TV sporedi

TV spored - Kino

Oglejte si TV spored na enem mestu...

Kino
TV spored za Kino

spored za datum: 21.03.2017
02:00
Rdeče luči
Triler
Izvirnik: Red lights
Režija: Rodrigo Cortés
Igrajo: Cillian Murphy , Sigourney Weaver , Robert De Niro, Toby Jones, Joely Richardson, Elizabeth Olsen
Ocena IMDb: 6,2/10

Psihologinja Margaret Matheson in njen pomočnik Tom Buckley sta preiskovalca nadnaravnih paranormalnih pojavov.

Margaret in Tom se poglabljata v najbolj nenavadne primere z namenom, da bi dokazala njihov neobstoj. Njune študije ju pripeljejo do svetovno znanega psihologa in skrivnostnega slepca Simona Silverja, ki se je po 30-ih letih ponovno skrivnostno pojavil in pristal pod medijskim žarometom. Medtem ko bi ga Tom rad čim prej razkrinkal, se Margaret temu upira, saj je pred leti imela z njim neprijetno izkušnjo, od katere si še danes ni opomogla.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
03:55
Ninja
Akcija
Režija: Isaac Florentine
Igrajo: Scott Adkins, Tsuyoshi Ihara , Mika Hijii, Todd Jensen, Togo Igawa, Garrick Hagon
Ocena IMDb: 5,5/10

Tako kot v času samurajev tudi zdaj še vedno velja, da ninja Koga poseduje orožje z legendarnimi močmi, ki lahko premaga tako dobro kot zlo.

Smrtonosno orožje je zaupano ameriškemu študentu Caseyju, ki na Japonskem študira umetnost bojevanja, imenovano Ninjutsu. Ko mu njegov sensei naroči, naj se vrne v New York in zaščiti orožje, se mora Casey soočiti z nevarnimi japonskimi morilci, ki so odločeni, da se bodo dokopali do orožja in ga izkoristili v zle namene.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2009
05:25
Nočni program Kino
Država: Slovenija
Jezik: Slovenščina
Leto: 2017
07:00
Stan in Olio - Na naslovnici
Komedija
Izvirnik: Laurel and Hardy: On the Front Page
Režija: James Parrott
Igrajo: Lillian Rich, Tyler Brooke, Stan Laurel, Bull Montana, Edwards Davis, Leo White
Ocena IMDb: 5,8/10

G. Hornbyju ni uspelo dobiti škandalozne zgodbe o grofici Polansky.

Hornby sinu ukaže, naj mu v 24 urah pridobi najbolj škandalozno zgodbo o grofici. Vendar pa je grofica vse več kot navdušena nad nadležnimi novinarji ...

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1926
07:25
Starejše od Amerike
Drama
Izvirnik: Older Than America
Režija: Georgina Lightning
Igrajo: Georgina Lightning, Adam Beach, Tantoo Cardinal, Bradley Cooper, Glen Gould, Dan Harrison
Ocena IMDb: 5,6/10

Žensko indijanskega porekla začnejo mučiti nenavadne vizije o tragičnih dogodkih iz preteklosti, ki grozijo, da bodo končno prišli na plano.

Rain začne raziskovati resnico o grozodejstvih, ki so se dogajala v internatih s staroselskimi otroci. Odločena je, da bo razkrinkala katoliškega duhovnika, ki je njeno mamo označil za shizofrenično in ji hotel preprečiti, da bi izdala resnico.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2008
09:10
Zvezdni prah
Fantazijski
Izvirnik: Stardust
Režija: Matthew Vaughn
Igrajo: Ian McKellen, Bimbo Hart, Alastair MacIntosh, David Kelly, Ben Barnes, Kate Magowan
Ocena IMDb: 7,7/10

Mladi Tristan živi v vasici obdani z obzidjem, ki jo popolnoma loči od zunanjega sveta.

