TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 19.06.2019
01:30
Ex Machina
Znanstvena fantastika
Režija: Alex Garland
Igrajo: Domhnall Gleeson, Corey Johnson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno, Claire Selby
Ocena IMDb: 7,7/10

Spremljali bomo srhljivo vizijo evolucije umetne inteligence, ki se vedno bolj odmika od znanstvene fantastike in postaja skorajšnja realnost.

Film nas bo popeljal na odročno gorsko lokacijo, kjer se odvijata največji znanstveni dogodek v zgodovini človeštva ter nenavaden ljubezenski trikotnik, v katerem je zvestoba razpeta med človekom in strojem. Zgodba filma dodobra izkoristi naše strahove in negotovosti o tehnološkem napredku in nas spodbudi, da se resno zamislimo o tem, kaj se bo zgodilo, ko nas bo umetna inteligenca presegla in bo naša vrsta postala odveč.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
03:30
Zadnji adut
Kriminalka
Izvirnik: Term Life
Ocena IMDb: 5,5/10

Nick je tarča številnih plačanih morilcev, upa pa le, da bo pri življenju ostal dovolj dolgo, da bo začela veljati njegova zavarovalca polica.

Spretni lopov Nick se ukvarja z načrtovanjem roparskih podvigov, ki jih proda najboljšemu ponudniku. Toda ko pride do nepričakovanih težav, postane tarča mafijcev in plačanih morilcev, ki se ga nameravajo znebiti. Obupani Nick sklene življenjsko zavarovanje, da bi vsaj nekaj zapustil svoji hčerki Cate. Toda ko ugotovi, da polica začne veljati šele po 21-ih dneh, se mora skupaj s Cate podati na beg.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2016
05:10
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
07:00
Mojstri šminke
Resničnostni šov, 4. sezona, 10. del
Izvirnik: Face off
Režija: Peter Ney
Igrajo: McKenzie Westmore, Glenn Hetrick, Ve Neill, Michael Westmore, Neville Page, Matt Chris Wood
Ocena IMDb: 8,2/10

Serija raziskuje čarobni svet posebnih učinkov in maskerstva, ki zahteva ogromne količine domišljije, spretnosti in tudi umetniškega talenta.

14 nadobudnih tekmovalcev se bo moralo vsak teden pomeriti v izzivu, ki bo od njih zahteval vse njihovo dosedanje znanje, odločnost in pogum. Njihovo delo in napredek bodo budno spremljali sodniki, vsi po vrsti strokovnjaki za maske in posebne učinke. Kandidati se bodo med drugim lotili tudi izdelave animatronike, lutk, odlitkov ter protez. Koga bo na koncu čakala bleščeča kariera v Hollywoodu?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2013
07:45
Kolo sreče
Komedija
Izvirnik: Trading Places
Režija: John Landis
Igrajo: Denholm Elliott, Dan Aykroyd, Maurice Woods, Richard D. Fisher Jr., Jim Gallagher, Anthony DiSabatino
Ocena IMDb: 7,5/10

Dvema moškima se življenje obrne na glavo zaradi stave.

Louis Winthorpe je bogat poslovnež. Dela kot borzni posrednik, živi v krasni hiši, poleg tega pa ima lepo zaročenko. Billy Ray Valentine nima sreče. Živi na cesti in se preživlja s prosjačenjem. Ne sluti, da se mu bo življenje v kratkem obrnilo na glavo. Louisova nadrejena, brata Duke, skleneta stavo. Randolph stavi, da lahko Billyja spremeni v uspešnega poslovneža, Louisa pa v popolno zgubo. Poskrbita, da Louisa po krivem obtožijo kraje in posedovanja mamil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
10:00
Vrzi mamo z vlaka
Komedija
Izvirnik: Throw Momma from the Train
Režija: Danny DeVito
Igrajo: Danny DeVito, Billy Crystal, Kim Greist, Anne Ramsey, Kate Mulgrew, Branford Marsalis
Ocena IMDb: 6,2/10

Zagrenjeni bivši mož in čudaški mamin sinko se želita znebiti žensk v svojem življenju. Jima bo uspelo?

Larry Donner je pisatelj in profesor, ki mu bivša žena Margaret ukrade rokopis. Nato pod svojim imenom izda knjigo, ki postane velika uspešnica. Owen Lift je čudaški možakar, ki živi s svojo oblastno in prav nič prijazno mamo. Nekega dne obupani Owen naredi načrt. Predstavlja si umor svoje mame, ki naj bi ga izpeljal Larry. On pa bo v zameno ubil Larryjevo bivšo ženo. Le da se Larryju o njegovem načrtu ne sanja, dokler ni prepozno.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1987
11:40
Rockovska zgodba
Drama
Izvirnik: Rock Story
Režija: Dylan Bank
Igrajo: Eric Roberts, Dominique Swain, Gilbert Gottfried, Joyce DeWitt, Robert Bogue, Sean McNabb
Ocena IMDb: 4,2/10

Nadarjena pevka skriva svojo temačno preteklost, ki pa bo kmalu prišla na dan.

