TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 17.06.2018
00:10
Fargo
Akcija
Režija: Joel Coen
Igrajo: William H. Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare, Kristin Rudrüd, Harve Presnell, Tony Denman
Ocena IMDb: 8,1/10

Zgodba nas popelje v ameriško mestece Fargo, kjer spoznamo prodajalca avtomobilov Jerryja Lundegaarda.

Jerry ima denarne težave, zato si izmisli načrt, kako bi prišel do denarja. Najame dva možakarja, ki naj bi mu ugrabila ženo in od njenega bogatega očeta zahtevala visoko odkupnino. Seveda bi si denar potem vsi trije pošteno razdelili. Njihov načrt se izjalovi, ko začneta možakarja puščati za seboj krvavo sled in trupla nedolžnih ljudi. Umore začne preiskovati noseča policistka Marge Gunderson. Medtem, ko išče sledi, ki bi jo pripeljale do morilcev, Jerry tone v še hujše težave.

Fargo je poslastica, ki je boste veseli vsi ljubitelji svojevrstnih filmskih zgodb. Nominiran je bil za več oskarjev, med drugim tudi za najboljši film, zlati kipec pa so dobili glavna igralka Frances McDormand ter scenarista Joel in Ethan Coen.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
01:55
Razkritje
Drama
Izvirnik: Disclosure
Režija: Barry Levinson
Igrajo: Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland, Caroline Goodall, Roma Maffia, Dylan Baker
Ocena IMDb: 5,8/10

Film prikazuje, kako so tudi moški lahko žrtve spolnega nadlegovanja na delovnem mestu.

Tom Sanders je zaposlen v veliki firmi in v kratkem pričakuje napredovanje. Šokiran izve, da je namesto njega napredovanje dobila njegova nekdanja ljubimka Meredith Johnson (Demi Moore). Ko ga hoče Meredith zapeljati, jo Tom zavrne. Meredith se mu maščuje tako, da ga obtoži spolnega nadlegovanja. Zdi se, da je z njegovo kariero konec, a Tom vrne udarec in se odloči, da bo proti Meredith vložil tožbo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1994
04:15
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
06:00
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2018
07:10
Želvja moč: Zgodba o Ninja želvah
Dokumentarni
Izvirnik: Turtle power: The definitive history of the teenage mutant Ninja turtles
Režija: Randall Lobb
Igrajo: Peter Laird, Kevin Eastman, Mark Askwith
Ocena IMDb: 7/10

Pokukajmo v zakulisje "srečnega naključja", ki je vsem dvomljivim cinikom navkljub preraslo v eno najbolj priljubljenih risanih franšiz po vsem svetu.

Spomladi leta 1984 se je v izbranih knjigarnah in prodajalnah revij poleg blagajn pojavil nenavaden nov strip. Bil je prevelik za na police in preveč čudaški, da se ne bi menili zanj. Njegova avtorja Kevin Eastman in Peter Laird sta z duhovito zgodbo o bojevitih mutantskih ninja želvah ustvarila zanimivo parodijo superjunaških likov. Česa takega ljubitelji stripov niso bili vajeni: nekaj povsem norega in bizarnega. Čudaški strip Teenage Mutant Ninja Turtles je kršil vsa vsebinska pravila tega medija in bi moral žalostno propasti – namesto tega pa so ga v celoti razprodali: vsako novo naklado in v vseh izdajah naslednjih trideset let.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
08:50
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
09:05
Kleopatra
Zgodovinski, 1. del
Izvirnik: Cleopatra
Režija: Joseph L. Mankiewicz
Igrajo: Elizabeth Taylor, Richard Burton, Rex Harrison, Pamela Brown, George Cole, Hume Cronyn
Ocena IMDb: 7/10

Kleopatrino zgodbo spremljamo od njenega prvega srečanja z Julijem Cezarjem na njegovem zmagoslavnem pohodu po Egiptu. Iz njune romance se je rodil sin, s katerim je Kleopatra hotela združiti dva največja imperija.

Predstavitev rimskega imperija in štirih ljudi, ki so najbolj dramatično posegli v njegov obstoj: Kleopatra, Cezar, Antonij in Oktavian.

Film, ki je bil nagrajen s kar štirimi oskarji, si bomo ogledali v dveh delih.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1963
13:35
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
13:50
Stari, kje je veslo 2: Klic narave
Komedija
Izvirnik: Without a paddle: Nature's calling
Režija: Ellory Elkayem
Igrajo: Oliver James, Kristopher Turner, Rik Young, Madison Riley, Jerry Rice, Amber McDonald
Ocena IMDb: 4/10

Zach in Ben sta stara prijatelja, ki sta se z leti zaradi drugačnih življenjskih okoliščin oddaljila drug od drugega.

