TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 20.01.2019
00:00
Božji sin
Biografija
Izvirnik: Son of God
Režija: Christopher Spencer
Igrajo: Diogo Morgado, Greg Hicks, Adrian Schiller, Darwin Shaw, Sebastian Knapp, Joe Wredden
Ocena IMDb: 5,7/10

Film predstavlja življenjsko zgodbo Jezusa Kristusa, ko potuje in zbira svoje učence ter dela čudeže.

Jezusa podpira in ljubi na tisoče privržencev, ki ga povsod toplo sprejmejo, vendar se prav tako sooča z nasprotniki. Ti ga kritizirajo, ker zdravi ob sobotah, in obračajo njegove besede, kot da deluje proti templju. Skrbi jih, da ima preveč moči pri ljudeh, in prisilijo Rimljane, da ga najdejo in ga zaprejo. Eden izmed njegovih učencev, Juda, ga izda in jih vodi naravnost k Jezusu. Na vprašanje, ali je Božji Sin, Jezus to priznava in je obtožen bogokletstva. Juda kasneje obžaluje, kar je storil, ampak je prepozno, da bi stvari spremenil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
02:30
Sedmina
Drama
Režija: Matjaž Klopčič
Igrajo: Rade Šerbedžija, Snežana Nikšić, Milena Dravić, Mirko Bogataj, Relja Bašić, Tone Slodnjak
Ocena IMDb: 6,7/10

Ljubezenska drama, ki se odvija v Ljubljani spomladi 1941.

V Ljubljani leta 1941 vojna grobo prekine brezbrižne gimnazijske dni učencev Nika in Marije. Mladenič se kmalu priključi ilegalnemu gibanju in je v pomembni akciji ranjen. Skrije se v Marijini čolnarni, od koder naj bi prešel med partizane. Tu doživi preobrat, saj mora prvič ubiti. V prepadu med ljubeznijo ter smrtjo, ki spremljajo njegove zadnje akcije v Ljubljani, doživi ta pomembni trenutek zapuščanja otroštva in stopanja v boj za svoje mesto pod soncem.

Po literarni predlogi Sedmina Bena Zupančiča.

Država: Jugoslavija
Jezik: Slovenščina
Leto: 1969
04:10
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
06:20
Boško Buha
Vojni
Režija: Branko Bauer
Igrajo: Marko Nikolić, Žarko Radić, Ljubiša Samardzić, Miroljub Leso, Milena Dapčević, Ivan Kujundzic
Ocena IMDb: 7,1/10

Film pripoveduje resnično zgodbo o skupini otrok, ki so se po izgubi staršev v drugi svetovni vojni pridružili jugoslovanskim partizanom.

V središču zgodbe je najmlajši heroj revolucije, pionir in partizan Boško Buha, ki je postal idol številnih jugoslovanskih otrok. Otroštvo njegove generacije je bilo surovo prekinjeno z vojno, zaradi katere so Boško in njegovi vrstniki morali prehitro odrasti. Med bitkami pa je včasih še vedno prevladala želja po igri, otroški radoživosti in prvi ljubezni.

Država: Jugoslavija
Jezik: Srbščina
Leto: 1978
08:30
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
08:45
Čas nežnosti
Romantični
Izvirnik: Terms of Endearment
Režija: James L. Brooks
Igrajo: Shirley MacLaine, Debra Winger, Jack Nicholson, Danny DeVito, Jeff Daniels, John Lithgow
Ocena IMDb: 7,4/10

Aurora in Emma sta mati in hči, ki si ne bi mogli biti bolj različni.

Nekega dne se Emma odloči za poroko s povprečnim šolskim profesorjem Flapom. Aurora je prepričana, da bo Emma s tem naredila veliko napako, toda hčerka je ne posluša. Flap kmalu upraviči Aurorine dvome in se začne sestajati s svojo študentko. Medtem Emma najde tolažbo v objemu nesrečno poročenega bankirja. Življenje se vsem spremeni, ko Emma izve, da ima raka, ki je neozdravljiv.

Duhovit in izredno življenjski film je prejel oskarja za najboljši film, najboljšo režijo in najboljši scenarij, medtem ko ga je Shirley MacLaine prejela za najboljšo žensko glavno vlogo, Jack Nicholson pa za stransko moško vlogo.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
11:10
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
11:25
Kolo sreče
Komedija
Izvirnik: Trading Places
Režija: John Landis
Igrajo: Denholm Elliott, Dan Aykroyd, Maurice Woods, Richard D. Fisher Jr., Jim Gallagher, Anthony DiSabatino
Ocena IMDb: 7,5/10

Dvema moškima se življenje obrne na glavo zaradi stave.

Louis Winthorpe je bogat poslovnež. Dela kot borzni posrednik, živi v krasni hiši, poleg tega pa ima lepo zaročenko. Billy Ray Valentine nima sreče. Živi na cesti in se preživlja s prosjačenjem. Ne sluti, da se mu bo življenje v kratkem obrnilo na glavo. Louisova nadrejena, brata Duke, skleneta stavo. Randolph stavi, da lahko Billyja spremeni v uspešnega poslovneža, Louisa pa v popolno zgubo. Poskrbita, da Louisa po krivem obtožijo kraje in posedovanja mamil.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1983
13:45
TV prodaja
Propagandni
Jezik: Slovenščina
Leto: 2019
14:00
Moški, ženske in otroci
Komedija
Izvirnik: Men, women & children
Režija: Jason Reitman
Igrajo: Kaitlyn Dever, Rosemarie DeWitt, Ansel Elgort, Adam Sandler, Jennifer Garner, Judy Greer
Ocena IMDb: 6,7/10

Film odkriva skrite težave najstnikov kot tudi njihovih staršev in vpliv socialnih omrežij ter moderne tehnologije na njihova življenja.