Danielle Kelly in Mario Cash sta odvetnika z rockovsko zgodovino. Ko Mario naleti na posnetek odličnih ženskih vokalov, kmalu izve, da je njegova sodelavka nadarjena pevka. Toda Mario ne ve, da Danielle pred svetom skriva svojo pravo identiteto zaradi svoje temačne preteklosti. Toda njena skrivnost bo kmalu razkrita in Mario se bo zavzel za svojo sodelavko, s katero se bosta nepričakovano zbližala.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2015
14:05
Komedija z jajci
Komedija
Izvirnik: Foursome
Režija: William Dear
Igrajo: Kevin Dillon, John Shaw, Chris Gauthier, Paul Jarrett, Leila Johnson, Nicole Oliver
Ocena IMDb: 4,5/10

Rick bi rad na račun svojih nekdanjih prijateljev s fakultete nekaj zaslužil, zato jih pod pretvezo povabi na srečanje.

Ko Rick Forester spontano organizira srečanje s svojimi štirimi najbližjimi prijatelji iz študijskih časov, se zdi, da njegova dejanja izhajajo iz dobrih namenov. Bolj podroben ogled srečanja pa razkrije, da Rick išče način, kako bi, na račun svojih prijateljev, na hitro zaslužil nekaj denarja v zelo donosni partiji golfa.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2006
16:00
Čarli in tovarna čokolade
Družinski
Izvirnik: Charlie and the Chocolate Factory
Režija: Tim Burton
Igrajo: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, Missi Pyle
Ocena IMDb: 6,6/10

Charlie je reven fant in njegova edina radost v življenju je čokolada.

Charlie Bucket je deček iz revne družine, ki skupaj z mamo, očetom in starimi starši živi v revni hišici v bližini razkošne tovarne, v kateri čudaški Willy Wonka prideluje slastno čokolado. In medtem ko mora Charlie doma za večerjo vsak dan jesti zeljnato juho, Willy Wonka svojo tovarno ljubosumno skriva pred zunanjim svetom. Toda nekega dne se Willy odloči, da bo vrata tovarne odprl petim srečnežem, ki bodo našli zlate vstopnice, skrite v petih čokoladah. Ko Charlie v čokoladi najde zlato vstopnico, njegovemu veselju ni ne konca ne kraja. Tako se odpravi v tovarno čokolade, ki je polna čudežnih prizorov in tudi skrivnosti.

Jezik: Angleščina
Leto: 2005
18:10
Smoking
Akcija
Izvirnik: Tuxedo
Režija: Kevin Donovan
Igrajo: Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt, Jason Isaacs, Debi Mazar, Ritchie Coster, Peter Stormare
Ocena IMDb: 5,4/10

Taksist Jimmy postane osebni voznik poslovneža Devlina, ki ima v lasti smoking s posebnimi močmi.

Jimmy Tong postane šofer bogatega poslovneža Clarka Devlina, ki je v resnici tajni agent. Jimmy hitro spozna, da v novi službi obstaja eno samo pravilo: nikoli se ne dotakni Devlinovega smokinga. Ko Devlin zaradi nesreče pristane v bolnišnici, Jimmy obleče smoking in njegovo življenje se v hipu spremeni. Jasno je, da to ni navaden smoking. Je tehnološko izpopolnjen, zelo drag in med drugim služi kot borilno orožje. Kdorkoli ga obleče, obvlada borilne veščine, vse vrste plesa, petje, plezanje po stenah in še kaj. Presenečeni Jimmy se tako znajde v nevarnem svetu vohunov in mora z mlado agentko Del Blaine, ki je prav tako začetnica v tem poslu, opraviti nevarno nalogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2002
20:00
Iztrebljevalec
Znanstvena fantastika
Izvirnik: Blade Runner
Režija: Ridley Scott
Igrajo: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Daryl Hannah
Ocena IMDb: 8,2/10

Film spremlja protagonista, upokojenega iztrebljevalca, ki prevzame novo nalogo in po Los Angelesu leta 2019 lovi prepovedane replikante.

Nekdanjega policista Ricka Deckarda pridrži policist Gaff in ga odpelje k njegovemu prejšnjemu nadrejenemu, Bryantu. Deckard je bil nekoč iztrebljevalec, čigar naloga je bilo iskanje umetno ustvarjenih človeških klonov, imenovanih replikanti. Bryant mu pove, da so štirje prišli brez dovoljenja na Zemljo, verjetno z namenom, da bi si podaljšali življenje. Replikanti so produkt podjetja Tyrell Corporation, ustvarjeni za nevarna dela v vesolju in imajo življenjsko dobo omejeno na štiri leta, saj sicer razvijejo čustva in postanejo nestabilni.

Jezik: Angleščina
Leto: 1982
22:10
Terminator: Odrešitev
Akcija
Izvirnik: Terminator Salvation
Režija: McG
Igrajo: Christian Bale, Sam Worthington, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter, Anton Yelchin, Jadagrace
Ocena IMDb: 6,6/10

Leto 2018. V še zadnjem poskusu, da bi rešil človeštvo, zdaj že odrasli John Connor načrtuje nov upor proti robotom.

Podjetje Skynet pripravlja nov smrtonosni napad na preostalo peščico ljudi. Tako bi enkrat za vselej obračunali s človeškimi uporniki in mogočnim robotom dali prosto pot, da zavladajo Zemlji. Connorju in njegovim upornikom se pridruži tudi skrivnostni Marcus Wright, ki ne ve, kdo je, in se spominja le tega, da je bil obsojen na smrtno kazen in čakal na usmrtitev. Je Marcus vreden Connorjevega zaupanja?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009