško državljansko vojno Gerald in Ellen O'Hara na plantaži v Georgiji vzgajata tri hčerke.

Scarlett se zaljubi v aristokratskega soseda Ashleyja Wilkesa in čeprav se ta poroči z drugo, Scarlett globoko v srcu verjame, da ljubi njo. Iz kljubovanja se Scarlett poroči s fantom, ki kmalu po poroki v vojni izgubi življenje. Nato Scarlett sreča očarljivega Rhetta Butlerja in med njima se razvije viharna in strastna ljubezenska zgodba.

V vrtincu je filmska klasika, nagrajena z devetimi oskarji, in še danes velja za enega najboljših filmov vseh časov. Posnet je bil po romanu Margaret Mitchell.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1939
10:30
Valter brani Sarajevo
Vojni
Režija: Hajrudin Krvavac
Igrajo: Velimir Bata Živojinović, Rade Marković, Ljubiša Samardzić, Neda Spasojević, Dragomir 'Gidra' Bojanić, Slobodan Dimitrijević
Ocena IMDb: 8,3/10

Čas 2. svetovne vojne. Valter je partizan, ki se bori proti nemški okupaciji Sarajeva.

Proti koncu vojne se nemške sile soočijo z velikim pomanjkanjem goriva. Medtem ko Nemci delajo načrt, kako bodo okrepili svoje zaloge, Valter naredi vse, da bi jim to preprečil.

Država: Jugoslavija
Jezik: Srbščina
Leto: 1972
12:50
Atomski z desne
Drama
Izvirnik: Atomski zdesna
Režija: Srđan Dragojević
Igrajo: Srđan Todorović, Branko Djurić, Nataša Janjić, Branko Šturbej, Tanja Ribič, Hristina Popović
Ocena IMDb: 5,6/10

Film predstavi uničevalne posledice 'divjega' kapitalizma.

Komedija se dogaja v hrvaškem počitniškem naselju, kamor se na počitnikovanje podajo družine z vseh koncev nekdanje Jugoslavije. Letovanje je brezplačno, a le pod pogojem, da se letoviščarji udeležijo predavanja o prodaji po načelu 'time share', torej zakupa določenega časa na leto za uporabo apartmaja za nadaljnjih 99 let. Toda iskanje najbolj ugodnega posla hitro preglasijo nacionalni, ljubezenski in osebni spori, ki idilično jadransko obalo spremenijo v zabavni vrtinec zmešnjav in nesporazumov.

Država: Črna gora
Jezik: Srbščina
Leto: 2014
14:30
Še en poljub
Drama
Izvirnik: One More Kiss
Režija: Vadim Jean
Igrajo: Valerie Edmond, Gerard Butler, Valerie Gogan, James Cosmo, Carl Proctor, Danny Nussbaum
Ocena IMDb: 6,4/10

Sarah Hopson izve, da ima možganski tumor.

Uspešna Sarah Hopson hudo zboli in se odloči, da bo zapustila svoje stresno življenje v New Yorku in se vrnila domov na Škotsko. Poiskati namerava Sama, svojo simpatijo iz mladih let, ki ga je zapustila, da bi se posvetila svoji karieri. A kmalu odkrije, da je Sam lastnik restavracije in srečno poročen, kar pa je ne ustavi, da ga ne bi prosila za uresničitev svoje zadnje želje ...

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 1999
16:20
Skrivnost mesta Peacock
Drama
Izvirnik: Peacock
Režija: Michael Lander
Igrajo: Cillian Murphy , Ellen Page, Susan Sarandon, Josh Lucas, Bill Pullman, Graham Beckel
Ocena IMDb: 6,3/10

Napeta zgodba o Johnu Skillpau, moškem z nenavadno skrivnostjo.

Pripoved se odvija v mestecu Peacock v Nebraski v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Večina ljudi pozna Johna, vedo kje in kaj dela, nihče pa ne ve, kaj počne, ko ni v službi na banki. O njem vedo le, da je plah, sramežljiv in da ne pove veliko. Ko se na njegovem dvorišču pripeti železniška nesreča, ljudje prihitijo na kraj dogodka in tam zagledajo privlačno žensko. A takoj, ko se pojavijo, ženska odhiti nazaj v hišo. Nekaj očividcev je prepričanih, da so videli Emmo, do tedaj še nikoli videno Johnovo ženo. Jo morda skriva pred drugimi?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2010
18:00
Zločini srca
Drama
Izvirnik: Crimes of the Heart
Režija: Bruce Beresford
Igrajo: Diane Keaton, Jessica Lange, Sissy Spacek, Sam Shepard, Tess Harper, David Carpenter
Ocena IMDb: 6,4/10

Diane Keaton, Jessica Lange in Sissy Spacek nastopajo v vlogah treh sester Lenny, Meg in Babe, ki se med seboj popolnoma razlikujejo.

Sestre se po dolgem času ponovno zberejo za Lennyjin rojstni dan. Lenny je najstarejša in nikakor ne more obdržati moškega, medtem ko Meg skuša uspeti v Hollywoodu in skače iz ene afere v drugo. Babe pa so pravkar izpustili iz zapora, potem ko je ustrelila svojega nasilnega moža. Njihovo snidenje je polno veselja, vendar kmalu postane napeto, ko na plano privrejo stari grehi.

Film je posnet po drami Beth Henley.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1986
20:00
Petelinji zajtrk
Drama
Režija: Marko Naberšnik
Igrajo: Vlado Novák, Primož Bezjak, Pia Zemljič, Dario Varga, Janez Škof, Davor Janjić
Ocena IMDb: 7,6/10

Ljubezenski film o malih ljudeh, v katerih tlijo velike strasti in sanje, se dogaja v Gornji Radgoni.

Mladi avtomehanik Djuro se zaposli kot vajenec pri mojstru Gajašu. Njun odnos vajenec-mojster se kaj kmalu prelevi v iskreno prijateljstvo. Nekega dne pa v delavnico zanese zapeljivo Bronjo, ženo lokalnega kriminalca Lepca. Med njo in Djurom se hitro prebudijo čustva, a skrita ljubezen kmalu terja svoj davek.

Država: Hrvaška
Jezik: Slovenščina
Leto: 2007
22:20
Zelena svetilka
Akcija
Izvirnik: Green lantern
Režija: Martin Campbell
Igrajo: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins, Jay O. Sanders
Ocena IMDb: 5,6/10

Hal Jordan je drzni in neodgovorni testni pilot, ki si je vse od očetove smrti v nesreči letala želel postati najboljši pilot.

Globoko v vesolju zlobni Parallax seje strah in sovraštvo povsod, kjer se pojavi, edino upanje za galaksijo pa predstavlja enota Zelenih svetilk, skupina medgalaktičnih bojevnikov z močno voljo in željo, da bi prevladalo dobro. Ko eden izmed članov Zelenih svetilk, Abin Sur, po smrtonosnem soočenju s Parallaxom pade na Zemljo, njegov čudežni prstan za svojega novega lastnika izbere Hala. Ta tako postane prvi človeški član Zelenih svetilk, odločen, da se bo uspešno zoperstavil Parallaxu. Slednji pa svoj vpliv kmalu razširi tudi na Zemljo.

Film z Ryanom Reynoldsom, Blake Lively, Petrom Sarsgaardom, Markom Strongom in Angelo Bassett v glavnih vlogah se opira na zgodbe istoimenskega stripovskega junaka.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2011