Spoznali bomo zdolgočaseni poročeni par Dona in Helen, ki vsak zase iščeta popestritev zunaj zakona. Tim večino časa igra video igre, dokler ne spozna Brandy, ki ima preveč zaščitniško mati Patricio. Ta spremlja in nadzoruje vso hčerkino aktivnost na mobilnem telefonu in internetu, saj bi Brandy rada zaščitila pred slabimi vplivi. Toda s svojimi dejanji bo nehote vplivala na življenje drugih ljudi ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2014
16:15
Zoolander
Komedija
Režija: Ben Stiller
Igrajo: Ben Stiller, Owen Wilson, Christine Taylor, Will Ferrell, Milla Jovovich, Jerry Stiller
Ocena IMDb: 6,6/10

Kaj naj stori najslavnejši maneken na svetu, ko je oblečen, da te kap, in pripravljen na akcijo?

Kralj modnih pist Derek Zoolander je bil že trikrat okronan za manekena leta. Pripravlja se, da bo še četrtič prejel to prestižno nagrado, vendar mu načrte prekriža novinec Hansel. Tako Derek spozna kruto resnico, da ni več prvi maneken na svetu. Razočaran se odloči poiskati smisel življenja. Vrne se v rodno mesto, da bi z očetom in brati delal v rudniku. Toda družina ga zavrne in obupani Derek Hansla izzove na dvoboj, da bi se enkrat za vselej pokazalo, kdo je boljši. Obenem se Derek zaljubi v lepo novinarko Matildo in v modnih krogih odkrije smrtonosno zaroto.

V filmu se pojavijo tudi nekatera znana imena: Donald Trump, Lenny Kravitz, David Bowie, Claudia Schiffer ter pevka skupine No Doubt Gwen Stefani.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
18:00
Šolske vezi
Drama
Izvirnik: School ties
Režija: Robert Mandel
Igrajo: Brendan Fraser, Matt Damon, Chris O'Donnell, Randall Batinkoff, Andrew Lowery, Cole Hauser
Ocena IMDb: 6,9/10

V filmu spremljamo Brendana Fraserja, Matta Damona, Chrisa O'Donnella in Bena Afflecka v mladih letih.

David Green je odličen igralec ameriškega nogometa, ki hodi v javno srednjo šolo v Pennsylvaniji. Zaradi njegovih odličnih igralskih sposobnosti mu elitna privatna šola podeli štipendijo in David se naenkrat znajde med ljudmi, ki izvirajo iz kultiviranih bogatih družin. Kljub temu, da kmalu postane izredno popularen med svojimi sošolci, vseskozi skriva svojo židovsko identiteto in vrednote. Ko njegova skrivnost končno pride na dan, se nekoč tesna prijateljstva postavijo pod vprašaj.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1992
20:00
Skrivnostna reka
Kriminalka
Izvirnik: Mystic river
Režija: Clint Eastwood
Igrajo: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney
Ocena IMDb: 8/10

Skrivnostna reka je mojstrsko zrežiran in odigran film o začaranem krogu nasilja.

Jimmy Markum, Dave Boyle in Sean Devine so najboljši prijatelji, ki skupaj odraščajo v Bostonu. Njihovo brezskrbno otroštvo zaznamuje tragičen dogodek, ki jih za vedno spremeni in nazadnje tudi loči. Petindvajset let kasneje jih usoda spet združi, ko je umorjena Jimmyjeva najstniška hčerka. Njen umor preiskuje Sean, ki je medtem postal policist. Žalujoči Jimmy kot obseden začne iskati hčerinega morilca in doživi nov šok, ko ugotovi, kdo je po vsej verjetnosti vpleten v zločin.

Režiser Clint Eastwood je film posnel po romanu Dennisa Lehanea. Sean Penn in Tim Robbins sta bila nagrajena z oskarjem.

Jezik: Angleščina
Leto: 2003
22:30
Zbiralec kosti
Triler
Izvirnik: The bone collector
Režija: Phillip Noyce
Igrajo: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Michael McGlone, Luis Guzmán
Ocena IMDb: 6,7/10

Detektiv, ki je postal kvadriplegik, in njegova partnerica poskušata izslediti serijskega morilca, ki ustrahuje New York.

Newyorški detektiv Lincoln Rhyme je eden vodilnih kriminalistov v državi in strokovnjak za sodno medicino. Ko je nekega dne hudo ranjen, ostane priklenjen na posteljo. Rok in nog ne more več uporabljati in si želi čimprej umreti. Primer množičnega morilca, ki ustrahuje mesto, ga združi z mlado zagnano policistko Amelio Donaghy. Ker morilec za seboj pušča skrivnostna sporočila, lahko le Lincoln razvozla njihov pomen. Z Amelio postaneta nenavaden detektivski par, vendar se odlično ujameta. Amelia med pregledovanjem prizorišč zločinov prevzame vlogo Lincolnovih oči, ušes, rok in nog. V bitki s časom morata prehiteti pretkanega morilca, preden si bo našel novo žrtev.

Film je posnet po istoimenski knjižni uspešnici Jefferyja Deaverja.

Jezik: Angleščina
Leto: 1999