Da bi Tristan osvojil srce hladne lepotice Victorie, se odloči, da ji bo prinesel zvezdo, ki jo je videl pasti z neba. Pot ga vodi v nevarni svet izven domače vasice. Ko nazadnje le najde padlo zvezdo, Tristan spozna, da se je ta na Zemlji spremenila v prelepo dekle po imenu Yvaine. Toda Tristan ni edini, ki bi se je rad polastil. Tukaj so še štirje bratje modre krvi, ki upajo, da jim bo Yvaine prinesla pravico do kraljevega prestola, in zlobna čarovnica Lamia, ki išče ključ do večne mladosti.

Država: Združeno kraljestvo
Jezik: Angleščina
Leto: 2007
11:20
Larina Zvezdica in pošasti iz sanj
Risani
Izvirnik: Lauras Stern und Die Traummonster
Režija: Thilo Rothkirch
Igrajo: Annabel Wolf, Sandro Iannotta, Heinrich Schafmeister, Ralf Schmitz, Oliver Kalkofe, Désirée Nick
Ocena IMDb: 5,6/10

Kako se bo končala pustolovščina v deželi sanj?

Zgodba, posneta po mednarodno uspešni seriji ilustriranih otroških knjig, spremlja Laro in njenega bratca Tomija na vznemirljivi pustolovščini v deželo sanj. Ko neke noči izgine njegov ljubljeni plišasti kužek, Tomi sumi, da ga je ugrabil Sanjski stvor. S pomočjo Larine zaščitniške zvezdice se otroka odpravita v deželo sanj, da bi rešila plišasto živalco. Mladinska junakinja Lara bo tokrat pomagala otrokom razumeti sanje in jih naučila, kako naj se spopadajo z občasnimi nočnimi morami.

Animirana risanka, ki so jo ustvarili v Warner Bros. Family Entertainment leta 2004. Majhna deklica Lara se poda na vznemirljive pustolovščine, kjer se ji vedno pridružijo njeni prijatelji.

Država: Nemčija
Jezik: Nemščina
Leto: 2011
12:30
Bes Titanov
Fantazijski
Izvirnik: Wrath of the Titans
Režija: Jonathan Liebesman
Igrajo: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Edgar Ramirez, Toby Kebbell, Rosamund Pike
Ocena IMDb: 5,8/10

Po odločilni zmagi nad pošastnim Kraknom Perzej živi mirno življenje v odročni ribiški vasici, kjer vzgaja svojega sina Helija.

Človeštvo je izgubilo vero v bogove, zato se Zevs, Had in Pozejdon čedalje bolj zavedajo, da izgubljajo svoje moči in da bi to lahko za človeštvo pomenilo pravo katastrofo v primeru, če bi njihovemu zaprtemu očetu Kronosu uspelo pobegniti iz podzemlja. Ko Perzej izve, da je Zevsov sin Ares združil moči s Hadom in Kronosom, da bi zajeli Zevsa, mu odvzeli moči in na zemlji ustvarili pekel, se skupaj z Andromedo, Argenorjem in Hefajstom odloči ukrepati.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012
14:15
Izjemna čast
Akcija
Izvirnik: Extreme Honor
Režija: Steven Rush
Igrajo: Dan Andersen, Michael Ironside, Michael Madsen, Olivier Gruner, Odile Corso, James T. Callahan
Ocena IMDb: 3,2/10

Visoko odlikovan marinec Brascoe se osramočen znajde na cesti zaradi izdajstva s strani lastnega partnerja.

Brascoe izve, da ima njegov sin raka in mu življenje lahko reši le zelo drago zdravljenje. Tako se odloči vdreti v visoko varovano domovanje brezčutnega bilijonarja. Hkrati pa namerava zadostiti pravici ter se maščevati človeku, ki mu je uničil kariero.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2000
15:55
Velika igra
Komedija
Izvirnik: Mean Machine
Režija: Barry Skolnick
Igrajo: Vinnie Jones, David Kelly, David Hemmings, Ralph Brown, Vas Blackwood, Robbie Gee
Ocena IMDb: 6,5/10

Nogometni zvezdnik Danny Meehan pristane v zaporu.