Ben dela v odvetniški pisarni in predvsem razmišlja o svoji nesojeni ljubezni iz mladosti, brezskrbni Zach pa dela v domu za ostarele. Ko Zacha ena od njegovih pacientk prosi, naj najde njeno vnukinjo, ta presenečen ugotovi, da gre za Benovo nesojeno dekle Heather. Izkaže se, da Heather že sedem let živi v divjini, zato se Ben in Zach odločita, da se bosta skupaj z njenim bratrancem Nigelom odpravila za njo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
15:35
Kapitan Phillips
Biografija
Izvirnik: Captain Phillips
Režija: Paul Greengrass
Igrajo: Tom Hanks, Catherine Keener, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Mahat M. Ali
Ocena IMDb: 7,8/10

Spremljali bomo resnično zgodbo kapitana tovorne ladje Richarda Phillipsa, ki se na poti ob somalijski obali sooči z napadom piratov.

Ladjo kapitana Richarda Phillipsa napadejo pirati. Kljub prvotnem neuspehu pirati pod vodstvom odločnega Muse v drugo uspejo zasesti ladjo, vendar jo morajo zaradi spretnega Richardovega posredovanja znova zapustiti, ob tem pa kapitana ugrabijo. Med plovbo proti obali jim začne slediti ameriška mornarica, zato mora Richard ohraniti trezno glavo in ukaniti ugrabitelje, če želi preživeti.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
18:05
Alfie
Komedija
Režija: Charles Shyer
Igrajo: Jude Law, Renée Taylor, Jane Krakowski, Jeff Harding, Marisa Tomei, Kevin Rahm
Ocena IMDb: 6,2/10

Alfie je očarljivi in čedni Britanec, ki živi na Manhattnu in dela kot šofer.

S svojim seksi naglasom in še bolj seksi telesom je Alfie sposoben očarati vsako žensko, zato ni nič čudnega, da vsako noč spi v drugi postelji, vsakič z novo ljubico, seveda. Dejstvo, da ima dolgoletno dekle Julie, ki je obenem še mati samohranilka, ga očitno ne gane preveč, zato pa je Julie toliko bolj nesrečna. Alfie sicer ni zloben, je pa zelo vase zagledan, in samo vprašanje časa je, kdaj bo srečal žensko, ki mu bo kos. Ko gre tako daleč, da spi s punco svojega najboljšega prijatelja, se zave, da je naredil napako. Se bo Alfie končno streznil in začel spoštovati ljudi, ki so mu blizu?

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2004
20:00
Jedro
Akcija
Izvirnik: The core
Režija: Jon Amiel
Igrajo: Christopher Shyer, Ray Galletti, Eileen Pedde, Rekha Sharma, Tom Scholte, Aaron Eckhart
Ocena IMDb: 5,5/10

Ko se jedro našega planeta preneha vrteti, se strokovnjaki odpravijo v središče Zemlje.

Jedro našega planeta se iz neznanih vzrokov preneha vrteti. Zaradi tega začne popuščati elektromagnetno polje, ki nas varuje pred smrtonosnim sončnim sevanjem, življenje na Zemlji pa se drastično spremeni. Nepojasnjene katastrofe in nesreče se vrstijo kot po tekočem traku. Če kdo ne bo hitro našel rešitve, bodo letala popadala z neba, vse elektronske naprave bodo uničene, skozi elektromagnetno polje pa bodo prodrli smrtonosni žarki, ki bodo dobesedno spražili planet. Najvišji politični in vojaški krogi na pomoč pokličejo geofizika Josha Keyesa in skupino najboljših strokovnjakov, ki se morajo odpraviti v središče Zemlje. Tam morajo sprožiti jedrsko eksplozijo, zaradi katere se bo jedro spet pričelo vrteti.

V filmu nastopajo igralci, kot so Aaron Eckhart, Christopher Shyer, Ray Galletti, Hilary Swank in drugi.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2003
22:25
King Kong
Avantura
Režija: Peter Jackson
Igrajo: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Andy Serkis
Ocena IMDb: 7,2/10

Zgodba o skupini pustolovcev, ki so v času med obema vojnama raziskovali legendo o velikanski gorili.

Zgodnja trideseta leta prejšnjega stoletja. Carl Denham je drzni filmski ustvarjalec, ki se odloči, da bo svoj novi projekt posnel v nevarni džungli na samotnem otoku. Ko glavna igralka zapusti projekt, se Denham odloči, da bo s seboj vzel lepo plavolasko Ann Darrow. Ta se na ladji zaljubi v zadržanega pisca Jacka Driscolla, ki naj bi za Denhama napisal najnovejšo pustolovščino. Ko pisana druščina končno prispe na otok, jih tam pričakajo sovražno nastrojeni domačini, toda Denham in ostali ne vedo, da jih v neznanem in nevarnem okolju čaka še večja nevarnost. Gorila velikanka po imenu Kong.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005