Dannyjeve nogometne spretnosti ne uidejo glavnemu pazniku, ki ima tudi sam svoje polprofesionalno nogometno moštvo. Njegovo ekipo sestavljajo drugi pazniki, zato možakar hoče, da bi jih Danny kot trener popeljal do pomembne nogometne lovorike. Toda Danny ima boljšo idejo. Ponudi se, da bo raje treniral zapornike, ki se bodo potem na igrišču spopadli s pazniki. Dannyjeva naloga ne bo lahka, saj so njegovi sojetniki brez fizične kondicije, povrhu pa še nezanesljivi in nepredvidljivi. Komu bo pripadla zmaga?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
17:40
Poslednja bitka
Akcija
Izvirnik: The Last Castle
Režija: Rod Lurie
Igrajo: Robert Redford, James Gandolfini, Mark Ruffalo, Steve Burton, Delroy Lindo, Paul Calderon
Ocena IMDb: 6,9/10

Odlikovanega generala Eugenea Irwina zaradi neposlušnosti privedejo pred vojaško sodišče in ga obsodijo na desetletno kazen v strogem vojaškem zaporu.

V vojaškem zaporu z železno roko vlada sadističen polkovnik Winter, ki Irwina spoštuje zaradi njegovih dosežkov. Winterjevo spoštovanje pa se spremeni v sovraštvo, ko Irwin na glas pove svoje negativno mnenje o njegovih disciplinskih metodah. Winter je pripravljen uporabiti vsa sredstva, da bi zlomil Irwinovega duha in mu vzel voljo do življenja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2001
20:00
Kaznilnica odrešitve
Drama
Izvirnik: The Shawshank redemption
Režija: Frank Darabont
Igrajo: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows
Ocena IMDb: 9,3/10

Film ni še ena v nizu žalostnih zaporniških zgodb, temveč je v njem polno humorja in življenja, ki nas naučita, kako kljub vsemu ostati pokončen.

Film pripoveduje zgodbo o bankirju Andyju Dufresneju, ki zaradi dvojnega umora pristane v zaporu. Kljub usodi, ki ga doleti, ostane neverjetno duhovno močan. Zaporniki in nadzorniki ga občudujejo. Nadzornikom začne zaradi svojega znanja urejati celo denarne zadeve. A tako, kot so skrite njegove misli, je skrita tudi skrivnost, ki nazadnje privre na dan.

Le redko kateremu filmu v zgodovini je uspelo prikazati zmagoslavje človeškega duha na tako nepozaben način, kot je to uspelo "Kaznilnici odrešitve". Morgan Freeman in Tim Robbins sta zvezdnika tega izjemnega filma, nominiranega za sedem oskarjev (vključno za najboljši film), posnetega po romanu Stephena Kinga. Pod zanesljivo režijsko taktirko Franka Darabonta je iz preproste, linearne zgodbe nastala prvorazredna zaporniška drama, elegantna in elegična himna upanju, prijateljstvu in vztrajanju vsemu navkljub. Po mnenju mnogih eden najboljših filmov prejšnjega desetletja.

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 1995
22:30
Najvišja obsodba
Akcija
Izvirnik: Maximum conviction
Režija: Keoni Waxman
Igrajo: Steven Seagal , Steve Austin, Michael Paré, Ian Robison, Aliyah O'Brien, Steph Song
Ocena IMDb: 4,9/10

Cross in Manning sta bivša komandosa.

V okviru svoje najnovejše naloge morata Cross in Manning zapreti zastareli skrivni vojaški zapor in tamkajšnje zapornike prepeljati v zapor za navadne državljane. Zaplete se, ko zapor nenadoma napade skupina plačancev pod vodstvom neusmiljenega Blakea, ki bi rada prišla do dveh najnovejših kaznjenk v zaporu, Samanthe Mendez in Charlotte Walker. Čeprav o kaznjenkah ne vesta ničesar, Crossu in Manningu ne preostane drugega, kot da skušata zaustaviti Blakea in rešiti tako Samantho kot Charlotte. Toda kaj imata ženski za bregom?

Država: Združene države Amerike
Jezik: Angleščina
Leto: 2012